|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
Cytat:
za bioderka (i ze w ogóle sie udało )Cytat:
będzie dobrze
|
|
|
#2912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- ja przy takiej temperaturze nawet nie próbowałabym kombinezonu ubrać, a ta ilość ciuchów i te trzy koce- to nie przesada, przeciez się dziecko zgrzeje
|
|
|
#2913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wcale nie za krótka... i racja... masz zgrabniutkie nóżki
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko ma mieć 1 warstwę więcej od nas ..... no chyba ze Ty teraz chodzisz w kurtce zimowej......
|
|
|
#2915 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaglądam co chwile czy coś pisałaś czy już rodzisz ![]() Cytat:
super
|
||
|
|
|
|
#2916 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja wystąpię pewnie w spodniach sprzed ciąży i całej sprzed ciążowej garderobie ![]() ... nie mam czasu ani możliwości teraz wyskoczyć na zakupy ... Cytat:
uchhh... zazdraszcam xboxa ![]() Cytat:
ale TRZYMAM MOCNO KCIUKI!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
... tak przeczytałam com napisała i patrzę a Mała zamaskowana jakby mrozy miały iść... idiotka ze mnie... ale cały czas się uczę... tzn. staram się ... ubrałam ją w pajaca (krótki rękaw), kaftanik (długi rękaw) , sweterek ale taki z dziurami bo al'a robiony na drutach (długi rękaw) i spodenki i skarpetki na to ciepły polarkowy kocyk i tylko na nóżki taki cienkiutki kocyk... |
||||||
|
|
|
|
#2917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() sporo tego nabiału jadłam, bo na śniadanie np. kanapka z serkiem topionym, na kolację z serem białym, w ciągu dnia jakieś jogurty/serki, czasem coś na mleku, ale jadłam tak od porodu, a nie tak, że jednego dnia nagle się najadłam, więc nie wiem położna (nie ta od piwa) poradziła żeby na tydzień odstawić, ale zostawić sobie jogurty i zobaczymy.
|
||
|
|
|
|
#2918 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej ho
O rany - sporo... oby pomogło ! Nyaa; za opis porodu. Cytat:
Kciuki za wszelkie rozpakowywania... dawać dziewuchy i przenosimy się na odchowalnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No spokojnie można ! zresztą wd mnie bez sensu werandować na balkonie w taką pogodę - trzeba ruszyć w plener - dziś śliczny dzień na spacerze - chociażby na godzinkę my byliśmy i super było.Odnośnie pocenia dziewczyny - Ptaszysko mądrze gadała - ponoć w połogu to norma - pytałam dziś położnej i ponoć ok 2 miesiące po porodzie sprawa się nieco normuje - to kwestia prolaktyny - tej od karmienia która powoduje nieco większą potliwość.. więc położna radziła uzbroić się w cierpliwość i póki co nie wymieniać póki co antyperspirantów nie wymieniać...A poza tym odkąd wyłazimy z domu, doszło do mnie że jednak chyba życie z dzieckiem jest możliwe i patrzę z optymizmem w przyszłość - nie mogę się doczekać aż Mama uruchomi swój wsiowy dom i jak tam ruszymy
|
|
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2920 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ojjjj ale figurki to Ci zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Ja posprzątałam w domku, podłogi wymyte, zakupy zrobione - więc mogę spokojnie rodzić ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
superrrr !!! |
|||
|
|
|
|
#2921 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ładnie waży i jaki przyrostCytat:
no u mnie w 5 dobie Cytat:
dla was że wszystko prawidłowo...Cytat:
Ale słodziak Cytat:
za chrzciny a karuzelka super też coś takiego chcę kupić Cytat:
a jaką ty masz figurę![]() Cytat:
za wizytęWitam , my po kontroli w poradni jest poprawa w tydzień Mały przybrał 220 gram także już lepiej niż poprzednio. No ale zsypało go na policzkach nieco i poł. środowiskowa powiedziała że potówki a dziś pani doktor w poradni że może to od nabiału i żebym ograniczyła nabiał i zobaczymy... No ale aż tak znowu dużo nie jjem tego nabiału a po za tym to co ja mam jeść![]() Dwupaki zostało 13 dni do końca kwietnia wypadało by się wypakować i pójdziemy sobie na odchowalnie ![]() kciuki za szybkie rozpakowanie byście mogły tulić już wasze maluszki
|
|||||||
|
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
AW: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Melduje sie poslusznie
![]() W szpitalu lekarka zrobila jeszcze raz usg i wedlug niej wod plodowych nie ma wcale .. Zostalam w szpitalu, dzisiaj bedziemy jeszcze raz robic KTG, a jutro z rana wywolujemy .. Tabletkami z proglastyna .. Mam nadzieje, ze szybko sie ruszy i nie bede musiala spedzic kilku dni na wywolywaniu trzymajcie kciuki, bo chce jak najszybciej juz utulic swojego synka Pokoj mam dwuosobowy, ale na razie wspollokatorki brak .. I czekam na kolacje
|
|
#2923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I będę pisać sama do siebie ![]() A powiedzcie mi dziołchy,po jakim czasie można wychodzić z maleństwem na dwór? Bo tak się zastanawiam skoro jest tak ciepło,to ile trzeba czekać,tydzień,dwa?
|
|
|
#2924 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: AW: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Będzie dobrze
|
|
#2925 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystko idzie ogarnąć ![]() Cytat:
za poprawe! i zmień Agateczka podpis bo na co czekasz jeszcze???:P Cytat:
a więc ciśnij jutro ciśnij ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
a co do drugiego to Ja bym odczekała ze 3 dni i werandowała ze 2 dni i ruszyła w plener
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
AW: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Hehe ... Mam nadzieje, ze bedzie mi dane jutro pocisnac
![]() lekarz mowil, ze wywolywanie po terminie na pewno jest troche latwiejsze niz np .w 37 tygodniu .. No zobaczymy ![]() troszke martwie sie mimo wszystko o moje dziecko
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam szybkie pytanie, w zasadzie dwa..
1. w diecie lekkostrawnej nie mam wypisanego np. serków topionych, a podobno można jak to jest, w ogóle w szpitalu dostalam karte z roduktami ktore mozna i nie jesc..polozna przyniosla swoja karte a tam juz w ogole co innego, np. chleb razowy... jem teraz pszenny tak mi smakuje .. jaja nie wiem czy mozna nie wypisane..hm 2. maluch dostal po urodzeniu kapsulke wit K... w 8 dobie mamy zaczac podawac kolejna dawke i tak do 3 m. ż., jak postepujemy z witamina D..?? bo maz kupil jakies opakowanie k + d i nie wiem jak to brac czy mozna kupic sama wit K..? jak to jest.. w szpitalu mi powiedzieli tylko o tej k ze od 8 doby podawac..a wit d.. ze do 2 lat mozna ale od kiedy?? Moderna trzymam kciuki Nestelle ta polozna jakas starsza nie bardzo mi opowiedziala co i jak, ale tak zrobie mam nr, zadzwonie i poprosze o wizyte i wyjasnienie jak cos, musze pomyslec.. troche ja podpytalam ale nie jest to taka polozna ktora bym chciala miec.... ![]() Liwka, kupilas plyn do kapieli i inny specyfik?? moj maluszek ma sucha skore tak schodzi mu, na zgieciach, na raczkach ma taka skorke jak powiedziealy jakby w brzuszku dlugo byl...no i kupilismy linomag ale zielone opakowanie takie polecila polozna.. mamy tez oliwke stosowac, i nie wiem jak ten oilatum itd. czy kupowac. Wczoraj troszke kapalismy maluszka ale to byla namiastka kapieli. Pepuszek octeniseptem i patyczkiem przemywamy i jakos nam to idzie.. A i powiem Wam, dzis juz 3 razy bylo karmienie i ladny sen.. teraz jest sen pozniej bedzie kupka pewnie i toaletka i karmienie i tak na okraglo.. kupki dzis byly zoltawe - musztardowe.. a baki sa niezle i glosne heheP.S.: Pytanko ostatnie: maluch moj na nosku ma takie biale kropki o schodzi, mial ktorys maluch tak?? ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- monicca1989 sliczna sukienka pasuje i jest ok dlugosc wg mnieMi sie moje nogi podobaja nawet lekko schudly jakby nie wiem ile waze waga nam sie popsula hmm ![]()
|
|
#2928 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba każda z nas się martwiła i będzie sie martwić całe życie dasz radę!! oby szybicutko poszło i bezboleśnie![]() Cytat:
chyba, żeby Mały po nich ulewał to odstawisz nabiał. Podawaj K+D Ja mam emolium do kąpieli plus balsam do ciała. Szybko się wchłania i nie pozostawia żadnych śladów no ale też nie pachnie ![]() kropki zejda z noska. Misia miala bardzo duzo po urodzeniu.
|
|
|
|
#2929 |
|
Raczkowanie
|
Moderna daj do siebie nr to będziemy sobie pisać smski
|
|
#2930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=eluśka87;40359579]Dziewczyny mam szybkie pytanie, w zasadzie dwa.. 2. maluch dostal po urodzeniu kapsulke wit K... w 8 dobie mamy zaczac podawac kolejna dawke i tak do 3 m. ż., jak postepujemy z witamina D..?? bo maz kupil jakies opakowanie k + d i nie wiem jak to brac czy mozna kupic sama wit K..? jak to jest.. w szpitalu mi powiedzieli tylko o tej k ze od 8 doby podawac..a wit d.. ze do 2 lat mozna ale od kiedy?? [/B] Moderna trzymam kciuki W P.S.: Pytanko ostatnie: maluch moj na nosku ma takie biale kropki o schodzi, mial ktorys maluch tak?? [/B][COLOR="Silver"] Witaminy się podaje i K i D tak jak pisalas k do 3 miesiaca a D dluzej,ale nie pamietam..Można 2w1 K+D, a mozna osobno, ja dpstałam od szwagra zapas wit D więc dokupuje juz tylko K, dzis kupiłam w kropelkach i wygodniejsza niz te ampułki... A kropki na nnosie mial i mój, znikło już wiecej niz polowa ale pojawiła sie jedna na czole, pytałam lekarki to normalne mpga sie pojawiac i znikaja same-niemowlaki tak maja, nawet to sie jakos nazywa....ale nie pamietam jak
|
||
|
|
|
|
#2932 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój miał cały nosek w białych malutkich krosteczkach, to normalne, zejdzie samo po jakimś czasie. ___________ udało mi się wyrwać na krótkie zakupy, zostawiłam mamę z dzieckiem i pojechałam. ale masakra, w nic się nie mieszczę, załamałam się nie założę żadnych spodni sprzed ciąży, w sklepach dużych rozmiarów jak na lekarstwo. eeh jeszcze pytanie: podajecie dzieciom coś na brzuszek? jeśli tak to co i czy na własną rękę czy po zaleceniach lekarza/położnej? |
||||
|
|
|
|
#2933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak jest z chlebkiem bo w szpitalu podawali mi pszenny taki tostowy ... mozna jakis razowy?? masz moze jakis spis produktow bym sobie porownala.. a witaminki mamy k + d i podam to w 8 dobie czyli w sobotr, matko niebawem tydzien bedzie jak jesteśmy razem ok, dziś posmarujemy... [QUOTE=moni_ka.g;4036082 dawaj k+d, a po 3 m-cach już chyba tylko d (?) mój miał cały nosek w białych malutkich krosteczkach, to normalne, zejdzie samo po jakimś czasie. ___________ udało mi się wyrwać na krótkie zakupy, zostawiłam mamę z dzieckiem i pojechałam. ale masakra, w nic się nie mieszczę, załamałam się nie założę żadnych spodni sprzed ciąży, w sklepach dużych rozmiarów jak na lekarstwo. eeh jeszcze pytanie: podajecie dzieciom coś na brzuszek? jeśli tak to co i czy na własną rękę czy po zaleceniach lekarza/położnej?[/QUOTE] ciekawe jak u mnie bedzie ja zakupy chce szybkie zrobic w piatek jak pojade na zdjecie szwów.. tak bede podawala k + d od 8 doby podam, a k do 3 m. ż a d można do roku a nawet 2 lat chyba, więc ok. bo mamy i samo d na pozniej no te kropeczki na nosie nie wiem jak sie nazywaja ale chyba to to... Białe krostki wokół nosa i brody u noworodka. Ich pojawienie się jest wynikiem nieuregulowanej pracy niedojrzałych gruczołów łojowych. Nie wolno ich wyciskać, zdrapywać czy zasuszać. Gdy gruczoły dojrzeją, krostki same znikną... słyszałam, że to tez ma zwiazek z hormonami matki
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś o 6 rano sn urodził się Adaś. Poród bez znieczulenia, jestem ponacinana, boli jak cholera. A maluszek okazał się 3,5kg i 58cm gosciem
|
|
|
|
|
#2935 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kciukuję! Cytat:
nie widzę za bardzo sensu werandowania przy takiej ładnej pogodzie... zresztą mówiono nam w szpitalu, że wcale nie trzeba czekać na to,, by móc wyjść z maluszkiem na dwór (byleby nie było - 10stopni) - jeśli wychodzi zdrowy ze szpitala to może biegać na zewnątrz ![]() Cytat:
Mały nie ma większych problemów z brzuchem... .czasem przy kupce i bąkach się popręży, czasami zapłacze ale przechodzi po maks 2-3 min (a jem praktycznie wszystko)...
|
|
|
|
#2936 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hohlandu ma np w składzie ser, woda, masło, mleko odtłuszczone w proszku, ser Emmentaler (3%), białka mleka , sole emulgujące : E 339, E 452, sól. Ale jak lubisz to można ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#2937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my kupiliśmy espumisan bo nic innego nie było w aptece i pro gaję daję Cytat:
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
AW: Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
|
|
|
#2940 |
|
Wtajemniczenie
|
gratuluje ! ! !
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.

za bioderka (i ze w ogóle sie udało )
5 dni do terminu a mi się tu cofa?
będzie dobrze

Wcale nie za krótka... i racja... masz zgrabniutkie nóżki
dziecko ma mieć 1 warstwę więcej od nas .....
położna (nie ta od piwa) poradziła żeby na tydzień odstawić, ale zostawić sobie jogurty i zobaczymy.

- ponoć w połogu to norma - pytałam dziś położnej i ponoć ok 2 miesiące po porodzie sprawa się nieco normuje - to kwestia prolaktyny - tej od karmienia która powoduje nieco większą potliwość.. więc położna radziła uzbroić się w cierpliwość i póki co nie wymieniać póki co antyperspirantów nie wymieniać...

nie założę żadnych spodni sprzed ciąży, w sklepach dużych rozmiarów jak na lekarstwo. eeh