Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-17, 19:51   #901
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Wróciłam

Pół dnia poza domem. Pojechałam zająć się małym Kacperkiem. Zostawiłam Malgosię u ciotki i pojechałam. Mały słodki, ledwo mama wyszła to ten się obudził i zaczął kwękać a był położony na bujaczku. Wzięłam na ręce przytulił się do piersi, odbiło mu się dwa razy, bąka puścił 3 razy, uśmiech i dalej drzemka. Nie ważne kto, ważne, żeby było do kogo się przytulić. Pospał tak pół godz i stwierdziłam, że mnie ręka boli więc odłożyłam go do łóżeczka. No słodziak niesamowity.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 19:51   #902
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Rockyyy foreczka jest w klubie wstawiona ewentualni wstawie na forum tutaj

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 19:52   #903
krysiaa2608
Raczkowanie

Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Witam ale dzien.. calutki po lekarzach jezdzilismy ale wszystko zalatwilismy i jestem szczesliwa

no wiec po wizycie tak ... Moja kruszynka wazy 1031g Jest zdrowiutka,fajniutka i wogole :P lezy sobie juz głowka w dół... Lekarz mowil ze moze sie jeszcze okrecic ale ze juz raczej tak zostanie i oby bo to dobra pozycja wiadomo- to co mnie boli pod zebrem to stópka mojej niuni badz kolano..Wszystkie wyniki "ksiazkowe" podobno mam tylko zrobic mocz na nastepna wizyte. Mowilam mu o tym ze pare dni slabiej czulam ruchy on mowi ze skoro duzo chodzilam,to napewno przez to bylo i ze narazie nie trzeba liczyc ruchów ale zebym sie juz "przyzwyczajala" i liczyla od 19-21 godziny 6ruchów powinna byc pozatym pytalam o częstsze wizyty (wiadomo po 30 tyg) no i mowił ze i tak czesto chodze a tak bardzo czesto to trzeba po 35 tyg chodzic..mam odlozyc duphaston stopniowo ale zwiekszyc dawke Magnezu ( 3x dziennie) i na moje skurcze aspargin bodajze mam lykac no i co jeszcze? aaa niunia sie zrownala dokladnie z OM wiec na dzien dzisiejszy jestem dokladnie w 27tyg4dniu i juz Was nie bede zanudzac dwoma datami:P Tp mam na 13,07 (wiec moze zachce wyjsc juz pod koniec czerwca z czego ojciec skomentował zebym go nie straszyla bo to juz niebawem haha:P) no i tyle zjem zupke i ide nadrabiac bo naskrobałyscie tyle ze ho ho jak sobie cos przypomne to napisze
super, że wszystko ok!

Cytat:

a jak weszlismy na poczekalnie to taka dziewczyna wychodzila z wizyty z usg w rece podchodzi do swojego chłopa no i on do niej
on- i Co i co mow szybko
ona-no i masz ... (daje mu zdjecie usg)
on-a co to mow!
ona- NIC JAJNIKI,NIE WPADLISMY
Hahahahahaha:brz ydal:

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Uwaga, uwaga!
My już po wizycie. ....i mam giganta w brzuchu
Mała waży już 1800g (czyli w tydzień przybrała 400g) i wymiarami już jest w 33 tc
Dziękuję za uwagę.
O MATKO, DUŻA BABA!

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 19:55   #904
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Nie wiem na co jeszcze czekasz

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

He he he... ale by było
Wszystkie wątkowe Dzieci na Macu już przed urodzeniem
Teraz to ja tv oglądam i jem kanapki nie mam czasu :p
Stary 2013-04-17, 19:56   #905
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to ja tv oglądam i jem kanapki nie mam czasu :p
Ha ha ha... ciekawe czy za niedługo też tak spokojnie będziesz oglądać tv

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 19:56   #906
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wróciłam

Pół dnia poza domem. Pojechałam zająć się małym Kacperkiem. Zostawiłam Malgosię u ciotki i pojechałam. Mały słodki, ledwo mama wyszła to ten się obudził i zaczął kwękać a był położony na bujaczku. Wzięłam na ręce przytulił się do piersi, odbiło mu się dwa razy, bąka puścił 3 razy, uśmiech i dalej drzemka. Nie ważne kto, ważne, żeby było do kogo się przytulić. Pospał tak pół godz i stwierdziłam, że mnie ręka boli więc odłożyłam go do łóżeczka. No słodziak niesamowity.

Pełna sielanka
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 19:56   #907
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:

lodami i makiem
I wszystko jasne
Oj tam jakoś wypchniesz
Najważniejsze, że zdrowa
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 19:57   #908
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wróciłam

jeszcze trochę i swoje będziesz tulić jak my wszystkie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 19:58   #909
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Cytat:
Uwaga, uwaga!
Mała waży już 1800g (czyli w tydzień przybrała 400g) i wymiarami już jest w 33 tc
Dziękuję za uwagę.
dobrze ze dziecko tyle wazy, trzeba wziasc pod uwage ze usg czasami zawyza czasami zawyza wage dziecka, tyle miłości w nas juz powoli mamy tak jakby torebke i pół cukru ja to tak sobie wizualizuje
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 19:58   #910
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
I wszystko jasne
Oj tam jakoś wypchniesz
Najważniejsze, że zdrowa
Ja nie dam rady?
Ej i normalnie włosy jej było widać! Nie będzie lysa! Juhu!!
( zaraz spróbuję fotke dodac)
Stary 2013-04-17, 19:59   #911
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Ja Was troszkę podczytuję, ale nie ogarniam kompa i chusteczki naraz, więc nie piszę:/
Na koncert nie poszłąm bo czuję się fatalnie...Katar, katar i jeszcze raz katar.....oczy świecące, załzawione...idę jutro do lekarza....coby mi na gardło nie poszło:/

Dziewczynki gratuluję udanych wizyt u ginków
Oj, kuruj się. Mam nadzieję, że szybko się wyleczysz. Wygrzewaj się i żadnych lodzików!

Cytat:
Uwaga, uwaga!
Dziękuję za uwagę.
Po tym co przeżywa moja siostra, uważam, że lepiej większe niż mniejsze. W 35 tc mojej siostry córunia ważyła niecałe 1900 g i siostra umiera ze strachu co to będzie. Sama przytyła dość sporo, bo już chyba ok 15 kg, a dzidzia maleńka, mało przybiera.

Koarolajna- ważne, że mała rośnie i jest zdrowa

Cytat:
To nie ja, to ona :p tatuś 4600g się urodził więc po nim to ma
I tym sposobem termin mamy na 12.06
Mój mąż urodził się z wagą 4800 g, więc też spodziewam się i nastawiam już na spore dziecko
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 20:03   #912
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mój mąż urodził się z wagą 4800 g, więc też spodziewam się i nastawiam już na spore dziecko
Mój mąż miał 4500, a ja 2600 - zobaczymy w poniedziałek 29.04 w kogo mała się wdaje :P

31.07.2013 Basia!

Stary 2013-04-17, 20:06   #913
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Mój mąż miał 4500, a ja 2600 - zobaczymy w poniedziałek 29.04 w kogo mała się wdaje :P
U nas już widać, że w męża. Ja miałam 2800 g, mąż 4800 g, ale był przy tym dość "krótki", bo 52 cm. Niby w sumie normalnie, ale przy tej wadze, to był taką grubą kuleczką i Michaś na ostatniej wizycie "wzrostowo" był idealnie w terminie, a wagowo o tydzień starszy, więc już widzę, że w stronę tatusia wagowo go ciągnie.
Stary 2013-04-17, 20:09   #914
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
U nas już widać, że w męża. Ja miałam 2800 g, mąż 4800 g, ale był przy tym dość "krótki", bo 52 cm. Niby w sumie normalnie, ale przy tej wadze, to był taką grubą kuleczką i Michaś na ostatniej wizycie "wzrostowo" był idealnie w terminie, a wagowo o tydzień starszy, więc już widzę, że w stronę tatusia wagowo go ciągnie.
a moja pani doktor twierdzi, że dzieci od 20 tc się już nie mierzy, bo ostatnio chciałam wiedzieć jaka jest "długa", to mi tak powiedziała i podała tylko wagę

31.07.2013 Basia!

Stary 2013-04-17, 20:10   #915
fiazo
Zakorzenienie

a ja z mężem jakbyśmy sie umówili
ja: 3680 i 56cm
on: 3600 i 56cm

sądzę, że i dziecko nasze będzie podobne

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 20:10   #916
iwona335
Zakorzenienie

WItam sie dzisiaj z Wami najlepszymi lipcowo sierpniowymi- mamuśkami

rano byłam oddać krew, toxo drugi raz, hcv i hiv, po wyniki jade jutro popołudniu, mam nadzieje że nie jestem nosicielem hiv

potem obiadek, a potem błoga sielanka, kawka, babka tygrysia i podwórko, słońce, zabawy z psem, po prostu błogi spokój i lenistwo

nadrobiłam tylko trzy strony ostatnie bo nie dam rady wszystkiego, i JAK ja WAM zazdroszcze że widziicie maluszki, ja juz tesknie za tym widokiem, marze o usg

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-04-17 o 20:11
Stary 2013-04-17, 20:12   #917
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
a moja pani doktor twierdzi, że dzieci od 20 tc się już nie mierzy, bo ostatnio chciałam wiedzieć jaka jest "długa", to mi tak powiedziała i podała tylko wagę
Mi nie podała ile ma długości, ale powiedziała, że idealnie, a wagowo, że "fajnie rośnie" i że wg wagi jest straszy o tydzień.
Stary 2013-04-17, 20:16   #918
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi nie podała ile ma długości, ale powiedziała, że idealnie, a wagowo, że "fajnie rośnie" i że wg wagi jest straszy o tydzień.
Mnie też długości nie podaje, bo nie da się już zmierzyć.
Mierzy mi za to główkę, brzuch i kość udową i to ma długie po tatusiu też
Stary 2013-04-17, 20:21   #919
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ jestem ciekawa jak tam nasz Glut

Mały
Stary 2013-04-17, 20:21   #920
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hejo mamuski

Czy wy tez macie dzis taki dzien - nie moge sie za chiny ogarnac. Dziec mi niedawno puscil pawia w aucie - pewnie sie najadla czegos na podworku, bo ona taka predka i chwila nieuwagi i zawsze cos.

A co do wagi - ciekawa jestem ile mlody bedzie wazyl na nastepnej wizycie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 20:23   #921
Neni1984
Zakorzenienie

Ciekawe jak tam Enlevee, powinna już wrócić
Stary 2013-04-17, 20:24   #922
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ależ jestem ciekawa jak tam nasz Glut
No to sie wybierz to gina jakiegoś
Ja jestem ciekawa jak tam Bezik
Stary 2013-04-17, 20:25   #923
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć, ja młoda gospodyni więc nawet o tym nie wiedziałam dobrze, że jesteś

W maju Bytom, w czerwcu Kraków
Ja Ci powiem, że ja wystawy uznawałam zawsze za głupotę i wydawanie zbędnie pieniędzy, bo i tak to jest kółko wzajemnej adoracji. Inna kwestia, że myślałam tak, bo taki jest pogląd moich rodziców. Natomiast Tż i jego ojciec przekonali mnie trochę do tego i już widzę, że ta kupa kasy, którą władowaliśmy w tego psa do tej pory może się chociaż częściowo zwrócić. Jest to na tyle rzadka rasa w Polsce, że on przywieziony zza granicy jest tak jakby świeżą krwią, której brakowało ewidentnie. Teraz jestem dumna z każdego jego występu i chociaż uważam, że pies jest przede wszystkim do kochania zaczynam się przekonywać, że w tym przypadku również może zrobić dużo dobrego na tych wystawach i skopać tyłki championom będąc na swojej 1 i 2 wystawie w życiu

A właśnie, zapomniałam Wam napisać.. Jak byliśmy z Tżtem i psem na spacerze mówię do Tżta:
"Ciekawe ile on już waży" (w domyśle o dzisiejszej wizycie)
a Tż: myślę, że tak 55 kg
Ja:
Tż: aaaa, dziecko. Myślałem, że pies
Hahaha trzeba było od razu zazanczyc ze mowisz o ludzkim synu

Kurcze jakbym nadal na Sląsku mieszkała to bym przyjechała pokibicowac maluszkowi Do Bytomia miałam blizutko,do Katowic tez.Mój Kaukazio miał zaczynać wystawy w styczniu tamtego roku ale bardzo przezylismy #,nie mieliśmy sił się zając wystawami.Ale musze przyznac ze Kaukaziątko miało wpływ na moj powrót do normalnosci.Mimo bólu ,łez w domu był szczeniaczek który dopominał sie opieki i miłości i w pewnym sensie zajmowanie sie nim było dla mnie swego rodzaju rehablitacją psychiczną.
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Uwierz, że będzie
No...mysle ze juz bedziesz grzeczna
Cytat:
Ja ciągle marzę, że stanę się prawdziwą perfekcyjną panią domu i będzie taki błysk, że będziemy z podłogi jeść.. ale jakoś mi nie wychodzi. Nienawidzę zmywać moich podłóg, bo to są deski ciemne, na których widać po jednym przejściu się psa szare plamy po błocie z pola. Łudzę się, że jak Malec się urodzi i będę cały czas w domu siedzieć to z nudów będę sprzątać non stop, ale zderzam się z rzeczywistością jak dociera do mnie, że teraz też non stop siedzę w domu bez Dzidziola i jakoś mi nie wychodzi
tez myslałam ze siedząc w domu bede miec czysto jak w muzeum ale....
Dodam ze mam białe kafelki w łazience i korytarzu i nawet przy małym Kłapouchu codzien wykonuje syzyfową pracę.....
Cytat:
Ooooo to byśmy się spotkały i byśmy się razem pokulały
Ja przeciwniczką jestem rozmnażania psów w przypadku ras, które jednak mają predyspozycje do bycia agresywnymi. Rasa naszego akurat na tej liście się znajduje (oczywiście ta lista też jest zrobiona 3 po 3, bo części ras też na niej nie ma, ale ok) i o ile w przypadku innych ras nie ma to większego znaczenia dla mnie, bo zawsze miałam psy nierodowodowe i zazwyczaj kundelki to w tym przypadku jest to uzasadnione. Oczywiście psem agresywnym może być nawet ratlerek, bo zależy to w dużej mierze od właściciela i wychowania, ale jednak pewnych genów nie powinno się mieszać bez pewności, że jest to pies właściwy. Tak samo w przypadku słuchu z racji tego, że jest cały biały i ma jedynie plamki pigmentowe na skórze jest dużo większe ryzyko, że taki pies jest głuchy. Oczywiście on ma wszelkie badania, rodowód itp ale nie odważyłabym się kupić psa tej rasy bez tych wszystkich rzeczy. Chcieliśmy go wysłać na tresurę na psa obronnego, ale zrezygnowaliśmy z tego ze względu na to, że one już i tak mają pewien stopień obronny w sobie, a zniszczylibyśmy psu psychikę gdyby wybudziła się jego naturalna agresja. Zresztą własnie ta rasa nie powinna na takie szkolenie chodzić co się właśnie dowiedzieliśmy. Ostatnio będąc u weterynarza zaczął machać rękami i głośno mówić coś do mojej mamy- pies MOMENTALNIE zaczął warczeć, mimo, że jest to ostoja spokoju na codzień. Jest bardzo dobrym psem i towarzyszem dla dzieci i bliskich, obrońcą rodziny. A największym to jest dla mnie przyjacielem przede wszystkim
Uhhhh, ale się napociłam jak to pisałam [COLOR="Silver"]
Nasz Kaukaziek tez sie na tej liscie znajduje.Hodowczyni od razu nas uczuliła ze nie mozemy go oddac na szkolenie na psa obronnego bo sam w sobie nosi obronę i agresję .Kaukaziek juz teraz wiele razy pokazał jaki jest czujny.Jak na spacerze widzi jakiegos ,,niewyraźnego " człowieka to idzie krok przede mną,przysuwa się blisko i obserwuje zeby mnie w razie czego obronic.A juz zaden obcy pies nie podjedzie,ni hu hu.Z nim nawet w nocy nie bałabym sie gdzies isc.I czasem wytrze mordee w moje czyste ciuchy,da znienacka .łape i przybije mi zabłoconą piatkę ale jak patrzy na mnie z miłością i oddaniem serce mi mięknie i się nie gniewam
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Mam pytanie dziewczyny:
Bolą mnie nogi w dziwacznym miejscu - po wewnętrznej stronie, na udzie, niewiele ponad kolanem Tak, jakbym uderzała się nogą o nogę przez całą noc, leżąc na boku z podkulonymi nogami Myślałam, że może to żyły i pojawiający się jakiś zakrzep, ale momentami mam wrażenie, że to mięśnie w środku
Nie ulega wątpliwości, że do naczyniowca muszę się wybrać możliwie jak najszybciej, ale to mnie póki co dziwi i niepokoi. Miała tak któraś z was?
Mnie nie bolą ale leżąc w szpitalu zauwazyłam na udach kilka siniaków a nie przypominam sobie zebym sie gdzie uderzyła
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Hej kochane moje pamietacie mnie jeszcze?
Juz kolejny watek mnie ominal a na szybki powrot do spamu nie ma szan, okazalo sie ze lapek nadaje sie na zlom wrrr wsciekla jestem
widze ze szefowa nam sie zmienila, czyzby jakas walk o wladze sie odbyla a tytul jest mega
Jak tam gromadzenie wyprawki u was? My juz mamy pojazd dla malego, zdecydowalismy sie na Bebetto Luca
Jutro jeszcze wpadne zdac relacje z wizyty. Stesknilam sie za wami strasznie gadulki! Sciskam was mocno
Pamiętamy Czekamy na relacje i wracaj do nas szybciutko jak tylko sie da.
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Miałam alarm, tak mnie bolał brzuch na dole, że szok. Już przeszło, leżę z nogami w górze.
Leż kochana Trzymam kciuki za Wasz dwupaczek
Stary 2013-04-17, 20:25   #924
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

karolajn1987 o wielka dziewczynka bedzie

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 20:28   #925
magolina
Wtajemniczenie

U nas znow Tż był mały - ważył 2400 g za to ja nawet galanta byłam bo ponad 3600 g Synek chyba będzie po tatusiu

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
WItam sie dzisiaj z Wami najlepszymi lipcowo sierpniowymi- mamuśkami
Chyba czegoś od nas chcesz

eveewe
ja nie ogarniam dzisiaj jedzenia, albo ogarniam za dużo - jak kto woli
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 20:30   #926
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mi tak samo

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 20:33   #927
Margosia__
Zakorzenienie

Boli mnie głowa

Mały
Stary 2013-04-17, 20:33   #928
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny macie jakiś sposób, żeby się kolor z włosów tak nie spłukiwał??? szampony, odżywki dla włosów farbowanych nic nie dają, a ja mam czorne na jasnych swoich i zaraz kolor mi płowieje
A moze jakas naturalna płukanka do włosów np. ziołowa? W sieci jest troche takich przepisów.Moze na www.anwen.pl cosik znajdziesz bo chyba kiedys o tym pisała.
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
J
Nie martw się, ja też składam sobie takie obietnice, ale ostatnio mam taki ciąg na słodkie, że się NIE DA
Oj czasem sie nie da.Ja dzis zjadłam tylko orzechowego wafelka z Lidla ale musiałam choc tyle
Cytat:

Idzia może zostaw komś swój nr telefonu tak na wszelki wypadek. Gdyby coś żebyś mogła nas informować, że z tobą i dzidzią wszystko ok

Najlepiej tymi numerami to w ogóle zacząć się pomału wymieniać/przekazywać. Najlepiej chyba jeśli mamusia jest wczesno lipcowa żeby dała numer późno lipcowej albo sierpniowej mamusi żeby nie zdarzyło się tak, że dwie z początku lipca znikną na porodówce i z żadną nie będzie kontaktu
No mozna by powoli o tym pomyslec.
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
heja! Ale się narobiłam! pozmywałam, posprzątałam cały balkon (worek 120 l. śmieci), później ogarnęliśmy z mężem piwnicę - on wywalał wszystko i mamy miejsce na książki na czas remontu obiad zrobiłam, to znaczy robi się - zapiekanka, no i pralkę wyszorowałam, bo chcemy ją opchnąć...
A na 20:20 idziemy ze znajomymi do kina na Układ Zamknięty. Ale chętnie bym poleżała :P
Kochana nie szalej z tym sprzątniem
Cytat:
Witam ale dzien.. calutki po lekarzach jezdzilismy ale wszystko zalatwilismy i jestem szczesliwa

no wiec po wizycie tak ... Moja kruszynka wazy 1031g Jest zdrowiutka,fajniutka i wogole :P lezy sobie juz głowka w dół... Lekarz mowil ze moze sie jeszcze okrecic ale ze juz raczej tak zostanie i oby bo to dobra pozycja wiadomo- to co mnie boli pod zebrem to stópka mojej niuni badz kolano..Wszystkie wyniki "ksiazkowe" podobno mam tylko zrobic mocz na nastepna wizyte. Mowilam mu o tym ze pare dni slabiej czulam ruchy on mowi ze skoro duzo chodzilam,to napewno przez to bylo i ze narazie nie trzeba liczyc ruchów ale zebym sie juz "przyzwyczajala" i liczyla od 19-21 godziny 6ruchów powinna byc pozatym pytalam o częstsze wizyty (wiadomo po 30 tyg) no i mowił ze i tak czesto chodze a tak bardzo czesto to trzeba po 35 tyg chodzic..mam odlozyc duphaston stopniowo ale zwiekszyc dawke Magnezu ( 3x dziennie) i na moje skurcze aspargin bodajze mam lykac no i co jeszcze? aaa niunia sie zrownala dokladnie z OM wiec na dzien dzisiejszy jestem dokladnie w 27tyg4dniu i juz Was nie bede zanudzac dwoma datami:P Tp mam na 13,07 (wiec moze zachce wyjsc juz pod koniec czerwca z czego ojciec skomentował zebym go nie straszyla bo to juz niebawem haha:P) no i tyle zjem zupke i ide nadrabiac bo naskrobałyscie tyle ze ho ho jak sobie cos przypomne to napisze
ładnie kurczaczka rośnie

Haaa Laura była 10.04 na wizycie położona miednicowo a na usg w poniedziałek juz podłuznie głowkowo ale czuje normalnie jak zmiena położenie więc pewnie juz jest inaczej
Cytat:

lekarz mnie bada na samolocie wklada palca i mowi " nooo.. ruchy wyczuwalne" niewiem co to mialo znaczyc..:brzyda l: hahahaha

a jak weszlismy na poczekalnie to taka dziewczyna wychodzila z wizyty z usg w rece podchodzi do swojego chłopa no i on do niej
on- i Co i co mow szybko
ona-no i masz ... (daje mu zdjecie usg)
on-a co to mow!
ona- NIC JAJNIKI,NIE WPADLISMY
Hahahahahaha:brz ydal:
Stary 2013-04-17, 20:37   #929
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Oj czasem sie nie da.Ja dzis zjadłam tylko orzechowego wafelka z Lidla ale musiałam choc tyle
Uwieeelbiam
Stary 2013-04-17, 20:37   #930
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
U nas znow Tż był mały - ważył 2400 g za to ja nawet galanta byłam bo ponad 3600 g Synek chyba będzie po tatusiu

Chyba czegoś od nas chcesz

eveewe
ja nie ogarniam dzisiaj jedzenia, albo ogarniam za dużo - jak kto woli
nie wierzysz w bezinteresowność ludzką?
wiesz to gra hormonów, udaje ze Was lubie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości