Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-18, 16:02   #1381
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nie wiem czy mit, bo na USG 2 trymestru lekarz mi powiedział że wody płodowe mam w normie ale bardzo blisko dolnej granicy więc trzeba to kontrolować. piłam (i dalej piję) dużo, i póki co jest OK bo ich ilość się zwiększyła
ż

Tak wyczytałam w necie po odebraniu mojego wypisu ze szpitala, że to nic nie daje a ja całą ciążę piję dużo i dupa, też w dolnej granicy, ale lekarz mi nigdy nic nie mówił, dowiedziałam się z wypisu...
To idę zwiększyć ilosc picia do eee nie weiem ilu juz litrów :d

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:12   #1382
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jak na bliźniaki to wydaje mi się, że są duże Nawet bardzo

A u mnie ciepło, ale słońce za chmurką, więc jak chodziłam po ogrodzie to w bluzie bo strasznie wieje.
Swoją drogą wczoraj zdychałam cały dzień, a dziś czuję się jak nowo narodzona. Mogłabym cały ogród wysprzątać Ale nie zrobię tego z czystego rozsądku!

A i dziś mamy 34t0d więc no metodą optymistyczną 35 tc
Za 34/35 tc

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
słoneczko.. takie śliczne słoneczko...

mała się mało rusza

i skurcze..
nie boli ale spina mnie na długo z przerwami po 20-30sekund

18 dni do końca

Cytat:
wole te
nie są pogniecione,ukiszone,brud ne, rozciapane, pewnie tez mniej pryskane bo nie wiem jak niby te polskie maja rosnac w takim klimaciku
do tego sa duze i ladne i nie zalatuja winem

no jakoś je wolę ogolnie kocham truskawki..czeresnie,wisn ie,borowki,maliny,jezyny i pozioooomki

a najlepiej jeszcze ze swiezymi jagodami zalane jogutem naturalnym

zdecydowanie mój typ
Kochana uwierz ze w Polsce nie są tak pryskane jak gdzie indziej. MOja mama ma plantację truskawek i u nas jest tak przyjęte, że owoca sie nie pryska, a na zachodzie truskawki w noc potrafią wyrosnac. Poza tym truskawkom wystrczą 3 tygodnie pogody i ciepełka, a jak jest bezsłoneczne lato to są niesmaczne i drogie, opryski nic nie zmienia, nie poprawią smaku.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
byłam na słoneczku !!!
tak, to powód do radości po tylu miesiącach
ogólnie przyjemny dzień dziś mamy, byliśmy w Zabrzu na konsultacji ząbków Przemka, mamy na razie obserwować co się wykluje bo są przykryte dziąsłami - jak białe wyrosną to mają zostać, jak żółte to do usunięcia (jakoś to medycznie tłumaczyli ale jeszcze mam skurczony mózg po ciąży i nie pamiętam ). szpital był koło mojej pracy (byłej w sumie) więc poszliśmy się pochwalić dziecięciem, zaliczyliśmy kilka sklepów, ale miałam kupić buty i nie zdążyłam bo Przemek akurat zaczął się drzeć z głodu więc już olałam, i potem jeszcze pojechaliśmy na chwilę do teściów do Gliwic - więc Przemek już światowiec, pozwiedzał
ponadrabiam trochę i się chyba kimnę - nie wiem o co biega, ale mąż wstawał dwie noce teraz do Przemka, ja padłam o 22 i spałam do 7, nawet nie słyszałam w nocy jak płacze, a jestem ledwie przytomna
Dla Przemka takie wycieczki to musi być przeżycie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Zaczynamy dzisiaj 32tc i właśnie jesteśmy po wizycie u lekarza. Powiedziała mi że mam mało wód płodowych i mam dużo więcej pić. Chciałam sprawdzić na internecie co to oznacza, ale szybko to wyłączyłam Oprócz tego mały od samego początku ułożony jest pośladkowo i póki co nie uśmiecha mu się odwrócić. Lekarka powiedziała, że ma jeszcze trochę czasu na zmianę pozycji, tylko przez małą ilość wód może być mu ciężko a wtedy będzie cc:/
za 32 tc WOdami się nie martw, ułozeniem też. Na wody mają sposób, a mały jeszcze moze się odwrócić
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:19   #1383
antoinettee
Zadomowienie

Ohh tyle nacytowałam i wszystko mi znikło bo niechcący przeglądarkę wyłączyłam.

Z tego co pamiętam salviae miło czytać, że u Was wszystko tak wspaniale się układa.
Banka super, że męża zoperowali. Teraz żeby się pięknie wygoiło i mąż był w 100% sprawny. Dbaj o siebie kochana, nie denerwuj się bo to i od nerwów skacze ciśnienie.
Axella nic na siłę. Nie pasuje Ci on to go pogoń na szczaw. Za taką kobietę jak Ty powinien dać się pokroić. Poczekaj jeszcze z tym ostatecznym zerwaniem do narodzin Zuzki, ale jak masz być z nim na siłę i całe życie z Nim zmarnować to po co Ci i Zuzce to?
Mysia super, że na USG wszystko pięknie wyszło. za wizytę.

Więcej nie pamiętam za skończone tygodnie i udane wizyty

----
Pięknie się witam w 31 TC Wczoraj skończyliśmy 30 Jej kiedy to zleciało?? Dziś wyszłam sobie przed domek na ławeczkę, posiedziałam na słoneczku. Odsłoniłam brzuszek na chwilkę to Julka tak skakała i wariowała, że zasłoniłam. Nie wiem czy się jej podobało, czy nie ale nie będę jej za dużo naświetlać

PYTANIE do dziewczyn znających się na uprawie storczyków. Laski mąż mi kupił pięknego storczyka. Przekwitły te kwiatki to je poodcinałam i obcięłam te łodyżki troszkę bo tak pisało na necie. No i one zaczęły mi schnąć od góry( Od góry robią się patyki i łamać je można. Uschły tak do połowy. Co mam teraz zrobić?? To już były takie piękne, grube łodygi aż mi ich żal. Niech mi któraś podpowie? Ochlastać je całe czy zostawić?

W załączniku storczyk zaraz po kupieniu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_000236.jpg (98,0 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-04-18 o 16:20
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:21   #1384
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
moje okna bardzo proszą się o umycie, już zapowiedziałam męzowi że to jego zadanie na ten weekend o ile będzie ładna pogoda
nasze w dużym pokoju nie były myte od września (!!), więc możesz sobie wyobrazić jak wyglądają - Śląsk, parter, długa zima Znów okna myte przed świętami w kuchni i sypialni znów nadają się do mycia

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:22   #1385
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczynamy dzisiaj 32tc i właśnie jesteśmy po wizycie u lekarza. Powiedziała mi że mam mało wód płodowych i mam dużo więcej pić. Chciałam sprawdzić na internecie co to oznacza, ale szybko to wyłączyłam Oprócz tego mały od samego początku ułożony jest pośladkowo i póki co nie uśmiecha mu się odwrócić. Lekarka powiedziała, że ma jeszcze trochę czasu na zmianę pozycji, tylko przez małą ilość wód może być mu ciężko a wtedy będzie cc:/
Ja dla odmiany słyszałam, że picie pomaga. W każdym razie na pewno nie zaszkodzi jak będziesz więcej piła, ot choćby dlatego, że jest coraz cieplej i bardzo ważne byśmy były dobrze nawodnione.
Odnośnie pozycji Malucha to spróbuj ćwiczeń. Nie wiadomo do końca na ile są one skuteczne, ale spróbować warto, a są takie ćwiczenia na odwrócenie Malucha.
Np. tutaj
https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10002851.html

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:30   #1386
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Barwineczek jakby mnie mąż budził rano o kanapki to mógłby zapomnieć, że kiedykolwiek je jeszcze zrobię

---

Padam
Byłam na spacerze i zakupach, niedawno wróciłam i kończę robić obiad a mąż myje okna
ja robię pierwsze śniadanie i dwa do pracy, jak chodziłam do pracy to wstawałam o 5 żeby nam zrobić jedzenie, tak samo jak wiem, że nie będzie się zajmował porządkami, tylko śmieci należą do niego
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:31   #1387
antoinettee
Zadomowienie

Jest mi tak gorąco, że włączyłam klimatyzację w pokoju. Płynie ze mnie
Stary 2013-04-18, 16:32   #1388
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Pięknie się witam w 31 TC Wczoraj skończyliśmy 30 Jej kiedy to zleciało?? Dziś wyszłam sobie przed domek na ławeczkę, posiedziałam na słoneczku. Odsłoniłam brzuszek na chwilkę to Julka tak skakała i wariowała, że zasłoniłam. Nie wiem czy się jej podobało, czy nie ale nie będę jej za dużo naświetlać

PYTANIE do dziewczyn znających się na uprawie storczyków. Laski mąż mi kupił pięknego storczyka. Przekwitły te kwiatki to je poodcinałam i obcięłam te łodyżki troszkę bo tak pisało na necie. No i one zaczęły mi schnąć od góry( Od góry robią się patyki i łamać je można. Uschły tak do połowy. Co mam teraz zrobić?? To już były takie piękne, grube łodygi aż mi ich żal. Niech mi któraś podpowie? Ochlastać je całe czy zostawić?

za 31 tydzień

co do storczyków, to niestety nie pomogę...
moja mama i teściowa 9 miechów temu dostały po takim samym storczyku- mojej mamie już daaaaawno temu przekwitł i nic nowego się nie pojawia , a teściowej ciągle kwitnie i rośnie jak szalony - nowe kwiatki i liście

chyba niektórzy mają po prostu do nich "rękę"

no i np teściowa mówi, że obcina te łodyżki w całości ..hmmm, ale nie wszyscy tak robią
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:33   #1389
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
rany ja ciągle jem:/ nie dziwie się, że już 10kg przytyłam:/ od rana kanapeczki z makrelą + muffin, potem obwarzanek na mieście, po powrocie truskawki z bitą śmietaną, zupa pomidorowa i mała porcja lodów a ja dalej chce jeść:/ chyba idę smażyć naleśniki do truskawek
weź mnie nie wkurzaj bo ja wcale dużo nie jem a mam 18,5 na liczniku
Stary 2013-04-18, 16:36   #1390
NoBoTak
Rozeznanie

Picie większej ilości wody na pewno nie zaszkodzi, więc będę pić ile tylko mi się zmieści Gorzej będzie z lataniem do wc bo już teraz robię kilometry haha
Rodzić chciałam naturalnie, ale nie za wszelką cenę, więc jeżeli cc będzie bezpieczniejsza dla małego i dla mnie to ok - to mnie przekonuje.

Jeżeli ten temat już się pojawił to bardzo przepraszam, bo nie jestem z Wami od samego początku ale mam pytanie czy kupujecie nianie bądź już kupiłyście? Jeżeli tak to jakie? Mamy dom piętrowy więc taki gadżet mógłby się przydać, jednak każdy grosz się liczy więc sie zastanawiamy.
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:38   #1391
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:

dostałam storczyka 2 miesiące temu i nadal się trzyma, wiem jak pielęgnować jak są kwiaty ale jak ooadną to już nie wiem
Stary 2013-04-18, 16:43   #1392
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość

co do herbatki, to nie wiedział co to jest ale przypomniała mi się opowieść mojego szwagra, który jak był kiedyś na stażu na położniczym, to takie trochę "nawiedzone" małżeństwo przyjechało rodzić: i koleś mówił, że on chce swojej żonie towarzyszyć we wszystkim i doświadczać wszystkiego razem (ale tak zupełnie z przesadą) i jak położna zaprosiła jego żonę na lewatywę, to on powiedział, że też chce w takim razie, żeby mu zrobili RYTUAŁ LEWATYWY najlepsze jest to, że mu zrobili i potem jak przyszła akcja, to go przegoniło
hehe to jej napomagał

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Witam, jestem taka szczesliwa, maly jest cudny przylepiony do cyca spi, wyskoczyly mu na buzce czerwone plamki ale podobno maja zejsc za niedlugo, ja czuje sie dobrze po wykapaniu i pzebraniu, chodzenie nie bylo zle, rana nie boli, macica przestala bolec, tylko jestem strasznie glodna, a dzisiaj dalej nic i jest tu chyba 30 stopni dziwie sie ze maluchy nie wariuja w tych betach, ja jestem mokra, w niedziele wracamy do domu i zacznie sie jazda

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
super

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
A co ze zwolnieniem, jak urodzi się kilka dni po terminie, a L4 jest do dnia porodu? Trzeba biec do gina po nowe za ten okres kilku dni? a co, jeżeli urodzi się np tydzień przed? Jak ZUS na to patrzy? Oświećcie mnie
jak się pytałam mojej ginki co wtedy, to mowiła, że po 40 tc opiekę przejmuje szpital i że oni powinni wystawić, a jakby robili jakieś problemy to zebym przyszła na wizyte..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:44   #1393
barwineczek
Wtajemniczenie

boli mnie dzisiaj w klatce piersiowej na wysokości biustonosza po prawej stronie, prawie cały dzień, coś jak kłucie w sercu, ale tam nie ma serca
Stary 2013-04-18, 16:52   #1394
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

nic nie rób, wypuści nowe łodygi ale to pewnie w przyszłym roku.

U mnie jakieś burzowe chmury, ciemno się zrobiło i wieje wiatr

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:52   #1395
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
No w końcu miałam usg!!

Jedna dziolcha 1800g druga 1900g.
Obie glowkowo, przepływy ok, łożysko II stopnia. Myślałam że będą trochę większe, ponad 2000g ale tak też są w normie
Maja faktycznie jest tak wysoko że może uciskac na wątrobę

I widziałam moje wyniki enzymów watrobowych. Jednego norma jest do 40 a ja mam 194 a drugiego do 30 a ja mam 132 no to się przestałam dziwić że mnie wątroba boli chociaż podobno wyniki nie mają na to wpływu...
wow, wiadomo która większa?

Cytat:
Właśnie lezakuje w ogródku na hustawce i zajadam truskawki młody zdrowy, waży 1903 jest wymiarami w terminie lozysko 1 stopień, wody w normie lecę nadrabiac

---
Propo ustawienia dziecka..Dzisiaj na gimnastykę wbila się mamuska z maluszkiem.. Mówiła, że przy pierwszym dziecku miała ułożenie miednicowe ale jej przestawiali i urodzila sn, a przy drugim odwróciło się tydzien przed porodem

A maluszek taki fajny. Dziewczynka sobie leżala na kocyku a mama cwiczyla

Wojtek
Stary 2013-04-18, 16:53   #1396
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
w ciąży ma się lekko podwyższoną temperaturę ciała to jest normalne że przy takiej temperaturze jest nam gorąco
Podobno tylko na początku ciąży.
Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Muszę Cię zmartwić, ale przez 6 tygodni karmienia nie wolno żadnych z tych owoców, a potem po troszku można wprowadzać
U nas położna mówila, że można tylko np 3 truskawki, ale takie prawdziwe, nie te chemiczne co teraz i poczekać 3 dni czy z dzieckiem ok.

Cytat:
ja padłam o 22 i spałam do 7, nawet nie słyszałam w nocy jak płacze, a jestem ledwie przytomna
A znam takich co twierdzą, że jak dziecko głodne i płacze to ma tak świedrujący placz, że nie sposób przespać.
Cytat:
Jest mi tak gorąco, że włączyłam klimatyzację w pokoju. Płynie ze mnie
A mi jest duszno, a klimy brak

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:53   #1397
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja robię pierwsze śniadanie i dwa do pracy, jak chodziłam do pracy to wstawałam o 5 żeby nam zrobić jedzenie, tak samo jak wiem, że nie będzie się zajmował porządkami, tylko śmieci należą do niego
To co on robi
Nawet jak urodzisz nie będzie Ci pomagał w porządkach?
Do mojego męża też generalnie należą tylko śmieci (ja nie pracuję, więc mam czas zająć się domem) ale jak widzi, że trzeba to naczynia pozmywa, podłogi, wszystko... poza łazienką no ale niech mu będzie..
No a w ciąży doszły mu okna (choć zazwyczaj myliśmy razem).

Stary 2013-04-18, 16:54   #1398
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
No w końcu miałam usg!!

Jedna dziolcha 1800g druga 1900g.
Obie glowkowo, przepływy ok, łożysko II stopnia. Myślałam że będą trochę większe, ponad 2000g ale tak też są w normie
Maja faktycznie jest tak wysoko że może uciskac na wątrobę
.
Brawo dla dziewczynek
Cytat:
Właśnie lezakuje w ogródku na hustawce i zajadam truskawki młody zdrowy, waży 1903 jest wymiarami w terminie lozysko 1 stopień, wody w normie lecę nadrabiac

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Od 34 tc przepływy boczne nie są ważne, liczy się przepływ w pępowinie, a ten mam jak najbardziej w porządku. Wojtek w 35tc + 3 waży 2850kg, więc rosnie sobie normalnie. Nie będzie wiec żadnego wywoływania , mogę normalnie w razie co chodzić do 42 tc.

Cytat:
To normalne ,że łodyga wysycha. Od ziemi powinna odbić nowa odnoga, albo z łodygi czasami odbija. Tyle, że ze storczykiem jest tak, że chyba później już nie ma tyle kwiatów co wcześniej, no chyba, że może się o niego jakoś specjalnie dba. Ja nie dbam w ogóle i nie podcinam i właśnie czekam, aż 3 raz mi zakwitnie, pąków ma dużo, ale zobaczymy co z tego będzie

Ja też już po wizycie. Same dobre wieści Szyjka w normie, miękka, ale na tym etapie to powiedział, że normalne. Julek waży już ok 2900 Do tego zapytałam, czy w razie czego przyjmują wcześniaki i od 36 tygodnia przyjmują Lekarz powiedział, że jeszcze tydzień i już będzie bezpiecznie

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:59   #1399
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
To co on robi
Do mojego męża też generalnie należą tylko śmieci (ja nie pracuję, więc mam czas zająć się domem) ale jak widzi, że trzeba to naczynia pozmywa, podłogi, wszystko... poza łazienką no ale niech mu będzie..
co robi? pracuje on wychodzi z załozenia że w domu ma być porządek, ale on sprzątać nie chce, z tym, że ja też nie muszę mam kobitkę która mi pomaga, sprząta, prasuje i ogrodem będzie się zajmowała, a za jakiś czas wezmę ją na opiekunkę dziecka

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Tity to super,
Stary 2013-04-18, 16:59   #1400
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
co robi? pracuje on wychodzi z załozenia że w domu ma być porządek, ale on sprzątać nie chce, z tym, że ja też nie muszę mam kobitkę która mi pomaga, sprząta, prasuje i ogrodem będzie się zajmowała, a za jakiś czas wezmę ją na opiekunkę dziecka
a no to chyba, że tak bo jakby mi mąż powiedział, że on porządek chce mieć ale palcem by nie kiwnął i na pomoc pieniędzy nie dał to by było gorąco

Stary 2013-04-18, 17:04   #1401
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Tity to super,

To ta kobieta będzie od wszystkiego? Życia jej braknie

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 17:12   #1402
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ż
Tak wyczytałam w necie po odebraniu mojego wypisu ze szpitala, że to nic nie daje a ja całą ciążę piję dużo i dupa, też w dolnej granicy, ale lekarz mi nigdy nic nie mówił, dowiedziałam się z wypisu...
To idę zwiększyć ilosc picia do eee nie weiem ilu juz litrów :d
no to ja nie wiem

Cytat:
Pięknie się witam w 31 TC Wczoraj skończyliśmy 30

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość

U mnie jakieś burzowe chmury, ciemno się zrobiło i wieje wiatr
nie chciałaś się podzielić słońcem wczoraj, to masz

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja też już po wizycie. Same dobre wieści Szyjka w normie, miękka, ale na tym etapie to powiedział, że normalne. Julek waży już ok 2900 Do tego zapytałam, czy w razie czego przyjmują wcześniaki i od 36 tygodnia przyjmują Lekarz powiedział, że jeszcze tydzień i już będzie bezpiecznie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 17:15   #1403
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
byłam na słoneczku !!!
ogólnie przyjemny dzień dziś mamy, byliśmy w Zabrzu na konsultacji ząbków Przemka, mamy na razie obserwować co się wykluje bo są przykryte dziąsłami - jak białe wyrosną to mają zostać, jak żółte to do usunięcia (jakoś to medycznie tłumaczyli ale jeszcze mam skurczony mózg po ciąży i nie pamiętam ). szpital był koło mojej pracy (byłej w sumie) więc poszliśmy się pochwalić dziecięciem, zaliczyliśmy kilka sklepów, ale miałam kupić buty i nie zdążyłam bo Przemek akurat zaczął się drzeć z głodu więc już olałam, i potem jeszcze pojechaliśmy na chwilę do teściów do Gliwic - więc Przemek już światowiec, pozwiedzał
ponadrabiam trochę i się chyba kimnę - nie wiem o co biega, ale mąż wstawał dwie noce teraz do Przemka, ja padłam o 22 i spałam do 7, nawet nie słyszałam w nocy jak płacze, a jestem ledwie przytomna
mi coś swita, ze to są zęby pierwotne (czy jakoś tak), czyli te przed mleczakami. Ze u niektórych dzieci takie zęby wyrastają i je się usuwa.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Podobno tylko na początku ciąży.
U nas położna mówila, że można tylko np 3 truskawki, ale takie prawdziwe, nie te chemiczne co teraz i poczekać 3 dni czy z dzieckiem ok.
jakbym miala zjesc tylko 3 truskawki to bym w ogole wolała nie ruszać, tylko sobie smaku mozna narobić

---
zaraz zmykam na szkołę rodzenia
chociaż ledwo żyje:/

Wojtek
Stary 2013-04-18, 17:22   #1404
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
jakbym miala zjesc tylko 3 truskawki to bym w ogole wolała nie ruszać, tylko sobie smaku mozna narobić
dokładnie... choć aby w ogóle sprawdzić czy można to właśnie od tych 3 trzeba zacząć

Stary 2013-04-18, 17:23   #1405
metropolitan
Zadomowienie

hej dziewczęta... znowu was zaniedbałam
wczoraj miałam wizytę, jest ok, nie ma jakichś symptomów porodu, ktg wyszło bez skurczy chociaż mały skubaniec zawsze na ktg siedzsi spokojnie i brzuch mi się nie spina, bo dzisiaj już na przykład mam masakryczne skurcze... także spakuję dzisiaj w końcu może tą torbę bo oczywiście znów nie spakowałam, a to w końcu już 38 tc. W tym tc urodziłam Blanusię...
Cytat:
byłam na słoneczku !!!
ooo, ja też byłam dzisiaj w Zabrzu z małą u gastrologa, odważyłam się pojechać jednak, bo miałam nie jechać, bo się bałam, że zacznę rodzić po drodze na ślunsk ale by było...

Cytat:
To co on robi
mój mąż mi nie pomaga wcale w domu. Jest to jedyna rzecz, o którą się kłócimy.. Czasem mi ju ż ręce opadają, zwłaszcza ostatnio i mam tego dość. Próbowałam już chyba wszystkiego... nic nie sprawiło, że zaangażował się w pomoc przy domu..

naprawdę już nie wiem co robić.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 17:24   #1406
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
To ta kobieta będzie od wszystkiego? Życia jej braknie
nie jak zajmie sie dzieckiem to będzie tylko od dziceka
Stary 2013-04-18, 17:26   #1407
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
mój mąż mi nie pomaga wcale w domu. Jest to jedyna rzecz, o którą się kłócimy.. Czasem mi ju ż ręce opadają, zwłaszcza ostatnio i mam tego dość. Próbowałam już chyba wszystkiego... nic nie sprawiło, że zaangażował się w pomoc przy domu..
kurczę niefajnie ja rozumiem, facet pracuje, pewnie jest zmęczony ale Ty też nie leżysz do góry brzuchem
Jakby mi w ogóle nie pomagał to i ja przestałabym cokolwiek robić, może to by go obudziło no ale macie Blankę to nie bardzo możesz sobie na takie coś pozwolić... Mam nadzieję, że jak Kubuś się urodzi to mąż się trochę opamięta...

Stary 2013-04-18, 17:30   #1408
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
wczoraj miałam wizytę, jest ok, nie ma jakichś symptomów porodu, ktg wyszło bez skurczy chociaż mały skubaniec zawsze na ktg siedzsi spokojnie i brzuch mi się nie spina, bo dzisiaj już na przykład mam masakryczne skurcze... także spakuję dzisiaj w końcu może tą torbę bo oczywiście znów nie spakowałam, a to w końcu już 38 tc.
za wizytę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 17:46   #1409
axella
Zakorzenienie

GG do axella

laski ratuunku...
caly dzien siedzialam na wc,potem sikalam co 2minuty i boli jak cholera:/
czop odszedl..
a teraz mnie boooli jak przy przeziebionym pecherzu i skurcze ale takie z parciem jakbym miala sie zlac i zes...ac na razz!
ani lezec,ani siedziec..niewiem?!
apap?nospa? melisa?
tak sie mecze ze szok:/ wrr

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 17:48   #1410
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
laski ratuunku...
caly dzien siedzialam na wc,potem sikalam co 2minuty i boli jak cholera:/
czop odszedl..
a teraz mnie boooli jak przy przeziebionym pecherzu i skurcze ale takie z parciem jakbym miala sie zlac i zes...ac na razz!
ani lezec,ani siedziec..niewiem?!
apap?nospa? melisa?
tak sie mecze ze szok:/ wrr
a te skurcze jakieś regularne?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości