|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Tak wyczytałam w necie po odebraniu mojego wypisu ze szpitala, że to nic nie daje a ja całą ciążę piję dużo i dupa, też w dolnej granicy, ale lekarz mi nigdy nic nie mówił, dowiedziałam się z wypisu... To idę zwiększyć ilosc picia do eee nie weiem ilu juz litrów :d
|
|
#1382 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
WOdami się nie martw, ułozeniem też. Na wody mają sposób, a mały jeszcze moze się odwrócić
|
|||||
|
|
|
#1383 |
|
Zadomowienie
|
Ohh tyle nacytowałam i wszystko mi znikło bo niechcący przeglądarkę wyłączyłam.
Z tego co pamiętam salviae miło czytać, że u Was wszystko tak wspaniale się układa. Banka super, że męża zoperowali. Teraz żeby się pięknie wygoiło i mąż był w 100% sprawny. Dbaj o siebie kochana, nie denerwuj się bo to i od nerwów skacze ciśnienie. Axella nic na siłę. Nie pasuje Ci on to go pogoń na szczaw. Za taką kobietę jak Ty powinien dać się pokroić. Poczekaj jeszcze z tym ostatecznym zerwaniem do narodzin Zuzki, ale jak masz być z nim na siłę i całe życie z Nim zmarnować to po co Ci i Zuzce to? Mysia super, że na USG wszystko pięknie wyszło. za wizytę.Więcej nie pamiętam za skończone tygodnie i udane wizyty![]() ---- Pięknie się witam w 31 TC ![]() PYTANIE do dziewczyn znających się na uprawie storczyków. Laski mąż mi kupił pięknego storczyka. Przekwitły te kwiatki to je poodcinałam i obcięłam te łodyżki troszkę bo tak pisało na necie. No i one zaczęły mi schnąć od góry ( Od góry robią się patyki i łamać je można. Uschły tak do połowy. Co mam teraz zrobić?? To już były takie piękne, grube łodygi aż mi ich żal. Niech mi któraś podpowie? Ochlastać je całe czy zostawić? W załączniku storczyk zaraz po kupieniu.
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-04-18 o 16:20 |
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znów okna myte przed świętami w kuchni i sypialni znów nadają się do mycia |
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie pozycji Malucha to spróbuj ćwiczeń. Nie wiadomo do końca na ile są one skuteczne, ale spróbować warto, a są takie ćwiczenia na odwrócenie Malucha. Np. tutaj https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10002851.html
|
|
#1386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1387 |
|
Zadomowienie
|
Jest mi tak gorąco, że włączyłam klimatyzację w pokoju. Płynie ze mnie
|
#1388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do storczyków, to niestety nie pomogę... moja mama i teściowa 9 miechów temu dostały po takim samym storczyku- mojej mamie już daaaaawno temu przekwitł i nic nowego się nie pojawia , a teściowej ciągle kwitnie i rośnie jak szalony chyba niektórzy mają po prostu do nich "rękę" ![]() no i np teściowa mówi, że obcina te łodyżki w całości ..hmmm, ale nie wszyscy tak robią |
|
|
|
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
weź mnie nie wkurzaj bo ja wcale dużo nie jem a mam 18,5 na liczniku
|
|
|
|
#1390 |
|
Rozeznanie
|
Picie większej ilości wody na pewno nie zaszkodzi, więc będę pić ile tylko mi się zmieści
Gorzej będzie z lataniem do wc bo już teraz robię kilometry haha Rodzić chciałam naturalnie, ale nie za wszelką cenę, więc jeżeli cc będzie bezpieczniejsza dla małego i dla mnie to ok - to mnie przekonuje. Jeżeli ten temat już się pojawił to bardzo przepraszam, bo nie jestem z Wami od samego początku ale mam pytanie czy kupujecie nianie bądź już kupiłyście? Jeżeli tak to jakie? Mamy dom piętrowy więc taki gadżet mógłby się przydać, jednak każdy grosz się liczy więc sie zastanawiamy. |
|
|
|
#1391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jak się pytałam mojej ginki co wtedy, to mowiła, że po 40 tc opiekę przejmuje szpital i że oni powinni wystawić, a jakby robili jakieś problemy to zebym przyszła na wizyte.. |
||
|
|
|
#1393 |
|
Wtajemniczenie
|
boli mnie dzisiaj w klatce piersiowej na wysokości biustonosza po prawej stronie, prawie cały dzień, coś jak kłucie w sercu, ale tam nie ma serca
|
|
|
|
#1394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie jakieś burzowe chmury, ciemno się zrobiło i wieje wiatr
|
|
|
|
|
#1395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Cytat:
![]() --- Propo ustawienia dziecka..Dzisiaj na gimnastykę wbila się mamuska z maluszkiem.. Mówiła, że przy pierwszym dziecku miała ułożenie miednicowe ale jej przestawiali i urodzila sn, a przy drugim odwróciło się tydzien przed porodem ![]() A maluszek taki fajny. Dziewczynka sobie leżala na kocyku a mama cwiczyla |
||
|
|
|
#1396 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jak urodzisz nie będzie Ci pomagał w porządkach? Do mojego męża też generalnie należą tylko śmieci (ja nie pracuję, więc mam czas zająć się domem) ale jak widzi, że trzeba to naczynia pozmywa, podłogi, wszystko... poza łazienką no ale niech mu będzie..No a w ciąży doszły mu okna (choć zazwyczaj myliśmy razem ).
|
|
|
|
|
#1398 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też już po wizycie. Same dobre wieści
|
||||
|
|
|
#1399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
on wychodzi z załozenia że w domu ma być porządek, ale on sprzątać nie chce, z tym, że ja też nie muszę mam kobitkę która mi pomaga, sprząta, prasuje i ogrodem będzie się zajmowała, a za jakiś czas wezmę ją na opiekunkę dziecka---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Tity to super, |
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jakby mi mąż powiedział, że on porządek chce mieć ale palcem by nie kiwnął i na pomoc pieniędzy nie dał to by było gorąco ![]()
|
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ta kobieta będzie od wszystkiego? Życia jej braknie
|
|
#1402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie chciałaś się podzielić słońcem wczoraj, to masz ![]() Cytat:
|
|
#1403 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() --- zaraz zmykam na szkołę rodzenia chociaż ledwo żyje:/ |
|||
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1405 | ||
|
Zadomowienie
|
hej dziewczęta... znowu was zaniedbałam
wczoraj miałam wizytę, jest ok, nie ma jakichś symptomów porodu, ktg wyszło bez skurczy chociaż mały skubaniec zawsze na ktg siedzsi spokojnie i brzuch mi się nie spina, bo dzisiaj już na przykład mam masakryczne skurcze... także spakuję dzisiaj w końcu może tą torbę bo oczywiście znów nie spakowałam, a to w końcu już 38 tc. W tym tc urodziłam Blanusię... Cytat:
ale by było... Cytat:
naprawdę już nie wiem co robić. |
||
|
|
|
#1406 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby mi w ogóle nie pomagał to i ja przestałabym cokolwiek robić, może to by go obudziło no ale macie Blankę to nie bardzo możesz sobie na takie coś pozwolić... Mam nadzieję, że jak Kubuś się urodzi to mąż się trochę opamięta...
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
laski ratuunku...
caly dzien siedzialam na wc,potem sikalam co 2minuty i boli jak cholera:/ czop odszedl.. a teraz mnie boooli jak przy przeziebionym pecherzu i skurcze ale takie z parciem jakbym miala sie zlac i zes...ac na razz! ani lezec,ani siedziec..niewiem?! apap?nospa? melisa? tak sie mecze ze szok:/ wrr |
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nawet bardzo
Ale nie zrobię tego z czystego rozsądku!

żeby się pięknie wygoiło i mąż był w 100% sprawny. Dbaj o siebie kochana, nie denerwuj się bo to i od nerwów skacze ciśnienie.
Znów okna myte przed świętami w kuchni i sypialni znów nadają się do mycia
07.07.2012 

Gorzej będzie z lataniem do wc bo już teraz robię kilometry haha

no to się przestałam dziwić że mnie wątroba boli