|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
sama już nie wiem, melisa nie zaszkodzi, ale pewnie też nic nie da, ja bym chyba nie brała żadnych leków ![]() nie chcę krakać, ale chyba cosik się zaczyna co? Mała Zu chce wyjść z brzuszka ![]() to może jedź do szpitala ,co? albo najpierw zadzwoń do gina ? |
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Najgorsze jest to, że jak rozmawiamy na spokojnie o tym, to on dalej twierdzi, że ja mam "po prostu inne pojęcie porządku niż on"... Nie sądzę, żeby pojawienie się Kubusia na świecie cokolwiek zmieniło niestety. W końcu się skończy moją wyprowadzką, jak już nie wytrzymam tego. |
|
|
|
|
#1413 |
|
Wtajemniczenie
|
metropolitan- uuu to ciężki typ z Twojego TŻ-ta , i faktycznie już się chyba nie zmieni...
![]() Pochwalę Trochę Mojego TŻ-ta- on to jest porządniś ![]() jak nabałagani to zawsze posprząta, czasem pomoże mi odkurzyć itp nie mogę w tej kwestii narzekać na niego , nooo i opuszcza klapę w wc
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-04-18 o 17:54 |
|
|
|
#1414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba, że znacie jakieś terapie szokowe? bo już wszystkiego się podejmę, serio
|
|
|
|
|
#1415 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jak jest źle to dzwoń do gina, lub do szpitala zadzwoń, ja jak nie mogłam do lekarza się dodzwonić to na patologie ciąży dzwoniłam w szpitalu i tam bez problemu kobiety pomagały i doradzały co zrobić |
|
|
|
|
#1416 | |||
|
siedzę i myślę
|
Ach właśnie wróciłam z miasta
Jak gorąco Wyszłam na balkon i myślałam, że jest tak średnio - ciepło, ale wietrznie, więc zapakowałam marynarkę i sweterek ... oczywiście gdy wyszłam na zewnątrz myślałam, że się rozpuszczę żałowałam, że nie wzięłam koszulki z krótkim rękawem Poszłam do parku, pogapiłam się na kaczki i wrony i było fajnie szkoda, że muszę sama spacerować... mój pracuś ciągle w pracy ![]() Teraz siedzę i jem winogronko, a w lodówce mam jeszcze arbuza i truskawki ![]() Aaa i co do truskawek, właśnie dzwoniła ciotka męża żeby jej zamówić specjalne sadzonki truskawek, które można trzymać nawet na balkonie. Podobno dają bardzo dużo owoców i kwitną do września http://www.flowers-pl.pl/sklep/produ...oducts_id=1225 - o takie coś Cytat:
Cytat:
![]() Może coś polecicie do cery mieszanej/normalnej ?---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
|
|
#1417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizyte![]() mój malz zawsze pomagal , wiekszosc czesc czasu w pracy spedzal ale pomagal , odkurzyl umyl podlogi wytrzepal dywan albo zmienial posciel a i zmywal i gotowal ... nie prasl i nie prasowal ja polezalam i pospalam i lepiej jest .... cisnienie spadlo troche ... roboty pelno a ja dzisij nicc nie zrobilammm
|
|
#1418 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
niektóre matki strasznie krzywdzą swoich synów wyręczając ich we wszystkim... jak facet to już sprzątać nie musi? Ja swojego Antka od małego będę szkolić
|
|
#1419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój także nigdy nie pierze ani nie prasuje ale to mu mogę wybaczyć bo wszystko inne zrobi
|
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
haloooo
ale żeście naskrobały szalone! ![]() Jutro ma przyjechać dziewczyna oglądać kieckę ślubną. Trzymajcie kciuki żeby kupiła ![]() No i przez to dziś musiałam sprzątać a zawsze robię to w piątki. I trochę mi z tym zeszło bo jeszcze myłam kwiatki i umyłam ostatnie okno Miałam iść na spacer ale już nie mam sił ![]() Na jutro mi zostało wyczyszczenie kuchenki i umycie podłóg. Miałam męczyć TŻta żeby to zrobił no ale on przychodzi z pracy i idzie robić w piwnicy więc już nie mam serca go męczyć. vil dla Ciebie. A z tym niewyspaniem to chyba prawda bo ja nie śpię od 2 miesięcy. Czasami po 2 godz i tyle. Dziś się obudziłam o 3 i koniec spania. A w dzień nie śpię. Fakt jestem zmęczona ale zasnąć dalej nie mogę;/ pawie oczko za łóżeczkoVeronic za wizytę
|
|
|
|
#1421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęCytat:
|
|
#1422 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
oo. to mój jedynie właśnie pralkę włączy i upierze, rozwiesi, ale już zdjąć to nie zdejmie, wisiałoby tydzień, gdybym nie oporządziła prania. ale mnie skurczybyki łapią dzisiaj, miałam nawet kilka takich dość bolesnych... chcę już poród, nie chcę już z brzuchem łazić, naprawdę. Dość już mam brzucha |
||
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stresujesz się ostatnio za dużo? no tak, stresa to my wszystkie mieć teraz możemy spróbuj się jakoś odprężyć. spacer, joga, pływanie? wielka porcja pysznych owoców (ewentualnie z dodatkiem bitej śmietany, no niech będzie
|
|
#1424 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Może kobiety mają po prostu większe poczucie estetyki... ja nie cierpię brudu i bałaganu Często nie dopuszczam męża do sprzątania, bo wiem, że ja zrobię to lepiej/dokładniej
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
nuna
za wizytębarwineczek rozumiem co czujesz, ja przez święta non stop słuchałam że jestem "gruba". Do 7 m-ca miałam mały brzuszek i mało przytyłam a później to średnio 1 kg na tydzień. Jest mi z tym źle bo ciężko się poruszać, oddychać i w ogóle. Czuje się jak hipopotam i tu jeszcze takie teksty słuchać. iwona witaj ![]() Magiusia dobrze że wszytsko ok, niepotrzebnie Cię ten lekarz nastraszył
|
|
|
|
#1426 |
|
Wtajemniczenie
|
Axella aż sama zaczęłam się denerwować, a jak to się zaczęło? co robiłaś? najlepiej skontaktuj się z lekarzem lub idź na izbę przyjęć
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo, axella rodzi???
![]() chyba że zaraz doczytam, że nic z tego... a dziewczynka by się przydała... Cytat:
może jak się kiedyś spakujesz z dziećmi, to jemu jednak rączki ruszą się do roboty
|
|
#1428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to trzymam kciuki zeby sie rozwinely Cytat:
Cytat:
|
|
#1429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę że jakbym go poprosiła to by pewne rzeczy zrobił, ale okien, czy prasowania to bym chyba nawet nie chciała żeby się za to zabierał. Mój tata też rzadko robi coś w domu. Zresztą jak on wróci z pracy to ja też nic nie robię, tylko sobie razem czas spędzamy |
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tego kremu, akurat to zależy od tego który to. nie wszystkie są jakieś tam skoncentrowane. to jest ten normalny na dzień czy jaki? podaj linka ja to polecić mogę same naturalne kosmetyki
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
już jestem w domku. Wizyta ok. Szyjka trzyma mocno jakby była z cementu Wszystko z małym dobrze - nie spieszy mu się jak widać z wyjściem na zewnątrz i moja gin mówi, że posiedzi do terminu ![]() I najlepsze jest to, że przystopował z przyrostem wagi Waży 3900 i jeśli urodziłby się w przyszłym tyg. to siłami natury a jak później to będzie cc.. Póki co moja gin nie chce niczego przesądzać. Powiedziała tylko, że nie urodzę naturalnie dziecka powyżej 4kg bo tak jestem zbudowana... że nie dam rady. Kolejna wizyta 29.04 - Jenny jak możesz, to proszę dopisz mnie do listy. I wtedy zapadnie ostateczna decyzja - no chyba, ze urodzę przed wizytą, ale jest to raczej mało prawdopodobne. Pobrała mi wymaz na paciorkowca. I dostałam listę badań do zrobienia potrzebnych do porodu.
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
axella postąpiłaś dobrze chociaż rozumie że jest Ci ciężko bo na pewno teraz w ostatniej fazie ciąży potrzebujesz czułości i bliskości. Jesteś na prawdę silną kobietą
A czy Tobie w ogóle będzie miał kto pomóc po porodzie przy małej? np mama? pawie oczko nie zażywaj żadnej nospy, bo po co? ![]() Kinga za wizytępawie oczko ja nie mam zamiaru brać ze sobą jakichkolwiek zaświadczeń o ubezpieczeniu. Po 1 niby już nie trzeba a po 2 jako ciężarną i tak MUSZĄ mnie przyjąć salviae dla maluszka no z tę temperaturą w szpitalach to jest jakaś masakra;/
|
|
|
|
#1433 |
|
Raczkowanie
|
Axella, dziewczyny dobrze piszą. Zadzwoń do gina, połoznej czy nawet do szpitala. Opinia kogoś fachowego na pewno nie zaszkodzi i tobie nerwów oszczędzi. Nie siedź i nie dumaj, tylko dzwoń gdzieś. Trzymam kciukasy
|
|
|
|
#1434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
za nic nie moge sie skupic na liczeniu skurczy.
jutro gin boli.. |
|
|
|
#1438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Can- za wizytę i za dużego Dzidziusia
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
Swoją drogą wróciłam do linku na temat objawów zwiastujących poród, który jest zamieszczony na początku wątków
http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm i chyba sobie wydrukuje normalnie. |
|
|
|
#1440 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za☠☠☠iste w nim jest to, ze lubi spędzać czas z małą i naprawdę w tym mnie ostatnio bardzo wyręcza, zresztą od samego początku robił przy niej wszystko, przewijał, sprzątał po wymiotowaniu i najgorsze takie rzeczy.. Teraz wiem., że z Kubusiem też tak będzie, więc z tym to jesyt kochany. Każdy ma niestety jakieś wady... ale fakt, trochę przegina. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

no ale macie Blankę to nie bardzo możesz sobie na takie coś pozwolić... Mam nadzieję, że jak Kubuś się urodzi to mąż się trochę opamięta... 

nie mogę w tej kwestii narzekać na niego , nooo i opuszcza klapę w wc
Wyszłam na balkon i myślałam, że jest tak średnio - ciepło, ale wietrznie, więc zapakowałam marynarkę i sweterek ... oczywiście gdy wyszłam na zewnątrz myślałam, że się rozpuszczę 
za wizyte

niektóre matki strasznie krzywdzą swoich synów wyręczając ich we wszystkim... jak facet to już sprzątać nie musi?
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)