Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-18, 20:53   #1501
xal
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
te brzydactwa sa chyba we wszystkich realach, tesco itd. dzialy dzieciece opanowaly rynek i serca malych dziewczynek
albo allegro
Na allegro już za późno, zawsze wolę mieć wcześniej prezenty a mąż na ostatnią chwilę no i wyszło tak, że ja jutro jadę do Smyka, bo tam mają np. torebki.
Jak dzwoniłam i mama młodej powiedziała "cokolwiek z tym brzydactwem" to młoda aż z łazienki wyparzyła i zaczęła "to nie brzydactwa, ładne są"
Jak to mąż stwierdził, że za często nie daje jej prezentów więc raz do roku może coś trochę przepłacić a trafić w ten wymarzony prezent.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 20:56   #1502
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Może ci się już brzuch obniżył i uciska na pęcherz.
Mi się wydaje, ze mo jest normalnie czyli wysoko, ale wieczorem/w nocy też bardzo często chodzę, w dzień da się żyć.
Nie moze tylko na bank i u mnie na odwrot w nocy ok a w dzien latam....
Stary 2013-04-18, 20:58   #1503
colorblue
Zakorzenienie

Axelka jak tam???? Mam nadzieje że pojechałaś to sprawdzić:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 20:59   #1504
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe musisz nadrobic i nam dorownac masz za to wczesniejsze dobijanie, ze Ci sie nie chce jesc i na plusie 1-2kg (zart! )
eeej, jak ja bym miała was gonić, to bym jak słoń wyglądała mam 6 kg na plusie i nie wyobrażam sobie mieć więcej. ale tak to już jest, jak się startuje z ... ehmmm... nazwijmy to kobiecymi kształtami
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 21:02   #1505
axella
Zakorzenienie

GG do axella

skurcze co 3min i lecimy z tż na ip.. sprawdzimy co i jak

trzymajcie kciuki.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 21:05   #1506
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

trzymajcie kciuki.
Juhuuu trzymamy

Piekła może któraś z Was chleb ?
Stary 2013-04-18, 21:10   #1507
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
niestety justi, już tego próbowałam, skończyło się tylko moją frustracją, bo on mógłby mieszkać w chlewie i by mu to nie przeszkadzało. Jest naprawdę beznadziejnym przypadkiem, uwierz mi, matka go tak nie nauczyła, jeszcze wiecznie go broni, wyręczać by chciała we wszystkim, a jak mówię, że nie wie co to sprzątanie to ona mi przywołuje jakąś sytuację z dzieciństwa, kiedy to niby podczas sprzątania złamał sobie rękę i ma z tego powodu uraz. Wiem, pochlastać się można, ale to cała moja teściowa. Z nią to już w ogóle od dłuższego czasu w żadną dyskusję się nie wpuszczam na żaden temat, bo to jest nie na moje nerwy naprawdę.
Najgorsze jest to, że jak rozmawiamy na spokojnie o tym, to on dalej twierdzi, że ja mam "po prostu inne pojęcie porządku niż on"... a kiedy ja mówię, żeby przestał filozofować i używać tego argumentu, bo porządek to porządek, tylko on jest jakiś niedorozwinięty na tym punkcie, to nic nie daje. A w ten sposób, to niestety nigdy nie dojdę z nim do porozumienia, jeśli on kmji będzie wmawiał, że bałagan to porządek.
Nie sądzę, żeby pojawienie się Kubusia na świecie cokolwiek zmieniło niestety. W końcu się skończy moją wyprowadzką, jak już nie wytrzymam tego.
Oj Metro...nie wiedziałam, że masz takiego ciężkiego TŻ'ta Przykro mi, mam nadzieję, że jakoś Wam się mimo wszystko ułoży. Trzym się

Cytat:

trzymajcie kciuki.
Miałam pisać byś jednak jechała na IP ale widzę, że już podjęłaś tą decyzję. Bardzo dobrze. W takim razie

Dziewczyny mam pytanie o laktatory- szczególnie do mam doświadczonych. Wiem, że żadna z nas nie wie czy będzie używać takowych czy nie i czy często....ale....ale. Czy kupujecie póki co ręczne i w razie potrzeby elektryczne czy od razu jednak elektryczne? Bo ja mam w głowie mętlik

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 21:18   #1508
colorblue
Zakorzenienie

Trzymam mocno!!!!
Cytat:

trzymajcie kciuki.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-04-18, 21:21   #1509
Tity
Zakorzenienie

colorblue ja za pierwszym razem kupiłam elektryczny, ale jak dla mnie to był zbędny gadżet. Używałam ręcznej nakładki, bo często wyjeżdżałam na zajęcia, więc nie miałabym nawet jak elektrycznego podłączyć na uczelni. Teraz elektryczny sprzedałam i kupiłam sobie sam ręczny
axella powodzenia!!!
metropolitan współczuję i domyślam się jak Ci z tym ciężko. Eh...może trzeba jeszcze nad nim popracować. Z dwójką dzieci raczej ciężko będzie się ogarnąć...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 21:23   #1510
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
A ciotka zachwycona nimi, bo jakiś tam znajomy posadził na balkonie i mu ładnie owocowały Kupię jej i zobaczymy co z nich będzie, będzie królikiem doświadczalnym jak będą owocować to sobie też dokupię

Tu link do kremu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...sci-skory.html Oceny ma kiepskie...

A mam jeszcze takie coś... kupiłam jakiś czas temu, ale jeszcze nie używałam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...dzien-30-.html

To polecaj te naturalne
jak sprawdzone te sadzoneczki, to chyba warto zaryzykować! te co moja mama kupiła to jakieś takie felerne były widocznie no ale to też parę lat temu już było. może oszukiwane i felerne egzemplarze zostały wyparte z rynku?

jak ci ten vichy pasi, to używaj a może po całym opakowaniu ci się znudzi i sama z siebie zaczniesz szukać czegoś nowego?
ten drugi całkiem fajnie się zapowiada, ale szkoda, że dowalili brzydki konserwant na koniec (DMDM hydantoin) krem ogólnie taki normalny nawilżacz.
z naturalnych kosmetyków to ... zależy od grubości portfela, ale jak byś miała kiedyś ochotę zaszaleć, to spróbuj coś firmy john masters organics - w niektórych sklepach wysyłkowych sprzedają ich próbki za 2zł i wiele dziewczyn kupuje np. 10 sztuk jednego produktu, bo taniej wychodzi mają fajne sera do twarzy, kremy podobno też super. ja kocham mleczko do ciała wanilia pomarańcza głównie za zapach, nie trzeba perfum myjadła do twarzy też są super, no i wiele dziewczyn po natknięciu się na ich odżywki już przy nich zostaje.
furorę robi lekki krem z płatków róży dr hauschka - jest bardzo łagodny i faktycznie lekki, a podobno super nawilża. ja z hauschki stosowałam emulsję nawilżającą i olejek (bo nadają się do tłustej gęby - czytaj moja przed ciążą ) i po porodzie, jak hormony mi zaczną znów robić masakrę z twarzy, na pewno do tych kosmetyków wrócę
aaa, teraz mi się skojarzyło - z takich korzystniejszych cenowo to świetnie spisują się smarowidła sylveco
jak mi się coś jeszcze przypomni z cudeniek dostępnych w polsce, to dam znać ciężko mi czasem wpaść na coś, bo w niemczech trochę inna oferta, a za wątkiem pielęgnacyjnym (https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675502) ostatnio nie nadążam, bo skupiam się na porodach
Stary 2013-04-18, 21:23   #1511
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A znam takich co twierdzą, że jak dziecko głodne i płacze to ma tak świedrujący placz, że nie sposób przespać.
Przemek na początku zaczyna lekko marudzić, kwilić a potem cichutko popłakiwać i dopiero po dłuższej chwili jest płacz, więc zazwyczaj przez sen słyszymy już to pierwsze marudzenie i szykujemy mleko i się mu podaje jak tylko zaczyna głośniej marudzić i dopominać się o żarcie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja też już po wizycie. Same dobre wieści Szyjka w normie, miękka, ale na tym etapie to powiedział, że normalne. Julek waży już ok 2900 Do tego zapytałam, czy w razie czego przyjmują wcześniaki i od 36 tygodnia przyjmują Lekarz powiedział, że jeszcze tydzień i już będzie bezpiecznie
super

Cytat:
laski ratuunku...
caly dzien siedzialam na wc,potem sikalam co 2minuty i boli jak cholera:/
czop odszedl..
a teraz mnie boooli jak przy przeziebionym pecherzu i skurcze ale takie z parciem jakbym miala sie zlac i zes...ac na razz!
ani lezec,ani siedziec..niewiem?!
apap?nospa? melisa?
tak sie mecze ze szok:/ wrr
czyżby JUŻ?
zdawaj relację na bieżąco

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Wizyta ok.
Szyjka trzyma mocno jakby była z cementu- długa i zamknieta.
Wszystko z małym dobrze - nie spieszy mu się jak widać z wyjściem na zewnątrz i moja gin mówi, że posiedzi do terminu
I najlepsze jest to, że przystopował z przyrostem wagi
Waży 3900 i jeśli urodziłby się w przyszłym tyg. to siłami natury a jak później to będzie cc.. Póki co moja gin nie chce niczego przesądzać.
Powiedziała tylko, że nie urodzę naturalnie dziecka powyżej 4kg bo tak jestem zbudowana... że nie dam rady.

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
witam ja w końcu w domku a wiec poród odbył się w szpitalu w Northampton UK porod był wywoływany bo miałam zatrucie ciążowe. W piątek o 00.30 wsadzili mi tampon na wywołanie około 4zaczeły sie lekkie bóle ale okolo 10 rano zanikły. Wieczorem około 20 wróciły i były tak co 5minut ale około 23 znów znikły w sobote nad ranem o 00.30 po 24h wyciagły mi tampon poszłam spać i o 3.30 obudziłam się z drgawkami i mega bólem . Poszłam do toalety i jak wstawałam poszułam ze coś wycieka były to wody płodowe ale zanikły skurcze mieli mnie przenieść na porodówkę i dać kroplówkę ale nie było miejsc. o 14.40 znów zaczęły się skurcze co 12 minut poszłam do wanny i to mi pomogło o 16 miałam juz co 5minut a chwile potem 5cm rozwarcia. około 18 byłam już na sali i czekałam na pełne rozwarcie mąż dawał mi wody i zagadywał jak widział na ktg ze idzie skurcz. o 20 zaczełam rodzic najpierw na boku bo dziecko było źle ułożone potem zmieniłam na siedząco lecz byłam przez te dwie noce tak zmęczona ze nie umialm wypchac głowki okolo 22 przyszedl anestozjolog i nacioł mnie i wyjoł Emilka kleszczami. Emil przyszedl na swiat o 22.37 zaraz zaczął głośno płakać . otulili go i dali mężowi bo ja byłam zszywana. ogólnie od wsadzenia tampona do porodu minełó 46h wiec bardzo sie nameczyłam. Teraz tez 5dni w szpiatlu bo miałam dalej wysokie ciśnienie i złe wyniki z krwi . Opieka w szpitalu super potem napisze reszte
najważniejsze że wszystko ok z Maleństwem i z Tobą
gratuluje raz jeszcze

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 21:28   #1512
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

trzymajcie kciuki.
i ja tez trzymam kciuki i czekam na informacje
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 21:33   #1513
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
colorblue ja za pierwszym razem kupiłam elektryczny, ale jak dla mnie to był zbędny gadżet. Używałam ręcznej nakładki, bo często wyjeżdżałam na zajęcia, więc nie miałabym nawet jak elektrycznego podłączyć na uczelni. Teraz elektryczny sprzedałam i kupiłam sobie sam ręczny
axella powodzenia!!!
metropolitan współczuję i domyślam się jak Ci z tym ciężko. Eh...może trzeba jeszcze nad nim popracować. Z dwójką dzieci raczej ciężko będzie się ogarnąć...
O laktator pytała Magiusa:-*

Ale zgodzę się z Tobą;-) ja dla pierwszego wcale nie miałam,ale i pokarmu też nie. Walczyłam 2 tyg,leciała przeźroczysta woda i młody wiecznie płakał bo głodny. Skończyło sie na mm
Z drugim używałam na początku najzwyklejszego ręcznego za 10zl z apteki,a potem mały już sam wysysał ze mnie na tyle,że i ten ręczny nie był potrzebny.

Uważam że wybór należy do każdej z osobna

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-04-18, 21:33   #1514
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Juhuuu trzymamy

właśnie axella dobra decyzja, kciuki masz zapewnione

ja piekłam nie raz... ale mam maszynę do chleba. bezproblemowo
Stary 2013-04-18, 21:33   #1515
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:

trzymajcie kciuki.
3mam kciuki !! powodzenia
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 21:34   #1516
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Może będzie nareszcie dziewuszka na forum.
Cytat:
Ja piekłam, ale mi coś nie wychodziło w starym piekarniku. W nowym nie próbowalam, więc nie podam ci sprawdzonego przepisu.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 21:34   #1517
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
jak sprawdzone te sadzoneczki, to chyba warto zaryzykować! te co moja mama kupiła to jakieś takie felerne były widocznie no ale to też parę lat temu już było. może oszukiwane i felerne egzemplarze zostały wyparte z rynku?

jak ci ten vichy pasi, to używaj a może po całym opakowaniu ci się znudzi i sama z siebie zaczniesz szukać czegoś nowego?
ten drugi całkiem fajnie się zapowiada, ale szkoda, że dowalili brzydki konserwant na koniec (DMDM hydantoin) krem ogólnie taki normalny nawilżacz.
z naturalnych kosmetyków to ... zależy od grubości portfela, ale jak byś miała kiedyś ochotę zaszaleć, to spróbuj coś firmy john masters organics - w niektórych sklepach wysyłkowych sprzedają ich próbki za 2zł i wiele dziewczyn kupuje np. 10 sztuk jednego produktu, bo taniej wychodzi mają fajne sera do twarzy, kremy podobno też super. ja kocham mleczko do ciała wanilia pomarańcza głównie za zapach, nie trzeba perfum myjadła do twarzy też są super, no i wiele dziewczyn po natknięciu się na ich odżywki już przy nich zostaje.
furorę robi lekki krem z płatków róży dr hauschka - jest bardzo łagodny i faktycznie lekki, a podobno super nawilża. ja z hauschki stosowałam emulsję nawilżającą i olejek (bo nadają się do tłustej gęby - czytaj moja przed ciążą ) i po porodzie, jak hormony mi zaczną znów robić masakrę z twarzy, na pewno do tych kosmetyków wrócę
aaa, teraz mi się skojarzyło - z takich korzystniejszych cenowo to świetnie spisują się smarowidła sylveco
jak mi się coś jeszcze przypomni z cudeniek dostępnych w polsce, to dam znać ciężko mi czasem wpaść na coś, bo w niemczech trochę inna oferta, a za wątkiem pielęgnacyjnym (https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675502) ostatnio nie nadążam, bo skupiam się na porodach
Ooo dzięki za obszerną odpowiedź Tego Vichy póki co nie kupiłam, mam jeszcze próbkę Ten John mnie kusi, ale rzeczywiście cena szalona - 120 zł za 30 ml kremu Może się pokuszę, ale to dopiero w następnym miesiącu - jak ZUS przyjdzie tylko nie mówcie nic mojemu mężowi
Stary 2013-04-18, 21:35   #1518
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

18 dni do końca
O jaaaa
Stary 2013-04-18, 21:37   #1519
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Może będzie nareszcie dziewuszka na forum.
Ja piekłam, ale mi coś nie wychodziło w starym piekarniku. W nowym nie próbowalam, więc nie podam ci sprawdzonego przepisu.
Szkoda ...

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja piekłam nie raz... ale mam maszynę do chleba. bezproblemowo
Może i ja sobie sprawię... mam dosyć już tych pleśniejących chlebów
Jaką masz?
Stary 2013-04-18, 21:40   #1520
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
laski ratuunku...
caly dzien siedzialam na wc,potem sikalam co 2minuty i boli jak cholera:/
czop odszedl..
a teraz mnie boooli jak przy przeziebionym pecherzu i skurcze ale takie z parciem jakbym miala sie zlac i zes...ac na razz!
ani lezec,ani siedziec..niewiem?!
apap?nospa? melisa?
tak sie mecze ze szok:/ wrr
Czop Ci wyleeciał? O jaaa, to niedługo przywitamy Zuzię Przeszło Ci już?
Stary 2013-04-18, 21:42   #1521
Veronic
Wtajemniczenie

Laseczki idę spać, dobranoc
może jak jutro rano odpalę wizaż to już będzie jakieś info o nowym maluszku ?
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 21:43   #1522
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
witam ja w końcu w domku a wiec poród odbył się w szpitalu w Northampton UK porod był wywoływany bo miałam zatrucie ciążowe. W piątek o 00.30 wsadzili mi tampon na wywołanie około 4zaczeły sie lekkie bóle ale okolo 10 rano zanikły. Wieczorem około 20 wróciły i były tak co 5minut ale około 23 znów znikły w sobote nad ranem o 00.30 po 24h wyciagły mi tampon poszłam spać i o 3.30 obudziłam się z drgawkami i mega bólem . Poszłam do toalety i jak wstawałam poszułam ze coś wycieka były to wody płodowe ale zanikły skurcze mieli mnie przenieść na porodówkę i dać kroplówkę ale nie było miejsc. o 14.40 znów zaczęły się skurcze co 12 minut poszłam do wanny i to mi pomogło o 16 miałam juz co 5minut a chwile potem 5cm rozwarcia. około 18 byłam już na sali i czekałam na pełne rozwarcie mąż dawał mi wody i zagadywał jak widział na ktg ze idzie skurcz. o 20 zaczełam rodzic najpierw na boku bo dziecko było źle ułożone potem zmieniłam na siedząco lecz byłam przez te dwie noce tak zmęczona ze nie umialm wypchac głowki okolo 22 przyszedl anestozjolog i nacioł mnie i wyjoł Emilka kleszczami. Emil przyszedl na swiat o 22.37 zaraz zaczął głośno płakać . otulili go i dali mężowi bo ja byłam zszywana. ogólnie od wsadzenia tampona do porodu minełó 46h wiec bardzo sie nameczyłam. Teraz tez 5dni w szpiatlu bo miałam dalej wysokie ciśnienie i złe wyniki z krwi . Opieka w szpitalu super potem napisze reszte
oj rzeczywiście trudny miałaś poród ale najwazniejsze że wszystko skończyło sie dobrze i już jesteście w domu
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 21:43   #1523
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Hej
już jestem w domku.
Wizyta ok.
Szyjka trzyma mocno jakby była z cementu- długa i zamknieta.
Wszystko z małym dobrze - nie spieszy mu się jak widać z wyjściem na zewnątrz i moja gin mówi, że posiedzi do terminu
I najlepsze jest to, że przystopował z przyrostem wagi
Waży 3900 i jeśli urodziłby się w przyszłym tyg. to siłami natury a jak później to będzie cc.. Póki co moja gin nie chce niczego przesądzać.
Powiedziała tylko, że nie urodzę naturalnie dziecka powyżej 4kg bo tak jestem zbudowana... że nie dam rady.
Kolejna wizyta 29.04 - Jenny jak możesz, to proszę dopisz mnie do listy. I wtedy zapadnie ostateczna decyzja - no chyba, ze urodzę przed wizytą, ale jest to raczej mało prawdopodobne.
Pobrała mi wymaz na paciorkowca. I dostałam listę badań do zrobienia potrzebnych do porodu.
za wizyte! a chcialabys urodzic w przyszlym tygodniu?
Stary 2013-04-18, 21:44   #1524
gosiulka22
Wtajemniczenie

Axella trzymam kciuki za pozytywny rozwój akcji
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 21:44   #1525
barwineczek
Wtajemniczenie

Axella jeszcze jestes? miałaś jechać. My tu juz wychodzimy z siebie
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 21:46   #1526
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

trzymajcie kciuki.
czekamy na wieści i dzidzi
Stary 2013-04-18, 21:48   #1527
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

trzymajcie kciuki.
Ale akcja! Zu-zia! Zu-zia! Kibicujemy Wam
Stary 2013-04-18, 21:50   #1528
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

No to się Maleństwa teraz posypia;-) Axella trzymamy kciuki!

Tak sobie teraz pomyślałam, że zanim ja urodze (20 czerwca) to tutaj już nikogo nie będzie, bo wszystkie Mamusie będą już z maluszkami. A wtedy czas na Wizaż będzie mocno okrojony
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 21:51   #1529
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
O laktator pytała Magiusa:-*
Oj gapa, nie zacytowałam tylko odpisałam na ostatni post, a w międzyczasie pojawił się Twój i stąd myślałam, że to Ty pytałaś

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 21:52   #1530
katherine271
Raczkowanie

laski, nadszedł widzę ten czas gdy co chwila któraś będzie rodzić i temat skurcze, bóle itp na porządku dziennym, przeraziłam się tego bo boję się że ja nie rozpoznam, że nie zdążę... a z drugiej strony myślę że dotrwam do terminu jak z pierwszą córką a co potem to się okaże, ale pierwszy poród był jakby poza moją świadomością, kilka minut, całość kilkanaście, a jeśli tym razem będę w domu i nie zajarzę że to już,rany, wolę nie myśleć a myślę akurat bo coś dziwnego mi się dzieje od 3 dni ale dziś teraz coraz bardziej, takie mega parcie na odbyt, nie mam problemu z zaparciami do rano dwa razy byłam w wc a mimo to cały czas bez przerwy to czuję, czasem mocniej jakby ale to ciągłe parcie, jakby mnie miało rozerwać, o co kaman?
czy to mała może być tak ułożona że coś tak uciska?
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości