![]() |
#2611 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() ![]() i gratulacje z dostania się do przedszkola ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Zadomowienie
|
![]() Szaja Nosidełko TULA-w porzo? Chciałabym kupić, bo chusta to jednak nie dla nas... Zresztą takie nosidełko to i TŻ by nosił ![]() https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Kubus chyba kaszle
![]() Nie wiem czy nie panikuje, ale wole isc do lekarza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 | |||
Rozeznanie
|
Mam chwilkę, bo Krzychu sobie zasnął po porannym wojowaniu
![]() Wczoraj u nas było bardzo ciepło, wręcz lato, praktycznie całe popołudnie spędziliśmy na powietrzu z przerwami na karmienie. Najpierw byliśmy na spacerku, a potem koło domu na ogrodzie Krzysiu zwiedzał. Dziś póki co pochmurnie, zbiera się jakby na deszcz, ale ciepło. Zaopatrzyłam się w krem, którym zamierzam smarować buźkę Krzysia, żeby chronić przed słońcem jak będziemy chodzić na spacerki. Mam krem ziaja (ziajka) z faktorem 30 od pierwszych dni życia. Polecono mi w aptece. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2615 | ||||
Zakorzenienie
|
Jestem na chwilę tylko, bo o 10 chyba teściowa ma wpaść w odwiedziny do Domci. Już się cieszę
![]() Dziękuję za dobre słowa ![]() ![]() Czy Wasze dzieci też cały czas wpychają ręcę do buzi? Pisałyśmy o tym jedzeniu piąstek, ale moja całe dnie to robi. Oprócz samego pchania rączek ssie, a to kciuka, a to palce... Niedługo pewnie rany jej się porobią i dopiero będzie płacz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40380929]Debrah, jak na boki macha główką to niedostymulowana, pobujać by trzeba ![]() Nina, u Agatki - 10-15 minut po zjedzeniu plamy czerwone na policzkach lub czerwona wysypka,d robniutkie krosteczki takie. Do tego masakryczny wk...rw był ![]() Moja też często tak rzuca głową, co chwila z jednej na drugą stronę, nawet jak jest bujana na rączkach ![]() Szaja skąd Ty to wszystko wiesz? Kocham Cię za te wszystkie Twoje rady i wiadomości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moja dziś też najpierw przespała 4 godziny, ale potem już co dwie godziny pobudka. Miałam wrażenie, że śpię po 5 minut ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2616 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ostatnio ma też taki motyw, że jedną rączką chwyta za swój paluszek u drugiej rączki i ciągnie ten palec ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Spadam coś porobić zanim Mały się obudzi, bo potem to już cięzko będzie ![]()
![]() |
#2617 | |||
Zakorzenienie
|
Hej sexi lejdis
![]() ale jest fajnie na dworzu, moze nie za tak cieplo jak wczoraj i bardziej ochmurno ale jakos tak juz wiosna czuc ![]() ![]() zgadnijcie o ktorej moj dziec poszedl wczoraj spac? o 16.00!!!! ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40379128]Ok jest wszystko co między centylami, czyli między 3 a 97 ![]() - rozbieżność między centylem wzzrostu i wagi nie powinna być więcej niż 50 - jeśli masz np. 10 centyl wagi i 75 wzrostu to trzeba by się temu przyjrzeć - ale tu bierze się pod uwagę także aspekt genetyczny, czyli wygląd rodziców ![]() - porównuje się dziecko do samego dziecka - czyli czy systematycznie rośnie - nie musi być wielki przyrost wagi i cm, ale ma być, czy nie ma drastycznych spadków ani wzrostów centyli ![]() A druga fotka, może dojrzycie - na tym środkowym drzewie ptak siadł sobie centralnie na samym czubku, ja nie wiem, jak on się tam utrzymał, ale napatrzeć się nie mogłam ![]() ![]() dzieki za wyjasnienie ![]() Ty to powinnas zalozyc taka wlasna, prywatna Szajopedię ![]() ![]() Cytat:
![]() malutka w koncu sie przyzwyczai i z dnia na dzien bedzie coraz lzej, i jej i Wam ![]() Cytat:
![]() kurcze, z jednej strony nie dziwota ze chca wszystko wiedziec nt pomocy ale z drugiej strony powinn zabiegaco te informacje w bardziej hmmm "delikatniejszy" sposob ![]() ![]() Cytat:
![]() wiadomo, zeby byle pierdniecie u swojego dziecka moze doprowadzic rodzicow, zwlaszcza matke o zawal serca ale to co fewcia napisala jest bardzo madre. przykre ale madre jednoczesnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Gdzie te słońceeeeee ![]() Cytat:
![]() ![]() to się nazywa UZALEŻNIENIE! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zobaczysz że u Was też będzie ok ![]() ![]() A co do lekarza... ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Zgadzam się w 100 %
![]() |
#2619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pięknie Ci pospał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny, a ja ponarzekam trochę na bardziej przyziemne tematy, ok? Właśnie się pakuję i w NIC nie wchodzę, a w jasnych wiosennych bluzkach prześwitują mi rozstępy ![]() ![]() czy przy kp można jakieś diety stosować i jakie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wolno nam obcinać kcal bo produkowanie mleka spala ok 500 kcal na dobę to i tak sporo a drakonskie diety mogą powodować zasłabnięcia,zanik laktacji o kościach,zębach nie wspomne wiele dziewczyn już ćwiczy ja wypieprzyłam ze swojej diety słodycze i w ciągu dwóch tygodni waga pokazuje 1,5 kg mniej - ciągle obżerałam się ciastem ![]() do tego skacze na skakance,robię troszkę ćwiczeń siłowych z małym- wykroki,przysiady,podnosz enie ramion, do tego teraz doszedł basen i spacery po 2-3 h dziennie nie tylko z wózkiem ale także w chuście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Oooo Tak ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2624 |
Zakorzenienie
|
Słuchałam właśnie w PnŚ o pneumokokach. Nasze państwo jest debilne,że nie finansuje szczepień!
Nawijko, leć do lekarza, nie ma co bagatelizować. U nas ciężkie chmury chodzą.. Jeszcze próbuję uśpić Małą, jak już miała zamknięte oczka (bo płacze cały czas przez te szelki), to któryś debilny sąsiad zaczął tłuc w ścianę jakimś młotem pneumatycznym, i płacz od początku ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Silver, ktoś tu olał moje zaproszenie na fb ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na tej skakance to gdzie skaczesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2626 |
Zakorzenienie
|
O masakra! Kiedy ja to nadrobie plociugi
![]() Wczoraj się nie udzielałam bo załapałam doła ![]() Mój mały od 3dni świruje i budzi się w nocy. Czasem co godzinę czasem rzadziej ale budzi...a przyczyną są bąki-które są wyjątkowo upierdliwe ![]() Dzisiaj było to samo,ale ostateczną pobudkę mieliśmy o 5 na jedzonko. Potem wzięłam go do łóżka i spał ze mną do 8 (pierwszy raz mu się zdarzyło tak długo). Potem ja wstałam bo mąż uszykował śniadanko-no i tak dzień ruszył z kopyta ![]() Młody bawił się w łożeczku a ja miałam czas żeby się umyć i doprowadzić do używalności ![]() Potem spacer ![]() Ale najsampierw czeka mnie nadrabianie ![]()
#2627 |
Zakorzenienie
|
kobitki, ale jestem zasmarkana, nosa nie czuje tak mam odrapany od chusteczek
![]() ![]() ![]() podczytałam, ale sie nie odnosze bo juz sie dzieciowi mata znudziła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | |
Wtajemniczenie
|
joł joł!
dawno mnie tu nie było ![]() fewciu, lady - ściskam mocno! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do nocy - Lady - szacun! od poniedziałku anula miała jakieś cieżkie dni i noce, budziła się co 2 godziny i szczerze powiedziawszy byłam tak niewyspana, że całe dnie chodziłam jak widmo. Dopiero dziś anna wróciła do swojego starego trybu ![]() ![]() ![]() Idę się pomalować, a co ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Zakorzenienie
|
#2630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mnie niestety słodycze gubią, kocham żelki, cukiereczki, ciasteczka, maxi kingi to mogłabym 3 pod rząd zjeść uwielbiam też bitą śmietanę sama wymyslam sporo wypieków więc u mnie w weekend zawsze jakiś torcik, to rolada na bitej smietanie ech... ![]() pozostałe posiłki wyglądają normalnie bo ja generalnie jestem fanem sałatek, ryb i owoców morza, smażonego praktycznie nie jem a na skakance skacze w domu w salonie ![]() zaczyałam od 100 podskoków teraz 1000 na luzie, tak się kondycha poprawia Ewulka Ty kochana się nie martw, bo jeszcze masz czas żeby waga drgnęła, daj sobie jeszcze kilka tygodni- z tego co pamiętam karmisz piersią tak? spokojnie spalisz wszystkie zapasy, zobaczysz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Zakorzenienie
|
Silver, mój TŻ stwierdził, że cipka jest do ru**ania
![]() ![]() ![]() Czyli Ty też należysz do klubu "Przeżyłam SN i nigdy więcej!"? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę szamać owsiankę z owocami ![]() Dziewczyny, co ja bym bez was zrobiła, DZIĘKUJĘĘĘĘ wam wariatki że jesteście!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj przyjeżdża rehabilitant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę się zaopatrzyć w skakankę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja też należę do klubu przeżyłam SN i nigdy więcej bez znieczulenie ![]() ![]() Ale pogoda paskudna ![]()
![]() |
#2637 |
Wtajemniczenie
|
Witam z rana, dołączam do grona niewyspańców
![]() W ogóle coś wstąpiło w moje dziecko dziś w nocy i strasznie się martwię ![]() Właśnie pytanie za 100ptk-co może byc przyczyną takiego zachowania Blanki? Otóż wczoraj dzień jak codzień: zabawa w domu a to na macie a to na bujaku, trochę gadania, potem 3 h na spacerze i tam akurat spała cały czas potem w domu jedzenie zabawa. Ja gadałam na sykpie z bratem (może tu tkwi przyczyna że monitor na nią świecił) a ona sobie "siedziała" grzecznie mi na kolanach i bawiła się rączkami. Potem wieczorna toaleta jedzenie i sen. Zasnęla ok 21 ale zanim to :strasznie głową machała i rękami, no ale w końcu zasnęła.Spała spokojnie jakieś 2 godz po czym zaczęła jęczeć przez sen i skakać na tym łóżeczku. Aż w końcu o 1 się obudziła krzykiem na jedzenie. Pojadła 40 min, odłożyłam ją śpiącą do łóżka no i się zaczęło ![]() Oczy jak 5 zł, machanie rękami nogami głową wszystkim czym się dało. No to myślę,pogłaszczę przytule to zaśnie. I już prawie spała , to odeszłam od niej a ona zaczęła bić się po twarzy rączkami, macha głową jak szalona, ciągnie się za włosy ,podrapała sobie buzię oczywiście. Nie płakała, ogólnie grzeczna była. Co podejdę i próbuje uspokoić to zaśnie na 5 min i potem znowu szaleństo. Juz miałam egzorcysty szukać, byłam przerażona . W końcu po usilnych próbach zaśnięcia się udało ok3.30. Nie wiem co jej się stało, nigdy się tak nie zachowywała ![]() Boję się że coś złego jej się dzieje a ja nie wiem co ![]() Fewcia-moja bratanica też nosiła takie szelki, miała właśnie je nosić 3 miesiące a ponosiła niecały miesiąc bo już nie mogła wytrzymać a potem szybko zaczęła chodzić i jest cała i zdrowa nóżki jak u sarenki. U Twojej Blaneczki też na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Lady-współczuję zachowania rodziny i tak jesteś bardzo cierpliwa,podziwiam! Będzie dobrze,zobaczysz to napięcie mięśniowe jest całkowicie do wypracowania. Nim się obejrzysz skończycie rehabilitację i Mały będzie zdrów jak ryba ![]() I znowu zapomniałam a miałam się dalej poodnosić, co za skleroza ![]() Wybaczcie , ale jestem z Wami całym sercem i jak coś ważnego pominęlam to przepraszam ![]() Uciekam bo ktoś mi tu kwęka ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
Zakorzenienie
|
Przeleciałam was na szybkiego (czuła któraś?
![]() ![]()
#2639 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale jest już postęp - zapięłam się w swój wiosenny płaszczyk, który kupiłam rok temu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Zadomowienie
|
Dobra dziewczyny: gruba, gruba a później jak się pokazują w klubie to wszystkie lalunie
![]() ![]() ![]() ![]() Nawijko Jakbyś nie poszła do lekarza to tylko byś siedziała i się zadręczała.... Marsi O kurcze, Ty to aktywna jesteś. Ja robie 1/100 tego co Ty ![]() Zrobiłam sobie maseczkę z płatków owsianych i mleka: :O jaka skóra! Wypróbuje też na dłonie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.