|
|
#2641 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
ahhh, no i pozwoliłam sobie wrzucić do klubu zdjęcia mojej małej księżniczki
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Meduzza, kiedyś byłam bardzo aktywna ale strasznie skapciałam przez tą ciąże jak trenowałam z ciężarami to wyciskałam 80 kg na nogi na maszynach a martwy ciąg robiłam z obciążaniem 70 kg, czyli więcej co ważyłam, niejednego faceta mogłam wtedy zawstydzić a teraz ręcę mnie bolą od noszenia małego |
|
|
|
|
#2643 |
|
Wtajemniczenie
|
Zobaczyłam u Małej białą kropkę na dolnym dziąśle i myśle pewnie jakas pleśniawka się robi , dotykam a to twarde! Czy to ząb?!
|
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
czyżbyś znalazła odpowiedź na zachowanie Blaneczki?
:glasiu
|
#2645 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2646 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() Cytat:
Miło, że pytasz |
||
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wooow, gratulacje! drugi wątkowy ząbek ![]() kurde, moja Ania już drugą drzemkę dziś ma wstałyśmy o 7, od 9 do 11 sen, i znów zasnęła 20 minut temu, normalnie nie wierzę, czasem w ciągu dnia łącznie godziny nie śpi a dziś taka niespodzianka to chyba przez tą ciulatą pogodę ale dzięki temu mam trochę czasu dla siebie nareszcie, bo dom wysprzątałam wczoraj, obiad też już wczoraj wieczorem ugotowałam, więc chyba sobie zrobię domowe spa mogłabym poprasować ale nie chce mi się
|
|
|
#2649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2650 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Cytat:
co do machania zabawką: niezła jesteś :d Właśnie...w klubie same łaski! Cytat:
o wow, gratulacje! Czy karmienie boli jak dzieci mają zęby? ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
No to muszę powiedzieć że my mamy trzeciego wątkowego ząbka
wyszedł jakiś czas temu i już widzę że dwa kolejne się pchają Wróciliśmy ze spaceru ale takie wiatrzycho że łeb z płucami urywa. Ewik-byłaś wczoraj na rozmowie w sprawie stażu? Co się dowiedziałaś ciekawego?
|
#2652 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czyli generalnie to nic nie robicie przy siusiulkach? Nancy - powazny ten zabieg? to cos wrodzonego? chyba kiedys o tym pisalas ale wybacz, nie pamietam szczegolow Cytat:
a chcesz wciry dostac za takie myslenie? ![]() Cytat:
zebym to ja sama wiedziala ![]() Cytat:
bankowo jestes supr extra laska a to dzisiejsze myslenie to zapewne wina jakiegos dola nieznanego pochodzenia ![]() zrob sobie wypasionego mejkapsa, pomaluj paznokiety, uloz extrasnie hery i od razu humorek Ci sie poprawi, a w lustrze zobaczysz bombowa lasencje! Cytat:
wow! to sie zaczyna, juz kolejny zebuszek...![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2653 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Maxi kingi ![]() Hani już znikło to na buzi i uszku i kupki tez robi fajne. A dopiero dziś cały dzien nie jem nic nabiałowego.... i bądź tu mądry ?.Chyba obetne sobie włosy i kolor bym zmieniła, ale co jak będę załować
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, wow, gratulacje ząbeczków!!!
![]() My odciągamy tego pisiorka, nasza pediatra też zawsze sprawdza jak u niej jesteśmy
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
łoł, ząbek za ząbkiem
![]() skorzystałam, ze mały wreszcie zasnął od rana ( ) i przy pomidorowej tak na szybko obczailam co tu sie dzieje, zeby byc w temacie jeszcze temp była podwyzszona to dałam paracetamol i jakos przeszło, ale wszystko dzisiaj jest BE nawet jedzonko nie zmienia humoru zeby chociaz pogoda ladna była to by sie dziec na dworze porozglądał i moze byłby spokojniejszy, ale nie- wieje że łeb urywa i pochmurno, lunie jak nic uciekam, moze jeszcze uda mi sie prasowanko Bartusiowe uskutecznic |
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Szajka, forju
![]() Cytat:
|
|
#2657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas też na razie biała kropeczka. Ale zęby się pchają, lekarz sprawdzał. 14 zębów, dwa pierwsze się ścigają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam w koncu u tego lekarza, choc caly ranek walczylismy ze soba - isc czy nie isc. W koncu stwierdzilam, ze nic nie trace, a moge jedynie zyskac spokoj, wiec wypełzłam.
I tak, jak przypuszczalam - katarek :/ Na szczescie osluchowo czysto, wiec dostalismy standardowo wapno+witamina c. Jak bedzie leciec tragedia z nosa, to wtedy jeszcze dojdzie Fenistil w kropelkach. Dobrze, ze to nic powazniejszego! Spacerkow oczywiscie mamy nie unikac. Pani dr stwierdziala, ze sztuka jest ubrac odpowiednio dziecko w taka pogode takze dziewczyny mozecie byc z siebie dumne ![]() Powiedziala tez to, co wszystkie tu wiemy - lepiej mniej niz wiecej ![]() Apropo ubierania - widzialam dzis dzieciatko, w wieku Kubusiowym - w kombinezonie i spiworze takim a'la baranek Nadrabialam Was w nocy, ale wybaczcie - nie mam sily odpisac, spalam dzis lacznie niecale 4h (oczywiscie 1h+1h+1h+1h :/). Kubus spal od 21:30 do 2, ale ja zamiast spac z nim to musialam robic mase niepotrzebnych rzeczy :/ Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-04-19 o 14:30 |
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2660 |
|
Lurker ;)
|
Odnosnie kondycji- to jest masakra nie sadzilam ze jest tak zle :/ wczoraj zaczelam cwiczyc konkretnie- twister i orbi. Przed ciaza na orbim odczuwalam zmeczenie po 40 minutach a teraz? Jak wytrzymam 2 bez przerwy to jest dobrze
Wlasnie powinnam isc pocwiczyc ale tak mnie muli... znowu sie nie wyspalam, mala najpierw budzila o 4 na zarlo to wygonilam TZa, a poznie od 7 stekala. TZ ma jutro urodziny, co moge zrobic dobrego na obiad?
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bokeh, nie zmieniaj koloru!! ![]() hope, wklej link do bloga w podpisie
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-04-19 o 14:36 |
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Co do dopajania, to ja robię zazwyczaj 2 x 100 ml dziennie, czasem wypije wszystko, a czasem część zostawi, generalnie mała lubi pić. Mamy herbatki Hippa - uspokajającą - tę lubi najbardziej, na trawienie i koperkową - tę najmniej.
Nancy, Pstrynia ma rację - zrób sobie makijaż, to podstawa dobrego samopoczucia! Do tego pazurki pomaluj ładnym lakierem, ułóż jakoś fajnie włosy i będzie wszystko dobrze, zobaczysz. A co do ząbków, to przecież jest już więcej na wątku. Ja mówiłam już dawno, że moja ma na górze 2 białe kreseczki, to nikt uwagi nie zwrócił. I jeszcze Hope mówiła o swoim małym, że mu też już ząbki wychodzą.
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jejku, to ja juz zglupialam co z tym sisiorkiem ![]() hehe, moj ma dzis urodziny. obiad je w pracy |
|
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
A my nie odciągamy. Trzeba nie trzeba?
Mi lekarz nic nie mówił/nie sprawdzał nigdy. Bokeh-chce się coś przy sobie zmajstrować co? Ale kolor masz odpowiedni Nawijko-dobrze że poszłaś-zdrówka dla Kubusia
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
A sa jakies herbatki niezzawierajace cukru?
Ewentualnie ktore w saszetkach do parzenia nadaja sie dla dzieciow? Kurcze, jestem 4 dzien chora i jest coraz gorzej. Biore wit. C, psikam gardlo, plucze soda, smaruje nos mascia majerankowa i nic Boje sie, ze skonczy sie na wizycie u lekarza...
|
|
|
|
#2667 |
|
Konto usunięte
|
Magda, ja bym szalała z wlosami
mój rekord: pójść do fryzjera z czarnmi do ramion, wyjście z blond asymetrią krótką ![]() Nie wygłupiajcie się z szajopedią :baty: Dorka od kilku dni też marud, wczoraj fajnie a dzisiaj znów... mało snu w dzień i to widać. Teraz ją zamotałam i mi usypia w chuście. Szklanka, Dorka potrafi przy piersi cyrkować że hej - ale nie wierze, że o mleko chodzi - bo tak to poza karmieniami tez byłyby jaja, a raczej tu chodzi może o to, że za szybko leci? i widzę, ze woli z prawej piersi jeść. Little, zapiekankę? ja dzisiaj (jak maż zakupy zrobi ) robię z ziemniaków, mielonego, kukurydza i groszek z puszki, brokuły i sos pomidorowy.Zdecydowałam się jednak na drewniane mebelki dla Agatki + zrobienie domku na urodziny http://allegro.pl/mebelki-drewniane-...158339005.html w Realu są po 29,95zł, pasują do nich laleczki Evi: http://allegro.pl/evi-sportowa-4-wz-i3113010286.html I popatrzcie, jaką wyprawkę dziecko w Finlandii dostaje: http://www.kela.fi/in/internet/suomi...H?OpenDocument można na 140 euro zamienić. |
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż pomacałam mojej w buzi, myślałam, że mi palca wessie i połknie nic nie ma.
|
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, hahaha.
![]() A czy Wasze maluchy też wystawiają język i liżą się nim po brodzie?
|
|
|
|
#2670 |
|
Lurker ;)
|
Nawijka ja robilam malej normanie napar z kopru, rumianku, oczywiscie rozwodniony jej dawalam ale srednio chciala go pic... Za to slodka herbatke dzieciowa wciaga od razu a tak bardzo chcialam zeby nie pila slodkiej
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

mam nadzieję, że moje cielsko nie wybije dziury w podłodze 
ręcę mnie bolą od noszenia małego
jak sciagamy frida to jest wiecej wydzieliny niz zwykle...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
A jak dzisiaj z płaczem u Ewci?

wow! to sie zaczyna, juz kolejny zebuszek...
i bądź tu mądry ?.
nawet jedzonko nie zmienia humoru
takie dobreee!!! Częstuj się 
Mi lekarz nic nie mówił/nie sprawdzał nigdy.