|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Okaże się później że do porodu pojadę z gołą d.up.ą Cytat:
![]() Śliczności Cytat:
Gratulujemy kraetywności ![]() ja wstałam o ósmej, zjadłam śniadanie, poczytałam was, pogmerałam na All i o dziesiątej wlazłam z powrotem do Tż i spałam do 11.30
|
|
#1532 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Przez was mi się śniło, że robiłam ogórki małosolne, ale nie miałam czosnku i pora ??
![]() ![]() Byłam wczoraj w Pepco i dla zainteresowanych- jest sporo rzeczy z BabyO.- kocyki i ręczniczki i zestaw TT- butelka i kubeczek od 4 mca
|
|
#1533 |
|
Wtajemniczenie
|
pytanie z serii czy WY tez tak macie
![]() no wiec kiedy mam zakryty brzuszek to maly kopie, ale jak go odslonie to przestaje, nie wiem teraz czy on sie cieszy ze jest zakryty czy tez chce byc odkryty i dlatego kopie?? hmm ;p |
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1535 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A to ma być nasza nazwa? To może ... dzień ... jak codzień Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1537 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A szkoda, bo ja niestety po macu osiągam błogostan, 0 wyrzutów sumienia![]() Cytat:
![]() Uwielbiam takie poranki Niestety już od dłuższego czasu nie mogę zgrać się z tż... może za tydzień, dwa![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lata po całym brzuchu, a jak chcę to zobaczyć na golasku, to cisza
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam z wizyty
- było usg - słabsze wyniki krwi- lekarz nawet nie zwrócił szczególnej uwagi, powiedział ze tak to jest ciaży raz jest coś ponad raz ponizej normy i nie ma sie co martwic - mój mocz to oczywiscie wyszedł paskudny bo znwu mam drozdzaki - cisnienie nadal niskie 80/50 - przytyłam 300 g - ok 12 maja moja położna zaprasza przyszłe mamusie na pogadanke wiec sie dowiem co trzeba zabrać do szpitala i poznam inne szczegóły - no a na usg wszystkie wymiary zrównują się z tygodniem ciązy, wsio ma na 29/30 tydzien wiec sie ciesze tym baardzo buźki nie widziałam bo ją ma wtuloną w kierunku mojego kregosłupa, główka jest juz w dole ale mówił że jeszcze sie moze obrócić bo ma miejsce no i główka jest wysoo (wiec wczesniak mi nie grozi) pod prawym moim cyckiem ona ma dupke i twardnieje mi prawa strona bo tam jest jej przepiekny kregosłup który mogłam obserwować z detalami, rączke i nóżke widziałam tylko lewą bo reszte ma schowane gdzies taaamm.. i znowu siedzi po turecku jak na połówkowym- mam nadzieje że nie bedzie miała krzywych nózek przez to nerki, serce, żołądek ok jak ja sie ucieszyłąm jak mi powiedział prosze iśc na kozetke i przygotowac sie do usg, myslałam że go uściskam z radości, termin z om 4.07, usg połówkowe 30.06, a dzisiaj wyszło 2.07 ale lekarz mówi ze bedziemy sie trzymać ostatniej miesiaczki poza tymi paskudami w mojej pochwie jestem zadowolona dziekuję za uwagę Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-04-19 o 12:36 |
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nazwijmy to dzień....włóczykija (już lepsze jak wieśniaka )
|
|
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzydal :Teraz mam wygodniej, bo wyniki odbieram internetowo, to mogę zawsze dodrukować, ale tych pierwszych nie posiadam
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona toż to nie jest już kruszynka
|
|
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Te kusiecielki wciąż o nich piszą....aż chyba sama je zrobię nooo!!!! |
|
|
|
|
#1543 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I tak się patrzy i patrzy w tą jasność i dlatego przestaje kopać tylko analizuje, że może coś po tej drugiej stronie jednak jest ![]() Dzisiaj według suwaczka mamy 27t1d czyli wchodzimy w 3 trymestr
|
||
|
|
|
#1544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy! )Aktualne ceny biletów nie zachęcają ![]() Cytat:
![]() Ja też Dlatego je kupiłam
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A grzybkami się nie przejmuj, taka uroda kobiet w ciąży niestety. Ja też mam grzybka, za grzybkiem, a nie dość, że się regularnie podmywam, to jeszcze zawsze latam z chusteczkami nawilżanymi i też regularnie używam Nic nie poradzisz---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
|
#1547 |
|
Wtajemniczenie
|
a żebyś wiedziała
aż się popłakałam w ogóle mam problem. Bo już chyba nie chcę Cadeta. Ciągle się wahaliśmy pomiędzy NC a XL Xa i wizualnie bardziej podoba mi się XL, dodatkowo chcemy dużo jeździć ( w góry, do lasu itp.) i chyba bardziej sprawdzi się XL nie?
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paszteta to na dzien dobry się źle kojarzy....
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-04-19 o 15:55 |
|
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Przerwa na jedzonko
![]() zauważyłam brak enlevee? jeśli chodzi o picie kawki, to ja też codziennie min. 1 rozpuszczalną z mleczkiem.. na weekend zdarza się, że i 2.. kawka wspomaga prawidłową perystaltyke jelit u mnie misiaczka łoj mam nadzieję, że mój mózg nie będzie taki głupi, żeby chcieć wstawać o 4 rano
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tygodnia![]() Ja w razie wu robię codziennie Pimp my Face&hair sama się wtedy lepiej czuję. Wczoraj mi się akurat przydało, bo przyszedł kominiorz
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a drożdzaki pogonisz, nie bój żaby!
|
|
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
no aż sie dziwie że juz tyle waży, ale podobno teraz dzieciaki szybko przybierają na wadze, potem troszke przystopują
|
|
|
|
#1554 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze ktoś uzna ze przesadzam, ale nie przeszkadza mi to. Jestem w stanie zrezygnować z wielu rzeczy które są zakazane w ciazy lub pozostawione osobistej decyzji bo nie ma badań. Moj maluch waży tylko 500 gr, więc dla niego moj kieliszek wina to duuuuuzo wiecej niż dla mnie. Ale tak jak pisalas, każdy sam podejmuje decyzje Cytat:
![]() Ale czy one mogą tak zrobić? Tam była np moja grupa krwi, ja to przecież musze mieć do porodu ![]() Cytat:
pokazesz?![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40387209]Wyrównuje się. Ta opuchlizna ogólnie nie jest zbyt duża, ale muszę się namęczyć, żeby znaleźć kostkę. Wcześniej kostka była po prostu zrównana z resztą nogi, a teraz już opuchlizna wystaje :/[/QUOTE] No to raczej nic poważnego, moze dziewczyny maja racje z tym uciskiem na jedna stronę. Ale pokaz lekarzowi na wizycie bo on bardziej kompetentny niż my
|
|
|
#1555 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie idę tam więcej Generalnie na plus więc ![]() Cytat:
(teraz czosnek mi zupełnie nie wchodzi ale cebula też daje radę
|
|||
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za III trymestr, to juz poważna sprawa
|
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wy tak piszecie ciągle o tych wózkach, a ja totalnie nie ogarniam Chyba bym się załamała, gdybym miała zdecydować się na jakiś model![]() Cytat:
bo nawet żelazo nie zrobiło na mnie żadnego wrażenia ale dzisiaj po kawce rzeczywiście wszystko jeszcze sprawniej poszło ![]() Cytat:
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Niestety....
![]() Ale Tz mowi ze mu to nie przeszkadza i i tak mu sie podobam Wogole mowi ze podobam mu sie w ciąży I wyładniałam,wyszczuplałam troszke (twarz)Musze przyznac ze 2012 rok był dla nas cieżki i rzeczywiscie zmarnowana chodziłam a w ciąży odzyłam na nowo ![]() Cytat:
WRÓCIŁ !!!!!!!!!!!! Akurat wychodziłam z domu jak biegł szczęśliwy i zdyszany przez pola ![]() Nie miałam serca na niego nakrzyczec,wyściskałam go mocno ,zjadł zaległe sniadanko,napił sie-wdepnął w wode i odbił łapki na kaflach ,teraz kimaa.Ale najwazniejsze ze jest bo sie strasznie martwiła.
|
|
#1560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() klask i:Cytat:
Bo usuwasz sobie tymi chusteczkami i częstym podmywaniem tą "dobrą" florę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

Brzuchatki czy pijecie kawe? Ja nie umiem sobie rano odmowic deikatnej kawy z mleczkiem

zapytałam się go kiedyś, czy mu przeszkadzają, a on na to "a jak one wyglądają?"
.
dlaczego ten czas tak szybko leci, ciaza to najpieknieszy stan dla mnie 

(ale za to w ramach kolacji dostał dużą porcję arbuza i pomarańczy- niestety nie zagłuszyło to moich wyrzutów sumienia 
Niestety już od dłuższego czasu nie mogę zgrać się z tż... może za tydzień, dwa

to na dzien dobry się źle kojarzy....

klask i: