Panny Młode z Krakowa!!! - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-18, 15:04   #2851
aania88
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
My wzięliśmy więcej, zostało sporo, jeden karton zostawiliśmy obsłudze sali po weselu, zostało jeszcze chyba z 6 kartonów. Było na "chrzciny", roczkową imprezkę, w między czasie na jakieś imprezki było, i jeszcze zostało nam ze 4 butelki
Tż mówi, że jedna obowiązkowo musi zostać na pępkowe drugiego dziecka hehe ( nie wiadomo jeszcze kiedy to będzie ale już zapowiedział że zostać musi hihi )
No to rzeczywiście, dużo wam tej wódki zostało, ale przynajmniej się nie zmarnowała Nie wiem jeszcze jak zrobimy, ale może jak się trafi jakaś większa promocja to kupimy, a co zostanie, rozdamy z ciastami niektórym gościom itp.
aania88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:16   #2852
ElkaMakeUp
BAN stały

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
ja kupowałam po14,99wyborowa ale to po znajomości
bardzo tanio nawet jak po znajomości
ElkaMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:31   #2853
aania88
Rozeznanie

Dziewczyny, może znacie kogoś, kto chciałby odkupić przedłużanie rzęs 1:1? Kupiłam sobie i chciałam umówić się na tydzień przed ślubem, ale niestety okazało się, że muszę wykorzystać do 16 maja A ja mam ślub 8.06. więc to za wcześnie na rzęsy Jakby co to piszcie na priv, to odpowiem co i gdzie.
Stary 2013-04-19, 14:56   #2854
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może znacie kogoś, kto chciałby odkupić przedłużanie rzęs 1:1? Kupiłam sobie i chciałam umówić się na tydzień przed ślubem, ale niestety okazało się, że muszę wykorzystać do 16 maja A ja mam ślub 8.06. więc to za wcześnie na rzęsy Jakby co to piszcie na priv, to odpowiem co i gdzie.
polecialo pw
Stary 2013-04-19, 15:49   #2855
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
A nie chcesz sobie zrobić, żeby potem tylko uzupełnić?

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 18:13   #2856
aania88
Rozeznanie

Cytat:
A nie chcesz sobie zrobić, żeby potem tylko uzupełnić?
Biorę to pod uwagę w ostateczności, ale raczej nie miałam zamiaru ich uzupełniać, chcę mieć rzęsy na ślub, a potem jak najszybciej się ich pozbyć.
Stary 2013-04-19, 19:39   #2857
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Biorę to pod uwagę w ostateczności, ale raczej nie miałam zamiaru ich uzupełniać, chcę mieć rzęsy na ślub, a potem jak najszybciej się ich pozbyć.
To nie lepszą opcją było by pododawać tzw. "kępki" zamiast 1:1? Raz że duża różnica w kosztach, a dwa łatwiej się pozbyć potem, bo te robione metodą 1:1 to już kosmetyczka musi ściągać.

Jak coś to możesz na pw podesłać info, moja koleżanka robi sobie czasem to jej wyślę.

Stary 2013-04-19, 20:40   #2858
aania88
Rozeznanie

Cytat:
To nie lepszą opcją było by pododawać tzw. "kępki" zamiast 1:1? Raz że duża różnica w kosztach, a dwa łatwiej się pozbyć potem, bo te robione metodą 1:1 to już kosmetyczka musi ściągać.

Jak coś to możesz na pw podesłać info, moja koleżanka robi sobie czasem to jej wyślę.
Niezbyt dobrze się czuję z kępkami, mam nadzieję, że 1:1 będą bardziej komfortowe, dlatego chciałam spróbować. Wysyłam info na priv.
Stary 2013-04-20, 18:47   #2859
linnnea
Raczkowanie

Dołączam ślub 6.09.2014, na Skałce. Aktualnie jesteśmy na etapie zbierania się którejś z naszych parafii po licencję. Każde się boi
linnnea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 19:53   #2860
sugarfree87
Zadomowienie

GG do sugarfree87

Czy któraś z Was zamawiała suknie w Nabli?
Jestem ciekawa jak wygląda ta przymiarka sukni na miesiąc przed ślubem, kiedy to Panie mają na mnie upinać całą "konstrukcje" Czy wtedy można jeszcze poprosić np. o zmniejszenie głębokości wycięcia dekoltu, czy już nie ma szans?
Stary 2013-04-22, 19:43   #2861
dolceana
Raczkowanie

Cytat:
No to rzeczywiście, dużo wam tej wódki zostało, ale przynajmniej się nie zmarnowała Nie wiem jeszcze jak zrobimy, ale może jak się trafi jakaś większa promocja to kupimy, a co zostanie, rozdamy z ciastami niektórym gościom itp.
Podobno na ul. Kobierzyńskiej mają dosyć dobrą ofertę w tym alkoholowym... Ja osobiście jeszcze tam nie byłam z tego względu, ze nie można oddawać tego co zostanie.
Teraz się zastanawiam czy to w ogóle ma sens. Bo ileż tego znów zostanie?
Początkowo zastanawialiśmy się nad Finlandią ale chyba przystaniemy na Wyborowej bo jest tańsza.
A tak w ogóle, jak liczycie ilość wódki na os? Wystarczy 0.5l/os?

Jeśli chodzi o buty, to byłam na Kasztanowej. Faktycznie mają duży wybór. Buty kupiłam od ręki. Zapłaciłam 150zł. Są co prawda atłasowe ale mam bardzo delikatną sukienkę. Więc jeśli chodzi o hurtownię to mogę śmiało polecić.

A teraz jeszcze jeśli chodzi o buty męskie- czy któraś z Was wie może gdzie znajdę buty dla mojego TŻ z wysokim podbiciem?
dolceana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-22, 19:58   #2862
aania88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dolceana Pokaż wiadomość
Podobno na ul. Kobierzyńskiej mają dosyć dobrą ofertę w tym alkoholowym... Ja osobiście jeszcze tam nie byłam z tego względu, ze nie można oddawać tego co zostanie.
Teraz się zastanawiam czy to w ogóle ma sens. Bo ileż tego znów zostanie?
Początkowo zastanawialiśmy się nad Finlandią ale chyba przystaniemy na Wyborowej bo jest tańsza.
A tak w ogóle, jak liczycie ilość wódki na os? Wystarczy 0.5l/os?

Jeśli chodzi o buty, to byłam na Kasztanowej. Faktycznie mają duży wybór. Buty kupiłam od ręki. Zapłaciłam 150zł. Są co prawda atłasowe ale mam bardzo delikatną sukienkę. Więc jeśli chodzi o hurtownię to mogę śmiało polecić.

A teraz jeszcze jeśli chodzi o buty męskie- czy któraś z Was wie może gdzie znajdę buty dla mojego TŻ z wysokim podbiciem?
Co do wódki, to podobno tak się liczy, że 1 na głowę, ale my chcemy więcej, żeby potem nie było wtopy, jak zabraknie. Na 70/80 os. chcemy ok. 100 butelek kupić.
A buty polecam w CHT, a konkretnie stoisko 92. Mój tez ma problem z podbiciem, i już myślałam, że nie znajdziemy butów, bo na każdym stoisku były takie same i wszystkie ciasne. I na koniec trafiliśmy pod 92 i tam był największy wybór, pan nam proponował różne modele i w końcu coś pasowało A z podbiciem nie ma problemu, bo mogą Wam zrobić dany rozmiar w większej tęgości jeśli będzie trzeba Ale to są buty z miękkiej skórki, wygodne, więc na pewno się rozbiją. Znajomy miał właśnie takie, kupione w CHT i był bardzo zadowolony po swoim weselu
Stary 2013-04-23, 11:22   #2863
ElkaMakeUp
BAN stały

Cytat:
Niezbyt dobrze się czuję z kępkami, mam nadzieję, że 1:1 będą bardziej komfortowe, dlatego chciałam spróbować. Wysyłam info na priv.
jeśli niezbyt dobrze czułaś się w kępkach to obawiam się że z rzęsami będzie jeszcze gorzej
Stary 2013-04-23, 14:47   #2864
aania88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ElkaMakeUp Pokaż wiadomość
jeśli niezbyt dobrze czułaś się w kępkach to obawiam się że z rzęsami będzie jeszcze gorzej
Nie wiem, może dlatego, że sama przyklejałam i używałam dużo kleju, ten klej mi przeszkadzał, bo przez to rzęsy były ciężkie i trochę opadały.
Stary 2013-04-23, 15:54   #2865
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sugarfree87 Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa jak wygląda ta przymiarka sukni na miesiąc przed ślubem, kiedy to Panie mają na mnie upinać całą "konstrukcje" Czy wtedy można jeszcze poprosić np. o zmniejszenie głębokości wycięcia dekoltu, czy już nie ma szans?
Ja zamówiłam suknię w Nabli Upinanie konstrukcji dopiero przede mną ale o wszystko wypytałam i tak, będzie można Właśnie wtedy będą omawiane wszystkie detale jak głębokość dekoltu itp. Ale gdybyś miała się martwić to zadzwoń tam i zapytaj - panie są bardzo miłe i uczynne. Ja już po zamówieniu sukni miałam się kolejny raz zgłosić dopiero w sierpniu, ale że naszły mnie wątpliwości i postanowiłam co nieco przerobić, to umówiłam się na kolejną wizytę (w lutym, miesiąc po podpisaniu umowy), poszłam, przymierzyłam swoją suknię jeszcze raz, pokazałam pani Iwonie co i jak chciałabym zmienić, omówiłyśmy wszystko, zapisała - no i super Sprawa jasna, ja zadowolona i spokojna... Polecam tę metodę

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 16:41   #2866
sugarfree87
Zadomowienie

GG do sugarfree87

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam suknię w Nabli Upinanie konstrukcji dopiero przede mną ale o wszystko wypytałam i tak, będzie można Właśnie wtedy będą omawiane wszystkie detale jak głębokość dekoltu itp. Ale gdybyś miała się martwić to zadzwoń tam i zapytaj - panie są bardzo miłe i uczynne. Ja już po zamówieniu sukni miałam się kolejny raz zgłosić dopiero w sierpniu, ale że naszły mnie wątpliwości i postanowiłam co nieco przerobić, to umówiłam się na kolejną wizytę (w lutym, miesiąc po podpisaniu umowy), poszłam, przymierzyłam swoją suknię jeszcze raz, pokazałam pani Iwonie co i jak chciałabym zmienić, omówiłyśmy wszystko, zapisała - no i super Sprawa jasna, ja zadowolona i spokojna... Polecam tę metodę
Dzięki za pomoc
na który model się zdecydowałaś?
Stary 2013-04-24, 06:56   #2867
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za pomoc
na który model się zdecydowałaś?
Nabla Lady w wersji bez ramiączek i na szerszej halce a Ty?

310813
Stary 2013-04-24, 07:43   #2868
kreoolka
Rozeznanie

Cytat:

Elka a ty co polecasz jak na pierwszy raz ? Właśnie mam w planach zrobic sobie rzęsy
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 06:33   #2869
sugarfree87
Zadomowienie

GG do sugarfree87

Cytat:
Nabla Lady w wersji bez ramiączek i na szerszej halce a Ty?
JA wybrałam Fleure i właśnie trochę się obawiam czy to wycięcie na dekolcie będzie dobrze wyglądać przy moim małym biuście, ale uspokoiłaś mnie że to jest jeszcze do dogadania z Paniami
Gdzie robisz fryzurę ślubną?

Macie może jakąś sprawdzoną hurtownię alkoholi? Ja myślę o Tanich Alkoholach na Kobierzyńskiej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-25, 07:20   #2870
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
JA wybrałam Fleure i właśnie trochę się obawiam czy to wycięcie na dekolcie będzie dobrze wyglądać przy moim małym biuście, ale uspokoiłaś mnie że to jest jeszcze do dogadania z Paniami

Macie może jakąś sprawdzoną hurtownię alkoholi? Ja myślę o Tanich Alkoholach na Kobierzyńskiej.
Śliczna suknia Fryzurę robię poza Krakowem, w swoim mieście. Z alkoholami niestety nie pomogę, nam zapewnia je sala.

310813
Stary 2013-04-25, 11:20   #2871
helcia86
Raczkowanie

Witam krakowskie PM mogę się dołączyć?
Slub mamy zaplanowany na maj przyszłego roku na Podhalu (więc blisko Krka ).

Przyznam się, że sobie podczytywałam wasz wątek, próbowalam nawet cały ale nie wiem kiedy mi się to uda..
W każdym razie zaciekawił mnie salon ślubny, o którym piszą Viollet87 i sugarfree87 ( btw bardzo ładne modele wybrałyście - od razu sobie obczaiłam, a co! ).

Cytat:

Czy możecie mnie oświecić jak to działa?
Tzn: przychodzicie, mówicie jaka Wam się podoba, czy może Wam doradzają? Jak duże są możliwości zmian projektu - kolor, materiał, ewentulane dodanie lub odjęcie ozdób (perełki, paski, rękawki, koronki etc)? Jak długo trzeba liczyć na przygotowanie sukni? no i ile kosztuje ta przyjemność?

Spodobało mi się parę modeli, ale chciałabym się dowiedzieć najpierw co i jak..
Dzięki z góry
helcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 07:51   #2872
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez helcia86 Pokaż wiadomość
Witam krakowskie PM mogę się dołączyć?
Slub mamy zaplanowany na maj przyszłego roku na Podhalu (więc blisko Krka ).

Przyznam się, że sobie podczytywałam wasz wątek, próbowalam nawet cały ale nie wiem kiedy mi się to uda..
W każdym razie zaciekawił mnie salon ślubny, o którym piszą Viollet87 i sugarfree87 ( btw bardzo ładne modele wybrałyście - od razu sobie obczaiłam, a co! ).

Czy możecie mnie oświecić jak to działa?
Tzn: przychodzicie, mówicie jaka Wam się podoba, czy może Wam doradzają? Jak duże są możliwości zmian projektu - kolor, materiał, ewentulane dodanie lub odjęcie ozdób (perełki, paski, rękawki, koronki etc)? Jak długo trzeba liczyć na przygotowanie sukni? no i ile kosztuje ta przyjemność?

Spodobało mi się parę modeli, ale chciałabym się dowiedzieć najpierw co i jak..
Dzięki z góry
Witaj Wszystko zależy od salonu. Madonna nie jest chętna do przeróbek, bo oni sprowadzają gotowe suknie zza granicy, a potem je tylko dopasowują rozmiarowo. Natomiast Nabla szyje swoje suknie od podstaw tutaj, na miejscu Jak tylko tam weszłam to przywitała mnie właścicielka, która poinformowała mnie, że mogę z nią omówić wszystkie przeróbki które chciałabym wprowadzić (np. suknia X ale z dekoltem takim jak w sukni Y) - ona (jako projektantka) powie mi, czy taka modyfikacja jest możliwa (żeby suknia nie straciła fasonu itp.) i jeśli nie będzie przeszkód to ją wprowadzimy. Proponowała też, że możemy stworzyć suknię która będzie miksem dwóch, czyli np. góra z jednej a dół z drugiej. Są bardzo otwarci generalnie Podałam nazwy modeli które chciałabym zmierzyć, potem pani Iwona przyniosła mi kilka modeli od siebie no i mierzyłam je wszystkie po kolei. Wygrał model zaproponowany przez panią czyli właśnie Lady, z tym że od siebie zaproponowałam modyfikację trenu, brak ramiączek, minimalne obniżenie ozdobnego pasa i szerszą halkę. Zero problemu pani wszystko zapisała, będzie po mojemu. Jak miałam wątpliwości i poszłam jeszcze raz zmierzyć dwie suknie, to też nie usłyszałam, że kombinuję / wymyślam / przeginam (co zdarza się koleżankom w innych salonach...) tylko potraktowano mnie profesjonalnie. Każda wizyta to była minimum godzina w przymierzalni, omówienie wszystkich detali, wskazanie dlaczego takie a nie inne rozwiązanie pasuje do mojej figury... Jestem mega zadowolona i naprawdę polecam wizytę w Nabli Super obsługa i genialna jakość sukien, tiul w Lady jest tak miękki i delikatny w dotyku że szok mierzyłam wiele innych tiulowych sukien w różnych salonach (Madonna, Cymbeline, Karolina, Elizabeth Passion itp.), ale nie umywały się do nablowskich pod tym względem

310813
Stary 2013-04-27, 21:39   #2873
sol11
Raczkowanie

Cytat:
Znam ten salon,myśle ze bez problemu dopisuje Ci wszystko msc przed,ja idę 3 tyg przed na ostatni dopasowanie,mam trochę stres bo tez muszą popoprawiac.

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
ja kupowałam po14,99wyborowa ale to po znajomości
Widzę ze wyborowi rządzi
Ja sie wybieram do selgrossa,ciekawe jakie maja ceny,
Któraś napisała o Tanich alkoholami,znam tak właściciela,zapytam jakie ma ceny.
Czasu coraz mnie!

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez betraa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, polecam Wam jubilera FROART na gołębiej, robi obrączki głównie na zamówienie. Piękne wykonanie, a ceny ma dużo niższe od sieciowych salonów. Nasze obrączki z platyny wyszły ponad 3 razy taniej niż proponowano nam w aparcie!! Później kupowałam tam jeszcze biżuterię ślubną i również jestem zadowolona. Także zajrzyjcie tam, może Wam również przypadnie do gustu

Znam doskonale to miejsce ale o nim nie pomyślałam ,wybiorą sie!
Dzięki
sol11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 12:59   #2874
ElkaMakeUp
BAN stały

Cytat:
Nie wiem, może dlatego, że sama przyklejałam i używałam dużo kleju, ten klej mi przeszkadzał, bo przez to rzęsy były ciężkie i trochę opadały.
kleju daje się bardzo mało, możliwe że klej rozlał się i ściągał rzęsy i pewnie dlatego źle się czułaś. Lepiej jak robi to druga osoba

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kreoolka Pokaż wiadomość
Elka a ty co polecasz jak na pierwszy raz ? Właśnie mam w planach zrobic sobie rzęsy
na początek spróbuj kępki, to jest nie duży koszt, a rzęsy jeśli mowa o 1:1 już tak łatwo nie da się ściągnąć...
Stary 2013-04-30, 12:59   #2875
kreoolka
Rozeznanie

Cytat:
kleju daje się bardzo mało, możliwe że klej rozlał się i ściągał rzęsy i pewnie dlatego źle się czułaś. Lepiej jak robi to druga osoba

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

na początek spróbuj kępki, to jest nie duży koszt, a rzęsy jeśli mowa o 1:1 już tak łatwo nie da się ściągnąć...
Dzięki za odpowiedź
A jaka jest różnica w cenie i ile będą mi się trzymac ??? Mam zamiar sobie zrobic w przyszłym tygodniu ;D
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 19:30   #2876
samiramis
Raczkowanie

Kępki przykleja się już w trakcie makijażu i nie jest to duży koszt (łącznie ok 30zł pewnie) natomiast przedłużanie 1:1 to ok 100zł lub więcej.
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 13:08   #2877
helcia86
Raczkowanie

Cytat:
Witaj Wszystko zależy od salonu. Madonna nie jest chętna do przeróbek, bo oni sprowadzają gotowe suknie zza granicy, a potem je tylko dopasowują rozmiarowo. Natomiast Nabla szyje swoje suknie od podstaw tutaj, na miejscu Jak tylko tam weszłam to przywitała mnie właścicielka, która poinformowała mnie, że mogę z nią omówić wszystkie przeróbki które chciałabym wprowadzić (np. suknia X ale z dekoltem takim jak w sukni Y) - ona (jako projektantka) powie mi, czy taka modyfikacja jest możliwa (żeby suknia nie straciła fasonu itp.) i jeśli nie będzie przeszkód to ją wprowadzimy. Proponowała też, że możemy stworzyć suknię która będzie miksem dwóch, czyli np. góra z jednej a dół z drugiej. Są bardzo otwarci generalnie Podałam nazwy modeli które chciałabym zmierzyć, potem pani Iwona przyniosła mi kilka modeli od siebie no i mierzyłam je wszystkie po kolei. Wygrał model zaproponowany przez panią czyli właśnie Lady, z tym że od siebie zaproponowałam modyfikację trenu, brak ramiączek, minimalne obniżenie ozdobnego pasa i szerszą halkę. Zero problemu pani wszystko zapisała, będzie po mojemu. Jak miałam wątpliwości i poszłam jeszcze raz zmierzyć dwie suknie, to też nie usłyszałam, że kombinuję / wymyślam / przeginam (co zdarza się koleżankom w innych salonach...) tylko potraktowano mnie profesjonalnie. Każda wizyta to była minimum godzina w przymierzalni, omówienie wszystkich detali, wskazanie dlaczego takie a nie inne rozwiązanie pasuje do mojej figury... Jestem mega zadowolona i naprawdę polecam wizytę w Nabli Super obsługa i genialna jakość sukien, tiul w Lady jest tak miękki i delikatny w dotyku że szok mierzyłam wiele innych tiulowych sukien w różnych salonach (Madonna, Cymbeline, Karolina, Elizabeth Passion itp.), ale nie umywały się do nablowskich pod tym względem
Dzieki bardzo za odpowiedz
a jak to mniej wiecej kosztowo wyglada? tyle ile suknia w salonie czy wiecej?
helcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 23:06   #2878
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kreoolka Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź
A jaka jest różnica w cenie i ile będą mi się trzymac ??? Mam zamiar sobie zrobic w przyszłym tygodniu ;D
Za kępki około 15-20 zł. wszystko też zależy w jakim salonie, ale to nie są duże koszta. Natomiast metodą 1:1 to już koszt rzędu +/- 300zł.

Stary 2013-05-05, 15:29   #2879
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez helcia86 Pokaż wiadomość
Dzieki bardzo za odpowiedz
a jak to mniej wiecej kosztowo wyglada? tyle ile suknia w salonie czy wiecej?
Te przeróbki? wszystko w cenie sukni, bo nie wymyśliłam żadnych dodatkowych warstw tiulu czy doszywania czegokolwiek

310813
Stary 2013-05-05, 22:26   #2880
mucia18
Zakorzenienie

GG do mucia18

Witam ponownie po sporym milczeniu,
tyle spraw na głowie,że nie ogarniam a czasu coraz mniej bo miesiąc i 17 dni

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości