|
|
#2851 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
Cytat:
Nie wiem jeszcze jak zrobimy, ale może jak się trafi jakaś większa promocja to kupimy, a co zostanie, rozdamy z ciastami niektórym gościom itp.
|
|
|
|
|
#2852 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2853 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, może znacie kogoś, kto chciałby odkupić przedłużanie rzęs 1:1? Kupiłam sobie i chciałam umówić się na tydzień przed ślubem, ale niestety okazało się, że muszę wykorzystać do 16 maja
A ja mam ślub 8.06. więc to za wcześnie na rzęsy Jakby co to piszcie na priv, to odpowiem co i gdzie.
|
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2856 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak coś to możesz na pw podesłać info, moja koleżanka robi sobie czasem to jej wyślę.
|
|
#2858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2859 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam
ślub 6.09.2014, na Skałce. Aktualnie jesteśmy na etapie zbierania się którejś z naszych parafii po licencję. Każde się boi
|
|
|
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was zamawiała suknie w Nabli?
Jestem ciekawa jak wygląda ta przymiarka sukni na miesiąc przed ślubem, kiedy to Panie mają na mnie upinać całą "konstrukcje" Czy wtedy można jeszcze poprosić np. o zmniejszenie głębokości wycięcia dekoltu, czy już nie ma szans?
|
#2861 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz się zastanawiam czy to w ogóle ma sens. Bo ileż tego znów zostanie? Początkowo zastanawialiśmy się nad Finlandią ale chyba przystaniemy na Wyborowej bo jest tańsza. A tak w ogóle, jak liczycie ilość wódki na os? Wystarczy 0.5l/os? Jeśli chodzi o buty, to byłam na Kasztanowej. Faktycznie mają duży wybór. Buty kupiłam od ręki. Zapłaciłam 150zł. Są co prawda atłasowe ale mam bardzo delikatną sukienkę. Więc jeśli chodzi o hurtownię to mogę śmiało polecić. A teraz jeszcze jeśli chodzi o buty męskie- czy któraś z Was wie może gdzie znajdę buty dla mojego TŻ z wysokim podbiciem? |
|
|
|
|
#2862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A buty polecam w CHT, a konkretnie stoisko 92. Mój tez ma problem z podbiciem, i już myślałam, że nie znajdziemy butów, bo na każdym stoisku były takie same i wszystkie ciasne. I na koniec trafiliśmy pod 92 i tam był największy wybór, pan nam proponował różne modele i w końcu coś pasowało A z podbiciem nie ma problemu, bo mogą Wam zrobić dany rozmiar w większej tęgości jeśli będzie trzeba Ale to są buty z miękkiej skórki, wygodne, więc na pewno się rozbiją. Znajomy miał właśnie takie, kupione w CHT i był bardzo zadowolony po swoim weselu
|
|
|
|
|
#2863 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2864 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Upinanie konstrukcji dopiero przede mną ale o wszystko wypytałam i tak, będzie można Właśnie wtedy będą omawiane wszystkie detale jak głębokość dekoltu itp. Ale gdybyś miała się martwić to zadzwoń tam i zapytaj - panie są bardzo miłe i uczynne. Ja już po zamówieniu sukni miałam się kolejny raz zgłosić dopiero w sierpniu, ale że naszły mnie wątpliwości i postanowiłam co nieco przerobić, to umówiłam się na kolejną wizytę (w lutym, miesiąc po podpisaniu umowy), poszłam, przymierzyłam swoją suknię jeszcze raz, pokazałam pani Iwonie co i jak chciałabym zmienić, omówiłyśmy wszystko, zapisała - no i super Sprawa jasna, ja zadowolona i spokojna... Polecam tę metodę
|
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na który model się zdecydowałaś?
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
Nabla Lady w wersji bez ramiączek i na szerszej halce
a Ty?
|
|
|
|
#2868 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2869 |
|
Zadomowienie
|
JA wybrałam Fleure
i właśnie trochę się obawiam czy to wycięcie na dekolcie będzie dobrze wyglądać przy moim małym biuście, ale uspokoiłaś mnie że to jest jeszcze do dogadania z Paniami ![]() Gdzie robisz fryzurę ślubną? Macie może jakąś sprawdzoną hurtownię alkoholi? Ja myślę o Tanich Alkoholach na Kobierzyńskiej.
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fryzurę robię poza Krakowem, w swoim mieście. Z alkoholami niestety nie pomogę, nam zapewnia je sala.
|
|
|
|
|
#2871 | |
|
Raczkowanie
|
Witam krakowskie PM
mogę się dołączyć?Slub mamy zaplanowany na maj przyszłego roku na Podhalu (więc blisko Krka ).Przyznam się, że sobie podczytywałam wasz wątek, próbowalam nawet cały ale nie wiem kiedy mi się to uda.. W każdym razie zaciekawił mnie salon ślubny, o którym piszą Viollet87 i sugarfree87 ( btw bardzo ładne modele wybrałyście - od razu sobie obczaiłam, a co! ).Cytat:
Tzn: przychodzicie, mówicie jaka Wam się podoba, czy może Wam doradzają? Jak duże są możliwości zmian projektu - kolor, materiał, ewentulane dodanie lub odjęcie ozdób (perełki, paski, rękawki, koronki etc)? Jak długo trzeba liczyć na przygotowanie sukni? no i ile kosztuje ta przyjemność? ![]() Spodobało mi się parę modeli, ale chciałabym się dowiedzieć najpierw co i jak.. Dzięki z góry
|
|
|
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zależy od salonu. Madonna nie jest chętna do przeróbek, bo oni sprowadzają gotowe suknie zza granicy, a potem je tylko dopasowują rozmiarowo. Natomiast Nabla szyje swoje suknie od podstaw tutaj, na miejscu Jak tylko tam weszłam to przywitała mnie właścicielka, która poinformowała mnie, że mogę z nią omówić wszystkie przeróbki które chciałabym wprowadzić (np. suknia X ale z dekoltem takim jak w sukni Y) - ona (jako projektantka) powie mi, czy taka modyfikacja jest możliwa (żeby suknia nie straciła fasonu itp.) i jeśli nie będzie przeszkód to ją wprowadzimy. Proponowała też, że możemy stworzyć suknię która będzie miksem dwóch, czyli np. góra z jednej a dół z drugiej. Są bardzo otwarci generalnie czyli właśnie Lady, z tym że od siebie zaproponowałam modyfikację trenu, brak ramiączek, minimalne obniżenie ozdobnego pasa i szerszą halkę. Zero problemu pani wszystko zapisała, będzie po mojemu. Jak miałam wątpliwości i poszłam jeszcze raz zmierzyć dwie suknie, to też nie usłyszałam, że kombinuję / wymyślam / przeginam (co zdarza się koleżankom w innych salonach...) tylko potraktowano mnie profesjonalnie. Każda wizyta to była minimum godzina w przymierzalni, omówienie wszystkich detali, wskazanie dlaczego takie a nie inne rozwiązanie pasuje do mojej figury... Jestem mega zadowolona i naprawdę polecam wizytę w Nabli
|
|
|
|
|
#2873 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Widzę ze wyborowi rządzi ![]() Ja sie wybieram do selgrossa,ciekawe jakie maja ceny, Któraś napisała o Tanich alkoholami,znam tak właściciela,zapytam jakie ma ceny. Czasu coraz mnie! ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
Znam doskonale to miejsce ale o nim nie pomyślałam ,wybiorą sie! Dzięki |
||
|
|
|
#2874 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- na początek spróbuj kępki, to jest nie duży koszt, a rzęsy jeśli mowa o 1:1 już tak łatwo nie da się ściągnąć... |
|
|
|
|
#2875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jaka jest różnica w cenie i ile będą mi się trzymac ??? Mam zamiar sobie zrobic w przyszłym tygodniu ;D |
|
|
|
|
#2876 |
|
Raczkowanie
|
Kępki przykleja się już w trakcie makijażu i nie jest to duży koszt (łącznie ok 30zł pewnie) natomiast przedłużanie 1:1 to ok 100zł lub więcej.
|
|
|
|
#2877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak to mniej wiecej kosztowo wyglada? tyle ile suknia w salonie czy wiecej? |
|
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Za kępki około 15-20 zł. wszystko też zależy w jakim salonie, ale to nie są duże koszta. Natomiast metodą 1:1 to już koszt rzędu +/- 300zł.
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

A ja mam ślub 8.06. więc to za wcześnie na rzęsy

ślub 6.09.2014, na Skałce. Aktualnie jesteśmy na etapie zbierania się którejś z naszych parafii po licencję. Każde się boi

klik!