Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-19, 17:27   #1801
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

Karolina- nie wiem skąd jesteś, ale to Ty pytałaś o te konsultacje chustowe, prawda? http://klubkangura.com.pl/

Nie ma tu mojego miasta Na szczęście znalazłam babkę, która chce przyjechać do nas z Lublina

Myślicie, że to nie będzie głupie napisać z zapytaniem o tą moją infekcję do położnej ze Szkoły Rodzenia ? W sumie ona powinna się na tym znać... mówiła, że chętnie służy poradą w razie jakichś problemów
Stary 2013-04-19, 17:29   #1802
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Nie ma tu mojego miasta Na szczęście znalazłam babkę, która chce przyjechać do nas z Lublina

Myślicie, że to nie będzie głupie napisać z zapytaniem o tą moją infekcję do położnej ze Szkoły Rodzenia ? W sumie ona powinna się na tym znać... mówiła, że chętnie służy poradą w razie jakichś problemów
O super, że udało Ci się kogoś znaleźć umawiasz się przed porodem jeszcze?

Myślę, że śmiało możesz zadzwonić albo napisać do tej położnej. Albo do środowiskowej jeśli masz do niej namiar

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 17:29   #1803
vujka
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, pół godziny temu sobie uświadomiłam, że dostałam pierwszego kopniaczka od rana...
czy ktoś mi powie jak powinno być z tymi ruchami, każdy lekarz mówi inaczej:
np moj mowi- 10 ruchow miedzy 9 a 15, inny mowi 10 ruchow na godzine, inny mowi 10 ruchow w ciagu dnia- oszaleć można.
Moja mała nie reaguje raczej na jedzenie, rusza się niezależnie...zjadłam całą tabliczkę czekolady 70%, koktajl mango- banan, grecką sałatkę...same smaczności...

Też miałam z tym problem, bo Paweł raczej leniuch jest i mało się rusza i do tego skurcze, więc ruchy muszę bardzo pilnować.
Mój gin mi to tłumaczył w ten sposób. 10 aktywności między 9 a 21. Aktywność to znaczy, że przerwy między ruchami są dłuższe (chodzi o to, ze jak np. po jedzeniu zacznie się ruszać to jest jedna aktywność - nie liczymy każdego kopniaka osobno). Do aktywności wliczamy wszystko (kopnięcia, przeciąganie, wypychanie) oprócz czkawki.

Dodatkowo mam liczyć ruchy wciągu jednej godziny kiedy dziecko jest najaktywniejsze, u mnie ok. 8.30 lub 22. Wtedy liczymy każdy kopniak osobno i ma być ich przynajmniej 10. U mnie 10 jest już po około 20 minutach.

Wydaje mi się, ze co lekarz to opinia czuje się dziś fatalnie, brzuch co chwilę się spina...
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 17:32   #1804
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja nie liczę ruchów. po prostu wiem że synek ma pewne swoje pory aktywności (rzadkie niezwykle) i jest z natury leniwy, więc wątpię czy doliczyłabym się 10 ruchów w ciągu jakiejkolwiek godziny
ale będziesz miała fajnie po porodzie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
uwierz, że to realne, aż się boję co będzie jak się urodzi

Jak wyżej

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wiesz, to jest termin według OM czyli według mnie za wcześnie. Według moich danych to mam 19/20 maja więc 2 dni po tobie
mój też według OM, ja i tak się nastawiam na początek maja

wiecie co....skończyła mi się luteina...a nie mam recepty...myślicie, że jest szansa, że sprzedadzą mi bez? wizyta dopiero w następny czwartek, szlag by to.
Stary 2013-04-19, 17:32   #1805
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
O super, że udało Ci się kogoś znaleźć umawiasz się przed porodem jeszcze?

Myślę, że śmiało możesz zadzwonić albo napisać do tej położnej. Albo do środowiskowej jeśli masz do niej namiar
Tak, tylko muszę jeszcze z mężem termin wybrać, bo go wiecznie w domu nie ma

Dobra... napisałam smsa, bo ona często nie może telefonu odebrać.
Stary 2013-04-19, 17:35   #1806
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Jak wyżej

wiecie co....skończyła mi się luteina...a nie mam recepty...myślicie, że jest szansa, że sprzedadzą mi bez? wizyta dopiero w następny czwartek, szlag by to.
bardzo śmieszne

co do luteiny to nie wiem ewentualnie możesz skoczyć do rodzinnego, może Ci przepisze albo zadzwoń do gina i powiedz, że wpadniesz tylko po receptę
Cytat:
Tak, tylko muszę jeszcze z mężem termin wybrać, bo go wiecznie w domu nie ma

Dobra... napisałam smsa, bo ona często nie może telefonu odebrać.
super, mam nadzieję, że będziesz równie zadowolona jak ja

Stary 2013-04-19, 17:39   #1807
joooasia
Raczkowanie

Hej

w końcu oddali mi neta, więc w końcu mogę normalnie poczytać i sie odezwać

Jesteśmy po wizycie. Generalnie wszystko OK. Szyjka 39 mm. Wody OK. Tylko tyle się zmartwiłam, że Jasiek odwrócił się w położenie miednicowe, a tak ładnie już główką w dół leżał... Ale z drugiej strony jest tak ruchliwy, że liczę na to, że jeszcze sie odwróci Co do mojej wagi, jestem 4 kg na plus od początku ciąży, ciśnienie w normie
No, i to tyle co do wizyty. Co do ostatnich wydarzeń: przez ostatnie 4 dni okładałam piersi liśćmi z kapusty, bo miałam początki zapalenia... Powiem Wam, że stary sposób naszych babć działa naprawdę! Na szczęście udało mi się ten stan zapalny zahamować i już jest dobrze

Lecę Was nadrabiać...

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 17:43   #1808
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Ta babka wydaję się super... jest duolą, ma ukończony kurs masażu Shantala i chusto-noszenia i jest też doradcą laktacji Normalnie jakaś wszystkowiedząca
Stary 2013-04-19, 17:44   #1809
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Hej

Jesteśmy po wizycie. Generalnie wszystko OK. Szyjka 39 mm. Wody OK. Tylko tyle się zmartwiłam, że Jasiek odwrócił się w położenie miednicowe, a tak ładnie już główką w dół leżał... Ale z drugiej strony jest tak ruchliwy, że liczę na to, że jeszcze sie odwróci Co do mojej wagi, jestem 4 kg na plus od początku ciąży, ciśnienie w normie
No, i to tyle co do wizyty. Co do ostatnich wydarzeń: przez ostatnie 4 dni okładałam piersi liśćmi z kapusty, bo miałam początki zapalenia... Powiem Wam, że stary sposób naszych babć działa naprawdę! Na szczęście udało mi się ten stan zapalny zahamować i już jest dobrze

Lecę Was nadrabiać...
za wizytę
oby Mały się jeszcze obrócił, tak żeby leżał główką do dołu

4kg ?? wow, 4kg to ja przez 1 miesiąc przytyłam

super, że udało się zahamować zapalenie
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 17:46   #1810
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
odebralam wyniki z lab i ryczeć mi się chce, po raz 4 idę do szpitala mam 1000 leukocytów w moczu, boże jak chciałabym już urodzić bynajmniej bym wiedziała że mały będzie bezpieczny
No to nie wesoło Ale w szpitalu przynajmniej będziesz pod fachową opieką. Trzymam za Was

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

dzisiaj mam wizytę u gina po 18 i proszę trzymajcie kciuki że powie, że to już niedługo. Dzisiaj kończę 38 tc czyli syneczek donoszony

jak chcecie zobaczyc kacik jaki przygotowałam dla synka to kliknijcie na MCML
zaciśnięte!
za kącik dla Małego!

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Pffffffff, a rączek Bozia nie dała? Mi się tam zdarzy zrobić tż-owi kanapki do pracy, nie powiem. Ale żeby tak cały czas, to . Zresztą on nawet nie prosi, nigdy nikt mu nie robił, zawsze sam przygotowywał sobie śniadania do pracy.
Dała, dała i to całkiem sprawne pod każdym względem
Mi po prostu Go szkoda, z doświadczenia wiem, że każde 5 minut snu się liczy. A że wieczorami i tak siedzę dłużej niż On, to mi tam rybka, mogę robić (ustaliliśmy, że robię wieczorem, albo w ogóle, wstawanie rano nie wchodzi w grę )

Cytat:
Wróciłam i padam na nos. Kupiłam młodej torebkę i kubek w Smyku, w realu mieli tylko laki i puzle a tak samo drogie jak smyk.
Jak wracałam do domu to zadzwonili, że wózek do odbioru to pojechałam, pan mi poskladał i pokazał co i jak. Wózek mam w samochodzie i czeka na męża. Do domu zabrałam 2 kółka które odpięłam żeby do bagaznika wchodził luźniej, więc częściowo już mam
A, kółka mi dali szprychowe, jednak się dało
za zakupy dla Młodej i za wózek!

Cytat:
no to bierz się za hippa, dostaniesz go praktycznie wszędzie
A wiesz ile ja już sklepów, drogerii i aptek oblatałam w tej mojej mieścinie... I nigdzie nie ma Hippa

Cytat:

Dzisiaj mężuś znowu zapomniał obrączki, ale żelki haribo to wziął i nie zapomniał no i rano telefon po 9, bo szybko się zbierałam do sklepu i nawet mu na GG nie napisałam że zapomniał

K: śpisz jeszcze
Ja: nie, jadę do sklepu
K: nie zapomniałem czegoś?
Ja: tak, strzelam ci focha
K: a, to ok, bo już myślałem że zgubiłem

I wychowaj tu sobie faceta jak już fochy nie działają

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość

A czy po herbacie jest ci niedobrze? Wypiłam wczoraj i dziś i mnie mdliło....
Ja zauważyłam, że mam po herbacie większą zgagę, więc piję ją już teraz baaaardzo sporadycznie, po pół kubeczka i to słabej w dodatku. A kiedyś byłam herbatoholikiem

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dziewczyny poszukuje na allegro jakis spodni ciążowych na lato czy może juz cos takiego kupowalyście dla siebie i mozecie poelcic?
Podbijam!
Potrzebuję jakiś lżejszych gaci, bo w tych jeansach du.pa mi się już poci.

Cytat:
Dziewczyny, pół godziny temu sobie uświadomiłam, że dostałam pierwszego kopniaczka od rana...
czy ktoś mi powie jak powinno być z tymi ruchami, każdy lekarz mówi inaczej:
np moj mowi- 10 ruchow miedzy 9 a 15, inny mowi 10 ruchow na godzine, inny mowi 10 ruchow w ciagu dnia- oszaleć można.
Moja mała nie reaguje raczej na jedzenie, rusza się niezależnie...zjadłam całą tabliczkę czekolady 70%, koktajl mango- banan, grecką sałatkę...same smaczności...
Mój Kuba też dzisiaj nie fika. Tzn nie kopie jak zwykle, ale np czuję, że się przemieszcza...

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
jeżeli nie zależy Ci na jakiś bardzo eleganckich to polecam przejsc sie do pepco, kupiłam rybaczki takie bardziej sportowe z bardzo lekkiego materiału za 29,90, na upały są super, wczorja juz w nich śmigałam jak słońce grzało, i maja panel wysoki taki ciażowy chociaż ciązowych ubrań tam nie ma
Mierzyłam je, ale się nie zdecydowałam... Szukam w sumie czegoś długiego, ale z przewiewnego materiału...

-----

Dłonie coś mnie zaczęły swędzieć... Ale chyba to nie objaw cholestazy, ale coś innego, bo mam strasznie zaczerwienioną skórę i taki jakby liszaj... A rano było wszystko ok.... Wieczorem użyłam jakiegoś dziwnego kremu do rąk, a teraz u babci wymyłam ręce jakimś dziwnym mydłem w płynie- oby to było to!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 17:46   #1811
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
to się okaże mam nadzieję że to nie będzie tak że teraz młody leniuchuje i zbiera siły na potem

Cytat:

No, i to tyle co do wizyty.
za wizytę a bilans kilogramów godny pozazdroszczenia

idę na spacer
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 17:47   #1812
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:

nie sądzę, żeby sprzedali bez recepty...

ja szczerze mówiąc nie wierzę w cudowne działanie luteiny pod koniec ciąży, więc mimo tego , że gin mi ją ciągle przepisywał ja nie kupowałam

ale może faktycznie spróbuj uderzyć do lekarza rodzinnego
Stary 2013-04-19, 17:48   #1813
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

A wiesz ile ja już sklepów, drogerii i aptek oblatałam w tej mojej mieścinie... I nigdzie nie ma Hippa
U mnie w Rossmannie jest
Stary 2013-04-19, 17:49   #1814
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie w Rossmannie jest
a u mnie w rossmanie nie ma
ale mam takiego dosyć małego rossmanna
Stary 2013-04-19, 17:49   #1815
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
nie sądzę, żeby sprzedali bez recepty...

ja szczerze mówiąc nie wierzę w cudowne działanie luteiny pod koniec ciąży, więc mimo tego , że gin mi ją ciągle przepisywał ja nie kupowałam

ale może faktycznie spróbuj uderzyć do lekarza rodzinnego
Ja chyba przez to dziadostwo nabawiłam się tej infekcji
Stary 2013-04-19, 17:50   #1816
xal
Zakorzenienie

A co z Axellą? wypuścili ją w końcu czy nie?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 17:51   #1817
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
a u mnie w rossmanie nie ma
ale mam takiego dosyć małego rossmanna
Ale Babydream na pewno jest, a podobno ich kosmetyki są lepsze
Stary 2013-04-19, 17:53   #1818
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Lecę Was nadrabiać...

4kg - jak to zrobiłaś?
a liście działają, działają
Cytat:
Ta babka wydaję się super... jest duolą, ma ukończony kurs masażu Shantala i chusto-noszenia i jest też doradcą laktacji Normalnie jakaś wszystkowiedząca
No to świetnie

Cytat:
No co Ty

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to się okaże mam nadzieję że to nie będzie tak że teraz młody leniuchuje i zbiera siły na potem
ooo mogłoby tak być... a mój Bartek wyszaleje się teraz a później będzie odsypiał jak się urodzi

Stary 2013-04-19, 17:54   #1819
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale Babydream na pewno jest, a podobno ich kosmetyki są lepsze
tak babydream jest mam z tej serii puder (uwielbiam go) i kremik w tubce niebieski (jest super), aaa i szampon- też dobry

kiedyś miałam żel uniwersalny i był ok- do higieny intymnej np , chociaż kiedyś umyłam nim twarz i mnie wysuszył
Stary 2013-04-19, 17:54   #1820
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

Lecę Was nadrabiać...
za wizytę! A Mały ma jeszcze czas żeby się odwrócić

Cytat:
U mnie w Rossmannie jest
U mnie nie ma

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-04-19, 17:56   #1821
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
tak babydream jest mam z tej serii puder (uwielbiam go) i kremik w tubce niebieski (jest super), aaa i szampon- też dobry

kiedyś miałam żel uniwersalny i był ok- do higieny intymnej np , chociaż kiedyś umyłam nim twarz i mnie wysuszył
ja mam mleczko do ciała, świetne jest szampon, też fajny i ten płyn 2w1 i używam od biedy do wszystkiego, od włosów po higienę intymną i uwielbiam go jak Młody podrośnie to też będzie go używał
Cytat:
U mnie nie ma
No coś Ty
Skocz sobie może do Reala czy Tesco?

Stary 2013-04-19, 17:58   #1822
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Hej

Lecę Was nadrabiać...
za wizytę
za 4kg, malutko bardzo
zapalenie piersi już teraz cię chciało dopaść? myślałam że to dopiero przy karmieniu wychodzi...
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 17:59   #1823
joooasia
Raczkowanie

dziękujemy za wszystkie

Cytat:

4kg - jak to zrobiłaś?
najpierw przez cały początek ciąży jak kot,więc zamiast tyć chudłam, a później bylam chora i też nie przybierałam na wadze... dopiero od kilku tygodni jestem na plusie

Jaś
Stary 2013-04-19, 18:00   #1824
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam mleczko do ciała, świetne jest szampon, też fajny i ten płyn 2w1 i używam od biedy do wszystkiego, od włosów po higienę intymną i uwielbiam go jak Młody podrośnie to też będzie go używał

No coś Ty

ooo właśnie to mleczko mnie jeszcze kusiło, ale nigdy nie kupiłam
myślę, że te babydreamy mają na tyle delikatny skład, że noworodkowi nie powinny zaszkodzić

chociaż ja na początek i tak kupiłam hippa - płyn do kąpieli i mleczko skład też mają super i cudny zapach
Stary 2013-04-19, 18:03   #1825
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
za wizytę
za 4kg, malutko bardzo
zapalenie piersi już teraz cię chciało dopaść? myślałam że to dopiero przy karmieniu wychodzi...
tez tak myślałam, ale się okazało, że zdarza się też w ciąży, chociaż dużo rzadziej... prawdopodobnie mnie przewiało, jak były te pierwsze ciepłe dni i ja sobie beztrosko wychodziłam na balkon w krótkim rękawku...
jak będę w kolejnej ciąży, to będę juz wiedzieć, żeby na siebie bardziej uważać...

Jaś
Stary 2013-04-19, 18:03   #1826
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

No coś Ty
W Tesco też szukałam i nie było (tylko, że u nas i Tesco i Rossmann małe są), a do Reala Kochana mam 100km... Liczę, że przed porodem uda mi się wyskoczyć gdzieś dalej to poszukam w innym mieście, a jak nie to zamówię na aptekę (z tym, że będzie na pewno ciut drożej), albo kupię gdzieś przez neta

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-04-19, 18:03   #1827
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
bardzo śmieszne

co do luteiny to nie wiem ewentualnie możesz skoczyć do rodzinnego, może Ci przepisze albo zadzwoń do gina i powiedz, że wpadniesz tylko po receptę

aptekę mam rzut beretem skoczę zapytać. do gina mogę podbić, ale to oznacza taksówkę 50 zł, grrr drugi raz w tym tygodniu, plus znowu 50 zł w następnym...a pamiętam, że któraś coś kupowała "na brzuch" bez recepty, że jako ciężarnej nie odmówili jej.
Stary 2013-04-19, 18:04   #1828
antoinettee
Zadomowienie

Axella a ja całą noc o Tobie myślałam (tzn jak szłam siku), że pewnie tak ciśniesz konkretnie A tu Zuzia taka charakterna baba pokazała co potrafi

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
:
Mój TŻ złożył wczoraj wypowiedzenie z pracy, bo ma dość.
Ile czasu można pracować po 300 godzin. Powiedział, że nie jest robotem, że czeka na najważniejszą osobę w swoim życiu i nie ma zamiaru słuchać tylko o swojej córce i oglądać ją w łóżeczku. Położył i wyszedł.
Ale za godzinę przyszedł właściciel i wziął go na rozmowę i ma znaleźć do pracy dwie nowe osoby, wtedy mój będzie miał mniej pracy - miejmy nadzieję i jeszcze podwyżkę dostał
dla męża. Ja bym swojego wycałowała gdyby tak się zachował. Ale mój jest sam sobie szefem i trochę mój tata bo pracują razem

Cytat:
Moi rodzice taką mają i nie używają. Jak będę na wakacje to będzie w uzyciu, bo im za glośno a mi to nie przeszkadza jak chlodniej.
Mi nie przeszkadza, że jest głośna. Szumi w nocy ale zagłusza chrapanie TŻta hihih Nie wiem tylko co będzie jak się mała urodzi, będzie stać daleko od łóżeczka ale chyba na początku nie będę włączała jej albo jak nie będzie nas w pokoju.

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
A taki kolorek farby kupiliśmy wczoraj do pokoiku Jurka na wsi
śliczny, taki wesoły kolorek

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
to prawda.. szkoda gadać
nie nadrabiałam i nie widziałam "oryginału" Twojego pytania o storczyki, ale teraz zauważyłam jak Aaś cytowała.
Storczyki są łatwe w uprawie, ale musi im podpasować stanowisko..
Jeśli przekwitnie to ni obcinaj od razu, tylko poczekaj aż pęd zaschnie.. dopiero jak zaschnie to można obciąć NAD OCZKIEM, bo z oczka wypuści i będzie znowu kwitł
jeśli chodzi o nawadnianie to storczyki najlepiej lubią kąpiele. Jeśli masz jednego to szkoda zachodu i wystarczy, że podlejesz raz w tygodniu obficie, pamiętaj tylko żeby później zlać nadmiar wody. Bo one nie lubią stania w wodzie... To się wiążę z ich naturalnym środowiskiem, rosną w tropikach gdzie są ulewy a później długie okresy suszy.. lubią też zraszanie po korzeniach (te takie białawe które wystają znad doniczki)
Jeśli chodzi o światło to też trzeba wypośrodkować, nie lubią zacienienia, ale nie lubią też bezpośredniego, palącego słońca...

Trochę chaotycznie to wszystko napisałam, ale mam nadzieję że pomogłam chociaż troszkę
Dziękuję za pomoc.

Cytat:
oczka to są takie jakby zgrubienia na łodyżce, w załączeniu fotki
na pierwszej masz oczka, a na drugiej jak prawidłowo obciąć po zaschnięciu.. widać że już wypuszcza
U mnie tak ładnie to nie wygląda . W załączniku focia

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a ja dzisij mam mega kryzys, pojechalam pierw z mlodym do labolatorium oddac siuski - o 16 bede wiedziala czy mam zatrucie blee
potem do bankomatu i do szpitala i dziad na bramie rozumiecie ze mnie nie wpuscil autem, mowie ze w 9 mc ze juz tydzien chodze i ze na 10 min - wjade i wyjade i dziad ze on obrywa ze wlasnie wpuszcza ze tu facet o kulach tez chce wjechac , a ja do niego ze sie nie dziwie ze facet ktory nie chodzi na nogach chce wjechac i ze bardzo dobrze wiem kogo wpuszczaja bo ja zapitalam z parkingu a taki 30 latek w pelni wigoru wjezdza super bryka ii cos mu powiedzialm juz na nei wiem co , podziekowalam za uprzejmosc i poprostu peklo cos we mnie , pojechalam na parking i sie rozryczalam ale tak na maxa ze nie moglam przestac ☠☠☠☠A MAC zze tak brzydko powiem zero jakiejs uprzejmosci , wspolczucia niczego ☠☠☠☠a ci lidzie to jest jakis koszmar, niegdzie nie doznalam zadnej uprzejmosci no panie na oddziale u meza bo tam tez sie rozryczalam hehe mile na maxa mowia ale my jestesmy uprzejme heheh zebym nie plakal jedna nawet wiedziala jak mlody w brzuchu ma na imie .... achhh
zanioslam kase na lekki gips mezowi i wyszlismy znowu sie poryczlalam, a Dawid sie pytal w samochodzie mamo placzesz? ja mowie ze tak ale ze zaraz mi przejdzie a on ze nigdy nie widzial jak placze no to byl pierwszy raz .... potem pojechalam na zakupy i na 2 razy na 4pietro wtargalam je mam dosc , a tu obiad trzeba zrobic ... dzisij beda mielone kapusta czerowona i ziemniakiii .,. w miedzy czasie musze odkurzyc i umyc podloge i zmienic posciel i zebym cisnienie mi nie skakalo i mam doscccccccccccccc
Ojej, współczuje Ci takiego dnia Takiego pacana to tylko za jajca powiesić Głowka do góry, teraz już będzie z dnia na dzień lepiej. Mąż wydobrzeje i wszystko się poukłada.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
odebralam wyniki z lab i ryczeć mi się chce, po raz 4 idę do szpitala mam 1000 leukocytów w moczu, boże jak chciałabym już urodzić bynajmniej bym wiedziała że mały będzie bezpieczny
biedactwo. Wszystko będzie dobrze. W szpitalu będziesz pod dobrą opieką i raz dwa Was naprawią Trzymam za Was.

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
hej obetnij już całe pędy bo i tak zdrewnieją, i postaw storczyka w chłodniejszym miejscu na przeczekanie , najlepiej na okno północne, i ogranicz podlewanie, i rób to tylko wowczas gdy korzenie w osłonce beda staloro-szare, jak sa zielone to znaczy ze mają wody wystarczjąco lub gdzy widziś kropelki rosy niby na osłonce. a podlewanie rób w ten sposób, ze: zagotuj wode i ja pozostawa na noc by "odstałą" dzien - dwa, a potem w jakiejś misce ja wlej i włóż do niej strczyka tak do połowy doniczki na 15- 20 min po czym wyjmij i pozostaw by woda wyceikła z korzeni, korzenie pobiora sobie wówczas tyle wody ile potrzebuja i jest pewność ze niezgniją, bo jak sie je podlewa noramlnie to zadużo wody wtedy sie w nie wlewa. Niużywaj odżywek, jak niekwitnie bo go przenawozisz jak chcesz coś jeszcze wiedzieć to pisz na priw Kocham storczyki

A na przyszłości, jak widzisz ze kwiatki przekwitaja to je pomału obrywaj i bieczekaj aż same opadna bo jak brzydna i je sama wczeniej oberwiesz to pozostałe kwitna dłużej i nieobcinaj łodyżek po przekwitnieciu, bo bardzo czesto zaraz po przekwitnieniu zaczynaja puszczać nowe paki na tych samych końcach łodyk lub (rzadko się to bardzo zdarza) zaszczepki nowych sadzonek . ja obcinam łodyki jak widze ze same obumieraja, a jak sa zielone to zaostawiam i czekam aż ponownie zakwitnie
Dziękuje za pomoc. Chyba tak zrobię z tymi pędami ale tak mi ich szkoda ;(

Cytat:
My jesteśmy na ip. Tz zwijal sie z bólu ale uparciuch nie chciał jechać. Ma kulkę nerkowa i kamienie. Teraz czekamy aż mu kroplowka zejdzie
Ojej, na tym forum już któryś raz z kolei słyszę o tej kolce. Wcześniej nigdy mi się o uszy nie obiło. Mam nadzieję, że już wszystko dobrze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04253.jpg (97,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04254.jpg (90,8 KB, 12 załadowań)
Stary 2013-04-19, 18:05   #1829
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
aptekę mam rzut beretem skoczę zapytać. do gina mogę podbić, ale to oznacza taksówkę 50 zł, grrr drugi raz w tym tygodniu, plus znowu 50 zł w następnym...a pamiętam, że któraś coś kupowała "na brzuch" bez recepty, że jako ciężarnej nie odmówili jej.
no to zapytaj, może akurat też by mi było żal 50zł

Stary 2013-04-19, 18:08   #1830
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
dodam od siebie

laktacja jest stymulowana przez dwa hormony- prolaktyna- powoduje wytwarzanie mleka, oksytocyna- uwalnianie, jest wytwarzana gdy dziecko ssie

dziecko po urodzeniu traci na wadze 10% urodzeniowej masy ciała, co jest rzeczą całkowicie naturalną

dziecko przystawiać co 3 godz, chyba że chce częściej, za każdym razem z innej piersi, karmić najlepiej 20min, a już na pewno nie dłużej niż 30 min, dziecko może siedieć przy cycku i godzinę, ale nie wolno mu na to pozwalać, nie może też dziecko spać przy piersi, bo otoczka brodawki jest baaardzo delikatna i nie przyzwyczajona do wilgotnego, to dlatego pękają brodawki

i to co u nas w szkole rodzenia było
co do diety to u nas mówili, ze z owoców można jabłka i banany, tylko, nie wolno pomidorów ani ogórków, orzechów, ziarnistego pieczywa i innych rzeczy
o dokładnie o te hormony chodziło, tylko mi wypadło

Co do pomidorów i ogorków to mi zburzyłaś moją teorię.. Cieszyłam sie ze na liście ich nie ma a tu klops;/

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości