|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Nie ma tu mojego miasta Na szczęście znalazłam babkę, która chce przyjechać do nas z Lublina ![]() Myślicie, że to nie będzie głupie napisać z zapytaniem o tą moją infekcję do położnej ze Szkoły Rodzenia ? W sumie ona powinna się na tym znać... mówiła, że chętnie służy poradą w razie jakichś problemów
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
umawiasz się przed porodem jeszcze?Myślę, że śmiało możesz zadzwonić albo napisać do tej położnej. Albo do środowiskowej jeśli masz do niej namiar
|
|
|
|
|
#1803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też miałam z tym problem, bo Paweł raczej leniuch jest i mało się rusza i do tego skurcze, więc ruchy muszę bardzo pilnować. Mój gin mi to tłumaczył w ten sposób. 10 aktywności między 9 a 21. Aktywność to znaczy, że przerwy między ruchami są dłuższe (chodzi o to, ze jak np. po jedzeniu zacznie się ruszać to jest jedna aktywność - nie liczymy każdego kopniaka osobno). Do aktywności wliczamy wszystko (kopnięcia, przeciąganie, wypychanie) oprócz czkawki. Dodatkowo mam liczyć ruchy wciągu jednej godziny kiedy dziecko jest najaktywniejsze, u mnie ok. 8.30 lub 22. Wtedy liczymy każdy kopniak osobno i ma być ich przynajmniej 10. U mnie 10 jest już po około 20 minutach. Wydaje mi się, ze co lekarz to opinia czuje się dziś fatalnie, brzuch co chwilę się spina...
|
|
|
|
|
#1804 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak wyżej Cytat:
![]() wiecie co....skończyła mi się luteina...a nie mam recepty...myślicie, że jest szansa, że sprzedadzą mi bez? wizyta dopiero w następny czwartek, szlag by to.
|
|
#1805 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Dobra... napisałam smsa, bo ona często nie może telefonu odebrać.
|
|
#1806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do luteiny to nie wiem ewentualnie możesz skoczyć do rodzinnego, może Ci przepisze albo zadzwoń do gina i powiedz, że wpadniesz tylko po receptę Cytat:
|
||
|
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
Hej
w końcu oddali mi neta, więc w końcu mogę normalnie poczytać i sie odezwać ![]() Jesteśmy po wizycie. Generalnie wszystko OK. Szyjka 39 mm. Wody OK. Tylko tyle się zmartwiłam, że Jasiek odwrócił się w położenie miednicowe, a tak ładnie już główką w dół leżał... Ale z drugiej strony jest tak ruchliwy, że liczę na to, że jeszcze sie odwróci Co do mojej wagi, jestem 4 kg na plus od początku ciąży, ciśnienie w normie ![]() No, i to tyle co do wizyty. Co do ostatnich wydarzeń: przez ostatnie 4 dni okładałam piersi liśćmi z kapusty, bo miałam początki zapalenia... Powiem Wam, że stary sposób naszych babć działa naprawdę! Na szczęście udało mi się ten stan zapalny zahamować i już jest dobrze Lecę Was nadrabiać... |
|
|
|
#1808 |
|
siedzę i myślę
|
Ta babka wydaję się super... jest duolą, ma ukończony kurs masażu Shantala i chusto-noszenia i jest też doradcą laktacji
Normalnie jakaś wszystkowiedząca
|
#1809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytęoby Mały się jeszcze obrócił, tak żeby leżał główką do dołu ![]() 4kg ?? wow, 4kg to ja przez 1 miesiąc przytyłam ![]() super, że udało się zahamować zapalenie |
|
|
|
|
#1810 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale w szpitalu przynajmniej będziesz pod fachową opieką. Trzymam za Was ![]() Cytat:
zaciśnięte! za kącik dla Małego!Cytat:
![]() Mi po prostu Go szkoda, z doświadczenia wiem, że każde 5 minut snu się liczy. A że wieczorami i tak siedzę dłużej niż On, to mi tam rybka, mogę robić (ustaliliśmy, że robię wieczorem, albo w ogóle, wstawanie rano nie wchodzi w grę )Cytat:
za zakupy dla Młodej i za wózek!A wiesz ile ja już sklepów, drogerii i aptek oblatałam w tej mojej mieścinie... I nigdzie nie ma Hippa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Potrzebuję jakiś lżejszych gaci, bo w tych jeansach du.pa mi się już poci. Cytat:
Cytat:
----- Dłonie coś mnie zaczęły swędzieć... Ale chyba to nie objaw cholestazy, ale coś innego, bo mam strasznie zaczerwienioną skórę i taki jakby liszaj... A rano było wszystko ok.... Wieczorem użyłam jakiegoś dziwnego kremu do rąk, a teraz u babci wymyłam ręce jakimś dziwnym mydłem w płynie- oby to było to!
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
to się okaże
mam nadzieję że to nie będzie tak że teraz młody leniuchuje i zbiera siły na potem ![]() Cytat:
a bilans kilogramów godny pozazdroszczenia ![]() idę na spacer
|
|
#1812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja szczerze mówiąc nie wierzę w cudowne działanie luteiny pod koniec ciąży, więc mimo tego , że gin mi ją ciągle przepisywał ja nie kupowałam ![]() ale może faktycznie spróbuj uderzyć do lekarza rodzinnego |
|
|
|
|
#1813 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#1814 |
|
Wtajemniczenie
|
a u mnie w rossmanie nie ma
![]() ![]() ale mam takiego dosyć małego rossmanna |
|
|
|
#1815 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
A co z Axellą? wypuścili ją w końcu czy nie?
|
#1817 |
|
siedzę i myślę
|
Ale Babydream na pewno jest, a podobno ich kosmetyki są lepsze
|
#1818 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4kg - jak to zrobiłaś? a liście działają, działają Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
tak babydream jest
![]() kiedyś miałam żel uniwersalny i był ok- do higieny intymnej np , chociaż kiedyś umyłam nim twarz i mnie wysuszył
|
|
|
|
#1820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę! A Mały ma jeszcze czas żeby się odwrócić ![]() U mnie nie ma
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No coś Ty Skocz sobie może do Reala czy Tesco? |
|
|
|
|
#1822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę za 4kg, malutko bardzozapalenie piersi już teraz cię chciało dopaść? myślałam że to dopiero przy karmieniu wychodzi...
|
|
|
|
|
#1823 |
|
Raczkowanie
|
dziękujemy za wszystkie
![]() najpierw przez cały początek ciąży jak kot,więc zamiast tyć chudłam, a później bylam chora i też nie przybierałam na wadze... dopiero od kilku tygodni jestem na plusie
|
|
|
|
#1824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo właśnie to mleczko mnie jeszcze kusiło, ale nigdy nie kupiłam ![]() myślę, że te babydreamy mają na tyle delikatny skład, że noworodkowi nie powinny zaszkodzić ![]() chociaż ja na początek i tak kupiłam hippa - płyn do kąpieli i mleczko skład też mają super i cudny zapach |
|
|
|
|
#1825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jak będę w kolejnej ciąży, to będę juz wiedzieć, żeby na siebie bardziej uważać... |
|
|
|
|
#1826 |
|
Wtajemniczenie
|
W Tesco też szukałam i nie było (tylko, że u nas i Tesco i Rossmann małe są), a do Reala Kochana mam 100km... Liczę, że przed porodem uda mi się wyskoczyć gdzieś dalej to poszukam w innym mieście, a jak nie to zamówię na aptekę (z tym, że będzie na pewno ciut drożej), albo kupię gdzieś przez neta
|
#1827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aptekę mam rzut beretem skoczę zapytać. do gina mogę podbić, ale to oznacza taksówkę 50 zł, grrr drugi raz w tym tygodniu, plus znowu 50 zł w następnym...a pamiętam, że któraś coś kupowała "na brzuch" bez recepty, że jako ciężarnej nie odmówili jej.
|
|
#1828 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Axella
a ja całą noc o Tobie myślałam (tzn jak szłam siku ), że pewnie tak ciśniesz konkretnie A tu Zuzia taka charakterna baba pokazała co potrafi Cytat:
dla męża. Ja bym swojego wycałowała gdyby tak się zachował. Ale mój jest sam sobie szefem i trochę mój tata bo pracują razem ![]() Cytat:
hihih Nie wiem tylko co będzie jak się mała urodzi, będzie stać daleko od łóżeczka ale chyba na początku nie będę włączała jej albo jak nie będzie nas w pokoju. ![]() Cytat:
Cytat:
. W załączniku focia Cytat:
Głowka do góry, teraz już będzie z dnia na dzień lepiej. Mąż wydobrzeje i wszystko się poukłada. Cytat:
Trzymam za Was.Cytat:
Cytat:
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też by mi było żal 50zł |
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pomidorów i ogorków to mi zburzyłaś moją teorię.. Cieszyłam sie ze na liście ich nie ma a tu klops;/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

Na szczęście znalazłam babkę, która chce przyjechać do nas z Lublina 

albo zadzwoń do gina i powiedz, że wpadniesz tylko po receptę

za wizytę

Mi się tam zdarzy zrobić tż-owi kanapki do pracy, nie powiem. Ale żeby tak cały czas, to 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jak kot,więc zamiast tyć chudłam, a później bylam chora i też nie przybierałam na wadze... dopiero od kilku tygodni jestem na plusie