Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-19, 12:45   #1681
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

a ja dzisij mam mega kryzys, pojechalam pierw z mlodym do labolatorium oddac siuski - o 16 bede wiedziala czy mam zatrucie blee
potem do bankomatu i do szpitala i dziad na bramie rozumiecie ze mnie nie wpuscil autem, mowie ze w 9 mc ze juz tydzien chodze i ze na 10 min - wjade i wyjade i dziad ze on obrywa ze wlasnie wpuszcza ze tu facet o kulach tez chce wjechac , a ja do niego ze sie nie dziwie ze facet ktory nie chodzi na nogach chce wjechac i ze bardzo dobrze wiem kogo wpuszczaja bo ja zapitalam z parkingu a taki 30 latek w pelni wigoru wjezdza super bryka ii cos mu powiedzialm juz na nei wiem co , podziekowalam za uprzejmosc i poprostu peklo cos we mnie , pojechalam na parking i sie rozryczalam ale tak na maxa ze nie moglam przestac ☠☠☠☠A MAC zze tak brzydko powiem zero jakiejs uprzejmosci , wspolczucia niczego ☠☠☠☠a ci lidzie to jest jakis koszmar, niegdzie nie doznalam zadnej uprzejmosci no panie na oddziale u meza bo tam tez sie rozryczalam hehe mile na maxa mowia ale my jestesmy uprzejme heheh zebym nie plakal jedna nawet wiedziala jak mlody w brzuchu ma na imie .... achhh
zanioslam kase na lekki gips mezowi i wyszlismy znowu sie poryczlalam, a Dawid sie pytal w samochodzie mamo placzesz? ja mowie ze tak ale ze zaraz mi przejdzie a on ze nigdy nie widzial jak placze no to byl pierwszy raz .... potem pojechalam na zakupy i na 2 razy na 4pietro wtargalam je mam dosc , a tu obiad trzeba zrobic ... dzisij beda mielone kapusta czerowona i ziemniakiii .,. w miedzy czasie musze odkurzyc i umyc podloge i zmienic posciel i zebym cisnienie mi nie skakalo i mam doscccccccccccccc
co za gość trzymaj się ciepło, jesteś strasznie dzielna i zmniejsz sobie obowiązki do minimum, żeby przy tych wszytskich trudnościach jak najwięcej odpocząć

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
dziewczyny, może to głupio zabrzmi, ale chciałam wam się zwierzy ć, bo ciągle myślę o porodzie i w ogóle mam jakiegoś doła na maxa i właśnie to może dziwnie zabrzmi, ale w tym całym cc najbardziej boję się tego zakładanie cewnika, wiem, że to tylko chwilowy ból, ale naprawdę tak bardzo tego nie lubię. Nie chcę przez to przechodzić. I boje się, że dostane depresji poporodowej, bo jestem już w fatalnej formie psychicznej. Pamiętam, że z Blanką tez tak miałam przed porodem, ale z momentem, jak ją zobaczyłam wszystko minęło...ale czy teraz też tak będzie??
zaciskam żeby też tak było
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 12:47   #1682
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Słonko ja zabrałam
oj Ty jak mogłaś? chociaż po promyczku nam daj

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

dhali fajnie że jesteś odzywaj się częściej

marchewka ważne że w normie A Wojtuś ładnie rośnie
Stary 2013-04-19, 12:50   #1683
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Hej
Na początku GRATULUJĘ rozpakowanym mamusiom
Trochę mnie nie było, ale kończyłam pisać magisterkę, a jak już skończyłam to trafiłam na parę dni do szpitala... teraz mam leżeć i odpoczywać żeby maluszki jeszcze trochę wytrzymały, teraz mamy 34 tydzień Postaram się do Was częściej zaglądać
Dbajcie o siebie

Sharp uroczy bujaczek

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 12:57   #1684
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
niech mi ktoś zrobi kanapkę, bo mnie już zasysa. a szyjka tak boli, ze wstać nie mogę....

dziewczyny, może to głupio zabrzmi, ale chciałam wam się zwierzy ć, bo ciągle myślę o porodzie i w ogóle mam jakiegoś doła na maxa i właśnie to może dziwnie zabrzmi, ale w tym całym cc najbardziej boję się tego zakładanie cewnika, wiem, że to tylko chwilowy ból, ale naprawdę tak bardzo tego nie lubię. Nie chcę przez to przechodzić. I boje się, że dostane depresji poporodowej, bo jestem już w fatalnej formie psychicznej. Pamiętam, że z Blanką tez tak miałam przed porodem, ale z momentem, jak ją zobaczyłam wszystko minęło...ale czy teraz też tak będzie??

.
miałaś juz cewnik zakładany? to tylko chwilowa nieprzyjemniść, pomyśl, że mężczyźni mają gorzej mam koleżankę która miała jakieś zwężenie cewki i strasznie cierpiała.

Niestety nie ma recepty na depresję poporodową, nie należy starać się byc perfekcyjną bo to może pogarszać nastrój, trzeba dać sobie pozwolenie na błędy i być wyrozumiałą dla siebie

Ale mam dzisiaj apetyt zjadłabym wszsytko co zjawi sie na mojej drodze
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 13:04   #1685
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziewczyny pytałam kiedyś i nikt mi nie odpisał, jak ja będę na macierzyńskim to TŻtowi należy się tacierzyński? te 2 tyg, i ile mu się należy urlopu okolicznościowego? 2 dni?

co muszę złożyć do macierzyńskiego? i gdzie? do pracodawcy czy do ZUSu?

diabli idzie się na wcześniejszy macierzyński 2 tyg przed planowaną tp, lekarz Ci wystawia takie zaświadczenie.

MoTyleKsw za 35 tc

axella widzę że mała już się szykuje:d

vil za spacerek
Cytat:
jak na razie wyczytałam że:
- okolicznościowego ojciec może mieć 2 dni
- tacierzyński- jeśli matka rezygnuje z części macierzyńksiego
- ojcowski (niezależny od macierzyńskiego), trzeba wykorzystać do 12 m-ca życia dziecka bo inaczej przepada. Tylko nie wiem czy przysługuje tydzień czy dwa. Bo różnie piszą

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

aaaa i mam jescze jedno pytanie. Jak jest z tym macierzyńskim? gdzie składam? do pracodawcy czy do ZUSU (pacodawca zatrudnia mniej niż 20 osób ale siedziba firmy w innym mieście). Nie ogarniam tego
Dokładnie tak jak piszesz.. Z tym gdzie to składać to nie wiem, u mnie jest powyżej 20 pracowników i wszystko mam skladać w firmie.
Pani w kadrach mi powiedziała, że do usprawiedliwienie mojej nieobecności to wystarczy tel. czy wypis ze szpitala, ale zeby mi wypłacić zasilek to musi mieć skrócony odpis aktu urodzenia. Bo to musi wysłać do Zusu.

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
witam ja w końcu w domku a wiec poród odbył się w szpitalu w Northampton UK porod był wywoływany bo miałam zatrucie ciążowe. W piątek o 00.30 wsadzili mi tampon na wywołanie około 4zaczeły sie lekkie bóle ale okolo 10 rano zanikły. Wieczorem około 20 wróciły i były tak co 5minut ale około 23 znów znikły w sobote nad ranem o 00.30 po 24h wyciagły mi tampon poszłam spać i o 3.30 obudziłam się z drgawkami i mega bólem . Poszłam do toalety i jak wstawałam poszułam ze coś wycieka były to wody płodowe ale zanikły skurcze mieli mnie przenieść na porodówkę i dać kroplówkę ale nie było miejsc. o 14.40 znów zaczęły się skurcze co 12 minut poszłam do wanny i to mi pomogło o 16 miałam juz co 5minut a chwile potem 5cm rozwarcia. około 18 byłam już na sali i czekałam na pełne rozwarcie mąż dawał mi wody i zagadywał jak widział na ktg ze idzie skurcz. o 20 zaczełam rodzic najpierw na boku bo dziecko było źle ułożone potem zmieniłam na siedząco lecz byłam przez te dwie noce tak zmęczona ze nie umialm wypchac głowki okolo 22 przyszedl anestozjolog i nacioł mnie i wyjoł Emilka kleszczami. Emil przyszedl na swiat o 22.37 zaraz zaczął głośno płakać . otulili go i dali mężowi bo ja byłam zszywana. ogólnie od wsadzenia tampona do porodu minełó 46h wiec bardzo sie nameczyłam. Teraz tez 5dni w szpiatlu bo miałam dalej wysokie ciśnienie i złe wyniki z krwi . Opieka w szpitalu super potem napisze reszte
Namęczyłaś się biedulo, ale wielkie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
ja mam wrażenie, że taka próba zmiany kogoś, zwłaszcza związana z awanturami to spali na panewce, albo trzeba się przyzwyczaić albo zmienić tatykę. Warto poczytać jakieś książki psychologiczne, a we wszystkich jest rada że jak chcesz kogoś zmienić to zacznij od zmiany siebie i swojego nastawienia.

Ja od 3 dni przekładam rzeczy ze stołka pod koldre mężowi, a on wieczorem je wyciąga, to rano ja je tam wkładam, ale już przestałam sie złościć. Ostatnio zużyta pałeczkę wetknęłam mu do szczoteczki do zębów nie wiem czy to coś da, ale wyobraźcie sobie, jak ten mężczyzna patrzy na kobietę to widzi wieczne nerwy, nie potrafi skojarzyć, że to przez niego, bo nie widzi problemu, a potem ten obraz wkurzonej żony zostaje mu w głowie co w porównaniu do innych usmiechniętych kobiet jest mało atrakcyjne. Mężczyźni lubią radosne uśmiechnięte kobiety
Ja stosuje inna technikę.. Tresuje jak psa.. Najpierw mu mówię, żeby zrobił jakąś rzecz - wyrzuć śmieci leżą koło drzwi.. I tak dzien w dzien.. Az nauczy się sam wynosić.. Potem wprowadzam kolejną, potem kolejną.. Co jakis czas muszę o tych poprzednich przypominać, ale są efekty.. Tylko bez kombinowania i podchodów, denerwowania sie - proste komunikaty, zrób to i to.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 13:04   #1686
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

metropolitan chyba większość z nas się tak czuje. Ja na pewno. Momentami mam wątpliwości czy to dobry czas na dziecko, czy sobie poradzimy. A przecież to była przemyślana decyzja. To chyba przez nasze hormony. Ja się bardzo boję że nie zakocham się w mojej małej od pierwszego wejrzenia, chyba wiecie o co mi chodzi. Wiem że to głupie bo niby już ją kocham no ale momentami jakieś takie dziwne uczucie mną ogarnia. Wcześniej tego nie miałam, dopiero teraz. Im bliżej porodu tym mniej sobie zdaję sprawę co mnie czeka. Ot tak jestem w ciąży, gruba z rozstępami i tak już będę całe życie
A myślałam, ze tylko ja tak mam.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2013-04-19 o 13:07
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 13:05   #1687
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
Byłam na USG, płyny owodniowe w granicach normy, ale tej dolnej.. Wojtek waży 3 kg.. Lekarz powiedział, że do porodu jeszcze może mu 1 kg dojść
no to się zapowiada kolejny duży chłopak

dhali gratuluję zakończenia pisania magisterki kiedy obrona?
Stary 2013-04-19, 13:08   #1688
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A myślałam, ze tylko ja tak mam.
Ja też z nikim o tym nie rozmawiam. Po prostu wstyd mi za takie myślenie a nie chce żeby inni pomyśleli że jestem przez to "złą" matką. W gruncie rzeczy tylko kobieta w ciąży to zrozumie.
Stary 2013-04-19, 13:11   #1689
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też z nikim o tym nie rozmawiam. Po prostu wstyd mi za takie myślenie a nie chce żeby inni pomyśleli że jestem przez to "złą" matką. W gruncie rzeczy tylko kobieta w ciąży to zrozumie.
No to jest nas 2

Laura

Stary 2013-04-19, 13:16   #1690
vil84
Wtajemniczenie

wiecie co za ironia losu? Młody odsypia nockę od 9.30, pewnie zaraz się obudzi bo pomiaukuje już przez sen ale jakbym wiedziała że tyle pośpi to bym się położyła od razu, bo pierwszy raz tak długo śpi, a zajęłam się domem ... ale posprzątałam cały dom na błysk, po raz pierwszy od września i jestem mega zadowolona z efektu i nawet mnie nie boli za bardzo już. jeszcze zostały mi do wyszorowania szafki kuchenne, szafka z butami z myciem butów i garderoba cała ale to będę robić weekendowo jak mąż będzie wstawał do dziecka, teraz czas wykorzystam na sen
teściowie dzwonili i pytali czy mamy leżaczek, bo chcieliby Przemkowi na dzień dziecka kupić, a podobno spędzili dość dużo czasu grzebiąc na allegro i szukając jakiegoś bajeranckiego i dobrej firmy więc jakiś fajny będzie

Cytat:
.
nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja zakładania cewnika w ogóle nie czułam zakładali Ci jak już działało znieczulenie? bo mi tak, nawet nie poczułam i się zdziwiłam że to już

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 13:29   #1691
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wiecie co za ironia losu? Młody odsypia nockę od 9.30, pewnie zaraz się obudzi bo pomiaukuje już przez sen ale jakbym wiedziała że tyle pośpi to bym się położyła od razu
pewnie jakbyś się położyła to by tyle nie pospał
Stary 2013-04-19, 13:32   #1692
ankaaa206
Wtajemniczenie

odebralam wyniki z lab i ryczeć mi się chce, po raz 4 idę do szpitala mam 1000 leukocytów w moczu, boże jak chciałabym już urodzić bynajmniej bym wiedziała że mały będzie bezpieczny

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 13:33   #1693
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co za ironia losu? Młody odsypia nockę od 9.30, pewnie zaraz się obudzi bo pomiaukuje już przez sen ale jakbym wiedziała że tyle pośpi to bym się położyła od razu, bo pierwszy raz tak długo śpi, a zajęłam się domem ... ale posprzątałam cały dom na błysk, po raz pierwszy od września i jestem mega zadowolona z efektu i nawet mnie nie boli za bardzo już. jeszcze zostały mi do wyszorowania szafki kuchenne, szafka z butami z myciem butów i garderoba cała ale to będę robić weekendowo jak mąż będzie wstawał do dziecka, teraz czas wykorzystam na sen
teściowie dzwonili i pytali czy mamy leżaczek, bo chcieliby Przemkowi na dzień dziecka kupić, a podobno spędzili dość dużo czasu grzebiąc na allegro i szukając jakiegoś bajeranckiego i dobrej firmy więc jakiś fajny będzie
Z lezaczkiem super

Kochana podziwiam Cię, że po nie przespanej nocy miałaś jeszcze tyle siły na sprzątanie...ja to bym chyba tylko,żeby iść spać myślała.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
odebralam wyniki z lab i ryczeć mi się chce, po raz 4 idę do szpitala mam 1000 leukocytów w moczu, boże jak chciałabym już urodzić bynajmniej bym wiedziała że mały będzie bezpieczny
To pewnie już niedługo będziesz miała małego przy sobie

Laura

Stary 2013-04-19, 13:37   #1694
Atena564
Zadomowienie

Hej
Niemam dziś siły nadrabiać....wysprzatałam całe mieszkanie bo jutro moi rodzice na weekend przyjeżdzajaą, pierwszy raz beda u nas nocować wiec trzeba było przygotować "chałupe" Dzis planuej jeszcze poprasować wszystki eprania co zrobiłam dla małej i poukładać u niej w pokuju.
Wczorej byłam z TŻ na długim spacerku, w lodziarnia , w parku....noramalnie odrzyłam na słoneczku a wieczorem malowałam dla małęj wzór nad łózeczko, bardzo jestem zadowolona z efektu i z koloru farby jaki mi wyszedł bo taki fajny odcień różu, a niechcelismy kupować całej puszki farby by kawałeczek na ścinie namalować wiec kupiłam barwnik i spoko efekt wyszedł. Mała ma kwiatuszki i motylka nad lózeczkiem i chyba jej jeszcze coś tam domaluje.
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 13:37   #1695
nuna2
Zakorzenienie

Banka kurcze odpuść może sprzątanie... A z tego gościa to burak... Kurde odpuścił by sobie, szczególnie , że jesteś w 9 msc i na pewno ciężko Ci się poruszać...

anka206 kurcze Trzymaj się....

Powiem wam, że z jednej strony się cieszę, że rodzę na końcu, bo wy już będziecie z maluszkami, będę się mogła poradzić a z drugiej strony, jak pomyślę, że jeszcze pełne 2 msc...
Nie umiem się zdecydowac na kosmetyki dla maluszka
Stary 2013-04-19, 13:40   #1696
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
oj Ty biedna, mam nadzieję że szybko Ci się poprawią wyniki.
Stary 2013-04-19, 13:48   #1697
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Sprzedam Wam jeszcze newsa..
w roli głównej oczywiście bratowa- nie wiem czy się śmiać czy płakać
Dzisiaj jak składaliśmy łóżeczko to przyjechał brat Tż żeby nam pożyczyć wkrętarkę. I powiedzał, że jego żona ma pościel do sprzedania i kazała przyjechać żebyśmy sobie zobaczyli czy chcemy.
Myślałam, że będzie to pościel porządna.. bo ona miała same porządne rzeczy, wszystko z feretti.. nawet mi kiedyś pokazywała i mówiła że nam da...
Pojechaliśmy, dała nam 2prześcieradła, poszewkę na kołderkę i podusię oraz otulacz (wszystko już troszkę sprane, tylko otulacz fajny) no i na odchodnego powiedziała, że chce za to 100zł
masakra
oczywiście dam jej te 100zł, niech se w doopę wsadzi.. ale wiecie co ręce opadają
tyle co od nas dostali, Tż swojej chrrześnicy (ich córce) wszystko kupował, ciągle prezenciki itp. zabieramy dziewczynki na weekendy.. jesteśmy na ich każde zawołanie.. a tu takie podziękowanie..
Wcześniej chciała nam sprzedać wózek, ale nie wzięliśmy. A teraz wyszło, że oddała go za darmo swojej pracownicy...
MASAKRA...
no MASAKRA!! Niech se w dupe wsadzi

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ale jeszcze maks 3 tyg!
Dziś kończymy 34tydzień!!
A pamiętacie jak w lutym mnie przyjmowali i pisałam że wszyscy mówią żeby dotrwać do 34tyg? Wtedy wydawało mi się to jakimś kosmicznym terminem bo był dopiero 26tydzień a teraz?

A jeszcze mnie dr na obchodzie chciała wczoraj w bambuko zrobić bo mi mówi że jeszcze 4 tyg...ja jej na to że mówiła że tylko 3 i jak to tak? a ona na to że faktycznie ta cholestaza to tylko 3 tyg przede mną. Że jak się raz umawialysmy na 10.05 maks to słowo się rzekło
Ja pamiętam i właśnie w dzien dzisiejszy już od kilku dni chciałam Ci pogratulować.. Także wielkie brawa

Wojtek
Stary 2013-04-19, 13:48   #1698
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
JA po analizach sroki zdecydowałam się ba babydream. Myślałam o zajce ale po tym co się naczytałam zrezygnowałam. A ty jakie rozważasz??

Laura

Stary 2013-04-19, 13:49   #1699
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej
Niemam dziś siły nadrabiać....wysprzatałam całe mieszkanie bo jutro moi rodzice na weekend przyjeżdzajaą, pierwszy raz beda u nas nocować wiec trzeba było przygotować "chałupe" Dzis planuej jeszcze poprasować wszystki eprania co zrobiłam dla małej i poukładać u niej w pokuju.
Wczorej byłam z TŻ na długim spacerku, w lodziarnia , w parku....noramalnie odrzyłam na słoneczku a wieczorem malowałam dla małęj wzór nad łózeczko, bardzo jestem zadowolona z efektu i z koloru farby jaki mi wyszedł bo taki fajny odcień różu, a niechcelismy kupować całej puszki farby by kawałeczek na ścinie namalować wiec kupiłam barwnik i spoko efekt wyszedł. Mała ma kwiatuszki i motylka nad lózeczkiem i chyba jej jeszcze coś tam domaluje.
a czy mogłabys wrzucic zdjecia arcydzieła na ścianie? moze któaś ściagnie od Ciebie pomysł
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 13:49   #1700
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84
Młody odsypia nockę od 9.30, pewnie zaraz się obudzi bo pomiaukuje już przez sen ale jakbym wiedziała że tyle pośpi to bym się położyła od razu, bo pierwszy raz tak długo śpi, a zajęłam się domem ... ale posprzątałam cały dom na błysk, po raz pierwszy od września i jestem mega zadowolona z efektu i nawet mnie nie boli za bardzo już. jeszcze zostały mi do wyszorowania szafki kuchenne, szafka z butami z myciem butów i garderoba cała ale to będę robić weekendowo jak mąż będzie wstawał do dziecka, teraz czas wykorzystam na sen
mówiłam żebyś kładła się spać, trzeba korzystać z czasu który daje ci Przemuś stawiasz nam za wysoko poprzeczkę z tak perfekcyjnym ogarnianiem wszytskiego dokoła
Stary 2013-04-19, 13:51   #1701
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
gold a tak czytałam o Twoich poczynaniach z kwiatami i wiadrem i na końcu spodziewałam się znaleźć coś w stylu - i wody mi odeszły
tak moja przyjaciółka przygotowywała święta, gdzieś między pieczeniem mięsa, a zmywaniem podłóg i prasowaniem - bo tak się zabrała za porządki mały postanowił się wypchnąć )
taa, jutro jak cos to będę myła podłogi wczoraj znowu zmolestowałam tż i nic na razie piję tę herbatkę i odstawiłam no-spę.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
też bym schizowała!!! kurcze, jakieś KTG by się przydało, co?
dzisiaj mam wizytę u gina po 18 i proszę trzymajcie kciuki że powie, że to już niedługo. Dzisiaj kończę 38 tc czyli syneczek donoszony

Cytat:
Hehe, też czekam na taki power, na razie nie mogę się z ubrankami ogarnąć. 3 dni je już układam...
ja raz mam powera a raz bym tylko leżała. Tym bardziej że mam przy stoliku nocnym dobrą książkę i podejrzewam że jak już mały sie wykluje to sobie nie poczytam

Cytat:
przykro mi oby lekarze zadziałali

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
a to sa bezpieczne farby? jesteś pewna?

jak chcecie zobaczyc kacik jaki przygotowałam dla synka to kliknijcie na MCML

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 13:51   #1702
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
PYTANIE do dziewczyn znających się na uprawie storczyków. Laski mąż mi kupił pięknego storczyka. Przekwitły te kwiatki to je poodcinałam i obcięłam te łodyżki troszkę bo tak pisało na necie. No i one zaczęły mi schnąć od góry( Od góry robią się patyki i łamać je można. Uschły tak do połowy. Co mam teraz zrobić?? To już były takie piękne, grube łodygi aż mi ich żal. Niech mi któraś podpowie? Ochlastać je całe czy zostawić?

W załączniku storczyk zaraz po kupieniu.
hej obetnij już całe pędy bo i tak zdrewnieją, i postaw storczyka w chłodniejszym miejscu na przeczekanie , najlepiej na okno północne, i ogranicz podlewanie, i rób to tylko wowczas gdy korzenie w osłonce beda staloro-szare, jak sa zielone to znaczy ze mają wody wystarczjąco lub gdzy widziś kropelki rosy niby na osłonce. a podlewanie rób w ten sposób, ze: zagotuj wode i ja pozostawa na noc by "odstałą" dzien - dwa, a potem w jakiejś misce ja wlej i włóż do niej strczyka tak do połowy doniczki na 15- 20 min po czym wyjmij i pozostaw by woda wyceikła z korzeni, korzenie pobiora sobie wówczas tyle wody ile potrzebuja i jest pewność ze niezgniją, bo jak sie je podlewa noramlnie to zadużo wody wtedy sie w nie wlewa. Niużywaj odżywek, jak niekwitnie bo go przenawozisz jak chcesz coś jeszcze wiedzieć to pisz na priw Kocham storczyki

A na przyszłości, jak widzisz ze kwiatki przekwitaja to je pomału obrywaj i bieczekaj aż same opadna bo jak brzydna i je sama wczeniej oberwiesz to pozostałe kwitna dłużej i nieobcinaj łodyżek po przekwitnieciu, bo bardzo czesto zaraz po przekwitnieniu zaczynaja puszczać nowe paki na tych samych końcach łodyk lub (rzadko się to bardzo zdarza) zaszczepki nowych sadzonek . ja obcinam łodyki jak widze ze same obumieraja, a jak sa zielone to zaostawiam i czekam aż ponownie zakwitnie

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2013-04-19 o 13:54
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 13:54   #1703
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
kalka za chwilę zobaczysz nie tylko kostki
Za chwilę, to ja nic nie zobaczę.

Cytat:
mój mąż jest kochany, drugą noc pod rząd będzie wstawał do Przemka bo ma wolne jutro no Anioł korzystam póki mogę bo jak wróci do pracy to nie będzie go w domu od 5 do 16-17, zanim zje, odpocznie, wykąpie się to już będzie szedł spać i wtedy w tygodniu w ogóle nie odeśpię
Kochany.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
My już po spotkaniu, jestem bardzo BARDZO zadowolona głównie dlatego, że mój mąż się przekonał wiecie jak on wyglądał z tą chustą? a jak czule nosił tą lalkę, jak ja głaskał i przytulał chcę Bartusia

ale powiem Wam, że ręce to mają mi odpaść
szczególnie dla męża.

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Od kiedy możemy chodzić na ktg ? Od rozpoczętego czy po skończonym 36 tc ??
Prywatnie, to pewnie i teraz można iść.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
tbedzie dziewczynka a siedze na wątku lipcowo-sierpniowym bo poczatkowy termin miałam na 4 lipca, i juz nie zmieniałam położenia forumowego, a teraz że coraz blizej rozpakowania ciekawość przyciąga mnie tutaj wiec nie bijcie :P
Witaj.

Cytat:
Drugi Julian
Również baaaardzo mi się podoba.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
wizaz mi nie smiga na telefonie za dobrze,i nie wiem czy sie napisze..
wczoraj wzielam tz za szmaty,na dywanik..na powazna rozmowe.
do teraz nie wiem co robic..
wrocil i byl w szoku,ze go spakowalam,ze tak latwo mi to przyszlo.
sprowokowalam klotnie by zobaczyc czy cos zrozumial..gdzie tam..
bylo jak zawsze..najpierw wojna,potem przeprosiny.
kazalam mu przyjechac dzis po pracy.scenariusz znam-biedny zbity pies z lbem w dol wejdzie,bo mu ciezko i nie rozumiem jego potrzeb,tak jak on moich ale postarajmy sie naprawmy..

laski,doszlam do wniosku ze tak sie nie da..brzydze sie go.. nie chce go ani w moim lozku,ani w moich ramionach.nie chce czekac na kolejna klotnie i nie chce by mial dostep do Zuzi,bo mnie moze krzywdzic,ale nie ja..

to z jednej strony.
z drugiej do jasnej cholery-jestem totalnie roztrzesiona jak pomysle,ze mialoby ggo nie byc "na prawde"w moim zyciu.
moze to kwestia tego,ze bardzo bardzo chce teraz bliskosci,czulosci..

poprosilam by przyjechal,ale jestem coraz blizsza by powiedziec by juz nigdy nie wracal.
przez te emocje bylam pewna ze sie zaczelo,pare godzin mialam skurcze,ale zadnej regularnosci w nich nie znalazlam wiec stwierdzilam ze jeszcze nie to a szkoda..

mam mega dola,wczoraj nie zjadlam nic,wypilam tylko 2kawy,jest mi niedobrze:/
chyba dopiero teraz zdalam sobie sprawe ze w perspektywie mam ciezkie czasy...
Echhh, dziewczyno, Ty się wykończysz!

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja bym ocipiała gdybym musiała wstawać i robić Mężowi rano kanapki. W chwili obecnej ma na 4:30, zaraz się zacznie sezon i będzie pewnie nawet na 3:00 jeździł. Kanapuchy robię przed spaniem
A gdyby mnie jeszcze opierdzielał itp to by się musiał przerzucić na kupne śniadanka!
Pffffffff, a rączek Bozia nie dała? Mi się tam zdarzy zrobić tż-owi kanapki do pracy, nie powiem. Ale żeby tak cały czas, to . Zresztą on nawet nie prosi, nigdy nikt mu nie robił, zawsze sam przygotowywał sobie śniadania do pracy.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Powiem wam, że z jednej strony się cieszę, że rodzę na końcu, bo wy już będziecie z maluszkami, będę się mogła poradzić a z drugiej strony, jak pomyślę, że jeszcze pełne 2 msc...
Ja też nie umiałam i wybrałam Hipp, najbardziej lajtowe. Później pewnie przerzucę się na Babydreama.

Witam! Tutaj widzę, że nic nowego, posty lecą jak szalone, jedyne -naście stron do nadrobienia.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 13:54   #1704
metropolitan
Zadomowienie

vil dzieki za pocieszenie o tym nie pomyślałam, że moze założą juz po znieczuleniu i nie będzie boleć, bo nienawidzę tego po prostu..
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 13:55   #1705
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
JA po analizach sroki zdecydowałam się ba babydream. Myślałam o zajce ale po tym co się naczytałam zrezygnowałam. A ty jakie rozważasz??
ja też wybrałam babydream, ale nuna chyba nie ma koło siebie rosmana

Gold trzymam mocno kciuki
Stary 2013-04-19, 13:56   #1706
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Sprzedam Wam jeszcze newsa..
w roli głównej oczywiście bratowa- nie wiem czy się śmiać czy płakać
Dzisiaj jak składaliśmy łóżeczko to przyjechał brat Tż żeby nam pożyczyć wkrętarkę. I powiedzał, że jego żona ma pościel do sprzedania i kazała przyjechać żebyśmy sobie zobaczyli czy chcemy.
Myślałam, że będzie to pościel porządna.. bo ona miała same porządne rzeczy, wszystko z feretti.. nawet mi kiedyś pokazywała i mówiła że nam da...
Pojechaliśmy, dała nam 2prześcieradła, poszewkę na kołderkę i podusię oraz otulacz (wszystko już troszkę sprane, tylko otulacz fajny) no i na odchodnego powiedziała, że chce za to 100zł
masakra
oczywiście dam jej te 100zł, niech se w doopę wsadzi.. ale wiecie co ręce opadają
tyle co od nas dostali, Tż swojej chrrześnicy (ich córce) wszystko kupował, ciągle prezenciki itp. zabieramy dziewczynki na weekendy.. jesteśmy na ich każde zawołanie.. a tu takie podziękowanie..
Wcześniej chciała nam sprzedać wózek, ale nie wzięliśmy. A teraz wyszło, że oddała go za darmo swojej pracownicy...
MASAKRA...

taką pomoc to mogą sobie....... ale tak to jest z bratowymi, moja obiecała 2 kartony ciuszków już pół roku temu i przy każdym spotkaniu, szczególnie jak teściowa obok jest o nich mówi, że przywiezie itp. oczywiście nic się nie ruszyło, nawet tż chciał po nie pojechać i zabrać ale jej ciągle nie pasuje lub udaje że nie pamięta o nich, więc sama kupiłam ubranka i jest spokój
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 13:57   #1707
sharpnowaja
Zakorzenienie

gold cudowny kącik tapeta boska
Stary 2013-04-19, 13:57   #1708
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie tyle tego: bambino, hipp, babydream, nivea, że oszaleć idzie...
Stary 2013-04-19, 13:59   #1709
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Mój TŻ złożył wczoraj wypowiedzenie z pracy, bo ma dość.
Ile czasu można pracować po 300 godzin. Powiedział, że nie jest robotem, że czeka na najważniejszą osobę w swoim życiu i nie ma zamiaru słuchać tylko o swojej córce i oglądać ją w łóżeczku. Położył i wyszedł.
Ale za godzinę przyszedł właściciel i wziął go na rozmowę i ma znaleźć do pracy dwie nowe osoby, wtedy mój będzie miał mniej pracy - miejmy nadzieję i jeszcze podwyżkę dostał
o to gratki!!

Mój ostatnio przyszedł do domu i mówi, że dostał podwyżkę. A ja to super, ale jak to? A on, a bo powiedziałem, że mi się nie podobają te obowiązki co mam, zwłaszcza za takie pieniadze i że chce się zwolnić.. To mu na drugi dzień dali więcej kasy i zaczeli włazic w tylek czy już jest zadowolony
Ale u niego w robocie jest jedynym specjalistą do takich symulacji... jak go nie będzie to produkcja stanie

Wojtek
Stary 2013-04-19, 13:59   #1710
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
ja też wybrałam babydream, ale nuna chyba nie ma koło siebie rosmana

Gold trzymam mocno kciuki
no właśnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości