|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
A możesz mi przypomnieć co mu zdiagnozowali z tą nóżką? Bo niestety nie doczytałam tego na wątku... Mój miał ułożenie piętowe stopy i muszę u ortopedy pytać czy coś trzeba z tym robić.. bo niby po kilku dniach w szpitali Pani doktor mówiła, że coraz ładniej wygląda i może nie trzeba będzie nic robić. |
|
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mokka, hardcore z gipsem takiego Malucha. buntuje sie jakos? a 4 tygodniowa chłopiura to juz porzadny facet!
|
|
|
#3123 |
|
Rozeznanie
|
niestety Michałkowi się nie spieszy... :-(
|
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
hej na początek wieści od Maludy: przyjmują ją na oddział i będa wywoływali poród! także czekamy...
Gratuluje nowym Mamusiom!! ![]() ide myc okna, nadrobiłam ale odp potem
|
|
|
|
|
#3125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja właśnie zaraz stracę swoje słodyczowe dziewictwo po porodzie... w piekarniku ciasto drożdżowe ...
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
AW: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Niestety ciezko mi na razie byc na biezaco .. Prosze wybaczcie
![]() przesylam fotke Marcela zrobiona 3 godziny po porodzie ![]() na razie ma sporo czerwonych plamek i zadrapan, co pewnie niedlugo zejdzie. porod nie tylko dla mnie byl sporym wysilkiem
|
|
#3127 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: AW: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
gratuluję
|
|
|
|
|
|
#3128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze na takich konkretnych lekarzy trafiłaś. Ale ma oczyska Leoś Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie nasze Moderna, kmagg, Tajgusia, OtTakaJa OGROMNE GRATULACJE!!!!!!!!!!
![]() ![]() Macie swoje Skarby ze sobą! I same SN ![]() Ptaszysko - dla Ciebie olbrzymie brawa - bardzo się cieszę, że Natalka jest z Wami Mokka - optymistycznie działacie - super! Widać, że Maluch w dobrych rękach. Ale bidulek, że musi ten gips dźwigać - oby jak najszybciej było po sprawie ![]() Lista zaktualizowana - mogę czytać dokładniej i spokojniej. ![]()
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
dzieki za rady.. ![]() gratuluje nowym mamom i brawo za skonczone tygodnie i dzionki.. piszecie, ze niektore dzieci ladnie spia... zazdroszcze.nasz cos possie, zasypia po czym budzi sie po godzinie dwóch... albo po drzemce ale chyba tak ten nasz typcio ma...plakac placze ale tak normalnie, nie ciagle.. a zmiany pieluch sa ciekawe, dzis pawelek nasikal nam na przewijaku z 2 razy... ja spalam krotko,ledwo zyje .. dzis mi zdjeli szew.. rana goi sie wg lekarza dobrze..
|
|
#3131 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla małego aniołkaCytat:
![]() Cytat:
Marcel śliczny dzidziuś Kmagg81 gratulacje od nas ![]() Fajnie że nowe dzidziusie na forum, a zdjęcia są super. Zakochać się można w tych małych buźkach. U nas 9 dni do terminu. Spokój nadal, nic się nie dzieje ![]() We wtorek mam wizytę jak by co a później to nie wiem, dalej trzeba czekać a ja już bym mogła.....W takim tempie to o maj zahaczę pewnie. Ładna pogoda za oknem to mało co przed kompem siedzę. Tyle że spacery i sprzątanie a nawet wchodzenie na 4piętri nic nie dają ![]() Kurier dowiózł mi materac do łóżeczka w końcu, no ale nie powiem zadowolona jestem. Solidny, będzie na czym Tomko miał spać ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie dwupaki
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że ile ![]()
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
AW: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Maluda sciskam mocno kciuki za Was
bedzie dobrze !!i pytanko do mamus PO ![]() 1. jak dlugo bolalo Was krocze (siedzenie wstawanie chodzenie sprawia bol ) i mialyscie bole poporodowe ? 2. maluszek sie prezy co pewien czas we snie (prawdopodobnie jelita zaczynaja prace ) i polozylam go na brzuszku - jest spokojniejszy - jak dlugo moze lezec w takiej pozycji ? (wiem ze musze miec go caly czas na oku ) Gesendet von meinem GT-I9001 mit Tapatalk 2
|
|
#3134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to :kciuk: sa ... i cisnij cisnij Cytat:
qrde stwierdzam ze mam BOLE FANTONOWE !! caly dzien mnie boli brzuch ... skreca mi kiszki ... 6Letnie dziecko wlascicieli ... sie pyta '' czy bedziesz rodzic nowego dzidziusia '' - wiozl mnie z mama do szpitala ...ehhh .... serio serio czuje sie jakbym miala bole przedporodowe w sumie MIESIAC temu bylam juz na sali i podlaczali mi ZZo . |
||
|
|
|
|
#3135 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mialo biedaczysko innego wyjścia Wydaje misię, że teraz już nawet nie kuma że cos jest nie tak![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3136 |
|
Rozeznanie
|
u nas zanosi sie na pierwsza BURZE w tym sezonie!
![]() jak ja NIENAWIDZE tegoz zjawiska... jestem cykor i boje sie okrutnie... wiem wiem dziecinne... ![]() poza tym jestem MEGA wkurzona... 1. sprzedalam lasce na allegro torebke fajna, super stan itd (uzyta dokladnie 2razy) sprzedaz w LUtYM a ta odeslala torebke ot tak teraz w kwietniu bo stwierdziala ze sie jej jednak nie podoba... wrrr... odp ze nie ma takiej opcji, ze nie mam zamiaru odsylac ani kasy ani torebki i tj jej problem ze zost bez niczego. mogla choc napisac wczesniej maila - cokolwiek... ale nieeee... ona poprostu po 2msc stwierdza ze torebka jest nie taka jak by chciala... 2. kupilam biustonosz do karmienia... czekam jak na zbawienie od 2tyg bo nie mieli mojego rozmiaru (ale aukcje z rozmiarem wystawili) to patrze a w kopercie zamiast 75DD - 80B/C... nisz ☠☠☠☠de... 3. kupilam nosidlo bondolino. pisalam do kobiety 3 MAILE na jaki adres ma wyslac paczke ale widac polakow voli czytanie pisanej tresci bo oczuwiscie wyslala na zly adres... ola boga... lezem nadrabiac
|
|
|
|
|
#3137 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
oby tak dalej ![]() Cytat:
![]() za 4 tyg.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale mnie rozśmieszyłaś ...... widocznie jestem pod takim wrazeniem wagi Twojego dziecka ,że chciałam być "lepsza " .... w tonach .... ![]() Cytat:
2 .myślę ze spokojnie maluszek w takiej pozycji może pospac sobie ... Cytat:
Ninka dzisiaj do mnie mówi" wiesz mamus - TY jestes najlepszą mamą ze wszytkich moich mam" ...... to ci komplement dopiero ...-to ile ona ma tych mam??? A Kuba dzisiaj po w-fie kończył zajęcia i szli do szatni sie przebrać -cali spoceni .... w końcu wyszedł - w kurtce zapiętej pod szyje .ja mówię "jejku dziecko po co Ci kurtka teraz ,trzeba było zostac w samej bluzce z krótki rękawem.... " i rozpinam mu kurtkę na środku boiska ...a on pod spodem nic nie ma -goła klata ... Doszedł do wniosku ze jest tak gorąco więc nie założy ciuchów w ogóle -ale kurtkę tak Dziecięca logika
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla nowych mamuś
![]() Maluszki są cudne!! Ja dziś Zumbe ćwiczyłam 40min i byłam cała mokra ale frajda )Laski proszę o głos na Michasia - zdjęcie co podpiera się rączkami http://www.facebook.com/BabyProject?...60122490692622
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
u nas kolejne przepłakane popołudnie. nic nie pomaga
jem tylko bezpieczne rzeczy, więc jedzenie wykluczam, nie mam pojęcia czemu tak płacze
|
|
|
|
|
#3140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj współczuję bardzo bo ja też na początku przez jakiś tydzień obwiniałam siebie, że może jednek coś złego zjadłam ale po kilkudniowej obserwacji zauważyłam że niezaleznie od tego czy jakąś rzecz jem czy nie te problemy gdzieś tam ciągle są... Czasem dzień jest w miarę spokojny a czasem co karmienie jest akcja A najgorsze jest to, że widzę jak Leoś chetnie chwyta cyca i z jaką radością spokojnie i błogo go sobie ciągnie... aż nagle pojawia się grymas na twarzy, buźka robi się czerwona, zaczyna się napinać i wierzgać nóżkami... i próbuje jeszcze łapczywie jak najszybciej pociągnąć ile się da, bo już wie że za chwilę ból będzie tak silny że nie da rady Strasznie to przykre Czasami się uda, że wystarczy mała przerwa na odbicie, poklepanie po pupie i pleckach, chwila ponoszenia na rękach i jak go znowu przystawię to spokojnie pociągnie sobie do syta i uśnięcia przy cycu (uwielbiam to Więc juz zaczęliśmy inwestować w MM, bo jak dostanie z butelki to jakoś nie ma tego napinania a przynajmniej nie takie silne... więc w takich sytuacjach będziemy go MM dokarmiać... żeby dziecko głodne nie chodziło
|
|
|
#3141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczny ![]() Cytat:
Cytat:
wspolczuje... ja ledwo znosze placzki Torresika. a ten tak dlugo nie placze...
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
nestelle
Haha w sumie nadal sie zastanawiam czy dobrze te BOLE nazwalam ... Chodzi mi o taki tyl bolu ktory powraca po pewnym czasie mino iz nie ma do tego zadnych podstaw. Czasami ludzi po amputacjach konczyn, je maja, bo czuja ze noga-reka nadal ta Jest. Na szczescie jakos przeszlo ... Juz nie boli - ilem sie nacierpiala Dobrze ze Milus byl dzis w miare grzeczny. - tylko dwa razy mu sie ulo :-/ tak troszke ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3143 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I brawo za 6 tygodni ![]() Cytat:
Oby było coraz lepiej!Cytat:
![]() No właśnie, wczoraj dr R miał całodobowy dyżur na oddziale Na patologii świetna "obsługa", pielęgniarki pomocne i sympatyczne, nie ma co narzekać ![]() Ja mam nadzieję, że może w przyszły piątek już wyjdę, to się miniemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A burzy to ja się doczekać nie mogę - uwielbiam wiosenne burze ![]() Dziś powtarzali mi usg - przepływy są ok! Więc na spokojnie czekamy do przyszłego tygodnia na cesarkę, bo ciśnienie też unormowane ![]() Jeszcze 4-5 dni max i będę miała mojego małego brzdąca!!!
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-04-20 o 00:00 |
|||||||
|
|
|
|
#3144 | |||||
|
Raczkowanie
|
Moderna, kmagg, Tajgusia, OtTakaJa OGROMNE GRATULACJE!!!!!
![]() Ptaszysko - - cieszymy się razem z Tobą że jesteście już szczęśliwi w domku Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mokka_83 - dla Ciebie i Leosia, biedaczek z tym gipsem, ale jak mu to pomoże to warto się pomęczyć. Kurczę, kolejny raz brak mi czasu by Was nadrobić jak należy Codziennie wyjeżdżam do mamy i tam spędzamy czas na świeżym powietrzu, a po powrocie do domu kąpanie i jak Ksawery już zaśnie to nie wiem w co ręce włożyć. ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Witam sie Nocna Pora
Dzis moja Milosc Zycia Konczy Rowny MIESIAC zapraszam na herbatke ;-) hihi. Boshe szybko to minelo ... Za szybko Oj leci czas jak szalony ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3146 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Helloł!
Jakiś dziś zły dzień, przespałam cale popołudnie...Wcześniej byłam na KTG, wszystko w porządku, nic sie nie dzieje Biorę się za nadrabianie. Cytat:
serdecznie GRATULUJĘ!!! Dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka!Cytat:
za wyspanie się!A co do formalności po porodzie to masakara, u nas też TZ bedzie załatwiał w miarę mozliwosci, bo ostatnio byliśmy w Urzędzie Skarbowym i ZUSie i miałam dosyć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#3147 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mama jaka zakochana w Leonku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za przepływy i cisnienie
|
|||||
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Wzchodzimy dziś ze szpitala
Caly czas sie zgrywamy, ale synus jest grzeczny, je i spi (nie zapeszajac ). Jak sie ogarniemy w domu to zdam wam relacje z porodu
|
|
|
|
|
#3149 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla nowych mamuś
Po wczorajszej wizycie - ciąża donoszona, wszystko dobrze rozwinięte, anemia - mam brać od 3 do 6 tabletek żelaza dziennie, żeby do środy się coś polepszyło. A w środę mam się stawić o 7:30 na IP i ciachamy, jak nie będzie komplikacji po CC to w sobotę wypis do domu z Arturkiem ![]() Ale na razie nie myślę jeszcze o wypisie, po prostu chcę go już zobaczyć
|
|
|
|
|
#3150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

Nagle po prostu zaczyna się prężyć i robi sie cały czerwony na buźce no i bączki czasem idą w pieluchę. Najgorzej, że to sie często dzieje gdy zaczynam karmić... poje sobie spokojnie ze 3-4 minuty i nagle widzę że zaczyna sie denerwować, szybciej i nerwowo ssac cyca by jak najwiecej się jeszcze najeść bo sam już wie, że za moment nie da rady ciągnąć... strasznie mi go wtedy szkoda
Oczywiście po kilku minutach próbujemy znowu ale wiadomo jak z takim karmieniem na raty. Mam wrażenie że ciągle karmię a mały jakby i tak niedojedzony... Zaczynamy w takich sytuacjach dokarmiać butelką bo przy niej jakby te bóle brzucha mniejsze
Zajrzę potem albo jutro, bo dziś mamy teściów o 18stej więc ide sprzątać

ale chyba tak ten nasz typcio ma...

Więc juz zaczęliśmy inwestować w MM, bo jak dostanie z butelki to jakoś nie ma tego napinania a przynajmniej nie takie silne... więc w takich sytuacjach będziemy go MM dokarmiać... żeby dziecko głodne nie chodziło

zapraszam na herbatke ;-) hihi.
dobrze, że ja nie pojechałam tego załatwiać