|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
KMAGG
Gratulacje ..!!! Qrde dzis mlody byl marudny popoludniu I dostal dzis ok 18 - 60 mojego odciagnietego ( bo znowu cyca nie chwyta ) i co nie minelo 15 min Zwymiotowal wszystko :-( I padl dopiero o 21 Moj misio pysio ;-) Aa i tez tak robie na plesniawke .. Co do moczu - jak dla mnie za duzy HardCore ;-) hihi Ptaszku - na pewno dacie rade .. Wszystko bedzie ok .. Wiadomo 1wsze chwile w domku sa trudne ale bedziecie pamietac je do konca zycia Trzymam kciuki - za wszystkie mamusie 2w1 Slodkich snow Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3062 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I powodzenia na Zumbie ![]() Cytat:
Fajny chłopak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Taką po praniu? Po co? I powodzenia z akcją! Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dopsz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ufff, nadrobiłam ![]() Tylko wieczorem w sumie włączam neta, bo w ciągu dnia komórka mi nie działa jako telefon, kiedy robi za nadajnik wi-fi (mam neta w laptopie z komórki). A ciągle ktoś dzwoni/pisze, więc tylko o tej porze sobie buszuję na wizażu Ale już spaaać...I coś się działo przed chwilką na korytarzu; ciekawe, czy któraś zaczęła rodzić ![]() Aha, tu jest tak wszystko zorganizowane i powyciszane, że z porodówki nic nie słychać, luzik ![]() Dobranoc!
|
|
|
#3063 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
My po spacerku i odpoczynku na ławce, niestety jutro znowu ma być brzydko.
Cytat:
podobno pierwszy raz najgorzejCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za jutroCytat:
![]() Cytat:
GRATULUJĘ!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() I dobrze, że wyciszone wszystko. |
|||||||||
|
|
|
|
#3064 |
|
Rozeznanie
|
Kmagg gratulacje
![]() Pani powiedz mi jak się spisywał szpital pod względem diety cukrzycowej? Dostawałaś coś innego czy to samo? Kurczę, tam mają zupełnie inne godziny posiłków i wszystko mi się pochrzani. Cukry pewnie przez to też
|
|
#3065 |
|
Raczkowanie
|
Widze ze nie tylko ja nie spie
|
|
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pitole
Zachcialo mi sie kanapki z kielbasa na kolacje .... O moj brzuszek kochany ... Nie wspomne o innej czesci ciala ... :-( Az musialam mame poprosic by Milusia do swego pokoju wziela ... Ja co kwilunia od 2h wychodze na Posiedzenia a tak mi sie w brzuchu przelewa dodatkowo ze pewnie ojciec w Sosnowcu mnie slyszy :-( A chcialam sie dzis wsypac To zem sie qrwa wyspala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3067 |
|
Rozeznanie
|
jeeezu my tez po CIEZKIEJ NOCY...
kurde Alicja wyspala sie przez dzien (nie moglsm jej dobudzic zeby w nocy mi spala) i co? i efekt taki ze noc dpala od 20:30 do 23:30 potem od 00.00 do 00:35 i oczy jak zlotowki do 3ciej... matko z corka... nic nie pomagalo nawet cycus w lozku na spiocha... zasnela chyba w koncu z meczenia... porem od 3 do 5:05 i znow oczy jak zlotowki... cuuudownie... ehhh jestem padnieta
|
|
|
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem zawsze miałam inne posiłki. Jasne, że nie tak restrykcyjne jak w domu (bo np. zawsze pure z ziemniakow), ale w porządku (jakby mieli catering to bym zamawiala ich jedzenie do domu - przepyszne) - zawsze ciemne pieczywo, mieso/ryby gotowane lub na parze, zupy bez smietany, salata doprawiana samym kefirem, ktory lali na moich oczach, na podwieczorek ciasteczka dla diabetykow, kisiel bez cukru, jogurt light. Pory (8a, 12a, 15a, 17a), tak jak u Ciebie, z doopy, ale porcje sniadania i kolacji byly tak duże że sobie je dzielilam i jakos ustaliłam nowe pory. Wyniki mialam OK, ale jak podali mi sterydy, to cukry zaczely szalec (ponizej 180 nie schodziło), paski ketonowe miałam czarne, także trudno powiedziec jak dieta szpitalna na mnie wplywala. W ogole lekarze/polozne bardzo wypytywali o wyniki. Podczas wywoływania porodu mnie to tak denerwowało, że szok. Tu boli, jak cholera, a oni tylko czy kanapke zjadlam i jak pomiar... czy herbaty bym sie napila i czy zupe mi odgrzac w mikrofali... WTF... Wlasnie, Obserwatorko, jak u Ciebie podczas porodu?! karmili Cie? wszak skonczylo sie CC... ![]() przeszlo? ![]() u mnie, na szczęście i odpukać, nie ma wplywu spanie w dzien. a tez sie zawsze boje, ze juz sie wyspal i bedzie czad. ale nie. po prostu rano krocej spi (ale i tak z kultura - do 8ej). moze Ala miala taki 'dzien'. choc to nic fajnego. masz szanse odespac w dzien jak Mala bedzie kimac?
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-04-19 o 07:02 |
|
|
|
|
|
#3069 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
współczuje wam dziewczynki cieżkiej nocki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
------------- a my dziś jedziemy z Julką na konsultacje do innego laryngologa niż chodzimy, już mnie dobijają te jej uszy niech to się w końcu wyleczy ![]() no i lece z KArolem na kontrolę z rana
|
|
|
#3070 |
|
Raczkowanie
|
Jadę zaraz do szpitala dowiedzieć się czy mogą mi dziś wywołać poród bo u nas w weekend nie za bardzo chcą to robić a powinnam się jutro starwić
więc trzymajcie kciuki aby się udało żebym została i dziś zaczeli coś robić
|
|
#3071 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, które dostały okres... po czym poznałyście, że to okres? Tylko krwawienie?
|
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
AW: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Marcel urodzil sie SN 19 kwietnia o godzinie 00:45, wazy 3420g i mierzy 54 cm
od porodu Marcel nadal spi a ja powoli dochodze do siebie po bolesnym porodzie i narkozie (czyszczenie macicy) Pozdrowienia kochane
|
|
#3073 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: AW: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
ja na 10 znowu na ktg, ciekawe co powie Pani położna, pewnie bez wywoływania się nie obejdzie. Ci nasi Panowie nie chcą wychodzić na świat... |
|
|
|
|
|
#3074 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobra jest ![]() Cytat:
Miśka na początku też myliła dzień z nocą ale od tygodnia śpi w nocy i budzi się tylko na jedzenie także cierpliwości!Cytat:
)))) ![]()
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pięknie! Gratuluję!!!
|
|
|
|
#3076 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
OtTakaJa gratulacje
![]() Cytat:
Nie martw się, Kochana. Na pewno dasz sobie doskonale radę ze wszystkim ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i zazdroszczę ja muszę się wybrać na jakieś zakupy, bo mam mało ciuchów. Tylko jakoś tak nie mogę się zebrać, żeby gdziekolwiek jechaćCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wreszcie sie doczekałaśU nas wszystko dobrze. Mały wczoraj po kąpieli pojadł i spał całą noc - obudził się dopiero o 5 rano w końcu dał się mamusi wyspaćTż dwa dni załatwiał formalności - USC, becikowe, przychodnia itd. Wściekł się jak nie wiem co, bo jeszcze połowy rzeczy nie załatwił. Masakra - odsyłają od urzędu do urzędu po jakieś zaświadczenia i papierki, po pięc razy trzeba to samo oddawać - np. zaświadczenie ze skarbówki, a oprócz tego jeszcze dodatkowo PIT-y trzeba dostarczyć dobrze, że ja nie pojechałam tego załatwiać
|
||||||||
|
|
|
|
#3077 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, Cytat:
Cytat:
Cytat:
, wspaniale !!!!!!!!!! Pewnie Natalce dobrze teraz - wreszcie ma mamusie przez cały czas , Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
#3078 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Oj przeciągnęłam wczoraj moje dziecko trochę... i od 16 do 23 nie spał... co poskutkowało tym, że nie mógł biedak ze zmęczenia zasnąć potem, a jak już zasnął to na złość kupa szła i w koło macieju.... na szczęście przed 23 padł.. i ładnie do 8 pospał z przerwami na dwa cyce. Muszę pilnować za niego tych drzemek, bo jak mi umkną to jest źle ![]() A poza tym użarł mnie w cycek syn..aaaa boli mnie tak sutek prawy, że karmiąc prawie płacze... chyba mu zrobię wolne dziś i będę ściągać z prawej.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No masakra, dla mnie jednak najlepsza pora na ciążę to tak jak my miałyśmy. Cytat:
U mnie w szpitalu dieta była kijowa, myślę że po paczce sucharków jakie mi dali w ciąży miałabym nieźle wybite cukry... ale akurat nie mierzyłam w ten dzień, bo miałam inne zmartwienia... a jak zaczęłam mierzyć to nawet puree było mi nie straszne ![]() Cytat:
![]() klementyna dla teściowej !
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3081 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczne imię synka i ... witaj po drugiej stronie ![]() Cytat:
O 5 jeszcze coś jęczał więc jednak przebrałam mu pieluszkę (bije rekordy Roszka w niezmienianej pieluszce) czego nie pamiętam ![]() Teraz udało mi się go na brzuch położyć, ale ewidentnie mu nie pasuje i kwęka sobie z łóżeczka... Zbieram się za mieszkania - moja mama dzisiaj przyjeżdża (my z mężem mamy wychodne do opery). Ostatnio jak byłam tuż po porodzie narzekała, że jest u mnie i nie ma co robić (ostatecznie zmywała) to i teraz dam jej powody do narzekania
|
|
|
|
#3082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wyjście ! no i mamę ! Roszek dzisiaj zalicza 6 pełnych tygodni - tym samym okres ochronny mi się skończył (połóg) po wzroku tżta widzę ze "czas na polowanie " ..)
|
|
|
#3083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ratuj się kto może
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wam witam ...
Oj tak minelo o 6-15 ...!!! Ja pitole czujem sie jakbym jakas wojne stoczyla. Moderna Gratulacje ...!! Witam po drugiej stronie Slonca Nestelle Aaaa - uciekaj ciekaj hihi. Bo jeszcze te 4 bedzie hihi. Nie no zarcik I megasne oklaski dla Roszka za 6tygodni. Ja wstalam zjadalam kanapeczke z Maslem herbatka ... I przy okazji ze nie pada ide z Mlodym sie przejsc do sklepu na zakupy na jutrzejsza "miesiecznice" Emilianka <3. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3086 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia - do 65 kg chcesz zejsc??? to tyle ile ja mam teraz
ja bym chciała do 60 ale to chyba niewykonalne...nie mogę się oprzeć słodyczom jak jestem w sklepie, musze koniecznie wrzucić do koszyka 3bita lub twixa
|
|
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
pierwszy dzien w domu i bol brzucha
uryczala nam sie tak ze no masakra. ewidentnie po mm. bo w szpitalu nas tak dlugo wypisywali ze nie bylo juz mojego mleka przygotowanego ;( no ale po kupie aniolek spi i je ale powiem wam ze trudne to wszystko poza tym chrumka przez sen i puszcza banki ze sliny
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochanie, normalne, niemowlece problemy - życie-żyćko trudny i piekny czas!przystawiasz ja do piersi?
|
|
|
|
#3089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z każdym dniem będzie tylko lepiej!![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

I powodzenia na Zumbie
Pani wyciągnęła pianę z bębna i chodziła z tą pianą, zeby mozna było jej dotknąć
Taką po praniu? Po co?
Ale już spaaać...

klaski :
05.07.2008