|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
![]() Łooo ukradli nasze Słonko Podziel się ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2012 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
|
|
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mnie nie dociera, że to może być w każdej chwili, chodzę sobie na luzaku, nie myślę o porodzie, nie jest mi ciężko jakoś specjalnie, stałam się bardziej ruchliwa - nie wiem czy to przez pogodę, czy tak się dzieje przed porodem po prostu, że mam wzwyżkę sił.....
|
|
|
|
|
#2014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszelka jest droga, a nie wiem czy cuda zdziała, prawdziwy olejna pewno lepiej nawilzy![]() Cytat:
z tym unikaniem strony kierowcy to mit a ruch mamy prawostronny więc raczej w prawo ktoś w auto walnie
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
A do dziewczyn co piją liście malin - radzę po każdym wypiciu umyć zęby, bo mojej kumpeli strasznie pożółkły od herbatki.. Wprawdzie po porodzie wróciły do normalnego stanu, ale po co pod koniec ciąży świecić żółtkiem na zębach
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może za dużo tego??? peelingi staram się robić kilka dni, mam dermiki http://ecsmedia.pl/c/dermika-passion...xt10676639.jpg o taki
|
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja mysle,bo chce miec z glowy. 18kg na plusie, teraz ciagle cos boli,ciagle cos..do tego sprawy z tż i ze wszystkim.. eh,a jak pojawi sie Z to beda inne priorytety i mniej czasu na narzekanie
|
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym nie wolno siadać koło dziecka, bo przy wypadku bezwladnoscia swojego ciała możesz mu zrobic krzywdę więc najlepiej jak mama i dziecko siedzą po bokach a środek wolny
|
|
|
#2019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A 05.05 ma urodziny moja kochana siostra cioteczna, więc może jej sprezentuję siostrzenicę ![]() Cytat:
Ja pierwszy rozstęp na brzuszku zobaczyłam 3 tyg temu, potem była cisza i tydzień temu zdałam sobie sprawę, że cała lewa strona brzuszka zaczęła się rozrywać |
||
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
A i witam w 33tc
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przy 3pkt pasach najlepiej :Ehem: ale i tak sa geniusze,ktorzy woza bez pasow dzieci, te skacza po calym tyle a potem placz bo dziecko nie zyje bo wyfrunelo prez szybe w ogole czasem jak widze co ludzie robia to szok. wczoraj babcia z wnusia na spacerku,wnusia chyba lebka jeszcze ie trzymala,malenstwo straszne a ta w spacerowce oparcie podniosla max,mlode wisialo bezwladnie do przodu na pasach i co zrobisz? zwrocisz uwage? to cie zj***e jak psa i dalejbedzie robic poo swojemu,bo co ja tam wiem
|
|
|
|
|
#2024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idziemy łeb w łeb, hahah, chociaż wolałabym się zatrzymać na tych 17 nawet, bo w ten sposób to zaraz dobije do 20kg - a z tego to już mi się śmiać nie chce...Jasne u Ciebie w życiu ostatnio się bardzo dużo działo i wierzę, że chcesz po prostu zakończyć pewien etap i rozpocząć nowy - nie martw się, już niedużo zostało! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2025 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ash ja też mam wrażenie, że skóra mi zaraz pęknie a tu jeszcze bez mała 5 tygodniu i brzuszek będzie rósł no nic widać te wszystkie kremy nie do końca działają
|
||
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A PROPOS WKŁADEK LAKTACYJNYCH! jak ktoras bedzie potrzebowac pożądnego wsparcia bo ją będzie wręcz zalewać to przepolecam z całego serca Baby Ono-nocne premium+ zaopatrzylam się w takowe w razie w (w rodzinie zawsze jakos bylo baaaardzo duzo pokarmu wiec wole byc zabezpieczona) i zrobilam test-pol szklanki wody i...? dotykajac reka/chusteczka/czymkolwiek są SUCHE calkowicie.nawet jak sie nacisnie to nic nie wylatuje ![]() mega
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Wczoraj mi opowiadała dziewczyna z którą najdłużej tu leżałam że jedni rodzice postanowili zawieść dziecko do domu samochodem w... gondoli
nie chcieli ich wypuścic ze szpitala. musieli podpisać jakieś oświadczenie że jadą na własną odpowiedzialność.
|
|
|
|
#2029 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2031 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak się zaintrygowałam tym tematem, że poszukam standardów leczenia kamicy, bo wydaje mi się, że jeśli nie ma utrudnienia odpływu moczu to chyba nie zostawia się w szpitalu, ale nie dam sobie głowy obciąć, bo uczyłam sie tego 3 lata temu Cytat:
aż zadzwoniłam do męża żeby się podzielić, że nastepna z nas rodzi, aż miło czytać takie wiadomości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, może będziemy rodzić bo różnica jest tylko 4 dni
|
|||||||||
|
|
|
#2032 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za szybkie wyjście. Cytat:
Jak jechaliśmy nad morze A1 Toruń-Gdańsk, to facet wiózł dwójkę dzieci, które latały sobie po tylnym siedzeniu. Wyprzedzaliśmy się kilka razy, za każdym razem psioczyłam i wymyślałam co raz to nowsze przezwiska temu kierowcy.
|
||
|
|
|
#2033 |
|
Wtajemniczenie
|
przez godzinę nadrabiałam te strony od wczoraj
|
|
|
|
#2034 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra idę sie ogarnąć i śniadania
![]() Na obiad idziemy dochinczyka a na deser zaryzykujehttp://www.hiszpania-portal.pl/nowos...narow,244.html
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze w łóżku ale nie wyspana bo obudził mnie telefon po 6 Kto dzwoni do kogoś po 6 na tel stacjonarny...moja ciotka i nie żeby miała coś ważnego ![]() Czytałam, że u axeli to na razie fałszywy alarm no i kolejnej mamusi odeszły wody
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiesz,ona pewnie chciala dobrze by małe świat podziwiało ![]() niestety są ludzie,którzy nie mają mózgów.. |
|
|
|
|
#2038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2) JedoFyn nie mają małych kółek. |
|
|
|
|
#2039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mniam zazdroszcze
|
|
|
|
|
#2040 |
|
Wtajemniczenie
|
nie cytuje, bo wczoraj padłam zanim zdążyłam poodpisywać. pamiętam tylko pytanie o to, jak wygląda brzuch po ciąży - hmmm no mój raczej średnio, ale ja przed ciążą miałam ok. 10 kg nadwagi, która zgromadziła się głównie na brzuchu, no i teraz niecałe dwa tyg po cesarce nadal mam dość sporą fałdkę, przypuszczam że nie zniknie już sama. ale jak tylko przyjdzie mi odprawa z pracy kupuje orbiterek i walczę z dziadostwem
![]() zważyłam się właśnie - poleciała mi zaś, ważę teraz 2,5 kilo mniej niż przed ciążą - ale jakoś nie mam czasu na jedzenie wczoraj w sumie kanapki na śniadanie zjadłam, potem kilka ciastek w biegu, i rosół na wieczór - popołudnie przespałam.dziś zaś Młody urzędował od 3, budził się średnio co godzinę ![]() Lonely jak TŻ? mam nadzieję że lepiej, życzę mu aby nie bolało już Axella jak tam sytuacja? edit: doczytałam już :P Veronic trzymam kciuki mocno, wracaj do nas z Maleństwem Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-04-20 o 10:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

moj maly nie lubi ktg, szaleje dopiero jak sie skonczy badanie i piszczy maszyna
Podziel się 

Storczykomaniaczka : 25

poza tym nie wolno siadać koło dziecka, bo przy wypadku bezwladnoscia swojego ciała możesz mu zrobic krzywdę więc najlepiej jak mama i dziecko siedzą po bokach a środek wolny

nie chcieli ich wypuścic ze szpitala. musieli podpisać jakieś oświadczenie że jadą na własną odpowiedzialność.
za męża!
Ślub 27. X. 2012