Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-20, 09:29   #2011
niunka045
Zadomowienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Bo ono u mnie jest noo

Zaraz obchod, ciekawe co nowego, dowiedziałam sie ze wczoraj za szybko mi wstrzyknela, na odpierdziel pielegniarka antybiotyk do zyly i dlatego prawie zemdlalam, co za ludzie moj maly nie lubi ktg, szaleje dopiero jak sie skonczy badanie i piszczy maszyna

Ciekawe jak tam veronic
też się zastanawiam

Łooo ukradli nasze Słonko Podziel się

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
ja sie wogóle nie smaruje, ale może to genetyczne u mnie ani mama ani siostra nie miała.
Bardzo możliwe moja mama ma straszne po ciąży, na udach na bokach na brzuchu... Najwięcej ma przy pępku tam wale litry maści
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:29   #2012
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
montuj po srodku
znajomy strażak mówił,że środek najlepszy
na zajęciach na bezpiecznym maluchu chyba też mówiliże środek naj..
odsuwasz dziecko od drzwi co dodatkowo daje zabezpieczenie jakby ktoś wjechal w bok..
pod warunkiem ze masz na srodku 3punktowe a nie taki zwykly pas albo ze bedzie fotelik na wpince a nie na pasach
Nam też na SR mówili z tego co pamietam ze na środku najlepiej

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:30   #2013
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
mój tż ma 10dni wolnego od 27, wiec wtedy bym mogła rodzić..bo z nim..

ja 3dni po terminie,moja sis tez jakos tak..

dzis niby ok.nie plamie, brzuch nie boli zbytnio,mala spokojniutka..

ale chcialabym miec juz z glowy jest ciezko,niewygodnie i to ciagle martwienie..
czy to,czy tamto jest normalne,czy nie.. eh.. masakra
To ja jestem chyba jakaś nienormalna Do mnie nie dociera, że to może być w każdej chwili, chodzę sobie na luzaku, nie myślę o porodzie, nie jest mi ciężko jakoś specjalnie, stałam się bardziej ruchliwa - nie wiem czy to przez pogodę, czy tak się dzieje przed porodem po prostu, że mam wzwyżkę sił.....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:31   #2014
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
daj spokój a smaruje się dwa razu dziennie chyba sobie mustelle kupie bardzo dobre opinie czytałam...na dole brzucha mi wyskoczyły
Ja już mam wszystko więc jak donoszę Jaśka to mogę iść
A robisz peelingi? To podstawa żeby sie dobrze wchlanialy kremy muszelka jest droga, a nie wiem czy cuda zdziała, prawdziwy olejna pewno lepiej nawilzy ja jadę na palmersie, bo czuje dobre nawilzenie po nim a np. Tolpa jak dla mnie w ogóle nie nawilza więc musisz wyglądać co Twojej skórze pasuje
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Pawie_Oczko - mierzyłam w koncu fotelik..

Jeżeli chodzi o pasy to mi wystarczają, tzn są prawie takie na styk, zostaje tam może max 5 cm luzu.. Jedyny problem jaki mam, to, to że ledwo się mieści na tylnym siedzeniu za kierowcą, a w zasadzie tak normalnie to się nie mieści.. Mój TZ jest wysoki i lubi być mocno odchylony, więc zeby wsadzić fotelik musiałam trochę wyprostować fotel. Nie wiem na ile będzie mojemu TŻtowi w tej pozycji wygodnie jeździć.. No w najgorszym wypadku to trzeba będzie montować za pasażerem..
A czemu chcesz koniecznie za nim? Za pasażerem jest tak samo bezpiecznie z tym unikaniem strony kierowcy to mit a ruch mamy prawostronny więc raczej w prawo ktoś w auto walnie
Stary 2013-04-20, 09:31   #2015
Kinga_20
Zakorzenienie

A do dziewczyn co piją liście malin - radzę po każdym wypiciu umyć zęby, bo mojej kumpeli strasznie pożółkły od herbatki.. Wprawdzie po porodzie wróciły do normalnego stanu, ale po co pod koniec ciąży świecić żółtkiem na zębach

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-04-20, 09:33   #2016
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
A robisz peelingi? To podstawa żeby sie dobrze wchlanialy kremy muszelka jest droga, a nie wiem czy cuda zdziała, prawdziwy olejna pewno lepiej nawilzy ja jadę na palmersie, bo czuje dobre nawilzenie po nim a np. Tolpa jak dla mnie w ogóle nie nawilza więc musisz wyglądać co Twojej skórze pasuje

A czemu chcesz koniecznie za nim? Za pasażerem jest tak samo bezpiecznie z tym unikaniem strony kierowcy to mit a ruch mamy prawostronny więc raczej w prawo ktoś w auto walnie
Aktualnie używam Tołpy i babydream. Do tego olejek kokosowy Może za dużo tego??? peelingi staram się robić kilka dni, mam dermiki http://ecsmedia.pl/c/dermika-passion...xt10676639.jpg o taki
Stary 2013-04-20, 09:35   #2017
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
To ja jestem chyba jakaś nienormalna Do mnie nie dociera, że to może być w każdej chwili, chodzę sobie na luzaku, nie myślę o porodzie, nie jest mi ciężko jakoś specjalnie, stałam się bardziej ruchliwa - nie wiem czy to przez pogodę, czy tak się dzieje przed porodem po prostu, że mam wzwyżkę sił.....
mozliwe

a ja mysle,bo chce miec z glowy.
18kg na plusie, teraz ciagle cos boli,ciagle cos..do tego sprawy z tż i ze wszystkim..
eh,a jak pojawi sie Z to beda inne priorytety i mniej czasu na narzekanie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:35   #2018
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
montuj po srodku
znajomy strażak mówił,że środek najlepszy
na zajęciach na bezpiecznym maluchu chyba też mówiliże środek naj..
odsuwasz dziecko od drzwi co dodatkowo daje zabezpieczenie jakby ktoś wjechal w bok..
pod warunkiem ze masz na srodku 3punktowe a nie taki zwykly pas albo ze bedzie fotelik na wpince a nie na pasach
Niestety na środku w mało którym aucie sie da:/ bazy do isofix nie dasz rady bo one maja nogę która musi być na podłodze więc nie widzę tego na środku poza tym nie wolno siadać koło dziecka, bo przy wypadku bezwladnoscia swojego ciała możesz mu zrobic krzywdę więc najlepiej jak mama i dziecko siedzą po bokach a środek wolny
Stary 2013-04-20, 09:35   #2019
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
mi też się maj bardziej podoba, 5 to moja ulubiona cyfra od zawsze! nawet ślub chciałam brac w maju, ale potem stwierdziłam, że może być za zimno a ja zwierzęciem ciepłolubnym jestem wogóle w maju w mojej rodzinie są same urodziny i imieniny
Też uwielbiam 5 A 05.05 ma urodziny moja kochana siostra cioteczna, więc może jej sprezentuję siostrzenicę

Cytat:
daj spokój a smaruje się dwa razu dziennie chyba sobie mustelle kupie bardzo dobre opinie czytałam...na dole brzucha mi wyskoczyły
Ja już mam wszystko więc jak donoszę Jaśka to mogę iść
Kochana, nie chcę Cię martwić, ale mam taką teorię, że jak zaczną się robić to potem polecą... Tym bardziej, że brzuch rośnie wciąż...
Ja pierwszy rozstęp na brzuszku zobaczyłam 3 tyg temu, potem była cisza i tydzień temu zdałam sobie sprawę, że cała lewa strona brzuszka zaczęła się rozrywać Wczoraj zobaczyłam rozstępy nad pępkiem i kilka po prawej stronie... Smaruję się już 5 razy dziennie jak nie więcej (od ok 3 tyg, wcześniej smarowałam się 2xdziennie) stosuje najlepsze naturalne nawilżacze i uelastyniacze... I wiem, że teraz mogę jedynie starać się ulżyć skórze (zredukować pieczenie, ból, który towarzyszy rozciąganiu) i czekać na rozwiązanie... Każdy dodatkowy tydzień to większy wysiłek dla skóry. A jak ją dotykam to wydaje mi się cienka jak papier i na maksa naprężona... Pogodziłam się już z nimi bo wiem już nie uniknę ich ekspansji...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:37   #2020
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Aktualnie używam Tołpy i babydream. Do tego olejek kokosowy Może za dużo tego??? peelingi staram się robić kilka dni, mam dermiki http://ecsmedia.pl/c/dermika-passion...xt10676639.jpg o taki
Za dużo to nieeeeee, a czujesz, ze skóra nawilzona? Jak tak to chyba zrobiłas co mogłas i geny wygrywają
Stary 2013-04-20, 09:37   #2021
ankaaa206
Wtajemniczenie

Juz po obchodzie, antybiotyk, no spa, papaweryna i ktg 3 razy, moze w pon do domu

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:39   #2022
Mysia mysz
Zakorzenienie

A i witam w 33tc
Stary 2013-04-20, 09:42   #2023
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Niestety na środku w mało którym aucie sie da:/ bazy do isofix nie dasz rady bo one maja nogę która musi być na podłodze więc nie widzę tego na środku poza tym nie wolno siadać koło dziecka, bo przy wypadku bezwladnoscia swojego ciała możesz mu zrobic krzywdę więc najlepiej jak mama i dziecko siedzą po bokach a środek wolny
no siedziec obok niesety nie..
ale przy 3pkt pasach najlepiej :Ehem:

ale i tak sa geniusze,ktorzy woza bez pasow dzieci, te skacza po calym tyle a potem placz bo dziecko nie zyje bo wyfrunelo prez szybe

w ogole czasem jak widze co ludzie robia to szok.
wczoraj babcia z wnusia na spacerku,wnusia chyba lebka jeszcze ie trzymala,malenstwo straszne a ta w spacerowce oparcie podniosla max,mlode wisialo bezwladnie do przodu na pasach
i co zrobisz? zwrocisz uwage? to cie zj***e jak psa i dalejbedzie robic poo swojemu,bo co ja tam wiem

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-20, 09:43   #2024
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
mozliwe

a ja mysle,bo chce miec z glowy.
18kg na plusie, teraz ciagle cos boli,ciagle cos..do tego sprawy z tż i ze wszystkim..
eh,a jak pojawi sie Z to beda inne priorytety i mniej czasu na narzekanie
Też mam 18 na plusie Idziemy łeb w łeb, hahah, chociaż wolałabym się zatrzymać na tych 17 nawet, bo w ten sposób to zaraz dobije do 20kg - a z tego to już mi się śmiać nie chce...

Jasne u Ciebie w życiu ostatnio się bardzo dużo działo i wierzę, że chcesz po prostu zakończyć pewien etap i rozpocząć nowy - nie martw się, już niedużo zostało!

Cytat:
Potwierdzam, u nas w samochodzie na środku nie ma isofix i tak jest w wielu samochodach

Cytat:
Juz po obchodzie, antybiotyk, no spa, papaweryna i ktg 3 razy, moze w pon do domu
Super!

Cytat:
A i witam w 33tc

Stary 2013-04-20, 09:46   #2025
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Też uwielbiam 5 A 05.05 ma urodziny moja kochana siostra cioteczna, więc może jej sprezentuję siostrzenicę

Kochana, nie chcę Cię martwić, ale mam taką teorię, że jak zaczną się robić to potem polecą... Tym bardziej, że brzuch rośnie wciąż...
Ja pierwszy rozstęp na brzuszku zobaczyłam 3 tyg temu, potem była cisza i tydzień temu zdałam sobie sprawę, że cała lewa strona brzuszka zaczęła się rozrywać Wczoraj zobaczyłam rozstępy nad pępkiem i kilka po prawej stronie... Smaruję się już 5 razy dziennie jak nie więcej (od ok 3 tyg, wcześniej smarowałam się 2xdziennie) stosuje najlepsze naturalne nawilżacze i uelastyniacze... I wiem, że teraz mogę jedynie starać się ulżyć skórze (zredukować pieczenie, ból, który towarzyszy rozciąganiu) i czekać na rozwiązanie... Każdy dodatkowy tydzień to większy wysiłek dla skóry. A jak ją dotykam to wydaje mi się cienka jak papier i na maksa naprężona... Pogodziłam się już z nimi bo wiem już nie uniknę ich ekspansji...
Cytat:
Za dużo to nieeeeee, a czujesz, ze skóra nawilzona? Jak tak to chyba zrobiłas co mogłas i geny wygrywają
No właśnie ja też się kilka razy dziennie i poleciało i tak. Mama mi powtarza że to geny. No cóż nic teraz już nie zrobię bo jak i co. Po ciąży będziemy myśleć ale i tak normalnie w głowie mi siedzą te rozstępy
Ash ja też mam wrażenie, że skóra mi zaraz pęknie a tu jeszcze bez mała 5 tygodniu i brzuszek będzie rósł no nic widać te wszystkie kremy nie do końca działają
Stary 2013-04-20, 09:46   #2026
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

ale i tak sa geniusze,ktorzy woza bez pasow dzieci, te skacza po calym tyle a potem placz bo dziecko nie zyje bo wyfrunelo prez szybe

wczoraj babcia z wnusia na spacerku,wnusia chyba lebka jeszcze ie trzymala,malenstwo straszne a ta w spacerowce oparcie podniosla max,mlode wisialo bezwladnie do przodu na pasach
i co zrobisz? zwrocisz uwage? to cie zj***e jak psa i dalejbedzie robic poo swojemu,bo co ja tam wiem
Ostatnio widziałam parke gdzie córka jechała z przodu u mamy na kolanach i sie kładla na desce rozdzielczej
Stary 2013-04-20, 09:50   #2027
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Też mam 18 na plusie Idziemy łeb w łeb, hahah, chociaż wolałabym się zatrzymać na tych 17 nawet, bo w ten sposób to zaraz dobije do 20kg - a z tego to już mi się śmiać nie chce...

Jasne u Ciebie w życiu ostatnio się bardzo dużo działo i wierzę, że chcesz po prostu zakończyć pewien etap i rozpocząć nowy - nie martw się, już niedużo zostało!

Potwierdzam, u nas w samochodzie na środku nie ma isofix i tak jest w wielu samochodach

Super!

tylko,że Ty dobijesz do +20 bedac wczesniej patyczkiem a ja raczej "normalnej" budowy

A PROPOS WKŁADEK LAKTACYJNYCH!
jak ktoras bedzie potrzebowac pożądnego wsparcia bo ją będzie wręcz zalewać to przepolecam z całego serca
Baby Ono-nocne premium+

zaopatrzylam się w takowe w razie w (w rodzinie zawsze jakos bylo baaaardzo duzo pokarmu wiec wole byc zabezpieczona) i zrobilam test-pol szklanki wody i...? dotykajac reka/chusteczka/czymkolwiek są SUCHE calkowicie.nawet jak sie nacisnie to nic nie wylatuje
mega

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-20, 09:51   #2028
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Wczoraj mi opowiadała dziewczyna z którą najdłużej tu leżałam że jedni rodzice postanowili zawieść dziecko do domu samochodem w... gondoli nie chcieli ich wypuścic ze szpitala. musieli podpisać jakieś oświadczenie że jadą na własną odpowiedzialność.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:51   #2029
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
A i witam w 33tc

Stary 2013-04-20, 09:52   #2030
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ostatnio widziałam parke gdzie córka jechała z przodu u mamy na kolanach i sie kładla na desce rozdzielczej
nie chce wyjsc na jakas dziwną,ale rodzice ktorzy nie potrafia przewzic dziecka jak trzeba nie powinni byc rodzicami. nosz do jasnej cholery,to realne zagrozenie zycia przy nawet wiekszym hamowaniu :/

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-20, 09:53   #2031
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Kochana, nawet nie wiesz jak Ci współczuję. Miałam to cholerstwo kilka razy. Nie wiem jak w innych szpitalach, ale w moim w ostatnich dwóch atakach bronili się rękami i nogami, żeby mnie nie przyjąć na oddział. Szkoda słów. Przy przedostatnim ataku bujałam się z większym lub mniejszym bólem 5 dni! Byłam w szpitalu 4x i raz trafiłam na takiego barana-lekarz na ip, że mówię mu, że to kolka nerkowa, a on wysyłał mnie po wszystkich specjalistach w szpitalu (neurologach, ginekologach), bo to jednak może być coś innego. Nawet mi próbował wmówić, że udaję gorączkę. Pielęgniarce wyszło 38,3. Na samo wspomnienie przechodzą mnie ciary. Spróbujcie wbić się na pogotowie, to jest koszmarny ból. za męża!

Pogrubione: Tak właśnie mi powiedział kiedyś jeden lekarz na obchodzie - już nie pamiętam przy którym razie ataku. Stwierdził, że jak zniosłam kolkę nerkową, to mogę spokojnie rodzić - gorzej nie będzie. No to kurczaki zobaczymy.

Heloł wieczornie.
urolodzy są specyficzni. Pamiętam kłótnie między urologami a chirurgami, oczywiście wyszło że to urolodzy się mymili

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

No właśnie po jego zachowaniu widziałam, że musi być to masakryczny ból.
U dentysty zawsze wytrzymuje bez znieczulenia.. a tutaj wyrobić nie mógł.
Raz dentysta na żywca mu wargę zszywał i Tż nawet nie pisnął.. więc raczej odporny jest na ból..
A dziś mi powiedział, że jeśli poród to taki ból jak ta kolka nerkowa to on już się o mnie boi
z
podobno kolka nerkowa to taki ból, że sie po ścianach chodzi, mówiono, żeby uważać na takich pacjentów bo przy badaniu mogą uderzyć i to jest normalne

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Witam!
ojejej ja jako mamusia zaginiona na wątku Jestem jestem, niestety ale podczas mojej nieobecności trafiłam do szpitala z dnia na dzień ;/

Wyszły złe badania moczu, białko, namieszany wynik z toxo, a że ja nie chorowałam, to noc przed szpitalem przepłakana jak poczytałam w necie, ciśnienie załapałam u lekarza jak sie o tym dowiedziałam i skierowanie na IP, z pod. infekcji i toxo ;/
Badania mi porobili ile tylko było możlwie, posiewy, usg, dobowa zbiórka moczu itp. itd. toxo ujemna, błędny alarm-jakiś fałsz laboratorium ;/ znowu płacz z ulgi ;/ Po serii różnych badań wyszłam, okaząło się,z e posiew ok, toxo ook, usg ok, brak białka w moczu, ciśnienie ok, ktg małego ok, wszystko ok, więc wyszliśmy, ciężko po tym spzitalu dochodzę do siebie, nie mam na nic siły Teraz jak zaczełam już ogarniać na nowo to owiało mnie ;/
Wybaczcie,z e nie uprzedziłam, ale w takim szoku byłam...
najważniejsze, że wszystko dobrze. Najjgorsze co kobieta w ciąży może zrobić to zacząć czytać te wszystko "fachowe" porady w necie, bo sama się nakręca, wzrasta ciśnienie, które jest niebezpieczne w ciąży i samemu można sobie problem zrobić

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Nie chce Cię straszyć, ale takie krwawienie może być przy odklejającym się łożysku i wtedy robią CC. Jedź! Sprawdź!

No to ładny już maluszek Już wysoka ciąża to spokojnie

Diabli za przeprowadzkę
w odklejającym łożysku bardziej niż krwawienie charakterystyczne jest, bardzo, ale to bardzo bolesne napięcie macicy, tzw: macica deskowata, a kobieta jest prawie we wstrząsie, blada spocona, objawy są takie że widac, że się coś dzieje, na początku może nie być krawnienia, a może być masywne. Zeby nie przegapić tego to należy pamiętać, że jak nie ma krwawienia a stan jest ciężki to należy wziąć pod uwagę. To jest jeden z najcięższych przypadków, dlatego należy unikać urazów brzucha, zbyt długiego trzymania rąk w górze (zmiania ciśnienia), leczyć nadciśnienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
To właśnie Polska. Twój TŻ zwija się z bólu, nie wiadomo czy nie ma kamienicy, a oni odsyłają go do rodzinnego za kilka dni. Powiem Ci lepszy żart, mojego tatę też tak odsyłali. Tyle, ze rodzinny powiedział, że on musi iść na konsultację do chirurga w szpitalu, a tam go zapisali na termin 3 mies. później....cudna Polska rzeczywistość.

.
kamicy

tak się zaintrygowałam tym tematem, że poszukam standardów leczenia kamicy, bo wydaje mi się, że jeśli nie ma utrudnienia odpływu moczu to chyba nie zostawia się w szpitalu, ale nie dam sobie głowy obciąć, bo uczyłam sie tego 3 lata temu

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Laseczki ! Wiem , że śpicie, ale napiszę, bo potem nie będę miała jak
Spałam sobie i o 1 nagle odeszły mi wody
całe szczęście bezbarwne
wpadłam w panikę pobolewa mnie brzuch jak na okres, TŻ w stresie , ja też - nawet porządnie wysłowić się nie potrafię,
teraz się maluję , no i pojedziemy do torunia na izbę (mamy ponad 30km)
mam nadzieję, że skurcze się rozkręcą, bo na razie jest dupa...
ruchów Wojtusia nie czuję...

3majcie kciuki !!
mam nadzieję, że niedługo zobaczę mojego dzidziusia i wszystko będzie dobrze
aż zadzwoniłam do męża żeby się podzielić, że nastepna z nas rodzi, aż miło czytać takie wiadomości

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
nastepna hehe zaraz nam sie posypieee tuu
a Veronic ma termin na dzien wczesniej niz ja juz sie bojeee
spokojnie ja mam termin za 11 dni i nic się nie dzieje, urodzę pewnie po terminie, bo bardzo chciałam urodzić przed

Cytat:
Dużo tych Jedo na wątku fajnie, potwierdza to dobry wybór

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Właśnie zdałam sobie sprawę ze na tym telefonie wogóle znaków interpunkcyjnych nie wstawiam, przez co moje wypowiedzi są niewykle chaotyczne :banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
widzę, że ogólnie wybieracie wózki "sportowe" na małych kołach ze skrętnym przodem. Czy któraś wybrała wózek klasyczy?

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
A teraz szybka relacja z wizyty. Danio ma juz 3800
Doktorek zbadał mnie i twierdzi, że na razie szyjka zamknięta to mógł być czop ale raczej dużo śluzu (ale wygladał jak na zdjeciach w google- wszystko można znaleźć) usg wszystko w porządku, ma podobno świetny dowóz jedzonka (w sensie porządne łożysko, pępowina, przepływy). Dzisiaj jedziemy zrobić ktg do niego do szpitala. Moja reakcja wczorajsza jak powyzej na emoikonach. Oczywiście ciesze się że z synkiem wszystko dobrze, ale liczyłam, że te skurcze co czułam to rozwierajaca się szyjka.
ooo, to naprawdę duży chłopak , może będziemy rodzić bo różnica jest tylko 4 dni
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:53   #2032
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
no to wkraczacie w 32

Cytat:
Brawo!

Cytat:

Cytat:
Nospa, papaweryna, no, no, widzę, że nieźle chcą Was tam rozkurczyć. za szybkie wyjście.

Cytat:
Jak jechaliśmy nad morze A1 Toruń-Gdańsk, to facet wiózł dwójkę dzieci, które latały sobie po tylnym siedzeniu. Wyprzedzaliśmy się kilka razy, za każdym razem psioczyłam i wymyślałam co raz to nowsze przezwiska temu kierowcy.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:54   #2033
barwineczek
Wtajemniczenie

przez godzinę nadrabiałam te strony od wczoraj
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:54   #2034
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:

Aż mi sie ciśnienie podniosło. Jak można być takim bezmózgiem. Jak sie nie umie stara krowa zając dzieckiem to niech sie go nie tyka

Stary 2013-04-20, 09:55   #2035
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dobra idę sie ogarnąć i śniadania
Na obiad idziemy dochinczyka a na deser zaryzykuje

http://www.hiszpania-portal.pl/nowos...narow,244.html
Stary 2013-04-20, 09:56   #2036
justyna_g4
Zakorzenienie

Ja jeszcze w łóżku ale nie wyspana bo obudził mnie telefon po 6
Kto dzwoni do kogoś po 6 na tel stacjonarny...moja ciotka i nie żeby miała coś ważnego

Czytałam, że u axeli to na razie fałszywy alarm no i kolejnej mamusi odeszły wody

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:57   #2037
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Aż mi sie ciśnienie podniosło. Jak można być takim bezmózgiem. Jak sie nie umie stara krowa zając dzieckiem to niech sie go nie tyka

no wiesz,ona pewnie chciala dobrze by małe świat podziwiało

niestety są ludzie,którzy nie mają mózgów..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-20, 09:57   #2038
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
urolodzy są specyficzni. Pamiętam kłótnie między urologami a chirurgami, oczywiście wyszło że to urolodzy się mymili

widzę, że ogólnie wybieracie wózki "sportowe" na małych kołach ze skrętnym przodem. Czy któraś wybrała wózek klasyczy?
1) Ten kretyn z ip, który mi sugerował, że symuluję gorączkę i wysyłał po wszystkich specjalistach w szpitalu, to był właśnie chirurg. Do dzisiaj pamiętam jego nazwisko.

2) JedoFyn nie mają małych kółek.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:58   #2039
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Dobra idę sie ogarnąć i śniadania
Na obiad idziemy dochinczyka a na deser zaryzykuje

http://www.hiszpania-portal.pl/nowos...narow,244.html
Uwielbiam jedzenie z tych rejonów chiny itp mniam zazdroszcze

Stary 2013-04-20, 09:59   #2040
vil84
Wtajemniczenie

nie cytuje, bo wczoraj padłam zanim zdążyłam poodpisywać. pamiętam tylko pytanie o to, jak wygląda brzuch po ciąży - hmmm no mój raczej średnio, ale ja przed ciążą miałam ok. 10 kg nadwagi, która zgromadziła się głównie na brzuchu, no i teraz niecałe dwa tyg po cesarce nadal mam dość sporą fałdkę, przypuszczam że nie zniknie już sama. ale jak tylko przyjdzie mi odprawa z pracy kupuje orbiterek i walczę z dziadostwem
zważyłam się właśnie - poleciała mi zaś, ważę teraz 2,5 kilo mniej niż przed ciążą - ale jakoś nie mam czasu na jedzenie wczoraj w sumie kanapki na śniadanie zjadłam, potem kilka ciastek w biegu, i rosół na wieczór - popołudnie przespałam.

dziś zaś Młody urzędował od 3, budził się średnio co godzinę ja już nie wiem co robić, w dzień ładnie śpi

Lonely jak TŻ? mam nadzieję że lepiej, życzę mu aby nie bolało już

Axella jak tam sytuacja? edit: doczytałam już :P

Veronic trzymam kciuki mocno, wracaj do nas z Maleństwem

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-04-20 o 10:06
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości