Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-20, 11:45   #2101
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Laseczki ! Wiem , że śpicie, ale napiszę, bo potem nie będę miała jak
Spałam sobie i o 1 nagle odeszły mi wody
całe szczęście bezbarwne
wpadłam w panikę pobolewa mnie brzuch jak na okres, TŻ w stresie , ja też - nawet porządnie wysłowić się nie potrafię,
teraz się maluję , no i pojedziemy do torunia na izbę (mamy ponad 30km)
mam nadzieję, że skurcze się rozkręcą, bo na razie jest dupa...
ruchów Wojtusia nie czuję...

3majcie kciuki !!
mam nadzieję, że niedługo zobaczę mojego dzidziusia i wszystko będzie dobrze
aaaaaaaaa!!! a ja tu se kawe zrobiłam, bo mi czarno przed oczami było, a tu się okazuje, że wystarczy wejść na forum, żeby sobie ciśnienie podnieść ale jajca!!!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 11:45   #2102
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a mam do was pytanko, czy w trakcie ciąży miałyście jakiekolwiek badanie piersi?? USG, albo cokolwiek??
ja nie

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 11:46   #2103
salviae
Zadomowienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Chyba jednak nie uda mi sie nic podczytac, lonley wlasnie maz przywiozl mi te kapturki silikonowe i czekam na "doradce laktacyjnego" i walczymy dalej, sa wyniki bilurbiny nie jest za wysoka wiec dalej wychodzimy jutro. Widzialam ze ktos pytal o wage i brzuch, u mnie brzuch jak w 4 miesiacu, to pewnie jeszcze za wczesnie zeby cos stwierdzac, ale skora jest w sumie dosc napieta, tylko cycki jak szpiczaste nalesniki na wadze dzisiaj 8 kg mniej, zaraz po porodzie 5 kg, zostalo jeszcze 10

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-04-20 o 12:00
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 11:46   #2104
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
wstawiam fote blondasa jesli sie uda i ide troche ponadrabiac, chyba nikt nie urodzil ?
oboje z mezem macie jasne wlosy? po kim synek taki przystojny? fajna ma te czuprynke mam dzisiaj taka zgage, ze Nela zapuszcza chyba wlosy do pasa, hehehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 11:46   #2105
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Laseczki ! Wiem , że śpicie, ale napiszę, bo potem nie będę miała jak
Spałam sobie i o 1 nagle odeszły mi wody
całe szczęście bezbarwne
wpadłam w panikę pobolewa mnie brzuch jak na okres, TŻ w stresie , ja też - nawet porządnie wysłowić się nie potrafię,
teraz się maluję , no i pojedziemy do torunia na izbę (mamy ponad 30km)
mam nadzieję, że skurcze się rozkręcą, bo na razie jest dupa...
ruchów Wojtusia nie czuję...

3majcie kciuki !!
mam nadzieję, że niedługo zobaczę mojego dzidziusia i wszystko będzie dobrze
Ooo...to

Cytat:
Heja, pisze placu boju, karmienie okazalo sie trudniejsze niz sie wydawalo, ale walczymy o mleko i o gojenie brodawek, maly dwa razy dostal butle bo byl glodny ale mam sie nastawiac pozytywnie, Kuba zaczal przybierac ale zrobil sie zolty, ma teraz badania i jak wyjda zle to zostajemy do poniedzialku, ogolnie fajnie miec dzidziusia :p tylko wszystko za bardzo przezywam i plakalam poloznej jak maly dostal mm wstawiam fote blondasa jesli sie uda i ide troche ponadrabiac, chyba nikt nie urodzil ?

Ale śliczny blondyneczek Cudo

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

za hemoglobinę
a miałaś skierowanie na posiew moczu przy tych bakteriach? żeby wiedzieć czy jest tam coś rzeczywiście, czy to po prostu kwestia zanieczyszczenia próbki

ja też poproszę

będzie kolejny maluszek
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

za hemoglobinę może jeszcze podskoczy
no i powodzenia w walce z lekarką, obyście się rozprawiły z tą bakterią.
Mi ostatnio w moczu też wyszły pojedyncze bakterie, ciała ketonowe i coś tam jeszcze. Ale gin mówił, żeby się tym nie przejmować, że pojedyncze to mogą być
No widziecie ja właśnie dlatego muszę stoczyć bój z moją ginekolog bo ja mam w wynikach praktycznie co miesiąc od 11.2012 w badaniu moczu bakterie "liczne" lub " bardzo liczne". I ona na to w ogóle nie zwróciła uwagi. Przesiew w ogóle jej nie obchodził. Dlatego go zażądam i w ogóle by się w końcu tym zajęła.

Słuchajcie, od kilku dni nie widzę w ogóle Nuny2, czy ona coś mówiła o jakimś wyjeździe i przegapiłam? Wiadomo co u niej?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 11:49   #2106
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
zaraz może uda mi się cyknąć fotkę to wstawię
nie chcę narzucać małemu co ma robić w przyszłości, ale chciałabym żeby mia jakąś pasję. No i chciałabym żeby wybrał sobie jakiś sport- bo to świetnie kształtuje charakter. Tatuś sportowiec, mamusia też to może i Wiktorek pójdzie w nasze ślady
ale ja chce fotke Wiktosia w piance mlody na pewno pojdzie w Wasze slady, aktywni, pomyslowi rodzice to i dziecko takie nudza sie tylko nudni... jesli rodzice nie maja pomyslu, to i dziecko spedzi caly dzien snujac sie z kata w kat i jedyna rozrywka bedzie komp i tv.
zaszczepicie mu bakcyla, to czasu zabraknie na te wszystkie sportowe szalenstwa
Stary 2013-04-20, 11:49   #2107
maarchewka
Zakorzenienie

Co robicie na obiad??
Szukam czegoś szybkiego, może jakiegoś kurczaka z ryżem?? tylko nie wiem jak sos zrobić. nie chce z torebki..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 11:50   #2108
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
oboje z mezem macie jasne wlosy? po kim synek taki przystojny? fajna ma te czuprynke mam dzisiaj taka zgage, ze Nela zapuszcza chyba wlosy do pasa, hehehe.
no chyba nie po sąsiedzie

Cytat:
a mam do was pytanko, czy w trakcie ciąży miałyście jakiekolwiek badanie piersi?? USG, albo cokolwiek??
moja ginka nie bada ale zawsze się o nie pyta, czy bolą, itd
Usg chyba w ciaży jest bezcelowe, w piersiach za dużo się dzieje. ja zamierzam zbadać po wygaśnięciu laktacji.
Stary 2013-04-20, 11:51   #2109
salviae
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI

Cytat:
My wlasnie oboje ciemni ;p podobno maz jak byl maly mial blond wloski

I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 11:52   #2110
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

a to jest taki typowy odgniot czy wirusowe? to taki typ z czarnym trzonem w ksztalcie trojkacika? ktory boli przy chodzeniu?
pytam, bo w liceum pol klasy zlapalo te wirusowe brodawki na stopach i wyladowalismy w wiekszosci u chirurga najpierw byl jeden-matka, a pozniej zrobily sie kolejne malutkie. to podobno ten sam wirus co opryszczka, wiec pewnie cos brodawkowatego...znieczul enie miejscowe i wydlubywanie kilka dziur w stopie i po problemie hehe. podobno kosmetyczki albo dermatolog tez sa w stanie to usunac.
w sumie to moglabys sprobowac odwiedzic podologa...oni chyba najlepiej znaja sie na takich cudach.
Cos takiego http://dooktor.pl/image_atta/post/10...fonMk3GJ45.jpg
Podobno właśnie ma takie czarne korzonki i przez to boli przy chodzeniu. Normalnie w sumie nie, ale jak ostatnio w baletkach poszłam do sklepu i nadepnęłam na kamień to bolało jak cholera. Na początku myślałam, ze coś mam tam wbite i zaczęłam igłą grzebać ( oczywiście sterylną )i właśnie coś czarnego wyjęłam. Myślałam, że zniknie ale nie. Mam to już dobre parę miesięcy ale się nie rozsiało i nikt się nie zaraził. A często boso chodzę.
Nie wiem już sama czy iśc do tego dermatologa już czy kiedy. Podejrzewam, że raczej teraz mi nic nie zrobią z tym. A bez znieczulenia nie dam nic tam grzebać. A wolę dermatologa bo mogę isć bez skierowania,a do chirurga już nie. Poza tym mam dobrą dermatolog w BB, a chirurga dobrego nie znam.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
obie ja mam 3 różne i używam zamiennie, bo żadna nie ma wszystkich składników potrzebnym włosom polecam z bingospa i biowax, tanie i skuteczne
Przejrzę. Właśnie jedną chciałam kupić bo mam tą latte z proteinami mleka i chciałam coś na zmianę i nie mogę się zdecydować co będzie lepsze.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 11:57   #2111
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
hehe, nienawidzę się pakować Czy to na wakacje, czy na przeprowadzkę. TŻ lepiej sobie z tym radzi
ja też nie lubię. ale wolę robić to sama, bo mój mąż zawsze dopakuje masę zbędnych rzeczy które mogą się przydać. i nieważne czy jedziemy na 3 dni, czy 2 tygodnie, ale z jego talentem cały bagażnik (a auto kombi) jest wypełniony..

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Dziękuje Właśnie nie miałam i byłma taka wqrzona na gina ze mi nie zalecił ale teraz myśle że może dlatego że od 88 rocznika szczepienia były obowiązkowe a ja jestem '89r??? Myślicie że lepiej zrobić to? czy już nie ma sensu? albo może zapytać w sobote gina?
wiesz ja u swojej poprzedniej gin też nie miałam tego zlecone, dostałam tylko pytanie czy byłam szczepiona/miałam różyczkę i po pozytywnej odpowiedzi ona nie weryfikowała tych przeciwciał. a jak zmieniłam lekarza, to on woli wszystko sprawdzić więc to badanie robiłam całkiem niedawno.
ja bym zapytała gina. jak byłaś szczepiona to byłabym spokojna, zwłaszcza na tym etapie ciąży. a badanie jest sens zrobić tylko dla twojego spokoju, jak nie dowierzasz ginowi/szczepieniu.
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 12:03   #2112
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja pytałam położną o wodę z baniaka i powiedziała, że spoko, bo to to samo co zwykła mineralka z tych uboższych
podobno mm mozna rozpuszczac tylko w wodzie zrodlanej, mineralna odpada
Stary 2013-04-20, 12:03   #2113
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Słuchajcie, od kilku dni nie widzę w ogóle Nuny2, czy ona coś mówiła o jakimś wyjeździe i przegapiłam? Wiadomo co u niej?
gdzieś mi mignęła przy nadrabianiu od wczoraj (napewno cieszyła się z maluszka Veronic), więc raczej jest

Cytat:
Co robicie na obiad??
Szukam czegoś szybkiego, może jakiegoś kurczaka z ryżem?? tylko nie wiem jak sos zrobić. nie chce z torebki..
ja łazanki. mam resztki kapusty, a męża wysłałam po makaron i kiełbasę..
Stary 2013-04-20, 12:07   #2114
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Podobno właśnie ma takie czarne korzonki i przez to boli przy chodzeniu. Normalnie w sumie nie, ale jak ostatnio w baletkach poszłam do sklepu i nadepnęłam na kamień to bolało jak cholera. Na początku myślałam, ze coś mam tam wbite i zaczęłam igłą grzebać ( oczywiście sterylną )i właśnie coś czarnego wyjęłam. Myślałam, że zniknie ale nie. Mam to już dobre parę miesięcy ale się nie rozsiało i nikt się nie zaraził. A często boso chodzę.
Nie wiem już sama czy iśc do tego dermatologa już czy kiedy. Podejrzewam, że raczej teraz mi nic nie zrobią z tym. A bez znieczulenia nie dam nic tam grzebać. A wolę dermatologa bo mogę isć bez skierowania,a do chirurga już nie. Poza tym mam dobrą dermatolog w BB, a chirurga dobrego nie znam.
u mnie to się nazywa kurzajka
Ja kiedyś miałam masakre na stopie, tzn na podbiciu.. Smarowałam jakimiś takimi wypalaczami z apteki, ale to tylko zrywało zewnętrzną warstwę odkrywało "jajka" a potem się jeszcze bardziej rozsiewało..
Nie jestem pewna co mi w koncu pomogło..Jedna z trzech poniższych

Jest taka roslina-kwiatek, chyba ma żółte kwiatki, rosnie na łąkach.. Kurcze nie wiem jak sie nazywa.. Ma w sobie takie białe mleczko jak się łodyżke przerwie..No i ta lodyzka taka raczej cienka jest, ale to nie jest mleczak.. inny.. I tym mleczkiem na pewno smarowałam..

Drugi sposób to miałam jakies tabletki na te kurzajki.. przepisała mi to dermatolog..

Trzeci sposób jest bardziej szamanski i o ile nie wierze w takie rzeczy to nie wiem czy to nie zadzialało.. Jak jest podniesienie w kościela na mszy to trzeba przeciągnąć ręką po tym co ma zniknąć i przeżegnać się..
Tak czy siak zrobiłam jedno i drugie i trzecie w podobnym czasie i nie specjalnie wierzylam ze to coś pomoże.. potem jakis czas jakoś zapomnialam o moich kurzajkach i ich nie kontrolowałam az po jakis 2-3 tygodniach od tego spojrzałam i ich już nie było.. tak magicznie a bujałam się z nimi z 2 lata..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 12:10   #2115
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja się tylko zastanawiam czy tacy rodzice zdają sobie sprawę z ryzyka. raczej to jest bardziej na zasadzie: my jedziemy ostrożnie, nigdy nie mieliśmy wypadku, więc co niby może się stać..i traktują to na zasadzie niegroźnego wykroczenia jak niezapięcia pasów czy drobnego przekroczenia prędkości. trzeba by im filmiki odpowiednie pokazać żeby się to im zakodowało w mózgu
mnie w innych krajach podoba sie egzekwowanie przepisow i wysokie kary. w Kanadzie/Stanach nikt nawet nie sprobuje wyprzedzic stojacego szkolnego autobusu (z wysunietym lizakiem stop), bo to takie wykroczenie, ze z butow wyrywa. za kazde niezatrzymanie sie przed znakiem stopu mozna zaplacic majatek, nawet jesli to srodek lasu i zero innych aut. pamietam jak brat mowil, ze stal na swiatlach i nie chcialo mu sie czekac, wiec przejechal przez stacje benzynowa...i za 2 dni dostal upomnienie, ze jesli zrobi tak jeszcze raz bedzie mandat. tam ludzie sie nie szczypia i donosza na kazde najmniejsze przewinienie. babcie z balkonikami siedza przed domem i notuja rejestracje jesli ktos obcy chce zaparkowac na nie swoim osiedlu nikt sie nie szczypie, wszyscy zglaszaja nawet podejrzenie, ze cos mogloby byc nie tak. z jednej strony chore i dla nas niewyobrazalne, ale po czesci rozumiem.
gdyby w Polsce kazdy kto zauwazy dziecko bez fotelika zadzwonil na policje i rodzice dostaliby konkretny mandat to moze sytuacja zmienilaby sie...jakos brakuje nam wyobrazni.
Stary 2013-04-20, 12:12   #2116
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Co robicie na obiad??
Ja zupke jarzynowa , boje sie gryzc zebem wiec koniecznie zupa musi byc

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 12:14   #2117
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
te w baniakach to bardziej źródlane niż mineralne. a już na pewno te z daru natury - bo te w butlach to to samo co nestle aquarel w butelkach. co do edenu to nie przypuszczam by był woda mineralną bo cenowo są zbliżeni do daru natury.
Stary 2013-04-20, 12:15   #2118
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam

Cytat:

Moja siostra i jej mąż też mają bardzo ciemne włosy a synuś blondynek a ma już 2 latka

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 12:15   #2119
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

powaliło mi sie:P w butli mam oczywiście źródlaną z małą ilością skłądników mineralnych to miałam na myśli
Stary 2013-04-20, 12:16   #2120
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ja póki co nie myślę nawet co to będzie jak się będziemy przeprowadzać Nie myślenie o przyszłych problemach to mój najlepiej wyćwiczony mechanizm obronny
hehe moja obrona byla wersja "a moze jednak zostaniemy tutaj? jakos sie pomiescimy. sasiedzi maja 2 dzieci i psa, a daja rade"

Cytat:
Aaa, i Sofcia pianki nie ma ale taki zabudowany strój kąpielowy z rekinem
o widzisz, ale switalo mi w glowie, ze macie jakis wypasiony stroj ja juz sie nie moge doczekac malej zabki na basenie w tym wielkim po pachy pampersie plywackim

Cytat:
A to mi coś przypomniało! Jak byłam u lekarza ostatnio to po przychodni biegała mała Zojka Śliczne z niej dziewcze było i imię bardzo do niej pasowało
aaa! nie dobijaj, mnie tak bardzo marzy sie mala Zojeczka...probowalam tz wziac pod wlos i oznajmilam, ze jesli bedziemy mieli druga corke to nazwiemy ja juz na pewno Zojka... w sumie smial sie i stwierdzil, ze jemu czasem myli sie Nela z Lena, wiec druga moze byc Lena zyczylam powodzenia w lamaniu jezyka!
a Zoja - imie mnie zauroczylo i mam nadzieje, ze wykorzystamy w przyszlosci, w koncu tata wymyslil Nelcie, wiec kolejne wybieram JA
Stary 2013-04-20, 12:17   #2121
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie. Tylko na początku badał mi lekarz, no ale tak sam.
Stary 2013-04-20, 12:17   #2122
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Przejrzę. Właśnie jedną chciałam kupić bo mam tą latte z proteinami mleka i chciałam coś na zmianę i nie mogę się zdecydować co będzie lepsze.
ja bardzo lubię tą
http://www.bingosklep.com/maska-wlos...ospa-p-73.html
Stary 2013-04-20, 12:19   #2123
diabli
Zakorzenienie

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...19119164_n.jpg
Stary 2013-04-20, 12:20   #2124
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
o wlasnie, Mysia mialam pisac, ze ten sernik wyglada oblednie! podziel sie recenzja z pieczenia...bo ja beztalencie kulinarne moze tez sprobuje, o ile to nie bedzie zbyt wielkie wyzwanie
dam znać, jeszcze go nie robiłam ale TŻ musi mieć banany a ja chce sernik więc to taki kompromis
Stary 2013-04-20, 12:24   #2125
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
ja mam metalowy, paskudnie wyglądał przez pierwsze 2 miesiące, potem wyprostował zęby i wyglądał juz ok. Zawsze biore sobie kolorowe, odjazdowe gumki i wygląda to fajnie. Mam takie delikatne zamki, z tego co widzę metalowy metalowemu nie równy, widziałam u innych takie ciężkie toporne zamki i takie aparaty są bardziej widoczne.
hehe o tak. na poczatku jest szok "o mamooo to ja mialam az tak krzywe zeby?" kazdy zamek na innej wysokosci...ale u mnie tez ekspresowo to orto wyrownala i pozniej aparat byl juz ladny

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
ja mialam, ale badanie robila endokrynolog. w sumie zdziwiona byla, ze nikt wczesniej piersi mi nie badal w karcie ciazy niby jest rubryka...ale gin ja pominal, hehe.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Chyba jednak nie uda mi sie nic podczytac, lonley wlasnie maz przywiozl mi te kapturki silikonowe i czekam na "doradce laktacyjnego" i walczymy dalej, sa wyniki bilurbiny nie jest za wysoka wiec dalej wychodzimy jutro. Widzialam ze ktos pytal o wage i brzuch, u mnie brzuch jak w 4 miesiacu, to pewnie jeszcze za wczesnie zeby cos stwierdzac, ale skora jest w sumie dosc napieta, tylko cycki jak szpiczaste nalesniki na wadze dzisiaj 8 kg mniej, zaraz po porodzie 5 kg, zostalo jeszcze 10 .
5 zejdzie przy karmieniu, 5 podczas spacerkow a kolejnych kilka przy zdrowej diecie matki karmiacej :P luuuuuzik
Stary 2013-04-20, 12:25   #2126
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
aaa! nie dobijaj, mnie tak bardzo marzy sie mala Zojeczka...probowalam tz wziac pod wlos i oznajmilam, ze jesli bedziemy mieli druga corke to nazwiemy ja juz na pewno Zojka... w sumie smial sie i stwierdzil, ze jemu czasem myli sie Nela z Lena, wiec druga moze byc Lena zyczylam powodzenia w lamaniu jezyka!
a Zoja - imie mnie zauroczylo i mam nadzieje, ze wykorzystamy w przyszlosci, w koncu tata wymyslil Nelcie, wiec kolejne wybieram JA
Nelka i Zojka! Świetnie będą się dziewczyny nazywały Masz rację, teraz będzie kolej na Ciebie,więc możesz wszystko No chyba, że będzie chłopak, to pozwól mężowi wybrać imię, żeby w razie, gdy kiedyś pojawi się jeszcze dziewczę, Zoja wciąż miała szansę
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 12:27   #2127
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
no chyba nie po sąsiedzie
no dooobra pytanie glupie, ale u mojego brata jedno dziecko wlosy/oczy ma po mamie, a drugie po tacie i sa zupelnie rozni.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
hehe, no to przystojniak po tatusiu
ja tez jak bylam mala mialam blond...wiec ciekawa jestem co tam nasze dziecko ma w genach, bo tz ciemne wlosy i brazowe oczy.
Stary 2013-04-20, 12:31   #2128
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Ja nic nie miałam

Justyna biowax jest de best

Vil ja bym chyba zaryzykowała czestsze budzenie przema w dzień żeby go przestawić

Salviae dacie radę. I faktycznie kup sobie może te silikonowe oslonki. A nuż pomogą.

Wiadomość dnia. Pokoik dla dziewczynek skończony mąż mi filmik przysłał. Jest malutki ale piękny
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 12:44   #2129
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
te wirusowe tez bola przy chodzeniu, wiec moze to to? a nie pojawilo ci sie po pobycie na jakims basenie? odwiedz dermatologa, ale jesli bedzie przepisywac kolejne masci na odciski itd. i nic nie bedzie skuteczne to po porodzie odwiedz chirurga w bielsku polecam te klinike chirurgii maloinwazyjnej w cyganskim lesie i dr Dronke

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
te w baniakach to bardziej źródlane niż mineralne. a już na pewno te z daru natury - bo te w butlach to to samo co nestle aquarel w butelkach. co do edenu to nie przypuszczam by był woda mineralną bo cenowo są zbliżeni do daru natury.
no tak, ale dziewczyny pisaly, ze mineralne dlatego tak mnie natchnelo dar natury i eden to na pewno zrodlane

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
powaliło mi sie:P w butli mam oczywiście źródlaną z małą ilością skłądników mineralnych to miałam na myśli
o wlasnie dlatego pisalam o mineralnej hehe

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Nelka i Zojka! Świetnie będą się dziewczyny nazywały Masz rację, teraz będzie kolej na Ciebie,więc możesz wszystko No chyba, że będzie chłopak, to pozwól mężowi wybrać imię, żeby w razie, gdy kiedyś pojawi się jeszcze dziewczę, Zoja wciąż miała szansę
wlasnie taki mam plan i pomyslec, ze w dziecinstwie mowilam, ze bede miala dwoch synow Emila i Marcela zenskich imion nie bralam pod uwage...
Stary 2013-04-20, 12:45   #2130
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Heja, pisze placu boju, karmienie okazalo sie trudniejsze niz sie wydawalo, ale walczymy o mleko i o gojenie brodawek, maly dwa razy dostal butle bo byl glodny ale mam sie nastawiac pozytywnie, Kuba zaczal przybierac ale zrobil sie zolty, ma teraz badania i jak wyjda zle to zostajemy do poniedzialku, ogolnie fajnie miec dzidziusia :p tylko wszystko za bardzo przezywam i plakalam poloznej jak maly dostal mm wstawiam fote blondasa jesli sie uda i ide troche ponadrabiac, chyba nikt nie urodzil ?
dzidziuuuuuuś kciuki za karmienie, no i za pozytywne wyniki badań
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości