|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
pamiątka to będzie w postaci dziecka wystarczyło by
Edytowane przez niunka045 Czas edycji: 2013-04-20 o 10:41 |
|
|
|
|
#2072 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
mam chwilkę więc biorę się za czytanie, bo później znowu nie będę miała czasu.. Tż przespał noc w miarę spokojnie i dziś nic już go nie boli mam nadzieję, że przeszło na dobre ![]() dziękuję za wszystkie słowa otuchy i rady. Jesteście kochane Cytat:
za hemoglobinę może jeszcze podskoczy ![]() no i powodzenia w walce z lekarką, obyście się rozprawiły z tą bakterią. Mi ostatnio w moczu też wyszły pojedyncze bakterie, ciała ketonowe i coś tam jeszcze. Ale gin mówił, żeby się tym nie przejmować, że pojedyncze to mogą być ![]() Cytat:
Cytat:
po ścianach chodził.. Ja mam jednak nadzieję, że pójdziemy do specjalisty i może mu te kamienie rozbiją/rozpuszczą i nie będzie przechodził przez takie męki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mam wszystko, a torby nie mam spakowanej ![]() chyba czas najwyższy ![]() tylko nie wiem jak się za to zabrać
|
|||||
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Veronic - trzymam kciuki.. Kurcze ona ma termin dzień po mnie ... To na prawdę już niedługo.. |
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za mleko ![]() Dziewczyny mam taki offtop...jaką maskę do włosów lepiej kupić z keratyną czy z jedwabiem? Mam dość cienkie, lejące włosy no i dość rozdwojone.
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-04-20 o 10:44 |
|
|
|
|
#2076 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie tez nie ma, znowu przełożyliśmy mycie okien kolejna słodka leniwa sobota ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i za wizyte ![]() Cytat:
![]() znowu zabrałaś, oddaj ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja wyciągnęłam na dziś keksa z zamrażarki
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
--- Cześć Wczoraj trochę podczytywałam na kom, ale po powrocie nie miałam już siły, żeby wchodzić... Teraz wpadłam Wam tylko życzyć miłego dnia i pogoda do |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
codziennie widze jak rodzice przywoza dzieci do przedszkola i czesto jest tak, ze nie sa przypiete, a w wypasionym aucie kosmiczny drogi fotelik...niczym dziwnym nie jest przewozenie 3-4 latka na przednim fotelu. masakra! |
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i powodzenia z karmieniem
|
|
|
|
|
#2081 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie chcę narzucać małemu co ma robić w przyszłości, ale chciałabym żeby mia jakąś pasję. No i chciałabym żeby wybrał sobie jakiś sport- bo to świetnie kształtuje charakter. Tatuś sportowiec, mamusia też to może i Wiktorek pójdzie w nasze ślady ![]() Cytat:
![]() ps. śliczny kącik dla Maluszka Cytat:
![]() Cytat:
![]() na szczęście na razie żadnego rozstępu ![]() ale mam coś gorszego.. żylaki ![]() no i cellulit okropny, ale z tym to się rozprawię po ciąży, bardziej martwią mnie te żylaki ![]() Cytat:
Cytat:
trzymam za karmienie..a próbowałaś osłonek silikonowych? |
||||||
|
|
|
#2082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa i przezroczyste gumki szybciej zolkna i przebarwiaja sie od jedzenia jaka teraz jest roznica w cenie miedzy jednym, a drugim? bo jak ja nosilam (na poczatku studiow) to byl to chyba tysiak aparat nosisz swiadomie, wiec po co go ukrywac? to juz nie ten czas, ze "koledzy moga sie smiac" hehe.---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() pytam, bo w liceum pol klasy zlapalo te wirusowe brodawki na stopach i wyladowalismy w wiekszosci u chirurga najpierw byl jeden-matka, a pozniej zrobily sie kolejne malutkie. to podobno ten sam wirus co opryszczka, wiec pewnie cos brodawkowatego...znieczul enie miejscowe i wydlubywanie kilka dziur w stopie i po problemie hehe. podobno kosmetyczki albo dermatolog tez sa w stanie to usunac. w sumie to moglabys sprobowac odwiedzic podologa...oni chyba najlepiej znaja sie na takich cudach. |
||
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 3 różne i używam zamiennie, bo żadna nie ma wszystkich składników potrzebnym włosom polecam z bingospa i biowax, tanie i skuteczne![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- ja pytałam położną o wodę z baniaka i powiedziała, że spoko, bo to to samo co zwykła mineralka z tych uboższych
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie metalowy jeden luk 1800, a ceramiczny 2500. Nie chce ukrywac, nie te lata zebym sie wstydzila tylko chce sie zorientowac czy one tylko tym sie roznia, ze ceramiczny jest mniej widoczny
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten "mechanizm" musi sie rozkrecic a zoltaczka wyskakuje u wiekszosci maluszkow, dobrze ze nadal jestescie w szpitalu. zrobia mu mini solarium i bedzie zdrow jak ryba ![]() CUDNY BLONDASEK ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- wtedy to dopiero nie moglabys spac |
|
|
|
|
#2086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie byly najpierw dwa, pozniej cala lewa strona (widoczna tylko na zdjeciu z lampa), pozniej zrobily sie bardziej widoczne i nowe nad pepkiem, teraz juz powoli pokazuja sie i na prawej. nam tez zostalo 5 tygodni...ale beben mam taki, ze wcale sie skorze nie dziwie. w sumie to olalabym je gdyby mnie tak nie swedzialo/pieklo.
|
|
|
|
|
#2090 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czy to na wakacje, czy na przeprowadzkę. TŻ lepiej sobie z tym radzi Choć to on jest większym chomikiem. Ja od dawna kupuję tylko to co potrzebuję teraz, nie kupuję na zaś. Chętnie też pozbywam się rzeczy, które mi zalegają. A pamiątki... staram się je ograniczyć do minimum. Np. zamiast mieć albumy z różnych podróży, z powklejanymi badziewkami itd robimy sobie prezentacje/filmiki i nic nam nie zalega ![]() A mimo to, jak przychodzi co do czego i trzeba spakować wszystkie klamoty to one się mnożą w oczach Ja póki co nie myślę nawet co to będzie jak się będziemy przeprowadzać Nie myślenie o przyszłych problemach to mój najlepiej wyćwiczony mechanizm obronny ![]() Aaa, i Sofcia pianki nie ma ale taki zabudowany strój kąpielowy z rekinem ![]() Cytat:
![]() Kochana, emocje niech sobie znajdują ujście we łzach, to najlepsza dla nich droga. A z zółtaczką szybciuko poradzą. W razie czego do poniedziałku niedaleko ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak sobie pomyśle ze mój wojtuś ma mieć 4 kg to się boje o ten poród.. Już czuje ze mnie potną we wszystkie strony Chociaż mam nadzieje, że to jeszcze nie przesądzone i może nie będzie taki duży..Przydało może by zacząć zacząć masować krocze, ale jakoś się przelamać nie mogę.. |
||
|
|
|
#2093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślicie że lepiej zrobić to? czy już nie ma sensu? albo może zapytać w sobote gina?
|
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozniej sciaganie aparatu, w miedzy czasie jakis kamien, fluoryzacja, konkretna pasta, szczoteczki, ja kupowalam wtedy duzo zelu-fluoru z elmexa...koszt samych drutow to pikus :P ciesz sie, ze juz nie ma tych aparatow z drutem na zewnatrz (o ucha do ucha hehe), jak w kreskowkach
|
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzisiaj przegladałam sobie wycieczki do Gruzji ciekawe kiedy pojedziemy na wakacje.. pewnie nie za prędko
|
|
|
|
|
#2096 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z brzuchem bedzie podobnie! juz tu kiedys pisalam, ze mama szescioraczkow kate gosselin lezala owinieta folia i pod nia miala krem coraz czesiej w nocy mysle zeby sobie nalozyc jakas gruba warstwe nawilzajacego czegos (zimnego jak zel do usg ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2097 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Veronic tak mnie przeraziłaś, że biorę się za pakowanie torby Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
o wlasnie, Mysia mialam pisac, ze ten sernik wyglada oblednie! podziel sie recenzja z pieczenia...bo ja beztalencie kulinarne moze tez sprobuje, o ile to nie bedzie zbyt wielkie wyzwanie
|
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
a mam do was pytanko, czy w trakcie ciąży miałyście jakiekolwiek badanie piersi?? USG, albo cokolwiek??
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro ekipa konkretna, to na pewno zrealizujecie dzisiejszy plan w 100% sciskam kciuki, zeby poszlo tak gladko jak u nas |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

wszystkim co mam pod reka
wszystkie koszulki do spania (promocyjne XXL) nadaja sie do kosza. znajoma polecala jakis vichy. ja w ciazy stosowalam palmers, pharmaceris, teraz oliwke babyream...czasem w nocy biore zwykle nawilzajace balsamy, kremy (bo sa zimne

za hemoglobinę
może jeszcze podskoczy 

a może rozkurczowo nospa?

Ślub 27. X. 2012

:mdlej e:
to mógł być czop ale raczej dużo śluzu (ale wygladał jak na zdjeciach w google- wszystko można znaleźć
ja wyciągnęłam na dziś keksa z zamrażarki 

i masakryczne rozstępy które mi wyszły dopiero w tym tygodniu