Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-20, 08:18   #1051
IzzieSt
Zakorzenienie

Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV

Cytat:
Napisane przez @na Pokaż wiadomość
witam w klubie, ja jestem blondynka/ciemna blondynką więc teoretycznie powinnam nie mieć problemów z włoskami, a tez mi rosną ciemne , co jest totalnie irytujące zwłaszcza latem. Do tego tendencja do wrastania więc ogólnie super ekstra
Mam tak samo
Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Od lat używam depilatora i nie narzekam ( a mój depilator to już przeżytek ), w wielu miejscach już nawet włosy nie wyrastają, przerzedziły się (na nogach i pod pachami) i depilacja trwa krócej. A na wrastające włoski działa chyba tylko regularny peeling inaczej rzeczywiście można sobie zmasakrować nogi.
Używasz depilatora pod pachami? Umarłabym
Cytat:
Napisane przez Kanula Pokaż wiadomość
Laski melduję wykonanie zadania i realizację planu Czyli baciki mnie dziś ominą
, ja też wykonałam swój plan na wczoraj, dzisiaj będzie trochę intensywniej bo czas ucieka
Odpuszczam dziś bieganie, wczoraj biegałam w bluzce z krótkim rękawem, a trochę wiało i mnie przewiało, boli nie gardło i ucho Ale wieczorem zrobię pupę i brzuch z Mel B

Edytowane przez IzzieSt
Czas edycji: 2013-04-20 o 08:20
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:57   #1052
malami35
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez @na Pokaż wiadomość

witam w klubie, ja jestem blondynka/ciemna blondynką więc teoretycznie powinnam nie mieć problemów z włoskami, a tez mi rosną ciemne , co jest totalnie irytujące zwłaszcza latem. Do tego tendencja do wrastania więc ogólnie super ekstra
też tak mam
Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie mam nawet czasu Was nadrabiać
Na uczelni mnie zarzucili taką ilością nauki, że nawet wizaż muszę sobie odpuścić. Już nawet nie tyle chodzi o projekty czy kolokwia, ale na egzamin dostałam tyle literatury, że nie wiem jak się wyrobię To jest II część pewnego przedmiotu i dopiero dzisiaj nam babka podała wykaz, bo od dziś mamy zajęcia, tak że spoko....
Z koleżanką przerabiałyśmy książki do I części na pół, ale nawet nie wiem czy z tym się wyrobimy do sesji
Ale generalnie będę wpadać się przywitać

Co do makaronu ze szpinakiem, to jutro moja mama robi taki na obiad Osobiście nie przepadam za szpinakiem, ale moja mama dodaje do niego czosnku i sera feta i w sumie to nie smakuje źle
Współczuje
Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Mam tak samo

, ja też wykonałam swój plan na wczoraj, dzisiaj będzie trochę intensywniej bo czas ucieka
Odpuszczam dziś bieganie, wczoraj biegałam w bluzce z krótkim rękawem, a trochę wiało i mnie przewiało, boli nie gardło i ucho Ale wieczorem zrobię pupę i brzuch z Mel B
oj biedna

Hejka u mnie pod balkonem zjazd motocyklowy tak głośno ,że nie słyszę swoich myśli

Może coś polecicie do suchych ust?? używam balsamu z ziaji ,ale tylko działała na troche
malami35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:58   #1053
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

dzien dobry

Tak z samego rana blogi przeglądam z kawka
Patrzcie co znalazłam..
http://panidomunazakupach.blogspot.c...a-zyciowa.html

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 10:21   #1054
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Vinnga oni zawsze w sylabusie podają kilka pozycji litratury, ale jedna wystarcza Pogadaj z prowadzącym, albo zobacz, która książka jest najogólniejsza. Ja studiując już na trzecim kierunku nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby obowiązywały wszystkie pozycje a też zawsze się z książek uczę

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Dzięki Poczytam po południu chtnie, bo zaraz się zbiram i od rana jadę do czytelni się uczyć.
Wiem, że tak z reguły jest i do tej pory tak robiłam , dobrze na tym wychodząc, pomijając ostatni egzamin, na którym były pytania z 4 książek mimo, że profesor kazał nam się skupić na jednej Czasami korzystałam z wielu książek, ale to było na takiej zasadzie, że np. chciałam lepiej ogarnąć temat z danego wykładu, a w jednej książce tego nie było, to szukalam w drugiej. Ale z tą babką tak się nie da, mam z nią ćwiczenia i wiem jaka jest wymagająca... Wszystkich na pewno nie dam rady przeczytać, ale mam na uczelni taką koleżankę, z którą się podzieliłam literaturą z I części przedmiotu i teraz też się podzielimy, ale na pewno wyeliminujemy kilka książek, bo i tak nie wyrobimy
Wiesz, jeszcze zawsze było tak, że obowiązkowa literatura wystarczała, a na uzupełniającą nawet nie spojrzałam, ale u niej będzie też jedno pytanie z uzupełniające, a to już 20% jej części egzaminu będzie (bo razem 5 pytań)...

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
dzien dobry

Patrzcie co znalazłam..
Vinnga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 10:28   #1055
malami35
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobry

Patrzcie co znalazłam..
U mnie też Jestem w szoku co produkt może z włosami zrobić
malami35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 10:28   #1056
Kanula
Zadomowienie

Cytat:
Mam tak samo

Ja używam wosku wszędzie, również pod pachami i mówiąc szczerze nie jest tak strasznie jak się wydaje No może bikini jest lekko hardcorowe i to robię tylko u kosmetyczki, resztę sama Jak wosku akurat nie mam to sięgam po depilator i też da się przeżyć, ale tylko pod warunkiem, że skóra przyzwyczajona jest do wosku i włoski są już osłabione bo depilator od początku na pierwszą sesję to samobójstwo Też się bałam pierwszy raz zrobić sobie pachy bo wydawało mi się to nie do przeżycia a tu jeden ruch i po bólu Tyle że za pierwszymrazem robiła mi to kosmetyczka, potem już sama. Spróbuj
Stary 2013-04-20, 10:30   #1057
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używam wosku wszędzie, również pod pachami i mówiąc szczerze nie jest tak strasznie jak się wydaje No może bikini jest lekko hardcorowe i to robię tylko u kosmetyczki, resztę sama Jak wosku akurat nie mam to sięgam po depilator i też da się przeżyć, ale tylko pod warunkiem, że skóra przyzwyczajona jest do wosku i włoski są już osłabione bo depilator od początku na pierwszą sesję to samobójstwo Też się bałam pierwszy raz zrobić sobie pachy bo wydawało mi się to nie do przeżycia a tu jeden ruch i po bólu Tyle że za pierwszymrazem robiła mi to kosmetyczka, potem już sama. Spróbuj
Ja próbowałam depilatorem i mało nie umarłam Tylko tak jak mówisz, to był mój pierwszy raz taką ostrą depilacją Ale kusi mnie wosk u kosmetyczki...
Jestem blondynką, a pod pachami i na bikini mam ciemne włoski, które szybko odrastają Jedynie z nogami mi się udało, ale pachy to jakiś koszmarek - ogolę je rano, a wieczorem to samo
Stary 2013-04-20, 10:30   #1058
Kanula
Zadomowienie

Cytat:
No u mnie dziś też plan graniczący z cudem do wykonania ale co tam Godzina jeszcze młoda więc spinam poślady i jadę z tym koksem

Może lepiej odpuść sobie też pupę i brzuch żebyś się nie doprawiła.
Stary 2013-04-20, 10:33   #1059
maadziulek91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malami35 Pokaż wiadomość
też tak mam

Współczuje

oj biedna

Hejka u mnie pod balkonem zjazd motocyklowy tak głośno ,że nie słyszę swoich myśli

Może coś polecicie do suchych ust?? używam balsamu z ziaji ,ale tylko działała na troche :-)
ja polecam maść z witaminą A w aptece za 3 zł ja sobie wycisnęłam do małego pojemniczka po próbce podkładu chyba i noszę przy sobie jest najlepsza a do tego wygląda trochę jak błyszczyk na ustach
Stary 2013-04-20, 10:38   #1060
Kanula
Zadomowienie

Cytat:

U mnie wczoraj cały dzień ryli klatkę schodową bo musieli się dostać do kabli wpuszczonych w ścianę a w dodatku sąsiad z dołu drzwi wymieniał i też musieli ryć żeby pożbyć się ich ze ściany i taki był huk przez ładnych kilka godzin że oszaleć można było

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
dzien dobry

Patrzcie co znalazłam..
o kurde.....

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Ja próbowałam depilatorem i mało nie umarłam Tylko tak jak mówisz, to był mój pierwszy raz taką ostrą depilacją Ale kusi mnie wosk u kosmetyczki...
Jestem blondynką, a pod pachami i na bikini mam ciemne włoski, które szybko odrastają Jedynie z nogami mi się udało, ale pachy to jakiś koszmarek - ogolę je rano, a wieczorem to samo
No to wybierz się koniecznie do kosmetyczki To drogie nie jest bo idzie bardzo szybko i mała powierzchnia a jaki komfort! Ból też jest znikomy bo to jeden ruch i po wszystkim Ja płaciłam 15 czy 20 zł- już dokładnie nie pamiętam. Potem już plastrami woskowymi drogeryjnymi samodzielnie robiłam i wychodziły bo już cebulka była osłabiona A na pierwszy raz chyba za słabe te plastry by były. Bikini też polecam. Od kilku lat robiłam, a teraz chwilowo przez ciążę nie mogę, bo mam bardzo osłabione naczynka i jak poszłam i zrobiła mi to przez tydzień miałam jeden wielki siniak i sobie odpuściłam to miejsce Ale generalnie super sprawa. Polecam

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
No to wybierz się koniecznie do kosmetyczki To drogie nie jest bo idzie bardzo szybko i mała powierzchnia a jaki komfort! Ból też jest znikomy bo to jeden ruch i po wszystkim Ja płaciłam 15 czy 20 zł- już dokładnie nie pamiętam. Potem już plastrami woskowymi drogeryjnymi samodzielnie robiłam i wychodziły bo już cebulka była osłabiona A na pierwszy raz chyba za słabe te plastry by były. Bikini też polecam. Od kilku lat robiłam, a teraz chwilowo przez ciążę nie mogę, bo mam bardzo osłabione naczynka i jak poszłam i zrobiła mi to przez tydzień miałam jeden wielki siniak i sobie odpuściłam to miejsce Ale generalnie super sprawa. Polecam
Stary 2013-04-20, 10:42   #1061
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Konto usunięte

Cytat:
dzien dobry

Patrzcie co znalazłam..
O ja pierdyle
no niestety, tych włosów się nie uratuje, bo ich struktura została zniszczona chemicznie, można je "oblepić", ale będą się i tak łamały. Z bólem serca, ale ja bym ścięła na łyso i nosiła perukę

Edytowane przez 1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Czas edycji: 2013-04-20 o 10:47
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 10:46   #1062
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Zachęciłaś mnie Umówię się do mojej kosmetyczki, na razie na pachy. Jeszcze mi powiedz czy trzeba mieć włoski określonej długości czy nie?
A plastrów teraz jakich używasz? I na jak długo masz efekt?
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4040044 5]O ja pierdyle
no niestety, tych włosów się nie uratuje, bo ich struktura została zniszczona chemicznie, można je "oblepić", ale będą się w tak łamały. Z bólem serca, ale ja bym ścięła na łyso i nosiła perukę [/QUOTE]
Ja bym jej poleciła Choco Coco. Nawet nie wiem czy nie napiszę zaraz na jej blogu...
Stary 2013-04-20, 10:49   #1063
Konto usunięte

Cytat:
Ja bym jej poleciła Choco Coco. Nawet nie wiem czy nie napiszę zaraz na jej blogu...
nie wiem czy nie jest za wcześnie na ponowną ingerencje chemiczną
Wiem, że CC wygładza włosy, ale tu mamy porządne przepalenie
Stary 2013-04-20, 10:54   #1064
Vinnga
Zakorzenienie

Nie mówię, że teraz, ale za jakiś miesiąc mogłaby spróbować. Jasne, że jest porządne popalenie, ale gorzej to już chyba nie będzie. A dziewczyny z sianem na głowie stosowały Choco i bardzo im pomogło. Jak już trochę wzmocni włosy, to myślę, że to byłby dobry pomysł...

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Sama już nie wiem... Tak mi jej szkoda
Stary 2013-04-20, 11:08   #1065
Kanula
Zadomowienie

Cytat:
Zachęciłaś mnie Umówię się do mojej kosmetyczki, na razie na pachy. Jeszcze mi powiedz czy trzeba mieć włoski określonej długości czy nie?
A plastrów teraz jakich używasz? I na jak długo masz efekt?

No trzeba mieć włoski nie za długoe nie za krótkie. Zależy jak Ci rosną szybko. Ja wyrywam takie tygodniowe. Używam różnych plastrów, ale najlepsze wg mnie są Veet (obojętnie już jaki kolor). Efekt trzyma się długo, ale nie jest tak że np. przez 4 tyg kompletnie nic nie odrośnie. Różne włsy są w różnej fazie wzrostu. Tydzień- półtora napewno super i nic a potem jakieś pojedyncze i mało ich już jest Wtedy już plaster przykleisz i wyrwiesz sobie sama Jak ten plaster na pół przecinam bo wtedy rozmiarem bardziej pasuje. Pół zużywam, a odcięte pół chowam do pudełka Mnie zajmuje ok 3 miesięcy żeby odrosło ich tak dużo jak na początku. Dodam, że w międzyczasie jak jest mało ich to np. bikini traktuję maszynką bo wtedy mi włoski nie wrastają i mniej więcej raz na 2- 3 mies idę do kosmetyczki. Z pachami ciągle wyrywam, i tylko raz na jakiś czas maszynką.

A co to takiego to Choco Coco?
Stary 2013-04-20, 11:09   #1066
Konto usunięte

Cytat:
Nie mówię, że teraz, ale za jakiś miesiąc mogłaby spróbować. Jasne, że jest porządne popalenie, ale gorzej to już chyba nie będzie. A dziewczyny z sianem na głowie stosowały Choco i bardzo im pomogło. Jak już trochę wzmocni włosy, to myślę, że to byłby dobry pomysł...

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Sama już nie wiem... Tak mi jej szkoda
ja bym się załamała, także mi jej szkoda. Mam nadzieję, że znajdzie sposób na uratowanie włosków. Mogła by spróbować rytuałów Kerastese do baaardzo zniszczonych włosów przez zabiegi chemiczne. Drogie, ale może pomoże.
Stary 2013-04-20, 11:18   #1067
Kanula
Zadomowienie

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4040081 2]ja bym się załamała, także mi jej szkoda. Mam nadzieję, że znajdzie sposób na uratowanie włosków. Mogła by spróbować rytuałów Kerastese do baaardzo zniszczonych włosów przez zabiegi chemiczne. Drogie, ale może pomoże.[/QUOTE]

Mnie kiedyś fryzjerka popaliła tak strasznie ale to strasznie włosy lokówką i chodziłam później właśnie na te rytułały i pomogło ale kilkanaście cm włosów ściąć musiałam, jeśli nie lepiej Ja miałam tak po tej lokówce, że gdzie nie złapałam włosa to mi się urywał i zostawała mi kępka w dłoni. Masakra! Te rytułały były zbawieniem! Do tego szampony i ożdywki + ampułki w domu z tej linii cementowej Kerastase. Ta dziewczyna ma krótkie więc wg mnie mniej szkoda, ja miałam piękne i długie a przed ramiona ściąć musiałam a i tak nie wycięłam wszystkiego popalonego i chodziłam co równe 3 tyg ścinać po cm- półtora. Współczuję jej. Wiem co to znaczy mieć porządnie popalone włosy
Stary 2013-04-20, 11:28   #1068
Vinnga
Zakorzenienie

Dzięki
Choco to keratynowe prostowanie włosów. Wiele dziewczyn z rozjaśnionymi, sianowatymi włosami sobie chwali. Ale doszłam do wniosku, że Respiro ma rację, że te włosy są zbyt spalone na coś takiego. Jednak jest różnica między włosami bardzo zniszczonymi rozjaśnianiem a włosami spalonymi.
Współczuję, to jak ona Ci te włosy kręciła, że aż tak je spaliła ?
Stary 2013-04-20, 11:52   #1069
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki
Choco to keratynowe prostowanie włosów. Wiele dziewczyn z rozjaśnionymi, sianowatymi włosami sobie chwali. Ale doszłam do wniosku, że Respiro ma rację, że te włosy są zbyt spalone na coś takiego. Jednak jest różnica między włosami bardzo zniszczonymi rozjaśnianiem a włosami spalonymi.
Współczuję, to jak ona Ci te włosy kręciła, że aż tak je spaliła
?
pewnie dała źle zastosowała specyfik (czas) lub prysnęła za dużo i pod wpływem temperatury zaczął działać przeciwnie do jego przeznaczenia.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Mnie kiedyś fryzjerka popaliła tak strasznie ale to strasznie włosy lokówką i chodziłam później właśnie na te rytułały i pomogło ale kilkanaście cm włosów ściąć musiałam, jeśli nie lepiej Ja miałam tak po tej lokówce, że gdzie nie złapałam włosa to mi się urywał i zostawała mi kępka w dłoni. Masakra! Te rytułały były zbawieniem! Do tego szampony i ożdywki + ampułki w domu z tej linii cementowej Kerastase. Ta dziewczyna ma krótkie więc wg mnie mniej szkoda, ja miałam piękne i długie a przed ramiona ściąć musiałam a i tak nie wycięłam wszystkiego popalonego i chodziłam co równe 3 tyg ścinać po cm- półtora. Współczuję jej. Wiem co to znaczy mieć porządnie popalone włosy
biedna
słyszałam, że artego z cementem, zwłaszcza fluid jest bardzo dobry
Stary 2013-04-20, 12:13   #1070
Aysell
Wtajemniczenie

Hej
Cytat:
[...]

Może coś polecicie do suchych ust?? używam balsamu z ziaji ,ale tylko działała na troche
Mam z ustami problem, prawie nic nie pomaga, oprócz tego : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-betulina.html
Cytat:
O rety... współczuję jej ogromnie
Cytat:
Dobrze zrozumiałam, że na bikini chodzisz do kosmetyczki co 3 miesiące, a w przerwie golisz maszynką? Czy po wosku nie wrastają Ci włoski? Ja bym chciała iść na depilację brazylijską pastą cukrową, ale właśnie obawiam się wrastania...
Cytat:
Mi też szybko odrastają dokładnie tak samo mam, jak Ty, nic nie jest gładkie przez 24 h na przykład

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 12:35   #1071
Konto usunięte

no dobra, 2/4 zadania naukowe na dziś zrealizowałam
Teraz muszę zrobić notatki z biologii, analizy i potem się ich nauczyć

Vinnga przyszła już przesyłka? Ja już pędzle mam od 3 dni

Edytowane przez 1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Czas edycji: 2013-04-20 o 12:38
Stary 2013-04-20, 12:53   #1072
Kanula
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki
Współczuję, to jak ona Ci te włosy kręciła, że aż tak je spaliła ?
Uznała, że loki będą się lepiej trzymać jak popsika mi zaraz przed nawinięciem na lokówkę żelu w sprayu. Psikała tego dość dużo aż mokre od tego były i nawijała na lokówkę i trzymała ją bardzo długo. Pamiętam, że już przy pierwszym paśmie jak zobaczyłam że para leci z tego i że słychać było taki dziwny dźwięk powiedziałam jej że wydaje mi się że przesadza i że poniszczy mi włosy. Ale powiedziała, że ja się nie znam, że to specjalny kosmetyk, dobrej jakości lokówka a ten dźwięk i para to normalka bo włosy przecież są mokre. No więc się zamknęłam. Wszystko było ok, póki było zalakierowane. Jak następnego dnia umyłam włosy i zobaczyłam to siano to się od razu poryczłam, zadzwoniłam po koleżankę i pojechałyśmy do fryzjera (ale już innego)

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Hej
Dobrze zrozumiałam, że na bikini chodzisz do kosmetyczki co 3 miesiące, a w przerwie golisz maszynką? Czy po wosku nie wrastają Ci włoski? Ja bym chciała iść na depilację brazylijską pastą cukrową, ale właśnie obawiam się wrastania...
Tak dobrze zrozumiałaś. Woskuję co 2- 3 miesiące w zależności od potrzeby a w międzyczasie maszynka Oczywiście kosmetyczka nagada się za każdym razem co nie miara, że się tak nie robi, że po co wzmacniam cebulkę znowu bla bla bla. Ale ja jej nie słucham. Jak robiłam jak kazała i tylko i wyłącznie woskowałam wrastały mi okropnie bo były za słabe żeby się przez skórę przebić. Stwierdziłam, że będę robić po swojemu i nic a nic nie wrasta mi już od tamtej pory Jak golisz maszynką, to one mają czas żeby cebulka się wzmocniła, włos się grubszy robi a poza tym goląc też golisz skórę i ten martwy naskórek Poza tym wierz mi że jest różnica jak używasz tylko maszynki a jak po wosku, jakieś pojedyncze cienkie i delikatne włoski. Skóra przez ten czas jest ciągle miekka, aksamitna, nie ma podrażnień. Jak włosków robi się znowu dużo wtedy znowu wosk i tak ciągle Super sprawa

Edytowane przez Kanula
Czas edycji: 2013-04-20 o 12:55
Kanula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 12:57   #1073
maadziulek91
Zadomowienie

Cytat:

Tak dobrze zrozumiałaś. Woskuję co 2- 3 miesiące w zależności od potrzeby a w międzyczasie maszynka Oczywiście kosmetyczka nagada się za każdym razem co nie miara, że się tak nie robi, że po co wzmacniam cebulkę znowu bla bla bla. Ale ja jej nie słucham. Jak robiłam jak kazała i tylko i wyłącznie woskowałam wrastały mi okropnie bo były za słabe żeby się przez skórę przebić. Stwierdziłam, że będę robić po swojemu i nic a nic nie wrasta mi już od tamtej pory Jak golisz maszynką, to one mają czas żeby cebulka się wzmocniła, włos się grubszy robi a poza tym goląc też golisz skórę i ten martwy naskórek Poza tym wierz mi że jest różnica jak używasz tylko maszynki a jak po wosku, jakieś pojedyncze cienkie i delikatne włoski. Skóra przez ten czas jest ciągle miekka, aksamitna, nie ma podrażnień. Jak włosków robi się znowu dużo wtedy znowu wosk i tak ciągle Super sprawa
a nie orientujesz się ile by taki zabieg woskiem kosztował na nogi ?? Już mi się nie chce ich golić co 2 dni, a teraz idzie lato to prawie codziennie.. próbowałam z plastrami veet ale średnio działały, miałam tylko nogi w wosku i domyć nie mogłam
Stary 2013-04-20, 12:59   #1074
Kanula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maadziulek91 Pokaż wiadomość
a nie orientujesz się ile by taki zabieg woskiem kosztował na nogi ?? Już mi się nie chce ich golić co 2 dni, a teraz idzie lato to prawie codziennie.. próbowałam z plastrami veet ale średnio działały, miałam tylko nogi w wosku i domyć nie mogłam
U mnie w salonie ok 60 zł. Na nogi to opłaca się w depilator zainwestować. Ja nogi traktuję depilatorem jak mam dużo włosków, a jak mniej plastrami, ale to jak już są cebulki osłabione wyrywaniem depilatorem. I znowu ta sama zasada, że jak odrasta ich mało to maszynka
Stary 2013-04-20, 13:03   #1075
maadziulek91
Zadomowienie

Cytat:
U mnie w salonie ok 60 zł. Na nogi to opłaca się w depilator zainwestować. Ja nogi traktuję depilatorem jak mam dużo włosków, a jak mniej plastrami, ale to jak już są cebulki osłabione wyrywaniem depilatorem. I znowu ta sama zasada, że jak odrasta ich mało to maszynka
jaki masz depilator?? i powiedz mi po stosowaniu depilatora nogi są gładkie? kurde chyba sobie kupie na początku maja
Stary 2013-04-20, 13:03   #1076
Vinnga
Zakorzenienie

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4040211 8]no dobra, 2/4 zadania naukowe na dziś zrealizowałam
Teraz muszę zrobić notatki z biologii, analizy i potem się ich nauczyć

Vinnga przyszła już przesyłka? Ja już pędzle mam od 3 dni [/QUOTE]
Już w poniedziałek była Ale dopiero wczoraj przyjechałam do domu i wypróbowałam
Cytat:
Uznała, że loki będą się lepiej trzymać jak popsika mi zaraz przed nawinięciem na lokówkę żelu w sprayu. Psikała tego dość dużo aż mokre od tego były i nawijała na lokówkę i trzymała ją bardzo długo. Pamiętam, że już przy pierwszym paśmie jak zobaczyłam że para leci z tego i że słychać było taki dziwny dźwięk powiedziałam jej że wydaje mi się że przesadza i że poniszczy mi włosy. Ale powiedziała, że ja się nie znam, że to specjalny kosmetyk, dobrej jakości lokówka a ten dźwięk i para to normalka bo włosy przecież są mokre. No więc się zamknęłam. Wszystko było ok, póki było zalakierowane. Jak następnego dnia umyłam włosy i zobaczyłam to siano to się od razu poryczłam, zadzwoniłam po koleżankę i pojechałyśmy do fryzjera (ale już innego)

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Makabra Dobrze, że przynajmniej ten inny fryzjer Ci pomógł
Kurczę, bikini też bym zrobiła, ale jakoś mi tak głupio się rozebrać przed kosmetyczką Wiem, że to jej praca i w ogóle, ale mam jakieś opory
Stary 2013-04-20, 13:10   #1077
Kanula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maadziulek91 Pokaż wiadomość
jaki masz depilator?? i powiedz mi po stosowaniu depilatora nogi są gładkie? kurde chyba sobie kupie na początku maja
Ja mam jeden i ten sam od 10 lat Serio. Nic się z nim nie dzieje. Mam philipsa Są gładkie, ale nie jak po wosku dlatego ja robię tak: depilator, zmywam potem wszystko oliwką i golę od razu z tą oliwką maszynką Nogi są wtedy super aksamitne

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:

Makabra Dobrze, że przynajmniej ten inny fryzjer Ci pomógł
Kurczę, bikini też bym zrobiła, ale jakoś mi tak głupio się rozebrać przed kosmetyczką Wiem, że to jej praca i w ogóle, ale mam jakieś opory
Ja też mam opory i dlatego nie leże tam z gołym tyłkiem Oni dają takie majteczki jednorazowe no ale one przebijają i odstają więc poświęciłam 2 pary stringów i w nich sobie siedzę cały zabieg i tylko odchylam to z jednej to z drugiej strony tak żeby zasłonić najważniejsze. A robię zawsze brazylijskie, i wszędzie w ten sposób da się dotrzeć, a ja skrępowana nie jestem
Stary 2013-04-20, 13:10   #1078
maadziulek91
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam jeden i ten sam od 10 lat Serio. Nic się z nim nie dzieje. Mam philipsa Są gładkie, ale nie jak po wosku dlatego ja robię tak: depilator, zmywam potem wszystko oliwką i golę od razu z tą oliwką maszynką Nogi są wtedy super aksamitne
chyba zainwestuje w depilator poczytam na kwc i może coś wybiorę

Dzis pierwszy raz w życiu po umyciu nie rozczesałam włosów grzebieniem tylko delikatnie przeczesałam palcami, wklepałam żel i chwile pougniatałam na fale i powiem Wam, że fajnie lekko kręcona włosy mi wyszły
Stary 2013-04-20, 13:11   #1079
Kanula
Zadomowienie

Spadam się uczyć! Wpadnę wieczorkiem Nie spamujcie za bardzo
Stary 2013-04-20, 13:11   #1080
Konto usunięte

Cytat:

pędzelki są miękkie, ładnie malują
Trochę jeszcze pachną klejem, ale wywietrzeją
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości