|
|
#1051 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ja też wykonałam swój plan na wczoraj, dzisiaj będzie trochę intensywniej bo czas uciekaOdpuszczam dziś bieganie, wczoraj biegałam w bluzce z krótkim rękawem, a trochę wiało i mnie przewiało, boli nie gardło i ucho Ale wieczorem zrobię pupę i brzuch z Mel B
Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2013-04-20 o 08:20 |
|||
|
|
|
#1052 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hejka u mnie pod balkonem zjazd motocyklowy tak głośno ,że nie słyszę swoich myśli ![]() Może coś polecicie do suchych ust??
|
|||
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Tak z samego rana blogi przeglądam z kawka ![]() Patrzcie co znalazłam.. http://panidomunazakupach.blogspot.c...a-zyciowa.html
|
#1054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami korzystałam z wielu książek, ale to było na takiej zasadzie, że np. chciałam lepiej ogarnąć temat z danego wykładu, a w jednej książce tego nie było, to szukalam w drugiej. Ale z tą babką tak się nie da, mam z nią ćwiczenia i wiem jaka jest wymagająca... Wszystkich na pewno nie dam rady przeczytać, ale mam na uczelni taką koleżankę, z którą się podzieliłam literaturą z I części przedmiotu i teraz też się podzielimy, ale na pewno wyeliminujemy kilka książek, bo i tak nie wyrobimy Wiesz, jeszcze zawsze było tak, że obowiązkowa literatura wystarczała, a na uzupełniającą nawet nie spojrzałam, ale u niej będzie też jedno pytanie z uzupełniające, a to już 20% jej części egzaminu będzie (bo razem 5 pytań)... ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem w szoku co produkt może z włosami zrobić |
|
|
|
|
#1056 |
|
Zadomowienie
|
Ja używam wosku wszędzie, również pod pachami i mówiąc szczerze nie jest tak strasznie jak się wydaje
No może bikini jest lekko hardcorowe i to robię tylko u kosmetyczki, resztę sama Jak wosku akurat nie mam to sięgam po depilator i też da się przeżyć, ale tylko pod warunkiem, że skóra przyzwyczajona jest do wosku i włoski są już osłabione bo depilator od początku na pierwszą sesję to samobójstwo Też się bałam pierwszy raz zrobić sobie pachy bo wydawało mi się to nie do przeżycia a tu jeden ruch i po bólu Tyle że za pierwszymrazem robiła mi to kosmetyczka, potem już sama. Spróbuj
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko tak jak mówisz, to był mój pierwszy raz taką ostrą depilacją Ale kusi mnie wosk u kosmetyczki...Jestem blondynką, a pod pachami i na bikini mam ciemne włoski, które szybko odrastają Jedynie z nogami mi się udało, ale pachy to jakiś koszmarek - ogolę je rano, a wieczorem to samo
|
|
|
|
|
#1058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Godzina jeszcze młoda więc spinam poślady i jadę z tym koksem Może lepiej odpuść sobie też pupę i brzuch żebyś się nie doprawiła.
|
|
|
#1059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w aptece za 3 zł ja sobie wycisnęłam do małego pojemniczka po próbce podkładu chyba i noszę przy sobie jest najlepsza a do tego wygląda trochę jak błyszczyk na ustach
|
|
#1060 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
o kurde.....---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
Ja płaciłam 15 czy 20 zł- już dokładnie nie pamiętam. Potem już plastrami woskowymi drogeryjnymi samodzielnie robiłam i wychodziły bo już cebulka była osłabiona A na pierwszy raz chyba za słabe te plastry by były. Bikini też polecam. Od kilku lat robiłam, a teraz chwilowo przez ciążę nie mogę, bo mam bardzo osłabione naczynka i jak poszłam i zrobiła mi to przez tydzień miałam jeden wielki siniak i sobie odpuściłam to miejsce Ale generalnie super sprawa. Polecam ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Ja płaciłam 15 czy 20 zł- już dokładnie nie pamiętam. Potem już plastrami woskowymi drogeryjnymi samodzielnie robiłam i wychodziły bo już cebulka była osłabiona A na pierwszy raz chyba za słabe te plastry by były. Bikini też polecam. Od kilku lat robiłam, a teraz chwilowo przez ciążę nie mogę, bo mam bardzo osłabione naczynka i jak poszłam i zrobiła mi to przez tydzień miałam jeden wielki siniak i sobie odpuściłam to miejsce Ale generalnie super sprawa. Polecam
|
|
|
#1061 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no niestety, tych włosów się nie uratuje, bo ich struktura została zniszczona chemicznie, można je "oblepić", ale będą się i tak łamały. Z bólem serca, ale ja bym ścięła na łyso i nosiła perukę
Edytowane przez 1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 Czas edycji: 2013-04-20 o 10:47 |
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umówię się do mojej kosmetyczki, na razie na pachy. Jeszcze mi powiedz czy trzeba mieć włoski określonej długości czy nie? A plastrów teraz jakich używasz? I na jak długo masz efekt? ![]() [1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4040044 5]O ja pierdyle no niestety, tych włosów się nie uratuje, bo ich struktura została zniszczona chemicznie, można je "oblepić", ale będą się w tak łamały. Z bólem serca, ale ja bym ścięła na łyso i nosiła perukę [/QUOTE]Ja bym jej poleciła Choco Coco. Nawet nie wiem czy nie napiszę zaraz na jej blogu... |
|
|
|
|
#1063 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mówię, że teraz, ale za jakiś miesiąc mogłaby spróbować. Jasne, że jest porządne popalenie, ale gorzej to już chyba nie będzie. A dziewczyny z sianem na głowie stosowały Choco i bardzo im pomogło. Jak już trochę wzmocni włosy, to myślę, że to byłby dobry pomysł...
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Sama już nie wiem... Tak mi jej szkoda
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wtedy już plaster przykleisz i wyrwiesz sobie sama Jak ten plaster na pół przecinam bo wtedy rozmiarem bardziej pasuje. Pół zużywam, a odcięte pół chowam do pudełka Mnie zajmuje ok 3 miesięcy żeby odrosło ich tak dużo jak na początku. Dodam, że w międzyczasie jak jest mało ich to np. bikini traktuję maszynką bo wtedy mi włoski nie wrastają i mniej więcej raz na 2- 3 mies idę do kosmetyczki. Z pachami ciągle wyrywam, i tylko raz na jakiś czas maszynką.A co to takiego to Choco Coco?
|
|
|
#1066 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Zadomowienie
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4040081 2]ja bym się załamała, także mi jej szkoda. Mam nadzieję, że znajdzie sposób na uratowanie włosków. Mogła by spróbować rytuałów Kerastese do baaardzo zniszczonych włosów przez zabiegi chemiczne. Drogie, ale może pomoże.[/QUOTE]
Mnie kiedyś fryzjerka popaliła tak strasznie ale to strasznie włosy lokówką i chodziłam później właśnie na te rytułały i pomogło ale kilkanaście cm włosów ściąć musiałam, jeśli nie lepiej Ja miałam tak po tej lokówce, że gdzie nie złapałam włosa to mi się urywał i zostawała mi kępka w dłoni. Masakra! Te rytułały były zbawieniem! Do tego szampony i ożdywki + ampułki w domu z tej linii cementowej Kerastase. Ta dziewczyna ma krótkie więc wg mnie mniej szkoda, ja miałam piękne i długie a przed ramiona ściąć musiałam a i tak nie wycięłam wszystkiego popalonego i chodziłam co równe 3 tyg ścinać po cm- półtora. Współczuję jej. Wiem co to znaczy mieć porządnie popalone włosy
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Choco to keratynowe prostowanie włosów. Wiele dziewczyn z rozjaśnionymi, sianowatymi włosami sobie chwali. Ale doszłam do wniosku, że Respiro ma rację, że te włosy są zbyt spalone na coś takiego. Jednak jest różnica między włosami bardzo zniszczonymi rozjaśnianiem a włosami spalonymi. Współczuję, to jak ona Ci te włosy kręciła, że aż tak je spaliła ?
|
|
|
|
#1069 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
słyszałam, że artego z cementem, zwłaszcza fluid jest bardzo dobry
|
||
|
|
|
#1070 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
O rety... współczuję jej ogromnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dokładnie tak samo mam, jak Ty, nic nie jest gładkie przez 24 h na przykład ![]()
|
|
|
#1071 |
|
Konto usunięte
|
no dobra, 2/4 zadania naukowe na dziś zrealizowałam
Teraz muszę zrobić notatki z biologii, analizy i potem się ich nauczyć ![]() Vinnga przyszła już przesyłka? Ja już pędzle mam od 3 dni
Edytowane przez 1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 Czas edycji: 2013-04-20 o 12:38 |
|
|
|
#1072 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Oczywiście kosmetyczka nagada się za każdym razem co nie miara, że się tak nie robi, że po co wzmacniam cebulkę znowu bla bla bla. Ale ja jej nie słucham. Jak robiłam jak kazała i tylko i wyłącznie woskowałam wrastały mi okropnie bo były za słabe żeby się przez skórę przebić. Stwierdziłam, że będę robić po swojemu i nic a nic nie wrasta mi już od tamtej pory Jak golisz maszynką, to one mają czas żeby cebulka się wzmocniła, włos się grubszy robi a poza tym goląc też golisz skórę i ten martwy naskórek Poza tym wierz mi że jest różnica jak używasz tylko maszynki a jak po wosku, jakieś pojedyncze cienkie i delikatne włoski. Skóra przez ten czas jest ciągle miekka, aksamitna, nie ma podrażnień. Jak włosków robi się znowu dużo wtedy znowu wosk i tak ciągle Super sprawa
Edytowane przez Kanula Czas edycji: 2013-04-20 o 12:55 |
||
|
|
|
#1073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i powiedz mi po stosowaniu depilatora nogi są gładkie? kurde chyba sobie kupie na początku maja
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4040211 8]no dobra, 2/4 zadania naukowe na dziś zrealizowałam
Teraz muszę zrobić notatki z biologii, analizy i potem się ich nauczyć ![]() Vinnga przyszła już przesyłka? Ja już pędzle mam od 3 dni [/QUOTE]Już w poniedziałek była Ale dopiero wczoraj przyjechałam do domu i wypróbowałam ![]() Cytat:
Dobrze, że przynajmniej ten inny fryzjer Ci pomógł Kurczę, bikini też bym zrobiła, ale jakoś mi tak głupio się rozebrać przed kosmetyczką Wiem, że to jej praca i w ogóle, ale mam jakieś opory
|
|
|
|
|
#1077 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Serio. Nic się z nim nie dzieje. Mam philipsa Są gładkie, ale nie jak po wosku dlatego ja robię tak: depilator, zmywam potem wszystko oliwką i golę od razu z tą oliwką maszynką Nogi są wtedy super aksamitne ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Oni dają takie majteczki jednorazowe no ale one przebijają i odstają więc poświęciłam 2 pary stringów i w nich sobie siedzę cały zabieg i tylko odchylam to z jednej to z drugiej strony tak żeby zasłonić najważniejsze. A robię zawsze brazylijskie, i wszędzie w ten sposób da się dotrzeć, a ja skrępowana nie jestem
|
|
|
#1078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poczytam na kwc i może coś wybiorę ![]() Dzis pierwszy raz w życiu po umyciu nie rozczesałam włosów grzebieniem tylko delikatnie przeczesałam palcami, wklepałam żel i chwile pougniatałam na fale i powiem Wam, że fajnie lekko kręcona włosy mi wyszły
|
|
#1079 |
|
Zadomowienie
|
Spadam się uczyć!
Wpadnę wieczorkiem Nie spamujcie za bardzo
|
|
#1080 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

, ja też wykonałam swój plan na wczoraj, dzisiaj będzie trochę intensywniej bo czas ucieka
Ale wieczorem zrobię pupę i brzuch z Mel B 
To jest II część pewnego przedmiotu i dopiero dzisiaj nam babka podała wykaz, bo od dziś mamy zajęcia, tak że spoko....

tak głośno ,że nie słyszę swoich myśli 

o kurde.....

Ja już pędzle mam od 3 dni
Wiem, że to jej praca i w ogóle, ale mam jakieś opory