|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Co do włosów, to mi ostatnio bardzo wypadają nie wiem czemu.
|
|
|
|
|
#1952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
po ostatnim myciu jeszcze gorsze a szampon ten sam, odzywka tez i nie susze suszarka....Ja coś nie moge sie wybrać do Rossa po farbe a tez przydałoby sie coś zrobić z tymi klakami
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
zajechałam dziś do sklepu, gdzie kupuję "materiały" do pracy i obok jest lumpek... kupiłam słonia mieciutkiego za 9 zeta ubranka takie sobie i na dodatek powieszone wysoko, zwróciłam uwagę, że to nie jest miejsce dla kobiet w ciąży Samantha, ja kremuję tylko brzuch palmersem masłem i kiedys balsamem. Teraz tylko masło zostanie bo jednak brzuch kupy się trzyma Surka trzymam kciuki, Mela trzymam kciuki. Elaine, coś mnie się ubzdurało, żeś młodsza ciążowo ode mnie a tu jużu Ciebie 30 tydzień Oliath, "fajny" poranek z pawiem ![]() a moja kocurzyca się na mnie obraziła bo nie pozwoliłam jej leżeć na mojej klacie... nie dałabym rady utrzymać ponad 4 kg, duszno mi się zaczęło robić Dotkaaa, czytałam Greya i dla mnie to taki harlequin z duża dawką erotyki... Można poczytać 1 lub 2 razy opis mocnego ciupciania, ale jeżeli słownictwo i to ciupcianie jest prawie na każdej stronie to robi się to nudne i.... jakieś niesmaczne. Przynajmniej dla mnie a zaznaczam, że cnotką-niewydymką nie jestem ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- coś miałam jeszcze napisać i .... nie pamiętam co ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- aaa już wiem, Rockyyy, też nie chcę żeby mi ktoś wisiał nad głową jak będę karmić. Na szczęście u mnie raczej nie powinno być pielgrzymek cioć, wujków itd itp. Ewentualnie siostra pewnie wpadnie czasem, może siostrzenica (choć wątpię, bo ona za dziećmi nie przepada ), pewnie Teściowa będzie chciała podjechać, no i na miejscu mam Mamę, ale to dobrze.Zapowiedziałam, że pierwsze 2 tyg to żadnych odwiedzin, to nasz czas na rozkręcenie się z dzieckiem, dojście do siebie a nie że będę myśleć, że trzeba się ogarnąc bo ktoś ma wpaść (mam na myśli np., Tż rodzeństwo - oni też dali taki zakaz odwiedzin więc myślę, że uszanują). |
|
|
|
#1954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A u mnie dziś fryty i paluszki rybne... W temacie jedzenia pochlonelam z TZ na spole czekoladę Rittersport
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Przejrzalam ciuszynki
az sie zmeczylam.Z tych darowanych przez kolezanke odlozylam chlopczykowe i unisexy, bo mam dosc dla dziewczynki tznn skusilam sie na jakies blade blekity niektore, ale zakladam, ze jeszcze raz bede to przebierac chyba ![]() Z lepszych darowanych chlopczykowych bede wystawiac aukcje jakby co tylko przepiore w Dzidziusiu zeby nie bylo .Z niektorych dziewuszkowych, glownie od 74 cm w gore - druga aukcja (nie, ze brzydkie, tylko takie w "nie moim" stylu )Czesc odkladam zupelnie, bo albo mocno sfatygowane, albo zszarzale, albo maja glupie aplikacje w bolesnych dla oczat Oliath kolorach ![]() Tego, co zostaje na pierwsze 3 miesiace, w porywach do 6, jest CALY PRZEWIJAK - NA 3 "PIETRACH" - jak mowilam, zakladam kolejna selekcje jak odpoczne . W sypialni wiekszy burdel jest niz byl, ciekawe. Mialam plan uzyskac wiecej przestrzeni i kurza doopa nie powiodlo sie
|
#1956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Malinka co u Ciebie??? pisz boś dawno nie dawała znać, a wdzę, że ,,wisisz" na pasku .
Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-04-20 o 13:05 |
|
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam, poczytałam i zmykam. Jedziemy do teściów, bo TŻ się z bratem ugadał. Będę jutro wieczorkiem
|
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
no! włosy już wymodelowane..kolor nawet niezły wyszedł..nadal dość jasny, tylko połysk bardziej miedziany
make-up zrobiony.. Teraz trzebaby się ubrać i coś do obiadu kupić.. nie mam tylko pomysłu..
|
|
|
|
#1959 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez uciekam, moze w końcu zrobię dziś co pozytecznego
![]() Mam w planach posprzątać porządnie mieszkanie, zrobić juz ostatnie pranie (w końcu będzie kosz pusty ), obiadek, planuje upiec murzynka ( pierwszy raz ) i poczytać moja nowa książkę "zakamarki marki"Anulka ja zaraz zeswiruje przez ciebie, ciagle myśle o tym schabowym
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
zaliczyłam oczywiście na 5, jedno pytanie strzelałam i dobrze ustrzeliłam ![]() u mnie rano było brzydko, a teraz zaczyna się rozpogadzać po zajęciach skoczyłam do lumpka obadać co jest i za ile, widziałam przecudne szlafroczki na takie chodzące już dziecko, potem byłam w lidlu-chciałam adidasy kupić, ale jak zmierzyłam to mi się nie podobały, ostatecznie udało mi się kupić w deichmannie potem przeszłam się do sklepów dziecięcych i obadałam jakieś wózki i doszły mi 3 modele do analizy, zaraz będę je przeglądać wagowo itp na koniec zaszłam do biedronki i kupiłam roladę lodową waniliowo-toffi (co się na rożki rozdrabniać, jak szaleć to po całości) ![]() w warzywniaku kupiłam ogórasa i zrobię małosolne z przepisu co któraś z pań wrzucała-jak go znajdę ![]() koniec orędzia-zabieram sie za nadrabianie |
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obrałam już ziemniaczki, kotleciki też są przygotowane, surówka z kiszonej kapustki z jabłuszkiem i szczypiorkiem też czeka na porę obiadową. Na górze u siebie starłam kurze, odkurzyłam. Zaraz zabieram się za mycie podłóg, a po obiedzie odkurzanie i mycie podłóg u rodziców na dole. Mama dziś pracuje do 20:00, tato walczy w ogrodzie i sadzi malinki cytuje- Dla moich wnuków na sok. - więc zajmę się i dołem.Jestem choć w części pracowita jak Oliath? ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- No i mnie mąż osłabił Wszedł właśnie do sypialni, gdzie ja na kolanach walczę z podłogą i mówi:D: Kochanie, nie rób tego. Ja zaraz drzwi będę zdejmował, podcinał je i kładł panele w salonie (znajduje się zaraz za sypialnią). A: ![]() Moje odkurzanie poszło na marne, wycieranie kurzy z resztą też. Będę musiała zrobić to raz jeszcze. Dobrze, że mycie podłóg ledwo zaczęłam. A taka byłam z siebie dumna.
|
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuce sobie w podpis, nie ma to jak kryptoreklama
to bedzie spora aukcja albo dwie mniejsze nawet ![]() Po kolejnej selekcji zostaly DWA PIETRA przewijaczka pelne ciuszkow - no ale jeszcze czesc mam w koszu do prania i czesc jeszcze nie dotarla do mnie z All ![]() Ok, czas wywiesic zimowe kurtki na strych i zdjac to, co wyschlo w miedzyczasie
|
#1963 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jesteś, jesteś![]() Ja tylko wstawiłam pranie , teraz idę pościerać kurze i umyć łazienkę a Tż jak wróci ze szkoły odkurzy i pomyje podłogi. Wieczór raczej spędzamy w domku, chyba że sie znajomi odezwą.
|
|||
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Wyrzuc meza na ogrod z tym cieciem, a przed cieciem do marketu po folie malarska i niech te umyte polki i szafki pozaslania
|
|
#1965 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ujawnienie![]() Cytat:
nie wiem czy nie za późno, ale trzymam ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40400040]Hej! Ja Was witam w 28 tygodniu (27t0d, więc chyba 28...). Z tej okazji moje dziecko zrobiło się leniwe i mnie stresuje No ale 10 ruchów było, to mogę ruszać z dniem... [/QUOTE]![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
książkę czyta się super, jak dla mnie mimo erotyki to też jest książka psychologiczna, można w niektórych momentach się z nią utożsamić siostra jak wczoraj skończyła czytać Iczęść dzwoni do mnie i mówi, że ma doła-wystraszyłam się jak nie wiem co bo myślalam, że coś się poważnego stało, a ona się tak wzruszyła na koniec książki i jej życie przeleciało przed oczami przyznam się, że kończąc I część wyłam |
||||
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Nie macie co robić w sobotę, że muszę przez Was nadrabiać?
)Zaczipowaliśmy psa, ostatnim rzutem na taśmę Bo było 50 czipów a my byliśmy 47 ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Rzuciło mi się w oczy, że dziś się dużo nowych tygodni zaczyna ![]() Więc gratulacje i dla każdej z osobna )
|
#1967 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)kilka tygodni temu 30tka wskoczyła na kark, a teraz 30 tydzień... i coraz bardziej czuję że muszę się wziąć do przygotowań bardziej intensywnych.. Cytat:
U nas troszkę ortopedycznych problemów - tzn ja się już swojego pozbyłam, tylko teraz maż ma skręcony staw skokowy:P haha.. ale da radę, nie ma nudy Cytat:
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane
A ja mam już umytą łazienkę, sypialnię posprzątaną, fryteczki się smażą Jak tż wróci to podkurza
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, ja mam sobotę koncertową, tż od 4 godzin piłuje nowe kawałki
![]() jeszcze godzinę muszę wytrzymac i jedzie na próbę ![]() a póżniej jedziemy do rodzinki tż (czyli do teściowej, brata, dziadków...)
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
a co do pomocy rodziców/teściów, to my raczej nie potrzebujemy, ale mimo wszystko jak dostajemy to dziękujemy
teściowa zawsze zaopatrza nas żywieniowo, jak do niej idziemy i coś robi to zawsze na wynos dostajemy np. kotlety, naleśniki, bułkę drożdżówkę moja mama za to jakieś produkty z ogródka i robi mi buraczki na zimę ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- brawa dla tż'ta |
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zasnęłam nad lapkiem
i jestem średnio przytomna... |
|
|
|
#1972 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Laseczki Piłeczki
![]() No i zakupiliśmy furę dla Antonia Wózek fajny zwinny lekki i w naprawdę dobrym stanie do tego na gwarancji. Koleś dorzucił jeszcze sporo akcesoriów więc jest ok. Wózek jest i niech się dzieje co chce. Myślę, że to była dobra okazja i szkoda było ją przepuścić. Teraz zmykam się szykować na ślub koleżanki a potem grill u teściów. Już mi ślinka leci na myśl o kiełbasce z grilla ![]() Oliath muszę koniecznie zobaczyć te Twoje aukcje. Poluję teraz na jakieś ciekawe pajacyki bo mam tylko 1
Edytowane przez Ghia Czas edycji: 2013-04-20 o 14:56 |
|
|
|
#1973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Wróciłam z Lidla..miałam pójść po kilka podstawowych rzeczy do obiadu (frytki, bułki do hot dogów, parówki, warzywka do tego), no i wyszłam z dwiema siatami No nic, ale mam lody na deser: dla mnie waniliowie w polewie czek. z migdałami, a dla męża truskawkowe w białej czekoladzie z chrupkami ryżowymi No i wreszcie słoneczko zaczęło się przebijać |
||
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakup ja dziś w swojej hurtowni oglądałam tutek tambero i jest ekstra, trochę drogi (1650zł za 3w1) |
|
|
|
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
hej, czy kupowałyscie już butelki dla dzieci?
Ja narazie się rozgladam i na allegro znalazłam taki zestaw http://allegro.pl/zestaw-startowy-av...159543975.html nie wiem czy się opłaca bo nie rozgladałam się za cenami butelek-i nie wiem m czasem czy te 4 to nie za dużo mam zamiar piersią karmić póżniej jakby co mleko i herbatke , więc nie wiem czy 4 to nie za dużo
|
#1976 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dla TżtaCytat:
za kupno fury dla AntkaCytat:
był Tżta bo wczoraj nie zjadł ale jego strata. Adasiowi też smakuje bo wiertoli się milutko po nim w brzuszku tego truskawkowego też muszę następnym razem spróbować![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Z tego co pisały dziewczyny, na początek kupie jedną butelkę 150 ml i jedną 260 ml. Nie wiadomo jak będzie z karmieniem, więc te w razie W, a jak się okaże, że nie będę mogła z jakiś powodów kp to zamówię więcej |
|||
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za zakup. Cytat:
Poodpoczywam chwilkę z wami i wracam do pracy żeby wyrobić się do 18:00 bo o tej właśnie porze moja ZAKSA K-Koźle będzie grała swój ostatni mecz w sezonie o tytuł Mistrza Polski. Jestem wielką fanką siatkówki i mojej ZAKSY chyba od urodzenia
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

nie wiem czemu.

w ogóle ostatnio włosy jakieś suche..nie wiem czy zła pielęgnacja czy co.. ale irytują mnie

az sie zmeczylam.
tznn skusilam sie na jakies blade blekity niektore, ale zakladam, ze jeszcze raz bede to przebierac chyba 

za ujawnienie
No ale 10 ruchów było, to mogę ruszać z dniem... [/QUOTE]

był Tżta bo wczoraj nie zjadł ale jego strata. Adasiowi też smakuje bo wiertoli się milutko po nim w brzuszku