|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
jak najbardziej chcieliśmy kupić ale okazało sie ze dostaniemy w prezencie od mojej siostry
Cytat:
ale ta twoja córa ma wyprawkę na pare lat do przodu tyle torebek to tylko w sklepie widziałam ![]() Cytat:
Veronic i Katate kciuki zaciśnięte , oby poszło szybko i sprawnie no i w miarę bezboleśnie oglądałam pogode koniec przysżłego tygodnia to prawdziwe lato 26 stopni szybko musze zaopatrzyc sie w portki Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2013-04-20 o 19:34 |
||
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
|
|
#2253 | |
|
Wtajemniczenie
|
lepiej nie ryzykować
Cytat:
bo nie mieli lateksu, w końcu zamówiłam w neciezresztą nie wiem czy ja wygladam na taką naiwną, bo jak pytałam o wózek który chciałam to sprzedawca mi inny polecał, ten który miał akurat w sklepie (pomimo że mógł zamówić mi ten który chciałam)- a byłam w 5 sklepach |
|
|
|
|
#2254 |
|
siedzę i myślę
|
Veronic i Katate
Byliśmy z mężem na budowie - wreszcie coś widać, że coś się dzieje Mąż robił zdjęcia do banku, a ja wpychałam się w kadr i udawałam Boba Budowniczego
|
#2255 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pewno będa dzisiaj dwa maluszki przyszedł wekend to sie dziewczyny wzięły za rodzenie![]() kurcze dla mnie to wszystko takie odległe się jeszcze wydaje...wydaje mi sie że mam jeszcze tyyyyyyyyyyyyyle czasu |
||
|
|
|
#2256 |
|
Zadomowienie
|
też bym chciałam zacząć rodzić w piątek wieczorem zeby przez weekend tz był ze mną bo na urlop nie bardzo co moze liczyć
|
|
|
|
#2257 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokój Jurka pomalowany!!!
|
#2258 | ||||||
|
Zadomowienie
|
kurczę, nie wpadłabym na to, że nie można
![]() Cytat:
a na pewno każdy monitor oddechu działa pod tym z lateksu? i czy wiecie czy działa też przy gryka- kokos? O monitor zapytam od razu, bo pewnie w tygodniu będę zamawiać, znacie jakiś inny polecany oprócz angel care? Cytat:
Cytat:
może to i lepiej, że wszystko zamawiam w necie, bo jestem podatna na sugestie, niekoniecznie sprzedawców, ale mogłoby się zdarzyć, że wyszłabym nie z tym co chciałam. a tej alergii się obawiasz na co? kokos, czy gryke? mi się właśnie z uczuleniami kojarzy lateks ![]() a masz go w domu? jaki jest w dotyku? obawiam się, że będzie szorstki i twardy, jak takie coś, co dostałam z używanym łóżeczkiem, a nie wiem z czego jest :/ Cytat:
a co Cię przekonało do niego zamiast powszechnie polecanego z gryką? Cytat:
![]() no i mój brat w Londynie, ale nie pytał czy czegoś potrzebujemy niestety chichi Cytat:
bo masz ![]() ja dopiero zaczynam dziś z wyprawką
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-04-20 o 19:54 |
||||||
|
|
|
#2259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tu nie chodzi o to że materac uczula, bo każdy z nich jest w pokrowcu, tylko o to że w gryce i kokosie ze względu na naturalny materiał moze sie zmierać kurz i zarodniki grzybów zwłaszcza jak sie zmoczy, natomiast w lateksie nic się nie gromadzi, ale to jest takie widzimisię, bo większość ludzi kupuje gryke kokos. Z tego samego powodu nie zakładałam wykładziny u Nikosia w pokoju, u mnie w domu stasznie sie kurzy |
|
|
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
happy blue kupowałam go u siebie w kielcach w sklepie z art dziecięcymi sprzedawczyni mi go poleciła i jak dotykałam inne to ten wydawał mi sie najwygodniejszy jesli chodzi o twardośc to w sam raz a miałąm do wyboru kokos -lateks lub kokos- lateks- gryka i ten drugi to był za twardy dlatego wziełam lateks kokos ( pianka to znaczy ta pianka lateksowa czyli lateks troche mało konkretnie napisałm w poprzednim poście dlatego moze mnie nei zrozumiaąłś z tą pianką
)
Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2013-04-20 o 20:03 |
|
|
|
#2261 |
|
Wtajemniczenie
|
chociaż jedna uważa tak jak ja
![]() niektóre dziewczyny mają juz wszystko i dlatego mi się tak wydawało że w tyle jestem ale jeszcze cały maj tak że luz
|
|
|
|
#2262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaa o to chodzi to co, kupować lateks, dopłacać 170 zł czy nie, kuuuurde a mój mąż to ma w nosie, nic nie doradzi
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kokosie niestety tylko z teorii...
|
|
#2264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
luz luz
|
|
#2265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jestem poprostu bardzo uparta i jak sobie coś ubzduram to muszę to mieć
Edytowane przez barwineczek Czas edycji: 2013-04-20 o 20:23 |
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś oglądałam program o materacach i lateks jest najlepszy
|
|
|
#2267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a czy działa pod latexowym nie mam pojęcia wiem że pod tą pianką nie o latexowym nie słyszałam przeciwskazań ale lepiej sie dopytać gdzie albo doczytać.
|
|
|
|
|
#2268 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pamiętam właśnie ten Twój argument znalazłam jeszcze coś takiego http://allegro.pl/materac-hevea-duo-...187895935.html Dwustronny materacyk DUO ACTIVIA to połączenie specjalnych pianek wysoko elastycznych o różnych twardościach. Właściwie dobrane warstwy aktywnie wspomagają właściwy rozwój małego dziecka. Warstwa Twarda (wczesny okres niemowlęcy do ukończenia 6-go miesiąca życia) aktywnie wspomaga właściwy rozwój niemowlaka od pierwszych chwil życia oraz Średnio-twarda ( powyżej 6-go miesiąca ) wysoko elastyczna umożliwia właściwe ułożenie ciała podczas snu, dziecka o coraz większej wadze i wzroście.
|
|
#2270 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie juz do teraz urodziłaś, ale doczytam, zbuduję napięcie
|
|
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() ![]() Ale dziś owocny dzień w remonty i porody
|
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
no to już
|
#2273 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o książki to dobrze to rozumiem, mam metraż taki jak ty prawie przed przeprowadzką (40m) i jak się wzięliśmy za remont dwóch pokoji to najpierw wszystkie nasze ksiażki (2 wielkie walichy samolotowe) zostały wywiezione do rodziców, zostały tylko najpotrzebniejsze. Na wiekszy mertraż przyjdzie nam jeszcze poczekać, dopiero kupiliśmy działke, ale kiedy zaczniemy mam nadzieję, ze do tego czasu jakoś damy radę w tej naszej ciasnocie, ale nie ukrywam, trochę mi tu brakuje prywatności i samotności, chyba za długo mieszkałam sama![]() A co to za operacja, dołączyłąm niedawno i nie mam pojecia
|
|
|
|
|
#2275 |
|
Wtajemniczenie
|
patrzę na bazę do fotelika, strasznie drogie to cholerstwo jak na kawałek plastiku, kosztuje tyle co sam fotelik
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2277 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam, papa
|
#2278 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla synka. Nic dziwnego że zdrowo rośnie, skoro mamusia mu tak ładnie wzystko dostarczaJ ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mój tato zawsze się dziwi, ze na 8.00 budzik nastawiam, bo przecież do tej godziny to się sama obudzić powinnam. A ja tak mam i lubię pospać sobie z rana
|
|||
|
|
|
#2279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Joanny, to zdecydowanie wolę Asię, ale podoba mi się w tym imieniu to, że daje wiele możliwości zdrobnień ![]() Cytat:
Skoro rodzącym każą wchodzić do wanny, żeby sprawdzić czy skurcze to nie przepowiadacze to raczej można
|
||
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
robię spis spraw, które TŻ będzie załatwiał zaraz po porodzie - wszystkie formalności..
i wytłumaczcie mi prosze bo nie ogarniam jak to jest z rejestracją w USC ![]() w linku z naszej 1 strony gdzie i co załatwić jest, że dok. potrzebne dowody, odpis aktu małzeństwa, podanie... Natomiast na innej stronie znalazłam takie info "Podstawą sporządzenia aktu urodzenia jest pisemne zgłoszenie urodzenia dziecka wystawiane przez lekarza, położną lub zakład opieki zdrowotnej. Najczęściej będzie to zaświadczenie ze szpitala o narodzinach dziecka. Takie zgłoszenie powinno zawierać datę i miejsce urodzenia dziecka. Bez tego dokumentu nie można dokonać zgłoszenia w USC." to jak to w końcu jest
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

fajnie tak gotowac razem z mama
przypomnialy mi sie stare dobre czasy hehe. tz niedawno wrocil ze szkoly, wiec czas szybko minal. 

07.07.2012 
bo nie mieli lateksu, w końcu zamówiłam w necie

no to już

:mdlej e: