Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-20, 19:31   #2251
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
kupujecie karuzele do łóżeczka?
jak najbardziej chcieliśmy kupić ale okazało sie ze dostaniemy w prezencie od mojej siostry

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
i po obiadku fajnie tak gotowac razem z mama przypomnialy mi sie stare dobre czasy hehe. tz niedawno wrocil ze szkoly, wiec czas szybko minal.
pol dnia spedzilam segregujac ciuszki...dostalam jakis czas temu od znajomej ubranka (wieksze, tak od roku do nawet 4 lat!) i do teraz nie moge wyjsc z podziwu. mamooo ile tego jest. i same takie nietypowe cuda - mnostwo sukienek, plaszczykow, poncho, torebek. az chcialabym zrobic Wam fotki, ale tego jest tyle, ze nie ogarniam zapakowalam do 3 wielkich podroznych walizek i beda czekac na skonczony roczek...i przedszkole
zrobilam na szybko fotki torebek ja chyba tylu nie mam
trudno! mloda bedzie chodzila po drzewach w sukienkach i z lwem albo koniem pod pacha

ale ta twoja córa ma wyprawkę na pare lat do przodu tyle torebek to tylko w sklepie widziałam

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
materac gryka- kokos czy lateks?

chciałabym zamówić dzisiaj, ale za cholerę nie mogę podjąć decyzji :/
my mamy kokos pianka i fajny jest nie za twardy nie za miękki zreszta wymacałam sobie też i inne tak gdzie jest kokos i gryka jak dla mnie za bardzo twarde fajne są też z tej pianki termoelstycznej ale stwierdziliśmy ze taki leprzy kupimy po dwóch latach jak bedziemy zmieniać łóżeczko dla małego

Veronic i Katate kciuki zaciśnięte , oby poszło szybko i sprawnie no i w miarę bezboleśnie

oglądałam pogode koniec przysżłego tygodnia to prawdziwe lato 26 stopni szybko musze zaopatrzyc sie w portki

Edytowane przez becik_4
Czas edycji: 2013-04-20 o 19:34
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:33   #2252
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:

Ja jestem przekonana do gryka- kokos. Położne nam to też polecaly

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:34   #2253
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
moge leżeć w wannie jak nie mam już czopa ?

chyba nie bardzo,nie? :<
lepiej nie ryzykować

Cytat:

ja mam lateks, boję się, że dziecko moze mieć alergię bo podobno mąż jak był dzieckiem to był alergikiem. Ale jak chodziłem po sklepach w poszukiwaniach to wszyscy chcieli mi wcisnąć grykę-kokos bo nie mieli lateksu, w końcu zamówiłam w necie

zresztą nie wiem czy ja wygladam na taką naiwną, bo jak pytałam o wózek który chciałam to sprzedawca mi inny polecał, ten który miał akurat w sklepie (pomimo że mógł zamówić mi ten który chciałam)- a byłam w 5 sklepach
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:38   #2254
karolina2121
siedzę i myślę

Veronic i Katate

Byliśmy z mężem na budowie - wreszcie coś widać, że coś się dzieje Mąż robił zdjęcia do banku, a ja wpychałam się w kadr i udawałam Boba Budowniczego
Stary 2013-04-20, 19:40   #2255
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj to juz nie falstart.
Jestem na porodowce.
Rozwarcie 6cm skurcze da sie wytrzymac na razie. Mowia ze do wieczora urodze.
Veronic kciuki trzymam.
łał ale fajnie trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
O 15.30 dostalam smsa od Veronic, ale dopiero mam jak przekazac.
"Hey! Jestem na porodowce, rozwarcie na 5cm, wolno postepuje, skurcze coraz mocniejsze. Ale mam nadzieje, ze to juz niedlugo. Buzka"
oby poszło w miare szybko i bezbolesnie

pewno będa dzisiaj dwa maluszki przyszedł wekend to sie dziewczyny wzięły za rodzenie

kurcze dla mnie to wszystko takie odległe się jeszcze wydaje...wydaje mi sie że mam jeszcze tyyyyyyyyyyyyyle czasu
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:45   #2256
becik_4
Zadomowienie

też bym chciałam zacząć rodzić w piątek wieczorem zeby przez weekend tz był ze mną bo na urlop nie bardzo co moze liczyć
Stary 2013-04-20, 19:47   #2257
vvgh
Wtajemniczenie

Pokój Jurka pomalowany!!!
Stary 2013-04-20, 19:49   #2258
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

kurczę, nie wpadłabym na to, że nie można

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
my kupimy najprawdopodobniej latex-kokos
w sklepie doweidzieliśmy sie że najlepszy oczywiście zaraz po piance termoelastycznej ale z kolei przy tym z pianki nie działa minotor oddechu wiec u nas odpada.

a na pewno każdy monitor oddechu działa pod tym z lateksu? i czy wiecie czy działa też przy gryka- kokos?
O monitor zapytam od razu, bo pewnie w tygodniu będę zamawiać, znacie jakiś inny polecany oprócz angel care?

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
kupiona z misiami z fisher price

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

lateks ew. lateks z czymś my mamy lateks z kokosem
a ten lateks nie uczula? dużo dorosłych jest uczulonych na lateks.

Cytat:
lepiej nie ryzykować

ja mam lateks, boję się, że dziecko moze mieć alergię bo podobno mąż jak był dzieckiem to był alergikiem. Ale jak chodziłem po sklepach w poszukiwaniach to wszyscy chcieli mi wcisnąć grykę-kokos bo nie mieli lateksu, w końcu zamówiłam w necie

zresztą nie wiem czy ja wygladam na taką naiwną, bo jak pytałam o wózek który chciałam to sprzedawca mi inny polecał, ten który miał akurat w sklepie (pomimo że mógł zamówić mi ten który chciałam)- a byłam w 5 sklepach

może to i lepiej, że wszystko zamawiam w necie, bo jestem podatna na sugestie, niekoniecznie sprzedawców, ale mogłoby się zdarzyć, że wyszłabym nie z tym co chciałam.
a tej alergii się obawiasz na co? kokos, czy gryke? mi się właśnie z uczuleniami kojarzy lateks
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja jestem przekonana do gryka- kokos. Położne nam to też polecaly
a masz go w domu? jaki jest w dotyku? obawiam się, że będzie szorstki i twardy, jak takie coś, co dostałam z używanym łóżeczkiem, a nie wiem z czego jest :/

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
jak najbardziej chcieliśmy kupić ale okazało sie ze dostaniemy w prezencie od mojej siostry

ale ta twoja córa ma wyprawkę na pare lat do przodu tyle torebek to tylko w sklepie widziałam

my mamy kokos pianka i fajny jest nie za twardy nie za miękki zreszta wymacałam sobie też i inne tak gdzie jest kokos i gryka jak dla mnie za bardzo twarde fajne są też z tej pianki termoelstycznej ale stwierdziliśmy ze taki leprzy kupimy po dwóch latach jak bedziemy zmieniać łóżeczko dla małego

Veronic i Katate kciuki zaciśnięte , oby poszło szybko i sprawnie no i w miarę bezboleśnie

oglądałam pogode koniec przysżłego tygodnia to prawdziwe lato 26 stopni szybko musze zaopatrzyc sie w portki
kupowałaś materac przez neta? nie wiem jaki to rodzaj pianka kokos, znam tylko kokos gryka... dysponujesz linkiem ? edit: znalazłam na allegro

a co Cię przekonało do niego zamiast powszechnie polecanego z gryką?

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
ooo tak mi też się podobają ale też szkoda mi było kasy i kupiliśmy używaną fp ale taki plastik, że ech...
jest jeszcze ebay w sumie
no i mój brat w Londynie, ale nie pytał czy czegoś potrzebujemy niestety chichi

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
łał ale fajnie trzymam kciuki

oby poszło w miare szybko i bezbolesnie

pewno będa dzisiaj dwa maluszki przyszedł wekend to sie dziewczyny wzięły za rodzenie

kurcze dla mnie to wszystko takie odległe się jeszcze wydaje...wydaje mi sie że mam jeszcze tyyyyyyyyyyyyyle czasu

bo masz
ja dopiero zaczynam dziś z wyprawką

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-04-20 o 19:54
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:56   #2259
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
a na pewno każdy monitor oddechu działa pod tym z lateksu? i czy wiecie czy działa też przy gryka- kokos?
O monitor zapytam od razu, bo pewnie w tygodniu będę zamawiać, znacie jakiś inny polecany oprócz angel care?

a ten lateks nie uczula? dużo dorosłych jest uczulonych na lateks.

może to i lepiej, że wszystko zamawiam w necie, bo jestem podatna na sugestie, niekoniecznie sprzedawców, ale mogłoby się zdarzyć, że wyszłabym nie z tym co chciałam.
a tej alergii się obawiasz na co? kokos, czy gryke? mi się właśnie z uczuleniami kojarzy lateks

a masz go w domu? jaki jest w dotyku? obawiam się, że będzie szorstki i twardy, jak takie coś, co dostałam z używanym łóżeczkiem, a nie wiem z czego jest :/

kupowałaś materac przez neta? nie wiem jaki to rodzaj pianka kokos, znam tylko kokos gryka... dysponujesz linkiem ?

j
odnosnie monitora oddechu to różne opinie słyszałam, że maja czesto artefakty i dzwonią pomimo braku odchyleń od normy w oddechu dzieciątka, strasując matke i dziecko

tu nie chodzi o to że materac uczula, bo każdy z nich jest w pokrowcu, tylko o to że w gryce i kokosie ze względu na naturalny materiał moze sie zmierać kurz i zarodniki grzybów zwłaszcza jak sie zmoczy, natomiast w lateksie nic się nie gromadzi,
ale to jest takie widzimisię, bo większość ludzi kupuje gryke kokos. Z tego samego powodu nie zakładałam wykładziny u Nikosia w pokoju, u mnie w domu stasznie sie kurzy
Stary 2013-04-20, 19:59   #2260
becik_4
Zadomowienie

happy blue kupowałam go u siebie w kielcach w sklepie z art dziecięcymi sprzedawczyni mi go poleciła i jak dotykałam inne to ten wydawał mi sie najwygodniejszy jesli chodzi o twardośc to w sam raz a miałąm do wyboru kokos -lateks lub kokos- lateks- gryka i ten drugi to był za twardy dlatego wziełam lateks kokos ( pianka to znaczy ta pianka lateksowa czyli lateks troche mało konkretnie napisałm w poprzednim poście dlatego moze mnie nei zrozumiaąłś z tą pianką )

Edytowane przez becik_4
Czas edycji: 2013-04-20 o 20:03
Stary 2013-04-20, 20:02   #2261
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
bo masz
ja dopiero zaczynam dziś z wyprawką
chociaż jedna uważa tak jak ja
niektóre dziewczyny mają juz wszystko i dlatego mi się tak wydawało że w tyle jestem ale jeszcze cały maj tak że luz
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 20:02   #2262
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
odnosnie monitora oddechu to różne opinie słyszałam, że maja czesto artefakty i dzwonią pomimo braku odchyleń od normy w oddechu dzieciątka, strasując matke i dziecko

tu nie chodzi o to że materac uczula, bo każdy z nich jest w pokrowcu, tylko o to że w gryce i kokosie ze względu na naturalny materiał moze sie zmierać kurz i zarodniki grzybów zwłaszcza jak sie zmoczy, natomiast w lateksie nic się nie gromadzi,
ale to jest takie widzimisię, bo większość ludzi kupuje gryke kokos. Z tego samego powodu nie zakładałam wykładziny u Nikosia w pokoju, u mnie w domu stasznie sie kurzy

aaaa o to chodzi

to co, kupować lateks, dopłacać 170 zł czy nie, kuuuurde a mój mąż to ma w nosie, nic nie doradzi
Stary 2013-04-20, 20:13   #2263
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Kokosowego niestety nic nie mam. Z gryki mam poduszkę -tą po porodzie na której się siedzi. Testowałam i jest ok, fajnie dopasowuje się do kształtu ciała.
O kokosie niestety tylko z teorii...

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 20:14   #2264
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
chociaż jedna uważa tak jak ja
niektóre dziewczyny mają juz wszystko i dlatego mi się tak wydawało że w tyle jestem ale jeszcze cały maj tak że luz

luz luz
Stary 2013-04-20, 20:19   #2265
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
aaaa o to chodzi

to co, kupować lateks, dopłacać 170 zł czy nie, kuuuurde a mój mąż to ma w nosie, nic nie doradzi
nikt nie może Ci powiedzieć, kup ten konkretny, pewnie znajdą się plusy i minusy każdego,

ja jestem poprostu bardzo uparta i jak sobie coś ubzduram to muszę to mieć

Edytowane przez barwineczek
Czas edycji: 2013-04-20 o 20:23
Stary 2013-04-20, 20:20   #2266
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa o to chodzi

powiem Ci tak, sobie bym nie kupiłą gryki do spania tylko lateks więc czemu dzieciak ma mieć gorszy materac, my kupiliśmy z hevea za 240 zł,
kiedyś oglądałam program o materacach i lateks jest najlepszy
Stary 2013-04-20, 20:26   #2267
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
kurczę, nie wpadłabym na to, że nie można

Ja kupuje angel care innych nie szukałam bo o tym czytałam dobre opinie i w smyku go polecają a czy działa pod latexowym nie mam pojęcia wiem że pod tą pianką nie o latexowym nie słyszałam przeciwskazań ale lepiej sie dopytać gdzie albo doczytać.

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 20:26   #2268
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
powiem Ci tak, sobie bym nie kupiłą gryki do spania tylko lateks więc czemu dzieciak ma mieć gorszy materac, my kupiliśmy z hevea za 240 zł,
mam tej samej firmy
Stary 2013-04-20, 20:28   #2269
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

pamiętam właśnie ten Twój argument

znalazłam jeszcze coś takiego http://allegro.pl/materac-hevea-duo-...187895935.html

Dwustronny materacyk DUO ACTIVIA to połączenie specjalnych pianek wysoko elastycznych o różnych twardościach.
Właściwie dobrane warstwy aktywnie wspomagają właściwy rozwój małego dziecka.
Warstwa Twarda (wczesny okres niemowlęcy do ukończenia 6-go miesiąca życia) aktywnie wspomaga właściwy rozwój niemowlaka od pierwszych chwil życia oraz Średnio-twarda ( powyżej 6-go miesiąca ) wysoko elastyczna umożliwia właściwe ułożenie ciała podczas snu, dziecka o coraz większej wadze i wzroście.
Stary 2013-04-20, 20:37   #2270
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Laseczki ! Wiem , że śpicie, ale napiszę, bo potem nie będę miała jak
Spałam sobie i o 1 nagle odeszły mi wody
całe szczęście bezbarwne
wpadłam w panikę pobolewa mnie brzuch jak na okres, TŻ w stresie , ja też - nawet porządnie wysłowić się nie potrafię,
teraz się maluję , no i pojedziemy do torunia na izbę (mamy ponad 30km)
mam nadzieję, że skurcze się rozkręcą, bo na razie jest dupa...
ruchów Wojtusia nie czuję...

3majcie kciuki !!
mam nadzieję, że niedługo zobaczę mojego dzidziusia i wszystko będzie dobrze
Dopiero zaczęłam nadrabiać, a tu takie infopewnie juz do teraz urodziłaś, ale doczytam, zbuduję napięcie
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 20:38   #2271
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Veronic i Katate

Byliśmy z mężem na budowie - wreszcie coś widać, że coś się dzieje Mąż robił zdjęcia do banku, a ja wpychałam się w kadr i udawałam Boba Budowniczego

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość

Ale dziś owocny dzień w remonty i porody
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 20:47   #2272
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
to może my zaczniemy opijać a dziewczyny bardziej się rozluźnią??
no to już
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 20:47   #2273
Elusiek
BAN stały

Cytat:

położne w mojej SR polecają gryka-kokos bo nie jest ani za twardy ani za miękki dla maluszka
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 20:47   #2274
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tez się podziwiam, bo zupełnie nie mogłam sobie tego wyobraziac (z moim obecnym leniem). przeprowadzke planowaliśmy wlasciwie od początku ciąży, najpierw były plamienia, wiec lezalam plackiem. później wymioty, wiec nie myslalam o niczym innym - byle zyc następnie uznaliśmy, ze wcale nam się nie spieszy, bo skoro to zamiana z moja mama, wiec nie musimy tego robic w jakims konkretnym terminie, nie trzeba zabierać wszystkiego naraz...jakby się uprzec, to mogliśmy zabrać lozko i zapasowe majtki
chcieliśmy pomalować przed przyjściem na swiat malej, wiec fakt zwlekaliśmy i stad przeprowadzka wlasciwie miesiąc przed terminem pikanterii dodawala rejestracja firmy pod obecnym adresem, wiec tez chce tu przebywać w razie odwiedzin
rzeczy Nelci od początku zwoziliśmy tutaj, wiec mimowolnie tworzyl się jej kacik i coraz bardziej przyciagal. jeszcze niedawno nie bylam pewna tej przeprowadzki, polubiłam tamto mieszkanie, okolice, nowych sasiadow. tutaj wszyscy znaja mnie od pieluch...i jest inaczej :P ale mam superowy plac zabaw pod blokiem, dużo alejek do spacerowania, podjazd dla wozkow, zamykany korytarz z jednymi sąsiadami, no i najważniejsze metraz! mama po rozwodzie została sama w 3 pokojach, wiec wygodniej będzie jej w naszej dwupokojowej kawalerce (36-39metrow), nizsze rachunki itd.
mam tu tez sporo koleżanek z dzieciństwa, jedna ma termin tydzień przede mna i będzie miała synka wiec zapowiadają się wspólne spacerki, plotki - jak za dawnych lat. pokaze młodej gdzie mamusia wspinala się na drzewa, gdzie wpadla sankami do rzeki

sama przeprowadzka poszla mi wczoraj jakos wyjątkowo sprawnie, wrzucałam ciuchy do reklamowek toreb, tz z bratem nosili, wozili. nie braliśmy dostawczego autka, bo nie było potrzeby. 4 czy 5 kursow i gotowe dzień wcześniej przewieźli lozka (tu była od razu zamiana, wiec rozkręcanie, skrecanie), ale wczoraj poszlo ekspresowo. najgorzej będzie z moimi książkami, ale na razie niech sobie tam leza
rozpisałam się, ale najważniejsze, jeszcze niedawni marudziłam, ze nie chce się przeprowadzac, ze to tyyyyle roboty i nie mam sily, a poszlo sprawnie i bez szaleństw.
a jeśli chodzi o dalszy remont...chyba będzie mi to potrzebne skupie się na dziecku, syfie w mieszkaniu i czas do wrześniowej operacji szybko zleci. później ewakuuje się na troszkę z domu, tz z babciami zajmie się mala, później juz tylko relax
To super że wam tak sprawnie poszło, moim zdaniem w przeprowadzce najgorsze jest rozpakowywanie. Bo musisz wszystko odkurzyć, umyć, znaleźć temu nowe miejsce, chcesz mieć wiadomo ładnie, schludni, czysto i porządnie. Ale skoro dałaś radę z pakowaniem to i dasz z remontem Jeśli chodzi o książki to dobrze to rozumiem, mam metraż taki jak ty prawie przed przeprowadzką (40m) i jak się wzięliśmy za remont dwóch pokoji to najpierw wszystkie nasze ksiażki (2 wielkie walichy samolotowe) zostały wywiezione do rodziców, zostały tylko najpotrzebniejsze. Na wiekszy mertraż przyjdzie nam jeszcze poczekać, dopiero kupiliśmy działke, ale kiedy zaczniemymam nadzieję, ze do tego czasu jakoś damy radę w tej naszej ciasnocie, ale nie ukrywam, trochę mi tu brakuje prywatności i samotności, chyba za długo mieszkałam sama
A co to za operacja, dołączyłąm niedawno i nie mam pojecia
Stary 2013-04-20, 20:48   #2275
barwineczek
Wtajemniczenie

patrzę na bazę do fotelika, strasznie drogie to cholerstwo jak na kawałek plastiku, kosztuje tyle co sam fotelik
Stary 2013-04-20, 20:52   #2276
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 20:55   #2277
vvgh
Wtajemniczenie

Uciekam, papa
Stary 2013-04-20, 21:07   #2278
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

wiesz, ze nie skojarzyłam tego, ale faktycznie od 2-3 dni czuję lekkie mdłości i brak apetytu. Wogóle na opakowaniu jest napisane ze liście mają działanie oczyszczajace organizm z toksyn

dziekuję

dziekuję

A teraz szybka relacja z wizyty. Danio ma juz 3800 :mdlej e:
Doktorek zbadał mnie i twierdzi, że na razie szyjka zamknięta to mógł być czop ale raczej dużo śluzu (ale wygladał jak na zdjeciach w google- wszystko można znaleźć ) usg wszystko w porządku, ma podobno świetny dowóz jedzonka (w sensie porządne łożysko, pępowina, przepływy). Dzisiaj jedziemy zrobić ktg do niego do szpitala. Moja reakcja wczorajsza jak powyzej na emoikonach. Oczywiście ciesze się że z synkiem wszystko dobrze, ale liczyłam, że te skurcze co czułam to rozwierajaca się szyjka.
Po pierwsze dla synka. Nic dziwnego że zdrowo rośnie, skoro mamusia mu tak ładnie wzystko dostarcza
Ja te maliny aż odstawiłąm, podejmę jeszcze próbę, ale jak będę się tak źle po nich czuć to im chyba podziękuję

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
A jeszcze się dzisiaj nie chwaliłam, to się pochwalę, że dziś kończymy 31tc.

Cytat:
A i witam w 33tc

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Ja jeszcze w łóżku ale nie wyspana bo obudził mnie telefon po 6
Kto dzwoni do kogoś po 6 na tel stacjonarny...moja ciotka i nie żeby miała coś ważnego

Czytałam, że u axeli to na razie fałszywy alarm no i kolejnej mamusi odeszły wody
Że co? o której? Nie no nie lubię takich ciotek i innych
Mój tato zawsze się dziwi, ze na 8.00 budzik nastawiam, bo przecież do tej godziny to się sama obudzić powinnam. A ja tak mam i lubię pospać sobie z rana
Stary 2013-04-20, 21:08   #2279
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
a propos zmieniających się czasów, moja trzyletnia bratanica chce, żeby nazwała córkę- uwaga- ERYKA Hmhmhm no okazało się, że ma taką koleżankę w przedszkolu, którą bardzo lubi i to dlatego. Miejmy nadzieję, że nasze pociechy będą oceniane po tym jakimi są osobami, a nie jakie noszą imię.

Ash
- do czasu, aż luby nie zaczął wołać mnie po pełnym imieniu też go nie akceptowałam
Tak samo rozumowałam jako małe dziecko. Moja siostra dostała imię po mojej najlepszej koleżance z podwórka

A co do Joanny, to zdecydowanie wolę Asię, ale podoba mi się w tym imieniu to, że daje wiele możliwości zdrobnień

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja naszą już uwielbiam więc mam nadzieję, że Bartuli też się spodoba
A przyjechała już? Choć pewnie nie, znając pocztę..

Cytat:

Skoro rodzącym każą wchodzić do wanny, żeby sprawdzić czy skurcze to nie przepowiadacze to raczej można
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 21:08   #2280
potterka
Zakorzenienie

robię spis spraw, które TŻ będzie załatwiał zaraz po porodzie - wszystkie formalności..

i wytłumaczcie mi prosze bo nie ogarniam jak to jest z rejestracją w USC
w linku z naszej 1 strony gdzie i co załatwić jest, że dok. potrzebne dowody, odpis aktu małzeństwa, podanie...

Natomiast na innej stronie znalazłam takie info "Podstawą sporządzenia aktu urodzenia jest pisemne zgłoszenie urodzenia dziecka wystawiane przez lekarza, położną lub zakład opieki zdrowotnej. Najczęściej będzie to zaświadczenie ze szpitala o narodzinach dziecka. Takie zgłoszenie powinno zawierać datę i miejsce urodzenia dziecka. Bez tego dokumentu nie można dokonać zgłoszenia w USC."

to jak to w końcu jest
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości