Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-20, 18:52   #3091
Asist22
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Najbliższa rodzina już wie. Moja mama wiedziała troszkę wcześniej, kilka dni po testowaniu. Jestem w 8 tygodniu.
Stary 2013-04-20, 18:53   #3092
ania_cz79
Raczkowanie

Widzę że nie jestem osamotniona w tym że nie wiem co bym zjadła i w tym że na co popatrzę to nie jest to

Chyba zrobię na kolację naleśniki z dżemem..

Asist22 witam to tak jak ja...

Edytowane przez ania_cz79
Czas edycji: 2013-04-20 o 18:55
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 18:56   #3093
Asist22
Rozeznanie

Oj narobiłaś mi smaka na naleśniki, tylko nie chce mi się ich robić((
Stary 2013-04-20, 18:57   #3094
anulka2205
Wtajemniczenie

Witam nowe mamusie Aaby trzymam kciuki, zeby na kolejnej wizycie już wszystko było dobrze.

Ryba u mnie wizaż śmiga A co sprzedajecie w tym sklepie, gdzie pracujesz, bo pamiętam jak pisałaś, ze taka zimnica ze 2 stopnie więcej niż na dworze, tak mi utkwiło bo to jeszcze mrozy niezłe były i tak myslałam, jakbym dała radę tyle godzin w takich warunkach, a jak piszesz teraz, że sklep w CH, to tam raczej wszędzie milutko, cieplutko No chyba,że nie chcesz pisać, to nie pytam

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 18:57   #3095
ryba91
Zakorzenienie

ej, robicie tylko smaka!! ja za 3 godziny będe w domku to jak będę głodna to zjem moje knedle z truskawkami

Robimy ten kalendarz? ;>

tak tak CH z tym że mój punkt znajduje się przy drzwiach wejściowych dosłownie, które w zimie zamarzają i się nie zamykają, czyli cały czas są otwarte. A że tylko dwa punkty mają ten problem to nie naprawiają tych drzwi. A ja mam kase zaraz przy swoich drzwiach wejściowych i dlatego mam tak zimno i tylko jak mam dostawę to idę na zaplecze gdzie trochę się ogrzewam. czyli moje drzwi są równolegle z drzwiami wejściowymi w CH, które się nie zamykają w zimę i dlatego ja również mam zimno. Niby na sklepie jakieś ogrzewanie jest no ale wiadomo nie przy kasie bo tam nie ma sensu- ciepło ucieka.. :/

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-04-20 o 19:03
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:00   #3096
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Robimy ten kalendarz? ;>
Ja mogę robić tylko nie wiem gdzie :x
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:03   #3097
Authentic
Raczkowanie

Cześć, tu mama styczniowa 2013
Gratuluję Wam dziewczynki okrągłych brzuszków i życzę powodzenia
Ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety
Pewnie niektóre z Was powoli będą się rozglądały za wyprawką dla maluszka. Jeśli ktoś jest zainteresowany oto link do mojej aukcji. Ponad 60 ciuszków, nowe i używane w tym kombinezon i ubranko do chrztu. raczej dla dziewczynki. Więcej zdjęć na e-mail, bo nie mogę na allegro więcej niż 8. Pozdrawiam

http://allegro.pl/wyprawka-dla-dziew...185445423.html

Authentic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:04   #3098
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
ej, robicie tylko smaka!! ja za 3 godziny będe w domku to jak będę głodna to zjem moje knedle z truskawkami

Robimy ten kalendarz? ;>

tak tak CH z tym że mój punkt znajduje się przy drzwiach wejściowych dosłownie, które w zimie zamarzają i się nie zamykają, czyli cały czas są otwarte. A że tylko dwa punkty mają ten problem to nie naprawiają tych drzwi. A ja mam kase zaraz przy swoich drzwiach wejściowych i dlatego mam tak zimno i tylko jak mam dostawę to idę na zaplecze gdzie trochę się ogrzewam. czyli moje drzwi są równolegle z drzwiami wejściowymi w CH, które się nie zamykają w zimę i dlatego ja również mam zimno. Niby na sklepie jakieś ogrzewanie jest no ale wiadomo nie przy kasie bo tam nie ma sensu- ciepło ucieka.. :/
Rybka, wypisz wymaluj moja praca...

a kalendarzem mogę ja się zając

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:11   #3099
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ktos kiedys pytal o zdjecie mojego diabła Antosia wiec dodaje Załącznik 5215993Załącznik 5215996Załącznik 5215999
Ale świetny. Widać, że niezły z niego diabełek, choć na ostatnim zdjęciu wygląda tak grzecznie

Cytat:
A my dzis postanowilismy ze sie wyprowadzamy , zmieniamy mieszkanie na wieksze .. I nagle sie okazuje ze w umowie mamy ze mozemy sie wyprowadzic kiedy chcemy , ale czynsz bedziemy placic tak dlugo Az a) ktos sie wprowadzi b) skonczy sie umowa. No I czar prysł .. Nie Wiem jak to ogarniemy , bo umowa do 10.09 a termin na 28.09 a urodzic 2 tyg wczesniej to zadna sztuka
.
O kurcze i nie da się jakoś tego uniknąć? Swoją drogą bardzo sprytny zapis w umowie.
Cytat:
O ale fajna kicia ja za kotami nie przepadam, moze dlatego ze zawsze mialam Psa , a kota znalam tylko jednego , mojej kolezanki , byl zdziczaly gryzl I drapal . Twoj wyglada naprawde sympatycznie Ja postanowilam , ide jutro do lekarza o ile uda mi sie umowic! Mam nadzieje ze to tylko moje schizy , ale nie moge czekac do 10 maja bo zwariuje ;/
Też jestem raczej psiarą niż kociarą, ale kicia faktycznie fajna. Decyzję odnośnie wizyty w 100% popieram. Będziesz spokojniejsza.
Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
[B][COLOR="Blue"]
anulka2205 najkrócej mówiac zagladajądanie tamtędy nie jest naturalne. Ja rozmawiałam z profesorem i on mnie przekonał. Nie jestem lekarzem. Nie powtórze medycznych terminów Kochana. Zapytaj swojego Gina co o tym sądzi.
Nawiasem mowiąc przez lata udzielałam się na wielu wątkach starankowych i... większość kobiet traciło swoje dzieci 24 godziny po scanie. Ale... to moje obserwacje.
Mykam na spacerek
Zaglądanie do brzucha przez cokolwiek nie jest naturalne Czym przekonał Cie ten profesor? No coś tam przecież zrozumiałaś i potrafisz nam przekazać. Może faktycznie masz racje, a nasi polscy lekarze i przede wszystkim my, żyjemy w niewiedzy. Peggy nie chce Cie atakować, ale nie można wrzucać sobie ot tak tego typu wiadomości, nie mając na to żadnych argumentów.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
[B]
Ja dziś pojechałam na wieś do babci i chyba trochę przesadziłam z pomaganiem w ogródku, bo bolą mnie plecy w krzyżu i trochę brzuch. W sumie to liczyłam na dużo lepsza pogodę, a dziś było tak zimno :/ Tyle dobrego z tego że babcia zrobiła kopytka tylko była trochę zdziwiona ze nie chce karmelu haha bo to zawsze był mój ulubiony zestaw.

Zaczęłam się też trochę martwić o reakcję rodziny, bo wszyscy na razie wiedzą tylko o zaręczynach i mówią ze dobrze by było ze ślubem poczekać przynajmniej do końca licencjatu... no ze ślubem możemy i zaczekać ale dziecko przyjdzie na świat wcześniej.
No to pewnie zmienią zdanie odnośnie tego odkładania ślubu
Ja byłam dziś z teściami na wsi i też liczyłam na lepszą pogodę. Tak się wymarzłam, że aż boje się żeby się nie rozchorować. Ogólnie jak było słoneczko to o wiele lepiej się czułam i miałam lepszy humor. Dziś jestem jakaś rozdrażniona i strasznie senna. No nic czekam znów na słonko
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:12   #3100
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witajcie bardzo ciężko jest mi Was czytać wiedząc, że nie jestem już mamą listopadową. Mojego maleństwa nie ma już od tygodnia zemną. Chce mi się płakać... wiem, że nic to nie pomoże ale jestem taka rozbita. Nie jestem wstanie myśleć o kolejnej ciąży. Zamierzam wrócić jak najszybciej do pracy i nie myśleć o tym co się stało.
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:13   #3101
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ale masz fajnie że Ci lekarz tak wszystko tłumaczy z tym badaniem, ja już się pogubiłam, pytałam czy mam skierowanie na genetyczne, a on że to genetyczne to my tak nazywamy potocznie, ale że USG które on robi to zawsze badanie pełne w którym wszystkie parametry się sprawdza, niby mam teraz skierowanie na takie USG za dwa tygodnie ale na skierowaniu napisane " badanie ogólne".

Czyli z tego co się dowiedziałaś wynika, że USG genetyczne i jego wyniki zanosi się do laboratorium jak się idzie na pobranie krwi?
Czy dobrze rozumiem?
Muszę podrążyć sprawę bo zaczynam sie niepokoić, nie chciałabym czegoś przegapić
no więc tak: genetyczne to jest to standardowe badanie USG między 11 a 13 tygodniem, kiedy oceniane są parametry płodu pod kątem ewentualnych wad, przezierność karkowa itp. Gdy wychodzi coś nie tak, lub matka jest uparta () lekarz wypisuje specjalną ankietę i wtedy robi się badania krwi tzw. "test podwójny". Wówczas na podstawie tego USG i wyników owych badań można na 95% stwierdzić, że płód nie jest dotknięty wadą genetyczną. Gdy coś tam wyjdzie na tych badaniach wówczas można przeprowadzić amniopunkcję, która łączy się już jednak z jakąś inwazyjnością - nie wiem dokładnie na czym to polega. Mam nadzieję że w miarę jasno to napisałam

Cytat:
Ktos kiedys pytal o zdjecie mojego diabła Antosia wiec dodaje Załącznik 5215993Załącznik 5215996Załącznik 5215999
ale słodziak, czy to buldożek?

Cytat:
aaa i wklejam Wam moją Perełkę ukochaną, jak znajdę moją Whisky to tez wciepne coś
śliczna też mam kotkę - Tosię:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9394.jpg (40,1 KB, 10 załadowań)

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:16   #3102
Asist22
Rozeznanie

Bardzo mi przykro
Stary 2013-04-20, 19:28   #3103
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Wiem, że użalanie nic nie da, trzeba żyć dalej. Mój aniołek zostanie zemną w moim sercu. Nie chcę kolejnego dziecka, bo nie dam rady przejść tego drugi raz. Dziękuję wszystkim za słowa otuchy a szczególnie podziękowania składam jednej was ( ta osoba będzie wiedziała). Bardzo mi pomogłaś.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Ze wszystkimi z was się zżyłam. Dziękuję za wszystkie chwile.
Stary 2013-04-20, 19:31   #3104
Asist22
Rozeznanie

Czy zastanawiałyście się nad badaniami prenatalnymi? Lekarz u którego byłam na usg powiedział, że dobrze by było zrobić takie badanie w 12-13 tyg ciąży.
Stary 2013-04-20, 19:34   #3105
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Witajcie bardzo ciężko jest mi Was czytać wiedząc, że nie jestem już mamą listopadową. Mojego maleństwa nie ma już od tygodnia zemną. Chce mi się płakać... wiem, że nic to nie pomoże ale jestem taka rozbita. Nie jestem wstanie myśleć o kolejnej ciąży. Zamierzam wrócić jak najszybciej do pracy i nie myśleć o tym co się stało.
Bardzo Ci współczuję. Ja po stracie mojego maleństwa jeszcze czasem wchodziłam na wątek mam lipcowych i stwierdzam, że to niestety nie jest dobry pomysł. Za każdym razem były łzy i kiedy mąż się zorientował zabronił mi tu wchodzić. Dużo lepiej za to czułam się na wątkach typu: staramy się po poronieniu.
Powiem Ci, że też nie mogłam myśleć o następnej ciąży, nawet wkurzało mnie jak ktoś mówił, żeby się starać szybko to zapomnę. Przeszło i dwa miesiące później zaczęliśmy starania. Jak widać owocne. Nie zapomniałam o tamtym bólu i nawet teraz czasem sobie myślę, że już niedługo bym rodziła, ale cóż takie jest życie. Nie wszystko idzie po naszej myśli.
Szybki powrót do pracy to dobry pomysł, ale daj sobie też trochę czasu na wypłakanie.
A powiedz mi kochana co teraz? Kiedy masz się zgłosić do szpitala?
Stary 2013-04-20, 19:37   #3106
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Miało być - wstalam , ale z telefonu nie umiem edytowac co do mojego brzucha , to chyba lepiej ale nadal jakos inaczej .. Oby to byla faktycznie dzidzia , ja bardziej sie czuje jakbym kamien polknela ? Oczywiscie głupia wy czytalam juz w googlach ze twardnienie macicy moze sie tak objawiac I sie stresuje myślicie ze jakby to byl dzidzius to czulabym go ciagle w tym samym miejscu ? Rybko dbaj o siebie ! a szefa wspolczuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nawet jeśli macica się stawia, a nie ma przy tym skurczy to to nie jest nic złego. Dopiero jesli dojda do tego nieregularne skurcze to istnieje ryzyko niedotlenienia dzievka. Ale pamiętam ze na tym etapie to raczej maluch u mnie napieral.

Cytat:
...

Chcialabym już poczuć ruchy.. no ale czytałam ze w pierwszej ciąży to dopiero po 20tyg prawdopodobne.. czyli za ok 1,5 miesiąca dopiero...
teoria teorią.wczoraj specjalnie liczylam-cora odezwala się do nas tak, ze oboje poczulismy w niepelnym 17 tygodniu. A miałam swoje kilogramy. Sluchaj uwaznie ciala!

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Najbliższa rodzina już wie. Moja mama wiedziała troszkę wcześniej, kilka dni po testowaniu. Jestem w 8 tygodniu.
w 8?pisalas ze serce widziałas 8 marca, a pozytywny test tydzień wczesniej to raczej powinnas być dalej... czy cos pomylilam?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:41   #3107
Asist22
Rozeznanie

Nie, nie pomyliłaś. To chyba ja coś źle napisałam. 8 kwiecień, tak. Ciężko mi się myśli. Nie mogło być w marcu bo do 18. czekałam na okres, nie pojawił się, zrobiłam test i wyszedł negatywny. Po tygodniu zrobiłam drugi i 5 następnych i były pozytywne.

Edytowane przez Asist22
Czas edycji: 2013-04-20 o 19:49
Asist22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:50   #3108
babku
Zadomowienie

Cytat:
Nie, nie pomyliłaś. To chyba ja coś źle napisałam. 8 kwiecień, tak. Ciężko mi się myśli.
Takie ciężkie myślenie zdarza się w ciąży Tż śmieję się, że dzidzia zabiera mi chyba IQ.
Stary 2013-04-20, 19:53   #3109
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
no więc tak: genetyczne to jest to standardowe badanie USG między 11 a 13 tygodniem, kiedy oceniane są parametry płodu pod kątem ewentualnych wad, przezierność karkowa itp. Gdy wychodzi coś nie tak, lub matka jest uparta () lekarz wypisuje specjalną ankietę i wtedy robi się badania krwi tzw. "test podwójny". Wówczas na podstawie tego USG i wyników owych badań można na 95% stwierdzić, że płód nie jest dotknięty wadą genetyczną. Gdy coś tam wyjdzie na tych badaniach wówczas można przeprowadzić amniopunkcję, która łączy się już jednak z jakąś inwazyjnością - nie wiem dokładnie na czym to polega. Mam nadzieję że w miarę jasno to napisałam

śliczna też mam kotkę - Tosię:
Bardzo dziękuję , ale jeszcze chciałam dopytać (bo coś pisałaś że laboratorium nie zrobi badania bez ankiety?)czy ta ankieta zostaje u lekarza i on po otrzymaniu wyników badań krwi robi tę analizę ? Czy ty/lekarz to przekazuje do laboratorium i tam robią wszystko ? Czy może jeszcze gdzieś indziej to wysyłają? I nie wiesz czy jakoś specjalnie długo czeka się na takie wyniki?

Chcę zrobić te badania, dlatego tak drążę

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:57   #3110
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Domyślam się że jest Ci ciężko i zapewne każdej z nas byłoby ciężko w takiej sytuacji. Dzisiaj moje słowa nic nie będą znaczyły, nie przeżyłam tego więc nie wiem tak naprawdę co czujesz, mogę sobie to jedynie wyobrazić.

Asist.. hmm.. to w którym tygodniu widziałaś serducho? bo 8 marca to 4 tygodnie temu, ja w 4 ygodniu ciąży nie widziałam nic.

Ok, to kalendarz wizyt zrobi Anoula ( ktora sama się zgłosiła ). Ja proponuję ,żebyś pozbierała wszystkie dane od dziewczyn. Zrobiła zarys i potem tylko podesłała nam jak to wygląda w całości i wysłać pomadce żeby dokleiła do 1 postu co Wy na to?
Stary 2013-04-20, 20:01   #3111
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, to kalendarz wizyt zrobi Anoula ( ktora sama się zgłosiła ). Ja proponuję ,żebyś pozbierała wszystkie dane od dziewczyn. Zrobiła zarys i potem tylko podesłała nam jak to wygląda w całości i wysłać pomadce żeby dokleiła do 1 postu co Wy na to?
To ja proponuję, żeby dziewczyny, które chcą być w kalendarzy podesłały mi PW z datami to tak póki co, później postaram się ogarniać to na bieżąco z wątku, ale teraz chyba się nie przekopię przez ostatnie kilkanaście z stron w poszukiwaniu Waszych dat, a nie chciałabym nikogo pominąć
Stary 2013-04-20, 20:10   #3112
Asist22
Rozeznanie

Cytat:

Asist.. hmm.. to w którym tygodniu widziałaś serducho? bo 8 marca to 4 tygodnie temu, ja w 4 ygodniu ciąży nie widziałam nic.

Poprawiłam na 8 kwietnia. Był to 6 tydzień i lekarz powiedział, że to czas graniczny kiedy można zobaczyć serce. U mnie jest jeszcze jakieś 4-5 dni różnicy bo owulację musiałam mieć później.
Stary 2013-04-20, 20:31   #3113
anulka2205
Wtajemniczenie

No to kiepsko Ryba tak zimą pracować "na zewnątrz" właściwie, ale pewnie zahartowana ładnie jesteś

Asist większość dziewczyn jak tak pisze, to robi te badania. Chyba warto dla własnego spokoju no czasem może nie-spokoju, bo jak czymś nastraszą, a potem okazuje się, że jednak jest wszystko dobrze, to nerwów niepotrzebnych kupa, ale chociaż człowiek ma poczucie, że robi wszystko co się da, dla zdrowia okruszka

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 20:33   #3114
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Asist może lepiej powiedz kiedy OM była, lepiej się liczy .

. Witaj Kochanie

Stary 2013-04-20, 20:40   #3115
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
pracuje w sklepie czynny po 12 h dziennie w większym Centrum Handlowym
a umowa zlecenie, zwykle składki
co prawda mnie nie zwolni ale może zarządzić że mam pracować tylko jeden dzień po godzinie w miesiącu i wypłaty dostanę ino 6 pln. :/

No takie są realia.

Trele - boski ten diabeł Naprawdę nie wiem gdzie Ty tam w nim widzisz diabła
eh dupiato z tą Twoją umową... :/

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a wiecie jakie cudowne uczucie jak dzidziuś wypycha piętke albo rączke potem i przesuwa po brzuchu albo tańczy tak że cały brzuch skacze nie moge się doczekać
super uczucie kopniaków

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Idzie, oj idzie. Przeczytałam kilka opisów i nie boję się tak porodu, poneiważ wszystkie dziewczyny mówią,że po położeniu dzidziusia na piersi o wszystkim się zapomina
to jest prawda, mnie bolało bardzo, ale jak Tylko zobaczyłam córę zapomniałam o tym. Teraz pamietam, że bolało, bardzo, ale jakbym miała opisać ból to nie pamiętam

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 20:42   #3116
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Poprawiłam na 8 kwietnia. Był to 6 tydzień i lekarz powiedział, że to czas graniczny kiedy można zobaczyć serce. U mnie jest jeszcze jakieś 4-5 dni różnicy bo owulację musiałam mieć później.
aaaa no nie doczytałam
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
No to kiepsko Ryba tak zimą pracować "na zewnątrz" właściwie, ale pewnie zahartowana ładnie jesteś

Asist większość dziewczyn jak tak pisze, to robi te badania. Chyba warto dla własnego spokoju no czasem może nie-spokoju, bo jak czymś nastraszą, a potem okazuje się, że jednak jest wszystko dobrze, to nerwów niepotrzebnych kupa, ale chociaż człowiek ma poczucie, że robi wszystko co się da, dla zdrowia okruszka
haha zahartowana.. można tak powiedzieć, a tak poważnie pomyślcie sobie jak się czułam siedząc 12 godzin w swetrze+ golf+polar+ kurtka zimowa! hahahah, wyglądałam jak bałwan. No ale przynajmniej nie zamarzałam- dziennie piłam po 6-7 kubków herbaty +zupek typu rosół Gorący kubek a poza tym specjalnie uciekałam do łazienki czy na magazyn żeby się ogrzać - aż mi się zimno zrobiło :/

Mya - przepraszam że nie zauważyłam Twojego postu że chcesz zrobić ten kalendarz. Teraz mi głupio.. :/ no to możecie robie razem
Stary 2013-04-20, 20:44   #3117
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Ooo to zazdroszczę My postawiliśmy na krzewy, małe drzewka, choinki itp. Także trochę mniej roboty przy tym, ale zawsze coś się znajdzie
My będziemy wynajmować ten dom, także roślin niet W domu za to lubię ale też nie za dużo - storczyki to moje ulubione

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Tylko to minimum raz na tydzien godzine,dwie zalezy ile masz terenu
Ja mam i mase krzewow ktore trzeba jesienia przycinac, i mase roznych kwiatow.Roboty ot cholery.Ale ja to lubie

Mialam dzis wizyte i przez te moja prace w ogrodzie schudlam 2 kg zamiast przytyc..Male zwawe i machalo raczkami oraz paluszkami ruszalo.Ma juz 5,5 cm.
Przepraszam,ze nie cytuje ale pisze jak zwykle z doskoku.
Raczej będziemy wynajmowac kogoś do koszenia

Super wieści

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Lekarz zapowiedział mi przy usg w szpitalu, że ze względu na wywiad, czyli straty, budowę mojej macicy, brak dotychczas żadnej konkretnej diagnostyki warto byłoby zrobić... Ale pozostawiam to w jego gestii.

Widzisz Peggy, jest wiele komplikacji w ciąży, których bez wczesnej diagnostyki nie da się przewidzieć lub przeciwdziałać, jak np. to, że w zależności od umiejscowienia zarodka często gęsto jest potrzeba lub nie wspomagania ciąży.

Na przykład odklejanie kosmówki. Nawet byś nie wiedziała, że gdybyś leżała, to nie straciłabyś ciąży... A była zdrowa, wystarczyło się pooszczędzać. Z takich ciąż rodzą się zdrowe i silne dzieci. Więc dlaczego w UK nazywa się to naturalną selekcją?
Podobnie jest z krwiakami.

I nie wiem, nie przekonuje mnie "naturalna selekcja", bo skoro można podtrzymać wcześnie zagrożoną ciążę i wynika ona z problemów matki; nie płodu- rodzi się zdrowe dziecko, to dlaczego skazywać kobiety na takie niepowodzenia i ból?

Więcej powiem; wiele schorzeń dzieci, wcześnie wykrytych można leczyć już w ciąży lub obserwować i operować, nawet w łonie matki. Ale MUSI być pełna obserwacja, bardzo częsta aby wychwycić odpowiedni moment.

Pod tym względem chyba jednak ufam polskiej służbie zdrowia.
Nie miałabym dziś córki, nie byłabym w tej chwili w ciąży, gdyby nie wczesne usg i badania lekarskie.

Nie jestem w stanie zgodzić się z Twoją opinią.
No to za to badanie!

W pełni się z Toba zgadzam

Cytat:
Niestety muszę się pożegnać. Na usg wyszło, że ciąża obumarła jakieś 2 tygodnie temu. Jeszcze nie wierzę, że mnie to spotkało. Przepraszam nie jestem w stanie pisać. Życzę zdrówka dla was i maleństw.
Kochana tak mi przykro Przytulam mocno i trzymaj się

Cytat:
Hej laski, Nie było mnie wczoraj, bo odpadłam w pracy. Lekarz powiedział że przemęczenie, kazał wziąść u swojego lekarza l4 na min 2 tygodnie( oczywiście szef nie wyraził zgody. Więc mam luźniej aczkolwiek i tak w pracy jestem) no ale muszę dużo odpoczywać. Na ból głowy nic nie dali powiedzieli że lekarz musi to sprawdzić itd.. no i wczoraj cały dzień leżałam jak już wróciłam do domu wreszcie, Na szczęście do pracy nie musiałam jeszcze tyrać. Ciągle boli mnie brzuch ale to wynik rozciągania się tam wszystkiego, powiedział mi że na naprawdę silne skurcze to nospe wziąść. A dzisiaj jest lepiej, co prawda głowa boli niemiłosiernie no ale nic nie zrobię. Wypiję kawkę i mam nadzieję ze będzie ok. Przepraszam, że zaniedbałam kilka spraw- klub. Dzisiaj dodam osoby które wysłały PW ale musicie mi wybaczyć, martwię się o swojego bąbelka i chciałam wczoraj leżeć te 15 godzin chociaż, bo wiadomo dzisiaj w pracy aż do poniedziałku.. Dlatego jeszcze raz PRZEPRASZAM i proszę o wybaczenie

Ehh.. po tym co czytam ciągle na tych forach i tu u nas tak się martwię o mojego bąbla, a jeszcze jak mi powedział że jjestem na skraju przemęczenia i ze nie dam rady nawet zjeść za niedługo to aż płakać mi się chce
Kochana uważaj na siebie i odpoczywaj ile wlezie
A szefowi to się należy!!

Cytat:
A u mnie sloneczko, wychodze wlasnie z kolezanka na ogrooomne lody. A jutro mam wizyte o 12.30 na drugim koncu londynu . Nigdy bym sobie nie wybaczyla jakby cos bylo nie tak a ja bym to przeoczyla. Mam nadzieje ze sie myle i ze to właśnie dzidzia tak bryka. Trzymajcie za mnie kciuki bo ja jestem taka panikara ze dzisiaj mam nocke z głowy
U mnie też prawie cały dzień słonko świeciło
za wizytę! na pewno wszystko jest ok i to pierwsze delikatne ruchy maluszka

Kurcze po tych złych wieściach aż sama mam ochotę lecieć jutro na wizytę, żeby zobaczyć maleństwo

Cytat:
Cześć Dziewczyny.
NA tym wątku jestem nowa. O tym, że zostanę mamusią w 100% wiem od 8 marca, kiedy widzieliśmy bijące serduszko. Testy robiłam ok. tyg. wcześniej, ale jakoś trudno było mi uwierzyć. O dzidzię staraliśmy się ponad rok, udało się po badaniu drożności jajowodów. Na wizytę z założeniem karty idę w czwartek, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Czy wy już robiłyście te wszystkie badania? Można je zrobić jednym dniem? Co do mojego samopoczucia to jest różnie, zależy chyba od pogody. ostatnio boli mnie żołądek, nie mam prawie na nic ochoty. Jak tyko o czymś pomyślę już mi się robi niedobrze i wiem, że tego nie przełknę. Jak narazie najlepiej wchodzi mi sok pomarańczowy i banany.
Witaj i Gratulacje
Stary 2013-04-20, 20:45   #3118
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Ryba a nie możesz się dogadać żeby wziął Cię na umowę o pracę, oddasz mu pierwsza kase z l4 (Kiedy płaci pracodawca) a potem zus będzie płacił? Odejdziesz,on zatrudni kogoś z pepna energia a ty odpoczniesz i będziesz miała kase?

. Witaj Kochanie

Stary 2013-04-20, 20:47   #3119
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
My będziemy wynajmować ten dom, także roślin niet W domu za to lubię ale też nie za dużo - storczyki to moje ulubione
Nie sądziłam że znajdę tutaj też osobę dzielącą moją pasję od kilku lat hoduję storczyki, na chwilę obecną mam 10 sztuk.
Stary 2013-04-20, 20:55   #3120
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Bardzo Ci współczuję. Ja po stracie mojego maleństwa jeszcze czasem wchodziłam na wątek mam lipcowych i stwierdzam, że to niestety nie jest dobry pomysł. Za każdym razem były łzy i kiedy mąż się zorientował zabronił mi tu wchodzić. Dużo lepiej za to czułam się na wątkach typu: staramy się po poronieniu.
Powiem Ci, że też nie mogłam myśleć o następnej ciąży, nawet wkurzało mnie jak ktoś mówił, żeby się starać szybko to zapomnę. Przeszło i dwa miesiące później zaczęliśmy starania. Jak widać owocne. Nie zapomniałam o tamtym bólu i nawet teraz czasem sobie myślę, że już niedługo bym rodziła, ale cóż takie jest życie. Nie wszystko idzie po naszej myśli.
Szybki powrót do pracy to dobry pomysł, ale daj sobie też trochę czasu na wypłakanie.
A powiedz mi kochana co teraz? Kiedy masz się zgłosić do szpitala?
Już jestem po szpitalu miałam łyżeczkowanie dzisiaj rano.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości