|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
To na szczęście też już mam, w czwartek mam wizytę u lekarza prywatnego, który jeżeli okaże się rozsądniejszy niż moja dotychczasowa lekarka to już do Niego będę chodzić.
Wczoraj zjadłam prawie całego arbuza taką miałam chęć...a dzisiaj właśnie zastanawiam się czy nie kupić nowego.... więc całkowicie rozumiem winogrona.
|
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam na promocję, od 24 jest. Nie wydam za kg 5 zł, ale już mi ślinka na niego cieknie
|
|
|
|
#3153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za chwilę kichnełam i dostałam strasznego skurczu w brzuchu Ja dziękuję za takie poranne atrakcje ![]() Cytat:
, też wolę napisać co myślę nię prowadzić jakąś przesłodzoną dyskusję, co mnie szybko nudzi ![]() Cytat:
Miałam przepisany gynalgin, którego w końcu nie wykupiłam z tego całego zamieszania ciążowego ( chciałam skonsultować sprawę z lekarzem). Lekarz prowadzący powiedział mi za to, że w ciązy I i II grupa to to samo, i nic nie muszę z tym robić, no chyba żeby mnie swędziało itp, co innego jak by była grupa III wtedy by się tym zajmował Dziewczyny a jeszcze mam do was pytanie, czy któraś miała teraz robiony posiew z pochwy/ badanie czystości? Bo my niby jesteśmy do tego uprawnione, ale lekarz mi takiego badania nie zaproponował
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3156 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kabriela
Takie zamartwianie nieczemu nie służy, a najbardziej Twojemu maleństwu, bo ono przecież czuje dokładnie to co Ty. Ja odkąd pamiętam mam gr II w cytologii. Raz miałam robioną czystość, ale to przed drożnością jajników. Oczywiście musiałam iść prywatnie bo nikt tego nie robił, nawet w szpitalu. A robili jeszcze w jednym miejscu, ale kosztowało to 120zł, a ja zapłaciłam 25zł. Wyszło wszystko ok. Nawet nie wiedziałam, że takie badanie istnieje.![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Teraz pytanie z innej beczki. Dziewczyny jakie macie propozycje wyjazdowe na majówkę? Oprócz morza oczywiście. W tamtym roku byłam i dziękuję, nigdy więcej w maju
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mam nadzieję, że mnie z pracy nie wyrzucą za zły PR)
|
|
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie
|
#3159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W dodatku sama No nie przepraszam nie sama, z kocurkiem i trzema psami. Ale ileż można z nimi gadać o tym samym
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam nad morzem i wcale sie nie dziwię, że nikt nie chce tutaj przyjechać
|
|
|
|
#3161 | ||
|
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
Cytat:
|
|
#3162 |
|
Zadomowienie
|
Ja w tym roku ponownie odwiedzę Częstochowę, mam tam Teściów.
Polecam Jurę Krakowsko- Częstochowską jeżeli tylko będzie piękna pogodna to pochodzić sobie jest genialnie. Można zamieszkać w jakimś agroturystycznym domku i codziennie organizować sobie małe wyprawy. Zależy jak kto lubi spędzać czas...
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie już mniej więcej od roku złe wyniki potwierdzone dwukrotnie kolposkopią i badaniem patomorfologicznym. LSIL, CIN-1 i polipy jeśli Wam to coś mówi. W związku z ciążą takich zmian się nie rusza, tylko bacznie obserwuje najlepiej kolposkopowo. Mam nadzieję, że się cofną. Mam wspaniałą lekarkę i wierzę, że nic nam nie grozi. Dziewczyny najważniejsze jest mieć świadomość, że coś się dzieję i obserwowac. U nas dzisiaj piękne słoneczko ale wieje strasznie. Zaraz jedziemy na zakupy a potem na szybko obiadek trzeba ugotować. Po drodze wyciągnę tż'ta do maca na loooody! Miłego dnia mamusie! Denerwuję się jutrzejszym USG. Duży wpływ mają na to ostatnie smutne wieści od dziewczyn..
|
|
#3165 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki
Jestem tu nowa, a postanowiłam dołączyć ponieważ to moja pierwsza ciąża i mam mnóstwo pytań, na które czasem ciężko uzyskać odpowiedź od bliskich Jest to 13. tydzień, termin porodu wyznaczono mi na 29 październik. Od razu zapytam Was, czy częste nerwobóle w klatce piersiowej, a co gorsze, w podbrzuszu (nie wiem jak inaczej określić ten rodzaj bólu, kłujące, ściskające, bardzo nieprzyjemne uczucie, ograniczające ruchy oddechowe i w ogóle jakiekolwiek poruszanie się) jest normalne w ciąży? I nie chodzi mi tu o bóle skurczowe macicy przy rozrastaniu się jej, bo już przerabiałam i też nie było przyjemnie Do lekarza idę dopiero w środę, a bardzo się martwię, że coś złego się dzieje.
|
|
|
|
#3166 |
|
Raczkowanie
|
Witam się nieśmiało
Jestem w 9tc, a termin mam na 20.11. To moja pierwsza ciąża i mam nadzieję, że wszystko będzie okej. Przeszłam już plamienia, muszę brać duphaston 3xdziennie, a na ostatniej wizycie po sprawdzeniu wyników badań wyszło, że mój poziom tsh sięga górnej granicy. Dostałam euthyrox i prawdopodobnie będę musiała być pod opieką endokrynologa. Ale zobaczymy jak to się wszystko ułoży. Jestem dobrej myśli.
|
|
|
|
#3167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam takich nerwobóli, za to strasznie nerwy mi działają i aż brzuch mnie od tego boli ;/ ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() trzymam kciuki za to, aby wszystko bylo dobrze z fasolką ![]() Ale piękne włosy w avku masz |
||
|
|
|
#3168 | ||
|
Zadomowienie
|
wczoraj byłam nad jeziorem, prawie cały dzien zleciał, wróciliśmy padnięci
Cytat:
Cytat:
ciesze sie, ze chociaz szybko Cie wypuscili, mnie trzymali 24h, a ogólnie przed zabiegiem kilka dni i to byl dla mnie hororr - słyszalam na ścianą KTG, widzialam kobiety w ciązy witam wszystkie nowe przyszłe mamy
|
||
|
|
|
#3169 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe Mamusie. Ja też tu jestem od wczoraj
I tez jest to moja pierwsza ciąża. Na razie takich przypadłości nie mam, dwa razy zdarzyły mi się mocniejsze skurcze, ale zaraz minęły. Na pewno wszystko będzie dobrze, bo przecież nie może być źle
|
#3170 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
Wogole to czesc I pozostalym mamuska takze . Ja sie wlasnie obudzilam, szybki prysznic I ruszam. Prawie 2h metrem przedemna! Jestem przerazona i nie wyspana bo wczoraj do pozna ogladalismy boks Dzis pierwszy raz snilo mi sie malenkie dziecko , chlopczyk Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do bobasa to nie ma innej opcji, jak szczęśliwe zakończenie
|
|
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe Mamusie.
Jejku jakie Wy już jesteście zaawansowane w tych ciążach, ja dopiero 6 tydzień :x |
|
|
|
#3174 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Podczytuje Was od jakiegoś czasu i wreszcie postanowiłam skrobnąć parę słów. Według OM jestem w 11 tygodniu. Czekam z niecierpliwością na USG, które będę miała 25.04 i już zaczynam się martwić czy wszystko będzie w porządku. Niestety trzy razy poroniłam. Ta ciąża też jest podwyższonego ryzyka ( z samego początku miałam plamienia) biorę Duphaston 3 razy dziennie. Pocieszam się tylko, że dotrwałam do 11 tygodnia, ponieważ poprzednie ciążę obumierały w 6-7 tygodniu
|
#3178 | |
|
Zadomowienie
|
dokładnie nie wiem, lekarz przy najbliższej wizycie mi powie cos wiecej, ale póki co koncówka grudnia
Cytat:
|
|
|
|
|
#3179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do bóli.. ja miałam tak na samym początku że nawet przejść krok to był wyczyn, myślałam że umrę, do tego doszły ogromne zaparcia, nie do wytrzymania, i w czasie tych bóli brałam nospę a na zaparcia jadłam kiwi Dobrze że jutro wizyta, zobaczysz będzie wszystk ook!Cytat:
takie bóle w podbrzuszu też miałam ale wzięłam nospe i przeszło, czasem jeszcze gdzieś poczuję ale sądze ze to rozciągająca się macica i inne narządyCytat:
kiedy masz następną wizytę? Powiedzieliście już komus o dzidzi? ;D
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.

więc całkowicie rozumiem winogrona. 

nawet mi przeszło przez głowę dzis myśl, że chyba przestanę wchodzić na forum, bo ostatnio, co zaglądam to takie tragiczne info 

.
, też wolę napisać co myślę nię prowadzić jakąś przesłodzoną dyskusję, co mnie szybko nudzi

Takie zamartwianie nieczemu nie służy, a najbardziej Twojemu maleństwu, bo ono przecież czuje dokładnie to co Ty. Ja odkąd pamiętam mam gr II w cytologii. Raz miałam robioną czystość, ale to przed drożnością jajników. Oczywiście musiałam iść prywatnie bo nikt tego nie robił, nawet w szpitalu. A robili jeszcze w jednym miejscu, ale kosztowało to 120zł, a ja zapłaciłam 25zł. Wyszło wszystko ok. Nawet nie wiedziałam, że takie badanie istnieje.
(mam nadzieję, że mnie z pracy nie wyrzucą za zły PR)

Dziękuję wszystkim za słowa otuchy a szczególnie podziękowania składam jednej was ( ta osoba będzie wiedziała). Bardzo mi pomogłaś.
KCIUKI DLA ANI