Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-21, 09:43   #2401
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Happy ja w tel odszukałam gdzie się pobiera aplikacje. Wpisałam wizaż i mi znalazło. Pobrałam:-D dopiero obczajam jak z tego w pełni korzystać;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 09:44   #2402
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Urodzilam o 21.15 syn 3950g i 58 cm. Skonczylo sie cc niestety. Maly jest cudny. Bylam przytomna caly czas. Juz byl na cycu u mnie. Teraz boli jak cholera.
gratulacje

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
... prawie przespalam noc, teraz meza wyslalam spac i siedze z Przemkiem...

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluje!!

U mnie cos sie zaczyna dziac, skurcze, bol plecow i brzucha i kawalki krwi takie skrzepy malutkiey, poki co polozna mowila ze szyjka sie rozwiera, lekarz mnie zbada o 10.
Na ktg skurcze nie wyszly, ale czuje ze na dniach to maly wyjdzie, boje sie
trzymam kciuki za was
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 09:50   #2403
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Chrapie głośniej niż mój dziadek co jest bardzo dużym wyczynem bo myślałam że już głośniej się nie da
Stopery trochę wyciszaja ale nie do końca...
eh tego też się boję w szpitalu bo ja muszę mięć CISZĘ. Właśnie jak byłam u koleżanki w szpitalu to mieli w jednej sali taką chrapiącą babkę i mimo że były na dwóch różnych końcach korytarza to nie spała przez nią;/

Anka czyżbyś byłą następna? trzymam kciuki za szybki i lekki poród

colorblue za 34 tc

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Sharp- ja swojej przyzwolenie na wychodzenie tez dalam od piatku choc szczerze powiedziawszy nie czuje zebym miala urodzic za 5 dni, na razie nie mam zadnych przepowiadaczy czy objawow zblizajacego sie porodu jutro wizyta, wiec zobaczymy co powie gin
ja też nie mam żadnych przepowiadaczy i też mam jutro wizytę. I nie chciałabym nic mówić ale nie licząc klauda88 która gdzieś zaginęła i dziewczyn które mają wyznaczone cc (kalka, metropolitan, paulina) to
barwineczek, Ty, ja i gold jesteśmy następne w kolejce
chociaż jak napisałam już nie raz ja czekam na axella bo w dalszym ciągu mam przeczucie że ona urodzi przede mną więc dopiero wtedy zacznę się stresować

Meli dzięki za odp
Stary 2013-04-21, 09:50   #2404
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

ada wszystkiego najlepszego dla Wiktorka

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
WITAMY Z TYMKIEM W 34 TC

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

No i muszę się pochwalić że remont mamy praktycznie skończony!

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
plamienia brak

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

A u mnie dzisiaj słoneczko
u mnie też, po kościółku pewnie pójdziemy na lody albo gofry

i witam się w zakończonym 31t
Stary 2013-04-21, 09:52   #2405
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
i witam się w zakończonym 31t
Stary 2013-04-21, 10:07   #2406
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
kupujecie karuzele do łóżeczka?
ja na razie nie, czekam może ktoś mi da, ale pewnie mieć bym chciała

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
zaraz postaram się ponadrabiać ale nie wiem czy dam radę ... miałam przed chwilą okropny kryzys. mąż wrócił z podróży, był coś załatwić w Poznaniu, i wrócił do domu po 12 h, więc zmęczony. umawialiśmy się wcześniej, że będzie wstawał do Małego dziś i tak mi się to zakodowało jakoś ... a poszedł się kąpać i tak gadaliśmy że jestem zmęczona to powiedział żebym się położyła a on posiedzi do 1 i potem ja się zajmę dzieckiem ... położyłam się ale tak mną to telepnęło że znów będzie ta 5 rano, że znów kilka godzin będę się męczyć a następny dzień kiedy nie będzie tego ranka to przyszły weekend ... tak zaczęłam płakać że nie umiałam się uspokoić i po pół h wołałam męża żeby uspokoił ... przyszedł, pogadaliśmy, stwierdził że i tak nie miał zamiaru mnie budzić o tej 1 tylko tak powiedział żebym się położyła wcześniej. dostałam lampkę wina, pierwszy raz od sierpnia, poprzytulałam się i mi dobrze
biedula, ale jest aż tak ciężko, czy po prostu hormony dopadają?

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mamy kolejnego maluszka na świecie !!!

Info od Veronic:
"Wojciech Ryszard przyszedł na świat 20 kwietnia o 18:45, 51 cm, 2850g, 10 pkt w skali apgar jest śliczny "

Cytat:

Uwaga, uwaga nadrabiam jednym okiem 24 strony od wczoraj
a widziałaś, że sprawdzałam czy mi się fotelik meiści do samochodu??

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Sraty pierdaty. Mam chrześnicę Alicję i szlag rodziców trafia jak ktoś mówi do niej Ala. Tylko, że nikt tak do niej nie mówi. Mała już potrafi się sama obronić i jak zdarzy się, że ktoś "nowy" powie do niej Ala, wtedy jej reakcja jest: "Ja jestem Alicja". I naprawdę wszyscy to szanują, więc jeśli będziesz czujna, to nikt Lena nie będzie mówił.
ale Ala to takie ładne zdrobnienie od Alicja

To mi się przypomniało jak jedna dziewczyna chciała, żeby do niej mówić Małgorzata bo ona nie jest Gosia, Małgosia, Małgośka, Gośka itp.. Kurcze ale akurat Małgorzata to najbrzydsza opcja, ale co kto chce

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:11   #2407
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Urodzilam o 21.15 syn 3950g i 58 cm. Skonczylo sie cc niestety. Maly jest cudny. Bylam przytomna caly czas. Juz byl na cycu u mnie. Teraz boli jak cholera.

GRATULACJECudny twój mały sporo waży
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:12   #2408
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
marchewka, ta położna to wam chyba jakieś bujdy opowiada z tym karmieniem co 3 godziny. Co 3 godziny to się karmi butelką, a piersią karmi się na żądanie. Swoją drogą zdziwiłaś mnie, że przeraża cię karmienie co 3 godziny, uwierz mi, że to i tak luksus, bo większość dzieci karmionych naturalnie domaga się piersi dużo częściej...
Ja nie mam zamiaru wymierać dziecku czasu między karmieniem, bo mleko z piersi jest o wiele bardziej lekkostrawne niż mm i takie dziecko może być głodne wcześniej i co wtedy zrobię? będę czekać aż miną 3 godziny? poza tym takie małe dzieciaczki nie opróżniają zawsze całej piersi, bo ssanie to dla noworodków wielki wysiłek i najczęściej zasypiają, więc normalne, że potem jak się budzą to są już głodne i chcą jeść. A poza tym, mówisz, że w tym szpitalu taka polityka tego parcia na karmienie, ja to oczywiście rozumiem i też jestem za karmienie,m piersią, ale pamiętaj, że to jest TWOJA decyzja i nie może ci położna odmówić podania mm dziecku, jeśli taką wolę wyrazisz, nawet jak będziesz miała piersi pełne mleka...
źle mnie zrozumiałaś choci o to, że trzeba karmic na żądanie, ale przynajmniej co 3 godziny.... Czyli jak przesypia za długo to trzeba go budzić.. a jak się budzi wcześniej i domaga to oczywiście wtedy trzeba karmić..
Mnie to trochę przeraża o tyle, ze myślałam, ze jak mi się trafi aniołek i będzie sobie spał to troche mi się serce kraje jak myśle, ze mam go obudzić i wpychać cycka do buźki..

Wojtek
Stary 2013-04-21, 10:13   #2409
becik_4
Zadomowienie

Cytat:

GRATULACJE! DUZO ZDROWKA DLA WAS I SZYBKIEGO POWROTU DO FORMY
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:13   #2410
ankaaa206
Wtajemniczenie

Uff nie rodze, skrzepi krwi prawdopodobnie z cewnika, a bole to przepowiadacze, bo po zastrzyku z no spy ulga

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:14   #2411
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za info a mozesz napisac jakie macie auto albo dlugosc pasow? Mi dzis Tz powiedzial, ze do 1 auta bedzie potrzebna baza ze wzgledu na te siedzenia o ktorych pisala Jenny a do drugiego nie :/ nie chcialam kupowac tej bazy bo z nia czy nie jest 5* ale duzym jej minusem jest fakt, ze nadaje sie w atonie tylko do tego 1wszego fotelika czyli 13 kg pozniej kolejna:/ i juz sama nie wiem...
a o co chodzi z tymi fotelami, bo nie do konca to mogę sobie wyobrazic.. widziałam ze jenny o tym pisala tez..

Ja mam Mazdę 3 z 2008 roku. a pasy to nie wiem jak długie..

Wojtek
Stary 2013-04-21, 10:15   #2412
Elusiek
BAN stały

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Happy wpisz w wyszukiwarkę google play "wizaz" i ci znajdzie
a ta aplikacja działa w innych sieciach niż play? bo u mnie coś nie chodzi
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:17   #2413
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie cos sie zaczyna dziac, skurcze, bol plecow i brzucha i kawalki krwi takie skrzepy malutkiey, poki co polozna mowila ze szyjka sie rozwiera, lekarz mnie zbada o 10.
Trzymaj się i oby Nikoś zechciał jeszcze troszkę posiedzieć w brzuszku

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:17   #2414
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny gratuluje!!

Nic się nie bój, będzie dobrze
Stary 2013-04-21, 10:18   #2415
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

To mi się przypomniało jak jedna dziewczyna chciała, żeby do niej mówić Małgorzata bo ona nie jest Gosia, Małgosia, Małgośka, Gośka itp.. Kurcze ale akurat Małgorzata to najbrzydsza opcja, ale co kto chce
no coż, ludzie mają różne gusta. ja akurat lubię jak imię można zdrobnić
Stary 2013-04-21, 10:24   #2416
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
To nie chodzi o sieć play, tylko w telefonach z Androidem jest taka ikonka google play gdzie wyszukuje się aplikacje na androida - wchodzisz tam, w wyszukiwarkę wpisujesz "wizaz" i znajduje Ci aplikacje, pobierasz i instalujesz
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:24   #2417
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

Jupii!! Gratulacje!!

Cytat:
Gratulacje!!!

Ech. Moja współlokatorka jest naprawde spoko tylko ma jedną giga wadę. Chrapie głośniej niż mój dziadek co jest bardzo dużym wyczynem bo myślałam że już głośniej się nie da
Stopery trochę wyciszaja ale nie do końca...
hehe, widzę ze nie możesz mieć idealnie..

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no coż, ludzie mają różne gusta. ja akurat lubię jak imię można zdrobnić
ja w ogóle lubie imiona ktore mają dużo opcji jak Joanna, albo Małgosia
akurat moje imie to nie ma zbyt dużo opcji, ale też je lubie bo jest takie bardziej nietypowe
a idealne to które jest nietypowe, ale nie udziwnione i ma dużo opcji i łatwo się wymawia..

Wojtek
Stary 2013-04-21, 10:25   #2418
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
To nie chodzi o sieć play, tylko w telefonach z Androidem jest taka ikonka google play gdzie wyszukuje się aplikacje na androida - wchodzisz tam, w wyszukiwarkę wpisujesz "wizaz" i znajduje Ci aplikacje, pobierasz i instalujesz

tak myślałam, że to tylko pod androida niech się wypchają
Stary 2013-04-21, 10:25   #2419
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ale ze znajdziesz w google play to nie znaczy ze w playu dziala , ona jest na smartfony ja mam w plusie i w sklpie play ktory mam na telefonie jest i mozna sciagnac a kazdy sklep w innej sieci inaczej sie nazywa ... i dziala
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:26   #2420
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
źle mnie zrozumiałaś choci o to, że trzeba karmic na żądanie, ale przynajmniej co 3 godziny.... Czyli jak przesypia za długo to trzeba go budzić.. a jak się budzi wcześniej i domaga to oczywiście wtedy trzeba karmić..
Mnie to trochę przeraża o tyle, ze myślałam, ze jak mi się trafi aniołek i będzie sobie spał to troche mi się serce kraje jak myśle, ze mam go obudzić i wpychać cycka do buźki..

podzielam zdanie.
dla mnie to proste-bedzie glodne to sie obudzi-na pewno
mojej mamie kazali mnie budzic na cyca a ja spalam dłuuugo i stwierdzila,że skoro spie to jest ok, jak sie budzilam to karmila=proste

tez tak bede robic. karmic na zadanie a nie sama ustalac kiedy dziecko ma jesc i nieistotne czy to bedzie co godzine czy co 4

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:26   #2421
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
W końcu wróciło słonko , a ja mimo nocnej pobudki nawet się wyspałam

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-21, 10:27   #2422
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
tak myślałam, że to tylko pod androida niech się wypchają
no wlsnie dyskryminacja

wizaz na moim windows phonie chodzi jak qpa

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:27   #2423
maarchewka
Zakorzenienie

Z mojego suwaczka - koniec 36 tc oznacza, że dziecko jest już donoszone - a wiec poród może być w każdej chwili.. Czy walizka do szpitala jest juz spakowana?

wrrr robi się na prawdę realnie..

A wczoraj mialam gosci i mnie zmacali po brzuchu akurat im pozwoliłam bo byli tacy ciekawi i nie mogli uwierzyć ze to tak się przemiszcza i w ogole och i ach

Wojtek
Stary 2013-04-21, 10:30   #2424
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Innocence ja też miałam chwile grozy z różyczką. I dowiedziałam się od znajomego gina (nie swojego) że to nic że byłam szczepiona. Ogólnie to w 8 m-cu ciąży nic nie powinno się stać ani z kobietą ani z dzieckiem ale w 9 m-cu dziecko może się zarazić i przechodzić różyczkę w brzuszku a to ejt bardzo groźne. Mam nadizeję że będzie ok. Zresztą różyczką nie tak łatwo się zarazić.

Oglądałam w piątek program "położne" i te dziewczyny rodzą tam nawet po 30 parę godz, masakra- ja nie chcę tak cierpieć
1) Kiedyś słuchałam w telewizji, że szczepionki nie chronią przed zarażeniem się daną chorobą, a jedynie łagodzą objawy jej przechodzenia.
2) Ostatnio pytałam koleżanki jak wygląda u nas w szpitalu poród rodzinny i dowiedziałam się, że rodziła 36h i bujała się pomiędzy patologią i porodówką. Szacun.

Cytat:
ale Ala to takie ładne zdrobnienie od Alicja

Ja tam nie mam nic do "Ali". Rodzicom jednak się nie podoba, nawet mówili, że mieli kiedyś jakąś ciotkę i ona miała na imię po prostu ALA (nie wiem czy jest takie imię ) i może to dlatego. Na początku myślałam, że będzie mi trudno, ale to po prostu kwestia przyzwyczajenia. Teraz jak ktoś "nowy" powie Ala, to ja sama reaguję, że to jest przecież Alicja.
W bloku miałam koleżankę o imieniu Wirginia, mówiliśmy do niej Wika. Jak poszliśmy do szkoły, to w klasie panie zaczęły mówić "Wiki". My jako dzieci zareagowaliśmy śmiechem i to był powód wyśmiewania jej imienia. Wszystkie dzieci na dworze przyzwyczajone do Wika i nagle pani mówi Wiki... "wiki sriki" i było pole do popisu. Dzieci są okropne.

Cytat:
Sieć chyba nie ma znaczenia, bardziej oprogramowanie w telefonie.

Witajcie.

Ale tam jest piękna pogoda. Byłam z mamą na zastrzyku, przespacerowałam się kawałek, jest cuuuuuuuuudownie. Ogarniamy trochę i uciekamy do mamy na obiad, a później żużlowe popołudnie. Kooocham takie niedziele.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:35   #2425
Kamciatka
Rozeznanie

Dla Tity i humpback
Kruchy torcik z rabarbarem
składniki: 2 szklanki mąki tortowej, 1/2 kostki masła (12,5dag), szczypta soli, 6 łyżek lodowatej (ważne!) wody - np. przez 20 min chłodzonej w zamrażalniku
nadzienie: 1 kg malinowego rabarbaru, sok i skórka otarta z 1/2 pomarańczy, 1/2 szklanki rodzynek, 2 kopiaste łyzki cukru pudru, cukier waniliowy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, lukier pomarańczowy

Dokładnie umyty rabarbar kroimy w drobną kostke, łączymy z pozastałymi składnikami nadzienia, odstawaimy do lodówki. Z suchych składników ciasta robimy kruszonkę (np. w malakserze), dodajemy lodowatą wodę, zagniatamy ciasto i od razu rozwałkowujemy 2 placki. Większym wykładamy spód przygotowanej wcześniej średniej wielkości tortownicy, nakłuwamy ciasto widelcem, rozkładamy na nim rabarbar, przykrywamy mneijszym krążkiem, dociskamy brzegi i wstawaimy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 45 minut w temp. 200C. JEszcze ciepły polewamy lukrem pomarańczowym, utartym z 1/2 szklanki cukru pudru i 2 łyzeczkami sokuz pomarańczy, posypujemy otartą skórką z pomarańczy.
Smacznego

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Cześć
W końcu wróciło słonko , a ja mimo nocnej pobudki nawet się wyspałam
Teżsię wyspałam jakimś cudem, bo znów nie mogłam zasnąć i musiałam się melisą wspomóc. Biedne moje dziecko jest ciagle pacyfikowane
Stary 2013-04-21, 10:37   #2426
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za info a mozesz napisac jakie macie auto albo dlugosc pasow? Mi dzis Tz powiedzial, ze do 1 auta bedzie potrzebna baza ze wzgledu na te siedzenia o ktorych pisala Jenny a do drugiego nie :/ nie chcialam kupowac tej bazy bo z nia czy nie jest 5* ale duzym jej minusem jest fakt, ze nadaje sie w atonie tylko do tego 1wszego fotelika czyli 13 kg pozniej kolejna:/ i juz sama nie wiem...
Cytat:
a o co chodzi z tymi fotelami, bo nie do konca to mogę sobie wyobrazic.. widziałam ze jenny o tym pisala tez..

Ja mam Mazdę 3 z 2008 roku. a pasy to nie wiem jak długie..
My mamy peugeota 407.

Baza z Cybexa jest tylko do pierwszego fotelika - tego do 13 kg; potem Cybex już nie ma baz i kupuje się normalne foteliki. A Maxi Cosi ma bazę, która pasuje do 2 fotelików (tego do 13 kg i następnego); no chyba że kolejnym fotelikiem będzie ten do 36 kg to wtedy baza pasuje też do jednego - tego najmniejszego.

A z tymi siedzeniami chodzi o to, że:
- W naszym aucie siedziska, na których będzie fotelik mają zbyt wielkie spady, są skośne i przez to fotelik będzie niestabilny.
- Uchwyty w foteliku na pasy są zrobione na prosto, więc jak mamy skośne siedzenia to pasy też nie będą pewnie przymocowane.
- W zależności od modelu auta pasy mogą być za krótkie (trzeba sprawdzić).
- Baza jest wygodniejsza/komfortowa - pozwala na szybkie wpinanie i wyjmowanie fotelika
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg peugeot 407.jpg (77,2 KB, 24 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-21, 10:37   #2427
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
podzielam zdanie.
dla mnie to proste-bedzie glodne to sie obudzi-na pewno
mojej mamie kazali mnie budzic na cyca a ja spalam dłuuugo i stwierdzila,że skoro spie to jest ok, jak sie budzilam to karmila=proste

tez tak bede robic. karmic na zadanie a nie sama ustalac kiedy dziecko ma jesc i nieistotne czy to bedzie co godzine czy co 4
Jak będziesz miała dużo mleka a dziecko będzie dorze przybierać to luz.
Karmienie nie rzadziej niż co 3h jest dobre dla laktacji, więc te z nas które będą musiały się szczególnie starać o stymulowanie produkcji mleka będą musiały większą uwagę zwracać na to, by nie było za dużych przerw w karmieniu
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:39   #2428
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
a idealne to które jest nietypowe, ale nie udziwnione i ma dużo opcji i łatwo się wymawia..
całkowicie się zgadzam

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Dla Tity i humpback
Kruchy torcik z rabarbarem
składniki: 2 szklanki mąki tortowej, 1/2 kostki masła (12,5dag), szczypta soli, 6 łyżek lodowatej (ważne!) wody - np. przez 20 min chłodzonej w zamrażalniku
nadzienie: 1 kg malinowego rabarbaru, sok i skórka otarta z 1/2 pomarańczy, 1/2 szklanki rodzynek, 2 kopiaste łyzki cukru pudru, cukier waniliowy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, lukier pomarańczowy

Dokładnie umyty rabarbar kroimy w drobną kostke, łączymy z pozastałymi składnikami nadzienia, odstawaimy do lodówki. Z suchych składników ciasta robimy kruszonkę (np. w malakserze), dodajemy lodowatą wodę, zagniatamy ciasto i od razu rozwałkowujemy 2 placki. Większym wykładamy spód przygotowanej wcześniej średniej wielkości tortownicy, nakłuwamy ciasto widelcem, rozkładamy na nim rabarbar, przykrywamy mneijszym krążkiem, dociskamy brzegi i wstawaimy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 45 minut w temp. 200C. JEszcze ciepły polewamy lukrem pomarańczowym, utartym z 1/2 szklanki cukru pudru i 2 łyzeczkami sokuz pomarańczy, posypujemy otartą skórką z pomarańczy.
Smacznego
dziękuję
Stary 2013-04-21, 10:39   #2429
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Ale piękna pogoda
I jeszcze tłumy maratonskie za oknem. A ile ludzi biegnie z wózkiem!
Ciekawe kiedy po porodzie będę mogła znów biegać...i czy będę miała na to czas
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:40   #2430
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy peugeota 407.

Baza z Cybexa jest tylko do pierwszego fotelika - tego do 13 kg; potem Cybex już nie ma baz i kupuje się normalne foteliki. A Maxi Cosi ma bazę, która pasuje do 2 fotelików (tego do 13 kg i następnego); no chyba że kolejnym fotelikiem będzie ten do 36 kg to wtedy baza pasuje też do jednego - tego najmniejszego.

A z tymi siedzeniami chodzi o to, że:
- W naszym aucie siedziska, na których będzie fotelik mają zbyt wielkie spady, są skośne i przez to fotelik będzie niestabilny.
- Uchwyty w foteliku na pasy są zrobione na prosto, więc jak mamy skośne siedzenia to pasy też nie będą pewnie przymocowane.
- W zależności od modelu auta pasy mogą być za krótkie (trzeba sprawdzić).
- Baza jest wygodniejsza/komfortowa - pozwala na szybkie wpinanie i wyjmowanie fotelika
aaaa to już rozumiem
U mnie chyba siedzenie fotela jest na prosto, bo nie zauważyłam przy montażu zeby coś nie grało..

Wojtek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości