Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-21, 11:19   #2461
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ps. ile pakujecie koszul? 2-3?
Biorę 1 na poród i 2 na pobyt.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
po nocy byl spokoj a tu znow mala plamka krwi..
jego mać..

no i nadal to po badaniu czy ku*wa co?
mojego gina mam we wtorek dopiero.. poczekm z godzine,dwie..jak cos jeszcze sie pojawi to znow sie zbieram na ip
Ty to się najeździsz na IP... Mam nadzieję, że to wciąż po badaniu i więcej krwi nie zobaczysz...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 11:20   #2462
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

A u mnie już/jeszcze tylko 45

Czyli u mnie 44 ale planuję urodzić wcześniej

Słoneczko ładnie świeci, szkoda, że temperatura nie zbyt wysoka.. ale i tak idziemy na spacer karmić kaczki
Stary 2013-04-21, 11:21   #2463
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
diabli za ogarnięcie wszystkiego. Firma, remont, ciąża- jesteś mega
to taka proba generalna przed nowym obowiazkiem - opieka nad dzieckiem
wczoraj lezalam w lozku i naszly mnie jakies takie watpliwosci, wiec pytalam tz czy my naprawde jestesmy juz gotowi na dziecko jak my to ogarniemy z naszym wiecznym lenistwem...smial sie ze mnie, ze teraz beda musialy byc obiadki na konkretna godzine, spacerki, codziennie pranie, ze wreszcie polubie sie z zelazkiem (bo do tej pory to on wszystko prasuje ) i w sumie wyszlo na to, ze on jest gotowy, a ja musze troche zmienic swoj tok dnia i myslenia
na szczescie po chwili dodal, ze bedzie jak dawniej tylko bardziej emocjonujaco
zapytalam kiedy my znow pojdziemy do kina "ee sa dwie babcie, dwie mlode chetne do pomocy ciotki" no i jakos tak mi lepiej w sumie to on juz na sierpien planuje jakis wypadzik nad morze, zebym sie najodowala hehe. a mnie sie wydaje, ze w sierpniu to bedziemy marzyli o tym zeby sie wyspac
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 11:22   #2464
karota11
Zadomowienie

Witam,
mnie dzisiaj ak gardło boli od rana, ze mówić nie mogę, jakby mi ktoś szpilek nawciskał
Cytat:
Witam witam niedzielnie
widzę że nowe maluszki się pojawiły
zaraz was nadrobię

No i muszę się pochwalić że remont mamy praktycznie skończony! Myślałam że TŻtowi zejdzie z 2 dni żeby to wszystko poskładać i powynosić a on sie uwinął w jedno popołudnie
No i zaczęłam szykować kącik dla małej, niestety ustawienie które wymyśliłam wyglądało okropnie więc siedziałam i myślałam nad czymś innym. I w końcu jest za dużo się na namyśliłam jedynie którą ścianę odstąpić małej no ale najważniejsze że łóżeczko już gotowe jeszcze tylko obrazki powiesić i finito
No ale trochę się napracowałam wczoraj, zwłaszcza dużo się schylałam kucałam itd. TŻ się darł na mnie że mam nic nie robić bo przez to urodzę i kurcze trochę mnie nastraszył bo jak skończyłam to mała brykała chyba z 3 godz non stop i to bardzo mocno. Chyba przez całą ciąże tyle się nie ruszała co wczoraj. Trochę zaczęło mnie to niepokoić i stwierdziłam że jak dziś będzie to samo to dzwonię do gina. No ale dziś rano parę kopniaczków i śpi stwierdziłam że jestem zbyt zmęczona żeby rodzić
Jutro idę do gina, we wtorek dentysta, w środę zawozimy samochód do zmiany butli i odbierzemy dopiero w czwartek. Więc daję małej pozwolenie że od piątku może wychodzić

tak tak będzie mnie miał w prezencie

diabli za nowe mieszkanko

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

miałam w pracy klimę i mimo że siedziałam tam prawie cały dzień w między czasie nie wychodząc to wiecznie byłam chora.

loney biedny ten Twój TŻ, dużo zdrówka wam życzę

Mysia ja też zrezygnowałam z kranówy. Mamy dzbanek i używam wody tylko z niego, nawet do gotowania.

karota witaj mam nadzieję że ze zdrówkiem już jest ok

Tity nie wiem czy to się zawsze sprawdza ale mamuśki drugich dzieciaczków mi narzekały że w drugiej ciąży to dzieciaczki strasznie ruchliwe i bardzo boleśnie kopią
za remont , ale Ty uważaj na siebie

Cytat:
15 dni do tp
Pięknie, już tak blisko

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Z mojego suwaczka - koniec 36 tc oznacza, że dziecko jest już donoszone - a wiec poród może być w każdej chwili.. Czy walizka do szpitala jest juz spakowana?

wrrr robi się na prawdę realnie..

A wczoraj mialam gosci i mnie zmacali po brzuchu akurat im pozwoliłam bo byli tacy ciekawi i nie mogli uwierzyć ze to tak się przemiszcza i w ogole och i ach
wielu lekarzy właśnie też już mówi, ze w 36 tyg. już donoszona
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 11:28   #2465
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Uff nie rodze, skrzepi krwi prawdopodobnie z cewnika, a bole to przepowiadacze, bo po zastrzyku z no spy ulga
no to wielkie ufff! czekamy kochana do maja! terminy mamy podobne, wiec prosze sie nie wybijac, bo przed nami jeszcze sporo oczekujacych
swoja droga to brzmi jak jakas prlowska kolejka
Stary 2013-04-21, 11:29   #2466
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Biorę 1 na poród i 2 na pobyt.

Ty to się najeździsz na IP... Mam nadzieję, że to wciąż po badaniu i więcej krwi nie zobaczysz...

tez mam taka nadzieje..
dobrze,ze t nie nasty tydzien bo bym na zawal padla

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 11:32   #2467
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nie wszystkie

ja to mam niezdrowe fascynacje, bo jeśli doszłoby u mnie do cc to chciałabym widzieć jak mnie kroją..tak samo jak lubię patrzeć jak wbijają mi igłę i pobierają krew..
o to ja definitywnie nie.. powiem zeby mi zasłonili to jakimś parawanikiem i wmawiali ze jestem na wakacjach na plaży.. lampy to Greckie słonce, niebieski dookola to morze a ta grupa gapiów dookoła to turyści podziwiający moje boskie ciało..

Cytat:
no to wielkie ufff! czekamy kochana do maja! terminy mamy podobne, wiec prosze sie nie wybijac, bo przed nami jeszcze sporo oczekujacych
swoja droga to brzmi jak jakas prlowska kolejka

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 11:33   #2468
sharpnowaja
Zakorzenienie

diabli ja biorę dwie koszule- bo tylko tyle mam

fotkami się pochwalę jak TŻ powiesi obrazki mam nadzieję że to nastanie jutro
Mi TŻ też każe leżeć, dlatego wykorzystałam czas jak był w piwnicy

axella słońce nie stresuj się obserwuj się dokładnie ale na pewno wszystko jest w porządku
Stary 2013-04-21, 11:34   #2469
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

WITAMY Z TYMKIEM W 34 TC
za 34 tc

Cytat:
Dziewczyny gratuluje!!

U mnie cos sie zaczyna dziac, skurcze, bol plecow i brzucha i kawalki krwi takie skrzepy malutkiey, poki co polozna mowila ze szyjka sie rozwiera, lekarz mnie zbada o 10.
Na ktg skurcze nie wyszly, ale czuje ze na dniach to maly wyjdzie, boje sie

trzymamy kciuki, czyżby kolejny maluszek w drodze

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
To nie chodzi o sieć play, tylko w telefonach z Androidem jest taka ikonka google play gdzie wyszukuje się aplikacje na androida - wchodzisz tam, w wyszukiwarkę wpisujesz "wizaz" i znajduje Ci aplikacje, pobierasz i instalujesz

Dzięki, znalazłam już tą aplikację tylko problemy mam z instalacją, ale to pewnie wina telefonu, wieczorem pomęczę tż by spróbował coś z tym zrobić

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Coraz bardziej sądzę,że bede miec cesarkę. Wszystkie porody kończą się cesarką

KATATE, super,że masz Dzidźkę już w domku

u nas w szpitalu mówiły położne, że co 3 ciąża która miała być sn kończy się cc

Zgodnie z wyliczeniami zostało mi 14 dni do porodu brzuch boli, kręgosłup boli i jutro idę na ostatnie usg, może wreszcie się dowiem ile waży Adisiek
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 11:35   #2470
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
podzielam zdanie.
dla mnie to proste-bedzie glodne to sie obudzi-na pewno
mojej mamie kazali mnie budzic na cyca a ja spalam dłuuugo i stwierdzila,że skoro spie to jest ok, jak sie budzilam to karmila=proste

tez tak bede robic. karmic na zadanie a nie sama ustalac kiedy dziecko ma jesc i nieistotne czy to bedzie co godzine czy co 4
tz wczoraj spotkal sasiadke od malej Zosi (te ktora mieszkala nad nami - oczywiscie zapomnial zapytac o laktator ale planuje ja odwiedzic jak tylko mnie tam ktos podwiezie ) i opowiadala, ze dostala ochrzan od pediatry, bo mala wazy "juz" 6kg, a skonczyla 10 mies. i lekarka powiedziala wprost "prosze jej nie dawac tyle jesc, dieta" powiedziala, ze ubrala dziecko, powiedziala co mysli i poszla do innej przychodni jak mozna dziecku nie dac jesc skoro jest glodne? mala od samego poczatku jest na mm.

kurcze ciezkie jest zycie matki. jedne placza, bo dziecko nie przybiera i groza szpitalem, inne szybko rosna i tez zle
Stary 2013-04-21, 11:36   #2471
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
diabli ja biorę dwie koszule- bo tylko tyle mam

fotkami się pochwalę jak TŻ powiesi obrazki mam nadzieję że to nastanie jutro
Mi TŻ też każe leżeć, dlatego wykorzystałam czas jak był w piwnicy

axella słońce nie stresuj się obserwuj się dokładnie ale na pewno wszystko jest w porządku
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
za 34 tc

trzymamy kciuki, czyżby kolejny maluszek w drodze

Dzięki, znalazłam już tą aplikację tylko problemy mam z instalacją, ale to pewnie wina telefonu, wieczorem pomęczę tż by spróbował coś z tym zrobić

Zgodnie z wyliczeniami zostało mi 14 dni do porodu brzuch boli, kręgosłup boli i jutro idę na ostatnie usg, może wreszcie się dowiem ile waży Adisiek
mi 15dni
czyli rodzisz na dzień przede mną ?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-21, 11:39   #2472
sharpnowaja
Zakorzenienie

dziewczyny która ładniejsza? nie mogę się zdecydować, pokój mamy niebieski. Taki smerfowaty
z jednej strony podobają mi się kwiatki a inne pościele mamy właśnie takie w paski jakieś jak ta brązowa. Ale z drugiej mamy tamte fiolet/róż. I teraz już nie wiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3028.jpg (70,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3153.jpg (76,1 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2013-04-21 o 11:41
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 11:39   #2473
Elusiek
BAN stały

Cytat:
dziękuję

mi 15dni
czyli rodzisz na dzień przede mną ?

termin mam na 5.05 to jeden dzień wcześniej a jak wyjdzie to zobaczymy
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 11:41   #2474
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
tz wczoraj spotkal sasiadke od malej Zosi (te ktora mieszkala nad nami - oczywiscie zapomnial zapytac o laktator ale planuje ja odwiedzic jak tylko mnie tam ktos podwiezie ) i opowiadala, ze dostala ochrzan od pediatry, bo mala wazy "juz" 6kg, a skonczyla 10 mies. i lekarka powiedziala wprost "prosze jej nie dawac tyle jesc, dieta" powiedziala, ze ubrala dziecko, powiedziala co mysli i poszla do innej przychodni jak mozna dziecku nie dac jesc skoro jest glodne? mala od samego poczatku jest na mm.

kurcze ciezkie jest zycie matki. jedne placza, bo dziecko nie przybiera i groza szpitalem, inne szybko rosna i tez zle
no właśnie... za mało-źle, za dużo-źle..
ale tak szczerze- skąd wiadmo,że za mało jak np maluch wcina ale po prostu jest drobny,ma dobra przemiane matterii
ja rozumiem ograniczac kilkulatkowi slodycze czy zapychacze jesli takie wcina ale takiemu malenstwu chyba nie mialabym serca

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
termin mam na 5.05 to jeden dzień wcześniej a jak wyjdzie to zobaczymy
trzymam kciuki
data 5.05 ładna

Cytat:
dziewczyny która ładniejsza? nie mogę się zdecydować
druga zdecydowanie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-21, 11:42   #2475
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
co do Alicja-Ali,wypowiem się skoro już mam to imię

Mi wisi czy ktoś mówi do mnie Alicja czy Ala, Alicja mówi niewiele osób,większość woli skrót
ALE ZABIĆ MOGĘ jak ktoś odmienić nie potrafi i mówi:
"Alo"
przykład "Alo chodź tutaj" zamiast "Alu"
a wbrew pozorom czesto sie to zdaza..
no i Alucha dużo osób mówi
hehe moja kierowniczka miala z tym problem i ciagle smieszylo mnie jak zamiennie uzywala "pani sylwiu/sylwio pani ado/adu" tak jakby nie byla pewna jak ma do kolezanek mowic czekalam na wersje pani paulinu
Stary 2013-04-21, 11:43   #2476
JennyAniolek
Zakorzenienie

Info od Veronic:
"Hej! Przesyłam foto Wojtka z dziś. Czujemy się dobrze. Najwcześniej wyjdziemy jutro wieczorem, to wszystko zależy od wyników Małego. Niestety nie mam neta, więc sama nie mogę tego wstawić A ktoś urodził od soboty ? Pozdrawiamy "

"Pogratuluj Kasi w moim imieniu! Ja urodziłam sn, miałam tylko nacięcie, ale było mega ciężko. Teraz mój Mały praktycznie ciągle śpi Słodziak taki jeść jeszcze za bardzo nie chce, mam nadzieję, że się rozkręci w końcu to wcześniak z 36 tygodnia, ale jest silny "

W załączniku fotka Wojtusia

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdj_cie0052.jpg (78,9 KB, 211 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 11:43   #2477
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie dużo
Cytat:
Zgodnie z wyliczeniami zostało mi 14 dni do porodu
czyli teoretycznie możesz już "legalnie" rodzić
Stary 2013-04-21, 11:43   #2478
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny która ładniejsza? nie mogę się zdecydować, pokój mamy niebieski. Taki smerfowaty
z jednej strony podobają mi się kwiatki a inne pościele mamy właśnie takie w paski jakieś jak ta brązowa. Ale z drugiej mamy tamte fiolet/róż. I teraz już nie wiem
jak masz niebieski pokój to w sumie ani jedna ani druga nie będzie pasować, ale druga mi się bardziej podoba, zwłaszcza jak masz tam jakiś fiolet.

Wojtek
Stary 2013-04-21, 11:44   #2479
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Info od Veronic:
"Hej! Przesyłam foto Wojtka z dziś. Czujemy się dobrze. Najwcześniej wyjdziemy jutro wieczorem, to wszystko zależy od wyników Małego. Niestety nie mam neta, więc sama nie mogę tego wstawić A ktoś urodził od soboty ? Pozdrawiamy "

"Pogratuluj Kasi w moim imieniu! Ja urodziłam sn, miałam tylko nacięcie, ale było mega ciężko. Teraz mój Mały praktycznie ciągle śpi Słodziak taki jeść jeszcze za bardzo nie chce, mam nadzieję, że się rozkręci w końcu to wcześniak z 36 tygodnia, ale jest silny "

booooooski
gratuluję!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-21, 11:45   #2480
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja to mam niezdrowe fascynacje, bo jeśli doszłoby u mnie do cc to chciałabym widzieć jak mnie kroją..tak samo jak lubię patrzeć jak wbijają mi igłę i pobierają krew..
ja tez tak mam, a pikanterii dodala mi sasiadka mowiac, ze jej odbilala sie akcja w lampie na suficie i podgladala, w sumie tylko raz odwrocila glowe, bo zrobilo jej sie troche "miekko", ale tez podgladala
Stary 2013-04-21, 11:46   #2481
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Ale jestem zła... Wrrr... Robiłam sernik na zimno miliony razy i kuźwa prawie cała galaretka spłynęła mi na dno pod masę sernikową, na biszkopty I w dodatku laski nie piszą czy przyjadą, czy nie, a ja nie lubię być informowana o takich rzeczach na ostatnią chwilę!

Idę zatem spać!

Dobranoc
na święta robiłam ciasto z galaretką i nie dość że mi spłynęła to wypłynęła z tortownicy i zalała dosławinie pól kuchni wszyscy się śmiali, a ja sie poryczałam

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dzieki za info a mozesz napisac jakie macie auto albo dlugosc pasow? Mi dzis Tz powiedzial, ze do 1 auta bedzie potrzebna baza ze wzgledu na te siedzenia o ktorych pisala Jenny a do drugiego nie :/ nie chcialam kupowac tej bazy bo z nia czy nie jest 5* ale duzym jej minusem jest fakt, ze nadaje sie w atonie tylko do tego 1wszego fotelika czyli 13 kg pozniej kolejna:/ i juz sama nie wiem...[COLOR="Silver"]
tylko do kolejnych fotelików możesz nie potrzebować bazy, bo nie musisz wyciągać fotelika, dziecko samo wejdzie do niego, natomiast przy pierwszym foteliku wyciągasz dziecko razem z fotelikiem

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Urodzilam o 21.15 syn 3950g i 58 cm. Skonczylo sie cc niestety. Maly jest cudny. Bylam przytomna caly czas. Juz byl na cycu u mnie. Teraz boli jak cholera.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratulacje dorodny chłopak

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Zastanawiam się jakie są przesłanki do cc jeżeli chodzi o wagę? nie wiem czemu czasami lekarze bagatelizują dane z usg i twierdzą że kobieta da radę. Mój gin powiedział mi że odbierał poród i niby wiedział ze dziecko jest duze, kobieta się meczyła, ale on nie wierzył że będzie za duzy. Urodziła ponad 5 kg dziecko, a potem on ją przepraszał Chyba nie chcę chcę zeby mój gin miał dyżur jak ja będe rodzić

.
pewnie to zależy od lekarza i wymiarów kobiety, jeden przy 4 kg się już boi inny nie, nie wiem czy są jakieś wskazania medyczne

Cytat:
15 dni do tp
to w sumie już możesz rodzić
u mnie zostało 10 dni do tp, ale pewnie urodzę po terminie. Doszłam do wniosku, że muszę zmienić tok myślenia jeśli nie chcę zwariować i cieszyć się "wolnością"

Cytat:
Uff nie rodze, skrzepi krwi prawdopodobnie z cewnika, a bole to przepowiadacze, bo po zastrzyku z no spy ulga
A już myślałam, że Twój Niki wyprzedzi mojego

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
1) Kiedyś słuchałam w telewizji, że szczepionki nie chronią przed zarażeniem się daną chorobą, a jedynie łagodzą objawy jej przechodzenia.
2) Ostatnio pytałam koleżanki jak wygląda u nas w szpitalu poród rodzinny i dowiedziałam się, że rodziła 36h i bujała się pomiędzy patologią i porodówką. Szacun.

:
1) niektóre szczepionki chronią przed chorobą, inne przed powikłaniami np gruźlica
2) rozmawiałam z ginem na temat odczuć przez kobiety skurczy no i mówił, że kobieta tak naprawdę nie wie dokładnie kiedy zaczął się poród, różne kobiety maja różny próg odczuwania bólu i to że kobieta mówi że rodziła 36h a druga 1h nie jest zgodne z prawdą. Bo poród rozpoczyna się jeśli sa regularne skurcze prowadzące do rozwarcia, a jeśli ktoś z porodówki wrócił na patologie to znaczy że jeszcze nie rodzi

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
A ja tam nie wytrzymam, niby nic nie czuć,ale ta wizja że oni mnie kroją, fuuuj. Zemdleje tam. Tez mam zbyt bujną wyobraźnię. Jak u dentysty nic nie czułam, to też zaczęłam sobie bzdury wyobrażać i pach - ciemno przed oczami
spokojnie, nacinają tylko skórę, a macice rozrywają, zresztą myślę że będziesz pod wpływem emocji i leków przeciwbólowych, że szybko Ci minie. Samo wydobycie dziecka od momentu przeciecia skóry trwa 5-15min a potem skupisz sie na dziecku a nie na szyciu
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 11:46   #2482
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
po nocy byl spokoj a tu znow mala plamka krwi..
jego mać..

no i nadal to po badaniu czy ku*wa co?
mojego gina mam we wtorek dopiero.. poczekm z godzine,dwie..jak cos jeszcze sie pojawi to znow sie zbieram na ip
lez i obserwuj, a jak nie to ip
Stary 2013-04-21, 11:48   #2483
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Info od Veronic
Mały jest boski Jenny jakbyś pisała do niej to pogratuluj od nas wszystkich

tak a propo lekarzy to mi się przypomniała historia mojego brata. Jak im się córeczka urodziła to na prawdę o nią dbali, no ale przyszła położna i powiedziała że źle się zajmują pępkiem małej (a sama im tak kazała) i wpisała im do karty dziecka "dziecko zaniedbane przez rodziców". Tak mi się przypomniało teraz bo ostatnio mi to pokazywali. No i mała ma już taki wpis w karcie na całe życie:/
Stary 2013-04-21, 11:48   #2484
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
lez i obserwuj, a jak nie to ip
najgorzej że małą czuję,jest ok, nic nie boli, a plamki sa tak malusieńkie że szok

ale są...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-21, 11:49   #2485
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Info od Veronic:

jest absolutnie boski ma buźkę jak z obrazka
gratulacje
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 11:49   #2486
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
kwiatki
Stary 2013-04-21, 11:50   #2487
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Ok

Cytat:
tak a propo lekarzy to mi się przypomniała historia mojego brata. Jak im się córeczka urodziła to na prawdę o nią dbali, no ale przyszła położna i powiedziała że źle się zajmują pępkiem małej (a sama im tak kazała) i wpisała im do karty dziecka "dziecko zaniedbane przez rodziców". Tak mi się przypomniało teraz bo ostatnio mi to pokazywali. No i mała ma już taki wpis w karcie na całe życie:/
Masakra

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 11:50   #2488
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Info od Veronic:

aaa, jaki maly slodki zapakowany dzidzius uroczy! i ta fotka - jakby sobie plazowal
Stary 2013-04-21, 11:51   #2489
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

okropne:/ potraktowała ich jakby oboje byli jakimiś alkoholikami, dziecko brudne, niedokarmione, oni nawaleni a na ścianie grzyb.. no sorry..

Wojtek
Stary 2013-04-21, 11:53   #2490
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
jak masz niebieski pokój to w sumie ani jedna ani druga nie będzie pasować, ale druga mi się bardziej podoba, zwłaszcza jak masz tam jakiś fiolet.
niebieskiej nie chce bo mi się wszystko zleje. Narzutę na łóżko mamy fiolet z różem i ładnie to wygląda

barwineczek ja to stwierdziłam że jak nie urodzę w przyszłym tyg to na pewno urodzę po terminie. TŻ mi mówi że jestem nienormalna

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
okropne:/ potraktowała ich jakby oboje byli jakimiś alkoholikami, dziecko brudne, niedokarmione, oni nawaleni a na ścianie grzyb.. no sorry..
no dokładnie, tym bardziej że tam nie jest napisane z jakiego powodu, ot tylko notatka "dziecko zaniedbane przez rodziców". No sorry przy pierwszym dziecku to się człowiek uczy, zwłaszcza że to ten sam babsztyl im mówił co i jak.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości