Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-21, 11:55   #2491
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
niebieskiej nie chce bo mi się wszystko zleje. Narzutę na łóżko mamy fiolet z różem i ładnie to wygląda

barwineczek ja to stwierdziłam że jak nie urodzę w przyszłym tyg to na pewno urodzę po terminie. TŻ mi mówi że jestem nienormalna

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

no dokładnie, tym bardziej że tam nie jest napisane z jakiego powodu, ot tylko notatka "dziecko zaniedbane przez rodziców". No sorry przy pierwszym dziecku to się człowiek uczy, zwłaszcza że to ten sam babsztyl im mówił co i jak.
nie do niebieskiego niebieski nie, ale już szary, czarny, brąz tylko jakiś ciemny, albo ja lubie połączenie z zielenią.. ale jak macie fiolet i pasuje to te kwiatki mogą też pasować

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 11:58   #2492
barwineczek
Wtajemniczenie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
dziewczyny która ładniejsza? nie mogę się zdecydować, pokój mamy niebieski. Taki smerfowaty
z jednej strony podobają mi się kwiatki a inne pościele mamy właśnie takie w paski jakieś jak ta brązowa. Ale z drugiej mamy tamte fiolet/róż. I teraz już nie wiem
ja bym kupiła tylko i wyłącznie białą pościel nie toleruje innej w moim łóżku, naprawdę polecam białą kupić. Zawsze jak jeździłam po hotelach to uwielbiałam tam pościel, a teraz mam taka i nigdzie nie śpi mi się tak jak w domu. Mam dwa komplety pościeli na wymiar i nie wyobrażam sobie innej. Zastamów sie dobrze

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
najgorzej że małą czuję,jest ok, nic nie boli, a plamki sa tak malusieńkie że szok

ale są...
Axella cos się znowu dzieje?
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:00   #2493
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
nie do niebieskiego niebieski nie, ale już szary, czarny, brąz tylko jakiś ciemny, albo ja lubie połączenie z zielenią.. ale jak macie fiolet i pasuje to te kwiatki mogą też pasować
no właśnie zieleń mi się bardzo podoba ale kompletnie nie pasuje, a szkoda.
Zamawiam w kwiatki (dzięki dziewczyny ). Zamawiam koc u tej osoby więc już wezmę pościel, którą w prawdzie mieliśmy kupić dopiero w czerwcu no ale tak nam taniej wyjdzie bo tylko raz przesyłka
Stary 2013-04-21, 12:00   #2494
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
ja bym kupiła tylko i wyłącznie białą pościel nie toleruje innej w moim łóżku, naprawdę polecam białą kupić. Zawsze jak jeździłam po hotelach to uwielbiałam tam pościel, a teraz mam taka i nigdzie nie śpi mi się tak jak w domu. Mam dwa komplety pościeli na wymiar i nie wyobrażam sobie innej. Zastamów sie dobrze

Axella cos się znowu dzieje?
plamię

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:02   #2495
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym kupiła tylko i wyłącznie białą pościel nie toleruje innej w moim łóżku, naprawdę polecam białą kupić.
mam jeden komplet ale właśnie nie lubię pod nim spać, taki jakiś smutny jest

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
plamię
ale bardziej?
może jedź na to ip
Stary 2013-04-21, 12:03   #2496
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja to mam niezdrowe fascynacje, bo jeśli doszłoby u mnie do cc to chciałabym widzieć jak mnie kroją..tak samo jak lubię patrzeć jak wbijają mi igłę i pobierają krew..
też tak mam jak mi szyli kolano, to tak się gapiłam na łapy lekarza, że bidny chyba się zestresował i z nadzieją pytał, czy przypadkiem nie wolałabym się położyć a ja tam chciałam widzieć, czy nie partaczy!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:04   #2497
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

ale bardziej?
może jedź na to ip
poki co czekam by zobaczyc czy cos sie zmienia..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-21, 12:12   #2498
JennyAniolek
Zakorzenienie

Postaram się odezwać później, a póki co zmykamy do miasta coś załatwić. Miłej niedzieli

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:12   #2499
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
o to ja definitywnie nie.. powiem zeby mi zasłonili to jakimś parawanikiem i wmawiali ze jestem na wakacjach na plaży.. lampy to Greckie słonce, niebieski dookola to morze a ta grupa gapiów dookoła to turyści podziwiający moje boskie ciało..
może jak ci wstrzykną odpowiednie środki, to i uwieżysz w to bez problemu
Stary 2013-04-21, 12:15   #2500
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
tak a propo lekarzy to mi się przypomniała historia mojego brata. Jak im się córeczka urodziła to na prawdę o nią dbali, no ale przyszła położna i powiedziała że źle się zajmują pępkiem małej (a sama im tak kazała) i wpisała im do karty dziecka "dziecko zaniedbane przez rodziców". Tak mi się przypomniało teraz bo ostatnio mi to pokazywali. No i mała ma już taki wpis w karcie na całe życie:/
co za babsko

Veronic wyglada jak laleczka
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:18   #2501
sharpnowaja
Zakorzenienie

dobra ja zmykam szykować się na obiadek do teściowej. Może TŻta na spacerek namówię
axella trzymam mocno kciuki żeby Ci przeszło to plamienie
Stary 2013-04-21, 12:20   #2502
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

W załączniku fotka Wojtusia

taki słodziasty okruszek! no i w końcu poród sn jestem strasznie ciekawa opisu...
Stary 2013-04-21, 12:21   #2503
justyna_g4
Zakorzenienie

Wpadłam tylko zerknąć czy mamy nowe mamusie.

Widzę, że są 2 wiec serdecznie Gratuluję !!!

Nadrabiać będę chyba jutro lub wieczorem

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Info od Veronic:
"Hej! Przesyłam foto Wojtka z dziś. Czujemy się dobrze. Najwcześniej wyjdziemy jutro wieczorem, to wszystko zależy od wyników Małego. Niestety nie mam neta, więc sama nie mogę tego wstawić A ktoś urodził od soboty ? Pozdrawiamy "

"Pogratuluj Kasi w moim imieniu! Ja urodziłam sn, miałam tylko nacięcie, ale było mega ciężko. Teraz mój Mały praktycznie ciągle śpi Słodziak taki jeść jeszcze za bardzo nie chce, mam nadzieję, że się rozkręci w końcu to wcześniak z 36 tygodnia, ale jest silny "

Jaki śliczny
JEszcze raz gratulacje!!!

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:22   #2504
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tz wczoraj spotkal sasiadke od malej Zosi (te ktora mieszkala nad nami - oczywiscie zapomnial zapytac o laktator ale planuje ja odwiedzic jak tylko mnie tam ktos podwiezie ) i opowiadala, ze dostala ochrzan od pediatry, bo mala wazy "juz" 6kg, a skonczyla 10 mies. i lekarka powiedziala wprost "prosze jej nie dawac tyle jesc, dieta" powiedziala, ze ubrala dziecko, powiedziala co mysli i poszla do innej przychodni jak mozna dziecku nie dac jesc skoro jest glodne? mala od samego poczatku jest na mm.

kurcze ciezkie jest zycie matki. jedne placza, bo dziecko nie przybiera i groza szpitalem, inne szybko rosna i tez zle
Ale 6 kg na 10 mies. to malutko
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:23   #2505
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
tz wczoraj spotkal sasiadke od malej Zosi (te ktora mieszkala nad nami - oczywiscie zapomnial zapytac o laktator ale planuje ja odwiedzic jak tylko mnie tam ktos podwiezie ) i opowiadala, ze dostala ochrzan od pediatry, bo mala wazy "juz" 6kg, a skonczyla 10 mies. i lekarka powiedziala wprost "prosze jej nie dawac tyle jesc, dieta" powiedziala, ze ubrala dziecko, powiedziala co mysli i poszla do innej przychodni jak mozna dziecku nie dac jesc skoro jest glodne? mala od samego poczatku jest na mm.

kurcze ciezkie jest zycie matki. jedne placza, bo dziecko nie przybiera i groza szpitalem, inne szybko rosna i tez zle
Znajoma ma syna. Urodził sie 31 października i waży już 9kg. Nie kazali jej żadnej diety,ale jest na prawe wielki

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:29   #2506
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki piękny Wojtuś Też jestem ciekawa relacji Veronic, super, że udało się naturalnie!

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Zmykam do kościoła. Mam nadzieję, że mi wody nie odejdą

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-04-21 o 12:28
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:32   #2507
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ołłłłł, kończy mi się 36t.c.
Mnie też, więc dla nas

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
za 34 tc

trzymamy kciuki, czyżby kolejny maluszek w drodze

Dzięki, znalazłam już tą aplikację tylko problemy mam z instalacją, ale to pewnie wina telefonu, wieczorem pomęczę tż by spróbował coś z tym zrobić

u nas w szpitalu mówiły położne, że co 3 ciąża która miała być sn kończy się cc

Zgodnie z wyliczeniami zostało mi 14 dni do porodu brzuch boli, kręgosłup boli i jutro idę na ostatnie usg, może wreszcie się dowiem ile waży Adisiek

Cytat:
Info od Veronic:
"Hej! Przesyłam foto Wojtka z dziś. Czujemy się dobrze. Najwcześniej wyjdziemy jutro wieczorem, to wszystko zależy od wyników Małego. Niestety nie mam neta, więc sama nie mogę tego wstawić A ktoś urodził od soboty ? Pozdrawiamy "

"Pogratuluj Kasi w moim imieniu! Ja urodziłam sn, miałam tylko nacięcie, ale było mega ciężko. Teraz mój Mały praktycznie ciągle śpi Słodziak taki jeść jeszcze za bardzo nie chce, mam nadzieję, że się rozkręci w końcu to wcześniak z 36 tygodnia, ale jest silny "

Wojtek śliczny jak aniołek Ale sobie śpi, jakby świat nie istniał
Czekam na opis

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
plamię
Jedź na ip koniecznie, nie zwlekaj
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:35   #2508
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
plamię
bardziej, tak samo czy mniej? może to tak jak po @ jeszcze 3 dni oczyszczania

Cytat:

ale bardziej?
może jedź na to ip
mi sie kojarzy z luksusem, biała czyściutka bawełniana pościel, w żadnym hotelu nie ma kolorowej, ale to kwestia gustu

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
też tak mam jak mi szyli kolano, to tak się gapiłam na łapy lekarza, że bidny chyba się zestresował i z nadzieją pytał, czy przypadkiem nie wolałabym się położyć a ja tam chciałam widzieć, czy nie partaczy!
hahaha, jak powiedziałam na stażu z chirurgii, że chcę być chirurgiem to część nakrzyczała na mnie, a część nię śmiała, potem przeciągnęli mnie po samych najcięższych, najbardziej śmierdzących przypadkach żeby mnie zniechęcić i... nie wyobrażam sobie żebym mogła robić co innego

jem truskawki na drugie śniadniae i lecę na godzinny marsz
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:37   #2509
Elusiek
BAN stały

Cytat:

ps. ile pakujecie koszul? 2-3?

pakuję 2, ale trzecią tż mam przygotowaną w domu na wszelki wypadek tż dowiezie

Cytat:
Info od Veronic:

śliczności

Cytat:
strasznie dużo

czyli teoretycznie możesz już "legalnie" rodzić
ja już bym mogła jechać i rodzić, już nie mogę się doczekać widoku maluszka

Cytat:

ale wcale dużo nie waży, chyba w granicach więc ocb każdy lekarz oczekuje czegoś zupełnie innego i weź się dostosuj
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:39   #2510
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
ale z dzieckiem w środku?
z bliźniakami to musi być poziom zaawansowany +
To takie specjalne wózki do biegania na 2 kółkach. Nie takie zwykłe ;-)
Z bliźniakami nie będę nawet próbować. Chyba że jedna ze mną druga z mężem ale on jest póki co niechętny na bieganie;-)

Cytat:
o to ja definitywnie nie.. powiem zeby mi zasłonili to jakimś parawanikiem i wmawiali ze jestem na wakacjach na plaży.. lampy to Greckie słonce, niebieski dookola to morze a ta grupa gapiów dookoła to turyści podziwiający moje boskie ciało..

Ale oni chyba standardowo zakładają parawan nie tylko przy cesarce ale też przy innych zabiegach.

Cytat:
Mały jest boski Jenny jakbyś pisała do niej to pogratuluj od nas wszystkich

tak a propo lekarzy to mi się przypomniała historia mojego brata. Jak im się córeczka urodziła to na prawdę o nią dbali, no ale przyszła położna i powiedziała że źle się zajmują pępkiem małej (a sama im tak kazała) i wpisała im do karty dziecka "dziecko zaniedbane przez rodziców". Tak mi się przypomniało teraz bo ostatnio mi to pokazywali. No i mała ma już taki wpis w karcie na całe życie:/
Oooo matko
Mojej siostrze napisala pielęgniarka jak była mała na przeglądzie w szkole "znaczny niedobór masy ciała, dziecko niedożywione". I skierowala do pediatry. Na szczęście mama trafiła na normalną dr która powiedziała żeby się nie przejmować bo taka jej uroda. I jeszcze mówi: no tak, jak jest chude dziecko to źle, grube też źle , najlepiej żeby była wielka bambaryła
To było ok 20 lat temu ale mama to pamięta jak dziś.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:40   #2511
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
i witam się w zakończonym 31t

Cytat:
co do Alicja-Ali,wypowiem się skoro już mam to imię

Mi wisi czy ktoś mówi do mnie Alicja czy Ala, Alicja mówi niewiele osób,większość woli skrót
ALE ZABIĆ MOGĘ jak ktoś odmienić nie potrafi i mówi:
"Alo"
przykład "Alo chodź tutaj" zamiast "Alu"
a wbrew pozorom czesto sie to zdaza..
no i Alucha dużo osób mówi
przepraszam nie mogłam się powstrzymać Nie wpadłabym na odmianę Alo

Cytat:
Info od Veronic:

Śliczności

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:43   #2512
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Axella ja bym chyba jednak pojechała na ip..

Veronic jeszcze raz gratulacje!!
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:46   #2513
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość

przepraszam nie mogłam się powstrzymać Nie wpadłabym na odmianę Alo

Śliczności

ja też nie

matko jak młode mi się rozpycha

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Axella ja bym chyba jednak pojechała na ip..

Veronic jeszcze raz gratulacje!!
ja juz nie wiem :<
plamka wielkosci paznokcia malego palca..

przez tel mowia,ze to po badaniu bo szyjka wrazliwa..
nic nie boli,mloda fika..

jeszcze troche..mysle ze o 15sie zwine jak sie nie zmieni nic

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-21, 12:48   #2514
maarchewka
Zakorzenienie

ale mam lenia.. sniadania nie zrobiłam, obiadu mi się nie chce robic.. przeczytałam forum i nie mam co robić.. tzn pewnie bym miala jakby mi się coś chcialo robić.. ehh

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:48   #2515
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
po nocy byl spokoj a tu znow mala plamka krwi..
jego mać..

no i nadal to po badaniu czy ku*wa co?
mojego gina mam we wtorek dopiero.. poczekm z godzine,dwie..jak cos jeszcze sie pojawi to znow sie zbieram na ip
Ax...ja bym chyba zrobiła tak jak mówisz tzn. jeśli w przeciągu godziny czy dwóch będą kolejne plamki to bym jechała. Zawsze to mniej stresu dla Ciebie

Cytat:
Info od Veronic:

Śliczny Wojtuś. W ogóle wszystkie te malutkie dzieci są takie śliczne i proporcjonalne

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:51   #2516
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Info od Veronic:

jejku jaka PIĘKNOŚĆ bardzo ładne te dzieciaczki sie rodzą
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:56   #2517
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam

Cytat:
eh tego też się boję w szpitalu bo ja muszę mięć CISZĘ. Właśnie jak byłam u koleżanki w szpitalu to mieli w jednej sali taką chrapiącą babkę i mimo że były na dwóch różnych końcach korytarza to nie spała przez nią;/

Anka czyżbyś byłą następna? trzymam kciuki za szybki i lekki poród

colorblue za 34 tc

ja też nie mam żadnych przepowiadaczy i też mam jutro wizytę. I nie chciałabym nic mówić ale nie licząc klauda88 która gdzieś zaginęła i dziewczyn które mają wyznaczone cc (kalka, metropolitan, paulina) to
barwineczek, Ty, ja i gold jesteśmy następne w kolejce
chociaż jak napisałam już nie raz ja czekam na axella bo w dalszym ciągu mam przeczucie że ona urodzi przede mną więc dopiero wtedy zacznę się stresować

Meli dzięki za odp
Niby tak, ale przeciez dziewczyny majace terminy kilka dni po nas tez moga sie pospieszyc no zobaczymy, niech sie dzieje wola nieba z nia sie zawsze zgadzac trzeba

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
a o co chodzi z tymi fotelami, bo nie do konca to mogę sobie wyobrazic.. widziałam ze jenny o tym pisala tez..

Ja mam Mazdę 3 z 2008 roku. a pasy to nie wiem jak długie..
Ja tez nie wiem spytam pozniez Tz to napisze... zostal nam tylko fotelik i materac, materac wiem jaki a fotelik zastanawiamy sie miedzy cybex aton 2 i maxi cosi cabrofix
Stary 2013-04-21, 12:58   #2518
axella
Zakorzenienie

GG do axella

mała ma czkawkę

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-21, 13:00   #2519
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
na święta robiłam ciasto z galaretką i nie dość że mi spłynęła to wypłynęła z tortownicy i zalała dosławinie pól kuchni wszyscy się śmiali, a ja sie poryczałam
Ja też przegrałam walkę galaretki z grawitacją, a potem wykorzystałam radę teściowej. Po pierwsze galaretkę rozpuszczamy w mniejszej ilości wody - jak są 2 to rozpuszczamy np w 0,7 litra, a nie w całym litrze. Po drugie musi naprawdę stężeć. Czas od rozpuszczenia w wodzie do wylania na ciasto to nawet 2 godziny - w zależności od tego w jakim pomieszczeniu była schładzana. Nie może być leista.

Katate, Veronic - GRATULACJE

No to skoro mowa o ciastach, to idę wszamać sernik
Stary 2013-04-21, 13:00   #2520
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Urodzilam o 21.15 syn 3950g i 58 cm. Skonczylo sie cc niestety. Maly jest cudny. Bylam przytomna caly czas. Juz byl na cycu u mnie. Teraz boli jak cholera.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratulacje Katate!

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

WITAMY Z TYMKIEM W 34 TC

Cytat:
No i muszę się pochwalić że remont mamy praktycznie skończony! Myślałam że TŻtowi zejdzie z 2 dni żeby to wszystko poskładać i powynosić a on sie uwinął w jedno popołudnie
No i zaczęłam szykować kącik dla małej, niestety ustawienie które wymyśliłam wyglądało okropnie więc siedziałam i myślałam nad czymś innym. I w końcu jest za dużo się na namyśliłam jedynie którą ścianę odstąpić małej no ale najważniejsze że łóżeczko już gotowe jeszcze tylko obrazki powiesić i finito
No ale trochę się napracowałam wczoraj, zwłaszcza dużo się schylałam kucałam itd. TŻ się darł na mnie że mam nic nie robić bo przez to urodzę i kurcze trochę mnie nastraszył bo jak skończyłam to mała brykała chyba z 3 godz non stop i to bardzo mocno. Chyba przez całą ciąże tyle się nie ruszała co wczoraj. Trochę zaczęło mnie to niepokoić i stwierdziłam że jak dziś będzie to samo to dzwonię do gina. No ale dziś rano parę kopniaczków i śpi stwierdziłam że jestem zbyt zmęczona żeby rodzić
Jutro idę do gina, we wtorek dentysta, w środę zawozimy samochód do zmiany butli i odbierzemy dopiero w czwartek. Więc daję małej pozwolenie że od piątku może wychodzić
za remont!
A jeżeli chodzi o aparat orto, to cena zależy od ortodonty i miasta. Ja za porcelanę w Białymstoku za jeden łuk płaciłam 2000 zł... Wizyta 100 zł czy z jednym, czy z dwoma łukami, czy tylko zmieniał gumki, czy zmieniał gumki i piaskował...

Cytat:
Z mojego suwaczka - koniec 36 tc oznacza, że dziecko jest już donoszone - a wiec poród może być w każdej chwili.. Czy walizka do szpitala jest juz spakowana?

A wczoraj mialam gosci i mnie zmacali po brzuchu akurat im pozwoliłam bo byli tacy ciekawi i nie mogli uwierzyć ze to tak się przemiszcza i w ogole och i ach
za koniec 36 tc!
Ja tam w sumie tylko mojemu szefowi nie pozwalam dotykać brzucha, w sensie w ogóle Go unikam- bo to burak i zboczeniec. A cała reszta niech sobie dotyka, byle mnie nie bolało

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ołłłłł, kończy mi się 36t.c.
za koniec 36 tc!

----

Cipki nie dają znać czy jadą czy nie, więc uciekam do rodziców na obiad. (haha... znając Je, to może chcą zrobić niespodziankę... będą miały niespodziankę, bo już nie mieszkam tam gdzie mieszkałam, a One nie wiedzą o tym )

Miłego dnia!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości