Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-21, 16:12   #2221
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Przedstawiam mojego rudego leniwca Leosia wielbiciela koloru różowego
Oooooooooo zakochałam się jaki slodziak
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 16:13   #2222
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Perse
: no i właśnie o tym pisałam, że można zwracać uwagę na to, co się je, bez znaczenia czy się je mięcho czy nie. A co do droższych rzeczy - w naszym przypadku jest to bulion i tuńczyk. reszta to normalne biedronkowo-auchanowe rzeczy. (np serki itp ze składu bardziej mi pasują w biedrze, a danone czy jogobelli nie ruszam i cenowo wychodzę na plus w tym przypadku). Generanie bardziej chodziło mi w mojej wypowiedzi, że to jest mit, jak się nie je mięsa to ma się słabe wyniki

A powiedzcie mi robicie sesje maluchowi jak przyjdzie na świat?
Ja ostatnio z nabiału tylko jogurty naturalne, serki wiejskie i serki homogenizowane, ale też naturalne jem.
Tak, to mit, ale ja np. sama nie wiem, jakie miałabym te wyniki jeszcze bez mięsa... :/ Człowiek co zrobi, to zrobi źle czasami :/

Cytat:

Peeeers
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 16:17   #2223
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Perse: fakt... czasami też nie ogarniam dlaczego pewne rzeczy wychodzą źle, a niby wszystko jest ok... (filozoficznie to zdanie wyszło...)

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 16:34   #2224
Oliath
Zakorzenienie

OMG, zalamka, tak czytam o Waszym zywieniu i mysle, ze powinny mnie juz robaki zjadac na cmentarzu. Ilosc cukrow, tluszczow oraz chemii w mojej diecie jest porazajaca. Jem niezdrowego tunczyka. Na obiad dzis u nas niezdrowa lasagne i pierogi ruskie smazone a'la frytki na glebokim tluszczu. Oraz surowka, ktora skrupulatnie ominelam na swoim talerzu. Nie biore zelaza, mieso kupuje w hipermarkecie Leclerc. Slodze slodzikiem. Pije napoje slodzone cyklaminianem sodu, firma wprawdzie nazywa sie EKO+, jednakowoz napoj wieloowocowy kosztuje u nich 0,66 za litr, wiec nie moze miec nic wspolnego z jakimkolwiek owocem. Z nabialu tylko zolte sery i serek almette, oraz ogromne ilosci jogurtow z muesli oraz pitnych. Mocna kawa.
Ide stad
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 16:57   #2225
sammi24
Zadomowienie

Cześć laski mamy z TŻ popołudniowy relax - ja na wizażu, on na drugim lapku czyta coś ze swojego fachu

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40409754]a ja jestem najszczęśliwsza bo moje dziecko nigdy nie jadło w macu, więc ichniejszych bułek nie zje, a za frytkami i pizzą też nie przepada
i to jest mój duży sukces !!!
[/QUOTE]

Wow, się należą

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40407869]
Sammi ale się z Was burżujów pośmiałam
A swoją drogą, ciekawe, co się stało z drugim jądrem pieska? Nie urosło?:O[/QUOTE]

Tamten pies podobno miał jeszcze padaczkę, może przygniótł

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dobra, pochwale sie :

Lilo bedzie prawdziwa ksiezniczka, albowiem bedzie spala w beciku DIOR.
Oraz pod kocykiem DIOR.
Na zmiane z drugim kocykiem DIOR.

Zaadoptujesz mnie ?

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Sierścia mi przyszła powiedzieć, że zapomniałam ją zabrać na wieczorny spacer

A, że jestem zbyt leniwa to zejdziemy sobie tylko pod blok
Może na balkon, będzie łatwiej

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Zmęczona jestem, a do tego żebra boooooolą ratunku !!!!
Mam to samo, czuję jakby żebro z prawej strony ktoś mi podwadzał do góry siłą

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Tak sie zastanawiam czy juz powinnam wyprać te ubranka co mam bo jestem juz w 26tyg.czy moze poczekać do 8mca i wtedy wszystko wyprać?-----
Ja czekam właśnie do 8 miesiąca

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Ciagle sie mnie pyta czy aby napewno dobrze szoruje cycki szczota az mnie ch.strzela,ale ze sztucznym amerykańskim uśmiechem jej odpowiadam, ze tak dre az wiory lecą

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Słoneczko od rana i od 6tej już niemal na nogach. Mama przed chwilą pojechała, w ogóle super że udało mi się ją namówić aby została na noc. Wczoraj ponad 5h łaziłyśmy po sklepach!:
A wieczorkiem obejrzałyśmy "w ciemności" - fajnie zrobiony, ciekawy. Jak na polski film się wybija na pewno, więc nominacja do Oskara wg mnie uzasadniona.
za zakupy
My z TŻ niedawno też oglądaliśmy "W ciemności" i podzielam zdanie - b. dobry

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
No fajne mi szczęście

Wrzucam furkę
Ale wyścigówa i jeżeli używany to faktycznie w super stanie

Cytat:
słodziak
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 16:59   #2226
Konto usunięte

Oliath i to być może jest przepis na sukces

Ja się roztkliwiam nad każdym składnikiem i potem mam, słabe wyniki, cukrzycę, bele co.

Chociaż nie powiem, przed ciążą jadłam dużo gorzej, przede wszystkim obiady o 20, dużo słodyczy, no wiadomo jak to w pracy - jedzenie szybko, byle co, dużo białego pieczywa i słodkich bułek.

Sama nie wiem, jaką będę miała strategię wobec dziecka.
Słoiczki czy sama gotować... Pewnie będę to mieszać, bo jednak słoiczki dają duże urozmaicenie, a ja nie wszystko zawsze dostanę.
Słodycze czy nie.. Pewnie się złamię...
Będę się starać sama piec, gotować (bardzo lubię piec słodkości, uwielbiam wręcz), ale od czasu do czasu pewnie się skuszę na kupną czekoladkę.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Tamten pies podobno miał jeszcze padaczkę, może przygniótł
I znowu parskam śmiechem
Może odgryzł w napadzie :P

Ej nie wolno się śmiać z takich rzeczy! :P (mówię sama do siebie:P)
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 17:00   #2227
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
OMG, zalamka, tak czytam o Waszym zywieniu i mysle, ze powinny mnie juz robaki zjadac na cmentarzu. Ilosc cukrow, tluszczow oraz chemii w mojej diecie jest porazajaca. Jem niezdrowego tunczyka. Na obiad dzis u nas niezdrowa lasagne i pierogi ruskie smazone a'la frytki na glebokim tluszczu. Oraz surowka, ktora skrupulatnie ominelam na swoim talerzu. Nie biore zelaza, mieso kupuje w hipermarkecie Leclerc. Slodze slodzikiem. Pije napoje slodzone cyklaminianem sodu, firma wprawdzie nazywa sie EKO+, jednakowoz napoj wieloowocowy kosztuje u nich 0,66 za litr, wiec nie moze miec nic wspolnego z jakimkolwiek owocem. Z nabialu tylko zolte sery i serek almette, oraz ogromne ilosci jogurtow z muesli oraz pitnych. Mocna kawa.
Ide stad
nie jest tak źle)
mógłby być mc donald codziennie na 3 posiłki co nie? zapijany colą , albo piwem

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 17:08   #2228
Niunia20
Rozeznanie

Dzień dobry w końcu dopadłam laptopa u rodziców 2 dni bez internetu to dla mnie męczarnia....
byłam wczoraj z moją rodzicielką na mieście w końcu ktoś miał czas żeby iść ze mną i tak kupiłyśmy dla małego
w pepco pajaca ze śliniakiem rozm 62 body 56 i pieluszkę flanelową a i babcia kupiła kocyk w krateczkę cieniutki i 5 dyszek wydane
potem poszłyśmy do textil market i tam dorwałyśmy czapeczkę niedrapki 2 kaftaniki i śpiochy rozm 56 i śliniaczek i drugie 5 dyszek wydanych oczywiście wszystko prócz pieluszki i niedrapek w kolorze błękitno białym chyba mam zboczenie na tym punkcie na połówkowym mały był tak podobny do tż że już wiem że będzie niebieskookim blondynem i w 90% jego ciuszki i akcesoria są w tych kolorach
byłam też w coccodrillo i ceny mnie przeraziły śpiochy z kaftanikiem 50 zł ze starej kolekcji z nowej drożej..... w 5-10-15 nic nie znalazłam dla dziewczynek były fajne ciuszki a dla chłopców nic...
a i jeszcze jeden ciuszek odwiedziłyśmy kupiłam bluzeczkę i body ale drogo dosyć było więcej tam nie pójdę już sobie jeden ciuch upatrzyłam i tam będę tylko chodzić....

mam pytanie do mam chłopców do tych z was które będą miały pokój z dzieciątkiem jaki kolor ścian macie w pokoju ??
do tych co mają osobny pokój dla malucha w jakich odcieniach planujecie pokoik??
ja jutro mam iść kupić farby i nie wiem kompletnie jakie kolory w końcu wybrać......wiem tylko że farba ma być duluxa bo inną tż nie chce malować...nasz pokój ma być gościnno sypialniany dla nas i dziecka plus miejsce na komputer telewizor ławę meblościankę fotel wszystko na 12 m2 do tej pory mieliśmy na ścianach śliwkę węgierkę i zielony groszek więc każda zmiana będzie dla nas duża....

Edytowane przez Niunia20
Czas edycji: 2013-04-21 o 17:12
Niunia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 17:14   #2229
mela1234
Zakorzenienie

Witam
A my po wizycie u moich dziadków bo mój brat z bratową i małym Kacperkiem zapowiedzieli wizytę. Wyciągnęłam męża żeby sobie przypomniał jak małe dziecko będziemy mieli
A poza tym dogadałam się z babką z allegro i zakupiłam (jutro wyślemy kasę) wózek X Landera http://allegro.pl/x-lander-x1-piekna...192248483.html za całe 500 zł. Myślę, że nie przepłaciłam? Gondola i spacerówka, a fotelik chcę kupić nowy.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 17:18   #2230
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Ide stad
i co? i żyjesz
Mi do zdrowego odżywiania bardzo dużo brakuje... moja słabość do pizzy i makaronów i piwa.. (tzn piwa nie teraz)... eh eh.. i tego na pewno nie zmienię, skupiam się na tym ewentualnie co mi wygodnie i łatwiej - mówiłam że leniwa jestem...

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
nie jest tak źle)
hahah no

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
mam pytanie do mam chłopców do tych z was które będą miały pokój z dzieciątkiem jaki kolor ścian macie w pokoju ??
zielony i nie zmieniam. Działa mega relaksująco na nas i mam nadzieję że tak też będzie wpływał na nasze dziecko.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 17:25   #2231
Konto usunięte

Niunia ja mam żółto-pomarańczowe (2+2), ale planuję jedną zrobić zieloną, ale taki wesoły kolor.
Stary 2013-04-21, 17:29   #2232
mela1234
Zakorzenienie

Mi do zdrowego jedzenia też raczej daleko, ale np kostek rosolowych nawet tych ze sklepów ze zdrową żywnością nie kupuję. Wolę sama zrobić wywar warzywny, czy mięsno warzywny. Ale Oliath błagam wyrzuć ten słodzik. Toż to cukier zdrowszy niż to paskudztwo. Jak już nie masz czym to miodem słódź.
Stary 2013-04-21, 17:30   #2233
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Fajny nie wyglada na używke. Przypomnisz ile za niego daliscie?
700 zł cieszę się że się podobuje
Cytat:
Jaki superowy kocur boski
Cytat:
Dzień dobry w końcu dopadłam laptopa u rodziców 2 dni bez internetu to dla mnie męczarnia....
byłam wczoraj z moją rodzicielką na mieście w końcu ktoś miał czas żeby iść ze mną i tak kupiłyśmy dla małego
w pepco pajaca ze śliniakiem rozm 62 body 56 i pieluszkę flanelową a i babcia kupiła kocyk w krateczkę cieniutki i 5 dyszek wydane
potem poszłyśmy do textil market i tam dorwałyśmy czapeczkę niedrapki 2 kaftaniki i śpiochy rozm 56 i śliniaczek i drugie 5 dyszek wydanych oczywiście wszystko prócz pieluszki i niedrapek w kolorze błękitno białym chyba mam zboczenie na tym punkcie na połówkowym mały był tak podobny do tż że już wiem że będzie niebieskookim blondynem i w 90% jego ciuszki i akcesoria są w tych kolorach
byłam też w coccodrillo i ceny mnie przeraziły śpiochy z kaftanikiem 50 zł ze starej kolekcji z nowej drożej..... w 5-10-15 nic nie znalazłam dla dziewczynek były fajne ciuszki a dla chłopców nic...
a i jeszcze jeden ciuszek odwiedziłyśmy kupiłam bluzeczkę i body ale drogo dosyć było więcej tam nie pójdę już sobie jeden ciuch upatrzyłam i tam będę tylko chodzić....

do tych co mają osobny pokój dla malucha w jakich odcieniach planujecie pokoik??
ja jutro mam iść kupić farby i nie wiem kompletnie jakie kolory w końcu wybrać......wiem tylko że farba ma być duluxa bo inną tż nie chce malować...nasz pokój ma być gościnno sypialniany dla nas i dziecka plus miejsce na komputer telewizor ławę meblościankę fotel wszystko na 12 m2 do tej pory mieliśmy na ścianach śliwkę węgierkę i zielony groszek więc każda zmiana będzie dla nas duża....
My chcemy na zółty ale nie tako oczo☠☠☠ny tylko taki ciemniejszy do tego nalepki ze zwierzakami na ściany. Myślałam też o zielonym ale żółty ciepleszy
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
A my po wizycie u moich dziadków bo mój brat z bratową i małym Kacperkiem zapowiedzieli wizytę. Wyciągnęłam męża żeby sobie przypomniał jak małe dziecko będziemy mieli
A poza tym dogadałam się z babką z allegro i zakupiłam (jutro wyślemy kasę) wózek X Landera http://allegro.pl/x-lander-x1-piekna...192248483.html za całe 500 zł. Myślę, że nie przepłaciłam? Gondola i spacerówka, a fotelik chcę kupić nowy.
Myślę, że to dobra cena wygląda na bardzo dobry stan także za okazję
Stary 2013-04-21, 17:35   #2234
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
nie jest tak źle)
Ale za to jak smacznie

Cytat:

U nas jest i zostanie taki sinoniebieski, trochę może wpadający w lawendowy, ciężko powiedzieć ja bym Wam polecała jeśli to nieduży pokój jakiś jasny kolor, np. żółty? zależy też jakie meble tam będą, np do żółtego super wyglądają w kolorze wenge, do np. zielonych ścian w kolorze sosny

Cytat:
Baaardzo tanio kurcze się zastanawiam, jak tak patrze na te Wasze wózki, czy też się nie rozejrzeć za używanym z tym, że my (tak nieśmiało się deklaruję, bo jeszcze synek się nie urodził, a już mamy plany), żeby w drugą ciążę zajść jak mały skończy 6 mc albo rok, wtedy wózek kupiony nowy nie będzie taki styrany i się przyda. Zawsze można by go sprzedać ale po co wtedy wywijać jak dobry będzie zagarażowany
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 17:40   #2235
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Może na balkon, będzie łatwiej
Balkonu się boi
Cytat:
Nie wiem czy mogę się wypowiadać, ale u nas 50%, że chłopiec
My mamy zielone ściany a mebelki mają niebieskie fronty

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 17:48   #2236
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Ale za to jak smacznie

U nas jest i zostanie taki sinoniebieski, trochę może wpadający w lawendowy, ciężko powiedzieć ja bym Wam polecała jeśli to nieduży pokój jakiś jasny kolor, np. żółty? zależy też jakie meble tam będą, np do żółtego super wyglądają w kolorze wenge, do np. zielonych ścian w kolorze sosny

Baaardzo tanio kurcze się zastanawiam, jak tak patrze na te Wasze wózki, czy też się nie rozejrzeć za używanym z tym, że my (tak nieśmiało się deklaruję, bo jeszcze synek się nie urodził, a już mamy plany), żeby w drugą ciążę zajść jak mały skończy 6 mc albo rok, wtedy wózek kupiony nowy nie będzie taki styrany i się przyda. Zawsze można by go sprzedać ale po co wtedy wywijać jak dobry będzie zagarażowany
No jak takie ambitne plany to chyba lepiej nowy, chociaż patrząc po stanie niektórych wózków używanych to i spokojnie 2 dzieciaków można obskoczyć przy rozsądnym użytkowaniu no to Ci doradziłam wszystko jasne nie

Zjadłam wielkiego loda z automatu i idę się zdrzemnąć.
Stary 2013-04-21, 17:50   #2237
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Balkonu się boi

Nie wiem czy mogę się wypowiadać, ale u nas 50%, że chłopiec
My mamy zielone ściany a mebelki mają niebieskie fronty
Oczywiście że możesz
tak właśnie myślałam o żółtym i zielonym ale żółty taki oczoje... będzie miała teściowa w pokoju a tż nie znosi tego koloru w każdym odcieniu więc odpada a zielony ...hmmmmm właśnie kuchnię pomalowaliśmy na zielono taka intensywna zieleń ale i tak mało co widać bo większość szafki zasłoniły a reszte płytki.... więc sobie pomyślałam o jasnej zieleni .....kurdeeee....jeszcze karnisz muszę dzisiaj zamówić i też taka zdecydowana jestem jak i z tymi farbami....
jutro dostawa w moim ciuszku a ja u rodziców...nic... pojadę w środę to może coś zostanie
Stary 2013-04-21, 17:53   #2238
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
A ja bym się na twoim miejscu zastanowiła czy tak szybko zachodzić w ciążę. Moja lekarka uważa, że ciąża to duże wyzwanie dla organizmu, a po porodzie to macica to wielka "rana" i musi się "zagoić" zregenerwować. Dlatego wielu ginów zaleca poczekać ok roku przed zajściem w kolejną ciążę. Często rodzą się dzieci chore bo organizm kobiety nie daje rady. Piszę to co mi lekarka mówiła. Zresztą znałam dziewczynę która wpadła ok pół roku po porodzie i ciąży nie donosiła bo dzieciątko było bardzo chore. Ale z drugiej strony są kobiety które rodzą jedno dziecko po drugim i jest ok.
Stary 2013-04-21, 17:54   #2239
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Hej laseczki

Wczoraj siadlam za butelkami antykolkowymi TT i znalazlam zupelnie przypadkiem aukcje tego r_p77 i chyba u niego wiekszosc zamowie, choc nie ma majtek poporodowych z Seni a chcialam wszystko u jednego sprzedawcy, a te majtki najlepiej sie u mnie sprawdzily. No nic kupie moze paczke tych Bella i zobacze, a jak nie to dokupie sobie w aptece, bo i wkladow poporodowych tez nie widzialam u niego.

Kolega wczoraj przywiozl meble - owszem uprzedzal, ze nie ma dwoch gornych szafek bo skladal na material reklamacje w hurtowni, ale nie powiedzial ze nia ma BLATU!!!!! trafilo mnie, a mnie najbardziej na tym zalezalo, bo nie ma jak bez blatu zamontowac zlewozmywakawiec pol kuchni mam przeniesione, a pol w starej - podobno do poniedzialku tylko, bo w poniedzialek ma przywiezc i juz zamontowac zlew. Zobaczymy. Czesc rzeczy przenieslismy, ale padlam jak moja Marysia zaraz po kapieli wygrzebala skads srodek na mrowki (w zamknietym opakowaniu) i jakims cudem go otworzyla i potrzasajac wysypala sobie na glowe od nowa kapiel i opadlam z sil. A na 19 mielismy u szwagierki te 2 urodzinki jej syna, poszlam padnieta na maxa, ale tesciowa przyszla do Marysi troszki sie z nia pobawila i uspila ja, a pozniej zdazyla na tort wnuka Nie bralismy my Marysi, bo wstala o 10 z tatusiem, wiec popoludniowej drzemki nie bylo, to o 19 byla juz taka maruda i wogole, ze powiedzialam do TZ ze ja to wychodze, a on niech sie nia chwile zajmie bo ja zaraz zaczne walic glowa w sciane.ale ze mnie wyrodna matka, ale po calodziennych jej perypetiach biegunkowych, gdzie plynelo do kostek, za kazdym razem pod prysznic, nie chciala z niego wyjsc, pozniej ubrac sie, plus te meble itd to poprostu padlam - tak zwyczajnie i mnie to przeroslo.

Posiedze sobie jeszcze na all popatrze co mi potrzeba dla mlodego i dla mnie co brakuje do porodu i po porodzie.

EDIT. sprzedawca juz ma to co chcialam, wiec jak przyplynie kaska za sprzedaz Marysinych ciuszkow, zakupy zrobie u niego.
O fajnie też siś zastanowię na d kupnem u niego kilku rzeczy i zaraazem zapłace za 1 dostawe
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 17:54   #2240
Margosia__
Zakorzenienie

Robimy czystki na pierwszej stronie?
Niektórych nicków nawet ja nie kojarzę

No i jestem za przywróceniem sammi24 do łask, pod warunkiem, że nie zamierza znów zaginąć?

Mały
Stary 2013-04-21, 17:55   #2241
sarna405
Zadomowienie

a tak w ogóle cześc, nie dawno przyjechałam od siostry spędziłam na wsi cały dzień bo maż w pracy na 2 zmianie
pragnie."
Stary 2013-04-21, 17:56   #2242
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
A ja bym się na twoim miejscu zastanowiła czy tak szybko zachodzić w ciążę. Moja lekarka uważa, że ciąża to duże wyzwanie dla organizmu, a po porodzie to macica to wielka "rana" i musi się "zagoić" zregenerwować. Dlatego wielu ginów zaleca poczekać ok roku przed zajściem w kolejną ciążę. Często rodzą się dzieci chore bo organizm kobiety nie daje rady. Piszę to co mi lekarka mówiła. Zresztą znałam dziewczynę która wpadła ok pół roku po porodzie i ciąży nie donosiła bo dzieciątko było bardzo chore. Ale z drugiej strony są kobiety które rodzą jedno dziecko po drugim i jest ok.
Moje koleżanki są urodzone rok po roku jedna ma urodziny 8 czerwca a druga 9 Jakoś ta druga nie chciała mieć urodzin z siostrą

Obie mają się dobrze ) Więc to chyba nie reguła

Mały
Stary 2013-04-21, 17:57   #2243
sarna405
Zadomowienie

co powiecie o takim zestawie chociaż ja myślę ze same nożyczki by wystarczyły...miałam tylko nozyczki przy 1 dziecku http://allegro.pl/bezpieczny-komplet...162716057.html
pragnie."
Stary 2013-04-21, 17:57   #2244
Konto usunięte

Nie wiem, czy mogę się wypowiadać na ten temat, ale ja zaszłam w ciążę pół roku po porodzie i z dzieckiem póki co wszystko jest w porządku, a jeśli chodzi o mnie, to macica póki co sprawuje się grzeczniej niż w poprzedniej ciąży.
(z tym, że u mnie dziecko było malutkie, ale poza tym poród jak poród; ale czytałam w większości opracowań, że po porodzie sn właśnie po pół roku można się starać, po cc - 1-2 lata).
Stary 2013-04-21, 17:59   #2245
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle cześc, nie dawno przyjechałam od siostry spędziłam na wsi cały dzień bo maż w pracy na 2 zmianie
To przynajmniej wiesz gdzie Twój mąż jest
Mój jak wyszedł wczoraj to miał być z powrotem koło 10 dzisiaj

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
co powiecie o takim zestawie chociaż ja myślę ze same nożyczki by wystarczyły...miałam tylko nozyczki przy 1 dziecku http://allegro.pl/bezpieczny-komplet...162716057.html
Ja tam w ogóle nie zamierzam używać nożyczek, nigdy w życiu nie używałam to na własnym dziecku się uczyć nie będę
Bo może stracić wszystkie paluszki, które sobie wykształciło tak starannie )

Mały
Stary 2013-04-21, 18:01   #2246
mela1234
Zakorzenienie

Dlatego napisałam też, że są kobiety które rodzą rok po roku i jest ok. Przytoczyłam tylko to co mi lekarka mówiła.
Stary 2013-04-21, 18:03   #2247
Konto usunięte

OK Mela, ja rozumiem, różnie bywa, nie ma reguł chyba... Na pewno te pół roku trzeba odczekać.
Stary 2013-04-21, 18:14   #2248
czarownica1
Zakorzenienie

Dzoan, cudo masz w domu

Elaine, sesje to nasz będzie miał pewnie codziennie, bo my mocno fotograficzni i osprzętowani jesteśmy

Perse, z mojej strony na szczęście cukrzycy w rodzinie nie ma, ale nie jest powiedziane, że ja nie będę tą pierwszą - wersja pesymistyczna, optymistyczna - nie miałam problemów z cukrem przed ciązą więc mam nadzieje, ze to u mnie przejsciowe

Oliath, pogonię Cię z za słodzik

a my sobie lezymy. W ramach relaksu ogarniam wyprawkę dla nas, przede wszystkim higieniczne, butelkowe, kocykowe i piorace sprawy.
pogoda cudna a mnie ćmi głowa i nie chce mi sie wychodzic... a u Teściowej czeka na mnie dietetyczna szarlotka, pulpeciki drobiowe... może mi jęzor to dooopy nie ucieknie podjadę w tygodniu po prowiancik

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Dobrze, że mój Tż nie czyta tego o kolejnym dziecku...
Już mi głowę suszy o następne, plemniki szykuje i na mnie ten temat w chwili obecnej działa jak płachta na byka, bo tu mnie boli, tu mi niedobrze itd... a ja mam myślec o kolejnym....

Margosia, a kogo chcesz "wyczyścić"?

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
ja kupuję tommee tippee oddzielnie nożyczki, oddzielnie obcinak. Nożyczki tak profilaktycznie bo wolę obcinaki, przynajmniej w swoim przypadku
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 18:16   #2249
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej Kochane my już w drodze z Torunia do Malborka. pogoda piękna tylko chlodno chlodno. Jestem strasznie spłaca, ale daje radę dziś już tylko nocleg, a jutro cd. zwiedzania. sciskam Was brzuszki

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 18:19   #2250
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Bardzo ladny i jak nowy i TANIUTKI

Mela, Czrodziejka - ja chyba z lenistwa tym slodzikiem slodze ehhh

U mnie cd. przeprawy ciuszkowej, jutro wystawiam aukcje, wlasnie prasuje chlopieca wyprawke

A Lilusiowe biele juz sie piora po wybielaniu.

Ale mam dosc tego zelazka juz
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości