|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
|
|
|
|
#2222 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Tak, to mit, ale ja np. sama nie wiem, jakie miałabym te wyniki jeszcze bez mięsa... :/ Człowiek co zrobi, to zrobi źle czasami :/
|
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Perse: fakt... czasami też nie ogarniam dlaczego pewne rzeczy wychodzą źle, a niby wszystko jest ok... (filozoficznie to zdanie wyszło...)
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
OMG, zalamka, tak czytam o Waszym zywieniu i mysle, ze powinny mnie juz robaki zjadac na cmentarzu. Ilosc cukrow, tluszczow oraz chemii w mojej diecie jest porazajaca. Jem niezdrowego tunczyka. Na obiad dzis u nas niezdrowa lasagne i pierogi ruskie smazone a'la frytki na glebokim tluszczu. Oraz surowka, ktora skrupulatnie ominelam na swoim talerzu. Nie biore zelaza, mieso kupuje w hipermarkecie Leclerc. Slodze slodzikiem. Pije napoje slodzone cyklaminianem sodu, firma wprawdzie nazywa sie EKO+, jednakowoz napoj wieloowocowy kosztuje u nich 0,66 za litr, wiec nie moze miec nic wspolnego z jakimkolwiek owocem. Z nabialu tylko zolte sery i serek almette, oraz ogromne ilosci jogurtow z muesli oraz pitnych. Mocna kawa.
Ide stad
|
#2225 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć laski
mamy z TŻ popołudniowy relax - ja na wizażu, on na drugim lapku czyta coś ze swojego fachu ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40409754]a ja jestem najszczęśliwsza bo moje dziecko nigdy nie jadło w macu, więc ichniejszych bułek nie zje, a za frytkami i pizzą też nie przepada i to jest mój duży sukces !!! [/QUOTE]Wow, się należą [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40407869] Sammi ale się z Was burżujów pośmiałam A swoją drogą, ciekawe, co się stało z drugim jądrem pieska? Nie urosło?:O[/QUOTE] Tamten pies podobno miał jeszcze padaczkę, może przygniótł ![]() ![]() Cytat:
?Cytat:
Mam to samo, czuję jakby żebro z prawej strony ktoś mi podwadzał do góry siłą ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za zakupy ![]() My z TŻ niedawno też oglądaliśmy "W ciemności" i podzielam zdanie - b. dobry Ale wyścigówa i jeżeli używany to faktycznie w super stanie |
|||||
|
|
|
#2226 |
|
Konto usunięte
|
Oliath i to być może jest przepis na sukces
![]() Ja się roztkliwiam nad każdym składnikiem i potem mam, słabe wyniki, cukrzycę, bele co. Chociaż nie powiem, przed ciążą jadłam dużo gorzej, przede wszystkim obiady o 20, dużo słodyczy, no wiadomo jak to w pracy - jedzenie szybko, byle co, dużo białego pieczywa i słodkich bułek. Sama nie wiem, jaką będę miała strategię wobec dziecka. Słoiczki czy sama gotować... Pewnie będę to mieszać, bo jednak słoiczki dają duże urozmaicenie, a ja nie wszystko zawsze dostanę. Słodycze czy nie.. Pewnie się złamię... Będę się starać sama piec, gotować (bardzo lubię piec słodkości, uwielbiam wręcz), ale od czasu do czasu pewnie się skuszę na kupną czekoladkę. ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- I znowu parskam śmiechem ![]() Może odgryzł w napadzie :P Ej nie wolno się śmiać z takich rzeczy! :P (mówię sama do siebie:P) |
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)mógłby być mc donald codziennie na 3 posiłki co nie? zapijany colą , albo piwem
|
|
|
|
|
#2228 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
w końcu dopadłam laptopa u rodziców 2 dni bez internetu to dla mnie męczarnia....byłam wczoraj z moją rodzicielką na mieście w końcu ktoś miał czas żeby iść ze mną i tak kupiłyśmy dla małego w pepco pajaca ze śliniakiem rozm 62 body 56 i pieluszkę flanelową a i babcia kupiła kocyk w krateczkę cieniutki i 5 dyszek wydane potem poszłyśmy do textil market i tam dorwałyśmy czapeczkę niedrapki 2 kaftaniki i śpiochy rozm 56 i śliniaczek i drugie 5 dyszek wydanych oczywiście wszystko prócz pieluszki i niedrapek w kolorze błękitno białym chyba mam zboczenie na tym punkcie na połówkowym mały był tak podobny do tż że już wiem że będzie niebieskookim blondynem i w 90% jego ciuszki i akcesoria są w tych kolorach ![]() byłam też w coccodrillo i ceny mnie przeraziły śpiochy z kaftanikiem 50 zł ze starej kolekcji z nowej drożej..... w 5-10-15 nic nie znalazłam dla dziewczynek były fajne ciuszki a dla chłopców nic... a i jeszcze jeden ciuszek odwiedziłyśmy kupiłam bluzeczkę i body ale drogo dosyć było więcej tam nie pójdę już sobie jeden ciuch upatrzyłam i tam będę tylko chodzić.... mam pytanie do mam chłopców do tych z was które będą miały pokój z dzieciątkiem jaki kolor ścian macie w pokoju ?? do tych co mają osobny pokój dla malucha w jakich odcieniach planujecie pokoik?? ja jutro mam iść kupić farby i nie wiem kompletnie jakie kolory w końcu wybrać......wiem tylko że farba ma być duluxa bo inną tż nie chce malować...nasz pokój ma być gościnno sypialniany dla nas i dziecka plus miejsce na komputer telewizor ławę meblościankę fotel wszystko na 12 m2 do tej pory mieliśmy na ścianach śliwkę węgierkę i zielony groszek więc każda zmiana będzie dla nas duża....
"dziecko to taki szczęśliwy początek człowieka" Edytowane przez Niunia20 Czas edycji: 2013-04-21 o 17:12 |
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
A my po wizycie u moich dziadków bo mój brat z bratową i małym Kacperkiem zapowiedzieli wizytę. Wyciągnęłam męża żeby sobie przypomniał jak małe dziecko będziemy mieli ![]() A poza tym dogadałam się z babką z allegro i zakupiłam (jutro wyślemy kasę) wózek X Landera http://allegro.pl/x-lander-x1-piekna...192248483.html za całe 500 zł. Myślę, że nie przepłaciłam? Gondola i spacerówka, a fotelik chcę kupić nowy.
|
#2230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi do zdrowego odżywiania bardzo dużo brakuje... moja słabość do pizzy i makaronów i piwa.. (tzn piwa nie teraz)... eh eh.. i tego na pewno nie zmienię, skupiam się na tym ewentualnie co mi wygodnie i łatwiej - mówiłam że leniwa jestem...Cytat:
Cytat:
|
|
#2231 |
|
Konto usunięte
|
Niunia ja mam żółto-pomarańczowe (2+2), ale planuję jedną zrobić zieloną, ale taki wesoły kolor.
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Mi do zdrowego jedzenia też raczej daleko, ale np kostek rosolowych nawet tych ze sklepów ze zdrową żywnością nie kupuję. Wolę sama zrobić wywar warzywny, czy mięsno warzywny. Ale Oliath błagam wyrzuć ten słodzik. Toż to cukier zdrowszy niż to paskudztwo. Jak już nie masz czym to miodem słódź.
|
#2233 | ||
|
Zadomowienie
|
700 zł cieszę się że się podobuje
Jaki superowy kocur boski Cytat:
![]() Cytat:
za okazję
|
||
|
|
|
#2234 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja bym Wam polecała jeśli to nieduży pokój jakiś jasny kolor, np. żółty? zależy też jakie meble tam będą, np do żółtego super wyglądają w kolorze wenge, do np. zielonych ścian w kolorze sosnyCytat:
z tym, że my (tak nieśmiało się deklaruję, bo jeszcze synek się nie urodził, a już mamy plany), żeby w drugą ciążę zajść jak mały skończy 6 mc albo rok, wtedy wózek kupiony nowy nie będzie taki styrany i się przyda. Zawsze można by go sprzedać ale po co wtedy wywijać jak dobry będzie zagarażowany
|
|||
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy zielone ściany a mebelki mają niebieskie fronty
|
|
#2236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to Ci doradziłam Zjadłam wielkiego loda z automatu |
|
|
|
|
#2237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tak właśnie myślałam o żółtym i zielonym ale żółty taki oczoje... będzie miała teściowa w pokoju a tż nie znosi tego koloru w każdym odcieniu więc odpada a zielony ...hmmmmm właśnie kuchnię pomalowaliśmy na zielono taka intensywna zieleń ale i tak mało co widać bo większość szafki zasłoniły a reszte płytki.... więc sobie pomyślałam o jasnej zieleni .....kurdeeee....jeszcze karnisz muszę dzisiaj zamówić i też taka zdecydowana jestem jak i z tymi farbami....jutro dostawa w moim ciuszku a ja u rodziców...nic... pojadę w środę to może coś zostanie
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Robimy czystki na pierwszej stronie?
![]() Niektórych nicków nawet ja nie kojarzę ![]() No i jestem za przywróceniem sammi24 do łask, pod warunkiem, że nie zamierza znów zaginąć?
|
#2241 |
|
Zadomowienie
|
a tak w ogóle cześc, nie dawno przyjechałam od siostry spędziłam na wsi cały dzień bo maż w pracy na 2 zmianie
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś ta druga nie chciała mieć urodzin z siostrąObie mają się dobrze ) Więc to chyba nie reguła
|
|
#2243 |
|
Zadomowienie
|
co powiecie o takim zestawie chociaż ja myślę ze same nożyczki by wystarczyły...miałam tylko nozyczki przy 1 dziecku http://allegro.pl/bezpieczny-komplet...162716057.html
|
#2244 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem, czy mogę się wypowiadać na ten temat, ale ja zaszłam w ciążę pół roku po porodzie i z dzieckiem póki co wszystko jest w porządku, a jeśli chodzi o mnie, to macica póki co sprawuje się grzeczniej niż w poprzedniej ciąży.
(z tym, że u mnie dziecko było malutkie, ale poza tym poród jak poród; ale czytałam w większości opracowań, że po porodzie sn właśnie po pół roku można się starać, po cc - 1-2 lata). |
|
|
|
#2245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój jak wyszedł wczoraj to miał być z powrotem koło 10 dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() Bo może stracić wszystkie paluszki, które sobie wykształciło tak starannie )
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego napisałam też, że są kobiety które rodzą rok po roku i jest ok. Przytoczyłam tylko to co mi lekarka mówiła.
|
#2247 |
|
Konto usunięte
|
OK Mela, ja rozumiem, różnie bywa, nie ma reguł chyba... Na pewno te pół roku trzeba odczekać.
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan, cudo masz w domu
Elaine, sesje to nasz będzie miał pewnie codziennie, bo my mocno fotograficzni i osprzętowani jesteśmy Perse, z mojej strony na szczęście cukrzycy w rodzinie nie ma, ale nie jest powiedziane, że ja nie będę tą pierwszą - wersja pesymistyczna, optymistyczna - nie miałam problemów z cukrem przed ciązą więc mam nadzieje, ze to u mnie przejsciowe ![]() Oliath, pogonię Cię z za słodzik a my sobie lezymy. W ramach relaksu ogarniam wyprawkę dla nas, przede wszystkim higieniczne, butelkowe, kocykowe i piorace sprawy. pogoda cudna a mnie ćmi głowa i nie chce mi sie wychodzic... a u Teściowej czeka na mnie dietetyczna szarlotka, pulpeciki drobiowe... może mi jęzor to dooopy nie ucieknie podjadę w tygodniu po prowiancik ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Dobrze, że mój Tż nie czyta tego o kolejnym dziecku... Już mi głowę suszy o następne, plemniki szykuje i na mnie ten temat w chwili obecnej działa jak płachta na byka, bo tu mnie boli, tu mi niedobrze itd... a ja mam myślec o kolejnym.... Margosia, a kogo chcesz "wyczyścić"? ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
my już w drodze z Torunia do Malborka. pogoda piękna tylko chlodno chlodno. Jestem strasznie spłaca, ale daje radę dziś już tylko nocleg, a jutro cd. zwiedzania. sciskam Was brzuszki
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mela, Czrodziejka - ja chyba z lenistwa tym slodzikiem slodze ehhhU mnie cd. przeprawy ciuszkowej, jutro wystawiam aukcje, wlasnie prasuje chlopieca wyprawke A Lilusiowe biele juz sie piora po wybielaniu. Ale mam dosc tego zelazka juz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

reszta to normalne biedronkowo-auchanowe rzeczy. (np serki itp ze składu bardziej mi pasują w biedrze, a danone czy jogobelli nie ruszam i cenowo wychodzę na plus w tym przypadku). Generanie bardziej chodziło mi w mojej wypowiedzi, że to jest mit, jak się nie je mięsa to ma się słabe wyniki
się należą

?
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a chcialam wszystko u jednego sprzedawcy, a te majtki najlepiej sie u mnie sprawdzily. No nic kupie moze paczke tych Bella i zobacze, a jak nie to dokupie sobie w aptece, bo i wkladow poporodowych tez nie widzialam u niego.
ale ze mnie wyrodna matka
za słodzik