|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
A co do lekow, to mialam antybiotyk. .. Mialam ten antybiotyk dosc dlugo, bo w pare dni po zabiegu nadal mialam skrzepy w macicy
|
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
a pierwsza to ja mialam nadzieje, ze bede pierwsza i ostatnia odczodzaca z tamtego watku...
agatka nawet nie pisze nic pocieszajacego, bo pocieszenia w zadnym slowie znalezc nie mozna... edyto jw... a juz myslalam, ze wzielam na siebie ten karb nieszczesc... czytalam, ze pisalyscie o przeczuciach... za pirwszym razem nawet ofochalam sie na dziewczyny z innej grupy, ze studza moj zapal, kiedy tak sie cieszylam z 2och kresek... nie mialam zadnych przeczuc, przeciez to mnie sie zdarzyc nie moze. i bach... a jednak... o 2giej ciazy wiedziala tylko moja przyjaciolka, nie mowilam nikomu, bo nie chcialam sie z niczego tlumaczyc, zreszta w tym przypadku tylko bylo czekanie na godzine zero... mimo, ze mialam mdlosci, bylam senna juz tydzien po owulacji. niesamowite jak szybko mialam objawy... najlepsze bylo to, ze od kad sie dowiedzialam z mezem sie nie przytulalismy, nie jadlam nic nie zdrowego, nawet glupie: lepiej spac na lewym boku zastosowalam. w koncu stwierdzilam, ze zaczynam wpadac w paranoje. i polozylam sie na brzuchu, bo przeciez jak to nam moze zaszkodzic jak tu zadnego brzucha jeszcze nie ma ani nic. yhm... 7h pozniej obudzilam sie z krwawieniem... wiem, ze to przypadek, ale zycie sklada sie z dziwnych przypadkow... rzadko udzielam sie ostatnio na wizazu. jakos mi natchnienia brakuje, slow do wyrazenia siebie. wiadomosc agatki jeszcze mnie dobila... z jednej strony watek dajacy nadzieje, a z drugiej watek, ktory skutecznie ta nadzieje zabija... echhh.... biore juz tydzien antybiotyki, jeszcze pewnie dobry miesiac przede mna, a pozniej zaczynamy od nowa walke... nie bede spokojna, dopoki nie dostane tego co chce... |
|
|
|
#3333 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40417883] Odliczam już godziny do środowej wizyty... [/QUOTE]![]() [/QUOTE=elizabarbara;404183 27] Bylismy z TZ na cmentarzu- zanieslismy Malemu wielką michę pełną kolorowych bratków ... Naszlo mnie takie paskudne uczucie, ze za niecale 2 miesiace Oluś by sie urodzil... Prawie sie popłakałam ...[/QUOTE] ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40418607]Dajcie znać, czy widać: http://img06.allegroimg.pl/photos/or.../98/3172219896 http://img06.allegroimg.pl/photos/or.../91/3165329152 http://img06.allegroimg.pl/photos/or.../03/3165260387 Wg mnie ciuszki wyglądają na zadbane i ładne, bardzo lubię motywy z Kubusia. Ale nie powiem, strach przy klikaniu towarzyszył. Jednak stwierdziłam, że 40 zł za to wszystko to super okazja, wychodzi 1 zł z groszami za rzecz.. .[/QUOTE] Super ciuszki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My właśnie wróciliśmy od znajomych Zastana wiam się czy nie zrobić jutro tego testu...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||||
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz robic wszystko, choc powinnas sie oszczędzac. Dostalas jakis antybiotyk? Witaj
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3336 | |||||
|
Zakorzenienie
|
WITAM!
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40417883]Kupiłam prawie 30 sztuk ciuszków na allegro za 40 zł ![]() Wszystko w takich zestawach gotowych I w sąsiednim mieście, więc tata mi to odbierze osobiście [/QUOTE]PERSE! fajne ciuszki wygladaja na niezniszczone i jaka cena. Jeszcze na przesyłce zaoszczędzisz. ja co jakiś czas licytuje taką pake ciuszków i tylko sporadycznie cos dokupuje np. na lumpkach. a dużo bodziaków w tej paczce i pajaców pomysl o spiszkach- ja lubiała półśpiochy.Cytat:
![]() klask i:![]() AGATKO!!!! wszystkiego co najlepsze!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|||||
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
edytte- tule i współczuje, zostań z nami
Perse- piękne ciuszki agatko - życzę aby w końcu było z górki, ściskam mocno! fioluś- wyobrażam sobie tę Twoją radość ![]() BERBIE- mnie to nawet pelargonie popadały... , na skalniakach mam "dziki busz" bo zeszłym roku nie miałam sposobności jakoś szczególnie się nimi zająć...iza - zrób testa w dzień planowanej @
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-04-21 o 22:14 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3338 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Agatko Wszystkiego Najlepszego!!! Niech spełnią się wszystkie Twoje marzenia U nas po staremu. Znowu jesteśmy sami, Tż był tylko na 9 dni. U Kamila bez zmian a Tobiasz biega już jak szalony i pełno go wszędzie. Rano jak się obudzi to bawi się w łóżeczku a jak mu się znudzi to zaczyna wołać "mama - mama". Acha, u mnie się zmieniło tyle, że okulary zamieniłam na soczewki. Dziękuję, że pytasz [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40418607]Dajcie znać, czy widać: http://img06.allegroimg.pl/photos/or.../98/3172219896 http://img06.allegroimg.pl/photos/or.../91/3165329152 http://img06.allegroimg.pl/photos/or.../03/3165260387[/QUOTE] Śliczne są te ubranka ![]() Cytat:
Szkoda, że w takich okolicznościach musimy się poznać
|
|
|
#3339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3340 |
|
Zadomowienie
|
Po pierwszym poronieniu wróciłam do pracy po dwóch miesiącach (skrócony macierzyński).
Po drugim (bardzo wczesnym) miałam tydzień zwolnienia od gina i następnie tydzień od rodzinnego. Wcześniej nie dałabym rady. I tak było mi bardzo ciężko, każdego poranka w samochodzie ryczałam jak bóbr. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-04-21 o 22:58 |
|
|
|
#3341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy Wam już to mówiłam ale kiedyś, jak był Tż w Polsce, cały dzień siedziałam w domu bez okularów to po paru godzinach usłyszałam od niego słowa "załóż w końcu te okulary bo jesteś brzydka bez nich". Teraz zanim pojechałam kupić soczewki parę razy pytałam Tż-ta czy znowu mi będzie mówił, że jestem brzydka. Powiedział, że nie powie ani razu ale, że będzie się musiał przyzwyczaić do mnie bez okularów. A co do Twojego pytania to na szczęście się to uspokoiło i już dawno nie było żadnej skargi, że kogoś bił
|
|
|
#3342 | |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję za miłe słowa odnośnie ciuszków
Jem ostatnią kolację i idę spać... Cytat:
|
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze mnie lekarze w zabiegowym zwyczajnie sobie kpili i znęcali się psychicznie. W pewnej chwili przyszła mi nawet myśl do głowy, że ja chyba zwariowałam, bo takie rzeczy się nie zdarzają Niestety, zdarzają się Po łyżeczkowaniu powinnaś dostać antybiotyk - jeśli nie wypisali, to może idź do swojego gina. Zwolnienie też możesz przedłużyć, jeśli nie będziesz się czuła na siłach, by wrócić do pracy. Ja "wywalczyłam" skrócony 2-miesieczny macierzyński, ale do pracy "zaglądałam", bo jednak siedzenie w domu wpędzało mnie w depresję.
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzesą mi sie rece i nie moge spać...Zrobiłam test i chyba wróżka miała racje...Jest druga kreska,jaśniutka ale widoczna gołym okiem..Boje sie..
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3345 | |
|
Konto usunięte
|
Witam.
Dziś mam sporo energii <- słoneczko. O 18 mam mszę za Dawidka w drugim kościele (mszę załatwił zakład pogrzebowy, miły gest z ich strony). Cytat:
Jak ja uwielbiam wiadomości o dwóch kreskach... Kochana |
|
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Perse
Jem śniadanie i lece na bete.Dziewczyny ta kreska jest jaśniutka ale widoczna gołym okiem,tż też ją widzi.Jak nałasuje baterie w aparacie to zrobie fote.Z tych emocji nie mogłam spać.Normalnie nie wierze,a Clo leży w apteczce nie otwarte . Troche się martwie o prace bo teraz mam ten bezpłatny,i na pewno mnie zwolnią.Ale chyba l4 będzie płacił mi zus?Bede się musiała zarejestrować na bezrobocie? Dziewczyny mam całe opakowanie dupka w domu.Czy moge zacząć brać przed wizytą u gina?I czy moge dalej brać magnez?Bo wczoraj mnie troche brzuch pobolewał.
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40426361]mszę załatwił zakład pogrzebowy, miły gest z ich strony[/QUOTE]wow. szacun.
Cytat:
magnez mozesz, a dupka po co? mozesz zadzwonic do lekarza? a bol brzucha jest normalny. duzo procesow tam teraz zachodzi Gratki!!! ![]() klask i:uwielbiam takie akcje. jak natura robi w konia medycyne. jak glowa kobiety luzuje, bo ma 'zabezpieczenie' w CLO na polce
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale chyba w takim wypadku jak bede na bezrobociu płaci Zus ![]() Lekarz kiedyś mówił że powinnam brać dupka od razu po zobaczeniu dwóch kresek.Nie mam możliwości zadzwonić,jeżeli beta się potwierdzi to chyba jutro pójde na wizyte. Aaa i mój tż też mówi że to clo w apteczce mnie"odblokowało:psychicz nie"brzydal:
|
|
|
|
#3349 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A praca jest ostatnią rzeczą, jaką się masz teraz przejmować! No tzn. uściślając to jest pewnie comiesięczna msza za wszystkich zmarłych pochowanych przez ich zakład w danym miesiącu, ale dostałam imienne zaproszenie na pocztę, więc też się zdziwiłam i to pozytywnie. O ile takie coś może wzbudzić jakiekolwiek pozytywne uczucia.. Choć na ten zakład nie mogę powiedzieć złego słowa. |
|
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z wynikiem bety jutro wizyta
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie robiłaś dziś drugiego? kiedy idziesz na betę. pracą się nie przejmuj, jutro od lekarza bierz l4. nie mogą Cię zwolnić jak jesteś w ciąży! Nie ważne, że masz umowy na tydzień, jak jesteś teraz na umowie mają ci obowiazek przedłużyć ją do porodu. Z dupkiem nie wiem, ja też mam w apteczce i będę go brała gdy tylko zobaczę 2 kreski, ale ja jestem po 2#. brzuch boli bo się rozciąga.
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3353 |
|
Konto usunięte
|
Cukier po śniadaniu - 121
![]() 2 kromeczki chleba, chuda szynka, rzodkiewka i ogórek Wiecie co zauważyłam? Że ten cukier mi się podwyższył od momentu, w którym przestałam zmieniać za każdym razem igłę. Wiem, wiem, zbieg okoliczności... |
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
Bacha, sto lat! pociechy z Twoich chłopaków
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogą
|
#3356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię zaczynać tydzień od czytania takich dobrych wiadomości - Iza, super Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Zwolnić na pewno nie mogą, nawet w 3 pierwszych miesiącach, jeśli się ma podpisaną umowę np. na czas nieokreslony czy choćby określony, np na 3 miesiące (w czasie trwania umowy zwolnić nie mogą). Natomiast Iza ma podpisywaną umowę co tydzień, więc pracodawca może jej nie przedłużyć, ale jeśli przyniesie l4 w czasie trwania tej umowy, to pracodawca ma obowiązek (chyba) przekazać to do ZUS-u i powinna mieć świadczenia z ZUS-u (choć tu pewności 100% też nie mam). A swoją drogą - Iza Ty masz normalną umowę o pracę, podpisywana co tydzień? Tak chyba tez raczej nie można, mozna maksymalnie 3 takie umowy podpisać i pracodawca powinien dać Ci stałą umowę. Przynajmniej tak moja Sis kadrowa twierdzi. Chyba że masz umowę o dzieło?
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja nie pisze o wypowiedzeniu, tylko o nieprzedłużeniu umowy.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-04-22 o 09:12 |
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, czy się zmieniło. znam z autopsji takie przypadki, więc o czymś one świadczą. od chwili zajścia w ciążę kobieta jest chroniona przez prawo.
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
alez swietne wiesci tutaj!!!
a iza ma podpisywana umowe przez jakas agencje pracy dziien dobry poniedzialkowo
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Witam....
Dziękuję za życzenia.... Iza tak mocno trzymam za Was!! Czekam na wynik bety!Perse Kochanie przytulam Cię mocno.... Basia i jak CI bez okularów?? ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- santom glukoze tzn piłaś czy tylko z krwi robiłaś?? ja też po zobaczeniu II kresek się oszczędzałam jak mogła....ograniczałam się tylko do gotowania obiadów a i tak z pomoca Tż! prowadziłam spokojny tryb życia....chodziłam na spacerki w domu wszystko robił Tż! w cyklu w którym się udało były tylko 3 sexy i potem do tej pory nic...a mimo wszystko....
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-04-22 o 09:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

[/QUOTE]

Zastana wiam się czy nie zrobić jutro tego testu...
czuj się tutaj jak u siebie Kochana! Dziewczyny tutaj sa baaardzo pomocne! W razie pytań czy wygadania to pisz spokojnie każda Cię tutaj zrozumie i wesprze na swój sposób!!
klask i:

Co u was nowego