Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-21, 22:58   #2611
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
nawet nie wiedziałam, że nie można, ja całą pierwszą ciążę się smarowałam... a teraz to na buzię tylko, bo na ciało się normalnym smaruję... a w sumie, to dlaczego nie wolno? a może po prostu chodzi o to, ze jest jakaś skłonność do przebarwień czy cuś?
tak mi się wydaje ale nie interesowałam się tematem

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 22:58   #2612
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Mam pytanie o basen. Postanowiłam się nieco rozruszać bo coś mi za dużo kg przybywa w tym III trymestrze i mimo, że do końca mam 8 tygodni to do wagi wymarzonej brakuje mi tylko 2 kg.
A muszę uczciwie przyznać, że ostatnio objadam się słodyczami więc postanowiłam zacząć rozsądnie się żywić i nieco ruszać.
W związku z tym padł pomysł na basen...ale powiedzcie mi dziewczyny co i ile można na tym basenie?
Bo rozumiem, że przepłynięcie żabką 10 długości nie jest za bardzo wskazane.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 23:01   #2613
karota11
Zadomowienie

Mąż mi dzisiaj upiekł na grillu karkówkę i od razu lepiej najadłam się za wszystkie czasy
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
to ja też zmykam na Ugotowanych i pewnie zgłodnieje
zapomniałam, a tak lubię oglądac ten program

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Dokładnie przepis ze spryciarzy, a smakuje obłednie. Bartula oszalał w brzuszku

Bierzecie lody waniliowe do szklaneczki, odrobinę mleka zagęszczonego niesłodzonego i pokruszony KIT Kat , do tego sos czekoladowy:

50 gr masła, czekolada gorzka, 3 łyżki kakao ( o ile dobrze pamiętam) i mleko skondensowane niesłodzone i cukier waniliowy - wszystko rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Najlepszy następnego dnia, tym sosikiem polewamy lody i zajadamy, pycha
ja wąłśnei tez odnalazłam ten przepis, jutro juz robię, to nic że gardło boli, ale pazernosć zwycięża
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Gratulacje, szkoda że skończyło się cc ale najwazniejsze że jestescie oboje zdrowi i masz maluszka przy sobie

przystojniak

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

A my witamy się w 34 tygodniu

Byliśmy całą rodzinka u siostry na imieninowo-urodzinowym grilu, objadłam się jak świnka Karczek, kiełbaska, sałatka i pyszne ciasto z truskawkami A no i Elizka dostała od cioci koszule w kwiatuszki, co prawda na ok 9 miesiecy ale jest śliczna
mi się marzy taki puszysty biszkopt, z masą i na wierzchu galaretka z zatopionymi całymi truskawami

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mężu wrócił z pracy i postanowiliśmy wykorzystać resztkę pięknego popołudnia i poszliśmy na spacer do parku - nawet teraz jest pięknie, mimo, że wiaterek już chłodniejszy. (a też miałam oglądać Ugotowanych I jaki był odcinek? COś ciekawego? )

Po drodze zrobiliśmy pojedynek na żywo lodów z biedronki Arletta migdałowe (1,65pln) vs. Magnum migdałowe(3,79pln). No i powiem Wam, że może te magnum nieznacznie bardziej kremowe ale za 2 zł różnicy w cenie to po prostu śmiech na sali! Teraz jak lody na patyku to tylko z biedry!
ja mam tam w biedrze ulubone takie w kubeczki, 2,50 chyba kosztują,a le są z obłędnym sosem jeżynowym

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Kupowalyscie juz ksiazeczki dla maluchow ? Przegladam na allegro ale nie bardzo moge sie zdecydowac
Ja zakupiłam i czytam nawet Małemu, ja mam takie jak mi czytała mama, tylko w nowoczesnej trzytomowej oprawie:
http://allegro.pl/poczytaj-mi-mamo-k...169147923.html
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 23:03   #2614
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Mam pytanie o basen. Postanowiłam się nieco rozruszać bo coś mi za dużo kg przybywa w tym III trymestrze i mimo, że do końca mam 8 tygodni to do wagi wymarzonej brakuje mi tylko 2 kg.
A muszę uczciwie przyznać, że ostatnio objadam się słodyczami więc postanowiłam zacząć rozsądnie się żywić i nieco ruszać.
W związku z tym padł pomysł na basen...ale powiedzcie mi dziewczyny co i ile można na tym basenie?
Ja byłam aż raz i pływałam prawie godzinę ale co basen robiłam sobie krótką przerwę bo szczerze mówiąc kondycja kiepska myślę, że po prostu musisz sama stwierdzić na ile masz sił

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Ja zakupiłam i czytam nawet Małemu, ja mam takie jak mi czytała mama, tylko w nowoczesnej trzytomowej oprawie:
http://allegro.pl/poczytaj-mi-mamo-k...169147923.html
jaka ładna cena ja w Empiku zapłaciłam 50zł za jedną część

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 23:05   #2615
karota11
Zadomowienie

Cytat:
jaka ładna cena ja w Empiku zapłaciłam 50zł za jedną część
oglądałam w empiku, ale znalazłam ksiegarnię w necie, co przesyłkę w paczkomatach oferowali, czyli kosztowało mnie dodatkowo 5 zł
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 23:06   #2616
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ale oni chyba standardowo zakładają parawan nie tylko przy cesarce ale też przy innych zabiegach.
.
tak przy kazdym zabiegu jest parawan

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Ja też przegrałam walkę galaretki z grawitacją, a potem wykorzystałam radę teściowej. Po pierwsze galaretkę rozpuszczamy w mniejszej ilości wody - jak są 2 to rozpuszczamy np w 0,7 litra, a nie w całym litrze. Po drugie musi naprawdę stężeć. Czas od rozpuszczenia w wodzie do wylania na ciasto to nawet 2 godziny - w zależności od tego w jakim pomieszczeniu była schładzana. Nie może być leista.

Katate, Veronic - GRATULACJE

No to skoro mowa o ciastach, to idę wszamać sernik
u mnie to nie pomoglo

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja marzyłam o tym, by kroić ludzi jako 6-latka łapałam żaby i chciałam przeprowadzać na nich operacje... ale nie miałam czym. to się wzięłam za dżdżownice... i nadal bardzo chciałabym być chirurgiem, ale nienawidziłam się uczyć biologii, za dużo wkuwania na pamięć... dlatego przestałam się łudzić i skupiłam się na przedmiotach, na które wkuwać nie musiałam wcale
ja od dziecka chcialam byc chirurgiem, ale potem wszyscy mi odradzali, dopoki nie poszlam na staz

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
No dokładnie! Jak moja teściowa kilka razy opowiadała, że ona przed porodem to pustaki na budowie nosiła to w końcu jej powiedziałam, że świadczy to tylko o jej braku odpowiedzialności (o głupocie nie wspomniałam )

Vil a Ty się trzymaj i jeśli potrzebujesz snu to lepiej się zdrzemnij - od niepoodkurzanej podłogi nic się nikomu nie stanie, a teściowa dobra rada niech za Ciebie coś porobi zamiast się wymądrzać
moja kolezanka nosia kamienie na budowie, chwali si tym ale ja tez uwazam ze to nieodpowiedzialne

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Mam taką prawie 60- letnią koleżankę w pracy, która zawsze podkreśla, że kiedys to sie do ostatniego dnia pracowało, teraz to kobiety wydelikacone, na zwolnienie przy katarze ida, a ona normalnie pracowała 6 dni w tyg (kiedys w soboty w Niemiczech też była szkoła), zajmowała się domem i zyje. I lubi podkreślac, ze ona rodziła jak miała 21 i 23 lata, a teraz to takie późne mamusie (czytaj - ja 30 - tka niedługo), więc nic dziwnego, ze mam problemy z kręgosłupem i przepływami Juz nie raz sie z nia sprzzczałam, tym bardziej, ze jej córka też w weiku 29 lat urodziła pierwsze dziecko...
Zresztą teściowa też podkreśla, ze ona do końca pracowała, moja matka tez twierdzi, ze ciezary nosiła do końca.... Takze wychodzi na to, ze my takie słabizny...

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Nie, Chirurdzy mnie nudzą
jakbym słyszała swoja babcie, uważa ze my to mamy dobrze bo mozemy na zwolnienie isc, ja bym nie szla na zwolnienie gdyby nie byl sezon infekcji w przychodniach

Cytat:
Z tym rodzeniem w mlodszym wieku to myślę, że naprawdę trochę lepiej organizm młodej kobiety jest dostosowany, ale poza tym mnóstwo kobiet ma różne w ciąży problemy, których kiedyś nie było.
Raz, że jest większa świadomość, ale dwa....weźcie pod uwagę co jedli nasi rodzice czy babcie, a co my. Jakie jest zatrucie środowiska etc. I myślę, że z tego powodu też są te problemy ciążowe.
Odnośnie pracy do samego końca to myślę, że to różnica pokoleniowa. Nawet o tym niedawno czytałam artykuł. Często patrzy się na nas jak na leni.
Ale tym nie warto się przejmować, ja mam co chwila w ciąży przygody i bardzo się cieszę, że nie muszę na siłę chodzić do pracy. Ale uważam, ze te dziewczyny, które mają wszystko ok to też mają prawo do odpoczynku, szczególnie już w kilku ostatnich miesiącach gdy naprawdę nie jest najlżej.
Grunt to się nie przejmować.

Odnośnie wód płodowych, ja miałam na ostanim badaniu 13 i mam napisane, że to w normie, więc 12 też jest. Wydaje mi się, ze gdzieś czytałam, że 8 to granica normy
podobno najlepszy wiek na ciąże to 22-24 lata jesli chodzi o organizm kobiety
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 23:13   #2617
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Dokładnie przepis ze spryciarzy, a smakuje obłednie. Bartula oszalał w brzuszku

Bierzecie lody waniliowe do szklaneczki, odrobinę mleka zagęszczonego niesłodzonego i pokruszony KIT Kat , do tego sos czekoladowy:

50 gr masła, czekolada gorzka, 3 łyżki kakao ( o ile dobrze pamiętam) i mleko skondensowane niesłodzone i cukier waniliowy - wszystko rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Najlepszy następnego dnia, tym sosikiem polewamy lody i zajadamy, pycha
mmm, sprobuje jutro, ale troche obawiam sie, ze wpadne w nalog i jednak lepsze bylyby wizyty CO JAKIS CZAS w macu, a nie mac na codzien w domu

Banka - ekstra, ze troche sie rozerwalas grill na pewno poprawil Ci humorek dzielna badz, mysl o sobie i maluchu, wszystko sie pouklada i bedziecie mieli rodzinna historie o tym jak to tatus ze strachu przed obecnoscia na porodowce wolal spasc ze schodow

Vil - podziwiam Cie, ale nie badz glupia my tu myslimy o papierowych talerzykach zeby tylko miec mniej obowiazkow po porodzie, a Ty tak wysoko stawiasz sobie poprzeczke! co sie stanie jesli w garderobie zalegna sobie na troche zimowe ciuchy? NIC! wiec kobieto ciesz sie z pierwszych chwil z synkiem. postaraj sie zgrac Wasze zegary biologiczne, spijcie sobie razem, podziwiajcie swiat razem - a ze pory dziwne to juz trudno naprawde musisz wyluzowac, bo sfrustrowana mamuska/zona to nic fajnego. maz tez pewnie wolalby zamiast lez zobaczyc Twoj usmiech i starty kurz mu w tym temacie nie pomoze. nie wstydz sie tez prosic...moze tesciowa albo macoszka chcialaby ze 2 godzinki pobyc z wnusiem, a Ty moglabys wziac prysznic i wyspac sie? ja wlasnie na to licze, ze na poczatku beda chetni do pomocy, wiec dlaczego nie skorzystac

Metro - 9 dni? to brzmi jak jutro! pakuj torbe a tym, ze sie ludzie gapia...moze zazdroszcza? ja dzisiaj uslyszalam od mamy kolezanki "no ja takiego duzego brzucha to nie mialam"

Ash - biedrona powinna Ci zaplacic za reklame ich lodow tez bylismy na spacerku, ale glowe mi chcialo urwac, wiec wrocilam do domu. ale n balkonie goraco, lezak i zero wiatru

Becik - mam mnostwo ksiazeczek materialowych z roznymi fakturami, ruchomymi elementami, piszczalkami itd. takie typowo niemowlece.zbieralam je od dobrych kilku lat, najpierw z mysla o chrzesniaku, pozniej dorabiajac sobie jako nianka, chcialam miec kilka zeby miec czym dziecko zajac podczas pierwszych prob zostania sam na sam a gdzies tam w glowie byla mysl o wlasnych dzieciach i na niektore ksiazeczki wrecz polowalam...(pozniej napisze o bellonie, gdzie zdobylam kilka kompletow i dzieci znajomych dostawaly je ode mnie w prezencie )
poza tym mam jakies kolekcje bajek do wieczornego czytania ogolnie mam zboczenie ksiazkowe, wiec pewnie niebawem znow zaczne lowy...tym razem chyba twardych tekturkowych.

baaardzo polecam i juz kiedys polecalam tutaj ksiazeczki wyd. Bellona
http://allegro.pl/bellona-na-zakupy-...123554816.html na zakupach i w gospodarstwie pojawiaja sie co jakis czas na allegro, bo ogolnie sa juz niedostepne.
albo usborne, ich tez mam kilka
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...125283965.html

wyszperane aukcje, moze ktoras skusi sie
http://allegro.pl/bellona-miekka-ksi...188680631.html
http://allegro.pl/miekka-ksiazka-dla...188617057.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...135899319.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...153312002.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...125283974.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...125283985.html
http://allegro.pl/miekka-ksiazeczka-...186402133.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...180340071.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...180340087.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...180340094.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...190497075.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...192959997.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...192960012.html
http://allegro.pl/zestaw-bajeczek-ma...171871598.html

ps. te ksiazeczki sa naprawde na dlugo. male dzieci slinia i macaja, wieksze szukaja gdzie jest oko, piesek, biedronka albo mowia jak robi krowka...ale 2-3latka tez zaciekawia.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 23:15   #2618
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość

podobno najlepszy wiek na ciąże to 22-24 lata jesli chodzi o organizm kobiety
Ja tam myślę, że to może być prawda. Niestety dawno ten wiek przegapiłam i przyjdzie mi rodzić w wieku 31 lat po raz pierwszy
Nad drugim razem się nawet nie zastanawiam, liczę, że do 40stki się wyrobię

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 23:37   #2619
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Może kiedyś spróbuję, ale takie 8 lodów czekających w zamrażarce może być dla mnie za dużą pokusą

Dziewczyny, przeraża mnie to co piszecie, że ciężko będzie spać/odpocząć w dzień, bo wewnętrzne ciśnienie na "prowadzenie domu" jest za duże... Kurcze, dla mnie potrzeba snu jest silniejsza niż potrzeba porządku i mam nadzieję, że po porodzie się to w magiczny sposób nie zmieni...
I mam zamiar, przynajmniej na początku dać sobie prawo do funkcjonowania iście biologicznego, tak jak dziecko... Żeby jakoś się do tego wszystkiego przyzwyczaić, a z czasem jak już ogarnę zajmowanie się maleństwem, wrócę do innych obowiązków. Przynajmniej teraz tak to widzę.
tez mnie to przeraza bo pozniej wyglada to tak, ze kobitka sprzata, gotuje, bo obiad musi byc na powrot meza...a po jakims czasie akumulator wysiada i jest depresja, zal, ze jest z tym sama.
Ash, tez mam zamiar wymienic zegar na zegar biologiczny malej o funkcjonowac na poczatku wedlug jej zasad. jemy, spimy itd. i jak pisalam wczesniej na pewno pozwole sobie pomoc milo mi bedzie jak mama wpadnie i zaproponuje ugotowanie obiadu albo podrzuci cos dobrego. siostra tz (17latka) bedzie miala wakacje, wiec tez licze, ze wpadnie i zabierze mala na godzine na spacer, zebym ja mogla wyspac sie, wykapac albo po prostu dotrzyma nam towarzystwa.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Dziewczyny mi tu kiedyś powiedzieli że AFI powinno być między 5 a 20. Leze z babka z wielowodziem i ona ma 29. No i brzuch ma ogroooooomny. 130cm
a ja mam napisane kieszonka wod plodowych 35mm AFI 12,7cm i nie wiem o co chodzi z kieszonka hehe.
Stary 2013-04-21, 23:38   #2620
karolina2121
siedzę i myślę

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

w ciąży nie można
teraz już ładnie słonko świeci, zawsze możesz w granicach rozsądku troszkę powystawiać buźkę do słoneczka
W granicach rozsadku, bo podobno w ciazy latwo o przebarwienia

Cytat:
nawet nie wiedziałam, że nie można, ja całą pierwszą ciążę się smarowałam... a teraz to na buzię tylko, bo na ciało się normalnym smaruję... a w sumie, to dlaczego nie wolno? a może po prostu chodzi o to, ze jest jakaś skłonność do przebarwień czy cuś?

podobno te chemiczne substancje sa szkodliwe... Gdzies w necie byl artykul na ten temat, ale z telefonu go nie znajde.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-21, 23:58   #2621
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
sama ocenisz ile jestes w stanie przeplynac. na pewno duzo szybciej odczuwa sie zmeczenie. na spokojnie zabka jedna dlugosc, chwila przerwy i znow mozna plynac dalej troche sobie przy brzegu leze na plecach i odciazam kregoslup, pofikam nogami
na koniec wchodze do jacuzzi, ale nie siadam, stoje sobie albo siadam na zewnatrz, a stopy mam na laweczce - tak zeby masowane byly lydki, uda troche. jakos nie mam sumienia fundowac malej masaz glowy

nadrobilam, dobranoc!
Stary 2013-04-22, 07:06   #2622
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam poniedziałkowo
U mnie znów widać słoneczko, mam nadzieję że będzie cały dzień.
Wczoraj w nocy kiepsko się czułam, co jakiś czas miałam bóle jak na @. Jak wcześniej miałam max raz dziennie to przez sobotę/niedzielę zdarzało się to bardzo często. No i mała od soboty fika strasznie, momentami to mi sprawia ból. Do tego jestem cała opuchnięta i strasznie bolą mnie nogi;/
Jeszcze TŻ mnie wkurza bo mi przygaduje że ja to urodzę dopiero w połowie maja a ja kurna nie chce tyle czekać!

marchewka podpisuję się pod tym co napisałaś o ciąży teraz-kiedyś. Kiedyś każdy miał pewną pracę, pomoc przy dziecku, jedzenie inne i w ogóle inne życie. Teraz chemia, stres i dla wielu osób zero perspektyw na "lepsze jutro".
Ja też nie mam na kogo liczyć. Fakt mam przyjedzie na tydzień, TŻ weźmie 2 tyg wolnego ale później będę sama sobie. Wprawdzie jest teściowa- obok (10 min drogi od nas) i ciotka TŻta (15 km od nas) ale na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie zostawienia z nimi dziecka.

Ja na L4 poszłam bardzo wcześnie bo jako w 7 czy 8 tc. Gdyby nie plamienia to planowałam tak do połowy ciąży. Ale ja pracę miałam BARDZO stresującą, poza tym wiedziałam że po porodzie nie będę miała gdzie wracać.

vil z jednej strony powiem "odpoczywaj kobieto" ale z drugiej wiem że będę robić dokładnie to co Ty. Bo przecież jest tyle rzeczy do zrobienia których nie mogę zrobić teraz. I wiem że nawet nie usnę aż wszytko nie będzie po mojemu

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:
aaaa no i zawiadamiam, iż pozostało mi 9 dni do cesarki.....
czyli dziś jest 8, matko jak to poważnie brzmi

Cytat:
a też miałam oglądać Ugotowanych I jaki był odcinek? COś ciekawego?
mnie zaintrygowały kopytka ze szpinakiem nadziewane serem (topionym?). Oglądałam jednym okiem więc nie do końca wiem jak to robił ale muszę poszukać takiego przepisu

Cytat:
Kupowalyscie juz ksiazeczki dla maluchow ? Przegladam na allegro ale nie bardzo moge sie zdecydowac
ja kupiłam kilka, często są na promocji w carefourze za 3,99
Szkoda że w krk nie mieszkam bo tam jest taka fajna księgarnia i książki można kupić dosłownie za grosze

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Mnie zostały 4 tyg do TP i jeszcze nawet porządnych przepowiadaczy nie miałam Parę razy mi sie macica spięła, ból jak na okres i wsio. Tak sie wiec zastanawiam, czy mj synek będzie chciał wyjsć czy też nie
tak na pocieszenie- ja mam 11 dni do TP a przepowiadaczy też nie mam (nie licząc wczorajszego bólu jak na @). Nawet siary nie mam.
Stary 2013-04-22, 07:11   #2623
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mmm, sprobuje jutro, ale troche obawiam sie, ze wpadne w nalog i jednak lepsze bylyby wizyty CO JAKIS CZAS w macu, a nie mac na codzien w domu

Banka - ekstra, ze troche sie rozerwalas grill na pewno poprawil Ci humorek dzielna badz, mysl o sobie i maluchu, wszystko sie pouklada i bedziecie mieli rodzinna historie o tym jak to tatus ze strachu przed obecnoscia na porodowce wolal spasc ze schodow

Vil - podziwiam Cie, ale nie badz glupia my tu myslimy o papierowych talerzykach zeby tylko miec mniej obowiazkow po porodzie, a Ty tak wysoko stawiasz sobie poprzeczke! co sie stanie jesli w garderobie zalegna sobie na troche zimowe ciuchy? NIC! wiec kobieto ciesz sie z pierwszych chwil z synkiem. postaraj sie zgrac Wasze zegary biologiczne, spijcie sobie razem, podziwiajcie swiat razem - a ze pory dziwne to juz trudno naprawde musisz wyluzowac, bo sfrustrowana mamuska/zona to nic fajnego. maz tez pewnie wolalby zamiast lez zobaczyc Twoj usmiech i starty kurz mu w tym temacie nie pomoze. nie wstydz sie tez prosic...moze tesciowa albo macoszka chcialaby ze 2 godzinki pobyc z wnusiem, a Ty moglabys wziac prysznic i wyspac sie? ja wlasnie na to licze, ze na poczatku beda chetni do pomocy, wiec dlaczego nie skorzystac

Metro - 9 dni? to brzmi jak jutro! pakuj torbe a tym, ze sie ludzie gapia...moze zazdroszcza? ja dzisiaj uslyszalam od mamy kolezanki "no ja takiego duzego brzucha to nie mialam"

Ash - biedrona powinna Ci zaplacic za reklame ich lodow tez bylismy na spacerku, ale glowe mi chcialo urwac, wiec wrocilam do domu. ale n balkonie goraco, lezak i zero wiatru

Becik - mam mnostwo ksiazeczek materialowych z roznymi fakturami, ruchomymi elementami, piszczalkami itd. takie typowo niemowlece.zbieralam je od dobrych kilku lat, najpierw z mysla o chrzesniaku, pozniej dorabiajac sobie jako nianka, chcialam miec kilka zeby miec czym dziecko zajac podczas pierwszych prob zostania sam na sam a gdzies tam w glowie byla mysl o wlasnych dzieciach i na niektore ksiazeczki wrecz polowalam...(pozniej napisze o bellonie, gdzie zdobylam kilka kompletow i dzieci znajomych dostawaly je ode mnie w prezencie )
poza tym mam jakies kolekcje bajek do wieczornego czytania ogolnie mam zboczenie ksiazkowe, wiec pewnie niebawem znow zaczne lowy...tym razem chyba twardych tekturkowych.

baaardzo polecam i juz kiedys polecalam tutaj ksiazeczki wyd. Bellona
http://allegro.pl/bellona-na-zakupy-...123554816.html na zakupach i w gospodarstwie pojawiaja sie co jakis czas na allegro, bo ogolnie sa juz niedostepne.
albo usborne, ich tez mam kilka
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...125283965.html

wyszperane aukcje, moze ktoras skusi sie
http://allegro.pl/bellona-miekka-ksi...188680631.html
http://allegro.pl/miekka-ksiazka-dla...188617057.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...135899319.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...153312002.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...125283974.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...125283985.html
http://allegro.pl/miekka-ksiazeczka-...186402133.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...180340071.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...180340087.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...180340094.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...190497075.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...192959997.html
http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...192960012.html
http://allegro.pl/zestaw-bajeczek-ma...171871598.html

ps. te ksiazeczki sa naprawde na dlugo. male dzieci slinia i macaja, wieksze szukaja gdzie jest oko, piesek, biedronka albo mowia jak robi krowka...ale 2-3latka tez zaciekawia.
a zebys wiedziala ze to tak wyglada heheeh heheh nie no zartuje hiii znalazl sposob na kapiele Dawida , wiec w tym mnie wyreczy w sensie nalac wode , pomoc mu wejsc i wyjsc i sie wytrzec a to zawsze cos , moze za jakais czas usprawni sie tak ze w czyms jeszcze mi pomoze
Dzisij siostra przyjezdza i poodkurza mi mieszkanko i z piwnicy rzeczy poprzynosi wiec troszke pomocy bede miala :P

Teraz szykuje mlodego bo na przedstawienie z rana jada do muultikina autokarem a pozniej do domu i szykowanko na wizyte
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 07:17   #2624
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja na basenie pływam baardzo wolną żabką przez ok. 40 min. jak się zmęczę to chwila odpoczynku, ale przy moim tempie to jest akurat relaks i ze 2 razy staram się popłynąć na plecach, ale wtedy cierpnie mi stopa. ostatnio skusiłam się na 5 min w saunie, a tak to idę na masaż stóp i łydek do jacuzi na jakieś 10 min.

dzień dobry
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 07:17   #2625
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Ubieram się i spadam na wizytę. Oczywiście na krzywego ryja, bo nie jestem zapisana, więc mam nadzieję, że mnie przyjmie!
Trzymać kciuki!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 07:20   #2626
Veronic
Wtajemniczenie

Hej,
Piszę w imieniu Weronisi (jestem tż).
Żonka leży z dzidzią w szpitalu, ma problemy z karmieniem, mały mało je i pewnie jeszcze ich potrzymają w szpitalu.
Pozdrawiam
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 07:31   #2627
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Hej,
Żonka leży z dzidzią w szpitalu, ma problemy z karmieniem, mały mało je i pewnie jeszcze ich potrzymają w szpitalu.
Pozdrawiam
dziękujemy za info trzymamy mocno kciuki za pokarm.

MoTyleKsw trzymam kciuki za wizytę.

Ja będę dzwonić za jakieś 2 godzinki umawiać się na konkretną godzinę.

Chce cos upiec na urodziny TŻta i jakoś pomysłu nie mam;/
Stary 2013-04-22, 07:44   #2628
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
E tam, biedra ma swoje wątki na każdym forum, które krecą równo tym biznesem U nas pogoda była cudowna, w parku to nawet wiatru nie było czuć,mimo, ze bylismy tak ok. 18-19

Cytat:
tez mnie to przeraza bo pozniej wyglada to tak, ze kobitka sprzata, gotuje, bo obiad musi byc na powrot meza...a po jakims czasie akumulator wysiada i jest depresja, zal, ze jest z tym sama.
Ash, tez mam zamiar wymienic zegar na zegar biologiczny malej o funkcjonowac na poczatku wedlug jej zasad. jemy, spimy itd. i jak pisalam wczesniej na pewno pozwole sobie pomoc milo mi bedzie jak mama wpadnie i zaproponuje ugotowanie obiadu albo podrzuci cos dobrego. siostra tz (17latka) bedzie miala wakacje, wiec tez licze, ze wpadnie i zabierze mala na godzine na spacer, zebym ja mogla wyspac sie, wykapac albo po prostu dotrzyma nam towarzystwa.
I to jest super, że będziesz miała wsparcie. Jasne, że trzeba korzystać
My,o ile wszystko pojdzie zgodnie z planem, pierwszy miesiąc spędzimy cały we trójkę. TŻ chce na maxa wykorzystać urlop + tacierzyński, a pracuje i tak tylko do końca maja. Gorzej, że w drugim miesiącu zostaniemy z Sonią same Ale może jakąs pomoc sobie zorganizuję).

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Teraz szykuje mlodego bo na przedstawienie z rana jada do muultikina autokarem a pozniej do domu i szykowanko na wizyte
Powodzenia na wizycie kochana!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ubieram się i spadam na wizytę. Oczywiście na krzywego ryja, bo nie jestem zapisana, więc mam nadzieję, że mnie przyjmie!
Trzymać kciuki!
zacinisniete!

Cytat:
Hej,
Pozdrawiam
Dziękujemy Ci bardzo za info! Ucałuj od nas swoje skarby i powiedz Werce, że zaciskamy mocno kciuki i za karmienie i za to, by szybko mogli wyjsc do domku!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 07:52   #2629
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej,
Pozdrawiam
nie wolno sie poddawać

Mi sie śniło że urodziłam bliźniaki, były wspaniałe, ale gdy którego dnia wróciłam do domu okazało się, że ktoś je zabrał, ale płakałam...

do tp zostało 9 dni, ale nabijam się z męża że urodzę za 3 tygodnie
Stary 2013-04-22, 07:52   #2630
nuna2
Zakorzenienie

Witam.
Pierwsze co, to chciałam pogratulować katate Brawo kochana Najważniejsze, że maluszek jest już z Tobą i jaki duży
Stary 2013-04-22, 07:53   #2631
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymać kciuki!
Stary 2013-04-22, 08:04   #2632
sharpnowaja
Zakorzenienie

dziewczyny czytam sobie jeszcze raz porody styczniowo-lutowe i tak każdej dziewczynie która miała paciorka antybiotyk podawali dopiero jak się zaczynały skurcze parte. A któraś mi tu pisała że ten antybiotyk działa dopiero po 4 godz. Muszę o to zapytać lekarza
Stary 2013-04-22, 08:09   #2633
JennyAniolek
Zakorzenienie

pawie_oczko, xal, ankaaa206, colorblue, banka26, sharpnowaja trzymam za Wasze wizyty.

Cytat:
Trzymać kciuki!

Cytat:
Hej,
Pozdrawiam

---
Cześć
U nas znowu piękne słonko , kończymy śniadanie i jedziemy załatwić kilka papierków Do usłyszenia później

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:11   #2634
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ja kupiłam kilka, często są na promocji w carefourze za 3,99
Szkoda że w krk nie mieszkam bo tam jest taka fajna księgarnia i książki można kupić dosłownie za grosze

.
A gdzie w Krakowie ta księgarnia? Zdradzisz?
Stary 2013-04-22, 08:27   #2635
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie sie tak zastanawiam czy na kontrolnej wizycie po porodzie u gina to on robi usg czy w jaki sposob bada wiecie moze jak to ma wygladac?
.
Nie Jest to normalne badanie na samolocie. Po sn lekarz sprawdza czy nie masz nadżerki itp cudów Czy rana po nacięciu się łądnie zagoiła itp...
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a co do porodu i odejscia wod , to ze odeszly nie znaczy ze sie porod zaczal , rownie dobrze wody mogly odejsc o 1 a skurcze ,przyjsc o 15 ....
nie mowie ze nie bylo tak u Veronic ze nie mial skurczy odrazu ale nie ma co sie stresowac, odejsxce wod to nie zawsze zaczecie akcji porodowej :P
Racja-może wydaje mi się długo bo ja po kilku min od odejścia wód miałam skurcze
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nie mam pojęcia nie gadałam z lekarzem jeszcze, ale umówię się po 6 tygodniach.
metrolpolitan juz pisała, ze po 6ciu tygodniach

Cytat:
aaa no i zawiadamiam, iż pozostało mi 9 dni do cesarki.....
No to już niedługooo

Cytat:

Jeszcze pytanko do tych z Was, które kupiły materacyk lateksowy Hevea. Macie gdzieś info ile on waży (interesuje mnie 120x60) bo myślę, czy by nie kupić w PL i wysłać do UK, bo tam ceny są powalające ale muszę znać wagę, żeby wiedzieć czy mi się uda np. wysłać w jednej paczce z łóżeczkiem (bo może też kupimy w PL...). Bedę wdzięczna za info!
Ash no coś Ty?
To ja żeby przyoszczędzić kupuję za granicą
Ty się lepiej zorientuj czy jest sens to ciągnąć ze sobą bo myślę, że kupisz na miejscu taniej.. Jak nie w normalnym sklepie to w internetowym na ebayu czy gdzieś...
Cytat:

Tak. To ta żona kolegi. 100kg żywej wagi, brzuch 130cm a niewiele wyższa ode mnie...czuje się jak rodzynek przy niej.
Przed chwilą mierzyli mi brzuch. 97cm. Gdzie są te moje dzieci?
Aaś ty pewnie masz urojoną ciążę
A tak serio to się ciesz, że jesteś taka chudzinka-szybciej wrócisz do siebie po porodzie
Cytat:
Trzymać kciuki!

Cytat:
Hej,
Pozdrawiam
Trzymamy kciuki za pokarm i karminie.
I życzymy szybkiego powrotu do domku

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

aaaa przeglądam sobie opis porodu jednej z dziewczyn, która urodziła kolosa 4750g i 61cm a ona tam poisze, że dziewczyna od niej z sali urodziła 5200 Obie cc ale sam fakt, no kolosy
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:32   #2636
metropolitan
Zadomowienie

dzień dobry..
kolejna noc nieprzespana, szyjka mnie tak nawala, że płaczę z bólu... Ledwie byłam w stanie Blankę ubrac do przedszkola rano... jeszcze w dodatku jutro nad ranem małż wyjeżdża do warszawy na 2 dni, i zostajemy same. Żeby tylko Kubuś nie urodził się w czasie jak małża nie będzie....

a wiecie co? z tym gadaniem na temat brzucha, to ja nie rozumiem tych babsztyli, co komentują wielkość czyjegoś brzucha.... tak jakbyśmy miały wielkie z obżarstwa czy co? chyba mamy tam dzieci więc chyba normalne, że mamy duże brzuchy.... moja mam ciągle, praktycznie co ją widzę, czyli raz w tygodniu mi mówi "no z Blanką to nie miałaś takiego wielkiego brzucha..." nie wiem, co mam wtedy powiedzieć? "przepraszam"?
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:38   #2637
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ash no coś Ty?
To ja żeby przyoszczędzić kupuję za granicą
Ty się lepiej zorientuj czy jest sens to ciągnąć ze sobą bo myślę, że kupisz na miejscu taniej.. Jak nie w normalnym sklepie to w internetowym na ebayu czy gdzieś...
No własnie tez mi sie to kupy nie trzyma, ale patrze na lozeczka i materace na argosie i amazonie a tam ceny i jednego i drugiego w klasie jakie mnie interesuja, zaczynaja sie od 100gbp... Wiec przy dobrych wiatrach lozeczko+materac lateksowy+komplet poscieli to 250-300gbp, a z Polski,juz z przesylka lozeczko (mam na oku uzywane w swietnym stanie) i materac wyniesie mnie 100gbp, do tego dokupie tylko posciel (i to tez byc moze w Polsce od Diabli ). Jestem za to pewna, ze przyoszczedze na innych rzeczach jak juz tam bede
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:52   #2638
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,
Pozdrawiam
za karmienie i szybkie wyjście ze szpitala
Cytat:
dzień dobry..
kolejna noc nieprzespana, szyjka mnie tak nawala, że płaczę z bólu... Ledwie byłam w stanie Blankę ubrac do przedszkola rano... jeszcze w dodatku jutro nad ranem małż wyjeżdża do warszawy na 2 dni, i zostajemy same. Żeby tylko Kubuś nie urodził się w czasie jak małża nie będzie....

a wiecie co? z tym gadaniem na temat brzucha, to ja nie rozumiem tych babsztyli, co komentują wielkość czyjegoś brzucha.... tak jakbyśmy miały wielkie z obżarstwa czy co? chyba mamy tam dzieci więc chyba normalne, że mamy duże brzuchy.... moja mam ciągle, praktycznie co ją widzę, czyli raz w tygodniu mi mówi "no z Blanką to nie miałaś takiego wielkiego brzucha..." nie wiem, co mam wtedy powiedzieć? "przepraszam"?
sorry ale mnie to rozbawiło

Ludzie są naprawdę dziwni
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:53   #2639
Kinga_20
Zakorzenienie

Hejka z rana

U mnie piękne słoneczko, ale mam takiego lenia, że to bajka.... Ugotuję zupę, poprasuję resztę gratów dla Lilki i chyba nic nie będę robić

Po odstawieniu leków - ze skurczami cisza.... Myślałam, że będę miała co raz, ale wychodzi na to, że nie, w środę lekarz - ciekawe co powie. Ogólnie samopoczucie mam bardzo dobre

Can co do zakupów w GB to Ash ma rację - nie wszystko wychodzi taniej - siostra męża zamiast kupić wózek w GB to kupili tutaj na all i po prostu zabrali ze sobą

metro mnie też wszyscy wkurzają - jedni mówią "ale duży", drudzy "ale mały" - zejść można....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:54   #2640
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry..

wczoraj byliśmy na rodzinnym obiedzie u rodziny męża no i sie pojawiły pytania o wagę, jak powiedziałam że przytyłam 18kg to wszyscy wywalili gały, że dużo na to co widać, że w życiu by nie przypuszczali patrząc na mnie

A brzuch- nie wiem jak u Was ale różnica rano i wieczorem to 4 cm, rano 105 a wieczorem 109, bob mam straszne wzdęcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości