|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [B]a wlasnie, Kubus skonczyl wczoraj 4 miesiace! [/B Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zakorzenienie
|
Marsi, kciuki za bioderka.
![]() Dziewczyny, mój też tak czasem robi, ci faceci to w sobie ogłady nie mają. ![]() Byłyśmy na godzinnym spacerku, smrodek już zjadł, a teraz leży obok mnie i guga do pluszowego konia, którego postawiłam na kanapie nad nią. ![]() ![]() Wygrałam licytację takich butów, jak w załączniku. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zakorzenienie
|
Juhuuuu! Ogarnęłam syf a mój dzieć był tak wyrozumiały że przespał całą tą akcje
![]() ![]() ![]()
#3154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- jedziemy dzis na laryngologa z Kubuskiem, oby nie plakal ![]() bylam dzis w pracy przedluzyc urlop. na dzien dzisiejszy do pracy wracam 7 czerwca,w piatek ![]() ale mam nadzieje ze jeszcze uda mi sie troszke go przedluzyc ![]() Szaja - orientujesz sie jak to u nas wygalada sprawa z feriami zimowymi? Moge je sobie odebrac? a 1 i 3 maja? niby ustatwowo wolne... dobre i 2 dni a co! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zakorzenienie
|
Black-to mleko też w jakichś puszkach jest? Bo chyba też się przerzuce. U mnie nan podrożało 3zł ostatnio-na kasę niedługo nie wyrobie. A poza tym dziś pierwszy raz posmakowałam tego mleka i to prawdziwe ohydztwo-nie wiem jak Oskar się nie buntował jak zaczęłam mu je dawać
![]()
#3156 |
Zakorzenienie
|
czytalyscie o szczepieniach...
http://fakty.interia.pl/polska/news-...ych,nId,958527 ooo, widze ze i u nas byla akcja ze szptalem, i lozkiem dla mamy... ![]() cyt.: Co na to rzecznik praw pacjenta? Barbara Kozłowska powołuje się na Ustawę o prawach pacjenta, w której jest zapis, że rodzice mają prawo przebywać wraz z hospitalizowanymi dziećmi na oddziałach. - Chciałabym jednak wyraźnie podkreślić, że na chwilę obecną nie jest obowiązkiem szpitala zapewnianie rodzicom miejsca do nocowania, np. łóżka, w trakcie obecności przy dziecku - zaznacza. Dodaje jednak: - Oczywiście jeśli szpital już teraz posiada możliwości organizacyjne i może takie łóżko zapewnić, odbywa się to z korzyścią dla rodziców i małych pacjentów. Z informacji, jakie otrzymuję od pacjentów, ich rodzin wynika, że niektóre szpitale zapewniają np. materace. Pani rzecznik przypomina, że prawo w tym zakresie ma ulec zmianie i na oddziałach dziecięcych w szpitalach będą musiały obowiązkowo pojawić się łóżka dla opiekunów. Tyle że nastąpi to dopiero w roku 2016. |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
Mała, nie, jest w kartoniku, ale ja przesypuję do puszki po NANie, bo mam taką dużą, raz kupiłam w puszce specjalnie dla niej właśnie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mąż nie wierzył, że codziennie sprzątam sypialnię jak wstanę, raz nie sprzątnęłam, wrócił z pracy i ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczynyyyyyyyyyyy ![]() ![]()
![]() |
#3159 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powodzenia na wizytach!! Mój gałganek śpioch 11 i tylko domaga sie cyca na spiocha juz 4 godzina. Co on w nocy bedzie robił? Chciałam iść z nim na spacer ale jak teraz. Wychodzicie z dziećmi jak mocno wiatr wieje? U nas głowy ukrywa ale piękne słońce i nie wiem co robić w taka pogodę? Jak go ubrać ?
![]() |
#3160 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Cytat:
Brawa dla teścia. Ja też sprzatam codziennie. 1go maja fryzjer? Ja mam dzisiaj i też nie wiem:p też otwarta jestem na sugestie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
Naprawiłam, mogę pisać z kompa. Jeah!
Wiecie...mam dzisiaj dołek pt " nie pogodzę macierzyństwa ze studiami"..weźcie mi kopa zasadżcie co? Mam dużo do zrobienia na kolejny zjazd, już panikuję, że nie zdążę, bo mam tak mało czasu w dzień, że eh. |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Rozeznanie
|
Jeżeli chodzi tanie mleko modyfikowane to polecam Gerber, u nas było potrzebne bo nie mogłam 1 dobę karmić i się super sprawdziło, a po Nanie młody miał zielone kupki i bolał go brzuszek jak jeszcze karmiłam na początku mieszanie. Te jest smaczniejsze - tz próbował hehe a mały tez chętnie jadł.
#3164 | |
Zakorzenienie
|
niuniuś urządził mi 40minutową histerię bo był tak zmęczony, ze usnąc nie mógł... o jezusie, jeszcze nigdy mi tak nie płakal, az mi sie serce kroiło.....
![]() teraz spi, oby jak najdłużej ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() a co wy chcecie z włosami zrobic? radykalne zmiany czy tylko delikatny lifting? żebym was tylko poznała jak nowe fotki wstawicie ![]() wreszcie jem od rana, zupa srednia w smaku ale gotowała sie sama, bo mały nieodkładalny, zasmarkany i aż zal było go zostawiac bo zaraz byl płacz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sobie nie umiem nic wykombinować a co dopiero komuś? ![]() ![]() 19 w cieniu, w słońcu grzejeeeeee będzie z 25? Cytat:
![]() ![]() u mnie już teściowa się sadzi, co jak się skończy macierzyński, a ja NIE CHCĘ iść do pracy!!! I choćbym miała pracować przy kompie w domu codziennie po 12godz to wolę w domu, niż gdzieś jeździć! Cytat:
![]() Dziołszki, w końcu zrobiłam posiew moczu i wynik taki: Ogólna liczba bakterii w 1ml moczu 10^2 - pojedyncze ziarniaki Gr (+) któraś się orientuje o co może chodzić? Bo zanim ja się wybiorę do ginekologa to uuuu... pewnie minie :/
![]() |
#3166 |
Zadomowienie
|
Bartuś cały dzień płacze
![]() ![]() Moj TZ tez ma takie zboczone zachowania ![]() ![]() Bartuś dziękuje za wszystkie komplementy w klubie Bokeh a co na ile wyglądam? w sumie za 24 dni skoncze 22 lata. A na tym zdjeciu też jakoś dziwnie wyszłam.
#3167 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie lubię tych lito-podobnych .. tzn. na kims mi sie podobaja, ale sama bym nie zalozyla.. te Twoje sa bardzo fajne i cena super jak na skore i top shopa
![]() |
#3168 |
Zakorzenienie
|
Bardzo lubię buty z TS, Zary, Stradivariusa, Nexta, New Looka i takich tam, w ogóle nie cierpię butów no name, nie noszę takich. Mam wrażenie, że jak założę, to się rozpadną po dwóch metrach.... Kiedyś kupiłam koturny w CCC, 2 lata temu to było, i po tygodniu w obu butach cholewka odpadła od koturnu.
![]() ![]() A teraz choruję jeszcze na adidasy na koturnie, właśnie licytuję jedne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a pokaz te adidasy na koturniem jestem ciekawa
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Wtajemniczenie
|
łoo ludzie, ja żem stara a głupia!
![]() moje dziecko od rana na cycu, wszędzie indziej źle, zasypiała na pięć minut i znów cyc ![]() ![]() ![]() czemu ja głupia wcześniej nie wpadłam na to, że mi mleka brak? wzamian mam znów poranione krwawiące brodawki jak zaraz po porodzie... ![]() nooo, ale idę wszamać śniadnio-obiad ![]()
![]() |
#3172 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40430953]
A słuchaj, to może kwestia suchego powietrza? macie stację pogody, wiecie, jaki % wilgotności jest? powinien być 43-50%. [/QUOTE] Nie wiem, mozliwe. Stacji nie mamy, podejrzewam, ze jakbym chciala kupic to uslyszalabym od TZ: a po co? potrzebne to? Wasi tez tacy sa?? Mojemu nic nie jest potrzebne :/ Jak w szpitalu chcialam kupic laktator to tez krecil nosem (ja sie oczywiscie uparlam), bujak tez mu nie byl potrzebny (dzis baaardzo chetnie go uzywa). W zakupy na allegro nawet go nie wtajemniczam, tylko kwote przelewu pokazuje ![]() Podejrzewam, ze to dlatego, ze on wszystko odnosi do swojego domu rodzinnego. Ma mlodszych braci i poniekad widzial jak mama ich wychowywala. I zawsze jak chce kupic jakis sprzet malemu to slysze: "nie pamietam, zeby u nas w domu cos takiego bylo" albo "moja mama tego nie uzywala" ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wrocilismy od lekarza. Pani dr osluchala Kube, miejscowo slychac furczenie :/ Ale nie jest to zapalenie oskrzeli. Zalecila inhalacje. Wiec ja majac w pamieci jak wczoraj wychwalalyscie inhalatory polecialam do apteki. Wczesniej dzwonie do TZ, zeby sie z nim skonsultowac i co mi powiedzial? To, co napisalam wyzej, czyli: "nie pamietam, zeby moja mama robila cos takiego" ![]() W nosie mam jego problemy z pamiecia, kupilam i jest. Zaraz Kubek zje i sprobujemy. A jak u Ciebie silver? Moze juz napisalas, nie nadrobilam jeszcze wszystkiego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moj czasami jak wraca z pracy i palnie cos "odkrywczego" to od razu poznaje ze to pomysl tesciowej ale juz tylko przytakuje, a i tak zrobie po swojemu chociaz tez mnie to czasem juz meczy... ostatnio stwierdzil, ze dziecko za duzo spi w nocy, przesypia jakies 5 godzin jednym ciagiem :O i ze powinnam go budzic na karmienie .. co z tego ze juz i tak podaje mu przez sen o 10 dodatkowa porcje zeby troche przybral, ale ta uwaga ze za duzo spi mnie rowalila, tym bardziej ze to ja w nocy wstaje w do malego, a tz spi w salonie na kanapie i tak naprawde ma to w dupie, czy ja sie wysypiam czy nie, bo on nie slyszy tego jak ja w nocy wstaje do dziecka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za Kubulę i inhalacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i później w domu okazuje się ze nie do konca te rzeczy pasuja, a nawet jesli to zco z tego, skoro on ciagle chodzi i tak w tym samym a w szafie ma rzeczy z metkami jeszcze sprzed roku... ale jesli chodzi o zakupy dla dziecka, to na szczescie nei zaluje, czasami jak przychodzi z czyms nowym do domu to ja sama sie zastanawiam po co nam to wszytsko bo tyle juz tego jest
![]() |
#3176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Wtajemniczenie
|
tak, sam. Przychodzi po pracy do domu z różnymi duperelami, generalnie są to jakieś zabawki, akcesoria, kosmetyki z apteki...
tylko ubranek nie kupuje, to robie sama
#3178 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasami kupował takie rzeczy, ktorych ja uwazalam, zze nie potzrebuje a teraz zycua sobie bez nich nie wyobrazam, bo to duze ulatwienie, a sama marudzilam wczesniej ze to niepotrzebne ![]() to samo chusta, nosidelk - choc tych i tak nie uzywam, bo nie mam takiej potrzeby
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
Nawijko-jeśli mogę wtrącić. Podobno zaraz po jedzeniu nie można robić inicjacji (nie wiem czemu ale tak wyczytałam).
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.