Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-22, 06:38   #3091
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

hej laski!

ale zescie naprodukowaly, dajta spokoj!
wybaczcie ale odniose sie bardzo ogolnie bo cytujac bylabym z 300 stron do tylu.

Lady - niezle z ta rehabilitacja, trzymma kciuki zeby wszystko bylo ok.
Black - dobrze ze juz sie sprawa rozwiazala, i prosze wiecej nie robic takich akcji bo dostaniesz w d.pke
Bishonka - jejciu, wspolczuje baaardzo, zdrowka zycze! ucaluj malenstwo!

lece nadrabiac dalej, o ile dziec mi pozwoli....

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 06:51   #3092
iffonka7
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40426153]Drotka spala mi od 20 do 6! Wyspslam sie [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Jak Wy to robicie Kochane?
Ja myślę że nasze też tak za niedługo będą spać w końcu Dorotka od szajki jest prawie 1,5 miesiąca starsza.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć kobietki Wczoraj już nie wchodziłam na wieczór bo czasu zbrakło. Wróciliśmy z miasta,wykąpalismy małego potem sami i wieczór należał już tylko do nas kupiliśmy sobie pyszne wino i zjedlismy kolację przy świecach. Później mąż zrobił mi masaż i nasmarował balsamem (ach cudowne uczucie po ciężkim tygodniu) a potem nie muszę mówić co było dalej Już dawno nie było nam tak fajnie.
Rozmarzyłam sie
Stary 2013-04-22, 06:53   #3093
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Też chętnie się dowiem
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 07:26   #3094
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
to skąd ta wysyłka?
Z Azji
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kupiłam wczoraj ten krem BabyDream z filtrem, wydaje mi się fajny, wypróbowałam na swojej skórze i szybko się dość wchłonął... Treściwy, ale każdy krem z tak wysokim filtrem jest tłusty i gęsty. Troszkę bieli, ale tylko na chwilkę. Zobaczymy, jak będzie chronił przed słoneczkiem.

A, no i od wczoraj pijemy to mleczko BD. Słuchajcie, jakie ono jest smaczne! I ładnie pachnie! A NAN - nie dość, że śmierdział, to smakował jak gówno, jak musiałam czasem go spróbować, by sprawdzić temperaturę, to myślałam, że zwymiotuję, taki niedobry... A to BD jest takie smaczne, jak zwykłe mleko smakuje... No i mała nie jest po nim tak szybko głodna, jak po NANie - tam bywała głodna po 2h. Na razie ulewa tak samo, ale od wczoraj nie było bólu brzuszka. Więc na razie wrażenia bardzo pozytywne.

A teraz idę jej wyczesać ciemieniuszkę, bo się zrobiła - myślałam, że nas to ominie.
O kurczę, mówisz, że to BD takie fajne? Może się przerzucę bo my teraz też na NANie i k%&^^&ca nas bierze ile to kosztuje. A karmimy przecież mieszanie. Do tego tak jak mówisz śmierdzi rybą a smakuje jak krew, rzygać się chce, jak to dziecku podawać? Trochę się boję tylko przejścia ale chyba warto spróbować.....
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40423867]

Na spacerze
płacz się zdarza: sfajdana pielucha, nie potrafi usnąć albo chce widzieć świat a gdy idę z Agatką to nie bardzo mogę jeszcze drugą na rękach, trzeciej ręki mi brakuje
[/QUOTE]
Szaja są takie spacerówki gdzie starsze dziecko stoi między Tobą a wózkiem i sobie jedzie Na pewno znasz. Znajomi tak dzieci wożą
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
A zapomniałam wam powiedzieć Wczoraj Nadia oczywiscie na dworze prawie cały dzien, chyba od 11 do 19, była tak zmęczona, że tylko ją wykapałam, nakarmiłam i moje dzieciątko spało od 20 do 7 rano. Wcale w nocy nie wstawałam Pierwszy raz od kilku miesięcy tak się wyspałam

Super Ci prezent sprawiła klasa, ja teraz żałuję, że takiej huśtawki nie kupiłam, tylko leżaczek.
Cytat:
Dziewczyny, to tak na temat produktów BabyDream:

1) Pieluchy Babydream - Procter&Gamble (czyli ci od Pampersów)
2) Mleko i kaszki Babydream - Humana Milchunion
3) Butelki, smoczki, smoczki uspokajające, gryzaki i drewniane szczotki do włosów Babydream - Baby-Nova
4) Drewniane zawieszki do smoczków i wózków Babydream - Heimess
5) Pluszowe przytulanki i pluszowe grzechotki niemowlęce Babydream - Fehn (C&A również ma zabawki od nich)
6) Słoiczki Babydream - Bebivita (HiPP)
7) Kosmetyki i chusteczki Babydream - Babyline (Nolken Hygiene Products)

Więc po co przepłacać?
Cytat:
Dla mnie Huggies są najlepsze, teraz mam z masłem shea (wersja Soft Skin, zazwyczaj kupuję Natural Care, ich zapach jest genialny, ale SS też ładnie pachną, kakaowo), bo były w Kauflandzie za 9,98/3pak, to wzięłam dwa 3paki, mam w sumie 8 paczek chusteczek teraz. No ale nam one pasują, więc się nie bałam brać na zapas.
O to tanio, poszukam.
Cytat:

Biorę sobie imię Felicyta do bierzmowania. Patronka matek i kobiet.

O kurczę, przypomnało mi się, że ja chyba Julianna mam na trzecie, jak moja córcia Widać od dawna mi się to imię podobało....
Cytat:
Blanka jest okropnie płaczliwa w tych szelkach. Ale myślę że na samych nóżkach jej nie przeszkadzają bo ma tam jakąś możliwość ruchu ale jak ciągnie nozkami to na ramionach się zaciska więc myślę że to jest różne płaczu tak mi jej szkoda ale wiem że muszę być konsekwentna.
Musisz, musisz, to dla jej dobra, Ale serce pęka jak się patrzy jak dziecko cierpi
Cytat:
Nie robicie. To zależy tylko i wyłącznie od dziecka... Czytałam, że to, że przesypia nam całą noc w tym wieku to wielkie szczęście więc się nie martw bo raczej dzieci się budzą w nocy. Jedynie zauważyłam, że im później karmię tym dłużej mała śpi, czyli np. nawet jak śpi snem nocnym już o 21 to wybudzam o 23 karmię na śpiocha i wtedy ładnie śpi do tej 6.

Lady Masakra jakaś, też bym się nieźle wystraszyła. Czekamy na wieści od neurologa

Eff
Karmię mieszanie: 4 razy mm 3 razy moje. Zapsułam sobie laktację i nie umiem wyciągnąć mojego na wszystkie karmienia. Zresztą 7x120 ml to wręcz niemożliwe, podejrzewam, że dzieci nie jedzą tyle z piersi....

Dzieć mi zasnął pod karuzelą Jejku jak to dobrze, że minęły już czasy wiecznego noszenia, płaczu i bóli brzucha po wszyskim. Coraz fajniejsze się te nasze dzieci robią
Ale jestem trochę obrażona bo zajmuję się cały dzień małą, gadam do niej, bawimy się a ta taka obojętna w sumie a jak tatuś wraca z pracy, wystarczy, że powie: "Cześć Niunias" i bezzębny zaciesz od ucha do ucha od razu I mu opowiada swoim guuu gaaa cały dzień
Wychodzi na to, że matka to oczywistość a tata to rozrywka
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 07:39   #3095
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Uhuhu szczęściara
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Uuuuu a bożenka wyszykowana?
Cytat:
Nawijka zniknęła. Dzieje się
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
no no
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
uhuhuhu to życze stosunkowo udanego wieczoru
I d*pa, nie wyszlo.

Maly zasnal o 21, poszlam sie kapac, wracam, a on zaczal tak strasznie kaszlec, ze odechcialo mi sie wszystkiego.
Kaszlal co najmniej 5 min bez przerwy!! Co sie uspokoil na pare sekund to znow zaczynal i nie mogl powietrza zlapac! TZ go nosil, ja oklepywalam.
Juz myslalam, ze sie ubierzemy i pojedziemy na IP.
Ale udalo mu sie w koncu uspokoic i zasnac, taki byl padniety, ze do 3 spal.

Umowilam go na dzis do lekarza (w piatek bylismy).
I teraz nie wiem - ten straszny kaszel zdarza mu sie zwykle w nocy/wieczorem. W dzien bardzo malo kaszle.
Pewnie lekarka pomysli, ze nadgorliwa jestem, ale ja sie strasznie boje, ze cos wiekszego sie rozwinie

Z drugiej strony... Przeciez katar nie przejdzie mu w 3 dni...

TZ mnie jeszcze zaczal wkurzac tekstami, ze ten okropny kaszel to na pewno przez to, ze chodzimy z nim na spcery

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
hehe ja mam ochote na seks ostatnio zerowa
Jak zmienie jedna literke w wyrazie to bedzie mozna i moja ochote opisac
zamiast "zerowa" to "zdrowa"

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Dziewczyny, podzielę się z Wami moją refleksją... bo byli dziś u mnie goście mój wujek z żoną i dwiema córkami 8l i 5l
No i ta 8latka to moja chrzesnica i przyjechali mnie zaprosic na komunię.

Ogólnie ona Kasia, zawse była taka... rozwydrzona :/ i moim zdaniem to ich wina bo oni takie lelum polelum nic tym dzieciom nie zwróca uwagi jak właściwie postepować - Przykład Kasia stłukła szklanke bo sie wygłupiały z siostrą i to dziecko nawet nie umie powiedzieć przepraszam. Wisi mi ta szklanka i wiadomo każdemu moze sie zdarzyc tymbardziej dziecku no ale przepraszam się mówi co nie?. Ale tutaj tez nie o tym chciałam, otóz ta Kasia ma wieczne pretensje do mamy np ma włosy do dupy i mama mówi że no Kasiu może zetniemy wlosy po komunii, a ona że "nie pozwole Ci ściąć moich włosów nie zmusisz mnie do tego" wiecie od razu taka postawa wroga do mamy. Albo miala pomalowany jeden paznokiec lakierem i mama sie jej pyta czemu pomalowala a ona "nie pomalowałam" kłamie w żywe oczy a po chwili "no dobra pomalowałam ale co z tego?!!! to po co masz te lakiery w domu?!" no normalnie mowe mi odjeło i aż jej powiedziałam że Kasia raczej nie dla Ciebie tylko to są mamy...
Wiadomo że wina rodziców bo no niepotrafią nad tym zapanować, ale ogarnął mnie taki strach że zrobie w pewnym momencie coś zlę i moja córka będzie sie tak do mnie odnosić. Albo wbija jej paznokcie w brzuch! Albo.. moja mama robiła jej warkocza kłoska i Kasia pyta "mamo a czemu Ty takiego nie umiesz?" a moja mama Oj Kasiu na pewno umie a Kasia a to nieee mama nic nie umie ma sa kra !

No i pytanie jak wychować corke na przyjaciółke a zarazem żeby się słuchała ?...
Jakie teksty Jakie to musi byc przykre dla matki...
To samo mnie zastanawia...

Cytat:
Fajnie, ze sie tak postarali

Cytat:
A, no i od wczoraj pijemy to mleczko BD. Słuchajcie, jakie ono jest smaczne! I ładnie pachnie! A NAN - nie dość, że śmierdział, to smakował jak gówno, jak musiałam czasem go spróbować, by sprawdzić temperaturę, to myślałam, że zwymiotuję, taki niedobry... A to BD jest takie smaczne, jak zwykłe mleko smakuje... No i mała nie jest po nim tak szybko głodna, jak po NANie - tam bywała głodna po 2h. Na razie ulewa tak samo, ale od wczoraj nie było bólu brzuszka. Więc na razie wrażenia bardzo pozytywne.
Jak wprowadzilas to nowe mleczko?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-04-22 o 07:46
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 07:45   #3096
BlackSanctum
Zakorzenienie

Wyspałam się. Moje dziecię spało od 22:00 do 7:30, teraz jest nakarmiona, przebrana i leży na poduszce TŻa (bo on w pracy, więc połowa łóżka wolna, w sam raz dla małej, bo jak ona się rozwali na łóżku, to nie ma miejsca dla nikogo innego , tak szeroko łapki rozkłada) i patrzy sobie na obraz, który mamy nad łóżkiem - taki wielki, chyba 170cmx150cm, bardzo ją interesuje.

Meduzza
, nie ma co się bać, co prawda każde dziecko reaguje inaczej, ale moja - taka podatna na kolki i bóle brzuszka - przeszła bez problemu na inne mleko (nie zauważyłam żadnej reakcji ubocznej) - a nie mieszałam, tylko po prostu jak skończył się NAN, to podałam pełną butelkę BD i zasmakowało jej od razu, no i z dnia na dzień bóle przeszły. No i wydaje mi się, że też jest bardziej sycące, bo nie chce jeść po 2h, tylko po 3,5 tak średnio. Po takiej samej porcji mleka.
No a NAN, to nie dość, że drogi, ciężkostrawny (przynajmniej dla mojej), to jeszcze naprawdę ohydnie śmierdzi i smakuje, bleeee.

Nawijko, tak jak napisałam wyżej - od razu dałam pełną butelkę, przerzuciłam małą z jednego na drugie bez mieszania, bo tak mi lekarz kazał. I nic się nie działo, kompletnie nic.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-04-22 o 07:46
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 07:47   #3097
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

meduzza to chyba na piechote idzie ta przesylka!! W stosunku do Polski jestem na najdalszym krancu Azji a przesylka idzie tydzien, max dwa.

Dzis mam kryzys: rano wstac nie moglam, jestem po 3 kawach i 2 drzemkach i dalej mnie muli. A tlumaczenie lezy i fika nozkami.
Wczoraj przeslalam, to co mialam gotowe, a znajomy zaczal przepraszac, ze tego az tyle i jakim cudem tyle mi sie zrobic udalo. Niestety podziw nie idzie w parze z odroczeniem reszty zlecenia...
Juz mam dosc!!
Przynajmniej Yae jest grzeczna. Po sobotnim szczepieniu nic a nic nie jest marudna.
A i dziekujemy za wszystkie mile komentarze w K.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-22, 07:48   #3098
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale z dobrych wieści -wczoraj spala w dzień tylko godzinę,pół i pół,Zasnela o 21 i obudziła się dopiero po 3. Nigdy nie spala mi aż 6 godzin! Potem jedzenie na spiocha,co też jest dziwne i spala jeszcze dwie godziny. Zjadła,drzemka godzinną i już się przeciaga i zaczyna płakać bo szelki przeszkadzają...

Forum.
Super

Stary 2013-04-22, 07:53   #3099
mitabe
Rozeznanie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Dzień dobry dziewczynki! Poczytałam Was troszkę ale gdzieś mi cytaty wcielo Więc co pamiętam.

Nawijko Afryka pierwsza klasa
Bokeh ja mam trzy wesela,komunię i chrzciny mojej małej. Ile to zakupów sukienkowych A że właściwie nic sobie nie kupowałam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz będąc w ciąży to mam zielone światło od męża co do wychowania to wszystko jest takie trudne. Każda z nas chciałaby znaleźć ten złoty środek...
Lady moja też się tak wygina i stąd mamy skierowanie na rehabilitację. Jednak tak jak pisałam,że względu na bioderka musimy poczekać.
Black nam się chyba też to g... robi na główce
Szaja nie kuś słodyczami
Bijkora bardzo miło ze strony klasy
Wszystkie laski - ja chce schudnąć!

Co oznaczają żółte,śluzowate kupki? Mleko krowie odstawiłam.

Blanka jest okropnie płaczliwa w tych szelkach. Ale myślę że na samych nóżkach jej nie przeszkadzają bo ma tam jakąś możliwość ruchu ale jak ciągnie nozkami to na ramionach się zaciska więc myślę że to jest różne płaczu tak mi jej szkoda ale wiem że muszę być konsekwentna.

Ale z dobrych wieści -wczoraj spala w dzień tylko godzinę,pół i pół,Zasnela o 21 i obudziła się dopiero po 3. Nigdy nie spala mi aż 6 godzin! Potem jedzenie na spiocha,co też jest dziwne i spala jeszcze dwie godziny. Zjadła,drzemka godzinną i już się przeciaga i zaczyna płakać bo szelki przeszkadzają...

Forum.
Kupka taka to ponoć nie tolerancja laktozy jak się karmi piersią, ja dzisiaj kupę małego oddałam do laboratorium i zobaczymy czy to to. Tes karnego u nas w laboratorium 30 zł tylko myślałam, że wiecej.
W szpitalu leżała ze mną mała Julcia z mama w jednej sali. Ona też szelki nosiła i naprawdę jej pomogło. Mała ponoć sie pózniej przyzwyczaiła i nie było płaczu, 3 miesiące malutka nosiła.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 07:54   #3100
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczę, przypomnało mi się, że ja chyba Julianna mam na trzecie, jak moja córcia Widać od dawna mi się to imię podobało....

Eff
Karmię mieszanie: 4 razy mm 3 razy moje. Zapsułam sobie laktację i nie umiem wyciągnąć mojego na wszystkie karmienia. Zresztą 7x120 ml to wręcz niemożliwe, podejrzewam, że dzieci nie jedzą tyle z piersi....
CHYBA?

Kurcze, ja mam wrazenie, ze moj moze tyle jesc... Jedno posiedzene trwa u niego co najmniej 30-40min!

Jak czytam, ze Wasze dzieci jedza po 5-7min to u nas sie nigdy nie zdarzylo...

A wczoraj przed nocnym snem oproznil mi oba cyce (55 min mu to zajelo) i wciagnal jeszcze 60ml mm...

Stary 2013-04-22, 07:55   #3101
nancykenator
Zakorzenienie

hej Mamunie
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Jak wasze dzieci zrobia kupsztala albo puszcza baka to smierdzi on??? Bo mojej czasem takim jajkiem zgnilym i nie wiem czy to normalne?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u nas kupa śmierdzi bąki nawet, że nie, chociaż czasem śmierdzą i nie wiem, czy to tylko bąk czy bąk z kleksem
Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witajcie babki

Baaardzo dawno sie nie odzywałam ale sprawa wygląda tak że obecnie jesteśmy w szpitalu.
Moja Kalinka dostała zapalenia płuc i kurujemy się już tydzień.Kiedy wyjdziemy to nie wiadomo bo teraz wyszło z wyników że przyplątał sie jeszcze rotawirus.

Przepraszam ale naprawdę nie miałam kiedy się odezwać.
Tysiące spraw i w dodatku ten szpital.
Siedzę tu a w dodatku zmarła mi babcia przedwczoraj
nie mogę być na pogrzebie bo nie zostawie małej z dusznościami samej w szpitalu.
zdrówka dla Małej i współczuję śmierci babci
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

K... Nie wytrzymam!!! Tesciowa twierdzi, ze lekarka sie myli i Kubus na pewno ma cos na plucach. Trzymajcie mnie!!!

byli na dworze z malym 30min, bo podobno zimno. Cholera jasna, z cieplutkim karczkiem wrocil, wiec chyba nie zimno????

ehhh teściowe
Cytat:
mam 166cm.

Blogerko właśnie, szorowałam Syreną, potem robiłam sobie hmm, nie wiem jak to nazwać, takie bicze wodne jakby na brzuch, z bardzo ciepłej wody (w słuchawce od prysznica) bo lanie zimnej wody na brzuch to dla mnie katorga, a potem szybciutko, w taką ciepłą skórę balsam nawilżający o przyjemnym składzie, różne na zmianę
brzuszek piękny i rozstępów zdecydowanie mniej
Cytat:
Trzymam Cię

Dziewczyny moje kp chyba będzie się kończyć, ;( Odkąd Niunia w aparacie jest, to nie potrafi jeść piersi, złości się, widać,ze Jej przeszkadzają te szelki. Tak bardzo prosi,żeby je zdjąć, tak się żali.;( I nie chce jeśc. jak ściągnę troszkę mleczka, to z butelki je jak ta lala... Co robić? Tak mi jej szkoda.... Tak się strasznie męczy ;((( Mam okropnego dołka przez to

Marsi chcę zgubić troszkę brzuszka i ud, co polecasz??

Dziewczyny korzystające z aplikacji BABY ESP - ściągnęłam z netu pełną wersję, jak któraś chce, to dajcie maila na priv.

A na koniec - odnośnie teściowych- mały dowcip:
Jaka jest najlepsza teściowa?? Teściowa na 102! 100 metrów od domu i dwa metry od ziemią
może do karmienia zdejmuj szelki?
a dowcip znam ale mimo to
Cytat:

Szacun! Ja bym tak nie umiala...

o, k...normalnie Afryka"

Cytat:

Chyba bedziemy sie seksic, TZ sie goli "na noc"
golenie na noc oznaką zbliżającego się seksu, cholerka u nas tak samo

Black dobrze, że jesteś z nami trzeba to sobie wszystko jakoś poukładać,przemyśleć. Myślę, że każda z nas ma jakieś wspomnienia z porodu, z tym co było po albo w czasie ciąży, trzeba to jakoś zaakceptować, chociaż wiem jakie to trudne ściskam Cię mocno

gratuluję wszystkich rocznic
marsi gratuluje pięknego prezentu, Twój tż umie słuchać dla niego

co do wprowadzania nowych posiłków to ja sama nie wiem, jak to wszystko ogarnąć ale myślałam, że jak Mały będzie miał skończone 4 m-ce to wtedy coś będę kombinować oczywiście po konsultacji z Wami

Lady faktycznie Twój Mały na tym filmiku się wygina ale może to tylko takie coś przejściowe? Nie martw się, pokaż filmik rehabilitantowi a potem z tym filmikiem do neurologa jakiegoś. Trzymam kciuki mocno

Nadrobiłam Was gaduły jedne
ja w weekend byłam u rodziców, kurcze zatęskniłam trochę za czasami kiedy mieszkałam z nimi, kiedy nie musiałam się niczym martwić, tam zycie jest zupełnie inne, nawet jak byliśmy na spacerze to spokój,cisza, miejsc do spacerowania całe mnóstwo. I tak jak u teściów sauna w domu tak u mnie 21-22 stopnie, aż jak przyjechaliśmy i było 20 stopni to mi było za zimno
a ja chora, mam nadzieję, że nie zarażę Małego
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:03   #3102
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie śmiejcie się, pytam poważnie. Czy wypadają Wam włosy łonowe? Spoko na głowie, wszystko rozumiem chociaż to frustrujące ale łonowe?!?! Żeby nie było- nie golę na razie bo mi się nie chce (lenistwo młodej mamy) Zdziwiło mnie to.
ja gole wiec nie umie powiedziec ale z glowy leca mi strasznie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Zdatza Wam sie ze maluchy placza na spacerze??
moje dziecko ogolnie to taki maly darciuszek wiec w wozku zazwyczaj jak nie spi to marudzi no ale naszczesnie czesciej spi

Cytat:
Balabym sie, ze mi sie przekreci i spadnie...

Chyba bedziemy sie seksic, TZ sie goli "na noc"
buhahaha i co bylo cos?

Cytat:
Pure też znam, wg mnie są najgorsze z tych wszystkich huggiesowskich chusteczek. Może innych spróbuj?

Biorę sobie imię Felicyta do bierzmowania. Patronka matek i kobiet.
no i super patronke bedziesz miala

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Wazylam dzis synka i ma 6300g czyli w miesiac przybral 700g za 2 dni bedzie mial3 miesiace, myslicie ze dobrze przybral?

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:06   #3103
meneq
Zakorzenienie

nawijko, nancy u nas wrecz przeciwnie z goleniem. Golenie na noc = dyzur ;-)
Stary 2013-04-22, 08:08   #3104
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziewczyny (bo widze ze Was wiecej ), najlepszego z okazji rocznicy!
Sylwietta - zdrowka dla Malenstwa!
Dzewczyny - za brzusio!

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2013-04-22 o 08:14
Stary 2013-04-22, 08:18   #3105
Debrah
Zakorzenienie

Kurczę, chyba mamy katar;/ eh cholera, biedna Malutka.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-22, 08:21   #3106
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
nawijko, nancy u nas wrecz przeciwnie z goleniem. Golenie na noc = dyzur ;-)
:d
Stary 2013-04-22, 08:23   #3107
Debrah
Zakorzenienie

Lady: co do wyginania: moja mi wczoraj 2 razy zrobiła coś podobnego (nie aż tak jak Piotruś, ale odginała tak głowę) to wyglądało tak - jakby się zwyczajnie chciała przekręcić, nie wiem, na boczek, na brzuch?

Najpierw głową a potem resztą ciałka.
Możliwe, żeby to było coś tak prozaicznego np?

Mamy dzieci, które się umieją przekręcić, jak to wygląda?
Stary 2013-04-22, 08:25   #3108
meduzza
Zadomowienie

Mój TŻ w ogóle się nie goli, jest brodaty. Może dlatego u nas seksu nie ma???
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:33   #3109
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Biedulko Ty moja, kaz mu natychmiast zgolic ;-)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-22, 08:34   #3110
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

U nas też wczoraj bardzoo fajnie było

Wiecie, taką mam myśl, że teraz bywa tak..że po prostu..brakuje czasu!
Seks się przesunął w piramidzie potrzeb, zdecydowanie wyzej pewnie jest sen, kiedy się pada na twarz po całym dniu. Inna rzecz, że często trudno o spotnan i aktywność kiedy się ma ochotę - bo teraz dzień jest podzielony na : dziecko śpi + potem cała reszta. A ten sen w różiastych porach i czasem trwa 15 minut i wita nas uśmiech wyspanego dziecka

Trzeba sobie wypracować jakieś metody, wyłuskać kawałek czasu.U nas jest całkiem fajnie powiem Wam, Tż jest bardziej aktywny chyba niż przed ciażą - jeśli nie zasypia na siedząco po pracy
Stary 2013-04-22, 08:39   #3111
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
ehhh u mnie daaaaawno nie było już wieczornego golenia...

Debrah u nas do piramidy potrzeb dochodzi jeszcze jedzenie
Stary 2013-04-22, 08:40   #3112
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Lady: co do wyginania: moja mi wczoraj 2 razy zrobiła coś podobnego (nie aż tak jak Piotruś, ale odginała tak głowę) to wyglądało tak - jakby się zwyczajnie chciała przekręcić, nie wiem, na boczek, na brzuch?

Najpierw głową a potem resztą ciałka.
Możliwe, żeby to było coś tak prozaicznego np?

Mamy dzieci, które się umieją przekręcić, jak to wygląda?
Debrah, tez tak myslalam na poczatku, ale Maly przy tym steka bardzo, jakby go to meczylo strasznie i wyglada to tak, jakby bylo to zupelnie niezalezne od niego..... Poza tym jak tak zrobil przy naszej pediatrze to ona sie naprawde mocno zaniepokoila....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:48   #3113
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Poczytałam sobie trochę nasz pierwszy wątek. Ale super powspominać A pstryczkowa jaka poważna była
chyba na wolny czas i ja sie cofne do pierwszego watku

Cytat:
Pstryczkowa powazna? To chyba sie cofne i poczytam, bo az nie wierze, ze tak sie czaila
.

bo to jest tak ze czlowiek z biegiem lat poprostu glupieje

Stary 2013-04-22, 08:50   #3114
BlackSanctum
Zakorzenienie

U nas też okej z seksem, co prawda teraz ten okres mnie męczy, więc mamy małą przerwę, ale tak ogólnie to wszystko dobrze w tej kwestii - jak już się udało pokonać ból i początkową ciasnotę , to jest bardzo, bardzo dobrze.
Stary 2013-04-22, 08:58   #3115
mala_19kw
Zakorzenienie

U nas wczoraj było takie bunga bunga że aż dzisiaj mnie krew nagła zalała (okres).
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:01   #3116
litllesweetangel
Lurker ;)

Meduzza to tak jak ja Na 3 mam Antonina jak moja corka :P
A co do paczki- zamowilas cos pewnie Japan style? Powodzenia ;p miej nadzieje ze przyjdzie dobrej jakosci

Niech juz ten okres przyjdzie dosc mam gum bo jak tak dalej bedzie to drugiego dziecia zrobimy

Oj dopiero sie zorientowalam, ze po wczorajszym zalozylam gacie na druga strone

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-04-22 o 09:02
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:02   #3117
nancykenator
Zakorzenienie

to u mnie wstyd się przyznać, po porodzie jeszcze nic nie było...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-22, 09:08   #3118
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej mamuśki

Idę dziś o 13 do lekarza z Darią bo już 8 dni DAria jest chora i nie przechodzi OBY TO NIE BYŁO NIC POWAŻNEGO

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40426153]Drotka spala mi od 20 do 6! Wyspslam sie [/QUOTE]

Cytat:
Wyspałam się. Moje dziecię spało od 22:00 do 7:30
SZCZĘŚCIARYYYYYYY! Kiedy moja tak pośpi?? Zawsze się budzi co 2,5 - 3 h ehhhhh

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć kobietki Wczoraj już nie wchodziłam na wieczór bo czasu zbrakło. Wróciliśmy z miasta,wykąpalismy małego potem sami i wieczór należał już tylko do nas kupiliśmy sobie pyszne wino i zjedlismy kolację przy świecach. Później mąż zrobił mi masaż i nasmarował balsamem (ach cudowne uczucie po ciężkim tygodniu) a potem nie muszę mówić co było dalej Już dawno nie było nam tak fajnie.
Łohohohohoho Koooocham masaż

Cytat:
Z Azji
to co Ty takiego zamawiasz że aż z Azji? jeśli można wiedzieć...
Stary 2013-04-22, 09:09   #3119
BlackSanctum
Zakorzenienie

Litlle, dlatego właśnie ja się cieszę, że już mam okres, bo od prawie tygodnia biorę tabsy i zaraz będzie można poszaleć.
Stary 2013-04-22, 09:09   #3120
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
to u mnie wstyd się przyznać, po porodzie jeszcze nic nie było...
I twój chłop się do domaga? Mojemu to sperma uszami by już dawno uszła
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości