Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-22, 12:53   #3391
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Wiele moich znajomych rodziło w Narutowiczu, ale miały lekarza stamtąd właśnie i bardzo chwaliły. Ja też do niego chodzę, czyli do dra Kusia, on przyjmuje prywatnie na Mieszczańskiej w Centrum Medycznym Mieszczańska. No i też chodzę prywatnie i nie planuję tego zmieniać.

Ja nie mogłam wytrzymać żeby nie powiedzieć Mamie, ona tak strasznie czekała bo już od ślubu trochę minęło, razem jesteśmy od 8 lat no i to pierwszy wnuk. A ta z kolei nie wytrzymała i od razu zadzwoniła do Taty który kilka dni nie mógł się z tym oswoić, jak wrócił do domu to miał łzy w oczach i powiedział że się martwi o dziecko... O swoje dziecko (czyli o mnie) czym rozłozył mnie kompletnie i ryczałam jak bóbr
to się nazywa piękna reakcja. Lubię jak facet potrafi mówić o takich rzeczach, to dla mnie prawdziwy facet

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 12:54   #3392
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Ja tez mam uczucie takich pekajach baniek w brzuchu I ginekolozka powiedziala ze to wlasnie dzidzia ) Magalska - zdecydowaliscie sie juz na konkretne imie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 12:55   #3393
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Wiele moich znajomych rodziło w Narutowiczu, ale miały lekarza stamtąd właśnie i bardzo chwaliły. Ja też do niego chodzę, czyli do dra Kusia, on przyjmuje prywatnie na Mieszczańskiej w Centrum Medycznym Mieszczańska. No i też chodzę prywatnie i nie planuję tego zmieniać.

Ja nie mogłam wytrzymać żeby nie powiedzieć Mamie, ona tak strasznie czekała bo już od ślubu trochę minęło, razem jesteśmy od 8 lat no i to pierwszy wnuk. A ta z kolei nie wytrzymała i od razu zadzwoniła do Taty który kilka dni nie mógł się z tym oswoić, jak wrócił do domu to miał łzy w oczach i powiedział że się martwi o dziecko... O swoje dziecko (czyli o mnie) czym rozłozył mnie kompletnie i ryczałam jak bóbr
A to jest inny lekarz chyba niż ten do którego chodziła ciocia. Bo pamiętam ze do prywatnego gabinetu to byłam z nią w okolicach ul. Lea. Właśnie moja ciocia rodziła w Narutowiczu rok temu i same pozytywne wrażenia wyniosłam z tego szpitala. No i sama się w nim urodziłam

To masz trochę inną sytuację, my to zaliczyliśmy wpadkę, dziecko planowaliśmy tak dopiero za rok- półtorej. Nie dziwię się że chciałaś jak najszybciej powiedzieć rodzince. U mnie też zarówno dla moich rodziców jak i teściów to będzie pierwszy wnuk. Ale dziewczyny, które stale są tu na wątku wiedzą, ze trochę się obawiam reakcji, bo w sumie dziecko w czasie studiów to do mnie nie podobne. Ale minęło już prawie prawie 2 tygodnie od kiedy wiem, ze będę mamą i się z tego co raz bardziej cieszę Ja już chciałam mieć dziecko rok temu jak się moja chrześnica urodziła. Ale tak zdroworozsądkowo mówiłam sobie, ze trzeba zaczekać ustatkować się. Zdarzyło się inaczej, będziemy musieli sobie poradzić tak jak jest teraz gdzie tylko TŻ ma stałą pracę, a ja tylko taką dorywczą, ale mimo to myślę, ze damy sobie rade, bo czemu by nie . Najważniejsze jest dla mnie że mam w narzeczonym ogromne oparcie i z nim jestem w stanie przezwyciężyć wszystko
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 13:03   #3394
Asist22
Rozeznanie

Dobrnęłam w końcu. Dziś mam straszny dzień. Jestem niewyspana, jest mi niedobrze i jeszcze godzina w pracy przede mną i godzinny powrót do domku. Masakra. Wcale nie myślę
Stary 2013-04-22, 13:06   #3395
Zuzziak
Rozeznanie

a ja dziś do 18 w pracy. mnóstwo niemiłych pacjentów mimo ładnej pogody.
coś czuję że dzisiaj zjem sobie coś niezdrowego...mam smaka na wrapa z mcdonalda
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 13:09   #3396
Asist22
Rozeznanie

Ja po ostatnim Mc nawet myśleć o tym nie mogę. Chociaż lody bym zjadła
Stary 2013-04-22, 13:10   #3397
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja tez mam uczucie takich pekajach baniek w brzuchu I ginekolozka powiedziala ze to wlasnie dzidzia ) Magalska - zdecydowaliscie sie juz na konkretne imie?

ja to czuję właśnie tak od środka bo jak przyłożę rękę to nie czuje... najbardziej aktywny był dziś jak weszłam do sklepu dziecięcego obejrzeć te rogale do spania, butelki i inne duperelki a co do imienia to chyba zostaje Bruno, a wy macie imię dla córusi?
w ogóle dziś na obiad gulasz z dzika, ciekawe jaki wyjdzie a co do majówki to my mamy w planie podskoczyć do kuzynki na domek na grila, a w przyszły pt przyjeżdżają teście i męża brat i siostra

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
A to jest inny lekarz chyba niż ten do którego chodziła ciocia. Bo pamiętam ze do prywatnego gabinetu to byłam z nią w okolicach ul. Lea. Właśnie moja ciocia rodziła w Narutowiczu rok temu i same pozytywne wrażenia wyniosłam z tego szpitala. No i sama się w nim urodziłam

To masz trochę inną sytuację, my to zaliczyliśmy wpadkę, dziecko planowaliśmy tak dopiero za rok- półtorej. Nie dziwię się że chciałaś jak najszybciej powiedzieć rodzince. U mnie też zarówno dla moich rodziców jak i teściów to będzie pierwszy wnuk. Ale dziewczyny, które stale są tu na wątku wiedzą, ze trochę się obawiam reakcji, bo w sumie dziecko w czasie studiów to do mnie nie podobne. Ale minęło już prawie prawie 2 tygodnie od kiedy wiem, ze będę mamą i się z tego co raz bardziej cieszę Ja już chciałam mieć dziecko rok temu jak się moja chrześnica urodziła. Ale tak zdroworozsądkowo mówiłam sobie, ze trzeba zaczekać ustatkować się. Zdarzyło się inaczej, będziemy musieli sobie poradzić tak jak jest teraz gdzie tylko TŻ ma stałą pracę, a ja tylko taką dorywczą, ale mimo to myślę, ze damy sobie rade, bo czemu by nie . Najważniejsze jest dla mnie że mam w narzeczonym ogromne oparcie i z nim jestem w stanie przezwyciężyć wszystko
najważniejsze myśleć pozytywnie!

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 13:12   #3398
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
coś czuję że dzisiaj zjem sobie coś niezdrowego...mam smaka na wrapa z mcdonalda
Ja ostatnio sobie pozwoliłam na taką rozpustę, mc zestaw bigmacowy, ależ mi frytki smakowały narobiłaś mi teraz znowu smaka, ale nie mogę przesadzać bo wczoraj zauważyłam że już mam jakieś rozstępy na pośladkach :x w takim tempie to ja też 15 kg które mam max przytyć w całej ciąży zaliczę w najbliższe 2 miesiące.
Stary 2013-04-22, 13:16   #3399
nena1984
Zakorzenienie

Trele
- gratuluję ślicznej dziewczynki

co do zabobonów, nie wierzę w nie i wam też nie radzę. Tak sobie myślę, że osoby które je propagują najczęściej są w wieku naszych mam i babć - a w ich czasach często nie było racjonalnych wytłumaczeń określonych problemów z ciążą i czymś to musieli sobie tłumaczyć. Nie sprawdził się u mnie żaden ze ślubnych, a ich tez jest bez liku (miałam ślub w miesiącu bez r, nie-śnieżno białą suknię, czarne dodatki, żadnych pieniędzy w bucie, czy bieliźnie, nie stawiałam butów na parapecie i miałam buty niezabudowane).

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Dupnego się jeszcze nie doczekałam, ale nie wiem czemu naparza mnie kręgosłup w odcinku szyjnym ale jak, no chwilę postoję w bezruchu i masakra. Pojęcia nie mam czemu
hej, mam to samo. Myślisz że to jakiś wpływ ciąży? Ja nie mogę kręcić głową ani w jedną ani w drugą stronę.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 13:18   #3400
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
to się nazywa piękna reakcja. Lubię jak facet potrafi mówić o takich rzeczach, to dla mnie prawdziwy facet
Mój Tato w ogóle jest cudownym, uczuciowym człowiekiem. Nie znam nikogo bardziej wyrozumiałego, życzliwego itp. Czasem się nawet złoszczę na niego bo On na każdą sytuację która mnie np wkurza ma jakąś odpowiedź, wg niego ludzie z zasady są dobrzy i nie chcą źle

Cytat:

Anuś o moim różne opinie na internecie piszą, ale głównie zarzucają mu krótkie wizyty. Przyznam szczerze że ja na to absolutnie nie narzekam, nie jestem typem osoby która zanudza lekarza miliardem pytań, więc kilka prostych pytań- dostaję odpowiedź, badanie akurat dokładne, krótka rozmowa i koniec wizyty i dla mnie jest ok

No tak, rozumiem, to jednak inna sytuacja, ale przecież masz już swoje lata, nie masz 16 czy 17 lat, studiujesz, więc to żadna tragedia, dziecko to zawsze wielkie szczęście. Ja zawsze uwielbiałam dzieci, moja przyjaciółka urodziła córeczkę w wieku 21 lat, jestem chrzestną Małej i kocham to dziecko nad życie- jak jej nie widzę kilka dni to tak strasznie za nią tęsknię, jest przekochana, ostatnio jej mama powiedziała jej że jestem w ciąży, bo ja nie byłam u nich z powodu tych mdłości, a ona zadzwoniła i mówi: Ciociu gratuluję Ci i wujkowi dzidziusia... Mogę wybrać mu imię? FILIP hihi dzieci są boskie

A wracając jeszcze do wpadki, widzisz... Ja odkąd poszłam na studia mówiłam że mogę zajść w ciążę, TŻt chciał czekać do ślubu i tak przebrnęliśmy mój cały licencjat i I rok mgr. Rok temu był ślub i TŻt stwierdził że to już czas... i co? I 8 cykli starań na nic... Dopiero teraz się udało, ale w sumie cieszę się z takiego obrotu sprawy, że mam pewną pracę, w wakacje obronę, bo z takim samopoczuciem jak teraz gdybym miała chodzić na zajęcia czy zaczynać nową pracę to chyba bym wykitowała...

W każdym razie kończąc wywód jestem pewna że rodzice ucieszą się z takiej wiadomości! Jesli nie od razu, to na pewno później

Wybaczcie, ale jestem gadatliwa, więc piszę długaśne posty
Cytat:
Ja mam na twisterka z kfc ale boję się że znowu pojem tłustego, ostrego i kolejne 3 dni niestrawności okropnej

Edytowane przez Azealia
Czas edycji: 2013-04-22 o 13:21
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 13:24   #3401
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

hej, mam to samo. Myślisz że to jakiś wpływ ciąży? Ja nie mogę kręcić głową ani w jedną ani w drugą stronę.
no własnie nie wiem, dziwne mi się to wydaje, ale wczesniej tak nie miałam. jak już mnie bolał kręgosłup, to w krzyżu. ale jak masz podobnie, to może coś w tym jednak jest

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-22, 13:34   #3402
ryba91
Zakorzenienie

ja dzisiaj w pracy mam nawet spoko ludzi tylko te godziny dłużące są okropne.

Dziewczyny mam takie dziwne/inne pytanie a mianowicie : Jak idę do WC w "grubszej" sprawie to jak się "wysilam" żeby wyskoczyło to mnie jajniki bolą strasznie - czy to normalne? bo zaczęłam się martwić...

Matko, ja się wszystkim zaczęłam martwić?

Zdjęcie Wam wrzucę, hahaha co prawda chuda nie jestem więc proszę się nie śmiać !
14t4d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0282.jpg (107,8 KB, 46 załadowań)
Stary 2013-04-22, 13:38   #3403
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Anuś o moim różne opinie na internecie piszą, ale głównie zarzucają mu krótkie wizyty. Przyznam szczerze że ja na to absolutnie nie narzekam, nie jestem typem osoby która zanudza lekarza miliardem pytań, więc kilka prostych pytań- dostaję odpowiedź, badanie akurat dokładne, krótka rozmowa i koniec wizyty i dla mnie jest ok
O moim to samo, wiele osób narzeka na niego za zwracanie się do pacjentek na Ty i za jego poczucie humoru. Ale mi to zdecydowanie odpowiada A mogę zapytać ile płacisz za wizytę u swojego prywatnie i czy jest to od razu z USG?

Cytat:
No tak, rozumiem, to jednak inna sytuacja, ale przecież masz już swoje lata, nie masz 16 czy 17 lat, studiujesz, więc to żadna tragedia, dziecko to zawsze wielkie szczęście. Ja zawsze uwielbiałam dzieci, moja przyjaciółka urodziła córeczkę w wieku 21 lat, jestem chrzestną Małej i kocham to dziecko nad życie- jak jej nie widzę kilka dni to tak strasznie za nią tęsknię, jest przekochana, ostatnio jej mama powiedziała jej że jestem w ciąży, bo ja nie byłam u nich z powodu tych mdłości, a ona zadzwoniła i mówi: Ciociu gratuluję Ci i wujkowi dzidziusia... Mogę wybrać mu imię? FILIP hihi dzieci są boskie
Jejku jakie kochane i jak Ci się podoba sugestia chrześnicy co do imienia? Będziesz miała "małą opiekunkę" swojego maleństwa . Ja się też od zawsze przy dzieciach rozczulałam i lubiłam się nimi zajmować. Zawsze wiedziałam, że praca praca ale ja to tak do 28 lat to chciałabym zostać mamą więc doskonale Cię rozumiem

Cytat:
A wracając jeszcze do wpadki, widzisz... Ja odkąd poszłam na studia mówiłam że mogę zajść w ciążę, TŻt chciał czekać do ślubu i tak przebrnęliśmy mój cały licencjat i I rok mgr. Rok temu był ślub i TŻt stwierdził że to już czas... i co? I 8 cykli starań na nic... Dopiero teraz się udało, ale w sumie cieszę się z takiego obrotu sprawy, że mam pewną pracę, w wakacje obronę, bo z takim samopoczuciem jak teraz gdybym miała chodzić na zajęcia czy zaczynać nową pracę to chyba bym wykitowała...
Najważniejsze, ze się udało teraz żeby maleństwo zdrowe rosło u brzuszku u mamusi a później na świecie

Mogę zapytać gdzie mieszkacie w Krakowie? Gdzieś blisko szpitala czy zdecydowaliście się na niego ze względu na opinie znajomych?

Cytat:

Wybaczcie, ale jestem gadatliwa, więc piszę długaśne posty

Ja mam na twisterka z kfc ale boję się że znowu pojem tłustego, ostrego i kolejne 3 dni niestrawności okropnej
A mi to nie przeszkadza wręcz przeciwnie Już kiedyś pisałam, ze nie mam w sumie w życiu takich znajomych, które byłyby w ciazy albo planowały ciąże i mogłabym z nimi o tym porozmawiać, dlatego cieszę się że przynajmniej mam Was na forum .

Aż tak źle na Ciebie to wpływa? Ja w sumie mam dziś pierwszy takie dzień, ze nie dobrze mi odkąd wstałam i tak trochę zmuszam się do jedzenia ale niezbyt mi to podchodzi.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Zdjęcie Wam wrzucę, hahaha co prawda chuda nie jestem więc proszę się nie śmiać !
14t4d
śliczny brzuszek
Stary 2013-04-22, 13:46   #3404
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

Trele
- gratuluję ślicznej dziewczynki

co do zabobonów, nie wierzę w nie i wam też nie radzę. Tak sobie myślę, że osoby które je propagują najczęściej są w wieku naszych mam i babć - a w ich czasach często nie było racjonalnych wytłumaczeń określonych problemów z ciążą i czymś to musieli sobie tłumaczyć. Nie sprawdził się u mnie żaden ze ślubnych, a ich tez jest bez liku (miałam ślub w miesiącu bez r, nie-śnieżno białą suknię, czarne dodatki, żadnych pieniędzy w bucie, czy bieliźnie, nie stawiałam butów na parapecie i miałam buty niezabudowane).

ja tak samo jeśli chodzi o ślubne zabobony większości nie interesowało mnie żeby pod zabobony układać więc większość miałam na opak
Cytat:
ja dzisiaj w pracy mam nawet spoko ludzi tylko te godziny dłużące są okropne.

Dziewczyny mam takie dziwne/inne pytanie a mianowicie : Jak idę do WC w "grubszej" sprawie to jak się "wysilam" żeby wyskoczyło to mnie jajniki bolą strasznie - czy to normalne? bo zaczęłam się martwić...

Matko, ja się wszystkim zaczęłam martwić?

14t4d
a propo grubszej sprawy jeszcze nie miałam z nią problemu

super brzuch a ile już w ogóle przytyłyście?

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-22, 13:49   #3405
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ryba - piekny brzuszek, a ja sie balam , ze tylko ja rosne w takim tepie ). magalska- Bruno bardzo mi sie podoba .. U mnie teraz jest problem Zawsze bylam pewna ze corka bedzie Majka! Teraz jakos nie jestem przekonana .. Chcialam imie angielskie z polskim odpowiednikiem : praktyczmie juz wybralam Sofia- zosia ale glupia sie pochwalilam I znajoma z terminem na lipca skorzystala Z mojego pomyslu taki mam metlik , ze nie Wiem czy nie wroce do Majeczki , I na tym pozostane )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-04-22, 13:50   #3406
anulka2205
Wtajemniczenie

Ja jestem dwa kg na plusie 13 tydz. się kończy

Ryba też mnie bolą jajniki w podobnej sytuacji przy innych wysiłkach też

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-22, 13:59   #3407
paulinaizabela
Zakorzenienie

Rybko śliczny brzusio

Trele Majeczka to mój typ na dziewczynkę Tak czy siak mam zamiar jeszcze jakąś księgę imion przejrzeć

A no i też się zastanawiam nad tą poducha do spania, kupowałaś w sklepie czy przez internet?? Ja widziałam wczoraj w Mothercare za 60 euro wydaje mi się, że trochę dużo...poszukam może na ebayu i all

Ja się nie ważyłam, ale czuję, że pare kilo mam na plusie bo brzuszek się zaokragla no i widze po udach i biodrach

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-04-22 o 14:00
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 14:03   #3408
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
O moim to samo, wiele osób narzeka na niego za zwracanie się do pacjentek na Ty i za jego poczucie humoru. Ale mi to zdecydowanie odpowiada A mogę zapytać ile płacisz za wizytę u swojego prywatnie i czy jest to od razu z USG?

Jejku jakie kochane i jak Ci się podoba sugestia chrześnicy co do imienia? Będziesz miała "małą opiekunkę" swojego maleństwa . Ja się też od zawsze przy dzieciach rozczulałam i lubiłam się nimi zajmować. Zawsze wiedziałam, że praca praca ale ja to tak do 28 lat to chciałabym zostać mamą więc doskonale Cię rozumiem

Najważniejsze, ze się udało teraz żeby maleństwo zdrowe rosło u brzuszku u mamusi a później na świecie

Mogę zapytać gdzie mieszkacie w Krakowie? Gdzieś blisko szpitala czy zdecydowaliście się na niego ze względu na opinie znajomych?

A mi to nie przeszkadza wręcz przeciwnie Już kiedyś pisałam, ze nie mam w sumie w życiu takich znajomych, które byłyby w ciazy albo planowały ciąże i mogłabym z nimi o tym porozmawiać, dlatego cieszę się że przynajmniej mam Was na forum .

Aż tak źle na Ciebie to wpływa? Ja w sumie mam dziś pierwszy takie dzień, ze nie dobrze mi odkąd wstałam i tak trochę zmuszam się do jedzenia ale niezbyt mi to podchodzi.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

śliczny brzuszek
Więc tak: za wizytę płaci się 120 zł, chyba że ciąża wymaga częstszych wizyt, wtedy 100 zł to już jest z usg.

Co do imienia- chłopczyk będzie na pewno Tymon, więc Filip odpada Ale jakoś jej to wytłumaczymy :P

My nie mieszkamy w Krakowie. Mieszkamy pół godziny jazdy od Krakowa, ale tam akurat dojedziemy w miarę sprawnie A4 bo będziemy jechać od strony ikei. Początkowo chciałam rodzić w ujastku, ale ponoć ostatnio straszny mają przemiał i przedmiotowo traktują pacjentki, a w ostatnich latach kilka znajomych rodziło w Narutowiczu i są bardzo zadowolone, no i odremontowany oddział gin-poł. robi wrażenie, gdyby była taka możliwość chciałabym rodzić w wodzie i ta opcja mnie kręci, poza tym fakt, że nie ma tam porodówki jak np na Siemiradzkiego, tylko 1 osobowe pokoje poporodowe no i na położnictwie 2 osobowe sale, a nawet opcja sali 1 osobowej i z dostawką TŻt może być z Tobą 24h na dobę- super prawda?
A Ty jesteś z Krakowa?

Ja na wizażu już mam wyklepanych kilkanaście tysięcy wiadomości, z pierwszego konta ponad 10 000, więc ja jestem okropną gadułą. Teraz chcę ciążę przejść na wizażu anonimowo, więc zalozyłam sobie nowe konto.

No i wreszcie ostatnia odpowiedź: Szczerze Ci powiem że nie wiem co powoduje te nistrawność, ale do środy czułam się doskonale, w środe dostałam taką chcicę na pepsi w puszce że myślałam że wysadzę TŻta w powietrze jak nie chciał mi po nią jechać do sklepu, w końcu go uprosiłam i do soboty się kończyłam: okropny ból żołądka, mdłości, biegunka. W książce "W oczekiwaniu na dziecko" piszą że taką niestrawność powodują rozluźniające się mięśnie w tym żołądek no i ostre, pieprzne, tłuste, wzdymające potrawy. Więc teraz bułeczka z serkiem białym, zupki, JABŁKA i woda z sokiem z cytryny
Wczoraj się skusiłam na małe opakowanie Laysów, ale na szczęście strawiłam jak trzeba

Cytat:
Ryba - piekny brzuszek, a ja sie balam , ze tylko ja rosne w takim tepie ). magalska- Bruno bardzo mi sie podoba .. U mnie teraz jest problem Zawsze bylam pewna ze corka bedzie Majka! Teraz jakos nie jestem przekonana .. Chcialam imie angielskie z polskim odpowiednikiem : praktyczmie juz wybralam Sofia- zosia ale glupia sie pochwalilam I znajoma z terminem na lipca skorzystala Z mojego pomyslu taki mam metlik , ze nie Wiem czy nie wroce do Majeczki , I na tym pozostane )

Mojemu Mężowi się podoba Maja, ale pojawiło się kilka w okolicy, więc ja nie chcę. Mnie od zawsze podobała się Milenka, ale teraz jest na nie wielki boom więc też nie chcę, żeby miała 10 Milenek w przedszkolu

Rybko jak brzuszek
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 14:16   #3409
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Rybko śliczny brzusio

Trele Majeczka to mój typ na dziewczynkę Tak czy siak mam zamiar jeszcze jakąś księgę imion przejrzeć

A no i też się zastanawiam nad tą poducha do spania, kupowałaś w sklepie czy przez internet?? Ja widziałam wczoraj w Mothercare za 60 euro wydaje mi się, że trochę dużo...poszukam może na ebayu i all

Ja się nie ważyłam, ale czuję, że pare kilo mam na plusie bo brzuszek się zaokragla no i widze po udach i biodrach
Ja sie nie przejmuje ile Majek jest w UK bo I tak 3/4 przedszkola bedzie Mahommedem ;D co do poduszki to ja kupilam w TKMaxx za 22f wiec chyba zdecydowanie mniej niz 60e

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-04-22, 14:24   #3410
magalska
Zadomowienie

Cytat:

Majeczka, Maja... super, bardzo mi się podoba u mnie jeszcze 2 tyg temu było 2 kg na minusie teraz jest 0,5 na plusie brzuszek trochę mi wywaliło ale w udach/pupie nie widzę różnicy

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-22, 14:28   #3411
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Więc tak: za wizytę płaci się 120 zł, chyba że ciąża wymaga częstszych wizyt, wtedy 100 zł to już jest z usg.
to cena jak u mnie tylko USG genetyczne jest droższe

Cytat:
Co do imienia- chłopczyk będzie na pewno Tymon, więc Filip odpada Ale jakoś jej to wytłumaczymy :P
Fajnie że macie już podjętą decyzję, mój TŻ stwierdził: no to mamy 8 miesięcy na kłócenie się o imię dla dziecka

Cytat:
My nie mieszkamy w Krakowie. Mieszkamy pół godziny jazdy od Krakowa, ale tam akurat dojedziemy w miarę sprawnie A4 bo będziemy jechać od strony ikei. Początkowo chciałam rodzić w ujastku, ale ponoć ostatnio straszny mają przemiał i przedmiotowo traktują pacjentki, a w ostatnich latach kilka znajomych rodziło w Narutowiczu i są bardzo zadowolone, no i odremontowany oddział gin-poł. robi wrażenie, gdyby była taka możliwość chciałabym rodzić w wodzie i ta opcja mnie kręci, poza tym fakt, że nie ma tam porodówki jak np na Siemiradzkiego, tylko 1 osobowe pokoje poporodowe no i na położnictwie 2 osobowe sale, a nawet opcja sali 1 osobowej i z dostawką TŻt może być z Tobą 24h na dobę- super prawda?
A Ty jesteś z Krakowa?
Ja na chwilę obecną mieszkam bardzo blisko szpitala Narutowicza (koło pętli Krowodrza Górka jeśli kojarzysz gdzie jest). Ale jak skończy się mój semestr na uczelni to zamierzamy zamieszkać razem z TŻ. Ale tak jakoś bardziej podobają nam się okolice Krowodrzy/ Bronowic więc myślę, że nadal będzie blisko szpitala. Mi się właśnie spodobały te jednoosobowe sale, ma się trochę intymności w czasie porodu

Cytat:
Szczerze Ci powiem że nie wiem co powoduje te nistrawność,
To tak w sumie nie wiadomo czego unikać. Oby Ci bardzo nie dokuczały
Stary 2013-04-22, 14:40   #3412
Trele_Morele
Zakorzenienie

Azealia - ja zapytam z ciekawosci .. Bo piszesz ze w tej ciazy chcesz byc anonimowa. Rozpoznal Cie ktos wczesniej? Ktos z bliskich? Czy tak poprostu , bez ppwodu konkretnego?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-04-22, 14:45   #3413
Mya1989
Zakorzenienie

Pojechałam sobie na badania i pocałowałam klamkę do 11 jest laboratorium czynne, a ja byłam o 11.05

Jutro pojadę. Ciekawe ile czeka się na badanie grupy krwi, bo reszta to wiem, że tego samego dnia, ale 30 mam wizytę, a ja jeszcze badań nie mam

Pocytowałam wiadomości i mi sie nie wycytowały nie mam siły nadrabiać drugi raz, bo nie mam Jest taki skwa nad morze, że chyba na pocztę polecę w sandałach

kupiłam w końcu spodnie welurowe do łażenia po domu i fajne legginsy jeansowe na gumce w lidlu. mogę już mieć duży brzuch:d

Ryba, ale masz już duży brzuchol<3 Ja dopiero za pare tygodni taki będę miała, chociaz uważam, że już mi rośnie.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 14:48   #3414
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Pojechałam sobie na badania i pocałowałam klamkę do 11 jest laboratorium czynne, a ja byłam o 11.05

Jutro pojadę. Ciekawe ile czeka się na badanie grupy krwi, bo reszta to wiem, że tego samego dnia, ale 30 mam wizytę, a ja jeszcze badań nie mam

Pocytowałam wiadomości i mi sie nie wycytowały nie mam siły nadrabiać drugi raz, bo nie mam Jest taki skwa nad morze, że chyba na pocztę polecę w sandałach

kupiłam w końcu spodnie welurowe do łażenia po domu i fajne legginsy jeansowe na gumce w lidlu. mogę już mieć duży brzuch:d

Ryba, ale masz już duży brzuchol<3 Ja dopiero za pare tygodni taki będę miała, chociaz uważam, że już mi rośnie.
na grupę krwi chyba 2 dni, przynajmniej w moim lab.

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-22, 14:54   #3415
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
na grupę krwi chyba 2 dni, przynajmniej w moim lab.
Dzięki to u mnie pewnie będzie krócej, bo Ty widze z Gdańska, a ja z miasta gdzie psy pupami szczekają

Co do imion, też chciałam Majka, ale jakoś tak mi nie pasowało wołać tak do córci. Teraz mamy fazę Ula, podoba mi sie też laura, ale tż się rzuca. natomiast dla chlopca mamy Gabriel, w końcu postawiłam na swoim, bo tż bardzo się podoba.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-22, 15:06   #3416
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki to u mnie pewnie będzie krócej, bo Ty widze z Gdańska, a ja z miasta gdzie psy pupami szczekają

Co do imion, też chciałam Majka, ale jakoś tak mi nie pasowało wołać tak do córci. Teraz mamy fazę Ula, podoba mi sie też laura, ale tż się rzuca. natomiast dla chlopca mamy Gabriel, w końcu postawiłam na swoim, bo tż bardzo się podoba.
Ula ładnie Gabriel też oryginalnie już niestety nie z Gdańska teraz ze Starogardu Gdańskiego, muszę zmienić w danych :P

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-22, 15:10   #3417
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

ja wyniki gr krwi miałam następnego dnia po południu.
Jak za dużo cytujesz to może się nie zacytować- też mi się tak zdarzyło.
Mi rośnie brzuch dość szybko wydaje mi się no ale nie wiem ? Poza tym nie wiem co sie stało kupiłam świeże bułeczki chciałam zjeść a one się jakieś takie twarde/wyschnięte zrobiły. I dzisiaj nic jeszcze nie wszamałam :/ co za życie. Poza tym miałam kontrole jakości uslug i czystości punktu sprzedaży i wyszli niezadowoleni ? normalnie płakać mi się chce czy wy też tak macie? że płakać Wam się chce co chwile i z byle jakiego powodu??

a poza tym dowiedziałam się dzisiaj b. przykrej wiadomości i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Bliska mi osoba ma nowotwór.
i zmieniłam date wizyty na dzień wcześniej, czyli na 29.04
Stary 2013-04-22, 15:10   #3418
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ula ładnie Gabriel też oryginalnie już niestety nie z Gdańska teraz ze Starogardu Gdańskiego, muszę zmienić w danych :P
Wlaśnie szukam takich imion, coby co drugie dziecko nie miało a nie że zawołam Julka i wszystkie dziewczynki się obróca Chociaż Jula, Ula to podobne

No ale mimo wszystko 2 dni to mało na czekanie na wyniki. Ja będę musiała iść pojutrze, bo jutro lecę do pracy na rano

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-22, 15:12   #3419
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
a u mnie chyba jednak te zatoki, bo głowa boli mnie ciagle, az jakby w uszach, katar mam ale bardziej alergiczny ale jak sobie smarkam to mam taki odlot ze lepiej siedziec albo lezec....
mam dokładnie to samo i ten potworny ból głowy, wymiękam momentami bo jak się nie schylać przy dwulatce, jak ona chce się bawić w akuku
Cytat:
Antibia jak bardzo dokucza, a nie chcesz leków, to mnie też dopadło na początku ciąży i lekarka poleciła jakiąś butelkę do czyszczenia zatok SinusRinse, może lekko nieprzyjemne, ale faktycznie skuteczne i bez chemii, bo tylko sól fizjologiczna przelatuje przez zatoki i czyści wszystko ładnie, jak chcesz to poczytaj, są też w necie filmiki jak to stosować, tylko ostrzegam- lekko bleeee to wygląda

a mnie coś gardło za to pobolewa od rana :/
na gardło tantum verde/hasco sept -tańszy odpowiedni
o to do zatok ciekawe, jak mi do jutra nic a nic nie popuści to jutro po to biegne i niewazne że blee córci tez glutki z nosa wyciagam
Cytat:

miłośc ojcowska jest niesamowita

mnie rozczula jak tż zajmuje się natalcią, jak się bawią, jak ona go uwielbia to jest taka całkiem inna miłość, magia jakaś
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Kołyska śliczna a wozek tez mi się podoba

Aaaa i zapomniałam wczoraj napisać, że badania moje są ok żelaza mam nawet trochę za dużo a tsh wyszło 2,34 czyli też w normie...
to super wyniki ja w środe pędze zrobić a w czwartek przed wizytą odbiore

ciesze się ze się podoba
Cytat:

różnie się układa, ja mam znajomą która wpadła na studiach licencjackich, jej tż bez pracy, mieszkali w jednym pokoiku u mamy, wzięli ślub, teraz on ma super prace, ona w drugiej ciązy, syneczek szczęśliwy, będa kupować mieszkanie i jest cacy wszystko i o to chodzi
Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Dobrnęłam w końcu. Dziś mam straszny dzień. Jestem niewyspana, jest mi niedobrze i jeszcze godzina w pracy przede mną i godzinny powrót do domku. Masakra. Wcale nie myślę
:gkasiu:
Cytat:
ja właśnie pochłonęlam kebaba
Cytat:
ja to czuję właśnie tak od środka bo jak przyłożę rękę to nie czuje... najbardziej aktywny był dziś jak weszłam do sklepu dziecięcego obejrzeć te rogale do spania, butelki i inne duperelki a co do imienia to chyba zostaje Bruno, a wy macie imię dla córusi?
w ogóle dziś na obiad gulasz z dzika, ciekawe jaki wyjdzie a co do majówki to my mamy w planie podskoczyć do kuzynki na domek na grila, a w przyszły pt przyjeżdżają teście i męża brat i siostra

najważniejsze myśleć pozytywnie!

cudne bąbelki
Cytat:

14t4d
cudeńkoooo
Cytat:
a ile już w ogóle przytyłyście?
ja nie mam zielonego pojęcia nie mam w domu wagi, ależ jestem z tego powodu szczęśliwa ginek mnie będzie wazyl od tej wizyty czwartkowej to się dowiem ile przytyłam, do tej pory podejrzewam że ok 1-2 kg ale co tam 2 kg przy 20 które będą na końcu ciązy
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 15:13   #3420
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja wyniki gr krwi miałam następnego dnia po południu.
Jak za dużo cytujesz to może się nie zacytować- też mi się tak zdarzyło.
Mi rośnie brzuch dość szybko wydaje mi się no ale nie wiem ? Poza tym nie wiem co sie stało kupiłam świeże bułeczki chciałam zjeść a one się jakieś takie twarde/wyschnięte zrobiły. I dzisiaj nic jeszcze nie wszamałam :/ co za życie. Poza tym miałam kontrole jakości uslug i czystości punktu sprzedaży i wyszli niezadowoleni ? normalnie płakać mi się chce czy wy też tak macie? że płakać Wam się chce co chwile i z byle jakiego powodu??

a poza tym dowiedziałam się dzisiaj b. przykrej wiadomości i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Bliska mi osoba ma nowotwór.
i zmieniłam date wizyty na dzień wcześniej, czyli na 29.04

Spokojnie, może da sie wyleczyć. Czasami jak jest wcześnie wykryty to jest jeszcze nadzieja chociaż ja niestety przeżyłam śmierć najbliższej osoby - moja mama zmarła na raka płuc, gdy miałam 18 lat. To bylo 6 lat temu, a do dzisiaj mam jakąś taką zblokadę. Swoją drogą właśnie sobie uświadomiłam , że miałaby dzisiaj 63 lata

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości