|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
w ogóle muszę się Wam wygadać, bo mnie coś wkurzyło.
Ostatnio jak pies był u rodziców Tżta przed wystawą i trenował jak najwięcej (nie lubię jak tam jeździ, bo mimo, że nic nie mam do rodziców Tżta to uważam, że to nasz pies i nie powinien zostawać na tak długo u nich (przed wystawą to jest 2 tygodnie) bo jest tresowany tam i przygotowywany. Pies to jest istota rozumna i tęskni pomijając wszystko inne. No ale ok- pisałam Wam kiedyś, że mój pies ma straszne uczulenie na kurczaka i absolutnie nie moze zadnej czesci z niego jeść. No i po tygodniu tam jeszcze przed wystawa jak przyjechalismy miał takie czerwone jakby policzki i lekkie strupy na nich, takie zaognione. A rodzice Tzta zaczęli mi wmawiać, że to od mięsa wieprzowego, które ja mu kupuje i które codziennie je. Oczywiście jest to bzdura, bo psu kupujemy owszem- mieso paczkowane wieprzowe, ale przeznaczone normalnie przez sklep dla ludzi i dwa- zawsze to mieso mu gotowałam. Pomijam wszystko inne, ze jadł to mieso dzien w dzien na miesiac przed pobytem u nich. Na wystawie miał jeszcze gorsze to uczulenie na pysku, no ale ok. teraz pies jest u nas od tej wystawy, mordke ma juz naprawde duzo lepsza i ostatnio jak bylismy w weekend to oczywiscie co? Tata Tżta zaczął mi znowu mówić, że to od tego mięsa, które JA MU daję i żebym przestała to robić. A zgadnijcie do czego się przyznał- że dawał mu przez cały pierwszy tydzien do karmy trochę serduszek drobiowych. No jak się mówi nie dawać, to nie dawać. Jak jest pies uczulony to ŻADNEJ częsci nie moze jesc z tego rodzaju mięsa. No ale oczywiście co? dalej jest moja wina i mimo, że wprost tego nie powie to tak to sugeruje, że mam ochotę coś rozwalić. Jeszcze jedna wystawa, która musi zdobyc i tam jechac na tak długo i koniec- nie bedzie na tyle jeździł, bo juz znalezlismy miejsce, gdzie Tż jak bedzie chciał równie dobrze moze z nim ćwiczyć do wystawy, więc już bez bajek proszę. Ehhhh, musiałam się wygadać, przepraszam, ale mnie wkurza takie podejście. Jak się mówiło, prosiło to musiał byc mądrzejszy, a teraz wina jest oczywiście kogo? MOJA, bo mięso wieprzowe dostaje. I AKURAT WTEDY MU WYSZŁO to uczulenie, akurat jak był u nich od ponad tygodnia mu wyszło po moim miesie, które jadł juz msc wcześniej.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
jedynie mi sie u mnie podoba brak rozstepow jakichkolwiek na nim poki co
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
przy Was to się można dowartościować, naprawdę
|
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Przeniosłam się z pracy do domu i biorę się za obieranie ziemniorów..
Umówiłam kota na 8 maja na wyżynanie sierściuchy.. będzie ścięty na 2mm, góra 5 - jeśli pani znajdzie końcówkę do maszynki zostanie mu tylko puszysty ogon, łeb i łapy.. kosmicznie będzie wyglądał
|
|
|
|
#2615 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja mam wyniki w ten sam dzień. Robię w Diagnostyce i z kartą w necie sobie sprawdzam też mam Play ![]() Cytat:
jak masz miejsce to zestaw Cytat:
![]() ![]() Cytat:
PODZIEL SIĘ uff nadrobiłam! zrobiłam sobie pycha zupę meksykańską, wersję bezmięsną i umrę z rozkoszy zaraz w prawdzie to zimowa zupa bardziej, ostra wersja tak mnie rozgrzała, że aż mi pot po plecach leci nie wiem czy nie przegapiłam- Margoś mąż Ci wrócił do domu?
|
|
|
#2616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja myślę, że przy trójce dzieci gładki brzuch bez rozstępów jest jednak wyczynem
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozumiem, że mają psy swoje duże i dużo przy nich robią i w ogóle, chcą dobrze, ale czasami jak słyszę "no jak już uważacie" z ust Ojca Tżta to mnie krew chce zalać. Też mam do czynienia z psami całe moje życie, moja mama by życie oddała za naszego psiaka mimo, że nie bywa u niej, bo ma jeszcze koty w domu, a zawsze czuję się jakbym co najmniej krzywdę mu robiła. Dostaje jedzenie jakie je człowiek i dobrze wiem, co może jeść, a czego nie, bo jest ze mną na codzień, a tu temat numer 1- mięso wieprzowe, które ja daję uczula psa. Ehhhhh musiałam się wygadac, bo z Tżtem nawet nie chce mi się o tym gadać bo byśmy się mogli pokłócić i po co nam to.
|
|
|
|
#2618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też mam straszne ciągoty do coli i nie odmawiam sobie, bo w ogóle rzadko kupuję. Ale jak już to idzie szklanka na dwa łyki ![]() Chipsów staram się nie jeść, ale tylko dlatego, że jestem przerażona żylakami i już mnie wystarczająco moje nogi nastraszyły ![]() Wyniki odbieram tak samo - właśnie teraz przeczytałam (nawet nie wiedziałam, że tak szybko robią analizy ![]() Ja mam plusa, ale korzystam z tżtowego playa (bo ma rozmowy nielimitowane )
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
A no i jeszcze w jednej kwestii muszę się pożalić- bo osobiscie lubię rodziców Tżta, ale jakoś w tej ciąży mnie takie rzeczy po prostu zaczęły drażnić. Mama Tżta nie, ale Ojciec Tżta ma takie dziwne teksty czasami.
Ostatnio wszedł do nas do domu na chwilę po tej wystawie (a wiadomo, rano jak sie pakowalismy i w ogóle to wszystko na szybko i był lekki bałagan, który mozna było ogarnac w 3 minuty potem i po krzyku). No i wchodzi ojciec Tżta, a ja mówię "przepraszam, ale jest lekki bałagan, zaraz posprzątam". A on na to: "No w sumie zdziwiłbym się gdybyście mieli posprzątane" Tak mnie wgięło, że nie wiedziałam w ogóle jak się nazywam.Pomijając wszystko, że jestem w ciąży dom ogarniam naprawdę sama- nieraz zazdroszczę Wam opisów, że Tżtowie się garną do pomocy- mój się garnie co najwyżej do upomnienia, żebym posprzątała. Mi by było głupio komuś coś takiego odpowiedzieć jeszcze jakbym wiedziała, że tak naprawdę dziewczyna syna jest z domem sama na głowie, a do tego może jej być czasem ciężko. Nie doprowadzam do sytuacji, gdzie jest syf, ani nic, ale wiadomo, że przy facecie i do tego psie różnie czasami to wygląda choćbym jeździła na mopie i odkurzaczu 24/7
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-04-22 o 15:17 |
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
dzidziuś
trudno będzie Ci znaleźć sprzedawce na all, który będzie miał w 100% wszystko to co sobie wcześniej upatrzyłaś. En- faktycznie troszkę głupio wychodzi. rozumiem, że mówiłaś WPROST że psa nie uczula mięso wieprzowe, a kuraki, których NIE MOŻNA mu podawać?
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, doskonale to wiedzieli bo psem się interesują, ale widać w tej kwestii jakoś nie chcieli wierzyć. Usłyszałam tylko, że jakbym mieliła na stoisku to mięso to jeszcze jeszcze, ale paczkowane absolutnie nie. Guzik prawda, bo paczkowane jadł cały czas, tylko wygotowane, wiadomo.
|
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo nie pomyślał, że taki tekst jest niesprawiedliwy i może zaboleć i zrobił to naprawdę niechcący albo... jest gburem ![]() może tak sobie rzucił dla żartu
|
|
#2623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ciśnienie aż mi się podniosło przy samym czytaniu tego tekstu ![]() NIECIERPIĘ takich aluzji, odzywek, które niby są do pary, a i tak wiadomo, kogo dotyczą ![]() Ja też miałam takie przeboje z teściową, ale jak jeszcze z nią mieszkałam Najpierw przeszkadzało jej, że za dużo piore (2-3 prania w tygodniu, z tż obydwoje chodziliśmy do pracy, wiadomo, że nie założe tych samych majtek drugi raz), potem, że za głośno pralkę zamykam, potem, że dołu nie sprzątaMY( gdzie tż nic nie sprzątał ), a gwoździem do trumny był tekst, po którym się zresztą wyprowadziliśmy, że ja chyba udaję te wymioty i złe samopoczucie, żeby do pracy nie chodzić![]() Jezu, jaka byłam zła i jak mi było przykro ![]() wyprowadziliśmy się i jesteśmy oczywiście kochanymi dziećmi Ja bym na twoim miejscu coś teściowi odpowiedziała, żeby jasno zaznaczyć, że takich tekstów sobie nie życzysz
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Jak moje wyniki glukozy???
obciążenie 75: Na czczo wynik 94 (norma 60-99), po godzinie wynik 168, po dwóch godzinach wynik 133 Od piatku mam lepszy wynik moczu, teraz mam białko: ślad, a miałam cos 4-5. Mam w moczu krwinki czerwone 1-3, co to znaczy? wcześniej ich nie mialam |
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Enlevee współczuje.. ale jak to mój mąż mówi 'taki typ człowieka'..co oczywiście nie tłumaczy zachowania Twojego teścia..Mnie też by wkur.. jakby ktoś za przeproszeniem walił głupa i udawał, że co złego to nie on i wręcz to mnie wciskał winę..
|
|
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez 5lat ani razu się nie pokłóciłyśmy, ba, nawet nie narzucała mi swojego zdania, traktowała dosłownie jak wymarzoną córkę, a rok wspólnego mieszkania też raczej wspominam jako sielankę. Za to pół roku z mamą obecnego tżta (która jest nawet młodsza) wspominam niezbyt dobrze. Nie ma zależności. Co nie zmienia faktu, że nigdy więcej nie wpakowałabym się we wspólne mieszkanie.
|
|
#2628 |
|
Konto usunięte
|
Enleeve a co na to wszystko Twój TŻ? Ja bym nalegała, żeby to załatwił ze swoim ojcem. Nie może tak być, że oni Cię tak lekceważą :/
|
|
|
|
#2629 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
En, Neni różnica w tygodniach spora ale brzuszki macie zgrabniutkie
![]() Oliath aukcja pierwsza klasa ![]() Cytat:
za wizyte i że wszystko ok.Cytat:
co do proszku to jeszcze nie zdecydowałam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
do 120 jest chyba norma.
|
||||||
|
|
|
#2630 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40434460]Do 140.
Do 120 jest po jedzeniu już jak mierzysz, ale po glukozie chyba do 140.[/QUOTE] no nie dziś mam wizyte u gina to zobaczymy co powie, ale cos pani w labie mówiła, że powinnam zrezygnować ze słodyczy całkowicie.Niepokoją mnie te krwinki czerwone w moczu. Hemoglobinę mam 10,8 czyli spadła. Śmieszne, bo WBC mam w granicach normy ,,normalnych ludzi". |
|
|
|
#2632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyniki masz ok,ale na twoim miejscu ograniczyłabym cukry,bo na czczo niewiele ci brakuje do przekroczenia normy. Na wynikach moczu sie nie znam za bardzo. "Cukrzycę ciężarnych stwierdza się, gdy w teście diagnostycznym: glikemia na czczo wyniesie powyżej 100 mg% (5,6 mmol/l) glikemia po 1 godzinie od obciążenia wyniesie powyżej 180 mg% (10,02 mmol/l) glikemia po 2 godzinach od obciążenia wyniesie powyżej 140 mg% (7,8 mmol/l)."
|
|
#2633 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja miałam po 2 h 155 tak więc wiesz (ja np. na czczo mam ledwo powyżej 60, co jest z kolei za mało!, ale na noc i tak jem już wielką bułę...) Ja też miałam krwinki czerwone w moczu, gin nie skomentował nawet słowem. |
|
|
|
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
Do 120 jest po jedzeniu już jak mierzysz, ale po glukozie chyba do 140.[/QUOTE] Przy obciążeniu 75g jest po 1 godz do 180,a po 2 godz do 140.
|
#2635 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Wtajemniczenie
|
Do 120 jest po jedzeniu już jak mierzysz, ale po glukozie chyba do 140.[/QUOTE] No to zwracam honor Czyli idzia nie jest tak źle
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby wiedział, że zamierzam się chwalić jego nieco poniżającym wyglądem, dostałabym od niego podwójny wyrok śmierci
|
|
|
|
#2639 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie dziwię się Wam czemu się wyprowadziliście, naprawdę. Takie coś jest strasznie przykre i człowiek się zastanawia czemu jest winien, że takich przykrych tekstów musi wysłuchiwać. Ja dwa msc mieszkałam razem z Tżtem i jego rodzicami, ale wtedy byli w porządku. Teraz tak jak piszę też są oprócz niektórych zachowań głównie Taty Tżta. Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40434327]Enleeve a co na to wszystko Twój TŻ? Ja bym nalegała, żeby to załatwił ze swoim ojcem. Nie może tak być, że oni Cię tak lekceważą :/[/QUOTE] Może to tak zabrzmiało, że mnie lekceważą. Bardziej bym powiedziała, że teść chyba myśli, że na psach się ani ja ani moja rodzina nie zna i to co było dobre dla jego psów musi być koniecznie dobre dla mojego, a to guzik prawda. Tż się strasznie wkurzył jak usłyszał o tym drobiu i powiedział mu do słuchu, jak najbardziej. Cytat:
a najbardziej wkurza mnie tekst "Zrobicie jak będziecie uważali za słuszne, ALE... " Ma właśnie przyjechać Ojciec Tżta przywieźć ochraniacz na psią łapę na jego rozcięcie, bo ostatnio zaczęło mu się właśnie jadzić znowu mimo dbania o tą łapkę. Teraz mu to moczę pare razy dziennie w szarym mydle z ciepłą wodą i tribiotic daję w tą ranę, chodzi dodatkowo w skarpecie. Pewnie jak Ojciec Tżta przyjedzie, a jestem sama to usłyszę, że ta maść jest fe i be i on ma coś lepszego, no ale kij- wiem, że też się martwi o psa skoro jedzie przez całe miasto z tym ochraniaczem na łapę. No i co zrobiłam? wymopowałam całe mieszkanie, żeby nie usłyszeć jaki to syf i brud i wręcz melina ![]() Najdziwniejsze jest dla mnie to, że Mama Tżta pracuje od rana do nocy (dosłownie) i do tego ogarnia dom, a ojciec Tżta obecnie od paru lat nie pracuje i wcale w tym domu nie ma porządku żeby jeść z ziemi można było. Nie wtrącam się w życie prywatne czemu nie idzie do pracy skoro zdrowy, chłop jak dąb, ale na Jego miejscu po prostu glupio by mi było prawić takie kazania ( w sensie teksty). oh dzięki, wyżaliłam się i od razu mi lepiej. Sukowata się w tej ciąży zrobiłam, albo po prostu zaczęły mnie irytować rzeczy, które kiedyś puszczałam mimo uszu. ![]() Idzia- za wizytę. Odnośnie cukru nie wiem jak to jest, bo ja miałam normę do 140 po 2h, ale tutaj ekspertki widzę zaradziły---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrzemnę się teraz chwilkę..mąż wróci i jedziemy na małe zakupy do Lidla..przy okazji popatrzę na bluzki i legginsy i naciągnę lubego na tamtejsze lody..muszę pomyśleć na który smak mam dzisiaj ochotę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

jedynie mi sie u mnie podoba brak rozstepow jakichkolwiek na nim poki co

dziś na przyjść, moj tz tez sie nie moze doczekac jak bedzie je skrecał 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a waży grubas już pół kilo
za wizytę. Odnośnie cukru nie wiem jak to jest, bo ja miałam normę do 140 po 2h, ale tutaj ekspertki widzę zaradziły