|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() mam czarne z deezee, takie najzwyklejsze, ale juz sie w nich nogi gotuja przy takich temperaturach ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
ja bym brala uzywki, skoro marka lepsza ale jesli masz pewnosc ze nie sa zniszczone, bo ludzie rozne szmaty sprzedaja.. swoja droga pokaz foty ![]()
![]() |
#3212 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny ja Was podziwiam, że dajecie radę ze szkołą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Moja tesciowa jest niereformowalna!!!!
Pisalam Wam, ze uparla sie, ze mam nie wychodzic z malym na dwor skoro ma katar. Myslalam, ze jak jej powiem, ze lekarka to zalecila wrecz to sie odczepi. Gdzie tam!! Dzwoni teraz, pyta co u lekarza. I na koniec-i pamietaj, na dwor tylko na chwile i do domu!! ![]() Jak zaczelam zaprzeczac mowiac, ze nie zamierzam sie z nim kisic w domu to szybko sie pozegnala i wylaczyla ![]() nawet moja mama powiedziala, ze ona jest tylko o 2 lata starsza od mojej mamy, a zachowuje sie jakby byla starej daty (moja mama ma 44 lata). Na dodatek wierzy jeszcze w te wiejskie zabobony :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-04-22 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | |
Zakorzenienie
|
Wrocilismy od laryngologa....
Mlody byl tak grzeczny ze szok!!! a balam sie najbardziej tego ze bedzie plakusial. pomine fakt ze czekalismy godz ale spox, to tylko Polska ![]() na badaniu pan doktor , baaaardzo sympatyczna, wkladala rozne dziwne przyrzady w kazda mozliwa dziurke u malego ![]() ![]() wszystko w porzadku, budowa ucha, noska w porzadku. w razie W podala nazwe masci i kropelek do nosa. spowrotem mlody przespal cala droge, a teraz sie wscika z tata ![]() mam wspanialego synusia jednym słowem ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jejciu, Ty to masz przeboje z ta baba! ![]() OMG! ja tez! ![]() takie przy oczach, siegaja na pol policzka! ![]() ![]() ![]() ale co sie dziwic, stara d.pa juz jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taaa, jak wychodzę a on nie umie zasnąć. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My wczoraj byliśmy na urodzinach siostrzeńca pod krakowem, jestem z Michasia dumna że taki grzeczny był. Tylko w aucie połowę drogi nie umiał się uspokoić i marudził. Dziś mąż był z wynikami badań nereczki u lekarza. Kazała się nie przejmować, mówiła że bardzo dużo dzieci rodzi się z takim czymś i że dużo o tym nie wie, bo nie każde dziecię ma usg robione. Powinno się wyrównać, dała skierowanie na posiew moczu i badanie ogólne moczu. Za 2 -3 miesiące powtórka usg. Trochę mnie uspokoiła. Kupiłam na all laktator medelę mini electric. Mam nadzieję że się spisze dobrze. Ta pąpka w ręcznym mnie dobija ![]() Co do zachodzenia od tyłu mój też tak robi ![]() DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA GRATULACJĘ ROCZNICY ![]() Ale się wkurzyłam dziś. U nas są takie jakby łączone balkony, oddzielone tylko takim szkłem. Sąsiedzi obok to takie dziadki, wścipska babka i dziadek oblech charkający przez balkon i obcina na balkonie pazury ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze zrobiony jednym slowem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Zakorzenienie
|
Lady, ja ostatnio chciałam tę wodę kupić, ale TŻ stwierdził, że nie jest nam potrzebna (
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a dla Kubolka ![]() Cytat:
![]() ![]() BLOGERKO- cos mi teraz all nie smiga, ale bede miala na uwadze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, że się nie odnoszę, ale czytam na raty, a poza tym jestem padnięta.
Domcia płacze od 15 ![]() ![]() Dziś rano przekręciła się z brzuszka na plecy ![]() A poza tym byłam dziś na tej rozmowie... i wyglada na to, że jako pierwsza zacznę pracę. Z jednej strony bardzo się cieszę, bo każdy grosz się przyda, ale z drugiej nie wiem jak przeżyję tylu godzinne rozstanie z córcią... |
![]() ![]() |
![]() |
#3222 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I ogromne gratulacje dla Ciebie. Trzymałam kciuki i Ci się udało. Cieszę się bardzo. Wiadomo że teraz myślimy wszystkie tylko o dzieciach, że jak to będzie itd. ale z drugiej strony musisz zdobywać doświadczenie zawodowe. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Wtajemniczenie
|
Tesciowa znowu mnie w☠☠☠☠ia ... jutro mamy szczepienia, tesciowa uroila sobie pewnie ze pojdzie z nami, dodam ze mam przychodnie jakies 10 min spacerkiem od domu. wyslala mi smsa z przypomnieniem ;? zapytala czy pamietam ze jutro szczepienia i o ktorej. napisalam ze pamietam i ze mam w ksiazeczce zapisane o ktorej .. chyba zrozumila aluzje ...
i teraz slysze jak rozmawia z TZ i mowi mu ze w ksiazeczce jest napisane o ktorej i zeby sprawdzil .. no ja ☠☠☠☠☠☠☠e ... i zaraz TZ czy pamietam .. ;| pewnia malpa juz mu ryje banie ze pohdzie ze mna i sie pyta czy nie potrzebuje kogos do pomocy .. ciekawe co to z tego jutro wyjdzie, no ale bez przesady .. czuje sie jakbym 5 lat miala ... nie wiem, moze niech sama go wezmie i pojdzie ... z nia jest gorzej niz z dzieckiem, dac palec to zaraz bedzie chciala calej reki .. juz ostatnio stwoerdzilam ze odpuszcze i pozwolilam jej "pomoc" sobie i pojechalysmy razem na morfo, do niczego tam nie byla potrzebna, i tak pielegniarka ja wyprosila a i malego uspokoic tez nie umiala, dodatkowo zapomniala wziac torby dziecka z woda, pieluchami itd ... zrobila tylko glupia mine w szpitalu i powiedziala, ze jakos sobie damy rade i ze dzidzius i tak obejdzie sie bez tego ... gdybym to ja zapomniala, to bylaby pewnie afera ... pozwolilam jej raz i teraz co? czy ona nie zna slowa umiar? wydaje jej sie, ze moze na kazda wizyte bedzie jezdzic z nami ... czuje sie jak dziecko, ktore ona musi prowadzic za raczke .. rece mi opadaja ..
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-04-22 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Moja Daria dziś była u pediatry ważona... 5500g waży ![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-22 o 18:46 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3226 |
Wtajemniczenie
|
nie moge, zaraz zejde ...
powiedzialam, ze ide sama, to TZ dal mi tylko czesc pieniedzy na te szczepienia, bo wiecej nie ma a tesciowa "rano" podrzuci reszte ... czyli bedzie tak, ze przyjdzie rano, siadze mi na glowie i razem pojdziemy do przychodni ... i znowu rozniesie mi caly dzien ... ale jak tak to ma wygladac, to czuje ze zrobie jej na zlosc, spakuje malego i pojdziemy rano na dluuugi spacer, sama za te szczepienia doplace i pojdziemy tam sami a ona niech sie przywita z drzwiami rano mam jej serdecznie dosc i dzieki niej mam ochote wyprowadzic sie razem z dzieckiem stad
#3227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrób tak jak mówisz, zrozumie, że musi się trochę uspokoić z tym nachodzeniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ona udaje, że rozumie, jest miła jakiś czas a później jej się wydaje, że ja już uleglam i znowu się narzuca ... a myślałam ,że wstanę wcześniej, poćwiczę, pójdę na szczepienia później dłuuugi spacer a po powrocie relaks .. ale nie, powinnam siedziec w domu od rana z tesciowa, mlody oczywiscie non stop na rekach, zero spania bo i po co.. pozniej szczepienia, znowu tesciowa w domu a pozniej jak juz jej sie znudzi to spacer, z tym ze ja wtedy bede tak zmeczona jej wizyta, ze mi sie juz tego spaceru nie bedzie chcialo, wiec pojde na sile .. wroce zmeczona, dziecko pewnie bedzie plakalo tez zmeczone i niewyspane, no ale tesciowa bedzie spelniona, to najwazniejsze ... tz kupil mi na pocieszenie pewnie dwa zolte redsy i zaraz je chyba sobie wypije przed tv za ten jutrzejszy beznadziejny dzien.. nawet jak sie postawie tesciowej to i tak moj zaplanowany dzien szlag trafi wiec jakby nie patrzec bedzie po jej mysli
![]() |
#3229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cos w tym jest, moja mnie w☠☠☠☠ia bo taka mila udaje, a swoje sobie mysli, zawsze jak mam jej juz dosc i mowie twardo, jak ma byc to ona takim milym glosem "dobrze madziu, ty wiesz najlepiej" " to ty jestes matka" "ty najlepiej znasz dzidziusia" ☠☠☠☠ica mnie dzisiaj bierze, a mialam taaaaki udany dzien ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- zaczyna sie zastanawiac, czy ja moge cos zrobic przy moim dziecku bez jej nadzoru.. najlepsze ze zrobila taka afere w tej przychodni, ze az wstyd mi tam isc, i najchetniej to bym sie przepisala do innej, a teraz jeszcze mam isc z nia, ciekawe po co ... czuje sie jak bym byla umyslowo uposledzona, bo nie moge isc z wlasnym dzieckiem na szczepienia tylko tesciowa musi mnie za raczke zaprowadzic .. ![]()
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-04-22 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Nancy ty pewnie będziesz wiedziała, dostaliśmy skierowanie na posiew moczu i na badanie ogólne moczu. Mam dwa woreczki moczu oddać czy jeden wystarczy? Skołowana jestem bo na dwóch kartkach mam to wypisane... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Nam udało się jednak wyjść na spacer
![]() Teraz już spi ale jakiś niespokojny był przed kąpielą nawet płakał jak jadł. Jutro jedziemy do znajomych na godzinę, jestem przerażona pierwszy raz tak późno z nim wyjdziemy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
on nie potrafi jej odmówić, tak mi się wydaje .. któregoś dnia nie wytrzymałam i powiedziałam mu zeby zrobil z nia porzadek bo mam jej dosc, to odpowiedzial mi ze to moja sprawa i ze jak mam jej dosc to sama mam jej powiedziec ... ciekawe jakby sie czul, jakby to moja matka mu na glowie siedziala non stop, "pomagała" nam .. ale on nie jest w stanie tego zrozumiec najwidoczniej... on jest w pracy, a ja mam siedziec z jego matka i moze jeszcze swietnie sie przy tym bawic
![]() |
#3234 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja owzem lubie buty z Zary i całej sieci inditexu ale.... niestety jakość nie idie w parze z ceną ![]() a no name to przewaznie baletki kupuje ![]() Ogólnie wole za buty dać więcej i pochodzic niz mniej i rozwalić zaraz Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas dziś super dzień młoda była na spacerku super sloneczko grzało mama na ławce z ksiazka, potem ciagle sie smiała a teraz ładnie zasnęła ![]() Ja ide 9 maja do fryzjera i też już rozmyslam... Lady a ty masz takie wlsoy nie proste? mialas kiedys asymetrie? ja sie kiedys tak wkopalam i masakra to byla dla moich niesfornych wlosów:/ Jak by mnie kiedyś koplo na blond to strasznie podoba mi sie taki jasniutki wpadajacy w białawy (wiadomo nie biały ![]() ![]()
![]() |
#3235 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
moj ma zaprogramowana kapiel na godzine 19, co w sumie mnie cieszy bo mam czas dla siebie :d ale ostatnio wlasnie bylismy u siostry TZ na urodzinach jej coreczki i mlody byl przeszczesliwy, bo jej coreczke wrecz uwielbia, usmiech od ucha do ucha, mimo ze rzadko ja widzi w sumie :d ale nagle wybila 19 i wpadl w taka histerie, ze nie dalo sie go uspokoic, nic nie dzialalo! w sumie do w duchu sie podsmiewalam z tesicowej, bo ona skakla nad nim, spiewala, gruchala a on nic .. w komcu mi go oddala, zebym go uspokoila .. no tak, tak najlatwiej ![]() ![]()
![]() |
#3236 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40430953]
Dorka na 3mc tyle ważyła dokładnie ![]() U nas jeszcze dochodzi opcja: komu sprzedać starszą córkę na chwilę ![]() [/QUOTE] no to super ![]() hehe u nas dokladnie to samo i przewaznie jest jak nei jedna babcia to druga ![]() chociaz moja mama czesto nam na spacerkach towarzyszy wiec mi duzo latwiej wiec chodzimy w czworke ![]() Cytat:
moj tez ma fisia na punkcie pupy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi tez brakuje wyjsc, a najbardziej piwka ![]()
![]() |
#3237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie potrafie jej ogarnac, bo jak sie postawie to bedziemy w stanie wojny, ona bedzie mi mowic ze ma zal i tak strasznie jej przykro ze ja odtracam, zle traktuje nie pozwalam sobie pomoc .. a jak odpuscze, i czasami pozwole zeby sie wtacala, dla jej wlasnej przyjemnosci... to pozniej konczy sie to tym ze ona bedzie non stop we wszytsko sie wcinala
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3238 | |||||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() Zmarszczki? Proszę Cię! ![]() Cytat:
ja chyba nie mam dokąd wracać;( Cytat:
Black jak Ty mnie kusisz tym kebabem! Za dobry dla Ciebie jest ten Twój TZ ![]() Cytat:
brawa dla małego! W naszym kraju można się Przekrecic zanim dostaniesz się do specjalisty.. Cytat:
a nie można przygotowanej mineralnej? Czy te dla dzieci są faktycznie lepsze? Cytat:
brawo za wywrotkę ![]() Super że dostałas pracę. Gratulacje! Cytat:
Życzę mnóstwo cierpliwości jutro,albo wręcz przeciwnie wybuchu złości,to może będziesz miała spokój jak się obrazi. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
odpowiedzial tylko ze to nasz sprawa i ja mi przeszkadza to mam jej to sama powiedziec! wybuch zlosci? sprobowalam raz ... caly tydzien sie nie odzywala - nie musze chyba mowic, ze dla mnie to byl jeden z cudowniejszych tygodni mojego macierzynstwa .. po tygodniu przeprosila, przyznala ze sie narzucala za bardzo .. odetchnelam z ulga, pomyslalam ze jakos ulozy sie wszystko ale stopniowo znowu wlazla w nasze zycie, a ja sobie na to nie pozwalam, staram sie byc mila ale raz przyjmowalam jej pomoc, raz nie .. i co z tego? ilekroc jej pozwole na cos, to ona czuje ze jej uleglam i chce wiecej i wiecej ... ona juz chyba jest takim typem czlowieka i nic na to sie poradzic nie da a TZ jej nie powie nic zlego, bo to w koncu jego matka...zreszta cholera wie ... mam wrazenie, ze on tez czasem wyczuwa ze ja ponosi i wtedy widze ze jest dla mnie bardziej mily niz normalnie, tak jakby chcial mi to wynagrodzic ale jej niczego nie powie ...
![]() |
#3240 |
Zakorzenienie
|
ja pierdziu, tesciowe to temat rzeka...
ja myslałam, ze mój mąż jej nawtyka a on delikatnie zwrócił jej uwage ze smierdzi dym ![]() nosz qrwa ![]() Blogerko- łącze sie w bólu ![]() kuuurde, zaczął mnie bolec ząb po południu... on sie nadaje tylko do rwania bo w połowie uksyty i tu mam pytanko- mozna znieczulenie przy kp? bo jak sobie pomysle o rwaniu na żywca to chyba wolałabym drugi raz na poordówce wylądowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.