Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-22, 18:34   #2941
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ash chodź do mnie leżeć do szpitala plizzzz będzie wesoło
W ramach zachęty mogę powiedzieć że na tej ich diecie cukrzycowej schudlam 4 kg od lutego

A pamiętacie jak pisałam że dopadły mnie już chyba wszystkie choroby ciężarnych oprócz nadciśnienia? Tadam! Od dziś mierze 4 razy dziennie bo coś wysokie wczoraj wyszło i muszą mnie posprawdzać parę dni

Jeszcze nie całe 3 tygodnie.... Jeszcze nie całe 3 tygodnie.... Jeszcze nie całe 3 tygodnie....
no ładnie... ty to musisz każdą dolegliwość wypróbować na sobie, co? taka ciekawska!

ale te 3 tygodnie... to już naprawdę niedługo! a potem płacz twoich kruszynek będzie niczym balsam dla twoich uszu po tych ariach chrapania..........
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:39   #2942
barwineczek
Wtajemniczenie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

mój mały Nikoś jakoś mniej ruchliwy się dzisiaj zrobił, nawet pozycja wywołująca ruchy u niego nie skutkuje, mam nadzieje, że to tylko bardziej leniwy dzień
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:45   #2943
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
aaaaaaaaa ale Ci zazdroszczę super jest! jak jeszcze przy okazji dorwiesz/ lub któraś z forum to proszę o info

a ja piszę co u mnie na wizycie:

po pierwsze 38t3d, 101 cm w pępku, jakieś 13,5 kg na +

mała ma w nosie starania gin i stresy rodzicielki, wypięła się kręgosłupem nie chcąc żeby dokładnie zmierzyć jej główkę, gin mnie przewracał z boku na bok , jeździł tą głowicą dobre 40 minut czekając aż panienka zmieni pozycje, ale dziecko jak było uparte tak nie ustępowało dlatego orientacyjna waga wyszła 3305 ale należy doliczyć +/- 15 % czyli jakieś około 400 g przez to niekorzystne ustawienie... raczej obstawiałabym, że nie waży więcej niż podana waga, bo brzunio mały, tak czy siak moja pchełeczka awansowała na średniaczka
co do badania na samolocie - to szyjka trzyma i "nie ma gotowości do porodu", mówił, że na pewno dziś czy jutro nie urodzę , a później to może się wszystko zmienić, ale póki co spokój
poza tym wszystkie wymiary, przepływy i inne badania w normie, mała ułożona nadal główkowo, łożysko - II stopień, ilość wód - 10,59.
Następna wizyta, jeśli nie urodzę do tego terminu 30.04
Oho, to ju niedlugo Za zdrową dziewczyneczkę

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:45   #2944
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a przewijak będę miała na łóżeczku bo nigdzie indziej go nie wcisnę..
Ja tak samo.

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Zmartwię Cię...sprawa zostanie umorzona. Oczywiście najpierw odzyskasz kasę - to jest warunek dla prokuratora. Żadnej grzywny ani mandatu polskie prawo nie przewiduje w takim przypadku - ot tak sobie, to niestey nie Ameryka Musiałabyś iść do sądu i w dodatku sprawę wygrać. U mnie niestety nie dało się odzyskać całej kasy. Zgodziłam się rozłożyć tej głupiej lasce kasę na raty, no i drugiej części już nie oddała, a pisemko o umorzenie do sądu już poszło (oczywiście prokurator się ze mną w ogóle nie skontaktował). A taka była zapłakana w mailach - że ojciec umarł, że matka umarła itp itd. - głupia s.ucz. 7 maja mam kolejną rozprawę w sądzie. Będę walczyć o pozostałą kasę z firmą windykacyjną, która nasłała na mnie komornika, ale - szczerze - nie łudzę się już wcale, że kasę odzyskam.
Szczerze mówiąc to mam gdzieś to czy dostaną grzywnę czy nie byle byśmy my odzyskali kase. Ciekawe il eto potrwa. Pewnie z pół roku.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja mam rutynowo KTG na każdej wizycie od 28tc. wody płodowe mierzył mi ostatnio, no i na USG III trymestru też coś tam sobie kreślił, ale nie wiedziałam wtedy co to. ostatnio na wizycie praktycznie nie miałam USG, ale lekarz włączył na chwilę właśnie żeby te wody pomierzyć.
O matko na każdej...ja miałam pierwsze ostatnio czyli w 30tc i myślałam, że zasnę tam...

Cytat:
W ramach zachęty mogę powiedzieć że na tej ich diecie cukrzycowej schudlam 4 kg od lutego

A pamiętacie jak pisałam że dopadły mnie już chyba wszystkie choroby ciężarnych oprócz nadciśnienia? Tadam! Od dziś mierze 4 razy dziennie bo coś wysokie wczoraj wyszło i muszą mnie posprawdzać parę dni

Jeszcze nie całe 3 tygodnie.... Jeszcze nie całe 3 tygodnie.... Jeszcze nie całe 3 tygodnie....
Tobie to sie "darzy". Ale już niedługo.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nie wiem, już chyba nie będę mieć USG, było tylko KTG. A, usg było bo tak bardzo wypchała dupkę, że aż zapytałam czy to na pewno dupka, bo bardzo buszuje i może się przekręciła to lekarka tylko przyłozyła głowicę dla potwierdzenia że główna na miejscu, dupka to ten bąbel koło pepka a kopytkami przebiera pod żebrami

U mnie tak samo.

Nadrobiłam. Wróciłam od babci taka zmęczona jakbym nie wiem co robiła. Głowa boli i byłam taka głodna, że masakra. no ale w sumie nie dziwne jak obudziłam sie na siku o 6 i nie mogłam zasnąć.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:56   #2945
niunka045
Zadomowienie

Cześć
Trochę nas nie było... w sobote wieczorem miałam lekką stłuczkę wjechałam na parkingu autem w stojącego obok opla który źle zaparkował Kupa zamieszania policja wina obopólna on źle zaparkował, ja wjechałam. W sumie rozeszło się bez żadnych oświadczeń mandatów... niestety tak się zdenerwowałam, że siedziałam wczoraj i dziś całe dnie w domu z bólem brzucha. Mały się rusz bez plamień itp lekarz powiedział że widocznie wywołane stresem i jak jest tak jak opisuje to spokojnie mogę zostać w domku w środe mam egzamin i muszę się zacząć w końcu uczyć
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:58   #2946
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
mój mały Nikoś jakoś mniej ruchliwy się dzisiaj zrobił, nawet pozycja wywołująca ruchy u niego nie skutkuje, mam nadzieje, że to tylko bardziej leniwy dzień
jak się rusza, to pewnie tak jest
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:59   #2947
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
A co to za pozycja wywołująca ruchy?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 19:03   #2948
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Cześć
Trochę nas nie było... w sobote wieczorem miałam lekką stłuczkę wjechałam na parkingu autem w stojącego obok opla który źle zaparkował Kupa zamieszania policja wina obopólna on źle zaparkował, ja wjechałam. W sumie rozeszło się bez żadnych oświadczeń mandatów... niestety tak się zdenerwowałam, że siedziałam wczoraj i dziś całe dnie w domu z bólem brzucha. Mały się rusz bez plamień itp lekarz powiedział że widocznie wywołane stresem i jak jest tak jak opisuje to spokojnie mogę zostać w domku w środe mam egzamin i muszę się zacząć w końcu uczyć
No to nie źle. A właśnie się zastanawiałam gdzie jesteś.

Laura

Stary 2013-04-22, 19:05   #2949
ankaaa206
Wtajemniczenie

brr znowu mam przepowiadacze, ból brzucha plus krzyża, ta końcówka ciąży już mi ciąży na maxa

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 19:11   #2950
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
O matko na każdej...ja miałam pierwsze ostatnio czyli w 30tc i myślałam, że zasnę tam...
no toż weź sobie coś do poczytania - swojego albo jakąś gazetkę z poczekalni mi czas szybciutko na ktg leci.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 19:26   #2951
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

ja nie odpisywałam, bo sama jestem ciekawa. Nie lubię prasowania, a zwłaszcza takich malusich ubranek.. no i niektóre faktycznie dobrze wyglądają bez prasowania..
ale myślę, że te pierwsze 3 miesięce (przynajmniej ) to trzeba prasować wszystko

Ja zdecydowałam, że będę prasować przynajmniej do 9 miesiąca

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

ale wiesz, nie sugeruj się tym, bo każdy robi jak mu wygodnie na poprzednim moim mamusiowym były dziiewczyny, które w ogóle prawie nie prasowały i dzieci przeżyły
Domyślam się, że nie każdemu się chce Mi samej plecy nie wytrzymują od ślęczenia nad deską... ale dam radę Przynajmniej do 9 miesiąca chce prasować... zobaczymy jak wyjdzie w praktyce

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
aaa miałam Wam wrzucić fotkę pianki dla Małego. Jest na 102-109cm
czyli chyba tak na ponad 2 latka..

no i oczywiście brzuchol też się wcisną na zdjęcie
Fajna A brzuchol ma parcie na szkło

Mój mężul właśnie złożył łóżeczko Na razie nie chwalę się fotką, bo materac jeszcze ciągle w folii, a pościel w szafce - nie chce żeby zbierał się kurz lub żeby kot sobie po nich harcował
Łóżeczko wygląda tak

A taką komodę kupiłam dla małego (u nas półki są na górze):

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-04-22 o 19:34
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 19:27   #2952
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Z tym wybieraniem urlopu to głupie. U mnie też tak było. Wiem, że u nas na kopalni biorą z dnia na dzień. Jak nie urlop, to L4, bez różnicy. A może to zależy od przełożonego? Tylko L4 im trochę ciężej brać, bo to muszą odrobić później żeby iść na emeryturę. Mi tam nic do tego, każdy korzysta na tyle, na ile można, ale ciśnienie mi podnosi gadanie takiej osoby, że "sami sobie pozwalamy (w sensie ci u prywaciarzy) na takie traktowanie".
Z L4 to dla mnie w ogóle tragedia
ja niestety wiem jak to jest z obu stron i o ile np. taka kopalnia nie odczuje "braku" jednego pracownika przez np. tydzień. to już gdyby mi któraś z dziewczyn wzięła takie L4 to nieźle na tym tracę
i ludzie się potem dziwią, że wszędzie tylko śmieciówki proponują
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
pewnie tak

Przyszła mi karuzelka dla Bartusia jest świetna :
http://www.youtube.com/watch?v=gzayXq0d45Y

Cytat:
A, po wizycie u lekarza, po badaniu an fotelu zauważyłam trochę krwi, ze sluzem, ale czerwone od krwi. Mam nadzieję to chwilowe, Axella chyba tak miała, jak do jutra nie przejdzie to się zacznę przejmować.
I jeszcze jedna niemiła niespodzianka, posiedziałam ze 2 dni po 15 minut z ryjkiem do slońca i mi się plamy na czole zrobiły chyba krem z filtrem 50 co miał być dla młodej stanie wśród moich kosmetyków w łazience.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

A nie wiesz czy ta opieka to jest 100% czy 80%?

Spoko, nie czuję się urażona Ale faktycznie znam takie co to u nas pracują na miejscu (obsługa administracyjna) i mają wszelkie stronki plotkarskie w 1 paluszku, a na nk czy fb to aktywność widać tylko w godzinach pracy.
za wizytę

co do fb...
u mine ostatnio jedna z dziewczyn poskarżyła sie na pasażu, że jej zmienniczka zwróciła jej uwagę, że zamiast siedzieć na fb powinna najpierw zrobić to co do niej należy...
Rozumiem, ż enie zarabiają dużo ale bez przesady
Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Żesz ku..wa mać. Zbiłam sobie do kolekccji pojemnik na kawęnosz co za dzień:

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

po pierwsze 38t3d, 101 cm w pępku, jakieś 13,5 kg na +

mała ma w nosie starania gin i stresy rodzicielki, wypięła się kręgosłupem nie chcąc żeby dokładnie zmierzyć jej główkę, gin mnie przewracał z boku na bok , jeździł tą głowicą dobre 40 minut czekając aż panienka zmieni pozycje, ale dziecko jak było uparte tak nie ustępowało dlatego orientacyjna waga wyszła 3305 ale należy doliczyć +/- 15 % czyli jakieś około 400 g przez to niekorzystne ustawienie... raczej obstawiałabym, że nie waży więcej niż podana waga, bo brzunio mały, tak czy siak moja pchełeczka awansowała na średniaczka
co do badania na samolocie - to szyjka trzyma i "nie ma gotowości do porodu", mówił, że na pewno dziś czy jutro nie urodzę , a później to może się wszystko zmienić, ale póki co spokój
poza tym wszystkie wymiary, przepływy i inne badania w normie, mała ułożona nadal główkowo, łożysko - II stopień, ilość wód - 10,59.
Następna wizyta, jeśli nie urodzę do tego terminu 30.04 :

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobię, tylko na szybko napiszę wieści z frontu

Udało mi się zorganizować KTG bez większych prolemów. Mam chodzić 2 razy w tygodniu, jeśli nic się nie będzie działo.
Dziś miałam mieć zapis 30min ale zaczęły pisać się skurcze regularne co 10 min więc przetrzymali mnie 1h20min a potem miałam badanie na samolocie. Szyjka skrócona (1cm), więc jeszcze nie całkiem zgładzona, ale przepuszcza palec Lekarka powiedziała, że może się jeszcze nie rozpocząć akcja ani dziś, ani jutro, bo nie wiadomo, które skurcze wpłynęły na rozwarcie, ale do terminu raczej nie dotrwam
Pozwolili mi wrócić do domu ale mam liczyc skurcze i jakby się nasiliły, albo pojawiło się krwawienie, albo odeszły wody to biegiem na IP.

Kurcze... z jednej strony jestem podekscytowana, a z drugiej obawiam się, że Sofcia tak się tylko droczy i jeszcze ze 3 tyg posiedzi '

No nic, zobaczymy, a tym czasem lecę nadrabiać

Cytat:

ale jeszcze niecałe 3 tyg naprawdę podziwiam
Cytat:
Cześć
Trochę nas nie było... w sobote wieczorem miałam lekką stłuczkę wjechałam na parkingu autem w stojącego obok opla który źle zaparkował Kupa zamieszania policja wina obopólna on źle zaparkował, ja wjechałam. W sumie rozeszło się bez żadnych oświadczeń mandatów... niestety tak się zdenerwowałam, że siedziałam wczoraj i dziś całe dnie w domu z bólem brzucha. Mały się rusz bez plamień itp lekarz powiedział że widocznie wywołane stresem i jak jest tak jak opisuje to spokojnie mogę zostać w domku w środe mam egzamin i muszę się zacząć w końcu uczyć :
o kurcze, dobrze że Wam się nic nie stało
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 19:28   #2953
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
dobrze że już jesteś, i że jest OK
Stary 2013-04-22, 19:35   #2954
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nie ma sprawy a w razie pytań - pisz, postaram się pomóc

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Nam na SR położna dała listę "Produkty niewskazane" i "Produkty zalecane" postaram się za niedługo zrobić foto i tutaj wrzucić, a jak nie to przepiszę
o to czekam

Cytat:
Cześć
oj dobrze ze się gorzej nie skonczyła.. ale się stresu najadłas

---
A ja dzisiaj byłam na pierwszych zakupach w lumpku dla dzieciaczka..No i kupilam troszę.. 11 rzeczy (3x pajacyki, 3x rampersy, 2x body, sliniaczek, czapeczka, skarpetki) za 22,8 zl... Tylko nie mieli ładnych rzeczy w rozmiarach new born, tylko wszystko takie 3-6 miesięcy:/

https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=154836
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=154835
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=154834

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Domyślam się, że nie każdemu się chce Mi samej plecy nie wytrzymują od ślęczenia nad deską... ale dam radę Przynajmniej do 9 miesiąca chce prasować... zobaczymy jak wyjdzie w praktyce

ja prasuje na siedząco.. myślałam ze bedzie mega niewygodnie ale daje rady się przyzwyczaić.. deske tylko znizam na masę.. Na stojąco nie wysiedziałabym..

---
Kurcze coś mi mokro.. i dzisiaj mi się coś robiło z brzuchem.. nie wiem czy maluszek się jakoś niefortunnie ustawił i mi coś uciskał czy właśnie mi się spinal.. Ale byłam dzisiaj rano u gina więc jakby się coś mialo dziać dzisiaj to by pewnie poznała, nie??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 19:48   #2955
niunka045
Zadomowienie

Jestem już jestem miło, że się martwicie i pamiętacie
Tak wogóle to TŻ stwierdził że jego syn będzie miał nowy fotelik i się zastanawia nam tym recaro ypp/. Znacie jakieś opinie na jego temat??? Wszędzie czytam że jest ciężki

Edytowane przez niunka045
Czas edycji: 2013-04-22 o 19:50
Stary 2013-04-22, 19:49   #2956
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj byłam na pierwszych zakupach w lumpku dla dzieciaczka..No i kupilam troszę.. 11 rzeczy (3x pajacyki, 3x rampersy, 2x body, sliniaczek, czapeczka, skarpetki) za 22,8 zl... Tylko nie mieli ładnych rzeczy w rozmiarach new born, tylko wszystko takie 3-6 miesięcy:/

za zakupy
ja właśnie zrobiłam listę ubranek, i nie mam nic z rozmiaru 56. w ogóle mam po jednej-dwie sztuki każdego rodzaju ciuszka
Stary 2013-04-22, 19:49   #2957
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
o to czekam

---

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

ja prasuje na siedząco.. myślałam ze bedzie mega niewygodnie ale daje rady się przyzwyczaić.. deske tylko znizam na masę.. Na stojąco nie wysiedziałabym..

---
Kurcze coś mi mokro.. i dzisiaj mi się coś robiło z brzuchem.. nie wiem czy maluszek się jakoś niefortunnie ustawił i mi coś uciskał czy właśnie mi się spinal.. Ale byłam dzisiaj rano u gina więc jakby się coś mialo dziać dzisiaj to by pewnie poznała, nie??
super zakupy
jak byłaś dziś u gin to powinna poznać. Chociaż ciąża to taka loteria i to w ostatnich tygodniach, że nigdy nie wiadomo.
Stary 2013-04-22, 19:57   #2958
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - pięknme te wasze kąciki dla dzieci aż mi się zachciało jechać do mothercare po łóżeczko, które sobie ostatnio upatrzyułam.. ale obiecałam TŻtowi, że łóżeczko mu zostawię do kupienia więc się muszę wstrzymać...

Co do jedzenia w trakcie karmienia. Można wszystko tylko jak się wprowadza coś co może uczulać to tylko 1 rzecz na raz i trzeba obserwować reakcję maluszka. Jak nie ma boleści i kolki to można wcinać śmiało

Ja z Z. prasowałam wszystko i do dziś jej wszystko prasuję. Ale już teraz nie od razu po praniu tylko jak ma wyjść z domu. W sumie w połowie rzeczy nie chodzi, wię c nie będę stać przy desce do prasowania aż padnę.

Spać mi się chce idę po kawe..
zgadzam się po całości i ufam, że będzie mi można i truskawki i orzechy i czekoladę

Cytat:
Też smaruję twarz do opalania, ale na pierwsze słoneczko na chwilkę na balkonie i to w polarze bo wiatr to nie pomyslałam.

Jak się fotel tam nie zmieści to będzie karmienie w innym pokoju albo w sypialni na łóżku.

Ostatnie 2 badania czułam i bolały. Teraz to na pewno głeboko palce wsadzała bo powiedziała, że coś tam lekko wypukłe czyli zaczyna się ustawiać. niestety nie pamiętam co i jak, ale chyba po prostu wchodzi mi już główką do kanału.
właśnie wiatr najbardziej opala, zdradliwa bestia.

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Ja też jeszcze nie mam
Jakoś nie umiem się za to zabrać

Ciesz się

a ja dziś kupiłam jeden z myślą o do wózka http://images10.fotosik.pl/3691/eead2821b91195bc.jpg tylko w rzeczywistości ma być jaśniejszy, oliwkowy, a domowy chcę taki tylko nie wiem czy nie będzie za ciepły http://motherhood.pl/i/colors/200/ko...-classics3.jpg w sumie bawełna to nie powinien

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Niestety poza ciążą też tak mamMatka mówi, że to po ojcu, no bo po niej to same tylko cnoty odziedziczyliśmy z bratem. Co złe to nie ona
ja też jestem niezdara i mama zawsze się denerwuje, no ale nie dziwię się, bo u Niej też zdarzyło mi się parę rzeczy pozbawić życia :/

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobię, tylko na szybko napiszę wieści z frontu

Udało mi się zorganizować KTG bez większych prolemów. Mam chodzić 2 razy w tygodniu, jeśli nic się nie będzie działo.
Dziś miałam mieć zapis 30min ale zaczęły pisać się skurcze regularne co 10 min więc przetrzymali mnie 1h20min a potem miałam badanie na samolocie. Szyjka skrócona (1cm), więc jeszcze nie całkiem zgładzona, ale przepuszcza palec Lekarka powiedziała, że może się jeszcze nie rozpocząć akcja ani dziś, ani jutro, bo nie wiadomo, które skurcze wpłynęły na rozwarcie, ale do terminu raczej nie dotrwam
Pozwolili mi wrócić do domu ale mam liczyc skurcze i jakby się nasiliły, albo pojawiło się krwawienie, albo odeszły wody to biegiem na IP.

Kurcze... z jednej strony jestem podekscytowana, a z drugiej obawiam się, że Sofcia tak się tylko droczy i jeszcze ze 3 tyg posiedzi '

No nic, zobaczymy, a tym czasem lecę nadrabiać
fajnie dzieje się a jak długo trwały te skurcze regularne, tzn. po jakim czasie się uspokojały?

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Modny kolor u nas na wątku, Kinga chyba też taki ma

a co do literek to nie wiem, zobaczę czy mąż mi jakąś listewkę przymocuje (bo początkowo myślałam o półce nad łóżeczkiem ale przy naszych ścianach to mało bezpieczne) a jak nie to jakieś dwa gwoździe małe
a masz poszczególne literki połączone ze sobą? jak?

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Ash super wieści! ja bym skakala z radości że zaczyna się cos dziać

Aśś normalnie żadne chorobsko ciążowe Ci nie odpuszcza

podpisuję się rękami i nogami że leżenie w szpitalu bardziej męczy niż cokolwiek, od powrotu caly czas śpię i czuję się jakbym pół tony węgla przerzuciła.
Jestem zła na tż, niby tylko 4 dni mnie nie było a w domu taki syf że głowa mała, prosiłam go źeby pranie zrobił i zakupy mi dziś bo w lodówce echo i co, jajco, pojechał sobie na szkolenie i wróci pewnie o 20, dobrze że mam kanapki ze szpitala i troche jedzenia, jak wroci - to to to mu pokaże o!

ale miałaś powrót do domu...
Cytat:
a to prawda, że przed samiutkim porodem aktywność dzieciny się zmienia- zmniejsza lub wzrasta?
w Twoim przypadku może mały się mniej rusza, bo Ty masz motorek to go ukołysało
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no toż weź sobie coś do poczytania - swojego albo jakąś gazetkę z poczekalni mi czas szybciutko na ktg leci.
że też na to nie wpadłam
Cytat:
o to czekam

---

---

za zakupy

jakby coś się dzisiaj miało dziać to chichi

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
za zakupy
ja właśnie zrobiłam listę ubranek, i nie mam nic z rozmiaru 56. w ogóle mam po jednej-dwie sztuki każdego rodzaju ciuszka

Hump, weź ode mnie body z krótkim rękawem, błagam, mam 26 sztuk, co ja z tym zrobię? mam dużo białych, neutralnych.
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 19:59   #2959
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a masz poszczególne literki połączone ze sobą? jak?
już nie
miałam połączone muliną

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 20:00   #2960
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
super zakupy
jak byłaś dziś u gin to powinna poznać. Chociaż ciąża to taka loteria i to w ostatnich tygodniach, że nigdy nie wiadomo.

No jak dziś powiedziałam po raz kolejny że nie będzie mi okna zmieniać w czerwcu bo ja nie wiem co bedzie ( 10 dni przed termienem ) na co ona "a bo ty myślisz ze to sie tak od razu rodzi" Nosz kurna ja już nie mam do niej słów.

Laura

Stary 2013-04-22, 20:03   #2961
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
No jak dziś powiedziałam po raz kolejny że nie będzie mi okna zmieniać w czerwcu bo ja nie wiem co bedzie ( 10 dni przed termienem ) na co ona "a bo ty myślisz ze to sie tak od razu rodzi" Nosz kurna ja już nie mam do niej słów.
To samo ja mam. Mama nie wiem czy bede ma kominii bo może Jasiek już się urodzi, odpowiedź "ty się nie nastawiaj napewno przenosisz"
Stary 2013-04-22, 20:09   #2962
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem już jestem miło, że się martwicie i pamiętacie
Tak wogóle to TŻ stwierdził że jego syn będzie miał nowy fotelik i się zastanawia nam tym recaro ypp/. Znacie jakieś opinie na jego temat??? Wszędzie czytam że jest ciężki
ja słyszałam kilka opinii, że recaro są dla fanów motoryzacji bo mają łądne tapicerki i tyle, że są przereklamowane

nietstety nie znam nikogo kto ma
Stary 2013-04-22, 20:11   #2963
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
To samo ja mam. Mama nie wiem czy bede ma kominii bo może Jasiek już się urodzi, odpowiedź "ty się nie nastawiaj napewno przenosisz"

Ja mam termon na 10czerwca i boje się że mogę na komunie nie dotrzeć a jest 19 maja.

Laura

Stary 2013-04-22, 20:16   #2964
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja słyszałam kilka opinii, że recaro są dla fanów motoryzacji bo mają łądne tapicerki i tyle, że są przereklamowane

nietstety nie znam nikogo kto ma
Hmm... Mi właśnie zależy na tym zeby wpinac w stelaz fotelik a cybex nie można do jedo maxi cosi znowu słyszałam, że dzieci strasznie sie poca w nich i mam straszny dylemat

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Ja mam termon na 10czerwca i boje się że mogę na komunie nie dotrzeć a jest 19 maja.

No to ja mam termin na 27 a komunia 26 :banghead:
Stary 2013-04-22, 20:22   #2965
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V

Cytat:
No to ja mam termin na 27 a komunia 26 :banghead:
Wiesz mój Tż się śmiał, że najwyżej będziemy rodzić w zakrystii jak się zacznie na komuni. Ciekawe jak juz się zacznie to czy będzie taki mądry.

Laura

Stary 2013-04-22, 20:23   #2966
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V

Cytat:
Hmm... Mi właśnie zależy na tym zeby wpinac w stelaz fotelik a cybex nie można do jedo maxi cosi znowu słyszałam, że dzieci strasznie sie poca w nich i mam straszny dylemat

-
jak Cię martwi to pocenie to są pokrowce frotte na fotelik - niebzyt urodziwe, ale widziałam na allegro
my mamy klimę w obu autach więc myślę, że nie będzie tak źle
Stary 2013-04-22, 20:25   #2967
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Hump, weź ode mnie body z krótkim rękawem, błagam, mam 26 sztuk, co ja z tym zrobię? mam dużo białych, neutralnych.
ale uzbierałaś kolekcję - prawie na każdy dzień miesiąca ale jeżeli rzeczywiście mogłabyś przygotować jakąś taką kupkę dla mnie i powiedzieć co chcesz/potrzebujesz na wymiankę to ja przyjmę tym bardziej że liczę na ciepłe lato
Stary 2013-04-22, 20:26   #2968
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:

a ja dziś kupiłam jeden z myślą o do wózka http://images10.fotosik.pl/3691/eead2821b91195bc.jpg tylko w rzeczywistości ma być jaśniejszy, oliwkowy, a domowy chcę taki tylko nie wiem czy nie będzie za ciepły http://motherhood.pl/i/colors/200/ko...-classics3.jpg w sumie bawełna to nie powinien

A gdzie kupiłaś ten ażurowy, bo też poluję na niego
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 20:27   #2969
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
jak Cię martwi to pocenie to są pokrowce frotte na fotelik - niebzyt urodziwe, ale widziałam na allegro
my mamy klimę w obu autach więc myślę, że nie będzie tak źle
Klime mam i ja ale słyszałam że przy dziecku nie zdrowo?
Ten recaro strasznie ciężki zastanawiam sie caly czas nad tym cybexem jeszcze, besafe, i maxi cosi peeble ale to muszę zrezygnować wtedy z adapterow. Ciężki orzech z tymi fotelikami
Stary 2013-04-22, 20:27   #2970
Magiusa
Zakorzenienie

Nie uwierzycie.
Napisałam do tej mojej cudnej ginekolog z pytaniem co robimy z tymi bakteriami, które mam prawie od początku ciąży w moczu.
A ona mi odpisała:
"A w odniesieniu do badania moczu - nie widzę wskazan żeby leczyc antybiotykiem w Pani przypadku Bakterie są wszędzie Oczywiście można próbowac je eliminowac, ale skonczy się tym, że spadnie Pani odporność"
Noż kurna, ja już mam od jednego lekarza i od naszej położnej info, że to trzeba leczyć a ta mi pisze, że bakterie są wszędzie i spoko.
Zmieniam prowadzącego , co z tego, ze to już 30 tc.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości