|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Właśnie rozwalił mnie mój brat. 2 lata temu proponowałam jego dziewczynie, że mogę jej sprzedać rower, bo go nie miałam jak wziąć do NL. Powiedziała coś tam wymijająco, że spoko coś tam, odezwie się jak coś. Olali mnie. Rower stał ponad rok w piwnicy. W końcu odezwała się do mnie bardzo dobra koleżanka ze studiów, że potrzebuje rower, bo nie chce wydawać kasy na bilety, żeby jeździć do pracy. Mąż zawiózł jej rower, ona mi przelała symboliczną kaskę na konto i po sprawie. A teraz....nagle dostaję wiadomość, gdzie rower, bo dziewczyna mojego brata się w końcu zdecydowała i go łaskawie weźmie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też. Mam fobię na punkcie czystości, "przyjemnych" zapachów, ogólnie higieny. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Zadomowienie
|
Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle.... uwielbiam zapach smażonej rybki i polskiego domowego obiadu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Ja też lubię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
BAN stały
|
W temacie matek wypychających wózki pod samochód to tej zimy przekonałam się jakie to niebezpiecznie. Wyjazd z osiedlowej drogi na główną ulicę, skrzyżowanie ze światłami. Jadę sobie jakieś 15-20 na godzinę, bo tak ślisko na tej drodze było. Nikt nie odśnieżał przez cała zimę tego dojazdowego kawałka. Miałam zielone, ale przed pasami zmieniło się na czerwone, jak wcisnęłam hamulec to z przerażeniem zauważyłam, że samochód wcale się nie zatrzymuje, ale dalej jedzie prosto, a z prawej strony na pasy wchodzą już dwie zagadane mamuśki. Rozumiem, że miały zielone i były na przejściu dla pieszych, ale ja nie mogłam się zatrzymać! W końcu zatrąbiłam na nie, bo już wiedziałam, że nie wyhamuje i one mnie oburzone obrzuciły stekiem wyzwisk, że jestem piratem drogowym i kto mi dał prawo jazdy, ale na szczęście się zatrzymały. Ja też, ale w połowie pasów, więc jakbym nie zatrąbiła to mogłoby się to różnie skończyć. Nie przypuszczałam, że z tak niewielkiej prędkości nie będę w stanie wyhamować. Możliwe, że to mój błąd, bo powinnam to przewidzieć, ale uważam, że pieszy też powinien patrzeć i uważać, bo czasami kierowca nie może nic zrobić. I to, że ja je widziałam, nie hamowałam gwałtownie, nie jechałam szybko i chciałam się zatrzymać i tak mogło nie pomóc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Otóż to. Być może się mylę, ale wydaje mi się, ze jednak na filologii więcej się rozmawia, dyskutuje i argumentuje np. przy omawianiu lektury) niż na matematyce. Ale matematyki nie studiowałam. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-04-22 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#374 |
Copyraptor
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Brzmisz trochę jakby wg Ciebie studenci matematyki czy matematycy nie umieli mówić ładnie "bo tego przecież nie przerabialiśmy"... Kiepska wymówka. Nawet jeśli na humanistycznych więcej się omawia, to to omawianie wcale nie musi być śliczne i literackie. Niejednokrotnie słyszałam błędy i kolokwializmy od profesorów czy doktorów habilitowanych. Zarówno od "ścisłowców", jak i "humanistów". I w obu przypadkach jest to dla mnie zaskakujące i nie powinno mieć miejsca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Widziałam kilka razy dzieci wpadające pod koła, mam podstawówkę na ulicy. Przebiegają przez ulicę, mają metr wzrostu i ich nie widać zza zaparkowanych samochodów. Nie wiem czemu dzieci się uczy tylko patrzeć w prawo i w lewo ale nie o tym, że ich nie widać. Sama kiedyś wjechałam w swoją koleżankę, która ma 150 cm, była szklanka a ona wybiegła spomiedzy samochodów (które parkowały częsciowo na pasach), na pasach, ale tu jest dość stromy stok i była właśnie szklanka. Żal mi tyłek ściska, ale tylko się przewróciła bo jechaliśmy też tak metr na godzinę. ![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się, że na socjologii, dziennikarstwie, wszelkich lingwistykach, pisze się prace pisemne, gdzie oceniany jest styl. Wypowiedź koleżanki nie jest tak całkiem bez sensu moim zdaniem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A Ty brzmisz tak, jakbyś nie przeczytała dokładnie moich wypowiedzi (w drugiej wyraziłam się precyzyjniej jak sądzę) i szukała zaczepki. A czy to jest moja wymówka? Gdzie Ty to przeczytałaś? ![]() Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-04-22 o 23:33 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 | ||
and cigarettes
|
Cytat:
Zapewniam Cię, że nawet na tej durnej socjologii są ważniejsze rzeczy niż ortografia. Zapewniam Cię, że ortografii się na studiach wyższych nie uczy. Na to był czas wcześniej. Zastanawiam się, jak ci biedni inżynierzy piszą prace inżynierskie i publikacje, skoro nie uczą ich na studiach kultury wypowiedzi i poprawnej ortografii. Umiem całki i skład chemiczny zupki chińskiej, więc mogę wtrącać wulgaryzmy, robić błędy i brzmieć jak Zbyszek spod monopola w sytuacjach oficjalnych. Trochę niedorzeczne, wg mnie. ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
![]() Wszyscy szukają "zaczepki", bo się z Tobą nie zgadzają. Tak. Co to jest kultura wypowiedzi wg Ciebie? Edytowane przez coffee Czas edycji: 2013-04-22 o 23:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Konto usunięte
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Inżynierowie umieją mówić kulturalnie, ale nie jakoś kwieciscie raczej, nasze prace nie są boskie pod względem stylu, ale muszą jak to prace ludzi po studiach minimum spełniać. A kultura jest taka jaką wynieśliśmy z domu, czyli różnie bywa. Są tacy co wyzywają wykładowców, przeklinają na zajęciach, ale domyślam się że wszędzie tacy się znajdą. Kultura oczywiście sięga głębiej niż kierunek.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
Polskie ziemniaczki, jak mi się zdaje, dopiero trafiły do ziemi i starają się puścić listki
![]()
#384 | |
Copyraptor
|
Cytat:
"Polskie" i "młode" ale ziemniaki to chociaż na pewno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
Moje młode ziemniaki będą koło lipca
![]() ![]()
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Młode ziemniaczki są od kiedy? Będę cały maj w kraju, więc chyba się nie załapię? Tu są niedobre ziemniaki, takie jakieś dziwne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Konto usunięte
|
Wydawało mi się, że w Holandii mają najwięcej odmian Ziemniaka i frytek, i wsuwają to wszystko z masłem orzechowym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedyś kupiłam masło orzechowe, ale mi nie podeszło. Wolę je wykorzystać do sosu...albo pójść na skróty i kupić gotowy ![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-04-23 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Konto usunięte
|
Nie pamietam, ale frytki mi tam zawsze dawali z majonezem i sosem orzechowym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.