Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 09:25   #2851
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Czarownica: fajnie ze masz w miarę blisko stacjonarny sklep z medela..troche się zestresowalam tymi butelkami ale nic. Póki co zostanę przy tej wersji która była,jak mały będzie większy to pokupuje więcej.

Balonik: może po wciągane tylko. Nie martw sie
Mela: dobra wiadomość z ta sr
Sutka: tego się trochę obawiam,ale nic zadzwonię jutro i może się umowie..jak oglądam wasze cudne zdjęcia to też chce!!)

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:27   #2852
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Skoczyłam 2 razy, ale w sumie ten skok to był bardziej ugięciem kolan Nic się nie dzieje, wszystko ok, Fi kopie grzecznie, macica miękka Ale już koniec z takimi szaleństwami, bo ciężkie dupsko
jakby tak skoczyła to baniak przygwoździłby mnie do ziemi na amen
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dziewczyny,pomocy Pobolewa mnie krocze po wczorajszym przytulaniu z tż. Całą noc bolało przy np wstawaniu,poruszaniu się,a teraz pobolewa już dużo słabiej niż w nocy,ale nadal przy poruszaniu się. Nigdy czegoś takiego nie miałam,nie wiem co się dzieje, czuje się jakby mi się mięśnie tam naciągnęły czy coś takiego,jakbym miała zakwasy Bo to po bokach i z przodu te pobolewanie..Czy miała może któraś z was podobnie?
Nie miałam,nie przytulamy sie
Jak nie przejdzie to moze zadzwon i popytaj ginka.....

Neni za endo i sto latek dla męża.Przesyłam wirtualnego browarka

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Ide zjesc sniadanko
Stary 2013-04-23, 09:28   #2853
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki....

Margosi zas z rańca nie ma...hmmmmm

W kazdym razie trzymam kciuki za wizytację MArgosi i reszty brygady:
Ja też się dokładam do kciukasów za wszystkie wizytujące

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość

No i witam się z wami w kolejnym tygodniu! Tylko powiem Wam, że jak Was czytam to zgłupiałam, który mam tydzień Dziś mam 25t0d, czyli 25 czy 26? Ale ze mnie gamoń!
masz pełny 25tc i zaczynasz 26 gratki

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:29   #2854
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzisiaj biegłam na autobus.. w kwietniu powinnam zostać okrzyknięta mistrzynią spóźnialstwa Jakiś pan do mnie zawołał 'proszę do naszego, będzie bliżej', ale niestety mój autobus ustawił się dalej Nawet nie chcę wiedzieć jak wyglądał bieg z badziochem chyba ululałam Lola, bo coś się od rana nie odzywa ..

Miałam sen, że mieliśmy z mężem się kochać...zrezygnował w trakcie, bo mój brzuch przeszkadzał przez co rozpaczliwie nam szło :
nie ma to jak jogging z rana

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
heloł Misiaczki mój poranny komentarz: ZIEEEEEEEEEEEW...
ide do przedszkola!
dobrej zabawy!
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Ojej! I co? Posikałaś się czy dałaś radę?

Mężuś śpi, a ja już nie mogę
Ma dziś urodzinki i nie wiem jak by mu umilić ten dzień
dałam radę do 6.20...

sto lat dla pana Męża
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Tez mam ambitny plan na dzis. Kiedy jest ponurawo i bez sloneczka, wiecej mi sie chce .

Rano posegregowalam tematycznie czesc ciuszynkow Lili.
Wstawilam pranie nr 1.
Zrobilam spis rzeczy, ktore mamy - poscielowych i ubrankowych, grzechotek
Zaplacilam za 3 aukcje .
Teraz ide na strych pranie powiesic i zdjac poprzednie, poskladac.
Wstawie pranie nr 2.
Zdejme ciuszki Lili z antresoli, wyprane wczoraj, poskladam.
Poloze warstwe farby na meble.
Powiesze 2 pranie.
Ogarne pawlacz z posciela.
Umyje podlogi.
Porobie foty i wystawie kilka aukcji.
Odbiore Lale z przedszkola o 16.

Hyhhy, ciekawe, czy mi sie uda to wszystko zalatwic dzis

Kupilam Lilusi plaszczyk na 74 cm
a ta znowu....: love:

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
A i dzisiaj w nocy znowu się sexilam z kobieta:p w snie...
coś dużo z was się sexi z kobietami myślę, że to przez wizaż

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej dwupaki!!

Zaraz Was nadrobie

Wczoraj byłam z Tzem na zakupach a potem zrobilismy Samodzielnie pizze zjadłam duży kawałek,do tego Ambrozjus Free i nie umiałam sie chwile ruszac Mmmmniam

A w nocy pełnia była i nie za dobrze spałam ale planuje krótką kimee w ciągu dnia.Na 17 SR.Mam nadzieje ze bedzie wycieczka po porodówce
siemka!
ja mam pierwsze zajęcia na 18
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak wy to robicie z tym praniem ja mam jedna suszarke stojąca na balkonie i jak rozwiesze jedno pranie to drugiebbym chyba musiała na sobie powiesic gdzie wy to wieszacie?
a ja nie mam nawet balkonu...
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Moja też ciągle zasłania rączkami twarz i na usg 4d też się oczywście zasłonila

Margoś dzisiaj podgląda niespodziewajkę - usg III trymestru Trzymam i czekm na relację[COLOR="Silver"]
moja też wstydzioch

oczywiście się wysiedziałam na tych badaniach, bo niby babcie miałyby mnie wpuścić?
zjadłam śniadanko, wyprawiłam tżta do pracy, umyłam włosy, zahennowałam sobie brwi, wydepilowałam pachy
zaraz sobie zrobię kawkę, potem do rodziców z psem podlać kwiatki i do dentysty

całą noc mi się butelki śniły

w ogóle muszę gin zapytać jak to będzie u mnie z KP, bo jako dziecko po porodzie zaraziłam się paciorkowcem w sutkach a kiedyś słyszałam, że bakteria zostaje
Stary 2013-04-23, 09:31   #2855
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
No i witam się z wami w kolejnym tygodniu! Tylko powiem Wam, że jak Was czytam to zgłupiałam, który mam tydzień Dziś mam 25t0d, czyli 25 czy 26? Ale ze mnie gamoń!
Zaczynasz 26 tc Gratuluję
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:34   #2856
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Mięśnie, więzadła po "wysiłku", spokojnie, jak nic więcej się nie pokazało (jakieś brudki czy cuś) to moim zdaniem to nic złego.
Przeszłam bolące pachwiny, jakbym odwaliła trening mistrza bez przygotowania [
Cytat:
Wiezadla . Nie przejmuj sie, ja od kilku(nastu) tygodni chodzic czasem nie moge, normalnie jak po szpagatach . Dokladnie jak piszesz - uczucie ponacaigania, kosc lonowa boli jak obita bejsbolem, zakwasy i w ogole kooooszmar
Ale czemu te więzadła tak bolą? I co zrobić żeby to zminimalizować,zrezygnowa ć z seksu? Rany,jak one teraz tak bolą to co będzie po porodzie sn...
Stary 2013-04-23, 09:36   #2857
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Zaczynasz 26 tc Gratuluję
O jezuniuuu, za 2 tygodnie zacznę 7 miesiąc, III trymestr!Kiedy to zleciało, ja się pytam ?!

W takim razie witam się z Wami w 26 tygodniu!

Jak się trochę ogarnę to wstawię fote brzucholka!

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:37   #2858
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Właśnie dzwoniła pani z SR i we wt 30 kwietnia mam pierwsze zajęcia!
OMG, Mela, a ty tam po co? Amnezje masz po poprzednim razie?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:38   #2859
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czemu te więzadła tak bolą? I co zrobić żeby to zminimalizować,zrezygnowa ć z seksu? Rany,jak one teraz tak bolą to co będzie po porodzie sn...
Własnei nie rezygnować....
Ja uważam, że to takie "zakwasy więzadłowe"
Nic się nie martw

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:38   #2860
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję rozpoczętego 26 tc

A ja dzisiaj rozpoczynam 27
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:45   #2861
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze sobie wyobraziłaś
Dobrze to ujęłaś. Wcześniej nosiło się płaszcz to ten brzuchol mniej było widać, a dziś to miałam wrażenie, że jestem atrakcją miasta
Atrakcją będę też później, bo TŻ znów mnie po browary wysyła

Rozmowa z TŻ
A teścia olej. A co Twój TŻ na to?
Ja też jak kupuję Tżtowi browary i do tego paczkę fajek to się na mnie tak podejrzliwie patrzą

Cytat:
Hej Melduję się i spróbuję Was trochę nadrobić Słoneczne uściski z Jastarni
Dziś obłaziliśmy miasteczko, a teraz małż śpi, a ja z Wami trochę popiszę Jest super, odpoczwamy, Filip szaleje
Super wyglądasz(acie), zazdroszczę niesamowicie tej Jastarni !

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Hey, to mój pierwszy post w tym wątku.
Od zeszłego tygodnia chorowałam na zapalenie krtani a potem to już nie wiem w co się przerodziło. Gorączka, ból gardła, kichanie itd....
Zaraził mnie TŻ, ojciec i "kochana" teściowa

Cały czas czytałam was przez telefon, więc jestem na bieżąco.
Dziękuję dziewczyną, które broniły mnie przed skreśleniem Neni, Oliath, Fiazo jeśli kogoś pominęłam to przepraszam. Miło mi, że mnie kojarzycie.
Staram się jak najwięcej udzielać, ale czasem to nie wychodzi. Ciężko tak się wkręcić do was, jesteście od początku, macie swoje sprawy i już się trochę znacie.

W zeszłym tygodniu przyszła paczka z łóżeczkiem, stoi skręcone w pokoju dziennym i czeka aż przemeblujemy z TŻ sypialnie. Od szwagierki dostałam ubranka, głównie pajacyki, body, kaftaniki ale tego mi najbardziej trzeba.

To na razie tyle, będę się starała pisać na bieżąco.
Kochana, nie stresuj się bo nikt nie ma zamiaru Cię stąd usuwać, też Cię doskonale kojarzę i Twoją Anulkę, a najważniejsze jest zdrowie. Dobrze, że dałaś znać co u Was słychać, a Tobie zdrówka !

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wiesz co spróbuj rivanol. On odkaża, ściąga ropę i goi rany. Naprawdę fajna sprawa. Ja przy koniach to stosuję jako okłady na rany, ale myślę, że moczenie też będzie ok.
Dzięki kochana, na pewno spróbuję!!!

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Oficjalnie pretenduję do największego ciążowego dziwadła
Zaczęłam wyjmować naczynia ze zmywary no i w pewnym momencie wkładam głowę coraz głębiej i głębiej do niej i ją sobie tam trzymam chwilę TŻ zdziwiony patrzy się na mnie i pyta co ja robię a ja na to ze zmieszaną miną że wącham bo mi się podoba zapach tabletek do zmywania TŻta zatkało nawet nie skomentował biedak.
Mało tego później wziął się za mycie okien a ja sie podsuwam pod to okno coraz bliżej i bliżej no to on znowu co ja robię i żeby się odsunęła bo on psika płynem do szyb i żebym tego nie wdychała. A ja na to, że mnie sie ten zapach właśnie bardzo podoba i dlatego się tak podsuwam o losie chemikalia mi ładnie pachną
hahahahaha umarłam, ja ostatnio uchyliłam drzwi na stacji benzynowej bo uwielbiam zapach benzyny to Tż też dziwnie patrzył, ale żeby wkładać łepetynę do zmywarki to mi się nie zdarzyło

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Wróciłam od gina i jednak nie jest dobrze, bo:

- krew - mało żelaza, potasu- dużo tego co za mało;
- mocz - białko, piasek, bakterie. Na usg moje nerki nie wyglądają dobrze.
- cukrzyca ciążowa jednak jest i mam stosować ścisłą dietę,
- szyjka skrócona i miękka (jedyne co dobre to to że się przymknęła)

Aż się popłakałam. Wszystko się mnie czepia, gdzie przed ciążą miałam wyniki jak młody bóg, jak to określił mój lekarz.
Kochana, już niedługo ! Tak jak dziewczyny pisały dietka, lekarstwa i leżenie na szyjkę i będzie wszystko w porządku ! Już są efekty Twojego leżenia, bo szyjka się przymknęła z tego co piszesz, to najważniejsze!!
Całuję mocno!

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie, mój wielkolud waży już 939 gram , nie chciał oczywiście nam buzi pokazać, tylko się zasłonił rączką. szyjka długa, zamknięta. I tak ostatnio czułam jak mnie kopał po pęcherzu i faktycznie tak jest bo odwrócił się teraz pupą na dół. Co do hemoglobiny to dostałam żelazo bo mówi, że za bardzo spadła. Najgorzej z ciśnieniem, 3 razy mi mierzyła bo wychodziło wysokie 146/94 a do tego puchną mi nogi i muszę na następną wizytę (już za 3 tygodnie) zrobić dodatkowe badania wykrywające zatrucie ciążowe. Dawkę leku na ciśnienie mi też zwiększyła chociaż ja w domu mam dobre ciśnienie, tylko u niej duże. Przytyłam 1,5 kg przez miesiąc, czyli razem 8 kg na plusie niestety
Słodki ciężarek Super, że wszystko w porządku !
Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Enlevee: współczuje ci twojego teścia, teściów. Też mam problem ale z ojcem. Mieszkamy z TŻ razem z moimi rodzicami, ale ja uważam to za koszmar i z chęcią czasem bym uciekła gdzie pieprz rośnie. Ale męczę się dla mamy, bo ojciec jest w stanie świętego wyprowadzić z równowagi swoim dziecinnym zachowaniem.
Teraz ma takie jazdy, że do nikogo w domu nie gada (poza psem). Obraził się śmiertelnie, sru w to, że nie rozmawia, ale potrafi być taki złośliwy i wiele rzeczy robić na złość aby tylko dokuczyć.
Obiecał, że kupi wózek dla Anulki, ale w tej sytuacji chyba sami będziemy musieli kupić a to dodatkowy nieprzewidziany koszt dla mnie.

No nic...wyżaliłam się... i idę lulać z Anulką i TŻtem
Mama Tżta jest w porządku, ona raczej przyjmuje to co my mówimy, ale Ojciec Tżta no jest uparty tak jak i on i musi wiedzieć lepiej w niektórych kwestiach, niestety.
Współczuję takiej sytuacji w domu.. Moi rodzice do momentu rozwodu myślałam że się pozabijają, a po rozwodzie stali się największymi przyjaciółmi. Strasznie przykro na takie rzeczy patrzeć, wiem z doświadczenia

Cytat:
Dzień dobry

Dzisiaj biegłam na autobus.. w kwietniu powinnam zostać okrzyknięta mistrzynią spóźnialstwa Jakiś pan do mnie zawołał 'proszę do naszego, będzie bliżej', ale niestety mój autobus ustawił się dalej Nawet nie chcę wiedzieć jak wyglądał bieg z badziochem chyba ululałam Lola, bo coś się od rana nie odzywa ..

Miałam sen, że mieliśmy z mężem się kochać...zrezygnował w trakcie, bo mój brzuch przeszkadzał przez co rozpaczliwie nam szło
Ja też ostatnio podbiegałam to miałam wrażenie, że gdzieś nogi mi z tyłu zostają mimo, że nimi pedałuję

Nasza spóźniaczka wątkowa

A sen

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej dwupaki!!

Zaraz Was nadrobie

Wczoraj byłam z Tzem na zakupach a potem zrobilismy Samodzielnie pizze zjadłam duży kawałek,do tego Ambrozjus Free i nie umiałam sie chwile ruszac Mmmmniam

A w nocy pełnia była i nie za dobrze spałam ale planuje krótką kimee w ciągu dnia.Na 17 SR.Mam nadzieje ze bedzie wycieczka po porodówce
Uuuuulalal no to piękny mieliście dzień, super !
Dawaj koniecznie znać jak tam po SR!
U mnie tak samo- moja babcia ma największy problem obecnie z moim psem (jak oni sobie poradzą, jak to będzie dziecko i ten wielki pies), a dla mnie problemu nie ma. Pies był i będzie, bo jest naszym pierwszym synem jakby nie było i będziemy normalnie funkcjonować.

Witam się z Bezikiem
Dzisiaj mam trochę rzeczy do roboty, więc nie wiem czy będę często zaglądać, ale się postaram.
Waga pokazała tyle ile wczoraj, więc jestem kozak ciążowy jednak i nie tyję z dnia na dzień tak jak to było w 3 trymestrze
Gratuluję nowych tygodni, trzymam za wizyty !
Gdzie Margosia?? zaczynam się martwić!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:46   #2862
Niunia20
Rozeznanie

dzień dobry

czy wy też macie takie huśtawki nastroju jak ja.... ciągle albo płaczę albo się złoszczę do tego całą twarz mi wysypało hormony mi szaleją strasznie...
Stary 2013-04-23, 09:47   #2863
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
to na penwo słodkie pocieszenie takie fikołki.
A gdzie mieszkasz?
No ba....takie fikołki to sama radość, aż chciało się żyć.
A mieszkam...hmmm...moja miejscowość jest nie daleko Władysławowa, trochę głośno o niej było za sprawą zabójstwa dwójki dzieci z rodziny zastępczej

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Ojj kochana możemy sobie dłonie podać my też siedzimy z moimi rodzicami ze wzgledu na mamę, bo ona jest dobra kobieta, a ojciec nią pomiata jak tylko chce więc jak przesadza to ja go stopuję, przez to jestem z nim w konflikcie bo dla mnie czlowiek który nie ma szacunku do swoich najbliższych sam na szacunek nie zasługuje....I też lubi zrobić na złośc, ojjj i to jeszcze jak
Oj kochana, trochę pocieszające to, że nie jestem sama w takiej sytuacji. Ale wkurza mnie to strasznie, że mój ojciec to straszny egoista i myśli tylko o własnej wygodzie i nie zwraca uwagę na innych. Kiedyś to jeszcze udawał przed TŻtem a teraz....olewa wszystkich i wszystko. To mistrz gry pozorów. Szkoda mi słów na niego, bo mogę książkę napisać

A tak poza tym Dzień Dobry Wszystkim
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:48   #2864
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam dosyć długi balkon i na nim powieszone 4 dłuuugie sznury i przeważnie mi starczają na 2 prania, a jak chcę wiećej to wyciągam 2 suszarki pokojowe i gotowe
No to mozesz tez prac sąsiadom
Cytat:

Jezuu, miałam straszną noc i się nie wyspałam! Wczoraj Wam pisałam, że "ciągnie" mnie z prawej strony krocza/wewnętrzna strona uda - to się położyłam bo już sił na nic nie miałam... Ale Basia w nocy takie harce dawała, że aż w szoku byłam! o 3 pobudka no i problem, żeby już zasnąć, nie mówiąc o ułożeniu się... Po długich bojach udało się usnąć na chwilę, bo TŻ o 6 budzik do pracy, przed 7 usnęłam, ale po 8 obudził mnie ból kolana straszliwy - zmiana pogody idzie Rewelacja po prostu, mam nadzieję, że jakoś w ciągu dnia się zdrzemnę...

Trzymam kciuki za wizytujące dziś!

Gratuluje 26tc

Cytat:
Gratuluję rozpoczętego 26 tc

Gratki

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:48   #2865
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dzień dobry

czy wy też macie takie huśtawki nastroju jak ja.... ciągle albo płaczę albo się złoszczę do tego całą twarz mi wysypało hormony mi szaleją strasznie...
Odkąd nadeszła wiosna to już nie, ale wcześniej miałam hustawkę i to ładną.

Neni 100 lat dla Męża ! gdybym znała Wasz adres to wysłałabym opakowanie przyprawy do grilla, no ale nie podałaś nam tu

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-04-23, 09:49   #2866
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
i dla Ciebie

A ja w tym tygodniu nie idę na szkołę rodzenia. Wczorajsze zajęcia zostały przeniesione na dzisiaj, bo przyjeżdża pani z banku krwi pępowinowej poopowiadać trochę w tym temacie. Przyjaciółki podpytałam i stwierdziłam, że jeśli nie zamierzamy z tego korzystać, to w sumie nie mam po co iść. Babeczka będzie troszkę grać na emocjach, że się zaczniemy zastanawiać czy słusznie postępujemy, czy nie będziemy później żałować, pluć sobie w twarz w razie w.. a tak naprawdę do tej pory miały miejsce tylko 3 zastosowania krwi z banku..bo nie ma aż takiego wielkiego zastosowania jakby się mogło wydawać. zresztą nie stać nas na to..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:49   #2867
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Bola, bo sie miednica rozciaga do porodu.
Niewiele Ci da rezygnacja z seksu, ja sie nie seksze, a boli po pieronie
Po porodzie bedzie nic, tylko ulga i powrot do normalnego samopoczucia

Laski, mam pytanie - czy od Was rowniez serwis "Pobieraczek" probuje wyludzic pieniadze za rzekome logowanie sie na ich portalu i "zakup" pakietu za blisko 100 pln ?

Moje dziecko starsze dostalo od so called biura windykacyjnego () maila w tej sprawie z miesiac temu, ja identycznego dzis a do dzis nawet nie wiedzialam, co to pobieraczek
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:50   #2868
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Poranek to najlepszy czas na nadrobienie was Nie uciekacie z kolejnymi stronami
Byliśmy wczoraj na SR. Było o karmieniu. Na lalkach ćwiczyłyśmy przykładanie dziecka do piersi Fajna położna to prowadzi i jest luźno grupę też mamy fajną, chociaż czuję się tam jak matoł, bo laski się książek naczytały i próbują być mądrzejsze od prowadzącej, a ja czasami nie wiem o co chodzi

Cytat:
A mąż wczoraj naśmiewał się ze mnie do swojego brata, że jak leżę i chcę usiąść to robię to jak TAKI GRUBY CZŁOWIEK No subtelny ten mój ukochany

On mnie chyba naprawdę kocha skoro nie widzi jak ja przytyłam
No raczej, że cię bardzo kocha Mój mówi czasami o mnie grubasek. Ale mnie to jakoś nie bawi

Cytat:
Hej Melduję się i spróbuję Was trochę nadrobić Słoneczne uściski z Jastarni
Dziś obłaziliśmy miasteczko, a teraz małż śpi, a ja z Wami trochę popiszę Jest super, odpoczwamy, Filip szaleje
Ale zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Oficjalnie pretenduję do największego ciążowego dziwadła
Zaczęłam wyjmować naczynia ze zmywary no i w pewnym momencie wkładam głowę coraz głębiej i głębiej do niej i ją sobie tam trzymam chwilę TŻ zdziwiony patrzy się na mnie i pyta co ja robię a ja na to ze zmieszaną miną że wącham bo mi się podoba zapach tabletek do zmywania TŻta zatkało nawet nie skomentował biedak.
Mało tego później wziął się za mycie okien a ja sie podsuwam pod to okno coraz bliżej i bliżej no to on znowu co ja robię i żeby się odsunęła bo on psika płynem do szyb i żebym tego nie wdychała. A ja na to, że mnie sie ten zapach właśnie bardzo podoba i dlatego się tak podsuwam o losie chemikalia mi ładnie pachną

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Wróciłam od gina i jednak nie jest dobrze, bo:

- krew - mało żelaza, potasu- dużo tego co za mało;
- mocz - białko, piasek, bakterie. Na usg moje nerki nie wyglądają dobrze.
- cukrzyca ciążowa jednak jest i mam stosować ścisłą dietę,
- szyjka skrócona i miękka (jedyne co dobre to to że się przymknęła)

Aż się popłakałam. Wszystko się mnie czepia, gdzie przed ciążą miałam wyniki jak młody bóg, jak to określił mój lekarz.
Ja miałam 121 po 2h i moja ginka powiedziała, że to w normie... Może powinnaś obniżyć wyniki i dlatego masz stosować dietę i to jeszcze stan przedcukrzycowy
Nie wiem, ale trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było w porządku.

Cytat:
Jestem już po wizycie, mój wielkolud waży już 939 gram , nie chciał oczywiście nam buzi pokazać, tylko się zasłonił rączką. szyjka długa, zamknięta. I tak ostatnio czułam jak mnie kopał po pęcherzu i faktycznie tak jest bo odwrócił się teraz pupą na dół. Co do hemoglobiny to dostałam żelazo bo mówi, że za bardzo spadła. Najgorzej z ciśnieniem, 3 razy mi mierzyła bo wychodziło wysokie 146/94 a do tego puchną mi nogi i muszę na następną wizytę (już za 3 tygodnie) zrobić dodatkowe badania wykrywające zatrucie ciążowe. Dawkę leku na ciśnienie mi też zwiększyła chociaż ja w domu mam dobre ciśnienie, tylko u niej duże. Przytyłam 1,5 kg przez miesiąc, czyli razem 8 kg na plusie niestety
za wizytę. A ciśnienie kontroluj. Jesteś pod opieką lekarza i gdyby coś to będziecie działać.

Cytat:
Lila dalej jest Lilą

Waży już całe 801 gram

I na dzień dzisiejszy czeka mnie cc, ułożenie miednicowe małej, ale może się jeszcze oczywiście zmienić

Ale jedno mnie martwi, tydzień porodu niby przesunął mi się o tydzień, na 7 sierpnia, ale się tym nie przejmuję i trzymam się daty 30 lipca lub wcześniej

Cytat:
wy jeszcze macie wizyty co miesiąc? bo ja już mam mieć co 3 tygodnie, nawet się ciesze bo częściej wyniki będę robić
Ja mam następną wizytę za 3 tyg, a potem już co 2.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Kumpel zdazyl dzis tylko dowiezc blaty, a i tak zeszlo nam mase czasu na ustawianiu w poziomie kuchenki i zmywarki, bo podloga taka krzywa, ze szok takze dopiero w srode bede miala dwie brakujace szafki, ale najwazniejsze ze zlew zamontowany, a jutro przyjdzie hydraulik podpiac wszystko
Wszystko zmierza w dobrym kierunku

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
mnie się wydaje zbędny - ja jak Norbert zaczął jeść mieszankę wyczaiłam sobie proporcje wody - przykładowo (bo nie pamiętam dokładnie) taka idealna dla niego to było 120 zimnej i 30 wrzątku i było idealnie, zresztą po pewnym czasie bierzesz ciepłą butlę do ręki i wiesz czy za ciepła, czyok. To samo z kąpielą w wanience - najpierw mierzyłam temp wody, potem nie było problemu - lałam i ręka "wiedziała" czy jest ok

tu masz u r_p77
zwykłe butle antykolkowe: http://allegro.pl/butelka-150ml-smoc...184637739.html
http://allegro.pl/butelka-260ml-smoc...169533518.html
smoczki do nich:
http://allegro.pl/smoczek-silikonowy...162290667.html
pojemniczki na mleko w proszku (fajne, bo ten pierścień dookoła siada na szyjce butelki, na to nakręcasz zakrętkę ze smoczkiem i nie ma ryzyka, że po drodze się gdzieś mleko wysypie) http://allegro.pl/tommee-tippee-poje...184560858.html

ja od razu poleciałam TT i dokupiłam:
http://allegro.pl/silikonowe-oslonki...173285606.html
http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne...170095153.html

a tu antykolkowe nowe z czujnikiem:
http://allegro.pl/butelka-antykolkow...184377295.html
http://allegro.pl/butelka-antykolkow...169399804.html

przy Norbercie miałam jeszcze taką mega butlę jak ta 260 okazała się za mała
http://allegro.pl/butelka-340ml-smoc...178337541.html
I wszystko jasne Dziękuję bardzo, bo również skorzystałam z wiedzy

Cytat:
Dzień dobry

Ja tam myślę, że to wcale nie był śmieszny widok. Na studiach zdarzali się jeszcze tacy podli kierowcy, którzy zamykali ludziom drzwi przed nosem jak ci dobiegali....
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:54   #2869
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Laski, mam pytanie - czy od Was rowniez serwis "Pobieraczek" probuje wyludzic pieniadze za rzekome logowanie sie na ich portalu i "zakup" pakietu za blisko 100 pln ?

Moje dziecko starsze dostalo od so called biura windykacyjnego () maila w tej sprawie z miesiac temu, ja identycznego dzis a do dzis nawet nie wiedzialam, co to pobieraczek
Ja wlasnie dzięki tobie dowiedziałam sie ze jest takie coś jak pobieraczek oszuści jacys

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-04-23, 09:55   #2870
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosia ma dziś wizytę. Na pewno zda relację jak już będzie w domku
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   

Edytowane przez Anulka_p
Czas edycji: 2013-04-23 o 09:56
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:56   #2871
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
poczytaj sobie o nich na necie. swego czasu była afera. niedługo pewnie dostaniesz pismo o skierowaniu sprawy do sądu..
trzeba olać
Stary 2013-04-23, 09:56   #2872
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
i dla Ciebie

A ja w tym tygodniu nie idę na szkołę rodzenia. Wczorajsze zajęcia zostały przeniesione na dzisiaj, bo przyjeżdża pani z banku krwi pępowinowej poopowiadać trochę w tym temacie. Przyjaciółki podpytałam i stwierdziłam, że jeśli nie zamierzamy z tego korzystać, to w sumie nie mam po co iść. Babeczka będzie troszkę grać na emocjach, że się zaczniemy zastanawiać czy słusznie postępujemy, czy nie będziemy później żałować, pluć sobie w twarz w razie w.. a tak naprawdę do tej pory miały miejsce tylko 3 zastosowania krwi z banku..bo nie ma aż takiego wielkiego zastosowania jakby się mogło wydawać. zresztą nie stać nas na to..
Myślę, że słusznie robisz. Być może bardzo wyrodnie zabrzmię, ale uważam, że to jest strata pieniędzy.

Cytat:

Oliath, olej to.
Mi przysłali kiedyś WEZWANIE DO OSTATECZNEJ ZAPŁATY jak mieszkałam jeszcze z Mamą i może bym i to opłaciła gdyby nie Tż, który mnie uświadomił, że to oszuści i trzeba to potargać i wyrzucić do śmieci. List był już dobre 2 lata temu, a do tej pory chodzę legalnie po ulicach i policja mnie nie ściga, więc Ty też najlepiej tak zrób

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Poranek to najlepszy czas na nadrobienie was Nie uciekacie z kolejnymi stronami
Byliśmy wczoraj na SR. Było o karmieniu. Na lalkach ćwiczyłyśmy przykładanie dziecka do piersi Fajna położna to prowadzi i jest luźno grupę też mamy fajną, chociaż czuję się tam jak matoł, bo laski się książek naczytały i próbują być mądrzejsze od prowadzącej, a ja czasami nie wiem o co chodzi

Ja tam myślę, że to wcale nie był śmieszny widok. Na studiach zdarzali się jeszcze tacy podli kierowcy, którzy zamykali ludziom drzwi przed nosem jak ci dobiegali....
Fajnie, że jesteś zadowolona ze SR

Do tej pory tacy motorniczy są, niewiele się zmieniło, przynajmniej w Krk

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-04-23, 09:57   #2873
misiaczka555
Wtajemniczenie

Idę jakieś sniadanko przygotować bo TZ zaraz wpadnie coś przekasic.
Mam chęć na jajecznicę na boczusiu, cebulka i pomidorki mniami

Odezwę sie jak wrócę z pracy czyli gdzieś po 15

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-04-23, 09:59   #2874
karolajn1987
Wtajemniczenie

kupiłam butle
jeszcze wózek za tydzień prawdopodobnie i wyro
Stary 2013-04-23, 10:01   #2875
d0tkaaa
Zakorzenienie

Czesc wszystkim

oliath ja mialam z tym pobieraczkiem tak,ale poczytalam w necie i trzeba to olac oni poprostu bazuja na t E ktos sie wystraszy i zaplaci..wysla max 2meile w tej sprawie.i pozniej juz nic,wiec poprostu olac to..mieli kiedys jakas sprawe w sadzie o to,ktos ich podal o to i bodajze wygral(bo niby ta strona ma byc free itp)jaki masz nick na allegro to podpatrze jak bedziesz miec cos wystawione...)

Ja mam numer do Margos jak sie Martwicie bardzo to moge jej napisac czy nie zaczela rodzic hehe)

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Ide zrobic sniadanie i wlacze lapka

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:02   #2876
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się dokładam do kciukasów za wszystkie wizytujące
i ja

Cytat:
O jezuniuuu, za 2 tygodnie zacznę 7 miesiąc, III trymestr!Kiedy to zleciało, ja się pytam ?!

W takim razie witam się z Wami w 26 tygodniu!

Jak się trochę ogarnę to wstawię fote brzucholka!

Cytat:

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:04   #2877
Niunia20
Rozeznanie

ogladałam reportaże na temat pobieraczka ile osób próbowali oszukać
http://www.tvp.pl/szukaj?query=pobieraczek
Stary 2013-04-23, 10:04   #2878
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
U mnie tak samo- moja babcia ma największy problem obecnie z moim psem (jak oni sobie poradzą, jak to będzie dziecko i ten wielki pies), a dla mnie problemu nie ma. Pies był i będzie, bo jest naszym pierwszym synem jakby nie było i będziemy normalnie funkcjonować.

omg
Stary 2013-04-23, 10:06   #2879
surka
Zakorzenienie

Pierwsze prankow wywieszone, drugie się pierze A i przyjdzie dzisiaj do mnie szwagierka pomóc mi ogranąć balkon. Sama nie dałabym rady, wory z ziemią do sadzenia itp

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Kurcze a ona nie pisała, że wybiera się do rodziców Może tam nie ma neta. Chociaż to ma nast apić chyba dopiero później dzisiaj w końcu ma wizytę.

Cytat:

Słyszałam już o tym jakieś pare lat temu, ale osobiście mnie nie dotyczyło.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:10   #2880
tweedledee
Zakorzenienie

Hej laseczki

Ja zostałam wyrwana z błogiego snu przez panią ze US
coś mi się pomerdało i na rozliczeniu wpisałam adres zameldowania z dowodu, a przecież mam założoną działalność gdzie indziej już pewnie węszą spisek Nic to trzeba będzie podjechać do domu, wprowadzić zmianę i parafowac... w sumie fajnie bo i tak tż znika na cały czw i pt i siedziałąbym sama jak but

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:

W "Uwadze" był taki program o pobieraczku ale tak jak dziewczyny piszą, to oszuści, którzy czekają na naiwnych, którzy się przestraszą i zapłacą

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości