MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 11:07   #3391
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
no na mnie dziś patrzyli jak na kretynkę bo moje dziecko nienaubierane, nie przykryte pokrowcem, ale przecież gorąco.

ja też i odkurzaczem- wrzucałam wczoraj chyba link do dzwięków- Monika spróbuj:
http://pl.easysleep.info/
Wczoraj jak byliśmy z Filipem na usg bioderek to byłam w szoku jak dzieci są poubierane - w kombinezony i do tego kocyki! (Nestelle miałaś rację ale uwierzyłam jak zobaczyłam na własne oczy)
Aż się zaczęłam zastanawiać czy mojemu nie za zimno jak to zobaczyłam

Despa Kochana dziękuję za link z suszarką, właśnie mój Filip krzyczał i krzyczał ni jak nie szło go uspokoić, lulam, nosze, bujam. Włączylam tą suszarkę i dziecko zamknęło oczy i poszło spać

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
też się własnie zastanawiam... Kupilismy dziś paczke pampersów jedynek ale doszłam do wniosku, że kolejna paczka to już będą dwójki bo Leoś często obsikany na boczku an którym śpi
Dokładnie, mój też właśnie ten boczek na którym śpi. A zapas 2 mam ogromny chyba z 400szt, dużo dostaliśmy paczek od odwiedzających Filipka

Pani, Kasia, Bmma śliczne dzieciaczki
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 11:20   #3392
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
co do warstwy to nie wiem ja tak instynktownie jadę ... tzn ."zobaczy się"
a co czapki na uszy to jak będzie gorąco to nie bo po co ?........
dzieki
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
i pochwale wam sie jaka fotencje Emilianowi zrobilam - no padlam
taka reakcja byla jak CYCA zoabczyl

ale strasznie do ciebie podobny

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
WCzoraj w nocy MALUDE wzieli w kńcu na cesarkę KAcper wazy 3790 i dostał 10kg, ale ona bardzo wymeczona ! Brawa i kciuki za powrot do formy!

uff juz myslalam ze mnie pobila i 10kg dziecko

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
hejka ja tylko z info ze leze w szpitalu po badaniu dostalsm krwawienie i wielki skrzep mi poszedl po badaniach wszystko ok tyle ze na obserwacji mnie zatrzymali a na srode mam termin zobaczymy moze i w tym czasie urodze
nie wiem czy to byl czop ske to raczej wygladalo na okropnie olbrzymi okres z przeolbrzymim skrzepem spanikowana pojechalam do szpitala

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ja odciągam wtedy kiedy mały naje się z 1 cyca, a drugi bolący
lub jak bolą mnie mega z przepełnienia
yo ja tylko w nocy tak mam bo w dzien moj ssak wisi non toper eh

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi szczepcie bezpłatnymi szczepionkami czy 5w1 lub 6w1, w środę idziemy szczepić i cały czas waham się co wybrać
6w1 plus tota pneumo i meningo.
tylko mam problem bo w ktorejs z tych 3 sa 2 wersje jedna 10 a druga 13 szczepow i nie wiem ktora. chcialam 13ale dzieci niby gorzej znosza.czytalyscie cos o tym?

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
W każdym razie sytuacja wygląda tak, że albo jutro CC (dowiem się jutro rano ), albo w środę, a może w czwartek..?
No cyrk na kółkach...

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
A co do becikowego - wydaje mi się, że to zalezy od rejonu, nie wszędzie tyle wymagają - gdzieś wyczytałam, że najlepiej zadzwonić do swojego urzędu i się dopytać
tylko ktorego tego gdzie urodzony czy zameldowany?

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Michaś przespał dziś całą noc
Słodzio poszedł spać o 22:00 i wstał o 6:00, bez żadnej pobudki na karmienie i zmianę pieluchy

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
skurcze mam co 8 minut...są tak cholernie bolesne, że idzie oszaleć. Ale fakt faktem już niebawem ujrzę mojego ukochanego Misiaczka
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa

Cytat:
zaraz mam cc, trzymajcie kciuki aaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mamus (oprócz strippi i nestelle z wiadomych przyczyn :P), ile razy wstajecie na karmienie w nocy? Po ile godzin z rzędu Wasze dzieciaćzki spia?
2 razy. moj zasypia ok 21.30-22 i spi ok 4 godziny potem śpi 3-3,5 i juz nad ranem co godzinke sie budzi ale dzis bylo fajnie o 21.30 zjadl obudzilam go o 1.30 szybko pielucha, zjadl i potem spał do 5,20 tu troche sie meczylismy zeby zasnal ale przed 6 usnal i do 8 spal to go wzielam do lozka i jeszcze do 9.30 spalismy

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 11:43   #3393
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
z
i pochwale wam sie jaka fotencje Emilianowi zrobilam - no padlam
taka reakcja byla jak CYCA zoabczyl

.
super mina

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Liwka oto papierologia na becikowe

1. zasw. lekarskie matki dziecka
2. zasw. wlasciwego organu gminy informujace o nieubieganiu sie o jednorazowa zapomoge drugiego z rodzicow
3.zasw. z US o dochodzie czlonka rodziny za rok 2011!
4.zasw.o wysokosci skladki zdrowotnej za rok 2011 ! u pracodawcy badz ZUS
5. Skrocony odpis aktu urodzenia dziecka
6. dokument tożsamości obojga rodziców
7. oświadczenie członków rodziny o dochodzie - wzor oswiadczenia MOPS
8. Pesel dziecka
9. Nr konta osobistego na ktore ma zostac przelane swiadczenie
10. zasw. wlasciwego organu gminy, nakaz platniczy o wielkosci gospodarstwa rolnego wyrazonej w h, albo zasw. o tym, ze nie mamy 'na siebie zadnej ziemi' i tez za rok 2011!
:
u nas panie dają kilka formularzy do wypełnienia i podpisania a dodatkowo to trzeba tylko akt, zaświadczenie od lekarza, zaświadczenie z urzedu o dochodach i ksero dowodu jednego rodzica

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
WCzoraj w nocy MALUDE wzieli w kńcu na cesarkę KAcper wazy 3790 i dostał 10kg, ale ona bardzo wymeczona ! Brawa i kciuki za powrot do formy!
gratulacje

Cytat:
hejka ja tylko z info ze leze w szpitalu po badaniu dostalsm krwawienie i wielki skrzep mi poszedl po badaniach wszystko ok tyle ze na obserwacji mnie zatrzymali a na srode mam termin zobaczymy moze i w tym czasie urodze
nie wiem czy to byl czop ske to raczej wygladalo na okropnie olbrzymi okres z przeolbrzymim skrzepem spanikowana pojechalam do szpitala

Cytat:

Dziewczyny powiedzcie mi szczepcie bezpłatnymi szczepionkami czy 5w1 lub 6w1, w środę idziemy szczepić i cały czas waham się co wybrać Z jednej strony wolałbym bezpłatne, a za tę kwotę pojechać gdzieś z maluchem na weekend albo kupić mu coś, z durgiej strony nie chcę byc traktowana jak wyrodna matka ( u mnie w przychodni bardzo naciskają żeby brać płatne-wiem oczywiście że mają z tego odpowiednie profity).
Sama nie wiem na co się zdecydować.
Co do kolek u Ksawerego, dalej są, ale odnoszę wrażenie, że krócej płacze, także (tfu tfu) może wkrótce to minie i pożegnamy się z kolkami.
Pochwalę się Wam, nauczyłam małego zasypiać samego w łóżeczku i jestem z siebie mega dumna
Już od tygodnia zasypia sam
Po kąpieli, dostaje cyca, przy którym zazwyczaj nie zaśnie, po czym jak już wypluwa, odkładam go do łóżeczka, puszczam karuzelę i wychodzę. Leży tam czasem nawet 40 min zanim zaśnie(aż się sama dziwię że to aż tyle trwa), ale nie płacze, czasem stęknie jak mu karuzela przestaje grać. A przy cycku się wręcz wścieka (dziś tak było) dopiero się uspokoił w swoim łóżeczku
Dziś tż wziął małego do teściów na spacerek, a ja godzinkę się przespałam, potem posprzątałam całe mieszkano i poszłam na zumbe, jak to niewiele potrzeba człowiekowi do szczęścia. Odrazu się lepiej czuje...
Oki zmykam spać.
Dobranoc wszystkim.
my bierzemy te bezpłatne
za zasypianie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 11:51   #3394
wolanin1
Raczkowanie

Cytat:
:z całych sił!!!

Cytat:
dziękuję wam wszystkim za kciuki. mam nadzieje, ze do wieczora Michałek już z nami będzie skurcze mam średnio co 6-8 minut.
ciśnij !
wolanin1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 12:16   #3395
bmma
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
tylko ktorego tego gdzie urodzony czy zameldowany?
zameldowania, tutaj ci się należy

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 12:16   #3396
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Despa Kochana dziękuję za link z suszarką, właśnie mój Filip krzyczał i krzyczał ni jak nie szło go uspokoić, lulam, nosze, bujam. Włączylam tą suszarkę i dziecko zamknęło oczy i poszło spać

hehe czyli działa naprawdę

Cytat:
2 razy. moj zasypia ok 21.30-22 i spi ok 4 godziny potem śpi 3-3,5 i juz nad ranem co godzinke sie budzi ale dzis bylo fajnie o 21.30 zjadl obudzilam go o 1.30 szybko pielucha, zjadl i potem spał do 5,20 tu troche sie meczylismy zeby zasnal ale przed 6 usnal i do 8 spal to go wzielam do lozka i jeszcze do 9.30 spalismy
No to pięknie spał))
co do szczepionek to nie wiem nie zagłębiałam się aż tak w temat

------------------------------------
pytanie - czy Wasze dzieciaczki też tak mają, że potrafią się kręcić wiercić, płakać, marudzić a nagle w sekunde zasypiają?? śmieszy mnie to jak Miska tak robi...
------------------------------------
Pojechałam jednak do siebie do MOPR...i naprawdę jest tyle papierów do wypełnienia by dostać becikowe, że jestem w szoku!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

Edytowane przez LiwkaO
Czas edycji: 2013-04-23 o 12:18
LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 12:26   #3397
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
skurcze mam co 8 minut...są tak cholernie bolesne, że idzie oszaleć. Ale fakt faktem już niebawem ujrzę mojego ukochanego Misiaczka

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Opis wydarzenia, na koniec którego dostałam w objęcia Kaliniaczka.
A było to tak...

Wielki Piątek, doszłam do wniosku, że jak jesteśmy tydzień po terminie, to czas przygotować Święta i co się da. O godzinie 22 jeszcze prasowałam synkowi ubrania, włączyłam sobie film i do 1 w nocy oglądałam, myśląc, że coś się kroi, bo normalnie bym już spała z 3 godziny.
O 3 w nocy obudziły mnie jęki - własne. Skurcze były bolesne. Zrobiłam herbatkę, wypiłam i o 5 skurcze pozwoliły mi zasnąć. O godzinie 7 znów obudziły mnie jęki. Tym razem nic nie pomogło na skurcze, po kilku minutach od pobudki już w czasie skurczu klęłam pod nosem.
Wielka Sobota, pomyślałam, że tak szybko się nie rodzi, to jeszcze jajka poświęcimy.
Skurcze co 9 minut, bolesne. Pomiędzy skurczami właściwymi pojawiają się delikatne 2 a później znów BOOM - bolesny. Idę pod prysznic. W ciągu 5 minut moje 2 delikatne skurczyki pomiędzy dużymi stają się tak samo silne i raptem mam skurcze co 3 minuty. Wychodzę z łazienki i mówię do męża: nie idziemy do kościoła - jedziemy do szpitala.
Po drodze odstawiamy syna do dziadków, idę jeszcze pogadać im, żeby uważali na niego i kuchenkę etc. Jedziemy do szpitala. Po drodze dalej sobie klnę.
(to był długi wstęp)
Wchodzę na IP - mówię o skurczach etc. Szybkie badanie - 3 cm rozwarcia, skurcze ładne. Przebieram się i idziemy na porodówkę. Dostaję jedynkę, jako ich stała klientka bo już tam rodziłam. Położna bada - 4 cm. Czopki w odbyt, kroplówka, badanie krwi. Leżę na boku podpięta stale pod ktg. Za chwilę wraca położna, sprawdza rozwarcie - 8 cm. Główka słabo schodzi. Wstaję i wiszę nieco na mężu, kręcę biodrami, narzekam, że chce do wc. Puszczają mnie na 3 skurcze - po 3 jak w mordę strzelił, każą wracać. (dopiero w tej chwili zaczęłam delikatnie plamić - wcześniej zero śladu krwi)
Badanie - 10 cm, główka zeszła. Zaczynam delikatnie przeć. Lekarka przebija pęcherz (myślałam, że padnę, tak mnie pachwiny bolały, jak mnie tam jakoś naciskała w czasie dobierania się do pęcherza).
Raptem koło mnie są 2 położne, 2 lekarki. Zaczynam przeć porządnie. Boli. Widzę jak położna trzyma nożyczki i nie mogę się doczekać, aż mnie ciachnie. Jest mi już obojętne kiedy, na skurczu czy bez - wiem, że jak ciachnie, wyjdzie główka i będzie finał.
Więc sobie prę, raptem ciach i na moim brzuchu znajduje się cieplutka Kalina, płacze delikatnie i jest pomarszczona, oślizgła, szaro-fioletowa i najpiękniejsza na świecie.
Tulimy się i maluszek z pediatrą i tatą jadą na badanie. Ja rodzę łożysko - nie całe. Prócz łożyska znajduje się mój krwiak z pierwszego trymestru - wielkości kurzej wątróbki i nawet podobny - wzbudził sensację Czekamy na narkozę i łyżeczkowanie. Jedna dawka narkozy i ... nic. Druga i ... budzę się z pytaniem: to kiedy to łyżeczkowanie?
Szycie bez narkozy i znieczulenia - do dupy w przenośni i dosłownie. Po narkozie mam leżeć 4 godziny i nie karmić. Kalinka obok kwili, ale zasypia - bidulek bez mleczka i tulenia mamy.

Mama po wszystkim czuje się bosko - wbrew zaleceniom położnych lata po korytarzach sama (miałam prosić położną o pomoc) i leci pod prysznic Kalinka śpi po pierwszym posiłku.

Ból był spory. Ale... w porównaniu do pierwszego porodu to jakieś 60%. Nie wiem, na czym to polegało - tu przez moment poczułam, jakby pękały mi wnętrzności, a wtedy tak miałam z 5 godzin. Tempo oszałamiające. Pierwsza faza - 2 godziny w szpitalu, duruga faza: 10 minut.
I jak jest po wszystkim, aż żałuję, że nie będzie trzeciego maluszka, bo zaczynają te porody być znośne

Kalinka - długość i waga identyczna zupełnie jak Igorka - 3760 i 57cm. Co do grama, co do cm. Moje maluszki

I zdjęcie z pierwszej minuty życia
ale fajna fotka!

Cytat:
cześć ,
ja się witam w dniu moich urodzin !!!!!!
dostałam już karnet do spa ,czekam na resztę prezentów .....
.
wszystkiego najlepszego !

Cytat:

Cytat:
Mam pytanie do mamus (oprócz strippi i nestelle z wiadomych przyczyn :P), ile razy wstajecie na karmienie w nocy? Po ile godzin z rzędu Wasze dzieciaćzki spia?
u nas to zalezy dziś 3 razy ale w nocy jakieś 40 min nie mógł usnąć

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Mój mówi to samo A dziś kończymy 6 tygodni....
Stary 2013-04-23, 12:33   #3398
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Halooo czy jest tu jakaś niewypakowana czy tylko ja się obijam??
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 12:51   #3399
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

heh... to jest najbardziej wkurzające. rób tak jak Ci serce dyktuje, nie oglądaj się na lobby farmaceutyczne.
mój chłop zdecydował szybko, że szczepimy "na wszystko". okazało się, że będziemy mieć szczepienia bezpłatne, ale jakie konkretnie okaże się
Pani ja dzis pytalam w przychodni- nam nie przyslugują

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej

kurcze próbuję was nadrobić od kilku dni i nijak mi to nie wychodzi a stron przybywa
odpisuję na raty nie wiem czy dziś sie uda nadrobić

ma brak wysięgu(czy coś takiego) w uszach błona bębenkowa jej nie odbija i ma jak to lekarz stwierdził galaretę w uszach więc trzeba naciąć i oczyścić

juz dziewczyny odpowiedziały ze dzieci maja podwyzszona u nas tez czesto jest 37,3

sliczny

jaka sliczniutka

Strippi zanim dalej bede nadrabiać wrzucałaś akiegoś linka zeby coś kliknąć otworzyłam sobie w innej zakładce ale potem mi pozamykało zakładki wrzuć mi na priv bo nie wiem czy dziś nadrobie was kiepsko u mnie coś z czasem

strasznie brzmi

Cytat:
cześć ,

Sto lat
Cytat:
okey

Cytat:
Wczoraj jak byliśmy z Filipem na usg bioderek to byłam w szoku jak dzieci są poubierane - w kombinezony i do tego kocyki! (Nestelle miałaś rację ale uwierzyłam jak zobaczyłam na własne oczy)
Aż się zaczęłam zastanawiać czy mojemu nie za zimno jak to zobaczyłam

Dokładnie, mój też właśnie ten boczek na którym śpi. A zapas 2 mam ogromny chyba z 400szt, dużo dostaliśmy paczek od odwiedzających Filipka

Pani, Kasia, Bmma śliczne dzieciaczki

super ze u Was tez zadziałało

W ciągu 4 tygodni - waga Emilki wzrosła do 3970 i ma juz 52 cm
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 13:00   #3400
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi szczepcie bezpłatnymi szczepionkami czy 5w1 lub 6w1, w środę idziemy szczepić i cały czas waham się co wybrać
chyba 5w1. nie wiem jak jest u Was w przychodni ale u nas jak szczepi się płatnymi to trzeba je sobie wcześniej kupić, a żeby je kupić dostać od pediatry receptę na nie, więc zorientuj się.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
monika_g a próbowałaś metod z tego ? Mój nie ma kolek, ale na niego jak jest rozmarudzony działają te metody.

http://www.youtube.com/watch?v=ASEjS...source=message
jeszcze nie.

Cytat:
a próbowaliście go nosić w pozycji leżącej ale brzuskiem w dół? kurcze nie wiem jak to opisać kładziesz sobie go na przedramieniu brzuszkiem jego główka idzie na zgięciu twojego łokcia twoja ręka między jego nogami. U nas jak coś męczy albo jest marudny ta pozycja momentalnie wycisza go i usypia. Kiedyś zawitkowski taką pozycję pokazywał ale nie mogę teraz tego znaleźć
właśnie dzisiaj jakoś odruchowo go tak wzięłam, ale nie myślałam o tym, po prostu tak mi wyszło.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 13:08   #3401
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Boshe qrwica mnie bierze ...!! Siedze se w Nvie od GODZINY - jeszcze jedna osoba ma wejsc przede mna ... A tylko jedna przyjmuje ... Wsciec sie mozna

Bo wiecie co sie okazalo ze owszem przyznali mi macierzynskie
- 80% kasy i 100% czasu
A mieli przyznac 100% kasyi 80% czasu
Nadmienie ze jako samotnej matce przysluguje mi 100% czasu czyli 52tyg - dodatkowo 6tyg "tacierzynskiego"

Na szczescie mam 6tyg na odwolanie sie od decyzji.
Oby mi ZMIENILI

No ale takie zje.by tu pracuja ze nawet nie wiedza. Jedna mowi tak - idzies do drugiej gada zupelnie inaczej - na stronie niczego sie konkretnego nie doczytasz.

I za co oni kase biora

Aaaa ponarzekalam se i ulzylo ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Aaa i

nestelle
Wszystkiego naj naj najLepsiejszego z okazji urodzinow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 13:12   #3402
Malpka
Zakorzenienie

Strippi o to ćwiczysz ? http://www.youtube.com/watch?v=3yicvXejknk

zaczełam ćwiczyć i po 12 minutach już jestem zmęczona rany wcale nie mam mięśni nogi i ręce mi odpadają i jak ja chce wrócić na zumbe

Cytat:

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
właśnie dzisiaj jakoś odruchowo go tak wzięłam, ale nie myślałam o tym, po prostu tak mi wyszło.
i jak pomogło? jakby co to mogę zrobić fotkę jak ja trzymam no ale chyba wiesz o co mi chodziło(jakby co pisz)

Cytat:
-
Oby mi ZMIENILI

fajnie u was ze tak długo ten macierzyński
Stary 2013-04-23, 13:16   #3403
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:

ja też jak i ty karmie na stojąco, leżąco, chodząco tyle że moja lewa ręka w miarę też sprawna więc jedzenie czy pisanie nią nawet mi wychodzi
Ostatnio Karmiłam KArola chodząc, drugą ręką Julce pomagałąm wejść do wanny a ramieniem przyciskałam telefon do ucha bo gadałam z siostrą
poziom hard

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
chyba 5w1. nie wiem jak jest u Was w przychodni ale u nas jak szczepi się płatnymi to trzeba je sobie wcześniej kupić, a żeby je kupić dostać od pediatry receptę na nie, więc zorientuj się.
U nas na miejsu się kupuje w przychodni, nie pozwalają samemu sobie zakupić, tłumacza się że nie mają pewności czy były dobrze przechowywane, a tak naprawdę mają niezłe profity ze sprzedaży tych szczepionek, bo na każdym kroku mało na głowe nie wejdą byle by tylko wziąść płatne. Tą nachalnością mnie właśnie zniechęcili, ale w rezultacie i tak wezmę te 5w1.
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 13:30   #3404
misiulka06
Rozeznanie

mojemu Maluszkowi tak mocno się nie spieszy, skurcze cały czas tak samo... eh
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 13:40   #3405
nestelle
Zakorzenienie

DZIEWCZYNY - ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ WAM ZA ŻYCZENIA !!!

Cytat:
ja też jak i ty karmie na stojąco, leżąco, chodząco tyle że moja lewa ręka w miarę też sprawna więc jedzenie czy pisanie nią nawet mi wychodzi
Ostatnio Karmiłam KArola chodząc, drugą ręką Julce pomagałąm wejść do wanny a ramieniem przyciskałam telefon do ucha bo gadałam z siostrą
no to mamy podobnie bo ja drugą ręką mieszam w garnkach.przekładam mięso .... albo coś przy dzieciach no ale gadam przez tel.na głośnomówiacym ....
Cytat:
A zapas 2 mam ogromny chyba z 400szt, dużo dostaliśmy paczek od odwiedzających Filipka

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
pytanie - czy Wasze dzieciaczki też tak mają, że potrafią się kręcić wiercić, płakać, marudzić a nagle w sekunde zasypiają?? śmieszy mnie to jak Miska tak robi...
Roszek tez tak ma czasami -jak odłączony z pradu .. ......
Cytat:

Cytat:
Oby mi ZMIENILI

Upiekłam jabłecznik, babeczki czekoladowe i ciastka maślane z czekoladą .... calutki dom pachnie przepięknie .... no ale ja nic z tego nie zjem - nawet mi nie żal ...uparciuch ze mnie - tak sobie postanowiłam -to tak będzie ...

idę ogarnąc dzieciarnie bo mi po kanapach skaczą -kuba i koledzy bawią się w ninjago ..

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
wytrwałosci .....
Stary 2013-04-23, 13:44   #3406
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
DZIEWCZYNY - ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ WAM ZA ŻYCZENIA !!!

no to mamy podobnie bo ja drugą ręką mieszam w garnkach.przekładam mięso .... albo coś przy dzieciach no ale gadam przez tel.na głośnomówiacym ....

Roszek tez tak ma czasami -jak odłączony z pradu .. ......

Upiekłam jabłecznik, babeczki czekoladowe i ciastka maślane z czekoladą .... calutki dom pachnie przepięknie .... no ale ja nic z tego nie zjem - nawet mi nie żal ...uparciuch ze mnie - tak sobie postanowiłam -to tak będzie ...

idę ogarnąc dzieciarnie bo mi po kanapach skaczą -kuba i koledzy bawią się w ninjago ..

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

wytrwałosci .....
dziękuję za wsparcie
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 13:55   #3407
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Witam
Ja tak szybko, rano mialam skurcze ze mysleli ze po 12 pojde na porodowke bo zaczne rodzic ale po 10 znowu dosalam krwawienie z wielkim skrzepem, i wszystko umilklo i teraz cisza, lozysko ok nic sie nie oddziela a te krwawienia moga byc od szyjki mozliwe ze mam slabe naczynia i szyjka sie skraca i naczynka pekaja itp. I stad ale poryczalam sie dzis ze strachu po tym krwawieniu cala ciza ok a tu mam termin i takie cos ciekawa jak dlugo bede w szpitalu czy do porodu tylko kiedy czy wypuszcza jutro?
Nastresuje sie
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 13:58   #3408
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

zameldowania, tutaj ci się należy
thx

Cytat:

Cytat:
no to dalej trzymamy kciuki

a my mamy dziś 6 tyg

Stary 2013-04-23, 14:02   #3409
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
nie jesteś sama - ja też jeszcze w dwupaku i czekam na wypakowanie. Termin mam na 30.04 w sobotę byłam na ktg i dupa zero skurczy. jak tak dalej pójdzie to w sobotę będę miała jeszcze ktg i badanie u lekarza.
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 14:02   #3410
wolanin1
Raczkowanie

Cytat:

Najlepszego Nestelle i muszę Ci przyznać, że jesteś / będziesz moim mamusińskim GURU Ja się czasem zastanawiam jak ja się przy jednym brzdącu ogarnę a Ty... nie dość, że trójka dzieci to jeszcze kuchta porządna, i czas na wszystko masz Podziwiam!!
Stary 2013-04-23, 14:03   #3411
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
I zdjęcie z pierwszej minuty życia
no jak kochanie!

Cytat:
no to jak już wiesz jak się śpi podczsas karmienia to nie ma odwrotu .....
co do jedzenia czy picia nad dzieckiem podczas karmienia to ja jednak czekam aż troszkę ostygnie i będzie ciepłe -takie w razie czego aby nie zrobić krzywdy ....
STO LAT! I spełnienia najskrytszych marzeń... staruszko

A co do temperatury tego co jem, to nie pijam wrzątku więc może trochę przesadziłam, że gorące... nie boję się, że małego oparzę, ale że obleję

Cytat:
u mnie są dwie opcje... albo karmię małego ok 23 i śpi do 3, a potem wstajemy ok 7. Albo tak jak wczoraj jadł o 19.30, potem kąpiel... i miałam go obudzićo 23, ale sama usnęłam i wstał o 1.30 a potem o 4.30 więc miałam 2 pobódki....

Ale zasadniczo, tak 80% nocek tylko raz wstaję, a potem ok 7-8 już zaczynam dzień

Cytat:
aż strach pomyśleć co w tym czasie robisz nogami i drugą, wolną piersią

Cytat:
kawał baby!

bmma, będę kombinować z tym karmieniem na leżąco bo po tym jak dzisiaj usnęłam z małym przy piersi to tak mi się spodobało.....

ALe mi Filip się rozpłakał w sklepie. Masakra! Chciałam mu czapkę taką leciutką kupić, taką co to na uszka ma takie klapki i wiązanie bo mi maluch w wózku wierci się głową i co chwilę uszy na wierzchu... i mu zmierzyłam... i go rozzłościłam... ryk 10 min!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 14:20   #3412
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Ja tak szybko, rano mialam skurcze ze mysleli ze po 12 pojde na porodowke bo zaczne rodzic ale po 10 znowu dosalam krwawienie z wielkim skrzepem, i wszystko umilklo i teraz cisza, lozysko ok nic sie nie oddziela a te krwawienia moga byc od szyjki mozliwe ze mam slabe naczynia i szyjka sie skraca i naczynka pekaja itp. I stad ale poryczalam sie dzis ze strachu po tym krwawieniu cala ciza ok a tu mam termin i takie cos ciekawa jak dlugo bede w szpitalu czy do porodu tylko kiedy czy wypuszcza jutro?
Nastresuje sie
.będzie dobrze w sumie to lepiej ze takie akcje na koniec......
Cytat:
a my mamy dziś 6 tyg

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Najlepszego Nestelle i muszę Ci przyznać, że jesteś / będziesz moim mamusińskim GURU Ja się czasem zastanawiam jak ja się przy jednym brzdącu ogarnę a Ty... nie dość, że trójka dzieci to jeszcze kuchta porządna, i czas na wszystko masz Podziwiam!!
dzięki , ale z tym pieczeniem tyle to tak tylko na urodziny , no w sumie obiad zrobiony juz rano bo dzieci potem na basen idą więc nie ma kiedy .. ale uwierz mi -organizacji nauczyłam się wraz z liczbą przybywających dzieci... a i tak czasami kuchnia wygląda jakby bomba wybuchła i szczerze - mam to gdzieś , najważniejsze to bez spinki i humor mieć
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
STO LAT! I spełnienia najskrytszych marzeń... staruszko

??????
ja młoda dupa jestem !!!!
Stary 2013-04-23, 14:20   #3413
Moderna
Zakorzenienie

Moin kochane

Od wczoraj jestesmy juz w domu
Wypisani z waga urodzeniowa 3420g juz w drugiej dobie mialam super laktacje, maly dobrze zassysal i ja super rozbudzil - dzieki temu jest najedzony i szczesliwy no i rosnie..
nie chwalac sie - cyce jak donice
Jeszcze w szpitalu mial robione USG bioderek, nerek i pecherza - wszystko super!
wypisani z lekka zoltaczka, ale dzieki dobrej laktacji powinnismy z tego szybko wyjsc - wyniki krwi w granicach normy, wiec na razie inne metody niepotrzebne

Ja niestety przez te nocki jestem mega zmeczona, w szpitalu noce byly straszne - nie spalam w ogole, w dzien tez nie bylo za bardzo mozliwosci sie przespac.
Moj okruszek (tak go nazywam ) przesypia dzien, w nocy od 21 do 4 dosc aktywny, czyli cyc + cyc + przewijanie + cyc itd.
Ma podobne aktywnosci jak w brzuszku u mamy
a dzisiaj od godziny 8 spi nadal z jedna krotka przerwa na karmienie

Musze sie jeszcze pochwalic, ze opieke w szpitalu mialam rewelacyjna - jestem szczesliwa, ze sa ludzie, ktorzy lubia i dobrze wykonuja swoj zawod - wszystkie siostry, polozne, lekarze bardzo uprzejmi i pomocni. (no z wyjatkiej jednej niemilej - ale szybko skonczyla dyzur i nie bylo jej przy porodzie )

Przepraszam Was, ze sie nie udzielam, ale musze odespac te bezsenne noce.. i dnie.. mysle, ze za okolo tydzien juz dzielnie bede miala czas na pogaduszki na forum
Buziaki kochane

Przemknela mi jezcze fotka Emiliana
niesamowity gagatek

I Nestelle wszystkiego NAJ NAJ NAJ

I GRATULACJE dla rozpakowanych mamus i mocne kciuki za najblizsze porody

I wstawie jeszcze jedno zdjecie mojego Okruszka (kocham go nad zycie - ma zlote blond wloski po tacie )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1598.jpg (31,7 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1613.jpg (36,8 KB, 62 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-04-23 o 14:30
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 14:34   #3414
wolanin1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
I wstawie jeszcze jedno zdjecie mojego Okruszka (kocham go nad zycie - ma zlote blond wloski po tacie )
ŚLICZNY
Stary 2013-04-23, 14:34   #3415
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Moin kochane

Wypisani z waga urodzeniowa 3420g juz w drugiej dobie mialam super laktacje, maly dobrze zassysal i ja super rozbudzil - dzieki temu jest najedzony i szczesliwy no i rosnie..
Jeszcze w szpitalu mial robione USG bioderek, nerek i pecherza - wszystko super!
wypisani z lekka zoltaczka, ale dzieki dobrej laktacji powinnismy z tego szybko wyjsc - wyniki krwi w granicach normy, wiec na razie inne metody niepotrzebne

Ja niestety przez te nocki jestem mega zmeczona, w szpitalu noce byly straszne - nie spalam w ogole, w dzien tez nie bylo za bardzo mozliwosci sie przespac.
Moj okruszek (tak go nazywam ) przesypia dzien, w nocy od 21 do 4 dosc aktywny, czyli cyc + cyc + przewijanie + cyc itd.

Musze sie jeszcze pochwalic, ze opieke w szpitalu mialam rewelacyjna - jestem szczesliwa, ze sa ludzie, ktorzy lubia i dobrze wykonuja swoj zawod - wszystkie siostry, polozne, lekarze bardzo uprzejmi i pomocni. (no z wyjatkiej jednej niemilej - ale szybko skonczyla dyzur i nie bylo jej przy porodzie )

Przepraszam Was, ze sie nie udzielam, ale musze odespac te bezsenne noce.. i dnie.. mysle, ze za okolo tydzien juz dzielnie bede miala czas na pogaduszki na forum
Buziaki kochane

niesamowity gagatek

wspaniale ze jesteście w domu !
I super ze opiekę miałaś dobrą
Dziękuję za życzenia
no i Okrszka masz ślicznego !
Stary 2013-04-23, 14:56   #3416
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

Okruszek kochany!!!:lo ve:

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 15:14   #3417
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hejo!!

Jutro jadę do poradni, będzie KTG i USG, z czego się bardzo cieszę, bo będe wiedziała, ile Kubuś już waży
Postanowiłam, że jak nic do piątku nie ruszy to w piątek jadę z rana w plener - do Parku w Ojcowie będę spacerować ile się da, ma być 24 stopnie i słonko

Cytat:
Widzisz, a martwiłaś się, że do srody nic się nie ruszy

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
za tygodnie.
Co do becikowego, to masz rację Dadzą druki i powiedzą co i jak.
Ja już dzisiaj mam mieć przelew
O to szybko się chyba z tym uwinęli, super

Cytat:
cześć ,
dostałam już karnet do spa ,czekam na resztę prezentów .....
Wszystkiego naj, naj, naj!
Karnet do SPA? Zazdraszczam

Cytat:

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
No właśnie coś się te porody dziś ruszyły. Nam pozostaje czekać na swoją kolej....

Cytat:
Witam
Nastresuje sie
Najważniejsze, że jestes pod opieką!

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
nie jesteś sama - ja też jeszcze w dwupaku i czekam na wypakowanie. Termin mam na 30.04 w sobotę byłam na ktg i dupa zero skurczy. jak tak dalej pójdzie to w sobotę będę miała jeszcze ktg i badanie u lekarza.
Ja też jeszcze czekam
Właśnie zerknęłam na pierwszą stronę - zostało nas dosłownie KILKA nierozpakowanych

Moderna super, że miałaś taką opiekę! A Marcel uroczy
Też tak myslałam, że w szpitalu to nici z wyspania się, ale w domu to już zupełnie inaczej, można spać razem z maluszkiem i starać się odespać troszkę
Aaa i mówisz, że tak samo aktywny jak w brzuszku? To ja też w nocy będę z Kubusiem urzędować
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 15:23   #3418
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny okruszek

Stary 2013-04-23, 15:31   #3419
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
i jak pomogło? jakby co to mogę zrobić fotkę jak ja trzymam no ale chyba wiesz o co mi chodziło(jakby co pisz)
wiem. chwilę ponosiłam, potem był płacz, ale będę jeszcze próbować.

Cytat:
U nas na miejsu się kupuje w przychodni, nie pozwalają samemu sobie zakupić, tłumacza się że nie mają pewności czy były dobrze przechowywane, a tak naprawdę mają niezłe profity ze sprzedaży tych szczepionek, bo na każdym kroku mało na głowe nie wejdą byle by tylko wziąść płatne. Tą nachalnością mnie właśnie zniechęcili, ale w rezultacie i tak wezmę te 5w1.
ja bym wolała kupić w przychodni bo sama się boję o przechowywanie, zwłaszcza, że gorąco jest a trzeba je przewieźć z apteki do domu, przechować, a potem z domu do przychodni.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 15:59   #3420
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Nastresuje sie
to dobrze ze z łożyskiem ok bo u mnie jak poleciała krem ze skrzepem to był problem z łożyskiem. Tzrymaj sie dzielnie

Cytat:

a my mamy dziś 6 tyg

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

aż strach pomyśleć co w tym czasie robisz nogami i drugą, wolną piersią
do drugiej mąż się próbuje zawsze przystawić więc nogami muszę uciekac

Cytat:
Moin kochane

Buziaki kochane

niesamowity gagatek

super ze juz w domku i cudny okruszek

cos mi nie zacytowało jeszcze ale nie wiem juz co

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

któraś z was podawała kiedyś przepis na sprawdzone ciasto marchewkowe? czy mogę prosić ponownie o ten przepis?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości