|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
Aż się zaczęłam zastanawiać czy mojemu nie za zimno jak to zobaczyłam ![]() Despa Kochana dziękuję za link z suszarką, właśnie mój Filip krzyczał i krzyczał ni jak nie szło go uspokoić, lulam, nosze, bujam. Włączylam tą suszarkę i dziecko zamknęło oczy i poszło spać Cytat:
![]() Pani, Kasia, Bmma śliczne dzieciaczki |
||
|
|
|
|
#3392 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale strasznie do ciebie podobny ![]() Cytat:
uff juz myslalam ze mnie pobila i 10kg dziecko Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tylko mam problem bo w ktorejs z tych 3 sa 2 wersje jedna 10 a druga 13 szczepow i nie wiem ktora. chcialam 13ale dzieci niby gorzej znosza.czytalyscie cos o tym? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa Cytat:
|
|
|
#3393 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za zasypianie
|
|
|
#3394 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3395 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- zameldowania, tutaj ci się należy
|
|
#3396 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli działa naprawdę ![]() Cytat:
))co do szczepionek to nie wiem nie zagłębiałam się aż tak w temat ------------------------------------ pytanie - czy Wasze dzieciaczki też tak mają, że potrafią się kręcić wiercić, płakać, marudzić a nagle w sekunde zasypiają?? śmieszy mnie to jak Miska tak robi...------------------------------------ Pojechałam jednak do siebie do MOPR...i naprawdę jest tyle papierów do wypełnienia by dostać becikowe, że jestem w szoku!!!
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-04-23 o 12:18 |
||
|
|
|
|
#3397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale fajna fotka!Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3398 |
|
Raczkowanie
|
Halooo czy jest tu jakaś niewypakowana czy tylko ja się obijam??
![]()
|
|
#3399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
strasznie brzmi ![]() Sto lat ![]() okey ![]() Cytat:
super ze u Was tez zadziałało W ciągu 4 tygodni - waga Emilki wzrosła do 3970 i ma juz 52 cm
|
|
|
#3400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Boshe qrwica mnie bierze ...!! Siedze se w Nvie od GODZINY - jeszcze jedna osoba ma wejsc przede mna ... A tylko jedna przyjmuje ... Wsciec sie mozna
Bo wiecie co sie okazalo ze owszem przyznali mi macierzynskie - 80% kasy i 100% czasu A mieli przyznac 100% kasyi 80% czasu Nadmienie ze jako samotnej matce przysluguje mi 100% czasu czyli 52tyg - dodatkowo 6tyg "tacierzynskiego" Na szczescie mam 6tyg na odwolanie sie od decyzji. Oby mi ZMIENILI ![]() No ale takie zje.by tu pracuja ze nawet nie wiedza. Jedna mowi tak - idzies do drugiej gada zupelnie inaczej - na stronie niczego sie konkretnego nie doczytasz. I za co oni kase biora Aaaa ponarzekalam se i ulzylo ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Aaa i nestelle Wszystkiego naj naj najLepsiejszego z okazji urodzinow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Strippi o to ćwiczysz ? http://www.youtube.com/watch?v=3yicvXejknk
zaczełam ćwiczyć i po 12 minutach już jestem zmęczona rany wcale nie mam mięśni nogi i ręce mi odpadają i jak ja chce wrócić na zumbe![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() fajnie u was ze tak długo ten macierzyński
|
|
|
#3403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas na miejsu się kupuje w przychodni, nie pozwalają samemu sobie zakupić, tłumacza się że nie mają pewności czy były dobrze przechowywane, a tak naprawdę mają niezłe profity ze sprzedaży tych szczepionek, bo na każdym kroku mało na głowe nie wejdą byle by tylko wziąść płatne. Tą nachalnością mnie właśnie zniechęcili, ale w rezultacie i tak wezmę te 5w1.
|
|
|
#3404 |
|
Rozeznanie
|
mojemu Maluszkowi tak mocno się nie spieszy, skurcze cały czas tak samo... eh
|
|
|
|
|
#3405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY - ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ WAM ZA ŻYCZENIA
Cytat:
no to mamy podobnie bo ja drugą ręką mieszam w garnkach.przekładam mięso .... albo coś przy dzieciach no ale gadam przez tel.na głośnomówiacym .... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Upiekłam jabłecznik, babeczki czekoladowe i ciastka maślane z czekoladą .... calutki dom pachnie przepięknie .... no ale ja nic z tego nie zjem - nawet mi nie żal ...uparciuch ze mnie - tak sobie postanowiłam -to tak będzie ... idę ogarnąc dzieciarnie bo mi po kanapach skaczą -kuba i koledzy bawią się w ninjago .. ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
wytrwałosci .....
|
|
|
#3406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja tak szybko, rano mialam skurcze ze mysleli ze po 12 pojde na porodowke bo zaczne rodzic ale po 10 znowu dosalam krwawienie z wielkim skrzepem, i wszystko umilklo i teraz cisza, lozysko ok nic sie nie oddziela a te krwawienia moga byc od szyjki mozliwe ze mam slabe naczynia i szyjka sie skraca i naczynka pekaja itp. I stad ale poryczalam sie dzis ze strachu po tym krwawieniu cala ciza ok a tu mam termin i takie cos ciekawa jak dlugo bede w szpitalu czy do porodu tylko kiedy czy wypuszcza jutro? Nastresuje sie |
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
thx
![]() Cytat:
a my mamy dziś 6 tyg
|
|
|
#3409 |
|
Raczkowanie
|
nie jesteś sama - ja też jeszcze w dwupaku i czekam na wypakowanie. Termin mam na 30.04 w sobotę byłam na ktg i dupa zero skurczy. jak tak dalej pójdzie to w sobotę będę miała jeszcze ktg i badanie u lekarza.
|
|
|
|
|
#3410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podziwiam!!
|
|
|
|
|
|
#3411 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do temperatury tego co jem, to nie pijam wrzątku więc może trochę przesadziłam, że gorące... nie boję się, że małego oparzę, ale że obleję ![]() Cytat:
Ale zasadniczo, tak 80% nocek tylko raz wstaję, a potem ok 7-8 już zaczynam dzień ![]() Cytat:
i drugą, wolną piersią kawał baby! bmma, będę kombinować z tym karmieniem na leżąco bo po tym jak dzisiaj usnęłam z małym przy piersi to tak mi się spodobało..... ALe mi Filip się rozpłakał w sklepie. Masakra! Chciałam mu czapkę taką leciutką kupić, taką co to na uszka ma takie klapki i wiązanie bo mi maluch w wózku wierci się głową i co chwilę uszy na wierzchu... i mu zmierzyłam... i go rozzłościłam... ryk 10 min!
|
|
|
|
#3412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i szczerze - mam to gdzieś , najważniejsze to bez spinki i humor mieć ?????? ![]() ja młoda dupa jestem !!!!
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Moin kochane
![]() Od wczoraj jestesmy juz w domu Wypisani z waga urodzeniowa 3420g no i rosnie.. ![]() nie chwalac sie - cyce jak donice Jeszcze w szpitalu mial robione USG bioderek, nerek i pecherza - wszystko super! wypisani z lekka zoltaczka, ale dzieki dobrej laktacji powinnismy z tego szybko wyjsc - wyniki krwi w granicach normy, wiec na razie inne metody niepotrzebne ![]() Ja niestety przez te nocki jestem mega zmeczona, w szpitalu noce byly straszne - nie spalam w ogole, w dzien tez nie bylo za bardzo mozliwosci sie przespac. Moj okruszek (tak go nazywam ) przesypia dzien, w nocy od 21 do 4 dosc aktywny, czyli cyc + cyc + przewijanie + cyc itd.Ma podobne aktywnosci jak w brzuszku u mamy ![]() a dzisiaj od godziny 8 spi nadal z jedna krotka przerwa na karmienie ![]() Musze sie jeszcze pochwalic, ze opieke w szpitalu mialam rewelacyjna - jestem szczesliwa, ze sa ludzie, ktorzy lubia i dobrze wykonuja swoj zawod - wszystkie siostry, polozne, lekarze bardzo uprzejmi i pomocni. (no z wyjatkiej jednej niemilej - ale szybko skonczyla dyzur i nie bylo jej przy porodzie )Przepraszam Was, ze sie nie udzielam, ale musze odespac te bezsenne noce.. i dnie.. Buziaki kochane ![]() Przemknela mi jezcze fotka Emiliana niesamowity gagatek ![]() I Nestelle wszystkiego NAJ NAJ NAJ ![]() I GRATULACJE dla rozpakowanych mamus i mocne kciuki za najblizsze porody I wstawie jeszcze jedno zdjecie mojego Okruszka
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-04-23 o 14:30 |
|
|
|
|
#3414 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I super ze opiekę miałaś dobrą ![]() Dziękuję za życzenia no i Okrszka masz ślicznego
|
|
|
#3416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3417 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejo!!
Jutro jadę do poradni, będzie KTG i USG, z czego się bardzo cieszę, bo będe wiedziała, ile Kubuś już waży Postanowiłam, że jak nic do piątku nie ruszy to w piątek jadę z rana w plener - do Parku w Ojcowie będę spacerować ile się da, ma być 24 stopnie i słonko Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Karnet do SPA? Zazdraszczam ![]() No właśnie coś się te porody dziś ruszyły. Nam pozostaje czekać na swoją kolej.... Cytat:
Cytat:
Właśnie zerknęłam na pierwszą stronę - zostało nas dosłownie KILKA nierozpakowanych ![]() Moderna super, że miałaś taką opiekę! A Marcel uroczy Też tak myslałam, że w szpitalu to nici z wyspania się, ale w domu to już zupełnie inaczej, można spać razem z maluszkiem i starać się odespać troszkę Aaa i mówisz, że tak samo aktywny jak w brzuszku? To ja też w nocy będę z Kubusiem urzędować
|
|||||
|
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
do drugiej mąż się próbuje zawsze przystawić więc nogami muszę uciekac![]() Cytat:
i cudny okruszekcos mi nie zacytowało jeszcze ale nie wiem juz co ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- któraś z was podawała kiedyś przepis na sprawdzone ciasto marchewkowe? czy mogę prosić ponownie o ten przepis?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

05.07.2008
!!!!!!

rany wcale nie mam mięśni nogi i ręce mi odpadają i jak ja chce wrócić na zumbe
wytrwałosci .....