|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
ciekawe jak dziś będzie, bo on ma różnie ze spaniem Julia przesypiała całe od 6 tygodnia, a on raz ok, raz nie Cytat:
Już dziś go zobaczysz i ucałujesz.
|
|
|
|
#3362 |
|
Rozeznanie
|
skurcze mam co 8 minut...są tak cholernie bolesne, że idzie oszaleć. Ale fakt faktem już niebawem ujrzę mojego ukochanego Misiaczka
|
|
|
|
|
#3363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciśnij dziołcha!!!!!
|
|
|
|
#3364 |
|
Rozeznanie
|
na szczęście jestem w domku, jak będę miała skurcze co 4 minuty to mam od razu jechać do szpitala.
|
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się w ten piękny poranek A tu się dzieje...Cytat:
Corka_rosy - olbrzymie gratulacje!!!!!!! Pięknie, że wyszło SN.Sklecę Wam zaraz opis mojego porodu... natchniona wczorajszą falą opisów - przyznaję - nieco przerażających.
|
|
|
#3366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
#3368 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
GRATULACJE!!!! Cytat:
no i trzymam kciuki za rozwój akcji! Cytat:
i buziakiCytat:
Dziewczyny co do karmienia na leżąco - w nocy zaryzykowałam i co? usnęłam podczas karmienia - to mi się podoba!!! Ale... są pewne minusy dla mnie - nie mam panowania takiego jak w pozycjach siedzących nad główką małego albo moją piersią, a jak pisałam z uwagi a stan moich brodawek musze bardzo uważać na dobry przysys dzieciątka ![]() Jak karmię na siedząco i jem sobie to strasznie się boję, żeby Filipa gorącą herbatą nie oblać Na szczęście mój szkrab nie ma za dużo kudełków więc okruszki szybko można zdmuchnąć
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-04-23 o 09:02 |
|||||||
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje za zasypianie
|
|
|
#3370 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
kurcze próbuję was nadrobić od kilku dni i nijak mi to nie wychodzi a stron przybywa ![]() odpisuję na raty nie wiem czy dziś sie uda nadrobić ma brak wysięgu(czy coś takiego) w uszach błona bębenkowa jej nie odbija i ma jak to lekarz stwierdził galaretę w uszach więc trzeba naciąć i oczyścić ![]() Cytat:
Cytat:
jaka sliczniutka Cytat:
Strippi zanim dalej bede nadrabiać wrzucałaś akiegoś linka zeby coś kliknąć otworzyłam sobie w innej zakładce ale potem mi pozamykało zakładki wrzuć mi na priv bo nie wiem czy dziś nadrobie was kiepsko u mnie coś z czasem
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Opis wydarzenia, na koniec którego dostałam w objęcia Kaliniaczka.
A było to tak... Wielki Piątek, doszłam do wniosku, że jak jesteśmy tydzień po terminie, to czas przygotować Święta i co się da. O godzinie 22 jeszcze prasowałam synkowi ubrania, włączyłam sobie film i do 1 w nocy oglądałam, myśląc, że coś się kroi, bo normalnie bym już spała z 3 godziny. O 3 w nocy obudziły mnie jęki - własne. Skurcze były bolesne. Zrobiłam herbatkę, wypiłam i o 5 skurcze pozwoliły mi zasnąć. O godzinie 7 znów obudziły mnie jęki. Tym razem nic nie pomogło na skurcze, po kilku minutach od pobudki już w czasie skurczu klęłam pod nosem. Wielka Sobota, pomyślałam, że tak szybko się nie rodzi, to jeszcze jajka poświęcimy. Skurcze co 9 minut, bolesne. Pomiędzy skurczami właściwymi pojawiają się delikatne 2 a później znów BOOM - bolesny. Idę pod prysznic. W ciągu 5 minut moje 2 delikatne skurczyki pomiędzy dużymi stają się tak samo silne i raptem mam skurcze co 3 minuty. Wychodzę z łazienki i mówię do męża: nie idziemy do kościoła - jedziemy do szpitala. Po drodze odstawiamy syna do dziadków, idę jeszcze pogadać im, żeby uważali na niego i kuchenkę etc. Jedziemy do szpitala. Po drodze dalej sobie klnę. (to był długi wstęp) Wchodzę na IP - mówię o skurczach etc. Szybkie badanie - 3 cm rozwarcia, skurcze ładne. Przebieram się i idziemy na porodówkę. Dostaję jedynkę, jako ich stała klientka bo już tam rodziłam. Położna bada - 4 cm. Czopki w odbyt, kroplówka, badanie krwi. Leżę na boku podpięta stale pod ktg. Za chwilę wraca położna, sprawdza rozwarcie - 8 cm. Główka słabo schodzi. Wstaję i wiszę nieco na mężu, kręcę biodrami, narzekam, że chce do wc. Puszczają mnie na 3 skurcze - po 3 jak w mordę strzelił, każą wracać. (dopiero w tej chwili zaczęłam delikatnie plamić - wcześniej zero śladu krwi)Badanie - 10 cm, główka zeszła. Zaczynam delikatnie przeć. Lekarka przebija pęcherz (myślałam, że padnę, tak mnie pachwiny bolały, jak mnie tam jakoś naciskała w czasie dobierania się do pęcherza). Raptem koło mnie są 2 położne, 2 lekarki. Zaczynam przeć porządnie. Boli. Widzę jak położna trzyma nożyczki i nie mogę się doczekać, aż mnie ciachnie. Jest mi już obojętne kiedy, na skurczu czy bez - wiem, że jak ciachnie, wyjdzie główka i będzie finał. Więc sobie prę, raptem ciach i na moim brzuchu znajduje się cieplutka Kalina, płacze delikatnie i jest pomarszczona, oślizgła, szaro-fioletowa i najpiękniejsza na świecie. Tulimy się i maluszek z pediatrą i tatą jadą na badanie. Ja rodzę łożysko - nie całe. Prócz łożyska znajduje się mój krwiak z pierwszego trymestru - wielkości kurzej wątróbki i nawet podobny - wzbudził sensację Czekamy na narkozę i łyżeczkowanie. Jedna dawka narkozy i ... nic. Druga i ... budzę się z pytaniem: to kiedy to łyżeczkowanie? ![]() Szycie bez narkozy i znieczulenia - do dupy w przenośni i dosłownie. Po narkozie mam leżeć 4 godziny i nie karmić. Kalinka obok kwili, ale zasypia - bidulek bez mleczka i tulenia mamy. Mama po wszystkim czuje się bosko - wbrew zaleceniom położnych lata po korytarzach sama (miałam prosić położną o pomoc) i leci pod prysznic Kalinka śpi po pierwszym posiłku.Ból był spory. Ale... w porównaniu do pierwszego porodu to jakieś 60%. Nie wiem, na czym to polegało - tu przez moment poczułam, jakby pękały mi wnętrzności, a wtedy tak miałam z 5 godzin. Tempo oszałamiające. Pierwsza faza - 2 godziny w szpitalu, duruga faza: 10 minut. I jak jest po wszystkim, aż żałuję, że nie będzie trzeciego maluszka, bo zaczynają te porody być znośne ![]() Kalinka - długość i waga identyczna zupełnie jak Igorka - 3760 i 57cm. Co do grama, co do cm. Moje maluszki I zdjęcie z pierwszej minuty życia
|
|
#3372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za tygodnie.Co do becikowego, to masz rację Dadzą druki i powiedzą co i jak. Ja mam już syna 15 letniego, więc to dodatkowy członek rodziny... musiałam jego akt urodzenia przynieść. Oczywiście żądali dowodów osobistych, mojego i Tż i kserowali. Kazali dostarczyć zaśw. z US (nawet dali druk wniosku, który składa się w us), a potem nie było potrzebne... bo dali do wypełnienia Oświadczenie o dochodach ogólnie to peeeeeeełno oświadczeń dają do wypełnienia. Ja już dzisiaj mam mieć przelew
|
|
|
#3373 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, ja się witam w dniu moich urodzin !!!!!!dostałam już karnet do spa ,czekam na resztę prezentów ..... Cytat:
![]() Cytat:
![]() akarmiąc na leżąco cyca nie trzeba trzymać -sam leży ... Cytat:
wiem ,że te szczepienia są nowocześniejsze ,łagodniejsze i lepiej przyswajalne - ale oczywiście grono ludzi tez było zadowolonych z bezpłatnych .... trudno stwierdzić ... ale jednak wolę wszystko zrobić i mieć spokój -niż potem żałować jakby co .... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
,będzie dobrze ,myśl ze zaraz będzie już po wszystkim no nic idę troszkę dom ogarnąć , upiec coś dla gości ... no i Jakub przyprowadza kolegów z klasy więc coś im do jedzenia muszę wykombinować ....
|
|
|
#3374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szybko poszło )) a fotka cudna!!!!! no i z tą wagą i długością...no no!
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie się stołujemy
|
|
|
#3377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to jak już wiesz jak się śpi podczsas karmienia to nie ma odwrotu ..... co do jedzenia czy picia nad dzieckiem podczas karmienia to ja jednak czekam aż troszkę ostygnie i będzie ciepłe -takie w razie czego aby nie zrobić krzywdy .... Cytat:
Cytat:
za poród no u mnie za 3 razem było dużo lepiej (choć bardzo mocno bolałao i umierałam to jakoś ten poród był o niebo lepszy) więc może kiedyś się zdecydujesz .... ![]() no i fotka Kalinki superaśna
|
|
|
#3378 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale włosy, piękna miss ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-04-23 o 09:23 |
||
|
|
|
|
#3379 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz mam cc, trzymajcie kciuki
aaaaaaaa
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do mamus (oprócz strippi i nestelle z wiadomych przyczyn :P), ile razy wstajecie na karmienie w nocy? Po ile godzin z rzędu Wasze dzieciaćzki spia?
|
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dziś kończymy 6 tygodni....![]() Trzymam mocno!!! I czekamy na wieści ![]() Kasia: jaki Emilian słodki! Megi: to zdjęcie jest rozczulające ![]() Nestelle: 100 lat i spełnienia marzeń! I jeśli się zdecydujesz na 4 dzidzi to żeby poród był "yetiowy" ![]() Misiulka: czekamy na dobre wieści
|
|
|
|
|
|
#3383 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej !
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Najlepszego ! Spełnienia marzeń !Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
A u Ciebie jak ? A czytałam o tym sporo i wynika, że wszystko jest normą... co godzinę też ![]() monika_g a próbowałaś metod z tego ? Mój nie ma kolek, ale na niego jak jest rozmarudzony działają te metody. http://www.youtube.com/watch?v=ASEjS...source=message
|
|
|
#3384 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję wam wszystkim za kciuki. mam nadzieje, ze do wieczora Michałek już z nami będzie
skurcze mam średnio co 6-8 minut.
|
|
|
|
|
#3385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba się zdecyduje na te 5w1 i rota, sama nie wiem, bo właśnie co się pytam ludzi to każdy mówi inaczej.
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Moj ma dopiero 6 dni, więc niewiele nocy za nami, ale budzi się tak co 2-3 godziny.
|
|
|
|
|
#3387 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz mozę zaraz doczytam ze juz urodziłąs![]() Cytat:
w piątek byłam na chwile z dziećmi w pracy i tak mi się tęskno za nią zrobiło![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() tym kolejnym porodem sie nie przejmuj ja miałam teraz drugą cesarkę i żyję więc nie martw się na zapas lubie czytać te opisy porodów buziaki dla dzielnych mam Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
my chyba tez juz na 3 przejdziemy jak tą paczkę wykończę![]() Cytat:
|
|
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nestelle - najlepszego
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
słodka!a próbowaliście go nosić w pozycji leżącej ale brzuskiem w dół? kurcze nie wiem jak to opisać kładziesz sobie go na przedramieniu brzuszkiem jego główka idzie na zgięciu twojego łokcia twoja ręka między jego nogami. U nas jak coś męczy albo jest marudny ta pozycja momentalnie wycisza go i usypia. Kiedyś zawitkowski taką pozycję pokazywał ale nie mogę teraz tego znaleźć Cytat:
Ostatnio Karmiłam KArola chodząc, drugą ręką Julce pomagałąm wejść do wanny a ramieniem przyciskałam telefon do ucha bo gadałam z siostrą
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

ciśnij dziołcha!!!!!

boję się
Z jednej strony wolałbym bezpłatne, a za tę kwotę pojechać gdzieś z maluchem na weekend albo kupić mu coś, z durgiej strony nie chcę byc traktowana jak wyrodna matka ( u mnie w przychodni bardzo naciskają żeby brać płatne-wiem oczywiście że mają z tego odpowiednie profity).
i jestem z siebie mega dumna 
05.07.2008 

!!!!!!
ale włosy, piękna miss 
Najlepszego ! Spełnienia marzeń !