|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
|
#3302 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Tak sie ma wrazenie, ze piorunem poszło![]() Mały cuuudny |
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie dzwonił tż..gadamy,gadamy i nagle mówi "to pewnie ostatni tydzień z dzidzią w brzuszku"
ryczę jak głupia ![]() maaaatko..rozumiem,że nadchodza nowe wyzwania itd ale będzie mi tego brakować ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- wątek "czy nakarmiłąbyś obce dziecko piersią" czy jakos tak.. tak sobie myślę...że nie ![]() i swojego dziecka też bym obcej kobecie nie dała... chyba że w jakiejś mega ekstremalnej sytuacji.. |
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wszystko będzie tylko w wersji na zewnątrz, i dojdą nowe atrakcje
|
|
#3305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
Cytat:
ale już wiem, że wszystko zależy od emulgatora i całej mieszaniny. rozumiem, że twoja mieszanka była już dość zaawansowana... ogólnie dobrze kombinujesz, ale właśnie to podgrzewanie tej "gotowej" części budziłoby moje obawy. nie powinno się tak robić...ale może przegrzeb trochę internet i poszukaj sposobów na zagęszczenie/ratowanie kosmetyku? albo pogódź się z konsystencją
|
|
#3308 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
śliczny blondasek
|
|
|
|
|
#3309 |
|
Wtajemniczenie
|
zastanawiałyście się co byście zjadły po porodzie? podobno można sobie zamówić u męża dowolną rzecz bez patrzenia na jakąkolwiek dietę, żeby się wzmocnic po porodzie. Jak urodzę w dzień to chciałabym żeby mąż mi przywiózł tatara
|
|
|
|
#3310 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój wychodzi o 5.20 z domu... Cytat:
Cytat:
![]() dla Ciebie i małego, który jest śliczny. ![]() Dużo osób mówi, że niemowlaki są brzydkie ale ja na prawdę tu widzę same śliczne dzieciaczki. Cytat:
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
Wróciłam od fryzjera. Nawet zadowolona jestem. Trochę mi górę zacichała, a z długości tylko końce. Ciekawe co Tż powie.
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
porobiłam sobie kilka ciążowych fotek.. masakra.. wyglądam strasznie.. jak wielki pulpet.. jak się patrze w lustro to tak źle nie jest ale na zdjeciach to jest katastrofa..
jsk nie schudne po ciaży to popadne w depresje.. |
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak się powie "został tydzień" to brzmi przerażająco. jestem gotowa na ten weekend. ooooou tak
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jedzenia nic mi nie brakuje, co do ograniczeń to jedynie to że nie mogę w taką pogodę przyjechać do pracy na rowerze mi przeszkadza
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodała jeszcze, że na korytarzu często pizzą pachnie ![]() tatar.. ale mi pomysł podsunęłaś.. uwielbiam tatara, a w ciąży już kilka razy na imprezach rodzinnych musiałam go sobie odmówić.. i tylko wąchałam jak inni jedli
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle jeśli faktem jest,iz po porodzie pogarsza się cera to będę siedzieć i wyć juz jest fatalnie.. |
|
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno jakoś 6-7 tygodni przed porodem gin może ci wystawić zaświadczenie o terminie, które posyłasz do kasy chorych, żeby oni już to przerabiali i szykowali mutterschaftsgeld. i z tym papierkiem o mutterschaftsgeld musisz do pracodawcy i pracodawca wyliczy już, ile musi dopłacić, żebyś miała w mutterschutz (6 tyg przed i 8 tyg po porodzie) 100% netto płatne. to jest na bank niezależne od miejsca zamieszkania, bo zależy od tego, gdzie pracujesz i płacisz składki wiem, że znajomy polak, co tu pracował, dostawał kindergeld mimo że reszta rodziny w polsce siedziała. więc może i takie kwestie są niezależne od meldunku? elterngeld powinno funkcjonować podobnie - pracowałaś, płaciłaś - to ich to g..no obchodzi, gdzie jesteś zameldowana - kasa ci się należy i już!
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i lampkę wina do tego.. ale to nie przejdzie
|
|
|
|
|
#3319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z moją częstotliwością smarowania -tydzień,góra dwa a mój nieudany krem przejdzie do historii a następny będzie już idealny ![]() Cytat:
ale na pewno zamówię coś full wypas ![]() Wróciłam od fryzjera. Nawet zadowolona jestem. Trochę mi górę zacichała, a z długości tylko końce. Ciekawe co Tż powie.[/QUOTE] Pokaż nam, pokaż! Cytat:
Niech Cię TŻ weźmie prze obiektyw, od razu będziesz bardziej zadowolona z rezultatów
|
|||
|
|
|
#3320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
no i sama nie wiem, czy będę chciała bardziej słodkie czy pikantne... chyba mąż będzie musiał mi dość spontanicznie załatwić żarełko
|
|
#3321 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
ale dwa wyszly nawet fajne
te na których twarzy nie ma:phttps://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=154881 https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=154880 |
|
|
|
#3323 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Mały się zbudził, ale już przebrany nakarmiony znowu śpi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja to podczas karmienia chyba nic nie będę jadła
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-04-23 o 16:00 |
|||||||
|
|
|
#3324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogólnie sery pleśniowe to świetne źródło wapnia i o ile nie są z surowego mleka (a teraz prawie wszystko z pasteryzowanego), to nie ma obaw...---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
) albo ... cholera, nic mi nie przychodzi do głowy... jak nawet jabłka nie możesz... a może jakieś papki przegotowane? bez skórek... nie wiem...
|
|
#3325 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do podróży nie wiem, najlepiej jakbyś pogadała z pediatrą myślę ![]() Cytat:
ja stawiam na miękki, jakoś nie wierzę, że będę się bała własne dziecko na ręce brać bez usztywnienia Cytat:
Cytat:
Cytat:
no ale on tego absolutnie nie wymaga ode mnie tak, jasne, że dodają zadań i M. to odczuł w sumie ale dzięki temu też ma lepsze współczynniki pisane i lepszą wypłatę Cytat:
---- |
||||||
|
|
|
#3326 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałaś rodzić 28 więc może się uda ![]() Cytat:
szaleństwoCytat:
Miło się czyta taki opis, jakoś tak optymizmem nastraja ![]() Gratuluję raz jeszcze!!!!
|
|
#3327 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje i Cytat:
Cytat:
1.TATAR 2. OBSMAŻONY w panierce SER CAMEMBERT Z ŻURAWINĄ podany na chrupiącej sałacie lodowej z ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi z delikatnym sosem vinegar 3.PIWO
|
|||
|
|
|
#3328 |
|
Wtajemniczenie
|
przez chwilę zdałam sobię sprawę, że jak już dzieciątko się urodzi to już będzie zawsze. Juz nie będę mogła położyć się kiedy będę chciała, nie będę mogła wyjść kiedy mi się zachce, całe życie będzie podporządkowane temu szkrabowi, a dodatkowo nie wiem czy będę umiała go wychować
nie jestem pewna że chcę rodzić |
|
|
|
#3329 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w stylu mojego Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja też sobie dziś zrobiłam fotki z okazji 9 miesiąca ![]() ---- Byłam na mieście, kupiłam sobie legginsy (których nie cierpię ale nie mam w czym chodzić, na jeansy za ciepło już), laczki pod prysznic do szpitala i opakowania na kosmetyki też do szpitala Byłam też na obiedzie, jadłam wyśmienity żurek na maślance i naleśniki z żółtym serem i sosem pieczarkowym ale za to zapomniałam o herbatce z liści malin i o wiesiołku i obtarłam sobie stopę
|
||||
|
|
|
#3330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz jestem na etapie, że wszystko mnie przeraża, a dziś to już wogóle. Za każdym razem jak jestem w łazience to patrzę na ten brzuch i zastanawiam sie czy rzeczywiście się obniżył czy nie. Cytat:
Pokazałabym wam ale mój aparat odmówił posłuszeństwa i właśnie musiałam go podpiąć do ładowarki. Cytat:
Kurde obiad jadłam po 12 i już jestem taka głodna, że masakra. A zazwyczaj kolacje jem koło 18
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

i tak wieczorem poszłam spać i o 11:30 zbudziło mnie uczucie, że coś się ze mnie leje, ale często miałam takie schizy więc w półśnie pomyślałam, że mi się wydaje, no ale po kolejnym chlupnięciu klęknęłam na łóżku zapaliłam lampkę i budzę męża, on zły, zaspany powiedział, że to na pewno nie to i mam spać, ale wtedy otworzył oczy i zobaczył jak klęczę i leje się na łóżko
. Męża odesłali, mnie zawieźli na sale, a małego na oddział noworodków, dyżur tam miała moja położna środowiskowa do której jeszcze po 21 pisałam, że potwierdzam termin cc na 22 kwietnia
. Po cięciu ogarnęłam się dość szybko, położne pomogły nam pobudzić laktacje i przystawić małego, nauczyły przewijać, kąpać, wszystko cierpliwie wyjaśniały, więc byłam bardzo zadowolona, w niedziele mieliśmy wychodzić, ale po badaniu okazało się, że mi krew za wolno schodzi i muszę być czyszczona 
Tak sie ma wrazenie, ze piorunem poszło

otoz na instrukcji mialam info, ze w pojemnosci 5ml (1 lyzeczka) jest ok 3g produktu, a ze ja potrzebowalam 10g to dodalam 2 lyzeczki! 

Ślub 27. X. 2012

z jedzenia nic mi nie brakuje, co do ograniczeń to jedynie to że nie mogę w taką pogodę przyjechać do pracy na rowerze mi przeszkadza
ale mi pomysł podsunęłaś.. uwielbiam tatara, a w ciąży już kilka razy na imprezach rodzinnych musiałam go sobie odmówić.. i tylko wąchałam jak inni jedli

szaleństwo