|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
ale z tym pierwszym byłby największy problem, szczególnie przy karmieniu
|
|
|
|
|
#3332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
piwo ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
no ale tak czy siak kupiłam rożek tylko dlatego, żeby maluszek się nie wychładzał w nocy bo mnie się dzieci w rożkach nie podobają
|
||
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już nie będę mogła robić co chce i kiedy chce:/ dzisiaj dostałam maila, że firma chce mnie wysłać na skzolenie w sierpniu na którym mi bardzo zależy i jets bardzo drogie i już zaczęłam rozkminiać czy TŻ da radę wziąść urlop czy teściową poproszę czy co ja zrobię:/marzę żeby się napić wina, ale nie lampki, wziąć butelkę, jakąś zagrychę i całą noc przegadać z przyjaciółką....
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
salviae synek cudny
za opis porodu![]() Ale zdjęcie na wadze... cudne
|
#3335 |
|
Zadomowienie
|
Jutro mam egzamin i wogóle się skupić nie mogę nooo
|
|
|
|
#3336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3339 | ||
|
Zadomowienie
|
w tym tygodniu wracam do życia, organizuję się. powoli wprowadzam tryb siedzący, a nawet chodzący. wczoraj dentysta, dziś podjechałam do pracy załatwić zmianę danych i zobaczyć ludzi
ale się stęskniłam! jutro mój D. ma dzień wolny, wyciągnę go na spacer na pocztę, bo dostałam avizo. Zamówiłam pierwszą książeczkę dla Helenki http://www.dookolaswiata.net/?pd=kat...g=ksiazka&id=1 Mam całą listę księgarni, które wydają przepiękne książki, więc jak ktoś będzie chciał zrobić córce prezent to dostanie linka. już widzę, że nie pocytowało mi wszystkiego.... Cytat:
nie przepadam za mieszanką owoców, uwielbiam je wszystkie ale osobno, muszę czuć każdy smak, razem to dla mnie taka słodka papka podobnie mam w sumie z mieszankami orzechów i rodzynek etc. ale podziwiam i zazdroszczę Waszym mężom, że zawsze serwujecie im takie słodkości, mój też jest oczywiście łasuchem, ale dla mnie to za dużo zachodu i zawsze się zbieram tygodniami do zrobienia najgłupszego budyniu ![]() Cytat:
tekst męża- mistrzostwo zimna krew musi być ![]() to zdjęcie z wagą
|
|
#3340 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nieno, osłabia mnie ta nasza Vil ładnie się ogarniasz ![]() Cytat:
dzięki chodzi za mną projektowanie ubranek dla taki trzylatków i starszych Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oj, współczuję, że taki malutki wrażliwy ma żołądeczek na pewno znajdziesz bezpieczne produkty z czasem ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Anoxe- podasz linka do materaca nad którym się zastanawiasz? Axella- ale wieści po wizycie!!! ![]() Paulina- super, że w końcu Cię puszczają do domu! Cloche- czy przy serum z vit C trzeba jakoś szczególniej uważać na słońce? Jussti- też nie chodziłam nigdy w leginsach (zawsze uważałam, że ktoś zapomniał spódnicy założyć, jak miał tylko legginsy i tunikę/ bluzkę), ale się przekonałam, jak przestałam się mieścić w jedne spodnie i wygrzebałam gdzieś leginsy, które miałam na gimnastykę ![]() Justyna- usztywnienie z rożka jest wyciągane, jak Ci nie szkoda 15 zł to kup z, najwyżej wyciągniesz i będziesz mieć miękki
|
|
#3341 |
|
Wtajemniczenie
|
Już idę. pa...
|
#3342 |
|
Rozeznanie
|
ja mam familyfix - pasuje do maxi cosi cabrio, peble czy jak to się zwie i do tego pearl który jest dla większych dzieciaczków
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zadomowienie
|
taaaa, narobiła ochoty na moje ulubione naleśniki i ucieka... ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
no ja też nie...ledwo się do tuniki przekonałam
|
|
#3345 |
|
BAN stały
|
Ja przez całą ciąże noszę leginsy z jakąś tuniką, nie cisną brzuszka, a spodnie zawsze mnie uwierały nawet te ciążowe.
|
|
|
|
#3346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zwłaszcza że dla mojego męża nie muszę się wysilać wystarczy byle co z ziemniakami, tłuszczem, zapieczone z serem i dla niego to jest mistrzostwo świata ![]() a naleśniki dzisiaj były przepyszne, nic mi więcej póki co do szczęścia nie trzeba
|
|
#3347 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie w ciąży też nie ma nic wygodniejszego niż leginsy - kupiłam w h&m 3 pary i noszę na zmianę
![]() salvie - ale za to jaką masz dietę zagwarantowaną na jogurtach naturalnych.. nic dziwnego, że niektóre w miesiąc ważą mniej niż przed porodem
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja się zbieram powolutku, do wieczora
|
#3350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3351 |
|
Zadomowienie
|
Czekamy na fotki I zaciskamy za wizytę i Ignasia
|
#3352 |
|
Wtajemniczenie
|
cały czas wchodzę tu mając nadzieję, że któraś napisze: u mnie się już zaczęło
|
|
|
|
#3353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie się już zaczęła, ale....wiosenna burza! uwielbiam ![]() Wypatruję tęczy!
|
|
#3354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też najczęściej getry i teraz zacznę leginsy bo sa cienkie no i wygodne.
|
|
#3355 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam luźne podejście do tematu. Może dlatego, ze moi rodzice rozwiedli się po 20latach małżeństwa? Życie... Cytat:
Dziś jest dobrze, cudownie, rewelacyjnie a jutro już nie.. Różnie to może być.... Cytat:
Dziękuję za relację z cc. Po takich pozytywnych opisach od razu mi lepiej i przestaję się bać (chociaż na chwilkę...)Cytat:
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3357 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale sie dostosuje jak trzeba ![]() Cytat:
złapałam dołka wyglądowo-egoistycznego ![]() chcę się przytulić,poczuć ładna i takie tam bzdury..ostatnio mam z tym problemy :<
|
|||
|
|
|
#3359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
aa ja do
ochleję się piwska |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

ale z tym pierwszym byłby największy problem, szczególnie przy karmieniu

bo mnie się dzieci w rożkach nie podobają
już nie będę mogła robić co chce i kiedy chce:/ dzisiaj dostałam maila, że firma chce mnie wysłać na skzolenie w sierpniu na którym mi bardzo zależy i jets bardzo drogie i już zaczęłam rozkminiać czy TŻ da radę wziąść urlop czy teściową poproszę czy co ja zrobię:/
za opis porodu
07.07.2012 

i tak wieczorem poszłam spać i o 11:30 zbudziło mnie uczucie, że coś się ze mnie leje, ale często miałam takie schizy więc w półśnie pomyślałam, że mi się wydaje, no ale po kolejnym chlupnięciu klęknęłam na łóżku zapaliłam lampkę i budzę męża, on zły, zaspany powiedział, że to na pewno nie to i mam spać, ale wtedy otworzył oczy i zobaczył jak klęczę i leje się na łóżko 

ale sie dostosuje jak trzeba