Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 09:58   #751
pola_m
Wtajemniczenie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

aha, minini. Jak z tymi pieluchami, będziecie próbować? Przepraszam, zadawałaś mi jeszcze jakieś pytania, i zapomniałam Ci odpisać w końcu... Jak coś to pytaj (może być na priv)
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 09:59   #752
Renatka89
Zakorzenienie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

tylko mojego chłopa nie idzie namowic chyba na drugiego bobasa
Stary 2013-04-23, 10:14   #753
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
tylko mojego chłopa nie idzie namowic chyba na drugiego bobasa
Polecam z zaskoczenia
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 10:17   #754
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Polecam z zaskoczenia
hahaha
tabsy biore, az tak go nie wkręcę
Stary 2013-04-23, 10:19   #755
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam dziś u gina no i zastrzelił mnie niusem roku: jestem w ciąży! Chyba bardziej się dziś spodziewałam końca świata niż takiej wiadomości, zwłaszcza, że od 1,5 roku (!) nie miałam okresu, w dodatku mam pco, które utrudnia zajście no i żadnych podejrzanych objawów nie było Planowaliśmy drugie dziecko, ale za jakiś czas, a tu nam potomek zrobił niespodziankę Jeszcze nikt nie wie oprócz mojej mamy, tak że tego no... nie mówcie nikomu
łooooooooo!!!!!!!!!!!!!!! !!! GRATULUJĘ!!! Świetna wiadomość
My też się nie zabezpieczamy

Cytat:
Napisane przez joss Pokaż wiadomość
Gaabbi, pisałaś wcześniej, że Hania nie lubiła leżeć na brzuszku, ale byłaś konsekwentna, kładłaś ją i się udało. Mam zatem pytanie - ona płakała, a Ty ją dalej zostawiałaś na tym brzuszku, tzn. nie podnosiłaś/nie zmieniałaś pozycji, czy jak to wyglądało?
Kładłam Hanię na brzuszek, jak zaczynała płakać, to Ją przewracałam na plecki. Po jakimś czasie znowu kładłam na brzuszek i tak w kółko. Z dnia na dzień leżenie czas leżenia na brzuszku się wydłużał. A zaczynałyśmy od kilku sekund. Robiłam też ćwiczenia, które Hania bardzo lubiła. Kładłam Ją na pleckach, łapałam za lewą rączkę i lewą stópkę w jedną rękę, prawą rączkę i prawą stópkę w drugą rękę i robiłam Hani kołyskę Na podłodze ją bujałam na lewo i prawo, aż w końcu hyc na brzuszek Tylko ja to wszystko robiłam, jak Hania była malutka Miała wtedy może 3, 4 miesiące. Teraz, to ja nie wiem, czy Celinka się zgodzi na takie zabawy
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 10:31   #756
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
hahaha
tabsy biore, az tak go nie wkręcę
moja kuzyna "brała tabletki" i wpadła
ona chciała, tabletki niby brała przed matką.

a słyszałam o przypadku, że ktoś zaciążył pomimo tabletek

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 10:35   #757
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

a to wiadomo, że są takie przypadki, chodiz mi o to,że szanse mam mniejsze statystycznie :PP

Ja znam kobiete, która.. zaciążyła przy prezerwatywie (ok, to rozumiem), przy tabsach, iii.. przy spirali! dobrze,ze w pore ją jej wyciagneli, czy jak to sie tam wtedy odbywa nie wiem.. Ostatecznie kobieta z 4 dzieci i po 40 podwiązała sobie jajniki
Stary 2013-04-23, 10:38   #758
debesciara
Zadomowienie

Wchodzę na forum po dłuższej przerwie, a tu takie nowiny!
Najserdeczniejsze gratulacje i głaski dla brzuszków dla niuni i rinco!!!:roza : duuuużo zdrówka dla was!!!
Boże jak ja uwielbiałam być w ciąży, teraz już sama się o to podejrzewałam, ale dość silne bóle premenstuacyjne pozbawiają mnie wątpliwości.. Chcę zaczekać jeszcze z rok, ale nie wiem czy się uda, bo mężu nalega a antykoncepsji niet, no chyba że tak nazwać stosunek przerywany

U nas sporo zmian, Mała ma już swój pokój, śpi w nim fajnie, uważam że zmiana na plus, poranny rytm dnia troszkę się zmienił odkąd ostawiłam porannego cyca no i po zmianie czasu też, ale uważam że na plus. Na mm wytrzymuje dłużej a na drugie śniadanie.. kaszkom powiedziała stanowcze nie, jemy jajecznicę, jaja gotowane, parówki (takie dobre), upieczony schabik, twarożek własnej produkcji z wsiego mleka, chlebek z masełkiem, żółtym serem... Matylce bardzo się poodoba nowe menu śniadaniowe i mi też nie ukrywam, bo mała je sobie sama i nie ma męki z zachęcaniem do otwarcia buzi
Tak jak planowałam zredukowaliśmy drzemki do jednej w południe i jestem bardzo bardzo zadowolona, czasem jak mało pośpi w południe a po 16 jedziemy do miasta to w aucie przytnie komara, ale w domu nie ma szans W związku z tym, kładziemy padającą księżniczkę 19-20, a nie jak wcześniej po 21 i wszyscy są szczęśliwi. Aha i uwaga! nie wstaje już bladym świtem jak wcześniej teraz jest to 6:30-7:30, weekendami nawet koło 8:00 co nie ukrywam jest dla mnie wielką ulgą, wyczytałam gdzieś w internecie że takie wstawanie o świcie to etap przejściowy no i mogę śmiało to potwierdzić
10.04 Matylka zaczęła sama już puszczać sie mebli, śmiga jak szalona (filmik z 10.04 http://www.youtube.com/watch?v=vWV1E...ature=youtu.be), teraz się wkurza że nie może wstać sama z podłogi, tylko przy meblach, więc pewnie lada moment wykombinuje jak to zrobić samodzielnie
Cieszymy sie ogromnie wiosną, mała robi porządki z kamyczkami przy domu, cieszy sie jak szalona jak podcinam krzewy, spacery są już zupełnie inne, chodzimy na plac zabaw, polubiliśmy się z huśtawką i "konikami", aaaaa kupiłam wiklinowy koszyk na rower, jeździmy i jest super, ja mam frajdę a mała ma oczy dookoła głowy
Ah, kochane dziecię, aczkolwiek charakterek swój też ma, najbardziej lubi przebywać w miejscach zakazanych tj. przy dorosłym kibelku, schodach, drzwiach wahadłowych.. jak ją się zabiera z takiego miejsca wbre jej woli jest ryyyk! no i lot ze schodów, z 3 stopnia już zaliczyła wczoraj... ;/ nic się na szczęście nie stało, a wspina się na schody momentalnie, nie można jej na sekundę spóścić z oka jak jest w ich pobliżu..

Niewiele was czytałam, nadrobie zaległości, chociaż teraz czasu brak bo na ogródku robota, w domu wieczny bajzel (Matyl bardzo lubi przenoszenie różnych rzeczy ) no i w pracy też młyn straszny (pracuję w UG w działe odpowiedzialnym za odpady komunalne.. więc mamy teraz sezon w pełni deklaracje spłyają, non stop niezadowoleni przeklinający mieszkańcy eh...), ale w miare możliwości będę z wami na bieżąco

Odnośnie sadzania na nocniczek, my narazie jestesmy na bardzo wczesnym etapie sadzania na "sucho" czyli bez rozbierania, przyzyczajamy ją do tego "urządzenia", słyszałam że nie powinno się zbyt szybko dziecka "przymuszać" do siusiania, zwłaszcza u chłopców, koleżanki synkowi wyszedł wodniak, bo właśnie tak go przekonywała żeby zrobił siku.. ;/
Pisałyście też o spaniu pod kołderką, u nas wróciła do łask.. bo śpiworku było małej juz bardzo niewygodnie, czasem się odkrywa wprawdzie, ale myślę że już teraz jest na tyle ciepło, że nic się nie dzieje, jak jest troszku odkryta Jedyne co to mam jakiś nieracjonalny lęk przez gołymi stópkami, że zmarznie.. i mała śpi tylko w śpiochach i pajacach z zakrytymi stópkami mimo że mam też takie bez stópek.. ale jakoś nie mogę sie przełamać.. choć skoro wasze dziciaki tak śpią, to może sie przekonam
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 10:46   #759
_agata
Zakorzenienie

pola, jakie książki zamówiłaś?

Cytat:
Polecam z zaskoczenia
A jak chłop zareagował? Wie już, że będzie tatusiem?

Cytat:

wszystko się może zdarzyyyyyyyyyyyyyyyććććć ćććć...

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 10:51   #760
niunia32
Zakorzenienie

chyba się wczoraj nie pochwaliłam, Malwinie wyszedł przedwczoraj trzeci ząbek, lewa górna dwójka

śmigamy na spacer zaraz.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

a co do nocnika, to u nas było na pocątku na sucho, a teraz po przebudzeniu ściągam papmka i sadzam na nocnik, dzisiaj sie MAlwisi zaczeła cieszyć jak jej muzyczka zaczeła grac

Malinka

Haniusia
Stary 2013-04-23, 10:59   #761
pola_m
Wtajemniczenie

Agata, jeszcze się nie zdecydowałam

Zamówię chyba te:
http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...prod-auto.html
http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...resniowej.html
http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...i_cieszka.html
no i szalenie podoba mi sie ta seria: ( i jest fajna promocja bardzo)
http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...lustracji.html
Ale to już mocno na wyrost...
I zamówię może też white plate http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...e_slodkie.html
Bardzo mi się tez podobają mapy:
http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...prod-mapy.html

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość

U nas sporo zmian, Mała ma już swój pokój, śpi w nim fajnie, uważam że zmiana na plus, poranny rytm dnia troszkę się zmienił odkąd ostawiłam porannego cyca no i po zmianie czasu też, ale uważam że na plus. Na mm wytrzymuje dłużej a na drugie śniadanie.. kaszkom powiedziała stanowcze nie, jemy jajecznicę, jaja gotowane, parówki (takie dobre), upieczony schabik, twarożek własnej produkcji z wsiego mleka, chlebek z masełkiem, żółtym serem... Matylce bardzo się poodoba nowe menu śniadaniowe i mi też nie ukrywam, bo mała je sobie sama i nie ma męki z zachęcaniem do otwarcia buzi
Tak jak planowałam zredukowaliśmy drzemki do jednej w południe i jestem bardzo bardzo zadowolona, czasem jak mało pośpi w południe a po 16 jedziemy do miasta to w aucie przytnie komara, ale w domu nie ma szans W związku z tym, kładziemy padającą księżniczkę 19-20, a nie jak wcześniej po 21 i wszyscy są szczęśliwi. Aha i uwaga! nie wstaje już bladym świtem jak wcześniej teraz jest to 6:30-7:30, weekendami nawet koło 8:00 co nie ukrywam jest dla mnie wielką ulgą, wyczytałam gdzieś w internecie że takie wstawanie o świcie to etap przejściowy no i mogę śmiało to potwierdzić
10.04 Matylka zaczęła sama już puszczać sie mebli, śmiga jak szalona (filmik z 10.04 http://www.youtube.com/watch?v=vWV1E...ature=youtu.be), teraz się wkurza że nie może wstać sama z podłogi, tylko przy meblach, więc pewnie lada moment wykombinuje jak to zrobić samodzielnie
Cieszymy sie ogromnie wiosną, mała robi porządki z kamyczkami przy domu, cieszy sie jak szalona jak podcinam krzewy, spacery są już zupełnie inne, chodzimy na plac zabaw, polubiliśmy się z huśtawką i "konikami", aaaaa kupiłam wiklinowy koszyk na rower, jeździmy i jest super, ja mam frajdę a mała ma oczy dookoła głowy
Ah, kochane dziecię, aczkolwiek charakterek swój też ma, najbardziej lubi przebywać w miejscach zakazanych tj. przy dorosłym kibelku, schodach, drzwiach wahadłowych.. jak ją się zabiera z takiego miejsca wbre jej woli jest ryyyk! no i lot ze schodów, z 3 stopnia już zaliczyła wczoraj... ;/ nic się na szczęście nie stało, a wspina się na schody momentalnie, nie można jej na sekundę spóścić z oka jak jest w ich pobliżu..

Niewiele was czytałam, nadrobie zaległości, chociaż teraz czasu brak bo na ogródku robota, w domu wieczny bajzel (Matyl bardzo lubi przenoszenie różnych rzeczy ) no i w pracy też młyn straszny (pracuję w UG w działe odpowiedzialnym za odpady komunalne.. więc mamy teraz sezon w pełni deklaracje spłyają, non stop niezadowoleni przeklinający mieszkańcy eh...), ale w miare możliwości będę z wami na bieżąco

Odnośnie sadzania na nocniczek, my narazie jestesmy na bardzo wczesnym etapie sadzania na "sucho" czyli bez rozbierania, przyzyczajamy ją do tego "urządzenia", słyszałam że nie powinno się zbyt szybko dziecka "przymuszać" do siusiania, zwłaszcza u chłopców, koleżanki synkowi wyszedł wodniak, bo właśnie tak go przekonywała żeby zrobił siku.. ;/
Pisałyście też o spaniu pod kołderką, u nas wróciła do łask.. bo śpiworku było małej juz bardzo niewygodnie, czasem się odkrywa wprawdzie, ale myślę że już teraz jest na tyle ciepło, że nic się nie dzieje, jak jest troszku odkryta Jedyne co to mam jakiś nieracjonalny lęk przez gołymi stópkami, że zmarznie.. i mała śpi tylko w śpiochach i pajacach z zakrytymi stópkami mimo że mam też takie bez stópek.. ale jakoś nie mogę sie przełamać.. choć skoro wasze dziciaki tak śpią, to może sie przekonam
Graulacje za postępy
A możesz napisać o co chodzi z tym wodniakiem? Antek już dużo korzysta z nocnika. Kupska sadzi już od dawna tylko do nocnika właśnie, siku też często - po spaniu, ma przeważnei suchą pieluchę i jest wielkie siku jak się obudzi. Przy czym nie ma żadnego zmuszania, czy coś. Jak się uda to jest fajnie a jak nie, to nie.
Stary 2013-04-23, 11:01   #762
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Byłam dziś u gina no i zastrzelił mnie niusem roku: jestem w ciąży! Chyba bardziej się dziś spodziewałam końca świata niż takiej wiadomości, zwłaszcza, że od 1,5 roku (!) nie miałam okresu, w dodatku mam pco, które utrudnia zajście no i żadnych podejrzanych objawów nie było Planowaliśmy drugie dziecko, ale za jakiś czas, a tu nam potomek zrobił niespodziankę Jeszcze nikt nie wie oprócz mojej mamy, tak że tego no... nie mówcie nikomu
GRATULUJĘ
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
WOW!
Czy to znaczy, że jak nie pójdę do gina to nie będę w ciąży? Chociaż... z moim obecnym libido... marne szanse
Po drugim dziecku libido wraca

Stokrotko badanie ucha wewnętrznego było takim aparacikiem jak się go wykonuje u niemowląt. Za to w uchu środkowym mierzą ciśnienie za pomocą urządzenia działającego na takiej samej zasadzie jak przy uchu wewnętrznym.

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 11:30   #763
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

Graulacje za postępy
A możesz napisać o co chodzi z tym wodniakiem? Antek już dużo korzysta z nocnika. Kupska sadzi już od dawna tylko do nocnika właśnie, siku też często - po spaniu, ma przeważnei suchą pieluchę i jest wielkie siku jak się obudzi. Przy czym nie ma żadnego zmuszania, czy coś. Jak się uda to jest fajnie a jak nie, to nie.
Nie no, to w waszym przypadku to inna historia, koleżacnki synek na samych początkach był usilnie zachęcany do zrobienia siku i stąd ten wodniak, dokładnie co i jak nie wiem, wiem że musiał byc on usuwany. Ale u was to już hi level baaaardzo podziwiam, my jesteśmy sto lat za murzynami... mała błyskawicznie schodzi z nocnika jak tylko ją posadzę.. zupełnie nie mam pomysłu jak jej wytłumaczyć żeby zrobiła siku i to właśnie na tym niezbyt lubianym nocniczku.... Faktem jest że nie dałam mełej szans żeby zrobiła tam siusiu.. ale to dlatego że by nie usiedziała po prostu.. ;/ aaaa córeczka tej samej koleżanki ma teraz 2 latka z hakiem i już zupełnie odstawiła pampersy, nawet nie pozwoli sobie założyć i robi siusiu jak należy no ale za rok to licze że też się polubimy z nocnikiem
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 12:02   #764
onething
Zadomowienie

Rinco GRATULUJEMY

Dziewczyny, które mają atopików, bądź też dzieci z suchą skórą, polecam La Roche Posay LIPIKAR AP Balsam natłuszczający do ciała oraz
oliwkę 2 w 1.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 13:03   #765
she_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
rinco gratulacje! Dbaj o siebie
Kism dlaczego koszty reklamy cie przerosly? Co konkretnie wycenialas i gdzie? Odezwij sie prv,moglabym ci cos w tej sprawie pomoc bo zajmuje sie tym na codzien
She macie juz jakies miejsce wybrane w tej chorwacji? My dwa razy na wyspie pag bylismy ale chyba kolejny raz juz nie chce tam jechac mimo ze pieknie bylo to jakies nowe miejsca warto byloby odwiedzic.

Olaf spi wypil o 7 mleko, wcisnąl sie na moją poduszke, trzymał mnie za wlosy i zasnął. chyba nam sie dzis nasz plan dnia nieco przesunie przez tego spiocha heh
Tak Makarska bo tam mieszka Pani która załatwa nam formalności ze ślubem. Wiem że troche tłoczne miejsce ale bedziemy ewentualnie jeżdzić na pobliskie plaże, mamy nadzieję że wyjazd nam się uda.
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 13:34   #766
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Rinco serdecznie gratuluje.

My spedzamy całe dnie poza domem.

Maja dzisiaj zrobiła 1 krok Ale wciąż nie mamy ani jednego zęba :/

I oto Maja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (283,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (158,2 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (198,2 KB, 46 załadowań)
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 14:17   #767
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Do gina poszłam, bo... nie miałam okresu Ale myślałam, że z innego powodu
hahaha dooobre

Cytat:
cześć

Ale nowina!!
Gratulacje
Zwłaszcza z tym pco, czyli że nie wróciło do "normy"
Chyba kupię test
Nie noo... Ty też? Chcesz zająć 3 miejsce na podium?

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość

I oto Maja
Brawa dla Majeczki Ślicznotka z niej

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 14:25   #768
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A jak chłop zareagował? Wie już, że będzie tatusiem?
Wie, wie. Trochę jest w szoku, ale ucieszony

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
GRATULUJĘ

Po drugim dziecku libido wraca
A to mnie pocieszyłaś

Z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że Sebuś skończył 3 dni temu 11 miesięcy no i wreszcie zaczyna... raczkować!!! Umie już kawałeczek przejść. Największą motywacją jest kosz z brudnymi pieluchami Zębów jeszcze nie ma, ani jednego
Stary 2013-04-23, 14:54   #769
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Wie, wie. Trochę jest w szoku, ale ucieszony

A to mnie pocieszyłaś

Z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że Sebuś skończył 3 dni temu 11 miesięcy no i wreszcie zaczyna... raczkować!!! Umie już kawałeczek przejść. Największą motywacją jest kosz z brudnymi pieluchami Zębów jeszcze nie ma, ani jednego
Brawa dla Sebyza parę dni będzie tak śmigał że go Nie dogonisz

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:

I oto Maja
brawa dla Maji za pierwszy kroczek Maja na zdjęciach urocza
Stary 2013-04-23, 16:17   #770
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Zostało jeszcze jedno miejsce na podium, która następna???
Moje gratulacje
Jeśli chodzi o mnie to może odwrócimy listę tą naszą wtedy ja będę bliżej końca a tak poważnie kiedyś chciałam mieć między dziećmi małą różnice wieku moja siostra ma też po roku i wydaje mi się że to fajnie. Tyle że mój Stasiek to robi za blizniaków i nie wiem czy ja się będę mogła kiedyś
zdecydować na drugie., ale fajnie słychać o takich nowinach i jeszcze raz gratulacje od ciotki z forum no i będziemy czekać na inf. o maleństwu jak będziesz wiedziała co będzie chłopiec czy dziewczynka to daj na znać

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

[QUOTE=begie13;40444888]

Zęby idą mu wolno ?? Antośce wyszedł 1 ząb na początku marca, myślałam, że teraz pójdzie szybko i z górki ale ni chu chu, czekam, wyglądam codziennie jakiegoś zębulca i nic... Czyli najgorsze wciąż przede mną
Dziś w nocy jęczała przez sen, może coś się zbliża...

Do 10 miesiąca nie miał ani jednego potem po miesiącu wyszedł drugi też sie naczekaliśmy a noc masakryczna do tego miał 37,8 C i ryk teraz idzie druga jedynka i zaczyna znowu popłakiwać w nocy. Zobaczymy jak długo będzie mu wyłazić

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:

I oto Maja
gratulacje postępów ale ona urocza i ten uśmiech.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 16:18   #771
pola_m
Wtajemniczenie

Anton marudny coś dzisiaj... i mocno cyckowy... staram się mu tego cyca ograniczać na rzecz ludzkiego jedzenia, już raz się udało że w ciągu doby cycuś był tylko 3 razy, ale dzisiaj właśnie dossał się czwarty raz

Wróciliśmy ze spaceru i poszedł spać. NA dworze na szczęśćie trzyma fason i kokietuje wszystkich dookoła

Cytat:

I oto Maja
cudna
I gratuluję pierwszego kroczku!
A zęby może wyjdą wszystkie na raz

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
h

Nie noo... Ty też? Chcesz zająć 3 miejsce na podium?
hehe, no nie zależy mi specjalnie, jeszcze trochę bym poczekała (chociaż nie za długo)
Tylko tak jak Rinco mam pco.I też się trochę boję, że problemy wrócą... O Antka staraliśmy się dosyć długo (półtora roku) - w ogóle nie miałam owulacji. I w kontekście tego jakoś mi głupio się zabezpieczać...

Cytat:

Nono, gratulacje! Może go zmotywowało, że będzie Starszym Bratem
Stary 2013-04-23, 16:38   #772
benka99
Rozeznanie

Jutro Maks idzie do szpitala zrobiliśmy z piątek morfologię, wczoraj pojechałam po wyniki i pani powiedziała, że trzeba powtórzyć. Dziś byliśmy i odrazu dostaliśmy wyniki.... płytki krwi gdzie norma jest 150-400 u Maksia tylko 26 więc wyszła małopłytkowość.
Jutro rano mamy się zgłosić na oddział. Jak o tym pomyślę, jestem załamana.
Stary 2013-04-23, 16:45   #773
pola_m
Wtajemniczenie

o kurczę, Benka, współczuję strasznie... A z czego wynika ta małopłytkowość? I co mu będą robić w szpitalu?
Trzymam kciuki, żeby szybko wszystko się unromowało
Stary 2013-04-23, 16:50   #774
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Jutro Maks idzie do szpitala zrobiliśmy z piątek morfologię, wczoraj pojechałam po wyniki i pani powiedziała, że trzeba powtórzyć. Dziś byliśmy i odrazu dostaliśmy wyniki.... płytki krwi gdzie norma jest 150-400 u Maksia tylko 26 więc wyszła małopłytkowość.

Trzymajcie się! Aż nie wiem, co napisać... Czy to wiadomo od razu, że czeka Was przewlekła choroba, czy może tak jeszcze być, że to takie chwilowe wahanie?
Ja miałam małopłytkowość w ciąży z moim Maksiem... To co innego, ale czytałam ten wątek, na początku jest o kobietach w ciąży, ale potem też o dzieciakach. Podrzucam Ci, bo może coś Cię tam zainteresuje.
kism jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 18:52   #775
izotropia
Rozeznanie

Rinco gratulacje
haha my to nie mamy szans na następne.. ;/ ale libiod tak fatalne... może trzeba zrobić kolejne dziecko i wszystko wróci do normy

U nas wyszedł dziś ząbek ale już widać kolejne w dziąsłach... póki co ja tam widzę drugą dolną jedynkę i dwójki, oraz górne jedynki marudę mam strasznego zobaczymy jak dalej będzie

Spacery to są dla mnie męką... nie chce spać, ale oczka mu się schodzą i ziewa tak, że łyka wszystkie owady i się drze... wyciągam na ławkę siedzimy, stoimy, oglądamy świat, huśtamy się na huśtawkach... i do wózka wsadzić się już nie da chyba zacznę z nim śmigać w nosidle... ale dziecko nosić w nosidle a wózek pusty pchać.. ehhh.. sama nie wiem ale szkoda siedzieć w domu jak na dworze jest tak fajnie ciepło ... ehh on już sam by chciał chodzić, ale nie potrafi ... i się denerwuje...

Aaaa mam pytanie odnośnie zabezpieczeń, bo od kiedy Krystianek zrobił się mobilny i raczkuje jak szalony to ciągle śmiga do kuchni... i mam pytanie jak ją zabezpieczyłyście, czy płotek przed drzwiami to dobry pomysł? bo wydał mi się najrozsądniejszym pomysłem zewzględu na szafki z talerzami, kuchenkę, kosz, noże i inne takie rzeczy które mogą być niebezpieczne...

Edytowane przez izotropia
Czas edycji: 2013-04-23 o 18:55
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 19:08   #776
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
oj biedny.... Zdrówka życzymy i szybkiego powrotu do domu

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Rinco gratulacje
haha my to nie mamy szans na następne.. ;/ ale libiod tak fatalne... może trzeba zrobić kolejne dziecko i wszystko wróci do normy

U nas wyszedł dziś ząbek ale już widać kolejne w dziąsłach... póki co ja tam widzę drugą dolną jedynkę i dwójki, oraz górne jedynki marudę mam strasznego zobaczymy jak dalej będzie

Spacery to są dla mnie męką... nie chce spać, ale oczka mu się schodzą i ziewa tak, że łyka wszystkie owady i się drze... wyciągam na ławkę siedzimy, stoimy, oglądamy świat, huśtamy się na huśtawkach... i do wózka wsadzić się już nie da chyba zacznę z nim śmigać w nosidle... ale dziecko nosić w nosidle a wózek pusty pchać.. ehhh.. sama nie wiem ale szkoda siedzieć w domu jak na dworze jest tak fajnie ciepło ... ehh on już sam by chciał chodzić, ale nie potrafi ... i się denerwuje...

Aaaa mam pytanie odnośnie zabezpieczeń, bo od kiedy Krystianek zrobił się mobilny i raczkuje jak szalony to ciągle śmiga do kuchni... i mam pytanie jak ją zabezpieczyłyście, czy płotek przed drzwiami to dobry pomysł? bo wydał mi się najrozsądniejszym pomysłem zewzględu na szafki z talerzami, kuchenkę, kosz, noże i inne takie rzeczy które mogą być niebezpieczne...
ja kuchnie mam otwratą, MAlwina ze mną w niej siedzi, staje przy szafkach, czasem otwiera i zamyka drzwi
piekarnik mamy wysoko, kosz jest w szafce, czasem jak jest wyciągnięty to muszę chować przed Malwiną, bo chce wszystko wyciągać, noże mam na blacie, jedynie guziki zmywarki ją interesują i zywność w szulfadzie, talerze mam nad zlewem.
w kontakcie przypodłogowym mam zaślepki bo ją to interesuje.
a jak biorę ją na blat to wszystko chowam

Malinka

Haniusia

Edytowane przez niunia32
Czas edycji: 2013-04-23 o 19:15
Stary 2013-04-23, 20:21   #777
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

żebyście szybko wyszli, nas po dwóch dniach przepisali na oddział dzienny

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 20:48   #778
izotropia
Rozeznanie

Cytat:
ja kuchnie mam otwratą, MAlwina ze mną w niej siedzi, staje przy szafkach, czasem otwiera i zamyka drzwi
piekarnik mamy wysoko, kosz jest w szafce, czasem jak jest wyciągnięty to muszę chować przed Malwiną, bo chce wszystko wyciągać, noże mam na blacie, jedynie guziki zmywarki ją interesują i zywność w szulfadzie, talerze mam nad zlewem.
w kontakcie przypodłogowym mam zaślepki bo ją to interesuje.
a jak biorę ją na blat to wszystko chowam
u nas kuchnia jest bardzo mała i ciężko coś w niej robić z kręcącym się dzieckiem pod nogami ogólnie u nas 2osoby w kuchni to jest tłok, a jak jeszcze ktoś wejdzie to już całkiem nie da się ruszyć... więc myślę o zamknięciu kuchni dla dziecka...
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 20:58   #779
rinco
Wtajemniczenie

Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za gratulacje

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Moje gratulacje
Jeśli chodzi o mnie to może odwrócimy listę tą naszą wtedy ja będę bliżej końca a tak poważnie kiedyś chciałam mieć między dziećmi małą różnice wieku moja siostra ma też po roku i wydaje mi się że to fajnie. Tyle że mój Stasiek to robi za blizniaków i nie wiem czy ja się będę mogła kiedyś
zdecydować na drugie., ale fajnie słychać o takich nowinach i jeszcze raz gratulacje od ciotki z forum no i będziemy czekać na inf. o maleństwu jak będziesz wiedziała co będzie chłopiec czy dziewczynka to daj na znać
Seba też robi za bliźniaków dlatego nie wiem jeszcze jak dam radę z dwójką Może dobrze, że tak wyszło, bo tak to byśmy pewnie odwlekali i odwlekali, a nie tacy młodzi już jesteśmy

Cytat:
hehe, no nie zależy mi specjalnie, jeszcze trochę bym poczekała (chociaż nie za długo)
Tylko tak jak Rinco mam pco.I też się trochę boję, że problemy wrócą... O Antka staraliśmy się dosyć długo (półtora roku) - w ogóle nie miałam owulacji. I w kontekście tego jakoś mi głupio się zabezpieczać...

Nono, gratulacje! Może go zmotywowało, że będzie Starszym Bratem
U nas była indentyczna sytuacja, z Sebą się ostro staraliśmy, co prawda trochę krócej, ale co było z tym zachodu... Dlatego nie przypuszczałam, że z drugim tak łatwo pójdzie Tak że uważaj

Cytat:
Trzymajcie się, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Stary 2013-04-23, 21:18   #780
sweetjoy
Raczkowanie

rinco - serdeczne gratulacje!

andyza - spóźnione sto lat dla Antka
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości