Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 20:52   #3691
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Uff

Właśnie nie tylko jak jem. Teraz na przykład mimo że nie jem mam dziwaczne uczucie w ustach, ni to mrowienie, ni to co innego. Do wymiotów temu daleko, tylko jest dziiwne
E to nie wiem, ale pewnie to normalne

Marzę o mcnuggetsach dziewczyny, albo kanapce z grillowanym kurczakiem z subwaya. Do tego frycie, shake waniliowy i mcflurry i jestem spełniona życiowo a do maca mam jedyne 100km

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:52   #3692
ilona_0105
Raczkowanie

Nam się podobają taki łóżeczka
z zebrą:
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...181011286.html
i:
http://allegro.pl/lozeczko-drewniane...142142616.html

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:53   #3693
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
to z Bambi jest przeurocze

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-23, 20:54   #3694
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dzidzia, cieszymy się razem z Tobą
Płeć? szybciutko

Witam nowe dziewczyny

A ja dziś pół dnia na dworze spędziłam... najpierw z kumpelą i jej dzieciaczkami a poźniej z Tż mały spacer

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 21:03   #3695
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Dzidzia - bardzo sie cieszymy ze wszystko w porzadeczku Dzoker? Czy my sie nie znamy juz ze staraczek ? Gratulacje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 21:13   #3696
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
to z Bambi jest przeurocze

Mi się takie bardzo podobają.

http://allegro.pl/lozeczko-mis-serce...171399115.html
http://allegro.pl/baby-raj-14el-posc...168688913.html

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 21:17   #3697
rinco
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny!
Dołączam do wątku
Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży Jest to mega niespodzianka, bo jestem już mamą 11 miesięcznego chłopca, a w ciążę zaszłam niespodziewanie w pierwszym cyklu po zakończeniu laktacji, nawet okresu nie zdążyłam dostać, ostatni miałam 1,5 roku temu! Planowaliśmy drugie dziecko, tylko troszkę się nam przyspieszyło, ale może to i dobrze Termin mam gdzieś na koniec grudnia.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 21:18   #3698
ilona_0105
Raczkowanie

Według mnie największy problem będzie z pościelą do łóżeczka jest bardzo dużo ładnych i ciężko się zdecydować
swoją drogą to minimum 2 komplety pościeli trzeba mieć....czy się mylę

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-04-23, 21:20   #3699
Mya1989
Zakorzenienie

to drugie jest super, ja chciałam takie zanim oczywiście okazało się, że łóżeczko dostaniemy Ale dostaniemy w tym stylu bo bratowa lubiła bajery typu baldachim itp itd.
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Dołączam do wątku
Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży Jest to mega niespodzianka, bo jestem już mamą 11 miesięcznego chłopca, a w ciążę zaszłam niespodziewanie w pierwszym cyklu po zakończeniu laktacji, nawet okresu nie zdążyłam dostać, ostatni miałam 1,5 roku temu! Planowaliśmy drugie dziecko, tylko troszkę się nam przyspieszyło, ale może to i dobrze Termin mam gdzieś na koniec grudnia.
Siema, to fajna niespodzianka! Jeśli się nie mylę to nie jestes pierwsza na wątku, która ma takiego małego szkrabika i czeka na kolejnego

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Według mnie największy problem będzie z pościelą do łóżeczka jest bardzo dużo ładnych i ciężko się zdecydować
swoją drogą to minimum 2 komplety pościeli trzeba mieć....czy się mylę
Czytałam, że dwa. ja pewnie kupię z 4, bo oczywiście wszystko już będę miała to chociaż pościel sobie kupię

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-23, 21:21   #3700
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Dołączam do wątku
Witajgratuluje

Dziewczyny bardzo ładne te łóżeczka

Ja uciekam spać, dobranoc wszystkim

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 21:21   #3701
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Dołączam do wątku

Gratuluje

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-04-23, 21:23   #3702
_Peggy
Zakorzenienie

Dziewczyny program Położne który Wam polecałam leci na TVN Style. Leci TERAZ
Stary 2013-04-23, 21:24   #3703
babku
Zadomowienie

Witam. Dziś odpisuję partiami, bo mam wolny wieczór i nie chce popełnić wczorajszego błędu z cytowaniem.

weronisiek88 gratuluję wizyty. Proszę się cieszyć, a nie martwić

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Pocytowałam, poodpisywałam i wszystko mi szlag trafił!!! wrrrrrrrr źle się zaczyna dzień.
Ja tak zrobiłam wczoraj. Tak się chyba dzieję jak za dużo się zacytuję, dlatego dziś odpisuje stronami

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Pewnie, że idź na USG, po co masz płacić jak jest możliwość za darmo zrobić.
Posłuchałam, byłam dziś i jestem z tego powodu przeszcześliwa. Widziałam malutkie rączki i nóżki, serducho pięknie bijące. Cały dzidziol jest piękny i już mniej przypomina krewetkę Puszczał takie bąbelki i jeden miał w pewnym momencie nad główką i radiolog mówi do mnie, że wygląda jak aniołek z aureolką No po prostu czad, nie mogę się nacieszyć

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
za wizytę

Ja właśnie też z wizyty wróciłam lekarz zgodził się mnie przyjąć dziś bez kolejki z dzidziem wszystko ok rośnie duży i zdrowy, ma już ok 10 cm wiercił się jak szalony ale nogi trzymał razem, mam nadzieję że za 4 tyg rozłoży nóżki dla mamusi żeby potwierdzić że chłopiec od razu po wizycie jestem spokojniejsza i mam lepszy humorek dziś intensywniej odczuwam bąbelki w brzuchu
Ooo no to Twoja dzidzia już naprawdę spora, zresztą jak i brzuch Moja ma 3 cm

Soborowska, lubieolowki witajcie na forum.

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Ja dalej jakoś nie umiem sobie wyobrazić, że rośnie we mnie Nowe Życie

A właśnie, miałam pytać: od kiedy lekarze robili Wam usg przez brzuch? Bo ja kolejne będę mieć w 10t5d czyli w 11 tygodniu i tak sobie myślę, czy w końcu nie będzie mi tam kukał dowcipnie
Ja jestem w 11 tygodniu i dzisiaj miałam robione przez brzuch i wszystko fajnie było widać.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe mamusie
Wróciłam właśnie od lekarza... oczywiście nadal nic konkretnego nie wiem . Zaglądnął stwierdził że macica pięknie urosła i to by było na tyle... Jutro usg a mnie już nosi bo już bym chciała widzieć maluszka i wiedzieć czy wszystko w porządku...
Ja tak miałam wczoraj. Też miałam powiedziane, że macica ładnie rośnie, ale tak na słowo to ja nie wierze, musiałam zobaczyć Mam nadzieję, że będziesz jutro szczęśliwa, jak ja dziś. Trzymam kciuki.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 21:27   #3704
rinco
Wtajemniczenie

Pościeli na początek nie trzeba mieć wcale, bo malutkie dziecko śpi zazwyczaj w jakimś rożku, otulaczu itp. (lubi być skrępowane), ewentualnie przykryte kocykiem i bez poduszki. Od początku to jedynie ochraniacz może się przydać, żeby mu zrobić taki przytulny kącik. Ja pierwszą pościel założyłam gdzieś po pół roku, drugą dokupiłam chwilę później
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 21:27   #3705
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
to drugie jest super, ja chciałam takie zanim oczywiście okazało się, że łóżeczko dostaniemy Ale dostaniemy w tym stylu bo bratowa lubiła bajery typu baldachim itp itd.

Siema, to fajna niespodzianka! Jeśli się nie mylę to nie jestes pierwsza na wątku, która ma takiego małego szkrabika i czeka na kolejnego

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Czytałam, że dwa. ja pewnie kupię z 4, bo oczywiście wszystko już będę miała to chociaż pościel sobie kupię
Ja pewnie też ja oglądam i czekam już na moment w którym będę mogła robić zakupy na tą chwilę nie mam nic bo uważam ,że jeszcze wcześnie...

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-04-23, 21:32   #3706
ktosiula
Wtajemniczenie

Nemosek witam i gratuluję rosnącej fasolki!
Nena super te książeczki! Ciekawe gdzie takie można kupić, podpytaj koleżankę. Akurat bym kupiła znajomej bo na dniach rodzi. A jaki cudny bujaczek!!!! Odleciałam
A z Twoja nocną przygodą dla mnie to norma i przed ciążą też się zdarzało :P Jakoś tak to natura wymyśliła.
Dzidzia trzymam kciukasy za testy ! Ja też teraz piszę odpowiedzi w wordzie i później kopiuję bo mi ze sto razy zjadło piękne cytowane posty…. Oooo doczytałam że wizyta udana, gratuluję! Widzisz jaką masz silną dzidzię – wszystko zniesie!
Mikki ja też mam w planach fotki J to świetna pamiątka.
Acelina woooow, extra brzusio! Duuży ! Mnie dzisiaj tak wydęło, że nie mogłam uwierzyć, właśnie wróciłam z łazienki a co ja się tam nadziwiłam to moje. Jutro rano już pewnie nic z tego brzucha nie będzie :P wzdęcie zejdzie i po ptokach heheh. Ciekawe kiedy będzie po mnie widać, bo od tego zależy także kiedy powiem w pracy, myślałam, że tak pod koniec maja a to już będzie 14t….
Kurka kawał brzucha masz! Na pewno w pracy nie ukryjesz :P
Asist ja farbuję włosy. i to blondem, nie uważam żeby to zaszkodziło dzidzi. I tez mam aparat J Może nam zęby po ciąży nie wypadną bo je metal trzyma w kupie heheh
Ola witam J Jesteśmy na podobnym etapie, życzę spokojnej i bezproblemowej ciąży! Też mi się podoba Jedo fyn, ma dużą gondolkę i w ogóle fajny jest .
Koala ja tą samą poduchę chcę i muszę ją mieć J Ale może jak się brzuch pojawi bo na razie nie mam problemów ze spaniem. Spałabym caaaałymi dniami i nocami…. Jak już będziesz użytkować to napisz recenzję J
Espere gratuluję II kreseczek! Cudna wiadomość! Dzokero Ciebie też witam, jest nas coraz więcej! Rinco ale numer! Gratuluję, będziesz podwójną mamą!
Peggy zdrówka, trzymam kciuki i wracaj prędko
Babku super wieści! Mój bąbel to jeszcze krewetka ale szybko urośnie J
Nieźle się dzisiaj rozpisałyście, przeczytałam wszystko i mam dość hehehe.
Świetne są te bujaczki co pokazywałyście, musimy też kupić. Ale tak jak dzidzia mówi warto poczytać jakieś opinie, żeby takie cacko było bezpieczne i stabilne.
Uciekam do wyrka, do jutra maniaczki forum :P

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 21:36   #3707
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
A to wczorajszy odcinek leci..... ale mimo to oglądam

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-04-23, 22:09   #3708
babku
Zadomowienie

Zadzwoniła koleżanka i przerwała moje cytowanie. Lecę dalej
nemosek witaj
Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

Miałam dzisiaj ciekawą przygodę w nocy, ale to tak żenujące, że dalej będzie na biało - obudził mnie orgazm (kilka dni temu to samo - nie nie to nie zasługa Tżta ale snu), zaraz po nim doznałam bólu dolnej części brzucha. Mam nadzieję, że to nie zaszkodziło dziecku. Dziwna sprawa
Ja mam ostatnio często sny o takiej tematyce. Zazwyczaj nad ranem także czasem budzi mnie taka niespodzianka Dziecku to nie zaszkodziło, bo rośnie pięknie. Może nawet się cieszy, że mama zadowolona się budzi

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
to my 11t3d
Super brzusio. Wczoraj ginekolog mi powiedziała, że to nic dziwnego, że mam taki brzuch (też spory) , bo tak widać szybko u szczupłych dziewczyn. Ty widzę też z tych szczupłych, a brzusio piękny
Stary 2013-04-23, 22:19   #3709
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Zadzwoniła koleżanka i przerwała moje cytowanie. Lecę dalej
nemosek witaj

Ja mam ostatnio często sny o takiej tematyce. Zazwyczaj nad ranem także czasem budzi mnie taka niespodzianka Dziecku to nie zaszkodziło, bo rośnie pięknie. Może nawet się cieszy, że mama zadowolona się budzi

Super brzusio. Wczoraj ginekolog mi powiedziała, że to nic dziwnego, że mam taki brzuch (też spory) , bo tak widać szybko u szczupłych dziewczyn. Ty widzę też z tych szczupłych, a brzusio piękny
Ja nie wiem czy to dlatego,że jestem w ciąży ale ostatnio nie mam ochoty na igraszki.....przed ciąża tak nigdy nie miałam....nawet nie mam snów o tej tematyce
chyba ze mną coś nie tak

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-04-23, 22:49   #3710
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno. Co wasi lekarze mówią na farbowanie włosów?
Lekarza nie pytałam. Fryzjerka mówiła, że można spokojnie i to nie tylko farbami bez amoniaku. Zamierzam za tydzień pofarbować się zwykłą farbą.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
[B]

apropo roczków, chrztów, mysleliście na chrzestnymi te które będą chrzcić dzieci oczywiście nam się troche limit wyczerpał i nie bardzo mamy kogo wybrać chyba stanie na mojej przyjaciółce ale faceta to nie wiem kogo
Ja będę miała tylko problem z chrzestną. Oboje z Tż mamy tylko braci, a nie chciałabym prosić przyjaciółek. Mam w rodzinie Tż siostrę cioteczną, z którą się przyjaźnie i chciałabym, żeby była chrzestną, tylko finansowo u niej krucho, a ona jest taka, że nie da sobie powiedzieć, że nie chcemy żadnego prezentu. Już tak było na ślub. Dali nam dużo w kopertę i bardzo źle się z tym czułam. No i tylko dlatego mam dylemat. Chciałabym bardzo, żeby była chrzestna mojego dziecka, ale nie chce, jej w żaden sposób obciążyć finansowo

Cytat:
Napisane przez Soborowska Pokaż wiadomość
ja słyszałam, że taki bujaczki to rewelacja, dzieci to uwilbiają czy wy juz kupujecie rzeczy dla dziecka? jestem w 11 tygodniu i jeszcze nic nie mam
Też jestem w 11 tygodniu i nic nie mam. Poczekam na płeć i wtedy poszaleje na całego
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Ktoś pytal o majówkę - w całym prawie kraju odczuwalna temperatura 1 maja ma wynosić 30 stopni
Ja jadę do siostry w odwiedziny i mam zamiar odpocząć!
Uwielbiam taką temperaturę. W takim razie wybiorę się z teściówką do ich domku na wsi. Ale się wygrzeje
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

To tak samo jak ja z przeprowadzką...po jednej małej reklamówce przenosiłam wczoraj hahaha a dzisiaj mąż cały dzień przewozi rzeczy i pierwszy raz będziemy spać w nowym domku Jutro trzeba posprzątać stary i oddać klucze...
Spokojnej nocki w nowym domku. Pamiętaj co ci się przyśni

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
My po wizycie. 11t3d wg usg; zrobiliśmy od razu prenatalne . wszystko gra. ja widziałam tylko przez ułamek sekundy, bo lekarz robił w ciszy pomiary. ale jak mówi, że ok, to ok. zwłaszcza, że potem widziałam wykresy. dość wysokie tętno było, ale może maluszek dużo fikał chwilę wcześniej. Brudzić mogę jeszcze ze 3 tygodnie. Dalej duphaston. Jutro mam się stawić do szpitala na test podwójny.

Maleństwo ma prawie 48mm. Pan doktor powiedział, że gdybym była tydzień dalej, to podałby mi płeć. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i na pewno będziemy też robić test potrójny. na nfz.

Całe popołudnie mam taaaaki uśmiech do pysia przyklejony, że nie sądziłam nawet, że mogę być tak szczęśliwa .
Dzięki za wszystkie kciuki
Gratuluję i też mam dzisiaj taaaaaki uśmiech. Piękne uczucie Ciekawe jak długo potrwa, zanim znów zaczniemy się czymś martwić

ola_k11,Espere,dzoker007,rinco witam na forum Jest nas co raz więcej. Teraz to będę miała do nadrobienia pewnie z 15 stron dziennie
Stary 2013-04-23, 23:17   #3711
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
cześć i ja chciałabym dołączyć do grona mamuś lisopadowo-grudniowych
pozytywny test wyszedł mi 9 kwietnia, w w czwartek mam wizytę Wegług moich obliczeń dzieciątko przyjdzie na świat w połowie grudnia ale więcej dowiem się w ten czwartek już nie mogę się doczekać
PS. udało nam się w 4 cs.
Witaj!!!! ;D no to za wizytę i daj od razu znać!!

Trele- tak znamy sie wszystkie ze staraczkowego ;D
Cytat:
mnie się takie podobają widziłam już kilka osób z tymi wózkami i kolory są tak śliczne i intensywne.....

http://www.dzieciecawyspa.pl/zdj_big/laretcz01_02.jpg
Fajny pojazd
Cytat:
Hej.

Cały dzień męczą mnie mdłości i zawroty głowy Jeden z bardziej męczących dni.
A przy tym... czuje się taka szczęśliwa

Nie będę aktywna na wątku przez kilka dni, ale nie martwcie się, wrócę.
Wszystkiego Dobrego Mamusie

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Znam, znam mam identycznie Niby mne mdli ale tak naprawdę tylko w ustach i wiem że na 80% nie skończy się wymiotami. W sumie to dziś tylko 3 razy małam akcje
Wracaj szybko!!
Cytat:
Też misie takie podobają, chociaż bardziej to z szufladą
2 ekstra
Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Dołączam do wątku
Witaj!
Cytat:
A ja myślałam ze to leci ino raz w tygodniu

ej no troche przesadzacie. nie ma mnie 3 godzinki i już 2 strony nadrabiania... Jak wyjadę na tą majówkę to całą część ominę... musze to przemyslec

moja głowa nadaje się dzisiaj do odstrzału

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

mój mąż ma coś z głową.. przedstawie Wam nasz dzisiejszy dialog:

Ja- Ej, wiesz że już niedługo bedzie nowa część naszego mamuśkowegowątku?
Mąż- no i co w związkuz tym?
J- no nic, ciekawa jestem jaką nazwę bedzie nosić
M- macie juz cos?
j- za wczesnie na to pewnie jak bedzie 150 to sie bedziemy zastanawiać :d
m- ja wymysliłem ,......

jest dziewczynka jest chłopaczek- u niej piczka u niego ptaszek
Stary 2013-04-23, 23:26   #3712
lubieolowki
Raczkowanie

Uooooo! Duuużo do czytania!

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Witajcie
Mam nadzieję, że będę mogła do Was dołączyć Jestem chyba jedną z ostatnich z listy mam oczekujących maluszka. Wczoraj robiłam test ciążowy i wyszły dwie kreseczki Termin porodu według miesiączki to 28.12.2013. W piątek idę do gina. Ciąża jest jak najbardziej planowana ale przyznam szczerze, że boję się. Mam nadzieję, że wszystko z dzidzią jest w porządku.
Witamy! Na pewno wszystko jest i będzie ok Mój TŻ jest z 30 grudnia i świetny z niego facet, więc dzieciaczek z końca grudnia musi być boski hehehe

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Witam nową mamusię Ja widziałam serducha na przełomie 6/7 tyg, natomiast jeszcze nie słyszałam Pewnie będę mieć okazję dopiero po genetycznym
My też w 8tyg a kiedy miałaś OM??
Ojej! No to super! Tak jak czytam jak wszystkie widziałyście już serduszko w 6 czy 7 tyg. to ja już na pewno zobaczę na następnym usg! OM wypadała mi 27.02

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Ech... u nas wsio okej, natomiast ja chodzę strasznie nieogarnięta psychicznie i fizycznie, taka strasznie rozkojarzona, tez tak macie?
Praca mnie psychicznie meczy. Jutro będę rozmawiać z szefowa po raz setny, menadzerka robi jakies dziwne podchody - masakra jakas. A na L4 planuje isc dopiero 23 maja - chyba umre do tego czasu Zmeczona tym wszystkim jestem
Mam dokładnie tak samo. Generalnie uczelnia mnie totalnie wyżyma psychicznie i nie mam siły na nic... Do tego ślubujemy pod koniec czerwca więc dodatkowe obciążenie z załatwianiem i dopinaniem na ostatni guzik... Ale muszę wytrzymać jeszcze 2 msc i zaliczony rok na uczelni! A potem na urlop żeby w spokoju wyczekiwać Maluszka - taka moja motywacja No i po ślubie to już nic, tylko się cieszyć

Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
cześć i ja chciałabym dołączyć do grona mamuś lisopadowo-grudniowych
pozytywny test wyszedł mi 9 kwietnia, w w czwartek mam wizytę Wegług moich obliczeń dzieciątko przyjdzie na świat w połowie grudnia ale więcej dowiem się w ten czwartek już nie mogę się doczekać
PS. udało nam się w 4 cs.
Gratulacje!! Będę wyczekiwać informacji po czwartku Trzymam kciuki

Cytat:
Śliczne te łóżeczka! Nawet nie wiedziałam, że można takie piękne znaleźć! Ja w ogóle się boję, że nie będę umiała ogarnąć co dla naszego Maluszka kupić, załatwić itd. Jesteśmy pierwsi w mojej rodzinie i w rodzinie TŻta i w rodzinnym spadku chyba niewiele dostaniemy :/ Muszę nadgonić tematy z wyprawką i przygotowaniem pokoiku

W ogóle mam takie pytanie do Was - odebrałam dzisiaj wyniki badań. Głównie chodzi mi o morfologię. Mam (nieznacznie, ale jednak) podwyższony poziom MXD. Reszta wyników wręcz perfekcyjna! Czy mam się czym martwić? Wizyta u gin dopiero za 2 tyg, a ja taka jestem, że zawsze na zapas się martwię...

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 23:59   #3713
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Witamy! Na pewno wszystko jest i będzie ok Mój TŻ jest z 30 grudnia i świetny z niego facet, więc dzieciaczek z końca grudnia musi być boski hehehe

W ogóle mam takie pytanie do Was - odebrałam dzisiaj wyniki badań. Głównie chodzi mi o morfologię. Mam (nieznacznie, ale jednak) podwyższony poziom MXD. Reszta wyników wręcz perfekcyjna! Czy mam się czym martwić? Wizyta u gin dopiero za 2 tyg, a ja taka jestem, że zawsze na zapas się martwię...
Ja jestem z końcówki grudnia i też jestem boska

Odnośnie poziomu MXD, to jeśli pozostałe wyniki są prawidłowe nie ma się czym przejmować. Tym bardziej jeśli piszesz, że podwyższone jest nieznacznie.
Stary 2013-04-24, 00:04   #3714
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ja jestem z końcówki grudnia i też jestem boska

Odnośnie poziomu MXD, to jeśli pozostałe wyniki są prawidłowe nie ma się czym przejmować. Tym bardziej jeśli piszesz, że podwyższone jest nieznacznie.
Babku, nie strasz mnie -- ja tez jestem z konca grudnia

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-04-24, 00:06   #3715
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witaj!!!! ;D no to za wizytę i daj od razu znać!!

Trele- tak znamy sie wszystkie ze staraczkowego ;D

Fajny pojazd

Wracaj szybko!!

Też misie takie podobają, chociaż bardziej to z szufladą

2 ekstra

Witaj!

A ja myślałam ze to leci ino raz w tygodniu

ej no troche przesadzacie. nie ma mnie 3 godzinki i już 2 strony nadrabiania... Jak wyjadę na tą majówkę to całą część ominę... musze to przemyslec

moja głowa nadaje się dzisiaj do odstrzału

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

mój mąż ma coś z głową.. przedstawie Wam nasz dzisiejszy dialog:

Ja- Ej, wiesz że już niedługo bedzie nowa część naszego mamuśkowegowątku?
Mąż- no i co w związkuz tym?
J- no nic, ciekawa jestem jaką nazwę bedzie nosić
M- macie juz cos?
j- za wczesnie na to pewnie jak bedzie 150 to sie bedziemy zastanawiać :d
m- ja wymysliłem ,......

jest dziewczynka jest chłopaczek- u niej piczka u niego ptaszek

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-04-24, 00:14   #3716
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Babku, nie strasz mnie -- ja tez jestem z konca grudnia
.
Niemożliwa jesteś
Stary 2013-04-24, 00:21   #3717
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ryba - to Tzt chyba na biezaco nasz watek studiuje jesli wie ze nam sie parka ujawnila ) Babku moze 28 ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-04-24, 00:26   #3718
babku
Zadomowienie

Nie, ale blisko 23
Imię dla dziewczynki też nam się jedno podoba razem, ale już nie chciałam pisać po raz kolejny, że też biorę po uwagę Zofia, bo bałam się, że uznasz, że jestem jakaś zboczona na Twoim punkcie
Stary 2013-04-24, 00:34   #3719
Trele_Morele
Zakorzenienie

Haha, u mnie chyba bedzie jednak Maja , ktos mnie juz wyprzedzil z Zosia , takze spokojna glowa ) ale jajca .. Ciekawe do czego jeszcze dojdziemy do porodu

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-04-24, 06:45   #3720
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Dołączam do wątku

dobry, ja zaraz mykam zaprowadzić córę do teściowej i do pracy,.... ooo jak mi się nie chce

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości