Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 07:41   #3721
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Witajcie
Mam nadzieję, że będę mogła do Was dołączyć Jestem chyba jedną z ostatnich z listy mam oczekujących maluszka. Wczoraj robiłam test ciążowy i wyszły dwie kreseczki Termin porodu według miesiączki to 28.12.2013. W piątek idę do gina. Ciąża jest jak najbardziej planowana ale przyznam szczerze, że boję się. Mam nadzieję, że wszystko z dzidzią jest w porządku.
Witam nową grudniową mamusię

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
My po wizycie. 11t3d wg usg; zrobiliśmy od razu prenatalne . wszystko gra. ja widziałam tylko przez ułamek sekundy, bo lekarz robił w ciszy pomiary. ale jak mówi, że ok, to ok. zwłaszcza, że potem widziałam wykresy. dość wysokie tętno było, ale może maluszek dużo fikał chwilę wcześniej. Brudzić mogę jeszcze ze 3 tygodnie. Dalej duphaston. Jutro mam się stawić do szpitala na test podwójny.

Maleństwo ma prawie 48mm. Pan doktor powiedział, że gdybym była tydzień dalej, to podałby mi płeć. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i na pewno będziemy też robić test potrójny. na nfz.
Gratuluję udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
cześć i ja chciałabym dołączyć do grona mamuś lisopadowo-grudniowych
pozytywny test wyszedł mi 9 kwietnia, w w czwartek mam wizytę Wegług moich obliczeń dzieciątko przyjdzie na świat w połowie grudnia ale więcej dowiem się w ten czwartek już nie mogę się doczekać
PS. udało nam się w 4 cs.
Ja też mam teramin na połowę grudnia, witam

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Dołączam do wątku
Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży Jest to mega niespodzianka, bo jestem już mamą 11 miesięcznego chłopca, a w ciążę zaszłam niespodziewanie w pierwszym cyklu po zakończeniu laktacji, nawet okresu nie zdążyłam dostać, ostatni miałam 1,5 roku temu! Planowaliśmy drugie dziecko, tylko troszkę się nam przyspieszyło, ale może to i dobrze Termin mam gdzieś na koniec grudnia.
Grono grudniowych mamuś powiększa się witam w wątku

Ja miałam wczoraj jakiś sądny dzień, po zajęciach pojechałam do TŻ już w autobusie zaczęło mi się robić niedobrze ale tak czasem mam od zapachów. TŻ namówił mnie żeby jechać do znajomego na 20 minuty bo mają coś zrobić z samochodem... myślałam ze umrę w drodze, tak mnie benzyna obrzydzała, ze myślałam że tylko ostrzegłam TŻta że jak będę wymiotować to mu powiem.
No ale jak już dotarliśmy to z tych 20 minut zrobiły się 3 h prawie i żona znajomego zaproponowała pizzę. Ale zanim nasi panowie się zebrali z garażu to znowu z godzina minęła myślałam że TŻta zabije bo mdłości mi przeszły i zaczęłam być bardzo głodna. Jeszcze znajomi namawiali któreś z nas na piwko. A my jako ze postanowiliśmy się na razie nie chwalić to zaczęliśmy jakoś kombinować, ze TZ kierowca itd a ja mam samochód u niego pod blokiem (ja nie jeżdżę jego samochodem bo się boję hehe to takie sportowe z dużą ilością koni pod maską) ale stanęło na tym, że jednak namówili TŻ na piwko a ja musiałam wracać, Ależ ja się stresowałam jechać tym autem. Pizza niby zrekompensowała wszystko bo była pyszna ale na koniec powiedziałam TZ że naraził nas na stresy

Ależ się rozpisałam :x

Miłego dnia życzę dziewczyny
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 08:21   #3722
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
E to nie wiem, ale pewnie to normalne

Marzę o mcnuggetsach dziewczyny, albo kanapce z grillowanym kurczakiem z subwaya. Do tego frycie, shake waniliowy i mcflurry i jestem spełniona życiowo a do maca mam jedyne 100km
to tak jak ja... do maca jakieś 60 km..... ehh... co za niesprawiedliwość
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Dołączam do wątku
Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży Jest to mega niespodzianka, bo jestem już mamą 11 miesięcznego chłopca, a w ciążę zaszłam niespodziewanie w pierwszym cyklu po zakończeniu laktacji, nawet okresu nie zdążyłam dostać, ostatni miałam 1,5 roku temu! Planowaliśmy drugie dziecko, tylko troszkę się nam przyspieszyło, ale może to i dobrze Termin mam gdzieś na koniec grudnia.
też mamy w planie właśnie tak szybko rach ciach drugiego bobasa żeby była mała różnica wieku a trzecie to za jakiś czas :P
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witaj!!!! ;D no to za wizytę i daj od razu znać!!

Trele- tak znamy sie wszystkie ze staraczkowego ;D

Fajny pojazd

Wracaj szybko!!

Też misie takie podobają, chociaż bardziej to z szufladą

2 ekstra

Witaj!

A ja myślałam ze to leci ino raz w tygodniu

ej no troche przesadzacie. nie ma mnie 3 godzinki i już 2 strony nadrabiania... Jak wyjadę na tą majówkę to całą część ominę... musze to przemyslec

moja głowa nadaje się dzisiaj do odstrzału

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

mój mąż ma coś z głową.. przedstawie Wam nasz dzisiejszy dialog:

Ja- Ej, wiesz że już niedługo bedzie nowa część naszego mamuśkowegowątku?
Mąż- no i co w związkuz tym?
J- no nic, ciekawa jestem jaką nazwę bedzie nosić
M- macie juz cos?
j- za wczesnie na to pewnie jak bedzie 150 to sie bedziemy zastanawiać :d
m- ja wymysliłem ,......

jest dziewczynka jest chłopaczek- u niej piczka u niego ptaszek
co do majówki to może umówmy się że nie ma pisania to nie będzie tyle do nadrabiania a mężuś pomysłowy
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Witam nową grudniową mamusię

Gratuluję udanej wizyty

Ja też mam teramin na połowę grudnia, witam

Grono grudniowych mamuś powiększa się witam w wątku

Ja miałam wczoraj jakiś sądny dzień, po zajęciach pojechałam do TŻ już w autobusie zaczęło mi się robić niedobrze ale tak czasem mam od zapachów. TŻ namówił mnie żeby jechać do znajomego na 20 minuty bo mają coś zrobić z samochodem... myślałam ze umrę w drodze, tak mnie benzyna obrzydzała, ze myślałam że tylko ostrzegłam TŻta że jak będę wymiotować to mu powiem.
No ale jak już dotarliśmy to z tych 20 minut zrobiły się 3 h prawie i żona znajomego zaproponowała pizzę. Ale zanim nasi panowie się zebrali z garażu to znowu z godzina minęła myślałam że TŻta zabije bo mdłości mi przeszły i zaczęłam być bardzo głodna. Jeszcze znajomi namawiali któreś z nas na piwko. A my jako ze postanowiliśmy się na razie nie chwalić to zaczęliśmy jakoś kombinować, ze TZ kierowca itd a ja mam samochód u niego pod blokiem (ja nie jeżdżę jego samochodem bo się boję hehe to takie sportowe z dużą ilością koni pod maską) ale stanęło na tym, że jednak namówili TŻ na piwko a ja musiałam wracać, Ależ ja się stresowałam jechać tym autem. Pizza niby zrekompensowała wszystko bo była pyszna ale na koniec powiedziałam TZ że naraził nas na stresy

Ależ się rozpisałam :x

Miłego dnia życzę dziewczyny
hehe a narażać na stresy mamusie i dziecko nie można!!

nadrobiłam zaległości, zjadłam śniadanie i mam postanowienie że zajrzę do Was jak zrobię wszystkie zaplanowane rzeczy:pranie, zmywanie, sprzątanie, praca, zakupy... hehe bo inaczej się nie oderwę od wątku

a dziś nad ranem zbudził mnie bobas tak się zaczął turlać w brzuchu że nie mogłam usnąć.. co będzie jak zacznie mnie tak kopać... bezsenne noce? a właśnie chyba tak jest że jak się chodzi i coś robi to dzidzia w brzuchu się lula i śpi, a jak się kobieta położy to zaczyna harce.... będzie się działo

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 08:26   #3723
ktosiula
Wtajemniczenie

[QUOTE=babku;40461915]Ja jestem z końcówki grudnia i też jestem boska
[QUOTE]

i ja, i ja! I też jestem boska

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
co do majówki to może umówmy się że nie ma pisania to nie będzie tyle do nadrabiania a mężuś pomysłowy

a dziś nad ranem zbudził mnie bobas tak się zaczął turlać w brzuchu że nie mogłam usnąć.. co będzie jak zacznie mnie tak kopać... bezsenne noce? a właśnie chyba tak jest że jak się chodzi i coś robi to dzidzia w brzuchu się lula i śpi, a jak się kobieta położy to zaczyna harce.... będzie się działo
W związku z majówką jestem za! Zakaz pisania już od 28.04 do 5.05 :P Już to widzę...

Dzidziuś się rusza

Zwariowane-serduszko, Domii, Ilona - trzymam kciuki za wizyty! Pozdrawiam z pracy i uciekam!

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-04-24 o 08:27
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 08:37   #3724
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
cześć i ja chciałabym dołączyć do grona mamuś lisopadowo-grudniowych
pozytywny test wyszedł mi 9 kwietnia, w w czwartek mam wizytę Wegług moich obliczeń dzieciątko przyjdzie na świat w połowie grudnia ale więcej dowiem się w ten czwartek już nie mogę się doczekać
PS. udało nam się w 4 cs.
Witaj, super Cie spotkać na tym wątku od razu po wizycie prosimy o relację

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy to dlatego,że jestem w ciąży ale ostatnio nie mam ochoty na igraszki.....przed ciąża tak nigdy nie miałam....nawet nie mam snów o tej tematyce
chyba ze mną coś nie tak
Ja w pierwszym trymestrze kompletnie ale to naprawde nie miałam ochoty na jakieś igraszki, mąż biedny trochę wyposzczony, bo wcześniej nigdy tak nie miałam. Ale dawaliśmy radę

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 08:37   #3725
Kabriela
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny, miejcie litość jak tu można Was nadrobić skoro piszecie w takim tempie....ech....dzisiaj pobudka z porannymi dolegliwościami jutro na szczęście wizyta u nowego lekarza i mam nadzieje, że się wszystkiego dowiem....miłego dnia życzę...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 08:56   #3726
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Wow Już??
Stary 2013-04-24, 09:05   #3727
Azealia
Raczkowanie

Magalska ale super, mnie tak może budzić Przynajmniej te kilka pierwszych razy a potem będę spała na hamaku żeby się bujało :P

Witam kolejne grudniowe Mamusie
U mnie termin na 15 grudnia, ale fajnie by było urodzić 11 :P
Wtedy by była data: 11.12.13

Opowiem Wam jaką mieliśmy dzisiaj akcję z rana.
TŻt wychodzi do pracy zawsze o 5.35, więc o 5.20 dzwoni budzik. Ja wtedy kiedy on się powoli zbiera idę do łazienki. Układ mamy taki że sypialnia z kuchnią są na przeciw siebie a między nimi z prawej strony łazienka. Kuchnia jest otwarta bez drzwi. Więc idę sobie jak co dzień, wchodzę do łazienki i myślę: o co chodzi? coś się na mnie gapiło, przejrzałam się w lustrze czy na pewno już nie śpie, wychylam się, patrzę a na parapecie w kuchni... KOT!!
Zaznaczę że nie lubię kotów, mój TŻt to już w ogóle no i nie mamy żadnego zwierzęcia w domu, poza rybkami u rodziców na dole, a tu na parapecie siedzi dumnie białe kocisko i paczy na mnie... Myślałam że zejdę.
Wpadłam do sypialni i mówię do TŻta: Kochanie mamy ku%#*wa kota w kuchni! A on do mnie: kobieto! kładź się spać, ta ciąża już Ci totalnie w głowie miesza, schizy masz, kładź się do łóżka i zaczął się śmiać, więc ja mu mówię: serio mówię Ci siedzi na parapecie.
Poszedł po niego i wywalił go na balkon od strony sypialni, a ten migiem wrócił na parapet i mruczy i paczy na mnie przez okno... Wtedy już wyłam ze śmiechu, TŻt umył zęby, ogarnął się, kota wziął pod pache i wyniósł na pole przed dom.
Śmialiśmy się później gadając przez telefon jak głupki, jak rano gadałam z Mamą to mówię do niej żeby się cieszyła że nie zszedł na dół i jej do wyra nie wskoczył

Ehhh, atrakcje z rana, a ja dzisiaj pracuję w domu, więc mam zamiar byczyć się cały dzien na leżaku na balkonie pod parasolem. Ale śniadania jeszcze nie wmusiłam
Stary 2013-04-24, 09:16   #3728
Soborowska
Raczkowanie

Witajcie! na chwilkę powrócę do wczorajszego tematu farbowania włosów w ciązy, wczoraj byłam u lekarza i powiedział, że farobwać włosy tak ale po 12 tygodniu i powiedział, ze farba przed 12 tygodniem zaszkodzi jednej kobiecie na tysiąc ale lepiej nie ryzykować ponieważ jestem w 10 tygodniu to się zastosuję i wytrzymam jeszcze 2 - 3 tygodnie
Stary 2013-04-24, 09:21   #3729
anulka2205
Wtajemniczenie

Fajna kocia pobudka

Kciuki za dzisiejsze wizyty

Też mam dziś sporo papierkowej roboty i trochę sprzątania, także biorę z Ciebie przykład Magalska- wrócę jak skończę, no chyba że bę dzie mi się należała mała przerwa, to szybciej

Anoulka a to Was tż przeciągnął, dobrze chociaz, żę ta pizza

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:25   #3730
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witaj!!!! ;D no to za wizytę i daj od razu znać!!

Trele- tak znamy sie wszystkie ze staraczkowego ;D

Fajny pojazd

Wracaj szybko!!

Też misie takie podobają, chociaż bardziej to z szufladą

2 ekstra

Witaj!

A ja myślałam ze to leci ino raz w tygodniu

ej no troche przesadzacie. nie ma mnie 3 godzinki i już 2 strony nadrabiania... Jak wyjadę na tą majówkę to całą część ominę... musze to przemyslec

moja głowa nadaje się dzisiaj do odstrzału

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

mój mąż ma coś z głową.. przedstawie Wam nasz dzisiejszy dialog:

Ja- Ej, wiesz że już niedługo bedzie nowa część naszego mamuśkowegowątku?
Mąż- no i co w związkuz tym?
J- no nic, ciekawa jestem jaką nazwę bedzie nosić
M- macie juz cos?
j- za wczesnie na to pewnie jak bedzie 150 to sie bedziemy zastanawiać :d
m- ja wymysliłem ,......

jest dziewczynka jest chłopaczek- u niej piczka u niego ptaszek

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Magalska ale super, mnie tak może budzić Przynajmniej te kilka pierwszych razy a potem będę spała na hamaku żeby się bujało :P

Witam kolejne grudniowe Mamusie
U mnie termin na 15 grudnia, ale fajnie by było urodzić 11 :P
Wtedy by była data: 11.12.13

Opowiem Wam jaką mieliśmy dzisiaj akcję z rana.
TŻt wychodzi do pracy zawsze o 5.35, więc o 5.20 dzwoni budzik. Ja wtedy kiedy on się powoli zbiera idę do łazienki. Układ mamy taki że sypialnia z kuchnią są na przeciw siebie a między nimi z prawej strony łazienka. Kuchnia jest otwarta bez drzwi. Więc idę sobie jak co dzień, wchodzę do łazienki i myślę: o co chodzi? coś się na mnie gapiło, przejrzałam się w lustrze czy na pewno już nie śpie, wychylam się, patrzę a na parapecie w kuchni... KOT!!
Zaznaczę że nie lubię kotów, mój TŻt to już w ogóle no i nie mamy żadnego zwierzęcia w domu, poza rybkami u rodziców na dole, a tu na parapecie siedzi dumnie białe kocisko i paczy na mnie... Myślałam że zejdę.
Wpadłam do sypialni i mówię do TŻta: Kochanie mamy ku%#*wa kota w kuchni! A on do mnie: kobieto! kładź się spać, ta ciąża już Ci totalnie w głowie miesza, schizy masz, kładź się do łóżka i zaczął się śmiać, więc ja mu mówię: serio mówię Ci siedzi na parapecie.
Poszedł po niego i wywalił go na balkon od strony sypialni, a ten migiem wrócił na parapet i mruczy i paczy na mnie przez okno... Wtedy już wyłam ze śmiechu, TŻt umył zęby, ogarnął się, kota wziął pod pache i wyniósł na pole przed dom.
Śmialiśmy się później gadając przez telefon jak głupki, jak rano gadałam z Mamą to mówię do niej żeby się cieszyła że nie zszedł na dół i jej do wyra nie wskoczył

Ehhh, atrakcje z rana, a ja dzisiaj pracuję w domu, więc mam zamiar byczyć się cały dzien na leżaku na balkonie pod parasolem. Ale śniadania jeszcze nie wmusiłam
A to faktycznie miałaś atrakcję od rana...
Też nie lubię kotów

Dzień Dobry

Ja mam kiepską nockę za sobą...
Wybija mi się ząb mądrości i strasznie to boli praktycznie całą prawą stronę buzi mam sparaliżowaną i do tego gardło

P.S Co do farbowania to ja mam już to za sobą, każdy lekarz mówi inaczej,fryzjerki też więc najlepiej zrobić tak jak się uważa.

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:30   #3731
Soborowska
Raczkowanie

Wiesz pisze to co mi lekarz powiedział, mnóstwo moich koleżanke farbowało włosy w ciązy i nic sie niedziało ale ja mam już 29 lat i nie zaszłam w ciąże za pierszym razem tylko staralismy sie pare miesięcy wiec dla wałsnego sumienia poczekam
Stary 2013-04-24, 09:31   #3732
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Magalska ja sie w nocy obudzilam dzis bo tez mialam wrazenie ze mi cos wycislo brzuch w jednym miejscu ... Akcja z kotem nie zla :brawo: mnie dzis budzi Tz I mowi ze mamy drzwi wejsciowe otwarte :O zchodze I faktycznie sa tylko na lancuszku , bo on je zawsze tak zamyka !! I teraz nie wiem czy ktos z nas wczoraj zle zatrzasnol , czy wiatr w nocy je wypchnol ( mozliwe???) czy ktos nam chcial sie wkrecic w nocy ???

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:34   #3733
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Soborowska Pokaż wiadomość
Witajcie! na chwilkę powrócę do wczorajszego tematu farbowania włosów w ciązy, wczoraj byłam u lekarza i powiedział, że farobwać włosy tak ale po 12 tygodniu i powiedział, ze farba przed 12 tygodniem zaszkodzi jednej kobiecie na tysiąc ale lepiej nie ryzykować ponieważ jestem w 10 tygodniu to się zastosuję i wytrzymam jeszcze 2 - 3 tygodnie
Mój gin powiedział że mogę bez problemu farbować.
Więcej, powiedział że odradza się kobietom farbowanie tylko dlatego, że intensywny zapach farby może być drażniący i wywołać ból głowy i mdłości, ale żadne substancje do wnętrza ciała nie przenikają i żeby nie wierzyć w bzdury. Ja akurat farbowałam sobie przed wielkanocą więc na razie jest ok, ale zanim dostałam wiecznych mdłości farbowałam Mamie i było dobrze.

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

A to faktycznie miałaś atrakcję od rana...
Też nie lubię kotów

Dzień Dobry

Ja mam kiepską nockę za sobą...
Wybija mi się ząb mądrości i strasznie to boli praktycznie całą prawą stronę buzi mam sparaliżowaną i do tego gardło

P.S Co do farbowania to ja mam już to za sobą, każdy lekarz mówi inaczej,fryzjerki też więc najlepiej zrobić tak jak się uważa.

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!!
Też się trochę boję o ósemki. Jedną z dołu musiałam usunąć bo mi tak dawała do wiwatu że byłam cała opuchnięta i ból gardła i wszystko, u góry wyszły dobrze bo miałam usuwane 5 pod aparat, ale prawa dolna na razie milczy, żeby się tylko nie opamiętała w ciąży.
Stary 2013-04-24, 09:36   #3734
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz pisze to co mi lekarz powiedział, mnóstwo moich koleżanke farbowało włosy w ciązy i nic sie niedziało ale ja mam już 29 lat i nie zaszłam w ciąże za pierszym razem tylko staralismy sie pare miesięcy wiec dla wałsnego sumienia poczekam
Wiem, chodzi mi po prostu o to że co lekarz to inna opinia a każdy niech robi jak mu sumienie podpowiada
Ja też z tych staraczek długodystansowych...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-04-24, 09:37   #3735
nena1984
Zakorzenienie

witam w 11 tc

dziękuję, za opinie w sprawie bujaczków, utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że poczyniłam słuszny zakup. W ogóle plan mam taki, żeby co miesiąc kupować coś w tym stylu, zawsze to mniejsze obciążenie dla budżetu niż jednorazowy zakup. Kolejne plany zakupowe już mam i liczę, że w maju uda mi się je zrealizować.

u mnie dziś wyjątkowo dobre samopoczucie. W ogóle zauważyłam już od kliku dni, że to wieczorem czuję się gorzej i mam mdłości. Już sama nie wiem od czego to zależy.

Dziewczyny, smarujecie się czymś profilaktycznie na rozstępy? Zrobiłam wywiad u mojej mamy - niby żadnych w czasie ciąży nie dostała, więc liczę że i u mnie to się powtórzy, zwłaszcza że nie miałam skłonności, ale lepiej dmuchać na zimne. Czy któras z was stosuje ten bio-oil, i co może o nim powiedzieć?

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
bujaczek bujaczkowi nierówny, pamiętam, że był taki, w którym dzieciaki uczące się siadać dziewczynom się przewracały. niewyważone.
ten mój na szczęście ma taką blokadę z tyłu więc chyba nic nie powinno się stać.

śliczne te łóżeczka, ja chyba właśnie urządzę pokoik w odcieniach bieli i beżu, na pewno nie pójdę w stronę różowego albo niebieskiego, więc te które wkleiłaś są idealne

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Nena super te książeczki! Ciekawe gdzie takie można kupić, podpytaj koleżankę. Akurat bym kupiła znajomej bo na dniach rodzi. A jaki cudny bujaczek!!!! Odleciałam
A z Twoja nocną przygodą dla mnie to norma i przed ciążą też się zdarzało :P Jakoś tak to natura wymyśliła.P
okej zapytam ją, ale myślę że taki prezent jest lepszy na wcześniejszym etapie ciąży - chyba że później mama sobie uzupełni pierwsze zdjęcia z USG i tym podobne rzeczy

Edytowane przez nena1984
Czas edycji: 2013-04-24 o 09:39
nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:38   #3736
Soborowska
Raczkowanie

a wogóle czy macie jakies problemy z zębami? kolejy mit który słyszałam, że w ciazy sporo dziewczyn ma problemy z zębami?
Stary 2013-04-24, 09:41   #3737
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój gin powiedział że mogę bez problemu farbować.
Więcej, powiedział że odradza się kobietom farbowanie tylko dlatego, że intensywny zapach farby może być drażniący i wywołać ból głowy i mdłości, ale żadne substancje do wnętrza ciała nie przenikają i żeby nie wierzyć w bzdury. Ja akurat farbowałam sobie przed wielkanocą więc na razie jest ok, ale zanim dostałam wiecznych mdłości farbowałam Mamie i było dobrze.

Też się trochę boję o ósemki. Jedną z dołu musiałam usunąć bo mi tak dawała do wiwatu że byłam cała opuchnięta i ból gardła i wszystko, u góry wyszły dobrze bo miałam usuwane 5 pod aparat, ale prawa dolna na razie milczy, żeby się tylko nie opamiętała w ciąży.
Mam nadzieje,że mi przejdzie.. ostatnio ta po lewej bolała mnie jakieś 3 dni i byl spokój...
W ogóle uważam ze ból zębów to chyba najgorsze co może być

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

witam w 11 tc

dziękuję, za opinie w sprawie bujaczków, utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że poczyniłam słuszny zakup. W ogóle plan mam taki, żeby co miesiąc kupować coś w tym stylu, zawsze to mniejsze obciążenie dla budżetu niż jednorazowy zakup. Kolejne plany zakupowe już mam i liczę, że w maju uda mi się je zrealizować.

u mnie dziś wyjątkowo dobre samopoczucie. W ogóle zauważyłam już od kliku dni, że to wieczorem czuję się gorzej i mam mdłości. Już sama nie wiem od czego to zależy.

Dziewczyny, smarujecie się czymś profilaktycznie na rozstępy? Zrobiłam wywiad u mojej mamy - niby żadnych w czasie ciąży nie dostała, więc liczę że i u mnie to się powtórzy, zwłaszcza że nie miałam skłonności, ale lepiej dmuchać na zimne. Czy któras z was stosuje ten bio-oil, i co może o nim powiedzieć?

ten mój na szczęście ma taką blokadę z tyłu więc chyba nic nie powinno się stać.

śliczne te łóżeczka, ja chyba właśnie urządzę pokoik w odcieniach bieli i beżu, na pewno nie pójdę w stronę różowego albo niebieskiego, więc te które wkleiłaś są idealne

okej zapytam ją, ale myślę że taki prezent jest lepszy na wcześniejszym etapie ciąży - chyba że później mama sobie uzupełni pierwsze zdjęcia z USG i tym podobne rzeczy
Ja mam podobny plan, co miesiąc coś tam po trochu kupuję... żeby nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę.

Co do rozstępów to ja zamówiłam sobie balsam palmersa, i smaruję się nim raz dziennie...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-04-24, 09:46   #3738
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
a wogóle czy macie jakies problemy z zębami? kolejy mit który słyszałam, że w ciazy sporo dziewczyn ma problemy z zębami?
to niestety nie jest mit. Lekarz mi wytłumaczył, że jak się za mało wapnia przyjmuje, czy to w nabiale czy w innych produktach, to tak się właśnie dzieje. Dziecko potrzebuje dużo wapnia, a gdy matka nie posiada odpowiednich zapasów, ten pasożycik czerpie z jej resztek. Dlatego organizm matki chcąc zapewnić dziecku odpowiednią ilość wapnia - pozbawia matkę tego składnika. A wiadomo, że do dobrego stanu zębów wapń jest niezbędny.

Cytat:
Co do rozstępów to ja zamówiłam sobie balsam palmersa, i smaruję się nim raz dziennie...
o musze o nim poczytać, dzięki.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:50   #3739
Soborowska
Raczkowanie

oki dzięki za info o tych zębach a wiesz w którym trymestrze jest najgorzej?

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

no właśnie odnośnie wszytskich spraw ciązowych czy mozęcie polecić jakąś książke do poczytania równiez dla mojego meża bo w internecie co chwile piszą coś innego
Stary 2013-04-24, 09:52   #3740
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam w planach zapisać się do dentysty, niech mi zrobi przegląd wszystkich zębów i zobaczymy co się okaże bo jakis czas temu pobolewała mnie jedynka,zwłaszcza reagowala na zimno.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-04-24, 10:01   #3741
Soborowska
Raczkowanie

no mnie lekarz kazłam w karcie ciązy zrobić przegląd zębów i narazie jest wszystko ok zobaczymy co bedzie dalej
Stary 2013-04-24, 10:03   #3742
Trele_Morele
Zakorzenienie

A ja strasznie sie boje dentysty I juz dwa miesiace robie podchody zeby wogole zadzwonic I umòwić na wizyte ! Poprzednia ciaza trwała niedlugo a pozbylam sie plomby ! Ja też się smaruję Palmersem , zobaczymy na ile jest skuteczny bo ja rozstępy miałam już przedciàża gdzie nie gdzie więc I tym razem z pewnościā mnie nie omina! Co do maluszkowych rzeczy , ja planuje wybrać się do mamy w weekend I razem spiszemy wyprawke , bo te w internecie mnie nie przekonuje, sa jakies takie nie kompletne jak dla mnie? A Wy trafilyscie na jakies konkretne listy?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-04-24, 10:05   #3743
Soborowska
Raczkowanie

no ja powiem, ze nie mam pojęcia od czego zacząc jezeli chodzi o wyprawkę....
Stary 2013-04-24, 10:05   #3744
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Nena już Ci napisała, więc się podpisuję. I chyba nie ma znaczenia jaki to miesiąc, po prostu w całym okresie ciąży dziecku potrzebny jest wapń do budowy kości więc musimy sobie go dostarczać na bieżąco

Cytat:
oki dzięki za info o tych zębach a wiesz w którym trymestrze jest najgorzej?

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

no właśnie odnośnie wszytskich spraw ciązowych czy mozęcie polecić jakąś książke do poczytania równiez dla mojego meża bo w internecie co chwile piszą coś innego
"W oczekiwaniu na dziecko" Dostałam od przyjaciółki zaraz po ślubie i bardzo lubię do niej zaglądac, fajnie napisana

Nena pytałaś o Bio Oil- ja go używałam na udach jak ćwiczyłam, bo u mnie rozstępy pojawiają się nie przy tyciu tylko przy chudnięciu
Niestety nie byłam zadowolona i czytałam w internecie różne opinie ale wiele dziewczyn jest niezadowolona.
Moja przyjaciółka jest kosmetologiem i maniaczką naturalnych olejów i w ogóle wyczytałam że najlepiej stosować najzwyklejszą oliwę z oliwek- można dodać jakiś olejek zapachowy ale naturalny żeby nie uczulił.

Możesz też zrobić sobie swój naturalny mix, czytałam np o takim składzie:
Olej migdałowy+ olej jojoba + witamina E Zapach już na pewno przyjemniejszy.
Czytałam także że olej szafranowy jest doskonały na nawilżanie i rozciągani skóry ale ponoć jest drogi.

Ja na tę chwilę mam końcówkę oleju jojoba i dodałam do niego wit.. E . Jak się skończy to kupię migdałowy, jeszcze raz jojobe, może z kiełków pszenicy, dodam wit. A i na tym będę jechała całą ciążę, bo tak czy siak korzystam z naturalnych olejów do ciała w okresie wakacji

PS. Ja smaruję brzuch, piersi, uda, pośladki i boczki nad tyłkiem
Aha no i co ważne: peelingi- raz w tygodniu żeby składniki zawarte w olejach lepiej się wchłaniały. Ja jestem maniaczką peelingu cukrowego, ale teraz w ciąży może przerzucę się na coś drobniejszego, pomyślałam o kawie, ale na razie zapach dla mnie odpada :P

Edytowane przez Azealia
Czas edycji: 2013-04-24 o 10:10
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:08   #3745
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja strasznie sie boje dentysty I juz dwa miesiace robie podchody zeby wogole zadzwonic I umòwić na wizyte ! Poprzednia ciaza trwała niedlugo a pozbylam sie plomby ! Ja też się smaruję Palmersem , zobaczymy na ile jest skuteczny bo ja rozstępy miałam już przedciàża gdzie nie gdzie więc I tym razem z pewnościā mnie nie omina! Co do maluszkowych rzeczy , ja planuje wybrać się do mamy w weekend I razem spiszemy wyprawke , bo te w internecie mnie nie przekonuje, sa jakies takie nie kompletne jak dla mnie? A Wy trafilyscie na jakies konkretne listy?

Ja też się panicznie boję dentysty i cały czas odwlekam tę wizytę... no ale w końcu muszę się wybrać.

Trele, też smarujesz się raz dziennie tym plamersem?

Ja na listę wyprawkową sobie podglądalam na którymś wątku mamusiowym, mają podane kilka linków do wyprawek i tak sobie każdą porównywałam

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-04-24, 10:12   #3746
Soborowska
Raczkowanie

Cytat:
Nena już Ci napisała, więc się podpisuję. I chyba nie ma znaczenia jaki to miesiąc, po prostu w całym okresie ciąży dziecku potrzebny jest wapń do budowy kości więc musimy sobie go dostarczać na bieżąco

"W oczekiwaniu na dziecko" Dostałam od przyjaciółki zaraz po ślubie i bardzo lubię do niej zaglądac, fajnie napisana

dzieki za tytuł

Nena pytałaś o Bio Oil- ja go używałam na udach jak ćwiczyłam, bo u mnie rozstępy pojawiają się nie przy tyciu tylko przy chudnięciu
Niestety nie byłam zadowolona i czytałam w internecie różne opinie ale wiele dziewczyn jest niezadowolona.
Moja przyjaciółka jest kosmetologiem i maniaczką naturalnych olejów i w ogóle wyczytałam że najlepiej stosować najzwyklejszą oliwę z oliwek- można dodać jakiś olejek zapachowy ale naturalny żeby nie uczulił.

Możesz też zrobić sobie swój naturalny mix, czytałam np o takim składzie:
Olej migdałowy+ olej jojoba + witamina E Zapach już na pewno przyjemniejszy.
Czytałam także że olej szafranowy jest doskonały na nawilżanie i rozciągani skóry ale ponoć jest drogi.

Ja na tę chwilę mam końcówkę oleju jojoba i dodałam do niego wit.. E . Jak się skończy to kupię migdałowy, jeszcze raz jojobe, może z kiełków pszenicy, dodam wit. A i na tym będę jechała całą ciążę, bo tak czy siak korzystam z naturalnych olejów do ciała w okresie wakacji

PS. Ja smaruję brzuch, piersi, uda, pośladki i boczki nad tyłkiem
ja używam pharmaceris ale mam wątpliwości czy to takie super, chyba naturalne olejki są zdecydowanie lepsze

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

może same zrobimy taką liste
Stary 2013-04-24, 10:12   #3747
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

dobry, ja zaraz mykam zaprowadzić córę do teściowej i do pracy,.... ooo jak mi się nie chce
Cześć niunia

Cytat:
Ja w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle problemów (byłam nawet profilaktycznie u dentystki) i po ciąży też nie
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:15   #3748
Soborowska
Raczkowanie

no napewno zalezy to od organizmu, mój dentysta zaprosił mnie za 2 miesiace na "przegląd"
Stary 2013-04-24, 10:16   #3749
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się panicznie boję dentysty i cały czas odwlekam tę wizytę... no ale w końcu muszę się wybrać.

Trele, też smarujesz się raz dziennie tym plamersem?

Ja na listę wyprawkową sobie podglądalam na którymś wątku mamusiowym, mają podane kilka linków do wyprawek i tak sobie każdą porównywałam
. O to fajnie ze prócz mnie ktoś jeszcze ma stracha ja mam 2 może 3 zęby do zrobienia napewno! Palmersem smaruje sie raz rano albo wieczorem, na opakowaniu pisze zeby 3 razy ale u mnie cud ze choć raz nie zapominam

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-04-24, 10:21   #3750
Soborowska
Raczkowanie

wiesz ja tez sie boje dentysty ale lepiej zrób te zęby bo potem będzie wiecej bólu i dużo więcej kasy...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości