|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
http://demotywatory.pl/4112418/Juz-na-samym-poczatku
![]() ![]() ![]() nie wiem jak u was, ale u nas właśnie tak to wygląda, buhahaha ![]() Wisienko ![]() ![]()
#3512 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dla Tż ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Zwariowali Ci ludzie czy jak??? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Wisienko.... podłączam się do pytania ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3513 |
Zakorzenienie
|
Wisienka! Co tam?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40458761]Lady, kurcze, ja nic nie pisałam bo nie jestem reh., ale tak mi przez myśl przeszlo, że on się wkurza, a nie robi czegoś dziwnego. Obiecuję, że następnym razem w razie W to napiszę od razu o czym myślę
![]() A pralkę macie? może na pralce na ręczniku ją na moment? Ja z babydream mam, +30. Na brzuszku kładź koniecznie, rączki do przodu wyciągnięte, taki sfinksik. Jak marudzi - daj lusterko albo jakieś zabawki przed nią albo ty sama i gadaj do niej ![]() Pralka jest, ale ladowana od gory i z pochyla klapa. Dalam sobie rade inaczej: wzielam reczniki do lazienki, jednym wytarlam podloge, na to Yae osuszona juz innym i otulona, i dzieki temu mialam czas sie i wytrzec, i ubrac, a ona nawet nie zakwilila. Tz mial miec dyzur. A wiecie co ta madra glowa zrobila? Prawie mnie o zawal przyprawil: wrocil do domu ok polnocy. Ja sie mocze w wannie i jakies halasy dziwne slysze. Tym razem wycieranie mi w glowie nie bylo, bo jak na Yae, to za glosno i jakos tak inaczej bylo. A tam co? Tz w najlepsze do spania sie przygotowuje. I tak dobrze, ze mi do lazienki nie wparowal. ---------- Dopisano o 02:50 ---------- Poprzedni post napisano o 02:11 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40460200]Ifwka, normalnie uszy moczę ![]() Lady, no rozebrana dziewczyna była bo naprawdę gorąco było ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Meneq, znów pytanie mam ![]() ifwka od samego poczatku mocze uszy, i tak jak szaja pozniej osuszam patyczkiem. O jakich dzieciach mowimy? Niemowlaki maja takie zabawki jak i w Polsce sa. Te same firmy, ceny tez podobne. Dla starszych sa jeszcze tradycyjne japonskie zabawki: z bambusa, drewna czy papieru. Zwlaszcza popularny jest kalejdoskop, latawce, dunie, gra a la pchelki, balony z papieru, origami, baczki, kendama i darumaotoshi (te ostatnie w google do obejrzenia) i jeszcze pare innych, ktore pewnie pominelam albo jeszcze nie spotkalam sie. Poza tym dzieci duzo bawia sie na dworze: zbieranie owadow, hodowanie chrzaszczy. W Japonii sa wszedzie gory (poza jedna wyspa) i od wielu znajomych slyszalam, ze dzieci maja swoje tajemne kryjowki tam. Moj tz potwierdza, w swojej kryjowce chowal slodycze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40459206]Bardzo fajny ten synalek twój ![]() Mała, młotek masz? duży aby? to weź go i w główkę się pierdyknij ![]() Potrzebna jesteś dziecku najbardziej. Podejrzewam że po prostu twoje nerwy wyczuwa, twoje emocje - ale mamunia najważniejsza i tak ![]() U nas odwrotnie, najwięcej radości do mnie, właśnie chyba dlatego, że najwięcej jest ze mną. Jak cię to niepokoi to idź do lekarza. Żadne badanie ci teraz nie wyjdzie- mniej więcej do 3rż badania alergologiczne wychodzą niemiarodajnie, moja Agatka miała z krwi test który skazy nie wykazał, a była na bank, miała niespełna 7mcy wówczas. I od razu mi powiedzieli w szpitalu (akurat na rota była) że robią skoro już i tak krew pobrali, ale wynik wyjdzie od czapy. Powodzenia w wygnaniu dziadostwa~! Przy candidzie pamiętaj, by nie podawać słodkiego nic - przy rozszerzaniu diety wsio bez cukru, candida kocha słodkie! Naczyniaki, musiały być wcześniej już, do 2rż powinny się wchłonąć, jeśli nie to usuwa się laserowo lub wymraża. To jest to samo co moja córa pod noskiem ma i na czole ![]() Świetna bokserka ![]() Zaśpiewaj sama ![]() Tak! wczoraj patrzę na lewą stronę czapeczki, a tam normalnie kłaki ![]() właśnie ma od dawna ale dopiero wpadłam na pomysł żeby Was zapytać ![]() Cytat:
Ja mocze i potem delikatnie wycieram. Śliczne ubranka bo też takie chce. Już czekam na wypłatę i kupujemy bo chrzcimy 19 maja . Cytat:
trzymaj się Kochaną! Dzisiaj już będzie lepiej,świeci słońce,weźmiesz swoje lobuzż na długi spacer i będzie dobrze! ![]() Cytat:
![]() Co myślicie o spaniu dzieci z rodzicami w łóżku? Nasza noc ciężką. Mała się tak wije w szelkach ;( Kolejna noc Spalam tylko ok 2godz. Nie wiem jak długo tak wytrzymam. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Hello !!!
Fewciu, a nie ma sie kto chociaz na pare godz zajac Mala, zebys odespala??? Albo tzta zagon, niech sie zajmuje a Ty spij!!!!!! A co ja mysle o spaniu dziecia z rodzicami? Maly od urodzenia z nami spi i poza tym, ze wyglada to tak jak na zalaczonym obrazku i pewnie niedlugo kregoslup mi sie sam zagnie na stale to mi to kompletnie nie przeszkadza ![]() ![]() Chcialam pochwlic mojego szkrabka kochanego (Fewciu, nie czytaj ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3517 |
Zakorzenienie
|
Fewcia współczuję nieprzespanych nocy i bólu malutkiej ale dasz radę ... bo musisz, tak to już jest.
My też nie śpimy od 5 najpierw problem z kupa i bączkamno a teraz jest za zmęczona żeby usnac. Tz zły trochę bo wrócił o 3 z pracy a Mała daje od 5 i niewyspany.
![]() |
#3518 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Odnosnie spania, to spimy razem i nie spimy. Z tz mamy jeden materac i Yae ma drugi. Tylko oba sa zlaczone, wiec Yae jest u siebie, my u siebie a i tak np. moge karmic na lezaco. I nie bierzemy jej typowo do siebie. Chyba, ze ja chce sie zdrzemnac w ciagu dnia, to wtedy jak najbardziej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
Zakorzenienie
|
hej laski
sorry,ze nie cytuje ale nie jestem w stanie Was nadgonić wczoraj byłam w delegacji już ![]() no trudno, na szczęście dostał tylko troszkę a ja od razu po powrocie odciągnęłam i jeszcze z tego odciągniętego jadł ![]() jutro wizyta u lekarza,pewnie zaleci rozszerzanie diety jejciu zaczynam panikowac przed wyjazdem, to już w piątek a ja nie wiem co spakować, za co się wziąć typowe reisefieber ![]() spaliśmy z Samuelem, teraz śpimy z Leo, jeśli obie strony nie mają nic na przeciw to czemu nie, ja dzięki temu jestem wyspana raz tylko mieliśmy zabawną sytuację podczas bzykanka, mały coś tam zacząl się wiercić a TZ mówi: nie możesz go na chwilę schować do szafy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Deli strasznie współczuje ![]() Ewce gratuuje nowej pracy ![]() i wszystkie pozostale ściskam mocno hmmm i pytanie kiedy ja klub ogarne ![]() p.s a tak wogóle to zaczynam cierpieć z powodu laktatora- ostatnio strasznie mnie po nim sutki bolą a raz to za mocno chyba ciągnęłam i krew poleciała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Zakorzenienie
|
Moja spała dzisiaj od 22:00 do 5:00.
![]() ![]() ![]() A co do spania, to ja małą biorę zawsze rano do nas, bo inaczej wstawałaby o 6:00. ![]() Jutro wypłata becikowego. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-04-24 o 07:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Zakorzenienie
|
Ja staram się żeby Oliwia spala w.swoim łóżeczku. Dopiero nad ranem albo wcześniej jak jest marudna to biorę ją do nas.
Dziecko poplakalo, popurkalo, skarpie i spi w bujaczku .... a nie mogła zasnąć swą mną w łóżku żebym i ja trochę snu jeszcze złapała???
#3522 | |||||||||
Zakorzenienie
|
hej Mamusie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może chociaż w weekend się wyśpisz? A co do tej zmiany na karku to mój ma podobne z tym, że od urodzenia ( tak samo na czółku i na powieczkach), lekarka i położna mówiły ze to nic poważnego i że zniknie ![]() ale się wczoraj wkurzyłam na tż :/ zresztą ostatnio w ogóle nerwowa jestem ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() Bardzo ale to bardzo wam dziękuje za słowa wsparcia i pocieszenia. Szajka( ![]() ![]() ![]() Na szczęście obyło się bez ![]() ![]() Co do spania maluchów-mój zasnał o 19 a obudził się o 4. Teraz idzie produkcja w pampera ![]() ![]()
#3524 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() No i tak jak napisała Lady, poproś kogoś, może Tżta, żeby zajął się małą, wziął ją na spacerek a Ty byś odespała. A co do spania z dziećmi w łózku....kiedys spała z nami prawie całą noc, a od miesiąca lubi spać w swoim łóżeczku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja Daria spała podobnie. Od 22 do 4 ![]()
![]() |
#3525 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ojojoj to spokojnego ząbkowania! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A jaki masz laktator? Ja medele mini electric i rzeczywiście na początku odciągania bolą sutki... A czasem jak mam ustawione ssanie na maxa i zapomne i od razu przystawie uhhh. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda mi TŻta, bo pracuje codziennie i jeszcze dojeżdża ponad 100km w jedną stronę, więc sama wstaję do Niuni... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() czyli czas na zakupy? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Zakorzenienie
|
Co do teściowych, moja naprawdę jest spoko. Ona nawet nie wie kiedy idziemy na szczepienia, nie interesuje ją to
![]() ![]() A Wam BARDZO BARDZO współczuję tych "cudnych" mamusiek Tżtów.... ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-24 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() może w weekend poprosze męża. On niby sam chce, ale mi go szkoda,żeby nie dosypiał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A szydełkowe sukienusie urocze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas z tym spaniem w łóżku to jest tak. Młody zazwyczaj zasypia snem nocnym około 19. Kładę go do łóżeczka wtedy, po około 3 godzinach je na śpiocha, po jedzonku znowu do łóżeczka i wtedy zazwyczaj my też idziemy spać, do łóżka biorę go po kolejnym karmieniu czyli około 1-2 w nocy bo wtedy jest już jakiś nieodkładalny i rzuca się po całym łóżeczku jakby mu mleko nie poszło i stało w przełyku no bo i nie odbija mu się zwykle jak je na śpiocha. Wtedy biorę go, kładę na siebie brzuch do brzucha z zamiarem że jak mocniej zaśnie to go odłożę...no ale ja zasypiam równie szybko co on i budzę się na kolejne karmienie jak młody zaczyna się wiercić, karmię i kładę już obok siebie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nie mam pojęcia jak mu przesunąć tą porę spania nocnego na późniejszą godzinę. Jakby zasypiał np 0 21 to i spałby później rano dłużej. Ale nie...on już po 18 zaczyna koncert, widać że zmęczony bo oczy się zamykają i płacze i marudzi ewidentnie bo chce spać. A w dzień też śpi sporo więc nie mam pojęcia co na to zaradzić. Oczywiście za dużo pocytowałam i mi poucinało te początkowe cytaty. Z tego co pamiętam: blogerko ![]() Deli trzymam kciuki żeby szybko się udało to dziadostwo wytępić, dobrze że wpadłaś na pomysł żeby zrobić ten posiew. Te czerwone plamki z tyłu główki to naczyniak. Igorek też ma. Pediatra mówiła że większość dzieci ma cos takiego i przeważającej większości przypadków znika do 2 rż. Włoski nam się też wycierają. Śmiesznie to wygląda, mniej więcej w połowie główki na bokach i z tyłu łysolek się zrobił a na górze i na samym dole ma dużo włosków ![]() Wisienko co tam u Was? Widziałam wczoraj: - kobitkę z gondolą przykrytą moskitierą ![]() - dziecko mniejsze od mojego Igusia więc na bank jeszcze nie siedzące w spacerówce z normalnym oparciem a nie rozłożonej na płasko ![]() - oczywiście gondole z przypiętymi osłonkami, dzieci w zimowych kombinezonach i grubych czapach...ale to jak widzę nie tylko u mnie bo też o tym piszecie aaaa i mój tak jak u mikikrolikowej mówi często GEJ hehe
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-04-24 o 08:03 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3532 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, w sobotę mam wychodne
![]() ![]() Co poradzicie? Dodam, że cerę mam suchą, naczynkową. |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 | |||
Zakorzenienie
|
Hej!
moj syncio poszedl wczoraj spaciowac przed 18, wstal o 5, powscikalismy sie do 6, zjadl i poszedl spac grzecznie i tak se spal do 8.30, Kochany moj... a teraz sobie gada z karuzelka ![]() Cytat:
![]() trzymma kciuki zeby to bylo to ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może za dużo śpi w dzień? Rano, koło 8 ucina sobie drzemkę godzinną, potem od około 11.00 cały spacer - ostatnio ok.3h, a potem jeszcze zasypia koło 16 na godzinkę. Ale myślę,że to te szelki ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też w dzień spać nie umiem, choćbym nie wiem jak była zmęczona. Ale o tej 6 w weekend jak jeszcze nie podniosę się do pionu tylko nakarmię to zasypiam w 3 sekundy jak mąż go zabiera z sypialni. Spróbuj.
![]() |
#3536 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do prostowania to moj tez sie tak prostuje jak jest mega mega mega wkurzony... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko z kolei mówi "meme" - jak zaczyna marudzić w łóżeczku i nie ma mnie w polu widzenia, wtedy właśnie tak mnie woła.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3538 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, u nas noc po szczepieniach nieciekawa ... od 3 maly marudzil juz do godziny 6stej, dodatkowo mial lekka goraczke wiec podalam mu czopek i zanim zdarzylam zalozyc pieluszke obsral mi pol przescieradla wiec o 3 nad ranem musialam jeszcze posciel zmieniac :| i do rana bylo juz marudzenie co 15 min, podawanie smoczna .. dopiero o 6stej znioslam go do kuchni i pod okapem pospal 1.5 godziny i teraz znowy zasnal ...
#3539 |
Wtajemniczenie
|
Ale Igorek sobie zabawę znalazł. Położyłam go na brzuszku, poleżał chwilę i bach na plecki, to ja go znowu na brzuszek a ten fik i znowu. Już z 15 razy pod rząd się przekręca na plecki ( i to raz w prawą stronę a raz w lewą - chociaż rzadziej) a jak zbyt długo go nie kładę znowu na brzuchu to głośno się domaga
![]()
#3540 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ta zabawka darumaotoshi świetna! nie ma tego u nas... Kalejdoskop moja starsza ma, latawca ma tatuś ![]() ![]() Lubię, bo mi wygodnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz co, moskitiera fajna rzecz, u nas w centrum miasta nawet pełno latającego badziewia :/ wczoraj żuczka w pieluszce miałam! Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.