Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 09:23   #3571
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
ale ten czas leci

dziewczyny, kiedy planujecie wprowadzać stałe pokarmy?
Oj leci leci, oficjalne 4 miesiacę bedzie 0 14
Z tym wprowadzaniem pokarmów to ja w ogóle zielona jestem, póki co o tym nie myślę, bo karmię piersią, ale już niedługo trzeba będzie coś wprowadzać, także muszę zasiegnąć jakieś wiedzy w tym temacie
Stary 2013-04-24, 09:30   #3572
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Pisałam Wam że moja Daria ma uczulenie jakieś na brzuszku.... takie czerwone suche plamy. Byłam u pediatry, przepisała maść...ale kurcze nie wiemy z czego to.
No i tak wczoraj myślałam nad tym i zastanawiam się czy to nie z pampersów. Dostalismy od teściów pampersy 2 paczki sleep & play (ta pomarańczowe opakowanie). Odkad ich używam to ma te uczulenie. A wczesniej uzywałam tych zwykłych pampersów (niebieskie opakowanie) i nic jej nie było. Ale te są jakieś inne. Cienkie,twarde i mają o wiele bardziej więcej kolorowych nadruków. hmm może to ją uczuliło odstawiłam je od wczoraj i kupiłam dady 3.
Używała któraś te pampersy sleep&play??

Edit. aha no i od wczoraj te plamy ma też na rączkach
Na pewno od pampersów. Moja akurat od tych nie ma, ale co dziecko to inne.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Przyznam Wam się że robiłam test ciążowy Jakiś schiz mnie złapał, że brzuch rośnie zamiast maleć...no ale okazuje się że to od bonitków. Ufff

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Witam Was moje Drogie
Ostatnio się mało udzielam, bo praktycznie całe popołudnia spędzamy z Krzysiem po za domem, chodzimy na spacerki w wózeczku, potem wracamy tylko na cyca noi od nowa wychodzimy tylko już wtedy na ogół już bez wózka natomiast koło domu na ogród. Pogoda jest ostatnio piękna i jest bardzo ciepło. Tak więc rano zawsze staram się coś ogarnąć, ugotować noi tak nam ostatnio dnie mijają.

Dziś mamy wielki dzien Krzysia, otóż obchodzimy dziś 4 miesiące
To tak jak my ciągle na dworze.
Gratulacje!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:31   #3573
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nie używałam tych pampersów ale spotkałam o nich dużo złych opini. Ja od początku używam Dady i wszystko jest ok.
Właśnie teraz czytam opinie o tych sleep&play i same negatywne opinie! Taaaa teściu kupił bo tanie były....i 2 paki od razu wziął....
Stary 2013-04-24, 09:31   #3574
ewadylewska
Zadomowienie

Dzieki Laurka
Moj odkurzacz ma maks 1600, a ja na najmniejszej mocy robie wiec powinno byc git

Dzis znowu duuuzo wylazlo
Stary 2013-04-24, 09:39   #3575
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Moje dziecko z kolei mówi "meme" - jak zaczyna marudzić w łóżeczku i nie ma mnie w polu widzenia, wtedy właśnie tak mnie woła.
to już prawie "mama"

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Tylko, ze ja nie mam kiedy pisac
Kubus znow wszedl w etap niespania w dzien...

Co sie dzieje z TZ?

U nas tez ciezka noc. Katar meczyl Kubeczka, a potem jeszcze ten cholerny kaszel. O 5 wstalismy... Tak mu sie, zle oddychalo, ze przed 6 zrobilam mu inhalacje i po niej od razu lepszy oddech mial. Przytulilam go do siebie i zasnelismy jeszcze, niedawno co wstalismy

Smiac mi sie chcialo, bo rano wyrwalo mu sie z ust cos w rodzaju "bejbi"
Sugeruje rodzeństwo?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Pisałam Wam że moja Daria ma uczulenie jakieś na brzuszku.... takie czerwone suche plamy. Byłam u pediatry, przepisała maść...ale kurcze nie wiemy z czego to.
No i tak wczoraj myślałam nad tym i zastanawiam się czy to nie z pampersów. Dostalismy od teściów pampersy 2 paczki sleep & play (ta pomarańczowe opakowanie). Odkad ich używam to ma te uczulenie. A wczesniej uzywałam tych zwykłych pampersów (niebieskie opakowanie) i nic jej nie było. Ale te są jakieś inne. Cienkie,twarde i mają o wiele bardziej więcej kolorowych nadruków. hmm może to ją uczuliło odstawiłam je od wczoraj i kupiłam dady 3.
Używała któraś te pampersy sleep&play??

Edit. aha no i od wczoraj te plamy ma też na rączkach
Kochana ja używam tych papmków i jest ok. Przynajmniej na razie.

Cytat:
Przyznam Wam się że robiłam test ciążowy Jakiś schiz mnie złapał, że brzuch rośnie zamiast maleć...no ale okazuje się że to od bonitków. Ufff
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:46   #3576
hope01
Zakorzenienie

U nas też ładnie w nocy. Zasnął o 21.30 a wstał o 4 :30 na jedzonko i jeszcze do 06.30 spał. Później po 7 do 08:20 i po 9 do teraz. Ja się uczę na jutrzejszy egzamin, ale raczej na oprawkę się nastawiam przy tej babie. Angielski w weekend egzaminy dwa, które musze przełożyć (ustalony egzamin przez 1 grupe, która nie ma w ten zjazd nic ), zaliczyć nieobecność za szpital i dopiero podejść do niego. Oddanie licencjatu przekładam na wrzesień, bo zwyczajnie nie mam jak teraaz jechać na dogoterapię - chyba, że któraś z Was ma znajomego/znajomą któa prowadzi dogoterapię z dzieckiem głęboko i mogłaby mi jakieś arkusze i wyniki obserwacji podesłać

Dadi wczoraj 15 tygodni skończył - zapomniałam

Lenova jako takich badań to nie wiem, ale mleko na skazę (bebilon pepti w naszym wypadku) bez recepty kupisz pełnopłatnie - 22,02 zł, a na receptę to płacisz tylko 30% ceny, więc różnica jest. Nam lekarz przepisał od razu 10 puszek (tyle może max na miesiąc) powyżej dwóch opakowań na recepcie musi być zapisane już stosowanie, to tak na marginesie.

Gratuluję Krzysiowi 4 miesięcy :klaski:

Dadi dzisiaj odkrył, że leżąc na plecach może dźwigać głowę a od wczoraj nam się na brzuch kopyrtnął ze 3 razy sam

Wisienko jak tam??

Black jak torty

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:48   #3577
marsi11
Zakorzenienie

wiecie co, jak ktos ma pecha to i w dupie palec zlamie
ja nie powinnam kupować na allegro ciągle coś
jak nie śmierdząca petami huśtawką, jak nie wał na mnie wykręcony o śmierdzące ubranka dla niemowlaka i niekompletną przesyłkę, to kupiłam nową ramę do wózka bo tamta pękła i okazuje się,że ta również uszkodzona kuuuuuufffffffffa mać
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-24, 09:55   #3578
BlackSanctum
Zakorzenienie

Heh, Marsi, a ja z kolei mam teraz taką sytuację, że kurier zgubił moją paczkę z huśtawką i sprawa jest w trakcie wyjaśniania... Okej, różne rzeczy się zdarzają, tylko niech mi ktoś powie, jak kurier może zgubić paczkę, do jasnej cholery!?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:57   #3579
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a może tż zrobi sobie z Kubulem "męski" weekend a Ty trochę popiszesz?
co do tż to mi ostatnio wszystko w nim przeszkadza, często zwykłe pierdoły, wczoraj wrócił z pracy, ja już ze zmęczenia i bólu głowy to myślałam, że padnę, do tego było mi niesamowicie słabo, to on mówi, że się zajmie Małym, ja żebym sobie odpoczęło, wszystko fajnie tylko skończyło się na tym, że ja chodziłam z Małym a on sobie siedział przy kompie, potem wzięłam Małego do karmienia, on za mną, mówi, że jak skończę to on go weźmie, ja skończyłam karmić a on śpi, Kubuś miał takie małe oczka, że gdyby był cicho to by usnął ale nie, po co, lepiej się uwalić, usnąć i zacząć chrapać.
Zeby pisac, to musze gdzies wyjsc (uczelnia np) i bede miec wyrzuty sumienia, ze maly dostal mm
A jak bedziemy wszyscy w domu, to nie mam szans na pisanie...
I tak zle, i tak niedobrze.

Kochana
Doskonale Cie rozumiem z tymi klotniami o glupoty
Jedyne czym moge Cie pocieszyc - pamietaj, ze to przejsciowe i na pewno niedlugo bedzie lepiej!

Cytat:

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:05   #3580
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór, Mamuśki.
heeeej, co słychać ??

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
http://demotywatory.pl/4112418/Juz-na-samym-poczatku

nie wiem jak u was, ale u nas właśnie tak to wygląda, buhahaha

Wisienko jak tam?

u nas nawet kolor włosów kobity sie zgadza
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Bardzo ale to bardzo wam dziękuje za słowa wsparcia i pocieszenia. Szajka( ) uciekłaś się do bardzo drastycznej metody żeby zaraz młotkiem traktować?
Na szczęście obyło się bez przesiedziałam cały dzień z wami tutaj i przetrwałam. Dziękuje że jesteście

Co do spania maluchów-mój zasnał o 19 a obudził się o 4. Teraz idzie produkcja w pampera (widać,słychać i ... CZUĆ! ).
dobrze, ze lepiej

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, u nas noc po szczepieniach nieciekawa ... od 3 maly marudzil juz do godziny 6stej, dodatkowo mial lekka goraczke wiec podalam mu czopek i zanim zdarzylam zalozyc pieluszke obsral mi pol przescieradla wiec o 3 nad ranem musialam jeszcze posciel zmieniac :| i do rana bylo juz marudzenie co 15 min, podawanie smoczna .. dopiero o 6stej znioslam go do kuchni i pod okapem pospal 1.5 godziny i teraz znowy zasnal ...

Cytat:

dobra jestes

Cytat:
Witam Was moje Drogie
Ostatnio się mało udzielam, bo praktycznie całe popołudnia spędzamy z Krzysiem po za domem, chodzimy na spacerki w wózeczku, potem wracamy tylko na cyca noi od nowa wychodzimy tylko już wtedy na ogół już bez wózka natomiast koło domu na ogród. Pogoda jest ostatnio piękna i jest bardzo ciepło. Tak więc rano zawsze staram się coś ogarnąć, ugotować noi tak nam ostatnio dnie mijają.

gratulacje!!!

u Nas do 3 w nocy nocka super, potem Hania chyba z 1,5h nie umiala zasnąć chyba ją brzuszek bolał, tak czułam że tak bedzie bo mnie wieczorem też bolał no ale nie wiem od czego?

https://mamotoja.pl/wychowanie_podst...r_01_page_no=0 patrzcie
Stary 2013-04-24, 10:10   #3581
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Sugeruje rodzeństwo?
O, nie, miec dwa takie diablatka?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
O, fakens

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-24, 10:13   #3582
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

co rok to prorok
u nas wczoraj minął rok od zapłodnienie i tak się nam wzięło na wspominki
ech tylko,że ja nadal nie miesiączkuje i jakoś owulek nie czuje więc jeszcze musimy treoszkę poczkekać

dziewczyny po cc, czy Wam też gin zlecił jescze jedną wizytę kontrolną po 3 miesiącach od tej popołogowej?
To niedlugo z powrotem sie przenosisz na poczekalnie?
Ja ostatnio mialam taka owulke ze plakalam z bolu i myslalam ze mi jajnik peknie

Cytat:
Witam Was moje Drogie

Sto lat dla Krzysia!

Cytat:
jak nie śmierdząca petami huśtawką, jak nie wał na mnie wykręcony o śmierdzące ubranka dla niemowlaka i niekompletną przesyłkę, to kupiłam nową ramę do wózka bo tamta pękła i okazuje się,że ta również uszkodzona kuuuuuufffffffffa mać
:/
A masz mozliwosc wymiany czy raczej nie bardzo?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:18   #3583
blogerka
Wtajemniczenie

nie mogę ...
pisałam Wam, ze wczoraj po szczepieniach zostawilam malego u tesciowej, bo nie chcialo mi sie z nia siedziec i uznalam to za mniejsze zlo ...
i co? mowilam Wam, ze ona nie zna slowa umiar ..
wlasnie dostalam smsa z zapytaniem czy ma przyjechac i nas zabrac, to nie bede wtedy sama siedziala w domu ....
a w drugim smsie napisala, ze jak maly bedzie niespokojny to mam podac mu znowu ten czopek =, i ze jak cos to ona ma je w domu ...

nie moge z niej .. czy jej nie wystarczy, ze wczoraj mialam "swojego synka" 4 godziny bez mojego nadzoru

napisalam jej ze umowilam sie na spacer z kolezanka ... a prawda jest taka ze bde sama siedziec w domu bo tak mi najlepiej, no ale nie zdziwie sie jak "po drodze" do nas zajrzy

czuje, ze zaczne jej robic na zlosc, i wlasnie specjlanie wychodzic gdzies, albo tak przynajmniej mowic, no bo jak staralam sie byc mila jednego dnia to wlazi mi na glowe .. a tak chcialam jakos normalnie z nia ulozyc stosunki i widywac sie od czasu do czasu, moglabym tolerowac wszytskie jej odpaly ale jak ma codziennie mi oferowac swoja "pomoc" to ja dziekuje .. bede u niej siedziala z dzieckiem, nie wiem po jaka cholere i co tam bede robic

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-04-24 o 10:24
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:19   #3584
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
o jaa

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:27   #3585
nancykenator
Zakorzenienie

nawijko a może odwrotnie, niech tż z Kubulem pójdą na długi spacer a będą wracać tylko na karmienie?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:36   #3586
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Igorek sobie zabawę znalazł. Położyłam go na brzuszku, poleżał chwilę i bach na plecki, to ja go znowu na brzuszek a ten fik i znowu. Już z 15 razy pod rząd się przekręca na plecki ( i to raz w prawą stronę a raz w lewą - chociaż rzadziej) a jak zbyt długo go nie kładę znowu na brzuchu to głośno się domaga
Hehe z mamusią każda zabawa jest fajna

Cytat:

[/COLOR]Laurko czy ja dobrze pamiętam, Wy też macie Quinny Buzza?
Tak, tylko ośmioletni

Cytat:
czyli rodzeństwa na razie nie będzie

Cytat:
dziewczyny po cc, czy Wam też gin zlecił jescze jedną wizytę kontrolną po 3 miesiącach od tej popołogowej?
Mi kazał przyjść w grudniu jak nic się nie będzie działo.

Cytat:
Gratulacje Krzysiu

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Dzieki Laurka
Moj odkurzacz ma maks 1600, a ja na najmniejszej mocy robie wiec powinno byc git

Dzis znowu duuuzo wylazlo
Bidusia mała

Cytat:
Kochana odsyłaj spowrotem masz na to 10 dni, a jak nie jest zgodna z opisem to tym bardziej odsyłaj albo postrasz policją, masakra jakaś.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Heh, Marsi, a ja z kolei mam teraz taką sytuację, że kurier zgubił moją paczkę z huśtawką i sprawa jest w trakcie wyjaśniania... Okej, różne rzeczy się zdarzają, tylko niech mi ktoś powie, jak kurier może zgubić paczkę, do jasnej cholery!?
No to pięknie.

Dzisiejsze balkonowe zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9440.jpg (38,7 KB, 41 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:38   #3587
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Hehe z mamusią każda zabawa jest fajna

Tak, tylko ośmioletni

czyli rodzeństwa na razie nie będzie

Mi kazał przyjść w grudniu jak nic się nie będzie działo.

Gratulacje Krzysiu

Bidusia mała

Kochana odsyłaj spowrotem masz na to 10 dni, a jak nie jest zgodna z opisem to tym bardziej odsyłaj albo postrasz policją, masakra jakaś.

No to pięknie.

przesłodko w tej czapeczce
Stary 2013-04-24, 10:49   #3588
sylwietta1988
Zakorzenienie

Bokeh, bo pewnie Was podejrzeli

kurde, Marsi, ale masz pecha, ja bym odesłała

Blogerko- zebys sie we własnym domu/mieszkaniu musiala przed tesciówą chowac

ja dzis nie wychodze na dwór, wieje niesamowicie, a mały jeszcze pokasłuje- zresztą on by długo na lezaka w gondoli nie wytrzymał a nosic go nie chce przy tym wiatrzysku

MATKI Kochane mające starsze bobasy- co najlepiej kupic na lato męskiemu bobasowi?
bo mam:
- bodziaki z krótkim i dlugim
- ogrodniczki z krótkimi nogawkami
- koszulki, koszule eleganckie
- dresiki, dzinsy
- pólspioszki i chyba kilka sztuk pajcyków i spioszków
- przeciwsloneczne kapelutki i czapeczki cieniutkie bawełniane
co dokupic?

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

aha, wlasnie licytuje kilka rampersów
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:52   #3589
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Pstryczku i co kupiliście huśtawkę? bo Leo zaczyna ją uwielbiać, jakbyś mniała jakieś wątpliwości to mogę Ci filmik nagrać żebyś sobie dokładnie ją zobaczyła[COLOR="Silver"]
po 5 probach wysnajperowania za 200 zl z groszami (wszystkie poszly za ponad 250) kupilam z Kup Teraz kupilam hustawke i mate za 290zl. tylko ja w koncu wzielam ta rainforest, bo stwierdzilam ze jak maly uwielbia ta swoja karuzelke przy lozeczku to to tez polubi. oby

Cytat:
Witam Was moje Drogie

Cytat:
Dziękujemy dziękujemy
Odnośnie pieluch też używamy dady, uważam, że są ok przynajmniej dla mojego Krzysia. Aktualnie używamy 3. Poprzednie czyli 2 były jakieś fajniejsze, ale na te też nie narzekam. Chusteczki też mamy dady. Dupencję smaruję zielonym linomagiem, jak jest jakieś odparzenie to wtedy sudocrem, ale ostatnio na szczęście nie mamy w ogóle odparzeń.
u nas identyko

Cytat:

dziewczyny, trzymajcie kciuki za nocke po szczepieniach, bo cos czuje ze mlody nie bedzie spokojny
a i tesciowa oczywiscie podala mu czopek, nie wiem po jaka cholere! i to bez konsultacji ze mna ... jakis na uspokojenie ... zdurniala juz do reszty .. jak jej marudzil i miala dosc, to mogla mi go odwiezc a nie faszerowac go lekami skoro nie ma takiej potrzeby
o ja pierdziu! rady radami ale podawanie lekow bez wiedzy rodzica to juz przegecie!

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Mój mówi ale GEJ >>>>>fajne jak na pierwsze słowo
u nas tak samo bylo, tylko gej i gej i gej

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Dziewczyny, dziękuję naprawdę, gdyby nie wy już bym od zmysłów odeszła z tym wyginaniem się Małego.....
Jutro mamy usg przezciemiączkowe, więc proszę o kciuki oczywiście idę z...teściową wiecie jakiego ona ma fioła na punkcie Piotrusia??? ja czasem już wysiadam.
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
moj synio jutro ma rowne 3 miesiace nie wiem czy jutro znajde czas bo i nasza rocznica wiec teraz wstawilam jego zdjecie do klubu
najlepszego dla wszystkich!

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość

Aha i zabkowanie zaczelysmy.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40459206]

Naczyniaki, musiały być wcześniej już, do 2rż powinny się wchłonąć, jeśli nie to usuwa się laserowo lub wymraża. To jest to samo co moja córa pod noskiem ma i na czole na karku też mamy malutkie. Obecnie (tak mi pediatrzy w szpitalu rzekli) mało które dziecko bez tego się rodzi. Nic teraz z tym nie robisz - ale jeśli zaczęłoby się powiększać/uwypuklać od razu do naczyniowca.

[/QUOTE]

omg, a jak moj ma z tylu glowki taka czerwona "narosl"? malutka bardzo ale wypukla, pokazywalam do lekarzowi, powiedzial ze naczyniak i ze powinien zniknac.... dobrze gada?

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Co myślicie o spaniu dzieci z rodzicami w łóżku?
.
spimy we trojke, jest bosko

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-24, 10:57   #3590
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

MATKI Kochane mające starsze bobasy- co najlepiej kupic na lato męskiemu bobasowi?
bo mam:
- bodziaki z krótkim i dlugim
- ogrodniczki z krótkimi nogawkami
- koszulki, koszule eleganckie
- dresiki, dzinsy
- pólspioszki i chyba kilka sztuk pajcyków i spioszków
- przeciwsloneczne kapelutki i czapeczki cieniutkie bawełniane
co dokupic?

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

aha, wlasnie licytuje kilka rampersów
co to sa te rampresy? bo ja myslalam, ze to dla dziewczynek

a na lato

*** obowiazkowo kupimy mini board shorty bedzie lans na plazy
juz mam upatrzone w H&M, ale bede szukac jeszcze czegos lepszego!

*** juz mamy koszule w karte i takie bezowe shorty do tego

*** jakas czapke z daszkiem na bank i jakies trampki

zadnych spioszkow, polspioszkow, pajacykow - no chyba ze do spania, zreszta i tak tesciowa namietnei mi to kupuje, zeby "dzidzius" wygladal jak dzidzius a ja chce malutkiego chlopca a nie dzidziusia i takie ubranka kupowac bede ale poza board shortami nie mam niczego konkretnego w planach, mysle ze wyjdzie to podczas zakupow

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-04-24 o 10:58
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:07   #3591
sylwietta1988
Zakorzenienie

Blogerko, tu masz rampersy http://allegro.pl/mothercare-nowy-ra...167830103.html

ja wlasnie tez chce miec małego faceta i mam koszule takie "dorosłe" z kołnierzykiem w kratke z długim i krótkim, mam do tego ogrodniczki dzinsowe, mam kilka długich cienkich spodni, a takie typowo niemowlece to wlasnie tak do spania, albo koło domku (bo ja na wsi mieszkam) zeby małemu było wygodnie
bo na jakies wyjscia, wyjazdy bede małego stroic jak faceta

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

a te board short to takie krótkie spodenki?
Stary 2013-04-24, 11:11   #3592
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Blogerko, tu masz rampersy http://allegro.pl/mothercare-nowy-ra...167830103.html

ja wlasnie tez chce miec małego faceta i mam koszule takie "dorosłe" z kołnierzykiem w kratke z długim i krótkim, mam do tego ogrodniczki dzinsowe, mam kilka długich cienkich spodni, a takie typowo niemowlece to wlasnie tak do spania, albo koło domku (bo ja na wsi mieszkam) zeby małemu było wygodnie
bo na jakies wyjscia, wyjazdy bede małego stroic jak faceta

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

a te board short to takie krótkie spodenki?

na deske, na kite'a na przyklad
tu masz doroslych facetow w board shortach, ja bde szukac wersji mini mini

https://www.google.pl/search?q=board...Momz4ASysIG4Dg
Stary 2013-04-24, 11:19   #3593
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

https://www.google.pl/search?q=board...Momz4ASysIG4Dg
to ty rzeczywiscie robisz miniaturke

oho, dziec wzywa z maty
Stary 2013-04-24, 11:26   #3594
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
to ty rzeczywiscie robisz miniaturke

oho, dziec wzywa z maty
tak sobie zaruje z ta miniaturka - bo np. do snu uwielbiam go ubierac w szpioszki, takie jednoczesciowe z dlugimi rekawkami i wyglada przeslodko, jak dzidzius wlasnie i dluuugo tak jezcze bedzie spal.

a te board shorty bo my z tz wlasnie sporty wodne uwielbiamy i ogolnie taki nadmorski tryb zycia
Stary 2013-04-24, 11:35   #3595
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nawijko a może odwrotnie, niech tż z Kubulem pójdą na długi spacer a będą wracać tylko na karmienie?
I to jest najlepsze wyjscie

Ostatnio mialo tak byc, poszli, az nagle TZ dzwoni, ze tesciowa wpadnie i zostalam ze sprzataniem

Stary 2013-04-24, 11:36   #3596
sylwietta1988
Zakorzenienie

KLAUDUNIA10 juz którys raz cie widze prosze sie ujawnic
Stary 2013-04-24, 11:49   #3597
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, tylko ośmioletni

też Ci się gibie gondola? bo moje maleństwo zjeżdza w dół?

A CO DO ZDJĘCIA- MORDECZKA SŁODKA

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
po 5 probach wysnajperowania za 200 zl z groszami (wszystkie poszly za ponad 250) kupilam z Kup Teraz kupilam hustawke i mate za 290zl. tylko ja w koncu wzielam ta rainforest, bo stwierdzilam ze jak maly uwielbia ta swoja karuzelke przy lozeczku to to tez polubi. oby
mata też rainforest?
daj znać jak przyjdzie bo jestem ciekawa? u nas ostatnio coraz dłużej w niej siedzi i piszczy z zachwytu
Cytat:
popatrz w Decathlonie, ja ostatnio kupiłam młodemu spodenki do kąpieli

Black o fuck, też bym się wkurzyła
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:57   #3598
KlAuDuNiA10
Przyczajenie

Cytat:
KLAUDUNIA10 juz którys raz cie widze prosze sie ujawnic
Witam! Lubie Was poczytywac, ale mama zostane dopiero na dniach Bardzo duzo przydatnych kwestii tu poruszacie, a mi zalezy zeby dobrze sie przygotowac W ogole przyjemnie sie Was czyta i jezeli nie ma zadnych przeciwskazan bede dalej poczytywac Zycze powodzenia wszystkim mamusiom
KlAuDuNiA10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 12:02   #3599
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej dziewczyny,
bylam rano z małą u lekarza ustalić to leczenie.
Acha nie ma bakterii e.coli jednak uf.
Co do Candidy to pewnie ode mnie złapała jak byłam w ciąży, ciągle przyjmowałam jakieś antybiotyki związane z moimi infekcjami ...
No i dostała mała leki itd ale babka powiedziała że ona nie podejmie sie zabardzo w leczeniu tego musze isc do homeopaty. Jeszcze jade dzis prywatnie do jednego pediatry zobacze co powie itd.
Amelka też dostała skierowanie do neurologa, powiedzialam lekarce ze mała jak leży na brzuszku to często odchyla jedną rączkę do tylu, no i dala Martwie się bardzo. Jeszcze siostra mnie nastraszyła że od candidy jest autyzm ... płakać mi się chce...
Wczoraj miałam lepszą akcje ze szwagierką, miała do mnie jakies wyrzuty ze co ja sobie mysle ze moglam isc od razu do lekarza itd ze mała pójdzie do szpitala i ze dadzą jej mase zastrzyków. No i wieczór miałam przepłakany. Tzt dzis rozmiawiał z tesciową i tez mowila ze moglam isc wczesniej do lekarza..
Ale ja chodziłam z małą praktycznie co tydzien do lekarza!!! i na wlasna reke juzten posiew zrobiłam no ale .. Acha no i jak zwykle gadka o tym ze zle sie odżywiam.. oczywiscie juz aluzja do tego zeby nie karmic piersią.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 12:12   #3600
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
bylam rano z małą u lekarza ustalić to leczenie.
Acha nie ma bakterii e.coli jednak uf.
Co do Candidy to pewnie ode mnie złapała jak byłam w ciąży, ciągle przyjmowałam jakieś antybiotyki związane z moimi infekcjami ...
No i dostała mała leki itd ale babka powiedziała że ona nie podejmie sie zabardzo w leczeniu tego musze isc do homeopaty. Jeszcze jade dzis prywatnie do jednego pediatry zobacze co powie itd.
Amelka też dostała skierowanie do neurologa, powiedzialam lekarce ze mała jak leży na brzuszku to często odchyla jedną rączkę do tylu, no i dala Martwie się bardzo. Jeszcze siostra mnie nastraszyła że od candidy jest autyzm ... płakać mi się chce...
Wczoraj miałam lepszą akcje ze szwagierką, miała do mnie jakies wyrzuty ze co ja sobie mysle ze moglam isc od razu do lekarza itd ze mała pójdzie do szpitala i ze dadzą jej mase zastrzyków. No i wieczór miałam przepłakany. Tzt dzis rozmiawiał z tesciową i tez mowila ze moglam isc wczesniej do lekarza..
Ale ja chodziłam z małą praktycznie co tydzien do lekarza!!! i na wlasna reke juzten posiew zrobiłam no ale .. Acha no i jak zwykle gadka o tym ze zle sie odżywiam.. oczywiscie juz aluzja do tego zeby nie karmic piersią.
po fakcie kazdy nagle taki madry ;| nie przejmuj sie, bedzie dobrze

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości